Zin polityczno-kibicowski "Droga Fanatyka"
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Zin polityczno-kibicowski "Droga Fanatyka"
Czołem! Ruszamy z projektem „Droga Fanatyka ZIN”, który będzie rozszerzeniem istniejącej strony i profilu na facebooku. Jesteśmy grupką młodych ludzi, głównie z Podlasia i okolic chcących zarażać innych swoją ideą. Wiadomo jaką mamy sytuację w kraju i tworzenie własnych mediów, również tych amatorskich jest bardzo potrzebne. Teraz chcemy robić to na papierze, bo uważamy to za najbardziej wartościową formę – jeden, czy drugi artykuł w czeluściach internetu zginie w gąszczu innych, a wersja papierowa zostanie i za kilka, kilkanaście lat będziemy mogli wracać do niej z sentymentem.
Nie będzie to zin kibicowski, bo dominować będzie tematyka polityczna i społeczna, pisana z narodowego punktu widzenia, w przystępny sposób, ale o kibicach też będzie można poczytać. Co by narobić Wam nieco smaczku i pokazać „z czym się będzie jadło” nasze pismo zostawiamy listę tytułów kilku artykułów z zina:
· SONDA: Co sądzisz o Ruchu Narodowym i jakie wiążesz z nim nadzieje?
· Deklaracja Ideowa RN – komentarz redakcji
· Wywiad z Adamem Andruszkiewiczem, wice-prezesem Młodzieży Wszechpolskiej
· O hipokryzji lewactwa słów kilka – patriotyzm postępowców
· O hipokryzji lewactwa słów kilka cz. 2 – „dyskryminacja pozytywna”
· Skąd „kibol-patriota”? – Ultras z dala od oficjalnej polityki
· Kościół musi podnieść rękawice – o „uwspółcześnianiu” idei wiary chrześcijańskiej
· Zapomniani bohaterowie – Marian „Ryś” Piekarski
· „Ponieważ żyli prawem wilka, historia głucho o nich milczy” – wpływ walk Żołnierzy Wyklętych na społeczeństwo PRL
· Gen. Franco, czyli jak zakłamać historię
· Relacje z podlaskiej działalności MW, ONR, kibiców i innych patriotycznych organizacji
· I wieeeelleeee, wieeelleee więcej
Realna data pierwszego numeru to koniec kwietnia, dystrybucja odbędzie się za pośrednictwem internetu i „sklepów z klimatu”. Dla pierwszych kupców, smycz i vlepki przewidziane jako gratis. Zachęcamy do śledzenia informacji o zinie za pośrednictwem facebookowych profili: Droga Fanatyka i Kibol to brzmi dumnie.
Patronat medialny projektu:
Narodowcy.net
Polscy Kibice
Piszą o nas:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 998&type=1
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 216&type=1
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 937&type=1
[link]
Na dniach pojawi się okładka zina, a także konkurs go promujący. Dalej poszukujemy stron, profili, inicjatyw, grup i osób chętnych do zaangażowania się w promocję, dystrybucję i tworzenie zina. Z narodowym pozdrowieniem!
Nie będzie to zin kibicowski, bo dominować będzie tematyka polityczna i społeczna, pisana z narodowego punktu widzenia, w przystępny sposób, ale o kibicach też będzie można poczytać. Co by narobić Wam nieco smaczku i pokazać „z czym się będzie jadło” nasze pismo zostawiamy listę tytułów kilku artykułów z zina:
· SONDA: Co sądzisz o Ruchu Narodowym i jakie wiążesz z nim nadzieje?
· Deklaracja Ideowa RN – komentarz redakcji
· Wywiad z Adamem Andruszkiewiczem, wice-prezesem Młodzieży Wszechpolskiej
· O hipokryzji lewactwa słów kilka – patriotyzm postępowców
· O hipokryzji lewactwa słów kilka cz. 2 – „dyskryminacja pozytywna”
· Skąd „kibol-patriota”? – Ultras z dala od oficjalnej polityki
· Kościół musi podnieść rękawice – o „uwspółcześnianiu” idei wiary chrześcijańskiej
· Zapomniani bohaterowie – Marian „Ryś” Piekarski
· „Ponieważ żyli prawem wilka, historia głucho o nich milczy” – wpływ walk Żołnierzy Wyklętych na społeczeństwo PRL
· Gen. Franco, czyli jak zakłamać historię
· Relacje z podlaskiej działalności MW, ONR, kibiców i innych patriotycznych organizacji
· I wieeeelleeee, wieeelleee więcej
Realna data pierwszego numeru to koniec kwietnia, dystrybucja odbędzie się za pośrednictwem internetu i „sklepów z klimatu”. Dla pierwszych kupców, smycz i vlepki przewidziane jako gratis. Zachęcamy do śledzenia informacji o zinie za pośrednictwem facebookowych profili: Droga Fanatyka i Kibol to brzmi dumnie.
Patronat medialny projektu:
Narodowcy.net
Polscy Kibice
Piszą o nas:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 998&type=1
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 216&type=1
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 937&type=1
[link]
Na dniach pojawi się okładka zina, a także konkurs go promujący. Dalej poszukujemy stron, profili, inicjatyw, grup i osób chętnych do zaangażowania się w promocję, dystrybucję i tworzenie zina. Z narodowym pozdrowieniem!
