Żużel 2013

Moderator: LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
tylkoSKS

Re: Żużel 2013

Post autor: tylkoSKS » 22.04.2013, 20:50

Główna grupa na mecz do Leszna udaje się dwoma autokarami.

iparts.pl
rzekomo_mowia

Post autor: rzekomo_mowia » 22.04.2013, 20:52

Na sektorze przed meczem liczylismy ludzi bylo dokladnie 58 os plus ktos tam dojechal jeszcze, nie wszyscy razem stali, a ekipa jechala bez psow.

kibic_21_

Post autor: kibic_21_ » 22.04.2013, 21:30

flaga nie uznawana przez Polonie ale tyle lat wisiala na wyjazdach przy was czy to w meczach domowych , jeden z was nawet chcial ja podrzec kiedys... jak napisales ow szmate, szok nazywac tak fane z wasza nazwa. jednym slowem chyba ewenementem jestescie . odrazu napiszcie jeszcze jakich flag nie uznajecie lub ktore byscie chcieli nawet podrzec :) , tak zeby kazdy wiedzial , a ty napisz pw do Falubazu i kup mu ta obiecana wodke , w koncu jak sam pisales sie nalezy hehe

baltazar gąbka

Post autor: baltazar gąbka » 22.04.2013, 22:09

Witam. Jako obserwator sceny kibicowskiej w Bydgoszczy - zdecydowanie i w sposób oczywisty kibicujący Polonii, nie mogę przejść obojętnie wobec stanowiska "prawdziwych fanów Polonii Bydgoszcz", którzy w osobie R1920 nazywają flagę w barwach Polonii ( bez względu na to,iż była ona własnością net fansów ) "szmatą". Jest to dla mnie niepojęte, że można wypowiadać się w taki sposób o ukochanych barwach i pokazuje co się stało z ruchem kibicowski przy S2.

pozdrawiam

Warriat88

Post autor: Warriat88 » 22.04.2013, 23:04

Ta wasza główna ekipa to pewnie w jednym aucie się mieści dla tego bez psów jechała ; ) A co do kropkowania to tylko Wy słyniecie. Bez odbioru;)

Szifo

Post autor: Szifo » 23.04.2013, 08:07

Rahueme1920 pisze: Kiedyś nawet ich lubiłem, ba szanowałem do momentu usłyszenia od nich mniej więcej takiego zdania "Gdyby żużel był na Zawiszy, to chodzilibyśmy na Zawiszę" i dalej coś w rodzaju "Wasze barwy i nazwy nie są naszymi".
Ręce opadają. Za takie stwierdzenie na temat lokalnego rywala, na KAŻDYM stadionie taka grupa - tym bardziej piknikowa - skończyłaby swoją karierę na stadionie w ułamku sekundy. A wy co, przestaliście ich lubić i szanować? Dobre.

ScorpioMaurus

Post autor: ScorpioMaurus » 23.04.2013, 10:30

Na PSŻ nie ma i nie było żadnej lewackiej ekipy!
A jeżeli z kimś się wąchali Net Fansi z Polonii, to ze stowarzyszeniem Skorpiony, gdzie jest samo piknikowe towarzystwo.
PSŻ POZNAŃ

Beria

Post autor: Beria » 23.04.2013, 13:01

RyBa GW pytałeś o Gorzowską Stal... Ktoś od nich kiedyś pisał że przejmują miasto hehe. A tak poważnie nie ma wyników nie ma kibiców a "główna ekipa" na rozłamie chodz dalej próbują coś z Kotwicą działać.

zawiszakapy

Post autor: zawiszakapy » 23.04.2013, 17:18

Weź już przestań się błaźnić i podaj powód dlaczego waszej ekipy nie było na meczu w ZG? Jeszcze z Olsztyna nie wróciliscie? Prędze spotkam na ulicy Yeti niż kogoś w waszych barwach a troche już lat licze więc przestań pierdolić farmazony bo znając was to pewnie net fansi porozpierdalały sie na chłopaków od Nas.
NIEBIESKO - CZARNE KAPUŚCISKA

Kibic101

Post autor: Kibic101 » 23.04.2013, 23:38

rzekomo_mowia, jaka ekipa? nie pleć bzdur.

