Puchar Polski 2012/2013

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

prawoskretny

Re: Puchar Polski 2012/2013

Post autor: prawoskretny »

Bo w Ostrowcu najlepiej wiedzą o co chodzi na linii Śląsk-Legia...
iparts.pl
zwykły chłopak

Post autor: zwykły chłopak »

Nie. Ostrowiec to kolejna placówka w spisku niehonorowej Legii przeciwko Śląskowi.

Weź może zimny prysznic i ochłoń.

Parę już osób to pisało, ale i ja powtórzę. To nie kibice decydują ilu kibiców zostaje wpuszczonych do sektora gości. Mało tego, to nie kibice decydują o pojemności sektora gości (co jest chyba jeszcze bardziej oczyiste). Tak więc pretensje Romana Zielińskiego (oraz, jak widać, części pozostałych kibiców Śląska) są infantylne.
Co innego gdyby legioniści lachę kładli na kwestię kibiców gości na swoim sektorze...Ale z tego co wiem jest inaczej. I nie mówię tego tylko na podstawie wpisów na forum. Ale może to niech ktoś z Górnika się wypowie jak było po ich meczu w Warszawie oraz z następnych ekip odwiedzających Legię, czy nastąpiła poprawa.
prawoskretny

Legia już swoje mogła zrobić w sprawie kibiców gości. Nie zrobiła. Tyle w temacie. Pozdrawiam. Fan Ślązeczka.
O..

Post autor: O.. »

Śląsk zrobił. Dodatkowo opakował to 150 łzawymi artykułami bo tyle mu pozostało. Ale i tak ten najciekawszy dopiero przed nami, biorąc pod uwagę co spotkało Wielkiego Śląska to baja na pewno będzie przednia.
prawoskretny pisze:Bo w Ostrowcu najlepiej wiedzą o co chodzi na linii Śląsk-Legia...
Pewnie, że wiedzą. Cała Polska wie. Patrz moje 2 zdanie.
zasada

Post autor: zasada »

prawoskretny pisze:Witam.
Muszę wziąć Romka w obronę. Chyba jako nieliczny tutaj. Zacznę od tego, że nie jestem jego wielkim fanem, ale lecz miłości do kibicowskiego życia mu odmówić nie można, mimo przeciwności losu ten gość jeździ ponad 30 lat. Jeździ panowie na wyjazdy, a nie zasiada u siebie na trybunie z ludźmi jego wieku. Możemy go nie lubić, nie zgadzać się z nim, ale nie możemy go nie szanować, właśnie ze względu na upór w dążeniu do celu. Do celu, który wielu już sobie odpuściło, tłumacząc "wyrośliśmy z jeżdżenia". Wielu z nas, jakby nie było, wychowało się na Lidze Ch. czy Pamiętniku.
Rozumiem zdanie R. w kwestii przyznania ilości biletów Legii. Uwierzcie, że każdemu w miarę ogarniętemu fanatykowi Śląska zależy na wypełnieniu sektora gości we Wrocławiu. Chyba każdy z nas, jak rozmawia z kumplami przed meczem to pada zdanie "ciekawe w ile szala przyjedzie Korona/Lech/Górnik/itp?" A że rzeczywistość jest z goła inna i maksymalna liczba gości nie jest zależna od nas, ani od innych fanów w innych miastach, każdy wie. To nie by ustaliliśmy limit 1500 osób. My byśmy chcieli widzieć w sektorze X 3,5 tyś Lecha, Pogoni czy Ruchu. Problemem jest Legia, a dokładnie część jej kibiców. Wielu ludzi w kraju nigdy już nie postawi znaku równości między Legią a słowami honor czy zasady. Roman przekonał się osobiście nie raz, i teraz widocznie zrobi wszystko, żeby móc się odegrać.
Wyraziłem tylko swoje zdanie na ten temat, które nie jest żadnym oficjalnym stanowiskiem Śląska. Zarejestrowałem się po to, bo irytują mnie osoby plujące jadem na lewo i prawo, bez szacunku do drugiego człowieka.
Zdanie R macie na FŚ.
http://www.fanslask.fuckpc.com/relacja-z-pepka-swiata/
Po lekturze artykułu może zmienicie swoje podejście do pewnych spraw. Nikt się tu wam nie musi tłumaczyć, ale napisałem to wszystko, żeby chociaż trochę otworzyć oczy co po niektórym.
Do zobaczenia na szlaku.
Wiesz co, każdy ma swoje subiektywne zdanie. Dla R. czy Ciebie Legia nie jest honorowa, bo to czy tamto. Dla mnie akurat ( i myślę, że nie tylko dla mnie ) po wydarzeniach z 2003r. jak kibice Śląska śmią w ogole wieszać flage typu "Ludzie Zasad".
Punkt widzenia zależy od punktu siedzienia.
Tylko...co w związku z tym?
Foxx