-
Re: Zin polityczno-kibicowski "Droga Fanatyka"
Wszelki kontakt na:
email: [email protected]
gg:20476003
fb.com/DrogaFanatyka
Grafika promocyjna, którą można wrzucić z odnośnikiem do profilu facebookowego:

email: [email protected]
gg:20476003
fb.com/DrogaFanatyka
Grafika promocyjna, którą można wrzucić z odnośnikiem do profilu facebookowego:

-
Jaka będzie cena?
-
Na chwilę obecną ciężko powiedzieć na 100%. Na pewno nie przekroczy 10 zł, a myślę, że 70 stron narodowych i kibicowskich felietonów, wywiadów, relacji i recenzji plus smycz i vlepka w tym numerze to bardzo dobra cena ;)
-
Witam napisz coś więcej na temat zina np. jaka częstotliwość , jaki papier i najważniejsze plus - minus kiedy 1 numer ?????
-
Dziwna opinia, bo nie wiem jakie Ty teksty czytałeś z pod pióra redakcji o zakazach, kartach kibica czy piro, bo nie pisałem nigdy na żaden z tych tematów, właśnie dlatego że są oklepane. Jest tekst o patriotyźmie wśród kibiców, a raczej o jego wpływie na charakter i retorykę narodowców w Polsce. Droga Legionisty jest zinem kibicowskim, dominują tam tematy kibicowskie, a tutaj więcej będzie polityczno-społecznych.
Czytałem dwa ostatnio powstałe ziny - Rycerski Stan Umysłu i Świat Kibiców i jasno mogę powiedzieć, że jest to tragedia kompletna i na pewno Droga Fanatyka nie będzie takim niewypałem.
Proszę o uważniejsze zapoznawanie się z tekstem, a nie robienie złej i fałszywej reklamy nie podpartej niczym.
Czytałem dwa ostatnio powstałe ziny - Rycerski Stan Umysłu i Świat Kibiców i jasno mogę powiedzieć, że jest to tragedia kompletna i na pewno Droga Fanatyka nie będzie takim niewypałem.
Proszę o uważniejsze zapoznawanie się z tekstem, a nie robienie złej i fałszywej reklamy nie podpartej niczym.
-
Część tekstów była już publikowana i jest do przeczytania na narodowcy.net(na końcu podaję linki). drogafanatyka.pl od dłuższego czasu jest nie aktualizowana, ale na facebooku jak najbardziej dzieję się. Po każdym numerze część tekstów będzie tam publikowana, wraz z wejściem do sprzedaży będzie można zobaczyć skany pisma.
Nie jest to skok na kasę, ale tak jak napisaliśmy - wiemy, że papier trafi do większej ilości ludzi. Jestem redaktorem naczelnym, pracuję z dobrym zespołem, doświadczonym w pisaniu do takich czasopism jak Polityka Narodowa, czy portali jak narodowcy.net.
drogafanatyka.pl w tym momencie jest słabym miernikiem, z mojej winy głównie, bo zaniedbałem bardzo mocno tą stronę, lekko podłamany słabą popularnością. Tutaj linki do kilku moich tekstów:
narodowcy.net/patriotyzm-postepowcow/2012/11/26/
[link]
[link]
Jest to próbka moich umiejętności redaktorskich, a tak jak pisałem w zinie będzie wiele innych, myślę równie, a może i bardziej ciekawych tekstów. Ale rozumiem Twoje pesymistyczne nastawienie spowodowane masą pseudo-dziennikarzy wśród kibiców.
Nie jest to skok na kasę, ale tak jak napisaliśmy - wiemy, że papier trafi do większej ilości ludzi. Jestem redaktorem naczelnym, pracuję z dobrym zespołem, doświadczonym w pisaniu do takich czasopism jak Polityka Narodowa, czy portali jak narodowcy.net.
drogafanatyka.pl w tym momencie jest słabym miernikiem, z mojej winy głównie, bo zaniedbałem bardzo mocno tą stronę, lekko podłamany słabą popularnością. Tutaj linki do kilku moich tekstów:
narodowcy.net/patriotyzm-postepowcow/2012/11/26/
[link]
[link]
Jest to próbka moich umiejętności redaktorskich, a tak jak pisałem w zinie będzie wiele innych, myślę równie, a może i bardziej ciekawych tekstów. Ale rozumiem Twoje pesymistyczne nastawienie spowodowane masą pseudo-dziennikarzy wśród kibiców.
-
Rycerski Stan Umysłu tragedia ??? aż się nie mogę doczekać twojego zina !!! Na prawdę bym się chciał mile zaskoczyć !!!!SkrzatDF pisze:Dziwna opinia, bo nie wiem jakie Ty teksty czytałeś z pod pióra redakcji o zakazach, kartach kibica czy piro, bo nie pisałem nigdy na żaden z tych tematów, właśnie dlatego że są oklepane. Jest tekst o patriotyźmie wśród kibiców, a raczej o jego wpływie na charakter i retorykę narodowców w Polsce. Droga Legionisty jest zinem kibicowskim, dominują tam tematy kibicowskie, a tutaj więcej będzie polityczno-społecznych.
