Zgody / Kosy/ Układy ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

chuligan46

Re: Zgody / Kosy/ Układy ...

Post autor: chuligan46 »

Górnik Wałbrzych;

zgody;Arka Gdynia,GKS Tychy,Gwardia Koszalin,Zawisza Bydgoszcz,Slavia Praha,Polonia Swidnica
kosy;Slask Wroclaw,Chrobry Głogow,
iparts.pl
firefighter

Post autor: firefighter »

FlowerOfLife pisze:Nie widziałem tematu z Fc . takie pytanie o Fc Widzewa w Warszawie / To rodowici Warszawiacy? czy grupa napływowa. To samo fc Lecha w Stolicy . Swego czasu widziano jakieś napisy na murach . Ale o ile pamiętam poszła informacja że o Fc nie ma mowy bo to tylko studenciaki ?
O FC Lecha w Warszawie chyba nigdy nikt nic nie słyszał. Jeśli chodzi o Widzew to jest grupa Rodowitych Warszawiaków którzy wspierają Widzew.

http://www.youtube.com/watch?v=iRo9nTrxaVo

http://www.youtube.com/watch?v=S5t7C-Av8hU
on__tour

Post autor: on__tour »

Teraz może i o fc Lecha z Warszawy nic nie słychać ale kiedyś ten "kwiatek" pojawiał sie tu i ówdzie ze swoją flagą "Wiara w Stolycy"
RESORT

Post autor: RESORT »

chuligan46 pisze:Górnik Wałbrzych;

zgody;Arka Gdynia,GKS Tychy,Gwardia Koszalin,Zawisza Bydgoszcz,Slavia Praha,Polonia Swidnica
Polonia Świdnica chyba była kiedyś fc Wałbrzycha do końca nie jestem pewien a jeśli tak to można wiedzieć kiedy i w jakich okolicznościach przekształciło się to w zgodę?
Hetman Włoszczowa to zoda czy fc KSZO?
PT.

Post autor: PT. »

pojawiała sie ta flaga parokrotnie. ale Lechici odrazu twierdzili ze to ludzie ktorzy pracuja w Warszawie
bungar

Post autor: bungar »

RESORT pisze:

Polonia Świdnica chyba była kiedyś fc Wałbrzycha do końca nie jestem pewien a jeśli tak to można wiedzieć kiedy i w jakich okolicznościach przekształciło się to w zgodę?
Zgoda, upadła w zeszłym roku
zwykły chłopak

Post autor: zwykły chłopak »

firefighter pisze:
FlowerOfLife pisze:Nie widziałem tematu z Fc . takie pytanie o Fc Widzewa w Warszawie / To rodowici Warszawiacy? czy grupa napływowa. To samo fc Lecha w Stolicy . Swego czasu widziano jakieś napisy na murach . Ale o ile pamiętam poszła informacja że o Fc nie ma mowy bo to tylko studenciaki ?
O FC Lecha w Warszawie chyba nigdy nikt nic nie słyszał. Jeśli chodzi o Widzew to jest grupa Rodowitych Warszawiaków którzy wspierają Widzew.

http://www.youtube.com/watch?v=iRo9nTrxaVo

http://www.youtube.com/watch?v=S5t7C-Av8hU

A czy nie było mówione, że RB'87 i ta "Widzewska Warszawa" to dwie różne grupy?
CNZ

Post autor: CNZ »

Dla zainteresowanych po wydarzeniach z Legią, Raków i Chemik przybija układ.
mcfc

Post autor: mcfc »

on__tour pisze:Teraz może i o fc Lecha z Warszawy nic nie słychać ale kiedyś ten "kwiatek" pojawiał sie tu i ówdzie ze swoją flagą "Wiara w Stolycy"
Nie ma w Warszawie FC Lecha.
RESORT

Post autor: RESORT »

CNZ pisze:Dla zainteresowanych po wydarzeniach z Legią, Raków i Chemik przybija układ.
Wiadome Chemik musiał się wypiąć na KKS Kalisz, bo Raków się to nie podobało, że KKS Kalisz ma Widzewskie korzenie i poglądy. Bez odbioru
B_Chemik

Post autor: B_Chemik »

Wiadome to jest tylko to ze jestes gamoniem, W********** jak gowno wiesz.
Leyton

Post autor: Leyton »