Post autor: Foxx »

Spodziewałem się czegoś w stylu "Pępka...", więc kilka dni temu w tym temacie opisałem m.in. wspomnianą sytuację z 2009. Jeden z modów to wyciął, pozostawiając np. wpisy Zadrugi. Cóż, życie :)

Zobaczymy, ile powisi tym razem. Z naszej strony rzecz jest prosta, więc - w przeciwieństwie do naszego pasjonata z Wrocławia - nie musimy sprzedawać kitu, by siebie i potencjalnych czytelników podkręcać.

2009. Konflikt z ITI, umowa ze Śląskiem na określoną liczbę biletów z deklaracją ze strony Legii, że w przypadku pojawienia się oddzielnej puli w kasach, nikt z ekipy nie będzie tam kupował. ITI pulę taką puściło, wiedząc już, że sektor gości będzie zapełniony przez nabywców biletów bezpośrednio od WKS. Została wyprzedana w całości - 300 sztuk. W różnych wersjach swojego filmu RZ zamiennie twierdzi, że a to namawialiśmy ludzi z Warszawy do zakupów po pojawieniu się biletów w kasach, a to od początku ściemnialiśmy w tej sprawie... Tymczasem ITI chciało wprowadzić wewnętrzny kwas powodując pogonienie przez nas spod sektora gości we Wrocku ludzi z Legii posiadających bilety (błędowska, już na wylocie, próbowała niedawno rzecz powtórzyć, zamawiając bilety na mecz przy Konwiktorskiej- wiedząc, że ekipa się nie wybiera na sektor gości - ale dzięki innym relacjom z klubem, nie trafiły one do kas). W takiej sytuacji - co dla nas, ale najwyraźniej nie dla wszystkich - oczywiste, musieliśmy ogarnąć wejście wszystkich na mecz w taki sposób, by nie robić organizacyjnych problemów Śląskowi oraz nie przeciążyć wątłej trybunki na sektorze gości przy Oporowskiej. Udało się przy dużej pomocy ówczesnej dyrektor ds. bezpieczeństwa w Śląsku oraz zerowym udziale kronikarza, który w tej historii obsadził się we wszystkich rolach pierwszo-, drugo-, trzecio-, czwarto- i piątoplanowych. I tyle tego. Z naszej strony była to improwizacja przy "gaszeniu pożaru" w myśl hasła "Cała Legia zawsze razem!". Nikt nie przypuszczał, że ta banalna na kibicowskim szlaku historia spowoduje takie spustoszenia w czyjejś psychice...