-
Oceniasz ziny po " przeczytaniu trochę w necie " ??? nic dodać nic ująć , bez komentarza .!kocur1488 pisze:Na tej stronie, co akurat mi nie działa (drogafanatyka.pl) - tam przeglądałem teksty, nie wiem czyje i nie wiem, czy je pisałeś. Co do RSU i Świata Kibiców, to się z Tobą zgodzę - RSU przeczytałem trochę w necie i od razu się przekonałem, że nie warto (błędy, błędy, błędy), a ŚK ściągnąłem z neta i niestety mocno się zawiodłem, nawet nie wczytywałem się, bo to tak jakbym oglądał stronę internetową wydrukowaną albo zebraną do PDF-a.
Jeśli zatem uważasz, że tamte przy Twoim to gówno, to znaczy, że jesteś pewny swojego produktu i dobrze. Nawet bym go kupił, tylko musiałbym wiedzieć, czy warto - tylko o to mi chodzi. Dwa teksty na dwa miesiące (ostatnie) to trochę mało. Takie jest moje zdanie. Wg mnie lepiej jakbyś część udostępnił, to może właśnie nie DL, a DF kupię.
Może trochę źle się wyraziłem, ale nie musisz się tak denerwować. Żadnego interesu nie mam w tym, żeby Ci nie wyszło. Naprawdę trzymam kciuki, ale mam mieszane uczucia właśnie po Świecie Kibiców i RSU, uważam, że to trochę jakby skok na kasę. Wydać gówno i dobrze sprzedać, a po dwóch numerach przestać. Mam nadzieję, że rozumiesz. Dlatego chciałem poczytać, co i jak piszesz, ale na stronie tekstów jest mało. Tyle.
-
Bez żadnej spiny jakie ziny ci się spodobały ostatnio bo pisałeś że powstały jak grzyby po deszczu ostanio ?? i jakie przeczytałeś nie w necie ??kocur1488 pisze:Tak, czytałem RSU w internecie, bo gościu założył stronę. Nie wierzę, żeby do zina pisał jakoś o wiele lepiej, oceniłem styl i sprawdziłem, czy mnie interesuje. Odpowiedź jest niestety niezadowalająca. Świat Kibiców drugi numer wrzucił do neta, to ściągnąłem i przejrzałem, bo czytać nie było czego. Nie wiem, w czym widzisz problem. Nie będę w RSU oceniał, czy ładnie zdjęcia są dopasowane, jeśli dla mnie liczy się treść.
-
Wiem o co ci chodzi ja jestem rocznikiem lat 70 - tych na zinach się wychowałem nie było kiedyś neta , komórek inny świat jeżdziło sie na wyjazdy w 30 po całej Polsce ,ale wyjazd wtedy a teraz " wyjazd " inna bajka dlatego dziwi mnie ze młodsze pokolenie wybrzydza a to nie ma kolorowej okładki , to tamto
bez odbioru żyj sobie dalej w wirtualnym świecie . !!!
bez odbioru żyj sobie dalej w wirtualnym świecie . !!!
-
-
Bo to kibice.net i najprościej jest krytykować. Przydałby się co niektórym kubeł zimnej wody na głowę .
-
Pierwsza wersja drugiego numeru mojego pisemka była może na beznadziejnym poziomie, aczkolwiek druga wersja jest na o wiele, wiele wyższym poziomie. Pojawiły się w niej teksty o tematyce czysto kibicowskiej, trochę sportowej - ale pisane okiem kibica i dla kibiców, religijne, o historii naszego Kraju i nacjonaliźmie, o zagadnieniach dotyczących kibiców pośrednio (np. turystyka stadionowa, kolekcjonowanie pamiątek), a także promujące zdrowy tryb życia oraz do tego, by mieć swoją pasję, a nie żyć tylko pracą i snem. Kto przeczyta, ten oceni i mocno wątpię w to, by nazwał tą wersją drugiego numeru "ŚK" niewypałem. Redaktorowi pisemka, w którego temacie piszę życzę jednak wszystkiego dobrego, niech jego magazyn nie będzie niewypałem... Dodam, iż "ŚK" redaguje zaledwie jedna osoba (tzn. ja), a jego zapewne cały sztab osób (5-10, a może i więcej). Ile on/ty w ciągu miesiąca napisałbyś tekstów, bez niczyjej pomocy?? Ja w ciągu czterech dni napisałem ponad 10 i jestem z nich naprawdę zadowolony. A pisanie o mnie, iż jestem nastawiony na łatwy zysk trafia w pustkę, bowiem wiedz, iż zysk ze sprzedaży, bez względu czy sprzedam tego 20 czy 200 egzemplarzy jest znikomy.
-
kocur1488 pisze:Ostatnio ziny powstają jak grzyby po deszczu, a co jeden to gorszy, pisany przez jakichś grafomanów i dyslektyków. Jak dla mnie to trochę źle zaczęliście, bo na razie sprzedajecie kota w worku.