Sami Lechici mówią "Wiara W Stolycy" a nie "Wiara ze Stolycy" .
aha

Post autor: aha »

RESORT pisze:

Górnik ma w Świdnciy fan club,dla którego najważniejszym klubem jest Górnik,natomiast pojawiają się oni również na Polonii.
Co do samej Polonii,stosunki pomiędzy Górnikiem a Polonią nie mieszczą się w obecnie przyjętym nazewnictwem kibicowskim w Polsce. Polonia Świdnica od zawsze była z Górnikiem,dlatego też nie traktowało się ich jako zgody,fan clubu czy układu,ale jako jedność.Obecnie również jest to tak traktowanie Polonia&Górnik to jedność.Przykładem podobnych relacji mogą być stosunki Górnika Zabrze z Wisłoką Dębica.
Jeżeli chcesz się dowiedzieć coś wiecej o Polonii Świdnicy to odsyłam Cie do TMK,gdzie ukazał się obszerny artykuł nt Polonii,a historia Polonii to historia Górnika.
HailVictory

Post autor: HailVictory »

Jeśli jest tak jak opisujesz to podobna sytuacja jest na linii Śląsk Wrocław-Moto Jelcz Oława.
BHO966

Post autor: BHO966 »

aha pisze:
RESORT pisze:

Górnik ma w Świdnciy fan club,dla którego najważniejszym klubem jest Górnik,natomiast pojawiają się oni również na Polonii.
Co do samej Polonii,stosunki pomiędzy Górnikiem a Polonią nie mieszczą się w obecnie przyjętym nazewnictwem kibicowskim w Polsce. Polonia Świdnica od zawsze była z Górnikiem,dlatego też nie traktowało się ich jako zgody,fan clubu czy układu,ale jako jedność.Obecnie również jest to tak traktowanie Polonia&Górnik to jedność.Przykładem podobnych relacji mogą być stosunki Górnika Zabrze z Wisłoką Dębica.
Jeżeli chcesz się dowiedzieć coś wiecej o Polonii Świdnicy to odsyłam Cie do TMK,gdzie ukazał się obszerny artykuł nt Polonii,a historia Polonii to historia Górnika.
Troche inaczej kolego Górnik-Wisłoka to typowa zgoda , Świdnica przez Górnika jest postrzegana jako rodzina ( Cieżko tu pisać o zgodzie , fc , układzie itp) gdyż od zawsze Polonia jest z Górnikiem , nawet ŚP. Magilla z Poloni/Górnika mówił "zgoda , jaka zgoda my jesteśmy rodziną" ciężko już w tych latach szukać takich przykładów, gdyż teraz praktycznie wszystko schodzi do zgody , układu , fc . Na przykładzie Zabrza to można podać ROW Rybnik bardziej lub jak HaliVictory podał Śląsk -Moto chodź też nie do końca bo jednak Oława działała na swoją korzyść i miała zgody niezależne od Śląska , a Polonia od zawsze była tylko z Górnikiem.
BHO966

Widać że młody jesteś :) Ja bym tam do kos dodał jeszcze : Miedź , Lechie Dzierżoniów , Lechie Gdańsk i oczywiście FC Śląska Wrocław.
HailVictory

Post autor: HailVictory »

chodź też nie do końca bo jednak Oława działała na swoją korzyść i miała zgody niezależne od Śląska , a Polonia od zawsze była tylko z Górnikiem.
To jedyna różnica,z tym,że jest to bez wpływu na relacje na linii Wrocław-Oława.
Ja bym tam do kos dodał jeszcze : Miedź , Lechie Dzierżoniów , Lechie Gdańsk i oczywiście FC Śląska Wrocław.
Ja rozumiem,że macie zgodę z Arką,no i wypada mieć w Wałbrzychu "odpowiedni" stosunek do Biało-Zielonych,ale gdzie Rzym, a gdzie Krym,że o innych różnicach nie wspomnę.
OMNIBUS

Post autor: OMNIBUS »

Według obecnego nazewnictwa stosunki Polonia - Górnik to na pewno zgoda, nie ma tu mowy o FC. Zresztą Polonia nigdy nie była FC - do Wałbrzycha jeździła w swoich barwach, wieszała swoją flagę i była pozdrawiana przez Górnika. A to, że ta zgoda jest dość specyficzna to druga sprawa, tak jak napisano wyżej. W czasach coraz częstszych kalkulacji to taki pozytywny przykład sztywnych, braterskich relacji między kibicami dwóch zaprzyjaźnionych klubów. Historia ruchu kibicowskiego zarówno w Wałbrzychu jak i w Świdnicy jest ze sobą nierozerwalnie związana i przeplata się ze sobą od samego początku.
jezdze pks-em