Kibic101

Post autor: Kibic101 » 23.04.2013, 23:38

rzekomo_mowia, jaka ekipa? Nie pleć bzdur.

lata 90-te

Post autor: lata 90-te » 24.04.2013, 09:25

Rahueme1920 pisze:To się baltazary zdecyduj czy jesteś obserwatorem czy uczestnikiem "sceny kibicowskiej w Bydgoszczy? Jeśli kibicujesz Polonii Bydgoszcz to to ciebie odróżnia tym od tych baranów z net fan, że oni tejże Polonii nie kibicują jako samemu klubowi, ale dyscyplinie. Kiedyś nawet ich lubiłem, ba szanowałem do momentu usłyszenia od nich mniej więcej takiego zdania "Gdyby żużel był na Zawiszy, to chodzilibyśmy na Zawiszę" i dalej coś w rodzaju "Wasze barwy i nazwy nie są naszymi". Więc dla mnie ich barwy czy stracona fana tylko przez dziwny zbieg okoliczności ma barwę i nazwę podobną do naszych. Pojęcia nie mam, czemu nie robią sobie gadżetów z nazwami kolejnych sponsorów? Gdyby nie starania naszej ekipy dalej pewnie używaliby trójkolorowych barw. To jest ta sama grupa, która pisała listy m.in. do Gówna Wyborczego czy płakała w mediach po stracie wspomnianej wcześniej sektorówki oraz próbowała się wąchać z lewacką grupą kibicującą PSŻ Poznań. Między nami od dawna był konflikt, każdy kto chodź trochę interesował się sceną żużlową o tym wiedział.

Do ciebie zaś kibic_21_ mam pytanie. Co z twoją pamięcią, wszystko oki? Sami przecież chcieliście kroić pewną grupę "kibiców", którzy zrobili sobie podobną do waszych barw flagę? Może dlatego wam to nie pasował, że ich klub został przeniesiony z Wrocławka, a wasz z Koszalina? A może nie pamiętasz tego, za krótki staż kibica jedynego prawdziwego Zawiszy Bydgoszcz?
Do tej pory miałem Ciebie za normalnego kolesia,ale okazałeś się zwykłym pajacem.Flaga w Waszych barwach,z napisem Polonia Bydgoszcz i Ty nazywasz ją szmatą?Porównujesz pajacu!tą sytuację do naszej sytuacji z hydrobudową?My mieliśmy podobną syt.np. do Górnika Łęczna i bogdanki.Napisałem podobną.To Wy macie problem wewnątrz ekipy.Wogóle na jaki ch.. wciągasz w to nas?Trzeba było wykazać się na Stomilu.Zostawiliście grupę ok.30 małolatów od Was na pożarcie.Byli sami na zbiórce,zostawiliście ich.Byli to chłopacy,których uważacie,jako swoja ekipę,bo nie było wśród nich netfansów.Prawda?A banda pojechała ze Stomilem.Straciliście flagę.Ty nazywasz ja szmatą.Ja j****,niewiarygodne.Nie wciągaj błażnie w to nas.Trzeba było jechać bandą do Zielonej G.Tak,musiałem się zarejestrować i to napisać.Proszę innych o obiektywne skomentowanie tego.