Rzeczywiście raptem kilka zinów wyszło, a Ty tutaj piszesz o jakimś wysypie.. Bardzo dobrze, że pojawiają sie nowe tytuły i oby było z czego wybierać. Nie chcesz, "boisz się ", nie kupuj, ale po co wprowadzać taka atmosferę, jakby twórca "Drogi Fanatyka" planował jakiś potężny "skok na kasę". Chcesz ocenić zina, to zrób to w odpowiedniej kolejności- najpierw go zakup, następnie przeczytaj a dopiero na samym końcu zaloguj się na kibice.net.
-
kocu1488 w pełni się z Toba zgadzam co do tego Supportersa. Mam dwa supprotersy i supportters ekstra, więcej w ten zin się nie zapoatrzę.
Lepiej wychodzi mu rozdawanie banów na kibicowni....
-
Nie będe płakać : )PoZiom1 pisze:kocu1488 w pełni się z Toba zgadzam co do tego Supportersa. Mam dwa supprotersy i supportters ekstra, więcej w ten zin się nie zapoatrzę.
Dawaj lepsze teksty, najlepiej pierdolic a samemu coś ogarnąc już ciężej nie?kocur1488 pisze:Po tym jak kupiłem Twój Supporters extra, to teraz wolałbym się dowiedzieć, czego można oczekiwać przed zakupem i czy warto jest wydać na niego pieniądze. Zresztą jeśli chcesz wiedzieć, czego najbardziej się obawiam, to otwórz okładkę swojego pisma i przeczytaj pierwszą stronę, co i jak tam napisałeś.
Co Ty.sklerotyk pisze:Bo to kibice.net i najprościej jest krytykować. Przydałby się co niektórym kubeł zimnej wody na głowę .
tu wszyscy wszystko wiedzą najlepiej : )
Może łatwiej bedzie jak napiszecie czego sie spodziewacie -
- relacje - to płaczecie że za krótkie, że z neta i wogole chujnia
- felietony - płaczecie ze non stop te same i wogóle sa nie tak
- zdjęcia - płaczecie, że sa na necie
- wspomnienia - płaczecie, że to już było i nie wróci
Xp
-
Wizard uważam, że trochę się zapędziłeś, bo bez krytycznych uwag osób postronnych, zwłaszcza czytelników trudno jest robić dobry magazyn. Przecież dla nich jest to tworzone i nie ma w tym nic dziwnego, że czytelnicy też mają swoje wymagania. Mimo wszystko szkoda, że niektórzy oceniają coś zanim w ogóle wezmą do ręki. Początki są ciężkie. W przypadku nowych tytułów nie tylko czytelnik kupuje kota w worku, ale osoba która robi taki pierwszy numer, też rozgrywa piłeczkę w ciemno, poświęcając na to własny czas i pieniądze. Oczywiście powiecie, "przecież to jego sprawa, jego wybór". Z drugiej jednak strony dobrze, że są jeszcze tacy, którym w ogóle chce się coś takiego robić, zwłaszcza w dobie szalejącego fejsbuka i innych wynalazków. Myślę, że trzeba wspierać nowe tytuły, a jak będą słabe to prędzej, czy później same odpadną..
-
Dobra krytyka działa - Twoja, Łukasza z Dl tak, ale ta?Lubelski Motor pisze:Wizard uważam, że trochę się zapędziłeś, bo bez krytycznych uwag osób postronnych, zwłaszcza czytelników trudno jest robić dobry magazyn. Przecież dla nich jest to tworzone i nie ma w tym nic dziwnego, że czytelnicy też mają swoje wymagania. Mimo wszystko szkoda, że niektórzy oceniają coś zanim w ogóle wezmą do ręki. Początki są ciężkie. W przypadku nowych tytułów nie tylko czytelnik kupuje kota w worku, ale osoba która robi taki pierwszy numer, też rozgrywa piłeczkę w ciemno, poświęcając na to własny czas i pieniądze. Oczywiście powiecie, "przecież to jego sprawa, jego wybór". Z drugiej jednak strony dobrze, że są jeszcze tacy, którym w ogóle chce się coś takiego robić, zwłaszcza w dobie szalejącego fejsbuka i innych wynalazków. Myślę, że trzeba wspierać nowe tytuły, a jak będą słabe to prędzej, czy później same odpadną..
Wypisałem Ci, jakby ich suchać z argumentacja "ale chujowy magazyn" to gdzie zajdziemy ?
nigdzie.
mnie jak krytykowano to mi sie śmiać chciało -= "ja kumaty, ja wiem wszysko a Ty mi przysłałes to co wiem"- napisał mi jden w mailu i jak sie odniesc do takiej krytyki ?
kocur podobnie - "ale chujowy ten extra" argumentacja sensowna nie ma co dyskutowac bo z czym ?
Kupic wymienić słabe/mocne strony a nie płakać i sapać nim się cokolwiek ukazało.
A tacy ludzie znikną dopóki bedzie płacz i lament zza monitora bo zamiast samemu cos napisać lepiej lamentować.
Xp
-
Ja sie do Ciebie odniosłem tylko w jednym akapicie cała reszta o ludziach którzy nie mają pojęcia o czym piszą.
