Irlandia-Polska 06/02/2013 towarzyski?
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
WikidajłoRTS
Re: Irlandia-Polska 06/02/2013 towarzyski?
@starccoffe, Jeżeli chodzi o Bełchatów to wiadomo przy ekipie Widzewa i Ruchu nie mają szans na wywieszenie żadnej flagi, tak było jest i będzie, zostają im sektory pikników lub rodzinne, pewnie ogórki będą się napinać ze tak napisałem ale kumaci doskonale wiedzą jak jest... Jeżeli chodzi o Czuwaj to jak to delikatnie napisać, mają troszeczke przejebane, bo od kiedy Polonia Przemyśl ma oficjalną sztame z Wisła to Czuwaj na reprezentacji staje się zdecydowanie mniejszością, tak było w Dublinie, Polonii Przemyśl Wisły i Lechii było grubo ponad setke a Czuwaju Przemyśl raptem pare sztuk... Więc odpowiedź jest prosta, to napewno. A dlaczego reszta ekip nie wywiesiła ...?
-
ZbulwersowanyACAB
7 czerwiec - Mołdawia : Polska. Mam nadzieję, że ekipy co się pruły do mniejszych pokażą się w Mołdawii takimi ekipami...
z tymi flagami to raczej chodzi o to ze ekipy na tych najwyższych piętrach nie mogły ich wywiesić bo pod ich trybunami były jakieś loże i flagi zasłaniały widoczność bogaczom zza szyb.
Niech ten układ na repre wreszcie padnie, od układu poznańskiego mineło juz ładnych pare lat, w ekipach nastąpiły zmiany pokoleń, młodzież wychowana na walce bez przedłużaczy, tylko na kadrze nudy , a wiele ekip które nie moga sie jakoś trafić na codzień ze względu choćby na położenie geogr. czy inne ligi mogłyby potańczyć przy okazji takich meczów jak ten w Dublinie.
Niech ten układ na repre wreszcie padnie, od układu poznańskiego mineło juz ładnych pare lat, w ekipach nastąpiły zmiany pokoleń, młodzież wychowana na walce bez przedłużaczy, tylko na kadrze nudy , a wiele ekip które nie moga sie jakoś trafić na codzień ze względu choćby na położenie geogr. czy inne ligi mogłyby potańczyć przy okazji takich meczów jak ten w Dublinie.
-
ZbulwersowanyACAB
Przecież mogli potańczyć w Dublinie tylko cos nie które ekipy się dziwnie mijały :?
Chłopak ze Stomilu nie stracił barw. Niestety ŁKS z Zetą nie zachowali się najlepiej. Zeta zawsze ma do nas kwas na kadrze (na której obowiązuje układ) jak ich jest więcej. Jak nas jest więcej to siedzą jak mysz pod miotłą np. na Litwie gdzie było nas 250.
-
ZbulwersowanyACAB
Mata chuligany : http://www.fai.ie/polandfanpic.html
Jak już obcenita z bliska to napiszcie jaka ekipa zrobiła na was wrażenie wizualne!
Jak już obcenita z bliska to napiszcie jaka ekipa zrobiła na was wrażenie wizualne!
Kumaci mają zgodę z Węgrami, a pikole z Irlandczykami.
:)
:)
Polonia Przemyśl - 10 na sektorze wraz z TWKM, Unią Tarnów i Mazurem Pisz
Dokładnie co to ma być te TWKM nie można napisac normalnej nazwy tylko trzeba walnąć jakiś swój skrót myślowy?
TKWM - Trzej Królowie Wielkich Miast, zgoda pomiędzy kibicami Wisły Kraków, Śląska Wrocław i Lechii Gdańsk ...
-
WikidajłoRTS
Kaju1909, Mam znajomego z Przemyśla i z tego co wiem to z samego Londynu pojechała mała grupka chłopaków z Polonii Przemyśl, więc było ich chyba więcej niż 10 sztuk tak jak ty to pisałem...