Post autor: jezdze pks-em »

HailVictory pisze:
chodź też nie do końca bo jednak Oława działała na swoją korzyść i miała zgody niezależne od Śląska , a Polonia od zawsze była tylko z Górnikiem.
To jedyna różnica,z tym,że jest to bez wpływu na relacje na linii Wrocław-Oława.
Ja bym tam do kos dodał jeszcze : Miedź , Lechie Dzierżoniów , Lechie Gdańsk i oczywiście FC Śląska Wrocław.
Ja rozumiem,że macie zgodę z Arką,no i wypada mieć w Wałbrzychu "odpowiedni" stosunek do Biało-Zielonych,ale gdzie Rzym, a gdzie Krym,że o innych różnicach nie wspomnę.
CZYZBY SZKOŁA ROMKA Z.?
„To czas pełen wrogich słów – rzucanych przeciwko nam. Wzniesiony na gruzach gubiących wartości – wszystkich parszywych kłamstw. To ludzie nie warci nic – trucizna dla naszej krwi”…
Zupełnie Zielony.

Post autor: Zupełnie Zielony. »

aha pisze:Obecnie również jest to tak traktowanie Polonia&Górnik Wałbrzych to jedność.Przykładem podobnych relacji mogą być stosunki Górnika Zabrze z Wisłoką Dębica.
Słuchaj człowieku jakie by tam nie były relacje między obydwoma klubami tj. (Polonia&Górnik Wałbrzych) to na pewno nie mozna ich przyrównywać do ZGODY między Górnikiem Zabrze a Wisłoką. Nasza zgoda trwa dokładnie 25 lat i na pewno mozna ją zaliczyć do jednych z najlepszych w Polsce!
Za stary już jestem na internetowych bajarzy tworzących alternatywną rzeczywistość!
Spadam z tego forum!
Adminów proszę o usunięcie tego konta!
RoyberpakaOdrodzenie

Post autor: RoyberpakaOdrodzenie »

Zupełnie Zielony. pisze:
aha pisze:Obecnie również jest to tak traktowanie Polonia&Górnik Wałbrzych to jedność.Przykładem podobnych relacji mogą być stosunki Górnika Zabrze z Wisłoką Dębica.
Słuchaj człowieku jakie by tam nie były relacje między obydwoma klubami tj. (Polonia&Górnik Wałbrzych) to na pewno nie mozna ich przyrównywać do ZGODY między Górnikiem Zabrze a Wisłoką. Nasza zgoda trwa dokładnie 25 lat i na pewno mozna ją zaliczyć do jednych z najlepszych w Polsce!
...dokładnie to 25 lat minie 31.08.2013. POZDRAWIAM BRACIE
http://www.youtube.com/watch?v=BsUjr1qqdVw
diablovol

Post autor: diablovol »

jakie były relacje miedzy kibicami GKS TYCHY a LECHEM POZNAŃ
VAN LÖNGER

Post autor: VAN LÖNGER »

diablovol pisze:jakie były relacje miedzy kibicami GKS TYCHY a LECHEM POZNAŃ
Dawno, dawno temu była zgoda, ale to odległe czasy :D
Obecnie neutral, spotykamy się na meczach Cracovii.
[Ś]LĄSK [Z]AWSZE [P]OLSKI
bielxo

Post autor: bielxo »

Czy łączyło coś kiedyś Falubaz z Unią Leszno ?
BHO966

HailVictory pisze:
Ja rozumiem za to że jesteś młody i mało pamietasz , ale bodajże w 97 Górnik grał w 3 lidze pomorskiej i miał mecze z Lechią , która w Wałbrzychu była atakowana i potraciła troche barw na rzecz Górnika , z tad pewnie i kosa. Nie pisz do mnie jakbym był z Wałbrzycha :)
kibic0

Post autor: kibic0 »