Xp
-
Mam propozycję, nie tylko do malkontentów. Zamiast krytykować i narzekać, napiszcie dokładnie czego oczekujecie po zinach/magazynach kibicowskich, czy taki jak ten powyżej. Wtedy zamiast wylewania krytyki i żalu, redaktorzy owych pisemek będą wiedzieli czego oczekują od nich czytelnicy. Wyjustowany tekst, brak błędów ortograficznych i stylistycznych, numeracja stron, kolumny, teksty powyżej poziomu uczniów podstawówki, jak najwięcej niepublikowanych tekstów w internecie. Czego jeszcze?
-
Ale tego Ci zaden z nich nie napisze.
napisłem wyzej jak to wyglada - jedne,mu sie podobaja wspomnienia to drugiemu nie, jeden chce poczytac relacje z lig nizszych drugi nie i tak się koło zamyka.
napisłem wyzej jak to wyglada - jedne,mu sie podobaja wspomnienia to drugiemu nie, jeden chce poczytac relacje z lig nizszych drugi nie i tak się koło zamyka.
Xp
-
Konstruktywnej oceny nigdy mało. Jeżeli miałbym się wypowiedzieć odnośnie "Supportersa", gdyż posiadam 4-ty numer tego magazynu, to oprócz rażących w oczy błędów stylistycznych (szczególnie we wstępie, opisie kibicowskim Olkusza oraz podsumowaniu Startu Namysłów, gdzie była to totalna katastrofa) oraz również tym, iż po pewnym czasie książka ta zaczęła mi się "rozlatywać" (wypadło mi kilka stron) nie było tragedii. Szkoda, iż Wizard zawiesił swą działalność wydawniczą, bo podobnych wydawnictw w naszym Kraju jest niestety niewiele. Zamiast ludzie siedzieć notorycznie przed komputerem (a dokładniej internetem) i oczekiwać przede wszystkim szybkich i łatwo dostępnych materiałów oraz kolorowych okładek i wnętrza wydawnictw, może ruszycie głowami i zamiast wiecznie krytykować wesprzecie autorów pisemek kibicowskich itp., by scena ta w Polsce "zmartwychwstała" i miała się coraz lepiej...
-
Niestety książka była zbyt gruba do klejenia.
Firma ściągnęła specjalny klej, ale jak widać i to niewiele pomogło.
Co do błędów.
Pisałem kilkukrotnie, te pisma przechodziły po 2 czasem 3 korekty, ale nadal było coś nie tak.
ja, żeby to poprawić siedziałęm do 2 rano i o 4 wychodziłem do pracy.
Problemu by nie było gdyby niektórzy zaczęli korszystac ze słownika...
Firma ściągnęła specjalny klej, ale jak widać i to niewiele pomogło.
Co do błędów.
Pisałem kilkukrotnie, te pisma przechodziły po 2 czasem 3 korekty, ale nadal było coś nie tak.
ja, żeby to poprawić siedziałęm do 2 rano i o 4 wychodziłem do pracy.
Problemu by nie było gdyby niektórzy zaczęli korszystac ze słownika...
Xp
-
Ja też siedzę nad swoim pisemkiem godzinami i to niemal codziennie, by efekty mojej pracy były jak najlepsze. Wizard, szkoda że postanowiłeś zakończyć swą działalność wydawniczą, ale może jeszcze postanowisz wydać coś od siebie. Masz może do sprzedania lub wymiany pierwszy z trzech numerów swojego pisemka lub piątkę, bądź "extra"? Chętnie nabędę. :) Jeszcze słowo do autora "Ultra Fanatic" - mam do Ciebie podobne pytanie. Odpiszcie tutaj, bądź na PW.
-
na pw napisałem co znalazłem.
Ale nie romywajmy już
Ale nie romywajmy już
Xp
-
-
Tym "internetowym chuliganom" z kibice.net i tak nie dogodzisz , i tak nie kupią zina ( może 5% kupi ) , a mają wymagania i " swoje" jazdy . Bez komentarzaMateusz12 pisze:Mam propozycję, nie tylko do malkontentów. Zamiast krytykować i narzekać, napiszcie dokładnie czego oczekujecie po zinach/magazynach kibicowskich, czy taki jak ten powyżej. Wtedy zamiast wylewania krytyki i żalu, redaktorzy owych pisemek będą wiedzieli czego oczekują od nich czytelnicy. Wyjustowany tekst, brak błędów ortograficznych i stylistycznych, numeracja stron, kolumny, teksty powyżej poziomu uczniów podstawówki, jak najwięcej niepublikowanych tekstów w internecie. Czego jeszcze?
pozdro dla ciebie czekam na 3 . !!
-
kocur - kogo nazywasz naciągaczem?? Mnie?? Daj sobie spokój z takimi wypowiedzami. 10 zł za 15-17 autorskich tekstów to dużo? Tak, lepiej mieć za darmo, najlepiej jak, jeszcze ktoś taki jak ja wyśle tobie swoje pisemko za darmo, doda jeszcze smyczkę czy coś innego, dołoży do interesu i na koniec jeszcze tobie podziękuje. Gratuluję Tobie takiego podejścia do tematyki mojego i pozostałych zinów... Przeczytałeś a w sumie nieco obejrzałeś pierwszą wersję drugiego numeru "ŚK", ale jak napisałem, że zmieniłem format, w 75 % wygląd techniczny, zmieniłem conajmniej 75 % treści, to jednak nie przeczytałeś albo przeczytałeś, ale nie zrozumiałeś. Zanim wypowiesz się kolejny raz, zastanów się dobrze nad treścią swojego postu. Bez spiny.