Rettever i juni123 dali teraz przykład że z tego forum trzeba uciekać i najlepiej zablokować sobie możliwość wchodzenia na strone dla własnego dobra, spytajcie jeszcze co oznacza CHWM albo Triada czy TPAG
-
ZbulwersowanyACAB
Ponoć jakieś przygody na lotnisku w Dublinie? Zawineli kogoś??
tak, policja tuska zrobiła sobie ustawkę z policją irlandzką która była po służbie, starcie krótkie gdyż wmieszali się ci którzy mieli służbę, przez pomyłkę pałują swoich nieumundurowanych kolegów.ZbulwersowanyACAB pisze:Ponoć jakieś przygody na lotnisku w Dublinie? Zawineli kogoś??
n1906h wytłumacz mi więc co znaczy skrót TWKM bo ja nie jestem taki kumaty jak ty i nie wiem co znaczy ten skrót a jezeli mi nie wytłumaczysz to faktycznie uciekaj z tego forum bo jedynie wszystkim próbujesz dogryźć.
ku*** niedlugo to trzeba bedzie znac wszystkie skroty myslowe, kazdej ekipy, nawet z IV ligi, bo sie wyjdzie na nie kumatego ;)
Niedługo na forum relacje będą wyglądały tak :
NDWBN60ZJFNMPCPZW
Na Dalekim Wyjeździe Było Nas 60 osób Z Jedną Flagą Na Meczu Piknik Cała Podróż Z Wahadłem.
;)
NDWBN60ZJFNMPCPZW
Na Dalekim Wyjeździe Było Nas 60 osób Z Jedną Flagą Na Meczu Piknik Cała Podróż Z Wahadłem.
;)
http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 5059_n.jpgW Dublinie na lotnisku na oklep załapuje się Cracovia i kilku typów z Lecha. Niestety skutkuje to zawinięciem kilku osób ze Śląska i Wisły.
http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 4893_n.jpg
Zgadzam się,ale nie przesadzajcie,TKWM to skrót od dawna przez nich używany i chyba zdecydowana większośc go zna...
Dobra napisze sprostowanie: Kaju1909 napisał TWKM a pewnie miał na myśli TKWM pomyłka każdemu sie zdarza a Pismejker mi to wytłumaczył i było by wszystko wporządku gdyby niektórzy sie nie odezwali i nie wtrącili swoje 3 grosze.
-
montana1974
proponuję by ktoś ogarnięty założył oddzielny temat skrótów. Taki słowniczek.
juni123 pisze:n1906h wytłumacz mi więc co znaczy skrót TWKM bo ja nie jestem taki kumaty jak ty i nie wiem co znaczy ten skrót a jezeli mi nie wytłumaczysz to faktycznie uciekaj z tego forum bo jedynie wszystkim próbujesz dogryźć.
podaj konkrety że wszystkim staram się dogryźć, konkretne przykłady
tak, ja mialem przygode, pierwszy raz lotnisko i jego podloga posluzyly mi jako wyro, i zawinietych tez paru widzialem, w koce, bo zimno w nocy bylo jak h**, ludzie zostawicie ten temat dla ludzi ktorzy tam byli, niech oni daja tu swoje relacje, bo mimo iz ja na meczu bylem, to czytajac niektore farmazony i prowokacje to zastanawiam sie czy aby napewno bylem na tym samym stadionie i w jego okolicachZbulwersowanyACAB pisze:Ponoć jakieś przygody na lotnisku w Dublinie? Zawineli kogoś??
sorry przez mój błąd w wpisie zrobiła się nie potrzebna spinka oczywiście że nie chodziło o TWKM tylko TKWM.
nieznajomość pewnych skrótów oznacza,że nowe pokolenia wkracza na salony kibice kropka net...
ma ktos jakies info o Torcidzie w Dublinie??
-
WarszawskaPolonia
Od Nas 4 osoby z flaga Polonia Warszawa
nie staliście przypadkiem po lewej stronie... ?
jakiś koleś ma w podpisie że Polonia zawsze po prawej stronie, więc teraz chyba nie zrobili wyjątku
O ile mnie pamięć nie myli, to pakt dopuszczał możliwość sparingów na kadrze, pod warunkiem, że obie ekipy wyrażały na to chęć.
-
HailVictory
Niech będzie-gówno wiem.
Odwołuję-Kibice Lecha zawsze byli znani jako ekipa zaangażowana,a Poznań to miasto w którym o lat bardzo wiele się dzieje,jest dużo inicjatyw,a lewusy chodzą kanałami,zresztą jest ich tam kilku czy kilkunastu.Pasuje?
