Sory zwracam honor ;)Kawon S pisze:Ale pierwszy post był pisany blisko 5 lat temu...

Oficjalne_Nazwy_Klubów
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Oficjalne_Nazwy_Klubów
-
Pierwszy raz slysze o czyms takim, moglbys napisac cos wiecej o waszej dzialalnosci o ile takowa prowadzicie?COLUMB pisze:W naszym przypadku klub przybierał różne nazwy. Jednak dla nas jedyną nazwą jest MKS MONTEX i BIAŁO-ZIELONO-BIAŁE barwy.
-
Faktycznie mój błąd...Chodzi o klub piłki ręcznej. Co nie zmienia faktu ,że mino komercyjnej dyscypliny i ciągle zmieniających się głównych sponsorów, jesteśmy wierni swej jedynej miłości.Oden pisze:Pierwszy raz slysze o czyms takim, moglbys napisac cos wiecej o waszej [link] o ile takowa prowadzicie?COLUMB pisze:W naszym przypadku klub przybierał różne nazwy. Jednak dla nas jedyną nazwą jest MKS MONTEX i BIAŁO-ZIELONO-BIAŁE barwy.
-
W oficjalnym herbie Wisłoki jest KS czy 1908 ?? bo spotkałem się z różnymi wersjami
-
Piłkarska drużyna z Rybnika występuje w strojach o dawnych, tradycyjnych barwach. Czy jest szansa w najbliższym czasie na powrót do nazwy ROW Rybnik oraz do starego herbu klubu?
1904
-
W oficjalnym Herbie Wisłoki jest 1908.19rudziol48 pisze:W oficjalnym herbie Wisłoki jest KS czy 1908 ?? bo spotkałem się z różnymi wersjami
"Nigdy nie zrozumiesz gdzie,
Leży Mojej walki kres,
O co toczy się ten bój,
Kto przyjaciel a kto wróg..."
Leży Mojej walki kres,
O co toczy się ten bój,
Kto przyjaciel a kto wróg..."
-
Z Pabianic:
Historyczna nazwa klubu - MRKS Włókniarz Pabianice
Po wydzieleniu sekcji mamy:
UKS Włókniarz Pabianice (aktualnie, piłka nożna)
PTK Pabianice (aktualnie, koszykówka żeńska)
Pabiks Pabianice (aktualnie, piłka ręczna)
Barwy PTK i Włókniarza się nie zmieniły, Pabiks ma barwy żółto-niebieskie, barwy miasta.
Aktualnie nie prowadzimy żadnych działań by przywrócić historyczne nazwy oraz by "poskładać" sekcje w jeden klub. Jak na razie walczymy o obiecaną kasę dla koszykarek od miasta.
Historyczna nazwa klubu - MRKS Włókniarz Pabianice
Po wydzieleniu sekcji mamy:
UKS Włókniarz Pabianice (aktualnie, piłka nożna)
PTK Pabianice (aktualnie, koszykówka żeńska)
Pabiks Pabianice (aktualnie, piłka ręczna)
Barwy PTK i Włókniarza się nie zmieniły, Pabiks ma barwy żółto-niebieskie, barwy miasta.
Aktualnie nie prowadzimy żadnych działań by przywrócić historyczne nazwy oraz by "poskładać" sekcje w jeden klub. Jak na razie walczymy o obiecaną kasę dla koszykarek od miasta.
-
Proszę o wklejenie oficjalnie uznawanego przez kiboli herbu ŁKS Łódź i Jagiellonii Białystok.
-
-
ale spiąłeś d***, +10 pkt w lidze (h)!
-
Do pytania o herb ŁKSu w sumie też się przyłączam, bo raz można spotkać białą przeplatankę, raz czerwoną.
I czy ten herb jest jakimś herbem historycznym, czy stworzonym przez kibiców?
I czy ten herb jest jakimś herbem historycznym, czy stworzonym przez kibiców?

-
Na koszulkach jest herb ROW i herb Energetyka (chyba że w strojach na wiosnę coś się zmieniło, ale wątpię) i stroje mają zielono-czarne elementy i póki co to nam się udało w klubie wywalczyć. Od kilku lat próbujemy przekonać zarząd do powrotu do tradycyjnej nazwy jednak z tym betonem jest to bardzo trudne, do nich nic nie trafia, nawet główny sponsor klubu Elektrownia (od której pochodzi Energetyk) nie widzi problemu z wyrzuceniem zbędnego członu w nazwie, ale tych jełopów w klubie jest to za trudne.gukfva pisze:Piłkarska drużyna z Rybnika występuje w strojach o dawnych, tradycyjnych barwach. Czy jest szansa w najbliższym czasie na powrót do nazwy ROW Rybnik oraz do starego herbu klubu?
[link]
-
Ciekawa sytuacja jest w Toruniu, tradycyjna nazwa klubu żużlowego to Stal, ruch kibicowski zaczął istnieć gdy nazwa klubu brzmiała Apator i kibice z tą nazwą się utożsamiają. Teraz klub zwie się Unibax i cały stadion oprócz młyna dopinguje Unibax. Nie umiem zrozumieć czemu nawet niekumate - piknikowe towarzystwo tak ochoczo i bez sprzeciwu uznało nową nazwę. Dla mnie Apator będzie na zawsze Apatorem i nie kminię czemu mnie bardziej razi nazwa Unibax niż samych kibiców z Torunia
Włókniarz Częstochowa
-
-
tak niezupełnie.Sherman81 pisze:Ciekawa sytuacja jest w Toruniu, tradycyjna nazwa klubu żużlowego to Stal, ruch kibicowski zaczął istnieć gdy nazwa klubu brzmiała Apator i kibice z tą nazwą się utożsamiają. Teraz klub zwie się Unibax i cały stadion oprócz młyna dopinguje Unibax. Nie umiem zrozumieć czemu nawet niekumate - piknikowe towarzystwo tak ochoczo i bez sprzeciwu uznało nową nazwę. Dla mnie Apator będzie na zawsze Apatorem i nie kminię czemu mnie bardziej razi nazwa Unibax niż samych kibiców z Torunia
nazwa Stal została narzucona przez ówczesne władze w 1962 r. po tym jak rozwiązano LPŻ. Apator również był od 1962 r. (na początku nie w nazwie) jako fabryka wspierająca zrzeszenie Stal.
co do Unibaxu, fakt sporo pikników się z tym utożsamia, ale np. jak jedziemy na dwa głosy z piknikiami my "Toruński" oni "Apator!" to wychodzi bardzo fajnie. więc jeżeli chodzi o to, to się "przełamują" :)
-
Dziś 30.01.2014r. zmieniona została nazwa trzecioligowego klubu z Libiąża od dziś nie Janina Libiąż jak było przez dotychczasowe 18 lat a jak kiedyś powojenny KS Górnik Libiąż!
http://gorniklibiaz.futbolowo.pl/news,2 ... rala-.html
http://gorniklibiaz.futbolowo.pl/news,2 ... rala-.html