Lubelski Motor

Post autor: Lubelski Motor » 24.04.2013, 10:32

Rahueme1920 pisze:
Tak pozwalamy, żeby pogoniona przez nas grupa kibiców żużla rozwieszała sobie flage w naszych barwach na wyjeździe na którym nas nie ma, ba czasem zdaży się że rozwieszą ją jak jesteśmy razem na tym samym wyjeździe. Ta sama grupa baranów straciła sektorówke w naszych barwach na rzecz Zawiszy, bo debile sobie ją suszyli w biały dzień w środku miasta. Powszechnie wiadomo, że jest to grupa nie mająca nic wspólnego z nami, kibicami Polonii Bydgoszcz, są to tzw. żużlofanii. Jest to strata barwy oki, ale coś w rodzaju jak Ostrovia skroiła jakiegoś zbana z Lublina. Barwy Motoru, napisy na fladze też chyba Motoru, ale czy ktoś powie, że to Motor stracił wtedy fane? Nie, stracił ją jakiś idiota. Ja osobiście nie raz chciałem im tą flage podrzeć, zawsze albo płakali żeby nie, albo biegli po ochrone. Gdyby nie to, że napisy i barwy są niestety takie same jak nasze, to przy najbliższej możliwej okazji postawił bym wódke osobie która tą flage skroiła. Podejrzewam, że podobnie myśli reszta prawdziwych kibiców Polonii Bydgoszcz.

Falubaz skroił szmate grupie żużlofanów jeżdżących na składywęgla.pl, zawszę to jakaś zdobycz, kibice Polonii Bydgoszcz nie stracili żadnej flagi.

Trochę przypadkowo trafiłem na tą dyskusję, ale pozwolę się odnieść do słów, które poniekąd mają związek z moją ekipą. 100% racji w tym, że lubelscy żużlofani jeżdżący na wyjazdy nie mają nic wspólnego z Motorem. Jednak to co piszesz nie do końca mi się podoba i dla piłkarskiego fanatyka wydaje się to co najmniej dziwne, jak i to co robią niektóre ekipy żużlowe.

Podałeś przykład Motoru, ale według mnie jest on nietrafiony. Wytłumaczę Ci to na prostym przykładzie. W rundzie jesiennej pojechaliśmy do Radomia na dwa sposoby, główna ekipa autami, reszta pociągiem. Generalnie wyjazd obył się bez historii. Teraz spróbujmy zapomnieć o tym, że nic się nie działo i zabawmy się w czystą teorię.
Przypuśćmy, że ekipa pociągowa Motoru wracając już do domu, nagle została zaatakowana przez Proch Pionki. Oprócz zębów straciła także flagę. Po całym wyjeździe ekipa samochodowa wróciła do Lublina i i napisała na internecie relację: „jechaliśmy na dwa sposoby, nikt nie stracił flagi z naszej ekipy, tylko któryś z pijanych typków”, a później się tłumaczyć- „ej ten typ na mecze lata ze 30 lat i głupio jest nam powiedzieć, weź stary nie wywieszaj już tej flagi..”

Nawiązując do tego co napisałem na samym początku, trochę dziwi mnie działalność niektórych ekip na żużlu. Być może świadczy to o pewnej bezradności na własnym podwórku. Bowiem nie wyobrażam sobie sytuacji, żeby w mojej ekipie panowała totalna samowolka w jeżdżeniu na wyjazdy, czy robieniu flag. Kiedyś o ile dobrze pamiętam Arka miała ten problem, że wiele osób jeździło na własną rękę. Jednak te czasy mają dawno za sobą i dzięki temu wykluczyli niepotrzebne dla siebie przygody. Fakt, faktem żużel rządzi się własną specyfiką, mimo wszystko jest parę ekip "żużlowych", które funkcjonują podobnież jak piłkarskie, więc argument, że u nas jest inny klimat nie do końca mnie przekonuje.

Jeździcie na mecze żużla, straciliście flagę na żużlu, więc z kogo jeszcze chcecie zrobić barana?