2013. Nigdy i nigdzie nie prezentowaliśmy stanowiska, że "nam się należy, bo jesteśmy Legia". Zawsze walczymy o maksymalną możliwą pulę biletów, czy to na finały w Bydgoszczy, Kielcach, czy na mecze wcześniejszych rund PP. Przy czym w przypadku Wrocławia od 2009 od samej ekipy konsekwentnie nie oczekujemy niczego, w obawie że pewna osoba dostanie wylewu (nie rozszerzamy tego na cały Śląsk, tradycyjnie pozostają prywatne kontakty i rodzaj szacunku, chociaż kolejne odsłony powyższej traumy wiele osób mocno nużą). Po tamtej historii i wiecznym zawracaniu nią gitary to nie my wydzwaniamy z różnymi egzotycznymi filmami, by opisywać ich alternatywne wersje w necie. Kwestia różnicy w pojemności sektorów gości była w tym temacie wielokrotnie przytaczana. Nie zabiegaliśmy o żaden "przywilej", tylko maksymalne wykorzystanie trybuny z automatu przeznaczonej dla przyjezdnych, nie ograniczając miejsc dostępnych dla gospodarzy. Oczekiwania, że sami mielibyśmy w jakiś sposób wpływać na nasz klub, by przekazał część miejsc dla kibiców Legii Śląskowi - zwłaszcza w kontekście kolejnych tomów "Baśni Andersena" - wydają się co najmniej dziwne. Pomijając już ograniczenia związane z infrastrukturą naszego stadionu i ciężarem odpowiedzialności za ewentualne niespodziewanki, będące oczywistym następstwem usadzenia wrogiej ekipy w bezpośrednim sąsiedztwie naszej andrzejady.

Pomny wycięcia mojego poprzedniego komentarza, zachowuję kopię tego i w przypadku usunięcia go przy pozostawieniu różnych wersji "pępkowego", będę go tu konsekwentnie wrzucał :)
jo Nr

Post autor: jo Nr »

Szkoda,że nie wspomniałeś o bluzgach na Wisłe i o tym,że kilka wrocławskich barw pojechało do warszawy.Ustalenia były a Wy ich nie respektowaliscie. Układ po chuju.
Foxx

A co mają do tego bluzgi na Wisłę? Byliśmy na sektorze gości. Układ polegał na tym, że kupiliśmy bilety bezpośrednio od klubu Śląsk, bez pośrednictwa Legii, a nie na tym, że gościnnie zostaliśmy wpuszczeni na sektory gospodarzy "na układzie". Swoją drogą mógł mieć miejsce tylko z tego powodu, że nikt z naszej ekipy w tamtym czasie nie chciał kupować od ITI, co dobrze ilustruje sensowność "Baśni Andersena" dot. naszego "namawiania do zakupu", itp.

Co do wrocławskich barw - wszędzie są lokalni napinacze, objawili się i we Wrocku, więc zostali ukarani.
prawoskretny

odpisze wam wieczorem jak wroce, mam nadzieje, ze mod nie usuna tych komentarzy
buua

Post autor: buua »

1.) zadra Romana na Legię- ze wszystkich rzeczy jakie jedna ekipa może zrobić drugiej ta wydaje się być wręcz piknikowa, naprawdę nawet Widzew nie dostaje tyle uwagi i pomyjów za Rolika co cały czas Legia za przyjechanie w większej liczbie:) co drugi artykuł n tamtej stronie jest o Legii a ctr+f po wklepaniu "Legia" daje więcej wyników niż "Śląsk" CZŁOWIEKU JESTEŚ CHORY NA LEGIE I TYLE...i to mnie prowadzi do pkt 2
2.) Legia pępkiem świata - dokładnie tak:) każda strona, każde forum każdego klubu wszędzie TYLKO LEGIA, kiedy Legia, co Legia, ile Legii... co łączy Śląsk i Arkę?? nienawiść do Legii, co łączy Stomil i Górnik Wałbrzych? nienawiść do Legii, co łączy Widzew i ŁKS? nienawiść do Legii
więc zgadzam się z tytułem tamtego artykułu- LEGIA PĘPKIEM ŚWIATA HOOLS W POLSCE:)
Foxx

Romana czytają u nas pojedyncze osoby, wrzucając co lepsze kwiatki w legijny lub zaprzyjaźniony net :)

Tak, byłem na tym wyjeździe i nawet obecny przy pogonieniu kilku napinaczy przez jednego z najbardziej znanych sportowców.