Odwołuję-Kibice Lecha zawsze byli znani jako ekipa zaangażowana,a Poznań to miasto w którym o lat bardzo wiele się dzieje,jest dużo inicjatyw,a lewusy chodzą kanałami,zresztą jest ich tam kilku czy kilkunastu.Pasuje?
Nasza relacja z meczu pojawi sie niebawem. Farmazon goni farmazon tu...
Dzieki dla uzytkownikow UMBRO i Niedzwiedz za napisanie prawdy.
Emigracyjne Braterstwo.
TYCHY&ZETKA&ŁKS
Dzieki dla uzytkownikow UMBRO i Niedzwiedz za napisanie prawdy.
Emigracyjne Braterstwo.
TYCHY&ZETKA&ŁKS
To jest oficjalna relacja na temat naszego wyjazdu do Dublina ...
Nasza grupa zjeżdża sie z całych wysp co daje nam wspolna liczbę 65 osob Łódzko,Bydgoszko,Tyskiego Braterstwa Emigracyjnego ...w większości ubranych w specjalnie wydanych na ten mecz czapkach i bluzach ..na lotnisku od razu dajemy znak ze jestesmy ...ale wszystko w granicach panującej na reprezentacji kultury ..spotykamy tam spora grupę Wroclawsko-Gdańska ...jak i inne mniejsze ilosciowo ekipy ...jak juz jestesmy w komplecie udajemy sie do wynajętego autokaru który zawozi nas do hostelu gdzie po zameldowaniu udajemy sie do centrum ..na delikatne zwiedzanie ...Nasza zbiórka w Dublinie wyznaczona była na godzinę 13 ...kiedy to wszyscy kierujemy sie do jedej z restauracji w celu posilenia jak i delikatnej biesiady ...o godzinie 17 uderzamy w stronę stadionu idąc główna ulica prowadząca do niego ...po drodze spotykamy wiele Polaków jak i Irlandczyków których nastawienie jest pozytywne...kiedy podchodzimy pod stadion krótko i na temat zaznaczamy swoja obecność a także pozdrawiamy matolka ...niestety nasze bilety sa na sektory irlandzkie ..ale nie robi nam to większej różnicy ..gdyż na całym stadionie panuje jeden wielki festyn ...o którym nie bede sie rozpisywał ...w trakcie meczu miedzy nami staje jeden chłopak ze Olsztyńskiego Stomilu który po krótkiej prośbę aby przeniósł sie na inny sektor uparcie zostaje miedzy nami ...niestety jedemu z nas delikatnie puscily nerwy i zostaje on delikatnie poturbowany ...czego nie popieramy zdecydowanie na to reagujac ...szacunek dla chłopaka za podjęcie wyzwania ...żadne barwy nie zostały mu zabrane ...ani także nie było to pobicie a raczej dyskusja z lekka szarpanina...
Jako ze atmosfera na meczu odbiegała od tej ktora preferują prawdziwi fanatycy opuszczamy stadion w 85 min meczu udając sie do hostelu a także centrum Dublina do zabawę przy rozgrzewajacych trunkach...co konczy sie dla nas interwencja Policji i noclegiem większości na lotnisku ....
Podsumowywujac nasza liczba jak najbardziej na plus choc mogła byc jeszcze delikatnie lepsza ..
Jeśli chodzi o wydarzenia ...sytuacja z chłopakiem ze Stomilu zupełnie nie potrzebna natomiast nie było tez żadnego pobicia ani zabrania barw jestesmy honorowa ekipa i to jest zawsze u nas na pierwszym miejscu!...obok nas stała takze osoba w czapce Ruchu z ktora jedynie zamienilismy kilka normalnych zdań na temat życia kibicowskiego...
Natomiast co do grupy Widzewa z Ruchem ...jak dużym paradoksem musi byc to ze nigdzie sie nie spotkaliśmy ...??
A także to ze dzwoniliscie do nas twierdząc ze jesteście ale porozrzucani po całym stadionie ...
Nie przylecielismy do Dublina w chuligańskich zamiarach a raczej w celu pokazania ze mamy sie bardzo dobrze na emigracji ...z każda możliwością wydarzeń ...
Pozdrowienia dla prawdziwych ...bez internetowej napinki...Jeszcze o nas usłyszycie...!
