O żesz w mordę ;]Dobry chłopaczyna pisze:Jak wygląda linia Stalówka- Wisłoka, Siarka- Polonia, Siarka-Czuwaj, Czarni-Siarka?
Koleżko co Ty "ćpiesz"
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
O żesz w mordę ;]Dobry chłopaczyna pisze:Jak wygląda linia Stalówka- Wisłoka, Siarka- Polonia, Siarka-Czuwaj, Czarni-Siarka?
Czy jest jakiś układ na linii Chemik-Raków? Podobno jak Odra Opole wracała z turnieju z Bytomia to Chemik z Rakowem chcieli się na nich ustawićpyskaty1 pisze:Jakie sa kontakty miedzy Chemikiem Kedzierzyn i Rakowem Czestochowa???? Pytam sie z tego wzgledu ze Rakow prółl sie do Chemika o uklad z KKS Kalisz ktory nie dawno zostal zerwany. Swego czasu Rakowiacy usmiercili FC Widzewa z Czestochowy czy dlatego jest taka nie chec ku KKS?
Podobno też koalicja odmówiła kilka dni temu tańców :)Majcher123 pisze:Czy jest jakiś układ na linii Chemik-Raków? Podobno jak Odra Opole wracała z turnieju z Bytomia to Chemik z Rakowem chcieli się na nich ustawićpyskaty1 pisze:Jakie sa kontakty miedzy Chemikiem Kedzierzyn i Rakowem Czestochowa???? Pytam sie z tego wzgledu ze Rakow prółl sie do Chemika o uklad z KKS Kalisz ktory nie dawno zostal zerwany. Swego czasu Rakowiacy usmiercili FC Widzewa z Czestochowy czy dlatego jest taka nie chec ku KKS?
po pierwsze nie był to kibic z fc Cz-wa tylko z Piotrkowa a po drugie ten koleś który to zrobił wcale nie był aktywnym kibicem Rakowa. Takie to były czasy ale wszyscy tak myślelipyskaty1 pisze:Jakie sa kontakty miedzy Chemikiem Kedzierzyn i Rakowem Czestochowa???? Pytam sie z tego wzgledu ze Rakow prółl sie do Chemika o uklad z KKS Kalisz ktory nie dawno zostal zerwany. Swego czasu Rakowiacy usmiercili FC Widzewa z Czestochowy czy dlatego jest taka nie chec ku KKS?
Pomijając już to co napisał pyskaty1 to wydaje mi się,że pisząc cyt.,,usmiercili FC Widzewa z Czestochowy''chodziło mu o wytępienie kibiców Widzewa w Częstochowie a nie o wydarzenie z sierpnia'98 gdzie na dworcu w Częstochowie zginął 18-letni Łukasz z FC Bełchatów Widzewa...dbwdbw pisze:po pierwsze nie był to kibic z fc Cz-wa tylko z Piotrkowa a po drugie ten koleś który to zrobił wcale nie był aktywnym kibicem Rakowa. Takie to były czasy ale wszyscy tak myślelipyskaty1 pisze:Jakie sa kontakty miedzy Chemikiem Kedzierzyn i Rakowem Czestochowa???? Pytam sie z tego wzgledu ze Rakow prółl sie do Chemika o uklad z KKS Kalisz ktory nie dawno zostal zerwany. Swego czasu Rakowiacy usmiercili FC Widzewa z Czestochowy czy dlatego jest taka nie chec ku KKS?