Jeżeli zaś chodzi o Wisłę, to było jakoś świeżo po kolejnej kosynierce. Poszło hasło o nożownikach... skąd wiesz, że chodziło o Wisłę ;)
Master2000

Post autor: Master2000 »

Foxx pisze: Nie zabiegaliśmy o żaden "przywilej", tylko maksymalne wykorzystanie trybuny z automatu przeznaczonej dla przyjezdnych, nie ograniczając miejsc dostępnych dla gospodarzy. Oczekiwania, że sami mielibyśmy w jakiś sposób wpływać na nasz klub, by przekazał część miejsc dla kibiców Legii Śląskowi - zwłaszcza w kontekście kolejnych tomów "Baśni Andersena" - wydają się co najmniej dziwne.
szkoda że tacy mądrzy nie byliście kilka lat temu w analogicznej sytuacji z Widzewem,
gdzie sektor w Łodzi był ponad dwa razy mniejszy niż u Was a zażądaliście tyle samo biletów, kosztem kibiców Widzewa

Na słowa osób od nas ze nic się w klubie nie da zrobić, odpowiedź od Was była taka że Legia to Wy i w takim razie zrobicie wszystko żebyśmy na następny mecz dostali tyle samo biletów, mimo ze na sektor wejdzie kilka razy więcej.

W kontekście derbów Warszawy tez to tłumaczenie jest co najmniej śmieszne.

Poza tym oczywiście zgadzam się z Foxxem że biletów powinno dostawać się tyle ile mieści sektor przyjezdnych.
O..

Przecież praktycznie zawsze dostawaliscie cały łuk, ilu was przyjeżdżało tylu wchodziło, i jeśli dobrze kojarze zmieniło się to dopiero w okolicach meczu, gdzie wysypaliście się z klatki.
Blgn
Kontakt:

Post autor: Blgn »

Mam takie pytanie do osób które były na wyjeździe we Wrocławiu. Czy jak kupię bilet na sektory gospodarzy, a będę chciał wejść na sektor gości, to ochrona lub osoba d/s bezpieczeństwa robią jakieś problemy czy można się dogadać?
Foxx

O.. pisze:Przecież praktycznie zawsze dostawaliscie cały łuk, ilu was przyjeżdżało tylu wchodziło, i jeśli dobrze kojarze zmieniło się to dopiero w okolicach meczu, gdzie wysypaliście się z klatki.
To raz. Dwa:
Master2000 pisze: W kontekście derbów Warszawy tez to tłumaczenie jest co najmniej śmieszne.
Ale jakie "tłumaczenie"? Ani ja, ani nikt od nas z niczego się w tej sprawie nie "tłumaczył". Od czasu "Widelca" nie chodzimy tam na sektor gości. Zainteresowani ogarnięciem ogarną, reszta nie - i wszystko ;)
Master2000

Post autor: Master2000 »

O.. pisze:Przecież praktycznie zawsze dostawaliscie cały łuk, ilu was przyjeżdżało tylu wchodziło, i jeśli dobrze kojarze zmieniło się to dopiero w okolicach meczu, gdzie wysypaliście się z klatki.
tu nie chodzi o to w jakiej liczbie przyjeżdżaliśmy tylko o to że teraz tłumaczycie Śląskowi że kosztem kibiców Legii nie powinni dostać więcej biletów, a kilka lat wcześniej żądaliście tego od Widzewa. W dodatku oświadczając że jeżeli nie dostaniecie Niciarki doprowadzicie do tego że na następny mecz Widzew dostanie 600 biletów. Akurat Foxx Ty dobrze o tym wiesz wiec nie udawaj Greka.
Ale jakie "tłumaczenie"? Ani ja, ani nikt od nas z niczego się w tej sprawie nie "tłumaczył". Od czasu "Widelca" nie chodzimy tam na sektor gości. Zainteresowani ogarnięciem ogarną, reszta nie - i wszystko ;)
Wasze "tłumaczenia" w tym wątku odnośnie ilości biletów dla Śląska, a z derbami chodziło mi min o to:
"Informujemy, że wobec wielkiego zainteresowania meczami z udziałem Legii, z inicjatywy Stowarzyszenia Kibiców Legii Warszawa klub wystąpił o zwiększenie przyznanej puli biletów dla gości o 1500 miejsc – oprócz przyznanej wcześniej liczby 300. Bezskutecznie." - czytamy we wspólnym oświadczeniu klubu i kibiców. Kibice Legii zdecydowali, że nie idą na piątkowy mecz derbowy."
I powtarzam nie pisze tego żeby się na siłę przypierdzielać bo akurat w tym przypadku (ilość biletów na finale PP) przyznaje racje Legionistom, tylko żeby pokazać że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
O..