Emigracyjne Braterstwo
Tychy&Zetka&ŁKS
Nasza grupa zjeżdża sie z całych wysp co daje nam wspolna liczbę 65 osob Łódzko,Bydgoszko,Tyskiego Braterstwa Emigracyjnego ...w większości ubranych w specjalnie wydanych na ten mecz czapkach i bluzach ..na lotnisku od razu dajemy znak ze jestesmy ...ale wszystko w granicach panującej na reprezentacji kultury ..spotykamy tam spora grupę Wroclawsko-Gdańska ...jak i inne mniejsze ilosciowo ekipy ...jak juz jestesmy w komplecie udajemy sie do wynajętego autokaru który zawozi nas do hostelu gdzie po zameldowaniu udajemy sie do centrum ..na delikatne zwiedzanie ...Nasza zbiórka w Dublinie wyznaczona była na godzinę 13 ...kiedy to wszyscy kierujemy sie do jedej z restauracji w celu posilenia jak i delikatnej biesiady ...o godzinie 17 uderzamy w stronę stadionu idąc główna ulica prowadząca do niego ...po drodze spotykamy wiele Polaków jak i Irlandczyków których nastawienie jest pozytywne...kiedy podchodzimy pod stadion krótko i na temat zaznaczamy swoja obecność a także pozdrawiamy matolka ...niestety nasze bilety sa na sektory irlandzkie ..ale nie robi nam to większej różnicy ..gdyż na całym stadionie panuje jeden wielki festyn ...o którym nie bede sie rozpisywał ...w trakcie meczu miedzy nami staje jeden chłopak ze Olsztyńskiego Stomilu który po krótkiej prośbę aby przeniósł sie na inny sektor uparcie zostaje miedzy nami ...niestety jedemu z nas delikatnie puscily nerwy i zostaje on delikatnie poturbowany ...czego nie popieramy zdecydowanie na to reagujac ...szacunek dla chłopaka za podjęcie wyzwania ...żadne barwy nie zostały mu zabrane ...ani także nie było to pobicie a raczej dyskusja z lekka szarpanina...
Jako ze atmosfera na meczu odbiegała od tej ktora preferują prawdziwi fanatycy opuszczamy stadion w 85 min meczu udając sie do hostelu a także centrum Dublina do zabawę przy rozgrzewajacych trunkach...co konczy sie dla nas interwencja Policji i noclegiem większości na lotnisku ....
Podsumowywujac nasza liczba jak najbardziej na plus choc mogła byc jeszcze delikatnie lepsza ..
Jeśli chodzi o wydarzenia ...sytuacja z chłopakiem ze Stomilu zupełnie nie potrzebna natomiast nie było tez żadnego pobicia ani zabrania barw jestesmy honorowa ekipa i to jest zawsze u nas na pierwszym miejscu!...obok nas stała takze osoba w czapce Ruchu z ktora jedynie zamienilismy kilka normalnych zdań na temat życia kibicowskiego...
Natomiast co do grupy Widzewa z Ruchem ...jak dużym paradoksem musi byc to ze nigdzie sie nie spotkaliśmy ...??
A także to ze dzwoniliscie do nas twierdząc ze jesteście ale porozrzucani po całym stadionie ...
Nie przylecielismy do Dublina w chuligańskich zamiarach a raczej w celu pokazania ze mamy sie bardzo dobrze na emigracji ...z każda możliwością wydarzeń ...
Pozdrowienia dla prawdziwych ...bez internetowej napinki...Jeszcze o nas usłyszycie...!
Emigracyjne Braterstwo
Tychy&Zetka&ŁKS
Takze bylem na tym meczu.CRITTERS pisze:Byłem raz na kadrze, na Polska - Portugalia w Chorzowie i było umówione (w kumatych środowiskach) że sektory Hool`s to 35 i 36 (jakoś tam nie pamiętam) i było MEGA zajebiście. Dwóch gniazdowych z GKS Tychy i doping jak na dobrym ligowym meczu, obok siebie same konkretne ekipy.
Dobrze mowisz.
Tylko zwroc uwage na to, ze ogarnieta ekipa, ktora stoji w 30 osob nie stanie Ci z ekipa X, bo to kosa i c*** dopingu nie ma.
Nie mowie, ze to nie jest mozliwe, tylko wlasnie trzeba sie dogadac.
Ja w Dublinie nie moglem patrzec na to co sie dzieje na stadionie.
Mam nadzieje, ze z Ukraina i San Marino bedzie inaczej.