BHO966 pisze:
HailVictory pisze:
Ja rozumiem za to że jesteś młody i mało pamietasz , ale bodajże w 97 Górnik grał w 3 lidze pomorskiej i miał mecze z Lechią , która w Wałbrzychu była atakowana i potraciła troche barw na rzecz Górnika , z tad pewnie i kosa. Nie pisz do mnie jakbym był z Wałbrzycha :)
Oboje wiecie gdzie biją dzwony ale nie wiecie w którym kościele. Mecz Lechii w Wałbrzychu był w 96 roku i wtedy kilka przygód mieli gdańszczanie zjeżdżający się na kilka grup. I nie była to 3 liga lecz 2.
Lechia kosą Górnika? Teoretycznie tak - praktycznie jedni z drugimi nie widzieli się blisko 20 lat (nie licząc Arka -Lechia).
Biało-niebieskie w herbie się mieni.....
FalubaZ ZG

Post autor: FalubaZ ZG »

bielxo pisze:Czy łączyło coś kiedyś Falubaz z Unią Leszno ?
Z tego co wiem była krótka zgoda w latach 80.
slonecznazks

Post autor: slonecznazks »

A jak to wygląda w Trójmieście jeśli chodzi o Wybrzeże ?
Konkretnie chodzi o to jakie są relacje między Wybrzeżem , a Arką i Bałtykiem.
Takie jak z Lechią, czy jakieś zgrzyty bywają?
zdeman

Post autor: zdeman »

slonecznazks pisze:A jak to wygląda w Trójmieście jeśli chodzi o Wybrzeże ?
Wybrzeże jest ekipą niezależną od Lechii aczkolwiek te 2 środowiska się przenikają, na meczach można zobaczyć biało-zielone szaliki. Jednak na GKS chodzą ludzie z całego Trójmiasta i w związku z tym nie ma ciśnień ze strony Arki i Bałtyku, fury GA z pacynkami Wybrzeża też się zdarzają. Podobnie było ze Stoczniowcem (hokej). Rozwijając temat sportowego Trójmiasta to warto przypomnieć, iż podczas meczów rugby Arki z Lechią kibice obu zespołów siedzą wymieszani na jednej trybunie - ot taka skomplikowana specyfika Trójmiasta ;)
K.!

Post autor: K.! »

Jakie stosunki na linii :
Raków-Stalówka
Mks Karlino- Kotwica Kołobrzeg ?
De puta madre

Post autor: De puta madre »

slonecznazks pisze:A jak to wygląda w Trójmieście jeśli chodzi o Wybrzeże ?
Kiedyś Bałtyk chciał spałaszować trochę kiełbasy z Wybrzeżem a zamiast nich przyszły łasuchy z Lechii i zeżarły Kadłubów - ot taka skomplikowana specyfika Trójmiasta ;)
...iluzjoniści wyprali Tobie myśli...
Azbest9328

Post autor: Azbest9328 »

Interesują mnie stosunki na linii;

Wisłoka Dębica - Czuwaj Przemyśl
Wisłoka Dębica - Polonia Przemyśl
Wisłoka Dębica - Karpaty Krosno
Igloopol Dębica - Stal Mielec
Igloopol Dębica - Stal Rzeszów
Igloopol Dębica - Unia Tarnów
Resovia Rzeszów - Hetman Zamość
Siarka Tarnobrzeg - Korona Kielce
Siarka Tarnobrzeg - KSZO Ostrowiec
-- MOTOR LUBLIN --

...I NIE ZMIENIA SIĘ NIC!
pijany senatoRR

Post autor: pijany senatoRR »

Azbest9328 pisze:Interesują mnie stosunki na linii;

Wisłoka Dębica - Karpaty Krosno - KOSA
Igloopol Dębica - Stal Mielec
Igloopol Dębica - Stal Rzeszów
Igloopol Dębica - Unia Tarnów
Resovia Rzeszów - Hetman Zamość - KOSA
Siarka Tarnobrzeg - Korona Kielce
Siarka Tarnobrzeg - KSZO Ostrowiec
\G/liwice48

Post autor: \G/liwice48 »

Wisłoka-Czuwaj-kosa
Wisłoka-Karpaty-kosa
NASZE SERCA I PIĘŚCI BIJĄ DLA GÓRNIKA! NIE MA LITOŚCI DLA PRZECIWNIKA!
Zupełnie Zielony.