@Master2000 Rozumiem cię, ale pytanie: czy poza tym, że ktoś coś powiedział rzeczywiście działania kibiców Legii doprowadziły do tego, że dostaliście kiedykolwiek mniej biletów u nas na starym stadionie?
Nie wydaje mi się też, żeby ktokolwiek uważał u nas, że kosztem kibiców Legii nie powinni dostać większej liczby biletów. Przecież to tylko podniosłoby kibicowską atrakcyjność tego spotkania, bo na chwile obecną ten mecz nie różni się niczym od zwykłego ligowego.
Kwestia tego "zabierania kibicom Legii" natomiast raczej ma tu zobrazować, że Śląsk jest w zupełnie innej sytuacja niż Legia, dla nich ilość biletów to kwestia jednej decyzji, nie chcą dawać spoko, mają takie prawo, tylko na c*** robią z tego powodu taką afere? Zieliński pisał, że pewnie ich zmuszą do dania 3000, i co zmusili? Mogę się założyć o wszystko, że w przypadku odwrotnej sytuacji, sami też wnioskowaliby o cały sektor(każdy by tak zrobił) ale wtedy by to nie było związane z bycie pępkiem świata. A tu wielkie dopisywanie historii i podpinanie honorów.
Ośmiele się stwierdzić, że niezależnie czy dostalibyśmy 1800 czy 3000 z naszej strony by była cisza na ten temat. Wszystko rozpoczęła seria artykułów RZ.

Zresztą nie chce tu nic pomieszać, ale czy czasem Śląsk nie miał pretensji do Zagłębia, że dostaje 500 biletów do Lubina? Dodatkowo, czy nie mialo to miejsca w czasach Oporowskiej i 500 osobowego sektora gości?
zasada

[quote="O.."]@Master2000 Rozumiem cię, ale pytanie: czy poza tym, że ktoś coś powiedział rzeczywiście działania kibiców Legii doprowadziły do tego, że dostaliście kiedykolwiek mniej biletów u nas na starym stadionie?
Nie wydaje mi się też, żeby ktokolwiek uważał u nas, że kosztem kibiców Legii nie powinni dostać większej liczby biletów. Przecież to tylko podniosłoby kibicowską atrakcyjność tego spotkania, bo na chwile obecną ten mecz nie różni się niczym od zwykłego ligowego.
Kwestia tego "zabierania kibicom Legii" natomiast raczej ma tu zobrazować, że Śląsk jest w zupełnie innej sytuacja niż Legia, dla nich ilość biletów to kwestia jednej decyzji, nie chcą dawać spoko, mają takie prawo, tylko na c*** robią z tego powodu taką afere? Zieliński pisał, że pewnie ich zmuszą do dania 3000, i co zmusili? Mogę się założyć o wszystko, że w przypadku odwrotnej sytuacji, sami też wnioskowaliby o cały sektor(każdy by tak zrobił) ale wtedy by to nie było związane z bycie pępkiem świata. A tu wielkie dopisywanie historii i podpinanie honorów.
Ośmiele się stwierdzić, że niezależnie czy dostalibyśmy 1800 czy 3000 z naszej strony by była cisza na ten temat. Wszystko rozpoczęła seria artykułów RZ.

Zresztą nie chce tu nic pomieszać, ale czy czasem Śląsk nie miał pretensji do Zagłębia, że dostaje 500 biletów do Lubina? Dodatkowo, czy nie mialo to miejsca w czasach Oporowskiej i 500 osobowego sektora gości?[/quote]

Zgadza się, nic nie pomieszałeś. Może tylko to, że decyzję o 500 biletach dla Śląska podjeła milicja. Mieliśmy wtedy niezły ubaw jak R.Z. grzmiał na swojej stronie o tym, że to kibice Zagłębia bardzo o to zabiegali.
O..