Nie będzie inaczej patrząc po sprzedanych biletach dla ludzi z klubu kibica reprezentacjisuerte pisze:Takze bylem na tym meczu.CRITTERS pisze:Byłem raz na kadrze, na Polska - Portugalia w Chorzowie i było umówione (w kumatych środowiskach) że sektory Hool`s to 35 i 36 (jakoś tam nie pamiętam) i było MEGA zajebiście. Dwóch gniazdowych z GKS Tychy i doping jak na dobrym ligowym meczu, obok siebie same konkretne ekipy.
Dobrze mowisz.
Tylko zwroc uwage na to, ze ogarnieta ekipa, ktora stoji w 30 osob nie stanie Ci z ekipa X, bo to kosa i c*** dopingu nie ma.
Nie mowie, ze to nie jest mozliwe, tylko wlasnie trzeba sie dogadac.
Ja w Dublinie nie moglem patrzec na to co sie dzieje na stadionie.
Mam nadzieje, ze z Ukraina i San Marino bedzie inaczej.
Czemu nikt z Emigrantów łódzkich, bydgoskich i tyskich nie napisał, że chłopak ze Stomilu w chwili zajścia był z dziewczyną? Chyba nie do końca jesteście jednak honorową ekipą.
Relacja Chrobrego Głogów
http://www.chrobry.glogow.pl/index.php? ... om=&ucat=1&
http://www.chrobry.glogow.pl/index.php? ... om=&ucat=1&
A to Twoim zdaniem jak jest z dziewczyną to już może wszystko czy jak?
my(Widzew i Ruch)umawiamy się na spotkanie w "naszej knajpie" byłym pubie Zagłoba gdzie zawsze oglądamy wspólnie nasze mecze,jako,że nie ma ligi dopiero na miejscu dowiadujemy się że właściciel zmienia lokalizację i nie szukając daleko udajemy się do najbliższego pubu jakieś max 100 metrów,oba te lokale znajdują się w centrum.Wcześniej odbieramy chłopaków z fc Londyn z lotniska gdzie spotykamy grupę ŁKSu i bodajże Śląska,po przylocie okazuje się że chłopaki lecą dwoma samolotami i czekamy na następny.W międzyczasie wpadają na nas(ok 30 osób) dwóch chłopaków z ŁKSu,jeden z nich jest na waszych zdjęciach w szarej bluzie więc nie wiem dlaczego piszesz o jakiś paradoksach że się nie spotkaliśmy?Widzew nikogo nie szukał,Widzew z Ruchem siedział obok swojej knajpy(nasza była zamknięta)i nie interesowała nas żadna ekipa.Na tyłach pubu była łączona palarnia z innym pubem i tam siedziała spora grupa kibiców GKS Jastrzębie,nie wiem czy nas widzieli i słyszeli bo cicho nie byliśmy.Na mecz udaliśmy się z buta głównymi ulicami i głośno dając znać kto idzie.Przed stadionem meldujemy się ok 30 minut przed meczem,bilety mamy na różne sektory,kupując nie przykładaliśmy do tego wagi bo na wcześniejszym meczu z Irlandią na Croke Parku nie było problemów z przemieszczaniem się między sektorami a na Avivie już tak i musimy siedzieć w grupach.Po meczu(nie wychodzimy przed końcem)udajemy się do tego samego pubu i pijemy do 4 rano odpalając race i śpiewając na całą okolicę zresztą jak zawsze gdy się spotykamy na meczach w Dublinie.Co do relacji ŁKSu to wszystko ok tylko po co piszesz o tym paradoksie?Szykowaliście coś na nasze spotkanie?Trzeba było dać znać nie odmówilibyśmy a tak niespodzianka nas ominęła.To mecz reprezentacji i my na nich nie szukamy wrażeń z polskimi ekipami,lecz jeśli ktokolwiek potrzebuje...Sytuacja na lotnisku z GKSem Bełchatów była niepotrzebna i dobrze,że w porę została opanowana i więcej podobne nie będą miały miejsca.
nie mogę edytować to napiszę jeszcze,że było nas z Ruchem 110,nie jest to jakaś oszałamiająca liczba biorąc pod uwagę to że w na Zielonej Wyspie jest nas dużo,nie spinaliśmy się na ten mecz,to był dobry czas na spotkanie z naszym Fc Londyn i melanż do rana.