Szifo

Post autor: Szifo » 24.04.2013, 10:33

Rahueme1920 pisze: Jesteś pewien, że na każdym? Może w latach 90-tych owszem, teraz trochę się pozmieniało, ale rozumiem, że tego w tej twojej tv satelitarnej nie pokazują. KAŻDA próba wygonienia takich pajacy z jakiegokolwiek stadionu skończyłaby się może i sukcesem, może porażką, ale na pewno sankcjami dla danej ekipy. Nas na ten przykład nie stać na kolejnych zakazowiczów itp., bo już przez różne sankcje jesteśmy w tzw. "muł i dwa metry niżej". A takich pajacy na żużlu jest po prostu więcej niż na piłce, a dodatkowo przez słabość nawet kumatych ekip żużlowych są bardziej widoczni. Gdzie indziej też są, na siatce, koszu czy nawet na piłce. Na kopanej po prostu jeszcze się tak nie rzucają w oczy, kwestia czasu i komercji niestety. Uwierzyłby ktoś np. w 1995, że ochrona na meczu przy pełnym młynie zdejmie Legii młynowego, albo że przykładowo jakaś ekipa będzie jechać na mecz w 100 osób, zostanie zaatakowana i bić się będzie np. tylko 30-40 osób, a reszta nie, bo nie.

Co zaś do stwierdzenia z tym chodzenie na Zawiszę, to najzabawniejsze jest, że nie raz na dobrym meczu u nas można zobaczyć nie jednego fana Zawiszy, czy to samego z kolegami, czy z rodziną albo laską. Czasem nawet w piknikowych barwach Polonii. Ciekawe ile np. było na meczu Zawisza-Stomil w piątek, a w sobotę na GP Europy na żużlu. Obstawiam, że więcej niź nas na tym pierwszym meczu.
ehhh. Wasz cyrk, wasze małpy. To co, zaczną pikniki przychodzić na stadion barwach innego (tutaj sobie wstaw nazwę jaką chcesz) znienawidzonego klubu to strzelicie na nich focha? Bo już macie za dużo zakazowiczów?
Przecież nikt nie mówi że macie ich przeganiać i katować na stadionie ale przecież to są zwykłe pazie i może wystarczy w odpowiedni sposób omówić kilka kwestii i przeprowadzić rozmowę wychowawczą?
Każdy zdaje sobie sprawę że nie macie łatwo w swoim mieście - delikatnie rzecz ujmując.
Ale bynajmniej dla mnie ekipa - jaka by nie była - to grupa osób która dyktuje warunki na swoim stadionie. Więc w tym wypadku to słowo jest trochę na wyrost.
A nazywanie flagi swojego Klubu szmatą- bez komentarza.

kibolPB

Post autor: kibolPB » 24.04.2013, 10:50

lata 90-te pisze:
Rahueme1920 pisze:To się baltazary zdecyduj czy jesteś obserwatorem czy uczestnikiem "sceny kibicowskiej w Bydgoszczy? Jeśli kibicujesz Polonii Bydgoszcz to to ciebie odróżnia tym od tych baranów z net fan, że oni tejże Polonii nie kibicują jako samemu klubowi, ale dyscyplinie. Kiedyś nawet ich lubiłem, ba szanowałem do momentu usłyszenia od nich mniej więcej takiego zdania "Gdyby żużel był na Zawiszy, to chodzilibyśmy na Zawiszę" i dalej coś w rodzaju "Wasze barwy i nazwy nie są naszymi". Więc dla mnie ich barwy czy stracona fana tylko przez dziwny zbieg okoliczności ma barwę i nazwę podobną do naszych. Pojęcia nie mam, czemu nie robią sobie gadżetów z nazwami kolejnych sponsorów? Gdyby nie starania naszej ekipy dalej pewnie używaliby trójkolorowych barw. To jest ta sama grupa, która pisała listy m.in. do Gówna Wyborczego czy płakała w mediach po stracie wspomnianej wcześniej sektorówki oraz próbowała się wąchać z lewacką grupą kibicującą PSŻ Poznań. Między nami od dawna był konflikt, każdy kto chodź trochę interesował się sceną żużlową o tym wiedział.