Po tym co napisał zasada aż sobie z ciekawośći pobuszowałem po fanslasku przy użyciu googla i taki kwiatek mam:
Klub (Śląsk), próbował interweniować w sprawie tych, którzy przybyli pod stadion i nie posiadali wejściówek. Wykonywano telefony do PZPN. Na takie rozwiązanie chętnie poszłaby policja (przynajmniej jej przedstawiciele tak twierdzili), jednak działacze Zagłębia byli nieubłagani. Już my tam wiemy dlaczego – zajrzyj do artykułu poniżej, przyjrzyj się szyfrowi. W środę wieczorem rozwiązanie zagadki.
Według działaczy Zagłębia – na sektorze mogący pomieścić 1200 osób ma wejść 515.
Śląsk wykorzystuje PZPN do zwiększenia liczby biletów- spoko. Legia robi to samo- warszawka może wszystko. I kto tu uważa, że mu się należy?

http://www.fanslask.fuckpc.com/lubin-27-iv-2010/
T2

Post autor: T2 »

Kolejne rewelacje... Legia z kabaryn wyskakiwała na ojców z dziecmi.
Z takimi asami R.Z. z pewnością nie musi sie martwić o przyszłość Śląska w internecie
Foxx

Fakt - mocne :)
Master2000 pisze: tu nie chodzi o to w jakiej liczbie przyjeżdżaliśmy tylko o to że teraz tłumaczycie Śląskowi że kosztem kibiców Legii nie powinni dostać więcej biletów
Nie tłumaczymy, "że nie powinni", tylko ja napisałem, że takie ich oczekiwania są nie bardzo zrozumiałe.
, a kilka lat wcześniej żądaliście tego od Widzewa. W dodatku oświadczając że jeżeli nie dostaniecie Niciarki doprowadzicie do tego że na następny mecz Widzew dostanie 600 biletów. Akurat Foxx Ty dobrze o tym wiesz wiec nie udawaj Greka.
Po zmianie miejsca dla gości na Widzewie, której efektem było bardzo duże ograniczenie liczby miejsc padło, żeby w takim przypadku dostosować liczbę miejsc przy Łazienkowskiej. Nikt nie życzył sobie przejęcia jakichś miejsc zwyczajowo zajmowanych przez kibiców RTS z infrastrukturą nieprzystosowaną do przyjmowania gości.
(...) a z derbami chodziło mi min o to:
"Informujemy, że wobec wielkiego zainteresowania meczami z udziałem Legii, z inicjatywy Stowarzyszenia Kibiców Legii Warszawa klub wystąpił o zwiększenie przyznanej puli biletów dla gości o 1500 miejsc – oprócz przyznanej wcześniej liczby 300. Bezskutecznie." - czytamy we wspólnym oświadczeniu klubu i kibiców. Kibice Legii zdecydowali, że nie idą na piątkowy mecz derbowy."
W niczym nie przeczy to oczywistemu faktowi, że wszystkie działania związane z naszą obecnością na meczach Legii przy K6 zmierzają do uniknięcia powtórki z "Widelca". Zwłaszcza przy nastawieniu psów w ostatnich latach oraz zmianach w prawie pozwalającym im niemal na wszystko.
TedBojz

Post autor: TedBojz »

Bogusław Leśnodorski: Zarzuty Śląska są absurdalne

Legia dostała od Śląska 2 tys. wejściówek na czwartkowy mecz finału Pucharu Polski we Wrocławiu. Rzekomo prezes Legii Bogusław Leśnodorski chciał wymóc na PZPN o tysiąc biletów więcej. - Te zarzuty są absurdalne. Nie było żadnych nacisków - powiedział.