-
Sprawdźcie sobie dokładnie temat poświęcony mojego zinowi, w tym temacie nie będę się już więcej wypowiadał, chyba, że będę musiał.
-
Jednorazowe. Nie chciałem tego pisać, ale napiszę - za jeden egzemplarz mam max. 4 zł zysku, więc te 4 zł podziel przez liczbę tekstów. Źle policzyłeś, skoro wyszło tobie 1,5 zł za tekst. Chcecie próbkę któregoś z nowych artykułów?
-
Kocur faktyczie, zin sie sam drukuje i sam składa : )
Nic nie inwestujesz ;)
Nic nie inwestujesz ;)
Xp
-
Rozjebałeś mnie na cyce moja mama nie kupuje mi nic od 16 lat !!! ( nie wiem czy ty masz wogóle tyle lat zjebie !!!! ) , ja np na necie prawie nic nie czytam więc kupuje zina c*** ci do tego !!! Wydającego zina nazywasz " naciągacza " ręce opadają . Sam wydaj zina zobacz jaki miód .kocur1488 pisze:Jacy ludzie są zjebani, że płacąc pieniądze, oczekują w zamian jakości... Ty, idąc do sklepu, zapewne nie masz żadnych wymagań co do towaru. Jak Ci mama kupuje wszystko, to nawet możliwe.
Równie dobrze można by co miesiąc wydawać zina z internetowymi relacjami pod innym tytułem zawsze jako nr 1, a taki oserwator wspierałby "scenę", czyli naciągacza co miesiąc i dostawał towar, który mu się nie podoba (ale przecież nie oczekiwał próbki, to ma).
Naprawdę bez odbioru
-
Staram się zawsze być kulturalny i trzymać poziom, ale to jest ku*** wstyd, żeby na półtorej strony o nowopowstającym zinie spinać się o z****** wstęp Supportersa czy jakość Świata Kibiców...
Nie mam żadnego sztabu 10 osób, do zina pisze szóstka razem ze mną, nie mamy składacza, nie mamy profesjonalnego wydawnictwa, ale mamy trochę oleju w głowie i samokrytyki. Niektórzy powinni się zastanowić za nim cokolwiek wydadzą, bo Świat Kibiców to był jakiś śmiech na sali. Obecnie jedynym dobrym zinem jest Droga Legionisty(przy okazji zbieżność "Drogi" kompletnie przypadkowa, co i Ł. mówiłem przy okazji pisania do niego tekstu).
Co do kupna kota w worku to jak już ktoś tutaj powiedział śmieszny argument. Żeby wydać choćby jakieś głupie 50 egz. trzeba naprawdę sporych nakładów finansowych, co dla młodych ludzi uczących się/studiujących nie jest łatwe. Do tego dochodzi mnóstwo poświęconego czasu na tworzenie, rozmowy z dystrybutorami, partnerami itd. Mimo to udostępniamy tytuły, spis treści, opowiadamy jak to ma wyglądać, aby nas uwiarygodnić staramy się o patronaty medialne np. Polscy Kibice i Narodowcy.net, dokładamy gadżety do zina(smycz i vlepki dla pierwszych 50 kupców w tym numerze), a cena przy tym jest naprawdę atrakcyjna, bo 9 zł nie jest majątkiem. Nie wszystkim dogodzisz...
Nie zabraknie w numerze tematyki kibicowskiej, ale skupiamy się na tematyce polityczno-społecznej, bo tutaj non stop możemy wychodzić do ludzi z ideą narodowej demokracji, z endeckimi ideałami, z szukaniem rozwiązań, próbą ich wdrażania, z narodową działalnością. Chcemy odejść od schematu Polaka-ofiary robiących z siebie "męczennika" gdzie się tylko da. Rocznice, bohaterowie, tradycja to są bardzo ważne rzeczy, o których trzeba pamiętać, bo jak mawiał Marszałek Piłsudski "Naród nie szanujący przeszłości nie ma prawa do teraźniejszości", ale trzeba wreszcie zdać sobie sprawę, że głodnemu nie robi różnicy czy jest Polakiem czy Europejczykiem, dla głodnego ważne jest aby ktoś go nakarmił. Problem bezrobocia, niskiego przyrostu naturalnego, tragicznej służby zdrowia, bandyckich podatków, które są tak naprawdę haraczem, który im oddajemy i wielu innym problemom - idea narodowa to przede wszystkim teraźniejszość i przyszłość, cytując Rete:
"To my ojcowie pokoleń, które przyjdą po nas, grupa ludzi, która trzyma przyszłość na ramionach." Trzeba przestać lizać się po dupach w środowisku kibiców, jacy to my jesteśmy silni i będziemy zmieniać system i obalać władze i zacząć wychodzić do ludzi z ideą, budować prawdziwy ruch społeczny.
