A to takie KATOLICKIE zaklęcie? Czary mary? Wypowiadasz i już jesteś wielkim PATRIOTĄ i KATOLIKIEM?
Mógłbyś mi wyjaśnić a nie od razu najmocniejszymi zaklęciami ze swojej tajnej księgi.
debiutant pisze:Potwierdzi ktoś info o układzie Polonii B.z GKS Tychy?
Ta już nawet łączone szaliki powstają heheh
ku*** popeliniarze j*****....nic na chwile obecną nie łączy PB z Tychami oprócz prywatnych kontaktów oraz szacunku za np wpuszczenie Nas na ich sektory.
Nie sieje fermentu,zadałem pytanie,nie musisz się odrazu napinać jak sfrustrowany 16 latek.Wiem że coś jest na rzeczy od możesz mi wierzyć zaufanej osoby.Wieć odpowiednia osoba jeśli moze niech to potwierdzi.
to dobre widać masz kontakty.Odpowiednia osoba ma ci odpowiedzieć po co?odpowiednia właśnie napisze to co napisałem 3 posty powyżej.16 lat miałem dawno dawno temu dzieciaku,dowiaduj się dalej poprzez kibice net co na Polskiej scenie słychać heheh
Zgody: Stal Sanok
Kosy : Cały Przemyśl, Orzeł Przeworsk, Stal Rzeszów ... reszty nie wiem
Układy: GKS Katowice
Prywatne Kontakty: Resovia Rzeszów z tego co wiem od wiosny oficjalny układ. Ktoś tam jezdzi też na Legie
Każdy wie jak jest, jesteś z GieKSy więc raczej się wam o tym nie chwalą. Dużo osób z JKS-u wyraża publicznie swoją sympatie do Legii jest też kilka osób które jeżdżą na Legie ! Tyle w temacie bo zaraz zacznie się spinka.
Czy zgoda Cracovia- Ajax to zgoda ogólnokibicowska czy tylko 2 ekip (jakich?)
Inna sprawa. Czy moze ktoś wytłumaczyć mi XXX przy Ajaxie. Co to oznacza? Ma to symbolike wywodzaca sie od korzeni czyli żydowska?
kolbas pisze:Czy zgoda Cracovia- Ajax to zgoda ogólnokibicowska czy tylko 2 ekip (jakich?)
Inna sprawa. Czy moze ktoś wytłumaczyć mi XXX przy Ajaxie. Co to oznacza? Ma to symbolike wywodzaca sie od korzeni czyli żydowska?
te XXX to jest z flagi Amsterdamu 3 krzyże Św. Andrzeja które znajdują się w herbie miasta
Założyciele Wisły Kraków „jedynie” ograniczyli dostęp do klubu wyłącznie do Polaków, jakiś czas potem działacze poznańskiej Warty domagali się już wykluczenia ze struktur PZPN wszelkich klubów, sędziów i zawodników, którzy nie byli chrześcijanami (1938 r.). Przeciwko takim rozwiązaniom protestowały Cracovia i Łódzki KS, na trybunach których pojawiała się w niemałej liczbie ludność żydowska.
Sportowy Chłopak pisze:Czy ktoś by opisał Układ Zagłębia Sosnowiec ze Sląskiem Wrocław. Podobno jeszcze jest coś pomiędzy Zagłębiem a Rakowem ale nie jestem pewny :)
Było już setki razy. Pomiędzy Śląskiem Wrocław a Zagłębiem Sosnowiec nie ma żadnego oficjalnego układu. Jest wzajemny duży szacunek i prywatne kontakty. Kiedyś słyszałem, ze na jakiejś kibicowskiej stronie Zagłębia był sondaż na najbardziej lubiany klub i wygrał właśnie Śląsk. Jak się mylę niech mnie ktoś poprawi.
Konto poprzednie zostało bez powodu zbanowane, 2x pisałem maila, a odzewu brak. Jaja.
Jak wygląda na linii Lechia Gdańsk - Hetman Zamość? I jak ogólnie wyglądają stosunki na linii Lechia i Arka - kluby podkarpackie?