Te zarzuty są absurdalne. Oba stadiony mają swoje sektory dla kibiców przyjezdnych. My daliśmy maksymalną liczbę wejściówek, chcieliśmy, żeby tak samo było w przypadku obiektu naszego rywala. Ale nie było żadnych nacisków - przyznał na łamach "Przeglądu Sportowego" prezes Legii.

Gazeta pisze, że początkowo miasto zgodziło się na to, żeby kibice Legii zapełnili cały sektor gości. Ale po interwencji kibiców Śląska wycofali się z tego pomysłu. Na mecz we Wrocławiu będzie więc mogło wejść 2 tys. fanów Legii. Tyle samo kibiców Śląska pojawi się na meczu w Warszawie.

Finał Pucharu Polski rozegrany zostanie na zasadzie dwumeczu. Pierwsze spotkanie odbędzie się 2 maja we Wrocławiu, a drugie - 8 maja w Warszawie.
Wy chcecie ogólnopolski bojkot jak w takich błahych sprawach jedna ekipa drugiej rzuca kłody pod nogi.
super baloo

Post autor: super baloo »

Plakat i filmik Śląska, zapraszające na finał:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rJMrjua9 ... ata_player[/youtube]

Obrazek
KoziaWolka

Post autor: KoziaWolka »

TedBojz pisze:
Bogusław Leśnodorski: Zarzuty Śląska są absurdalne

Legia dostała od Śląska 2 tys. wejściówek na czwartkowy mecz finału Pucharu Polski we Wrocławiu. Rzekomo prezes Legii Bogusław Leśnodorski chciał wymóc na PZPN o tysiąc biletów więcej. - Te zarzuty są absurdalne. Nie było żadnych nacisków - powiedział.

Te zarzuty są absurdalne. Oba stadiony mają swoje sektory dla kibiców przyjezdnych. My daliśmy maksymalną liczbę wejściówek, chcieliśmy, żeby tak samo było w przypadku obiektu naszego rywala. Ale nie było żadnych nacisków - przyznał na łamach "Przeglądu Sportowego" prezes Legii.

Gazeta pisze, że początkowo miasto zgodziło się na to, żeby kibice Legii zapełnili cały sektor gości. Ale po interwencji kibiców Śląska wycofali się z tego pomysłu. Na mecz we Wrocławiu będzie więc mogło wejść 2 tys. fanów Legii. Tyle samo kibiców Śląska pojawi się na meczu w Warszawie.

Finał Pucharu Polski rozegrany zostanie na zasadzie dwumeczu. Pierwsze spotkanie odbędzie się 2 maja we Wrocławiu, a drugie - 8 maja w Warszawie.
Wy chcecie ogólnopolski bojkot jak w takich błahych sprawach jedna ekipa drugiej rzuca kłody pod nogi.

Wy już zrobiliście ogólnopolską krucjatę przeciwko ITI a następnie ładnie się z nimi pocałowaliście na zgodę , tak więc nie zabieraj lepiej głosu w sprawie bojkotów.
Foxx

My zrobiliśmy własną krucjatę przeciwko ITI, którą poparły inne ekipy - za co kilkoma kanałami dziękowaliśmy. Po spełnieniu wszystkich naszych postulatów wróciliśmy na trybuny. Gdy jesienią 2012 błędowska znów się rozbrykała, skończyło się to wywróceniem zarządu klubu i wiosennym wystrzeleniem jej w kosmos. We wszelkich działaniach każdy odpowiada za siebie. Aktualnie mamy wolność na Żylecie, a zaczynaliśmy z poziomu Guantanamo. Tyle.
kamikazeee

Post autor: kamikazeee »

super baloo pisze:Plakat i filmik Śląska, zapraszające na finał:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rJMrjua9 ... ata_player[/youtube]

Obrazek

Powiem tak... jak dla mnie to plakat troszkę slaby jak na finał Pucharu... pierwotna wersja, która miała się ukazać też niewiele lepsza... ale w sumie po wydarzeniach w Lubinie to kto wie może i będzie miał Śląsk galę boksu na swoich trybunach... Pozdrawiam
extreme

Post autor: extreme »

a jakie były te wydarzenia w Lubinie co mądralo?
Gwidon Becel

Post autor: Gwidon Becel »