Do ciebie zaś kibic_21_ mam pytanie. Co z twoją pamięcią, wszystko oki? Sami przecież chcieliście kroić pewną grupę "kibiców", którzy zrobili sobie podobną do waszych barw flagę? Może dlatego wam to nie pasował, że ich klub został przeniesiony z Wrocławka, a wasz z Koszalina? A może nie pamiętasz tego, za krótki staż kibica jedynego prawdziwego Zawiszy Bydgoszcz?
Do tej pory miałem Ciebie za normalnego kolesia,ale okazałeś się zwykłym pajacem.Flaga w Waszych barwach,z napisem Polonia Bydgoszcz i Ty nazywasz ją szmatą?Porównujesz pajacu!tą sytuację do naszej sytuacji z hydrobudową?My mieliśmy podobną syt.np. do Górnika Łęczna i bogdanki.Napisałem podobną.To Wy macie problem wewnątrz ekipy.Wogóle na jaki ch.. wciągasz w to nas?Trzeba było wykazać się na Stomilu.Zostawiliście grupę ok.30 małolatów od Was na pożarcie.Byli sami na zbiórce,zostawiliście ich.Byli to chłopacy,których uważacie,jako swoja ekipę,bo nie było wśród nich netfansów.Prawda?A banda pojechała ze Stomilem.Straciliście flagę.Ty nazywasz ja szmatą.Ja j****,niewiarygodne.Nie wciągaj błażnie w to nas.Trzeba było jechać bandą do Zielonej G.Tak,musiałem się zarejestrować i to napisać.Proszę innych o obiektywne skomentowanie tego.
Ja to skomentuje tak, że nie czytaj tego co pisze ten Rahueme1920. On chyba pisze to po narkotykach, bo chyba niemożliwe żeby ktoś normalnie coś takiego napisał co on.
Flaga stracona i nie ma co się tłumaczyć, flaga to flaga.

lata 90-te

Post autor: lata 90-te » 24.04.2013, 13:37

Ja to skomentuje tak, że nie czytaj tego co pisze ten Rahueme1920. On chyba pisze to po narkotykach, bo chyba niemożliwe żeby ktoś normalnie coś takiego napisał co on.
Flaga stracona i nie ma co się tłumaczyć, flaga to flaga.[/quote]
Fajne jest to,że mimo kosy,nienawiści,innych tam rzeczy potrafisz kolego napisać obiektywnie.Pisałem to nie dlatego,że Polonia.Gdyby Łks,Zagłębie L.,Legia,Widzew itd.,obojętnie kto nazwałby swoją flagę szmatą,napisałbym to samo.Dla mnie Ci małolaci od Was,którzy zebrali się w 30 osób,pozakrywali twarze chustami,kiedy szli do nas,żeby nikt ich nie rozkminił zasługują na szacunek!Pisze to mimo kosy.Widziałem ich,to byli młodzi chłopacy,którzy mimo miażdżącej przewagi z naszej strony zebrali się i przyszli.Liczyli na wsparcie starej gwardii.Zostali sami.Sam gdy miałem 15 lat i zaczynałem jeżdzić zawsze byłem spokojniejszy,jak w pociągu byli starzy.Czułem się bezpiecznie.Gdyby ktoś od nas stracił flagę,nie byłby z ekipy,czy nazywałbym tę flagę szmatą?Szkoda gadać.Z mojej strony koniec tematu. po[Z]drawiam.