\G/liwice48 pisze:Wisłoka-Czuwaj-kosa
Wisłoka-Karpaty-kosa
Prosiłbym o nie wypowiadanie się za Wisłokę:
Wszyscy kosa od strony KSW przy czym dwa pierwsze przypadki to.. hmmm jakby to napisać... Patologia to chyba dobre słowo!
Za stary już jestem na internetowych bajarzy tworzących alternatywną rzeczywistość!
Spadam z tego forum!
Azbest9328

Zupełnie Zielony. pisze:
\G/liwice48 pisze:Wisłoka-Czuwaj-kosa
Wisłoka-Karpaty-kosa
Prosiłbym o nie wypowiadanie się za Wisłokę:
Wszyscy kosa od strony KSW przy czym dwa pierwsze przypadki to.. hmmm jakby to napisać... Patologia to chyba dobre słowo!
Rozumiem.
Jeśli chodzi o Wisłoka-Karpaty to sytuację zaogniła niedoszła ustawka w 2009 czy 2010r ? Czy kosa była od zawsze?
Co do kosy z Czuwajem to pytam bo wiem,że Czuwaj miał długą zgodę z Igloopolem,ale nie jestem pewien tego co napisze,ale obiło mi się o uszy ze Czuwaj był u Was gościnnie na którychś derbach , a ktoś od Was był gościnnie na Derbach Przemyśla w którymś z roków 2007-2010.
Może być PW jeśli nie chcesz tutaj pisać.
-- MOTOR LUBLIN --

Zupełnie Zielony.

W zasadzie nie odpisje osobą które dopiero co się zarejestrowały ale:
Wisłoka - Karpaty kosa od zawsze przy czym wszystkie "spotkania" ze zdecydowaną korzyścią dla nas nie licząc ostatniej koalicyjnej ustawki (Karpaty - Stal Rz).
Ogólnie rzecz biorąc cały Przemyśl i na prawde nie ważne jest to czy mówimy o "Czuwaju", "Polonii" czy innym FC z tego miasta sprawa wygląda identycznie. Mianowicie kosa z delikatnym uśmiechem ;)
Nikt od nas nie był na jakiś derbach w Przemyślu, a to że ktoś po znajomosci z Czuwaju u nas był nie ma najmniejszego znaczenia!
"Gościnnie" to wiele lat temu w Zabrzu przed meczem Polski widziałem dwóch typów idących sobie ramie w ramie- jeden w szalu Arki a drugi Lechii ;)
Spadam z tego forum!
Azbest9328

Zupełnie Zielony. pisze:W zasadzie nie odpisje osobą które dopiero co się zarejestrowały ale:
Wisłoka - Karpaty kosa od zawsze przy czym wszystkie "spotkania" ze zdecydowaną korzyścią dla nas nie licząc ostatniej koalicyjnej ustawki (Karpaty - Stal Rz).
Ogólnie rzecz biorąc cały Przemyśl i na prawde nie ważne jest to czy mówimy o "Czuwaju", "Polonii" czy innym FC z tego miasta sprawa wygląda identycznie. Mianowicie kosa z delikatnym uśmiechem ;)
Nikt od nas nie był na jakiś derbach w Przemyślu, a to że ktoś po znajomosci z Czuwaju u nas był nie ma najmniejszego znaczenia!
"Gościnnie" to wiele lat temu w Zabrzu przed meczem Polski widziałem dwóch typów idących sobie ramie w ramie- jeden w szalu Arki a drugi Lechii ;)
I to by było wszystko na ten temat.Dziękuje.
-- MOTOR LUBLIN --

suerte

Post autor: suerte »

K.! pisze:Jakie stosunki na linii :
Raków-Stalówka
Mks Karlino- Kotwica Kołobrzeg ?
Zgody już nie mają.
Więc nie wiem jakie są stosunki między nimi.
Z tego co wiem to ktoś jeździ z Karlina do Kołobrzegu.
Ale niech lepiej sami się wypowiedzą.
Bandyta87

Post autor: Bandyta87 »

Lechia Dzierżoniów jest fan clubem Ruchu Chorzów ale z tego co wiem to w mieście są osoby które cały czas aktywnie jeżdżą na mecze Zagłębia Lubin a także Śląska Wrocław i pojedyncze osoby na Lech Poznań. jak stosunkowo przedstawia się ta sytuacja? miasto jest podzielone?
Nie prawie morałów, walczę jak każdy, nie muszę nikomu nic udowadniać....
Zablokowany