Przez te 200 bieletów to Roman Andersen codziennie po 3 artykuły na temat Legi na tym swoim blogu płodzi . W jedym nawet sobie przypomniał że Legia w 1981 roku pobiła kibica Śląska niejakiego Romana S . Obrazek Mało się ze śmiechu nie połakałem jak to przeczytałem .
asdasd

Post autor: asdasd »

Żeby kibole jednej drużyny cieszyli się, że inni dostaną mniej biletów. Co za czasy, co za czasy..
NieWazne_KimJestem

Post autor: NieWazne_KimJestem »

Slask daje 2/3 sektora gosci dla Legii to Legia w takim razie tez powinna dac 2/3 sektora gosci dla Slaska. :)
Foxx

:) Cóż, Legia ma nieco inne podejście do tematu :)

PyskatySK - skoro dość świeżo zarejestrowana kumateria z k.net nie widziała dotąd różnicy między sytuacją na Żylecie i jej wyglądem tuż po otwarciu nowego stadionu, w czasie protestu i obecnie, nasze "podskoki" nawet do Nieba bram nie byłyby w stanie zmienić takiego oglądu sytuacji :)
zandka1948

Post autor: zandka1948 »

Widać, że dla kibiców Śląska Wrocław hasło "Piłka nożna dla kibiców" to tylko pusty slogan :)
zasada

Dolnośląska gościnność to jest w Lubinie, a nie we Wrooclove:)
asdGrzegorz

Post autor: asdGrzegorz »

zasada pisze:Dolnośląska gościnność to jest w Lubinie, a nie we Wrooclove:)
Co to ku*** jest Wroclove?
Obol

Post autor: Obol »

zandka1948 pisze:Widać, że dla kibiców Śląska Wrocław hasło "Piłka nożna dla kibiców" to tylko pusty slogan :)
Nie utożsamiaj wszystkich kibiców Śląska z Romkiem, jego wymysłami, FanŚląskiem i tego typu rzeczami.
Stanisław_Anioł

Post autor: Stanisław_Anioł »

Jak to było......."Fan Sląsk Niezależny serwis kibiców WKS Sląsk"....??
To jak w końcu?Strona jest prowadzona przez Romka-bajkopisarza i prezentuje tylko jego poglądy? .Bo nigdzie nie widzę tam takiego komunikatu. Czy jest to jednak Wasz serwis?
Obol

Post autor: Obol »

Odpowiem Ci według mojego sumienia. Jest to serwis Romka który tam pisze i kilku innych osób które piszą. Romek pisze tam swoje relacje, swoje odczucia, to co myśli. Jedni patrzą w niego jak w obrazek inni wręcz przeciwnie. Ja staram się tam wchodzić jak najrzadziej jak większość moich znajomych i nie czytać tego co on tam wypisuje bo się tylko wkurwiam, że potem kibice Śląska są utożsamiany z takimi wpisami.
Stanisław_Anioł

Post autor: Stanisław_Anioł »

Wszystko w temacie.
Pzdr.
AtoMen

Post autor: AtoMen »

Najsłabsze w tym wszystkim jest to że najpierw wszyscy krzyczą górnolotne hasła typu „Against modern football” czy „Piłka nożna dla kibiców” a później wychodzą takie kwiatki jak te teraz z biletami we Wrocławiu...ech ironio, szkoda słów…
Hujtras

Post autor: Hujtras »

Obol pisze:Odpowiem Ci według mojego sumienia. Jest to serwis Romka który tam pisze i kilku innych osób które piszą. Romek pisze tam swoje relacje, swoje odczucia, to co myśli. Jedni patrzą w niego jak w obrazek inni wręcz przeciwnie. Ja staram się tam wchodzić jak najrzadziej jak większość moich znajomych i nie czytać tego co on tam wypisuje bo się tylko wkurwiam, że potem kibice Śląska są utożsamiany z takimi wpisami.
100% racji! Temat biletów jak dla mnie zakończony.
Zablokowany