Lubelski Motor

Post autor: Lubelski Motor » 24.04.2013, 15:07

na rozluźnienie małe podsumowanko ostatniej kolejki w Ekstralidze oraz 1,2 lidze

[link]

Zadruga

Post autor: Zadruga » 24.04.2013, 17:11

-P-(FhZG) pisze:skończ już z tym zapracowaniem, bo nudne się to już robi, zebrać się na swój ważny pucharowy wyjazd(nawet środowy)i wydzwaniać do każdego 1-2 dni przed to nie lada wyczyn...O naszą formę się nie martw, znamy swoje miejsce w szeregu...
Nie mów że 1-2 dni przed meczem ktoś wam zaproponował grilla bo o tym co ma być wiedzieliście od dawna, jeszcze za nim mecz Śląska w Świnoujściu został przełożony, więc czasu na zebranie się mieliście aż nadto. Najpierw napinka zza płotu we Wrocławiu, później napinka przy umawianiu się na grilla, a później wszyscy .......................pracujecie.

-P-(FhZG)

Post autor: -P-(FhZG) » 25.04.2013, 18:16

Zadruga w d**** byłeś, gówno widziałeś, a o szczegółach naszych rozmów to wiesz tyle co "Romek Z"o obiektywizmie. Bez pozdrowień

p.s. nie płaczcie potem o przypałach jak piszecie takie śmieci na ogólnie dostępnym kibice.net
YELLOW-WHITE-GREEN

Morton

Post autor: Morton » 25.04.2013, 22:28

-P-(FhZG) pisze:Zadruga w d**** byłeś, gówno widziałeś, a o szczegółach naszych rozmów to wiesz tyle co "Romek Z"o obiektywizmie. Bez pozdrowień

p.s. nie płaczcie potem o przypałach jak piszecie takie śmieci na ogólnie dostępnym kibice.net
Ty, ale przecież to Wy płakaliście przez tydzień, że po latach pojechaliście do Gniezna super bandą i nikt Wam tam tradycyjnie nie najebał.
Poza tym wytłumacz w miarę rozsądnie jak można mieć przypał z czegoś do czego w ogóle nie doszło? Abstrahując od tego, że to od Was te wszystkie żale wyszły właśnie na tym forum.

-P-(FhZG)

Post autor: -P-(FhZG) » 26.04.2013, 22:21

Marta: jak cię tak boli ten Falubaz to zapraszamy, wiesz gdzie nas szukać, obecna ekipa Falubazu po rozpadzie działa od końcówki 2005 i ani razu w Gnieźnie od tamtej pory się nic nie działo, także skończ kręcić afery pęknięta gumo a kompleksy lecz na trasie lub na ulicy a nie na forum. Proszę administratorów o kasowanie przypałowych i nic nie wnoszących do tematu rozkminek pryszczatych gimnazjalistów, którym rodzice podłączyli internet. dziekuje
YELLOW-WHITE-GREEN

Morton

Post autor: Morton » 27.04.2013, 10:44

Grubo!
Marta, pęknięta gumo... - od razu widać, że z niejednego pieca chleb jadłeś. Zbij ciśnienie, bo ci pikawa przed 30-stką pójdzie.

Zadruga

Post autor: Zadruga » 27.04.2013, 16:30

-P-(FhZG) pisze:Zadruga w d**** byłeś, gówno widziałeś, a o szczegółach naszych rozmów to wiesz tyle co "Romek Z"o obiektywizmie. Bez pozdrowień

Ty za to pewnie byłeś................w pracy.
Nie zapomnijcie w niedzielę znowu się ponapinać zza płotu jacy to silni jesteście.

zasada

Post autor: zasada » 27.04.2013, 16:49

Zadruga pisze:

Nie zapomnijcie w niedzielę znowu się ponapinać zza płotu jacy to silni jesteście.

Ok.

warrior87

Post autor: warrior87 » 27.04.2013, 16:55

Zadruga pisze:

Zadruga chyba masz kompleks bezrobotnego, że chłopakom cały czas tą prace wypominasz. Pytanie do Falubazu: Co się dzieje z Grupą FNF'02. Było oświadczenie o zawieszeniu działalności jednak zostało usunięte, a na waszym forum można wyczytać, że nikt o tym nie wiedział i ludzie dowiedzieli się o tym z internetu.