Po majówce zaczynamy konkurs promujący zina(będzie już gotowa okładka) z Polscy Kibice i Narodowcy.net i będziemy ujawniać kolejne tytuły artykułów.
Nie mam żadnego sztabu 10 osób, do zina pisze szóstka razem ze mną, nie mamy składacza, nie mamy profesjonalnego wydawnictwa, ale mamy trochę oleju w głowie i samokrytyki. Niektórzy powinni się zastanowić za nim cokolwiek wydadzą, bo Świat Kibiców to był jakiś śmiech na sali. Obecnie jedynym dobrym zinem jest Droga Legionisty(przy okazji zbieżność "Drogi" kompletnie przypadkowa, co i Ł. mówiłem przy okazji pisania do niego tekstu).
Co do kupna kota w worku to jak już ktoś tutaj powiedział śmieszny argument. Żeby wydać choćby jakieś głupie 50 egz. trzeba naprawdę sporych nakładów finansowych, co dla młodych ludzi uczących się/studiujących nie jest łatwe. Do tego dochodzi mnóstwo poświęconego czasu na tworzenie, rozmowy z dystrybutorami, partnerami itd. Mimo to udostępniamy tytuły, spis treści, opowiadamy jak to ma wyglądać, aby nas uwiarygodnić staramy się o patronaty medialne np. Polscy Kibice i Narodowcy.net, dokładamy gadżety do zina(smycz i vlepki dla pierwszych 50 kupców w tym numerze), a cena przy tym jest naprawdę atrakcyjna, bo 9 zł nie jest majątkiem. Nie wszystkim dogodzisz...
Nie zabraknie w numerze tematyki kibicowskiej, ale skupiamy się na tematyce polityczno-społecznej, bo tutaj non stop możemy wychodzić do ludzi z ideą narodowej demokracji, z endeckimi ideałami, z szukaniem rozwiązań, próbą ich wdrażania, z narodową działalnością. Chcemy odejść od schematu Polaka-ofiary robiących z siebie "męczennika" gdzie się tylko da. Rocznice, bohaterowie, tradycja to są bardzo ważne rzeczy, o których trzeba pamiętać, bo jak mawiał Marszałek Piłsudski "Naród nie szanujący przeszłości nie ma prawa do teraźniejszości", ale trzeba wreszcie zdać sobie sprawę, że głodnemu nie robi różnicy czy jest Polakiem czy Europejczykiem, dla głodnego ważne jest aby ktoś go nakarmił. Problem bezrobocia, niskiego przyrostu naturalnego, tragicznej służby zdrowia, bandyckich podatków, które są tak naprawdę haraczem, który im oddajemy i wielu innym problemom - idea narodowa to przede wszystkim teraźniejszość i przyszłość, cytując Rete:
"To my ojcowie pokoleń, które przyjdą po nas, grupa ludzi, która trzyma przyszłość na ramionach." Trzeba przestać lizać się po dupach w środowisku kibiców, jacy to my jesteśmy silni i będziemy zmieniać system i obalać władze i zacząć wychodzić do ludzi z ideą, budować prawdziwy ruch społeczny.
Po majówce zaczynamy konkurs promujący zina(będzie już gotowa okładka) z Polscy Kibice i Narodowcy.net i będziemy ujawniać kolejne tytuły artykułów.
-
SkrzatDF - bez napinki z mojej strony, ale chcesz pisać/piszesz, a nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Zajmij się sobą, a ode mnie się odpierdol po prostu, bo ja na twój temat się nie wypowiadałem, życzyłem tobie jednak powodzenia. Zobaczymy, jakie będą oceny drugiej wersji 2. numeru "ŚK" (akcja jednorazowa). Piszesz, że twoje pisemko będzie "mega, ekstra, świetne, najlepsze", a inne (oprócz DL) "są do d***, niewypałami, dla idiotów". Gratuluję tobie takiego podejścia do tej sprawy. To czytelnicy mają nas oceniać, a nie my sami siebie. Napisałem 5-10 osób, więc skoro masz ich 6 to się zmieściłem w tej liczbie. Ja piszę sam, z pasji, nie dla pieniędzy i nikogo nie obrażam, bo twoja pseudokrytyka ociera się właśnie o obrażenie innych osób i wychwalanie samego siebie. Niczego jeszcze nie wydałeś, więc się nie wypowiadaj!
-
Po pierwsze nikogo nie obraziłem tylko napisałem, że Twój numer niezależnie od tego ile czasu i pieniędzy poświęciłeś był po prostu słaby. Takiego nagromadzenia literówek, błędów językowych, stylistycznych i praktycznie żadnego ciekawego artykułu dawno nie widziałem. Poruszyłem ten temat, bo Kocur powołał się, że tamte ziny to były niewypały.
Nie mówię, że zin będzie super, fajny i w ogóle, ale wiem jak piszę ja i wiem jak piszą inni koledzy redakcyjni i jakbyśmy wiedzieli, że nie umiemy stworzyć niczego ciekawego to byśmy tego nie robili. Arogancja to jedna sprawa, a druga sprawa, że jak się za coś zabiera to trzeba coś poprawić. Fałszywa skromność do niczego nie prowadzi, a na konstruktywną krytykę jestem otwarty zawsze, bo poprawiam w ten sposób swój warsztat.