Dokladnie chodzilo mi oto co napisales, ale dla slabo rozczytanych zmienie wersje''.....Swego czasu Rakowiacy wygnali FC Widzewa z Czestochowy.......''FF1981 pisze:Pomijając już to co napisał pyskaty1 to wydaje mi się,że pisząc cyt.,,usmiercili FC Widzewa z Czestochowy''chodziło mu o wytępienie kibiców Widzewa w Częstochowie a nie o wydarzenie z sierpnia'98 gdzie na dworcu w Częstochowie zginął 18-letni Łukasz z FC Bełchatów Widzewa...dbwdbw pisze:po pierwsze nie był to kibic z fc Cz-wa tylko z Piotrkowa a po drugie ten koleś który to zrobił wcale nie był aktywnym kibicem Rakowa. Takie to były czasy ale wszyscy tak myślelipyskaty1 pisze:Jakie sa kontakty miedzy Chemikiem Kedzierzyn i Rakowem Czestochowa???? Pytam sie z tego wzgledu ze Rakow prółl sie do Chemika o uklad z KKS Kalisz ktory nie dawno zostal zerwany. Swego czasu Rakowiacy usmiercili FC Widzewa z Czestochowy czy dlatego jest taka nie chec ku KKS?
oleska51 pisze:Podobno też koalicja odmówiła kilka dni temu tańców :)Majcher123 pisze:Czy jest jakiś układ na linii Chemik-Raków? Podobno jak Odra Opole wracała z turnieju z Bytomia to Chemik z Rakowem chcieli się na nich ustawićpyskaty1 pisze:Jakie sa kontakty miedzy Chemikiem Kedzierzyn i Rakowem Czestochowa???? Pytam sie z tego wzgledu ze Rakow prółl sie do Chemika o uklad z KKS Kalisz ktory nie dawno zostal zerwany. Swego czasu Rakowiacy usmiercili FC Widzewa z Czestochowy czy dlatego jest taka nie chec ku KKS?
Jak siedzę z 13 lat na forum, to jeszcze nigdy nie widziałem tak trafnego komentarza w skrócie opisującego klimat Cz-wy drugiej połowy lat 90tych.White1910Pride pisze:dbwdbw się zbytnio rozpędził
Łukasz zginął od ciosów nożem jakiegoś ćpuna. Raków przypisał sobie potem to morderstwo, zniszczył też z tego co wiem pamiątki zostawione w miejscu zabójstwa. Było też "1-0". Czasy były inne, dziś pewnie już by tego nie zrobili, nie mniej niechlubnej historii nie wymarzą.
Co do Widzewiaków z Częstochowy to ich zejście do podziemia to nie jest to wyłącznie wynik działań samego Rakowa ale przede wszystkim rozpad koalicji z AZS i CKM. Wtedy były to pro widzewskie ekipy, często obecne na meczach Widzewa. Kolejna przyczyna to brak świeżej krwi o zapatrzeniu sportowym. Starsi pozakładali rodziny, przestali się bawić w aktywne kibicowanie. Młodzi byli zbyt nieliczni.
Czas pokazał, że nie tylko Widzew ucierpiał na rozpadzie koalicji ale i AZS i CKM. Dopóki w Częstochowie działa koalicja Widzew- AZS- CKM Raków nie miał lekko.
Pozdrawiam
Stalówka -Wisłoka kosaNiuniek pisze:O żesz w mordę ;]Dobry chłopaczyna pisze:Jak wygląda linia Stalówka- Wisłoka, Siarka- Polonia, Siarka-Czuwaj, Czarni-Siarka?
Koleżko co Ty "ćpiesz"
jak na linii Widzew - ŁKS ?_J pisze:Nie zdziwię się, jak niedługo ktoś zapyta; jak jest na linii Widzew - ŁKS ? .
Jeśli mowa o pamiętnym transparencie na płocie to było to raczej 2:0 (małolatem wtedy byłem ale tak coś mi się kojarzy).White1910Pride pisze:dbwdbw się zbytnio rozpędził
Łukasz zginął od ciosów nożem jakiegoś ćpuna. Raków przypisał sobie potem to morderstwo, zniszczył też z tego co wiem pamiątki zostawione w miejscu zabójstwa. Było też "1-0".