FALUBAZ ULTRAS

Post autor: FALUBAZ ULTRAS » 27.04.2013, 17:58

Wyszło jak wyszło , jednak wszystko zostaje bez zmian
Jedno z dwóch oficjalnych kont kibiców Falubazu

permanent

Post autor: permanent » 28.04.2013, 21:41

Pytanie do Apatora - w dzisiejszym meczu najpierw odwracacie się plecami jak jeździ Gollob a potem gdy wygrywam wam mecz cieszycie się z nim po 15 biegu. Jak to z wami jest?
permanent mówi jak jest

Pawl0

Post autor: Pawl0 » 29.04.2013, 21:12

permanent pisze:Pytanie do Apatora - w dzisiejszym meczu najpierw odwracacie się plecami jak jeździ Gollob a potem gdy wygrywam wam mecz cieszycie się z nim po 15 biegu. Jak to z wami jest?
chyba byliśmy na innym meczu :)

-P-(FhZG)

Post autor: -P-(FhZG) » 01.05.2013, 18:12

Na meczu z Apatorem wspomaga nas 15 układowiczów z Zagłębia(dzięki). Gości ponad 100, z tego nikogo z ekipy(tradycyjnie)
YELLOW-WHITE-GREEN

Pawl0

Post autor: Pawl0 » 01.05.2013, 21:56

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lm4oO8G3Xu4[/youtube]

Nas dokładnie 134 osoby

linn

Post autor: linn » 02.05.2013, 16:05

Kibice leszczyńskiej drużyny zatrzymali się w Zielonej Górze, aby coś zjeść. Wtedy namierzyli ich zielonogórscy pseudokibice. Pojechali za nimi aż na obrzeża miasta, wyciągnęli z auta i pobili.
Do bijatyki doszło w sobotę w Zielonej Górze. Kibice z Leszna wracali z meczu swojej drużyny. Zatrzymali się w McDonaldzie, aby coś zjeść. - Wtedy zauważyli ich pseudokibice zielonogórskiej drużyny żużlowej. Pojechali za nimi aż na rogatki miasta. Do zdarzenia doszło w okolicach Raculki (koło Zielonej Góry). Pokrzywdzeni jechali Fiatem Punto. Napastnicy zmusili ich, aby się zatrzymali. Zablokowali im drogę dwoma pojazdami: Audi i Peugeotem. Czterech osaczonych mężczyzn zamknęło się samochodzie. To nie pomogło. Sprawcy wybili szybę i wyciągnęli ofiary . Pobili ich i zniszczyli auto - mówi Jacek Buśko, prokurator Prokuratury Okręgowej w Zielonej Górze, która prowadzi sprawę.

Śledczy zatrzymali pięciu mężczyzn. Usłyszeli zarzuty pobicia i uszkodzenia mienia. Śledczy szacują straty (wybite szyby i wgniecenie drzwi) na 1 tys. zł. Podejrzani nie zostali aresztowani. - Ich czyny miały charakter chuligański. Grozi za nie od 3 miesięcy do 5 lat więzienia. Zastosowaliśmy kaucję i dozór policji - dodaje Buśko.

FALUBAZ ULTRAS

Post autor: FALUBAZ ULTRAS » 02.05.2013, 17:08

linn pisze:
Kibice leszczyńskiej drużyny zatrzymali się w Zielonej Górze, aby coś zjeść. Wtedy namierzyli ich zielonogórscy pseudokibice. Pojechali za nimi aż na obrzeża miasta, wyciągnęli z auta i pobili.
Do bijatyki doszło w sobotę w Zielonej Górze. Kibice z Leszna wracali z meczu swojej drużyny. Zatrzymali się w McDonaldzie, aby coś zjeść. - Wtedy zauważyli ich pseudokibice zielonogórskiej drużyny żużlowej. Pojechali za nimi aż na rogatki miasta. Do zdarzenia doszło w okolicach Raculki (koło Zielonej Góry). Pokrzywdzeni jechali Fiatem Punto. Napastnicy zmusili ich, aby się zatrzymali. Zablokowali im drogę dwoma pojazdami: Audi i Peugeotem. Czterech osaczonych mężczyzn zamknęło się samochodzie. To nie pomogło. Sprawcy wybili szybę i wyciągnęli ofiary . Pobili ich i zniszczyli auto - mówi Jacek Buśko, prokurator Prokuratury Okręgowej w Zielonej Górze, która prowadzi sprawę.