Skończmy temat Świata Kibiców, RSU, Supportersa czy DL, bo to temat o Drodze Fanatyka. Kto czytał uważnie to jakaś próbkę moich umiejętności redaktorskich już ma podaną, więc nie wiem o co szum. Niedługo ruszamy z konkursem, wtedy będzie już i okładka i pełny spis treści, więc będziecie mogli zorientować się w tematyce.
Nie mówię, że zin będzie super, fajny i w ogóle, ale wiem jak piszę ja i wiem jak piszą inni koledzy redakcyjni i jakbyśmy wiedzieli, że nie umiemy stworzyć niczego ciekawego to byśmy tego nie robili. Arogancja to jedna sprawa, a druga sprawa, że jak się za coś zabiera to trzeba coś poprawić. Fałszywa skromność do niczego nie prowadzi, a na konstruktywną krytykę jestem otwarty zawsze, bo poprawiam w ten sposób swój warsztat.
Skończmy temat Świata Kibiców, RSU, Supportersa czy DL, bo to temat o Drodze Fanatyka. Kto czytał uważnie to jakaś próbkę moich umiejętności redaktorskich już ma podaną, więc nie wiem o co szum. Niedługo ruszamy z konkursem, wtedy będzie już i okładka i pełny spis treści, więc będziecie mogli zorientować się w tematyce.
-
W taki sposób nie zachęcicie do zakupu waszych magazynów. Więcej luzu panowie:)
-
!!! UWAGA !!!
Można już zamawiać pierwszy numer zina polityczno-kibicowskiego "Droga Fanatyka"!
Koszt to jedyne 9zł+2zł wysyłka, a dla pierwszych 30 kupców wysyłamy takie oto smycze: [link]
Zina można zamówić wpłacając 11 zł(9+2) na dane:
24 1060 0076 0000 3120 0027 1466
Aleja Niepodległości 11/23, 15-674 Białystok
W tytule: "DF1+adres do wysyłki"
Więcej informacji na PW! Patronat medialny nad projektem objęli Polscy Kibice i Narodowcy.net.
[link]
[/img]
Na dniach wrzucę również skany z zina, żebyście mieli próbkę szaty graficznej. Zachęcam do zamawiania, bo smycze rozchodzą się szybko!
Można już zamawiać pierwszy numer zina polityczno-kibicowskiego "Droga Fanatyka"!
Koszt to jedyne 9zł+2zł wysyłka, a dla pierwszych 30 kupców wysyłamy takie oto smycze: [link]
Zina można zamówić wpłacając 11 zł(9+2) na dane:
24 1060 0076 0000 3120 0027 1466
Aleja Niepodległości 11/23, 15-674 Białystok
W tytule: "DF1+adres do wysyłki"
Więcej informacji na PW! Patronat medialny nad projektem objęli Polscy Kibice i Narodowcy.net.
[link]
[/img]
Na dniach wrzucę również skany z zina, żebyście mieli próbkę szaty graficznej. Zachęcam do zamawiania, bo smycze rozchodzą się szybko!
-
Dostajemy od Was zapytania o tym jak wygląda zin w środku, więc wychodzimy na przeciw i wrzucamy kilka skanów i okładkę numeru, gdyby ktoś miał wątpliwości co do estetyki pisma. Składem i oprawą graficzną zajmował się Czygra, a okładkę wykonał Adi-design.
Pojawiły się również głosy, że w zinie jest mało tematyki kibicowskiej. To prawda, w pierwszym numerze trochę zaniedbaliśmy polską scenę kibicowską - pośrednio z powodu braków kadrowych(w redakcji tylko dwie osoby są kibicami), a po części z przekonania, że pisać jest sens tylko wówczas kiedy wnosi się coś nowego i ciekawego - w tematyce kibicowskiej bardzo wiele zostało powiedziane i żeby wnieść coś nowego trzeba włożyć dużo wysiłku. Mamy nadzieje, że to nie zrazi Was do naszego pisma, jednego możecie być pewni: w następnym numerze obiecujemy dużo więcej publicystyki dotyczącej trybun(mamy już rozmówce do wywiadu)!

Pojawiły się również głosy, że w zinie jest mało tematyki kibicowskiej. To prawda, w pierwszym numerze trochę zaniedbaliśmy polską scenę kibicowską - pośrednio z powodu braków kadrowych(w redakcji tylko dwie osoby są kibicami), a po części z przekonania, że pisać jest sens tylko wówczas kiedy wnosi się coś nowego i ciekawego - w tematyce kibicowskiej bardzo wiele zostało powiedziane i żeby wnieść coś nowego trzeba włożyć dużo wysiłku. Mamy nadzieje, że to nie zrazi Was do naszego pisma, jednego możecie być pewni: w następnym numerze obiecujemy dużo więcej publicystyki dotyczącej trybun(mamy już rozmówce do wywiadu)!

-
nie wrzuciło obrazków, a nie mogę edytować posta, tutaj: [link]