Ultra2012 , przepraszam , ale mylisz się( chyba ).Układ ze Śląskiem Wrocław Nigdy nie został oficjalnie zerwany( potwierdzaja to ostatnie kontakty ) , a moze jestem za stary i cos nie tak pisze ( niech ktoś mnie poprawi , z góry dziękuje ), Stara, mile wspominana zgoda, na temat jej zerwanie było kiedyś pisane na łamach TMK.Jako ciekawoste podam , że jakieś 2-3 miesiące temu , jadąc do pracy autobusem lini 35 Sosnowiec - Mysłowice, na foteliku siedział "rozwalony" na fotelu koles , ok.40-45 lat w Barwach Śląska, co jak by nie patrzeć , też mnie zaskoczyło.Jeden przystanek od dzielnicy " Niwka" , pierwszego koło byłej kopalni , podbiło widziałem 2 kolesi , na pewno od nas, żeby już schował szalik , bo za chwilke bedziemy w Mysłowicach i może mieć , problemy i ze go bezpiecznie odstawią na pociag.Jako że pracowałem wtedy w Mysłowicach ,zainteresował mnie dalszy przebieg zdarzeń, kebab i piwko na dworcu, do widzenia :)
Ps. Pozdrowienia dla " Trójkąta Berbudzkiego" we Wrocku, jeszcze tam kiedyś wróce.
Sportowy Chłopak pisze:Czy ktoś by opisał Układ Zagłębia Sosnowiec ze Sląskiem Wrocław. Podobno jeszcze jest coś pomiędzy Zagłębiem a Rakowem ale nie jestem pewny :)
A co do Twojego pytania odnoście Racovii, kto z kim by chciał , a kto nie i dlaczego , niech zostanie w naszym gronie.Podsumowując z Rakowem jest neutralnie , z naciskiem na dobre kontakty i tyle.A od kogo i co słyszałes, zostaw dla Siebie ( bez urazy ) .
Układ WKS-u z ZS nie został zerwany,bardziej można powiedzieć o obumarciu.Po prostu relacje starszych fanatyków obu drużyn nie mają kontynuacji wśród młodych.
penetrator260 pisze:Konto poprzednie zostało bez powodu zbanowane, 2x pisałem maila, a odzewu brak. Jaja.
Jak wygląda na linii Lechia Gdańsk - Hetman Zamość? I jak ogólnie wyglądają stosunki na linii Lechia i Arka - kluby podkarpackie?
Stosunki na linii Lechia i Arka - Podkarpackie kluby są neutralne, nie słyszałem żeby jakiś klub z Podkarpacia miał z nimi jakieś kontakty. Jedyna ekipa to Stal Gorzyce kilkanaście lat wstecz skroili flage Arki.
Podkarpackie kluby malo kiedy sie widuja z Lechia albo Arka. Chyba ostatnim epizodem bylo spotkanie na trasie gdzie wystapil jakis klub z polnocy -Lech&Arka&Kszo na Stalowke.
Raków - Legia
Bardzo dawno temu coś tam było podobnie jak z BKSem. Rok temu na centralnym Legia traci jakieś bluzy i szaliki(jechaliśmy do Torunia).Wczoraj podobno Legia kroi dwóch chłopaków od nas w jakimś barze po pielgrzymce, Raków podobno ustawia się na trasie w 80 typa i trafia 100 osobową ekipę Legii, walka na korzyść Rakowa. Piszę podobno bo nikt nic nie wie o tej sytuacji i raczej nie miała ona miejsca, na 70-80% farmazon! Na pielgrzymce wspólna organizacja oprawy i dobry kontakt po obu stronach.
Te Medalik zmień chłopie dilera bo ci chyba na mózg padło jeżeli Raków i BKS coś kiedyś łączyło ja pamiętam tylko i wyłącznie kosę !!!
Dla przypomnienia rok 1983 wracacie z Żywca i w Bielsku tracicie Flagę 6 metrową w sumie sami nie wiedzieliście do konca kto was leje czy BKS czy ZS ale uwierz mi był to sam BKS.
Na marginesie nie jestem kibicem BKS i ZS.