Śledczy zatrzymali pięciu mężczyzn. Usłyszeli zarzuty pobicia i uszkodzenia mienia. Śledczy szacują straty (wybite szyby i wgniecenie drzwi) na 1 tys. zł. Podejrzani nie zostali aresztowani. - Ich czyny miały charakter chuligański. Grozi za nie od 3 miesięcy do 5 lat więzienia. Zastosowaliśmy kaucję i dozór policji - dodaje Buśko.
Dodam tylko że wsród ,,kibiców ,,Unii był gliniarz.... komentarz zbedny....
Jedno z dwóch oficjalnych kont kibiców Falubazu

Sławol79

Post autor: Sławol79 » 02.05.2013, 21:32

Możliwe że takie pytanie już było.Czy ekipa piłkarska Unii Tarnów i żużlowa to ci sami ludzie,czy dwie osobne ekipy?

19AT62

Post autor: 19AT62 » 02.05.2013, 21:33

Sławol79 pisze:Możliwe że takie pytanie już było.Czy ekipa piłkarska Unii Tarnów i żużlowa to ci sami ludzie,czy dwie osobne ekipy?
Dwie inne.

Sławol79

Post autor: Sławol79 » 02.05.2013, 21:41

19AT62 pisze:
Sławol79 pisze:Możliwe że takie pytanie już było.Czy ekipa piłkarska Unii Tarnów i żużlowa to ci sami ludzie,czy dwie osobne ekipy?
Dwie inne.
Dzieki za odpowiedz.Pytałem dlatego że podczas przeglądania tematu "Skrojone flagi,szale..." na jednej z fotek z fantami Wisły zdobytych przez Hutnika Kraków jest szal Unii z żużlowcem i napisem Speedway Fans.

ZaczO

Post autor: ZaczO » 02.05.2013, 23:35

Trochę spóźnione, ale jak już jesteśmy przy Unii Tarnów:
Czy na meczu z Unią Leszno pozdrawialiście GKS Katowice, czy nam się przesłyszało?

establishment

Post autor: establishment » 02.05.2013, 23:46

ZaczO pisze:Trochę spóźnione, ale jak już jesteśmy przy Unii Tarnów:
Czy na meczu z Unią Leszno pozdrawialiście GKS Katowice, czy nam się przesłyszało?
GKS owszem , ale Gorlice (GKS Glinik Gorlice ) .
copACABana

niekojarzony123

Post autor: niekojarzony123 » 03.05.2013, 00:31

To skoro są to dwie różne ekipy to czemu żużlowa podpina się pod zgodę z Wisłą Kraków i jeździcie na wyjazdy w koszulkach zgodowych albo szalikach Wisły i piszecie,że ich wspomagacie na wyjazdach?

fc.middlesbrought

Post autor: fc.middlesbrought » 03.05.2013, 00:58

19AT62 pisze:
Dwie inne.
Mógłby ktoś przybliżyć jak to wygląda, bo to bardzo dziwne.
Dzień dobry.

Frankie Edgar

Post autor: Frankie Edgar » 03.05.2013, 01:01

19AT62 pisze:
Dwie inne.
Nie do końca prawda. Unia jest teoretycznie jedna i kibice Unii kibicują zarówno piłce jak i żużlowi. W praktyce jednak 2 różne grupy chodzą na piłke i na żużel.
To była walka na śmierć o biały honor i krew, o białą dume, celtycki krzyż...

ODPOWIEDZ