Jeśli chodzi o transparent na meczu w PP Raków-Widzew(październik 1998) to faktycznie widniał na nim napis 2:0.Wynikało to z tego,że pojawiła się informacja o śmierci drugiego Widzewiaka z rąk kibiców Rakowa podczas ich powrotu z meczu z Radzionkowa.W rzeczywistości kibic ten przeżył chociaż trafił do szpitala w ciężkim stanie...po prostu Andrzej pisze:Jeśli mowa o pamiętnym transparencie na płocie to było to raczej 2:0 (małolatem wtedy byłem ale tak coś mi się kojarzy).White1910Pride pisze:dbwdbw się zbytnio rozpędził
Łukasz zginął od ciosów nożem jakiegoś ćpuna. Raków przypisał sobie potem to morderstwo, zniszczył też z tego co wiem pamiątki zostawione w miejscu zabójstwa. Było też "1-0".
Jak jeszcze istniała to chodził także nie wiem co chcesz tutaj wkręcać.Canelo pisze:On to napisał z ironią, po co go wyzywasz. Zresztą sam walisz kwiatki ze na Victorię w Jaworznie chodzi miejscowy Ruch
Myślę, że musisz trochę poczekać, zanim zgody, kosy i układy swoich klubów opisze Ci 30.035 zarejestrowanych użytkowników. Plus około 15.000 gości się zarejestruje, żeby wrzucić swoje trzy grosze...juni123 pisze:A ja mam taką prośbe jak by ktoś mógł to by opisał kosy swojego klubu. Dokładnie mi chodzi o ich przyczyny bo co do niektórych kos sprawa jest oczywista ale niektóre kosy sa dla mnie dosyć dziwne.
massa pisze:ino teraz to boli Gieksiarzy bo akurat było otwarcie dworca i są o naszych wzmianki na stronach internetowych,a nie o nich.
Dokladnie tak jak pisze Canelo . Na ktoryms memoriale Miroslawa Stadlera tez siedzieli z nimi gieksiarze z Ciężkowic .Canelo pisze:W ostanim czasie to bliżej Victorii było do Jaworznickiej Gieksy, Ty piszesz o bardziej zamierzchłych czasach
Troche historii...19Szarańcza20 pisze:Dokladnie tak jak pisze Canelo . Na ktoryms memoriale Miroslawa Stadlera tez siedzieli z nimi gieksiarze z Ciężkowic .Canelo pisze:W ostanim czasie to bliżej Victorii było do Jaworznickiej Gieksy, Ty piszesz o bardziej zamierzchłych czasach
Historia historią , ale Canelo ma racje , ze OSTATNIO blizej im bylo do Gieksy niz do Ruchu , jak dziwne wspomagania sie z poniektorymi dzielnicami gieksiarskimi . Fakt faktem , ze sporo kibiców Victorii po jej rozpadzie wybralo Ruch .haker19.99 pisze:Troche historii...19Szarańcza20 pisze:Dokladnie tak jak pisze Canelo . Na ktoryms memoriale Miroslawa Stadlera tez siedzieli z nimi gieksiarze z Ciężkowic .Canelo pisze:W ostanim czasie to bliżej Victorii było do Jaworznickiej Gieksy, Ty piszesz o bardziej zamierzchłych czasach
http://oi39.tinypic.com/2dwa39.jpg
http://oi41.tinypic.com/2ue46ms.jpg
Canelo pisze:W ostanim czasie to bliżej Victorii było do Jaworznickiej Gieksy, Ty piszesz o bardziej zamierzchłych czasach

Historia historią , ale Canelo ma racje , ze OSTATNIO blizej im bylo do Gieksy niz do Ruchu , jak dziwne wspomagania sie z poniektorymi dzielnicami gieksiarskimi . Fakt faktem , ze sporo kibiców Victorii po jej rozpadzie wybralo RuchMisYogi pisze:Canelo pisze:W ostanim czasie to bliżej Victorii było do Jaworznickiej Gieksy, Ty piszesz o bardziej zamierzchłych czasach
"Zamierzchły" 2009 rok