kibcie Śląska zdzierają banery Zaglębia
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
zdrowa krowa
kibcie Śląska zdzierają banery Zaglębia
gdzieś przeczytałem,że Zaglębie Lubin, chcąc przyciągnąć na swoje mecze kibiców z całego dolnego ślaska, zleciło rozklejenie banerów reklamujących swój klub w większych miastach dś jak Głogów!, Wałbrzych, Jelenia G, i Wrocław!!!(70 sztuk-co spotyka sie z oczywistą reakcją).co o tm sądzicie?ja spotkałem sie z czymś takim kiedyś w niemczech, ale ciężko mi sobie wyobrazic plakaty Legii w Łodzi, Arki w Gdansku itp.
-
zdrowa krowa
http://www.sport.pl/pilka/1,71000,4294186.html
Po przeczytaniu tego artykułu przychodzi mi do głowy jedna myśl. Szanowny prezes Zagłębia to kolejny przykład działacza nie mającego pojęcia o tym, że dla kibica(prawdziwego) liczy się coś więcej niz sukcesy piłkarzy. Dla nas histroia, herb, klubowe barwy, których czesto trzeba bronić, to coś więcej niz ogladanie na boisku np. Mistrzów Polski. Popieram w tym wypadku kibiców Śląska i akcje zrywania plakatów, ale już pisanie o kompleksach Zagłębia akurat w tym wypadku nie ma sensu. To przeciez pomysł działaczy, zwykłch biznesmenów dbający o interes firmy. A takim interesem jest niewatpliwie w tym wypadku zapełnienie stadionu w Lubinie.
Kiedys w Gliwicach wisiały na murach bilbordy zachęcające do przyjścia na Stadion Piasta. Na dzielnicach Górnika one jednak nie zawisły. Ot drobna róznica, ktoś po prostu pomyslał...
Po przeczytaniu tego artykułu przychodzi mi do głowy jedna myśl. Szanowny prezes Zagłębia to kolejny przykład działacza nie mającego pojęcia o tym, że dla kibica(prawdziwego) liczy się coś więcej niz sukcesy piłkarzy. Dla nas histroia, herb, klubowe barwy, których czesto trzeba bronić, to coś więcej niz ogladanie na boisku np. Mistrzów Polski. Popieram w tym wypadku kibiców Śląska i akcje zrywania plakatów, ale już pisanie o kompleksach Zagłębia akurat w tym wypadku nie ma sensu. To przeciez pomysł działaczy, zwykłch biznesmenów dbający o interes firmy. A takim interesem jest niewatpliwie w tym wypadku zapełnienie stadionu w Lubinie.
Kiedys w Gliwicach wisiały na murach bilbordy zachęcające do przyjścia na Stadion Piasta. Na dzielnicach Górnika one jednak nie zawisły. Ot drobna róznica, ktoś po prostu pomyslał...
Piknik, nie piknik każdy człowiek jest potrzebny na stadionie, taki kupujący bilet, kiełbaskę czy klubowy szalik.
Przecież ci piłkarze grają dla ludzi.
Dobrze, że dbają o promocję klubu, kilka lat temu strasznie wyglądały te puste trybuny.
Sukces przyciąga, także młodych 12/15 latków, narybek na dolnym Śląsku, Wrocławiu?
Lubinki starają się to wykorzystać.
Przecież ci piłkarze grają dla ludzi.
Dobrze, że dbają o promocję klubu, kilka lat temu strasznie wyglądały te puste trybuny.
Sukces przyciąga, także młodych 12/15 latków, narybek na dolnym Śląsku, Wrocławiu?
No piknik, piknikiem...bardziej chodziło mi o kibiców czasowych czy jak kto chce sukcesu...owszem przyjdą, obejrzą, zostawią kasę ale nie przywiążą się do barw, klubu...więc jest to akcja na raz, krótkotrwała...
...mistrz w przyszłym roku pewnie będzie gdzie inndziej więc ci "kibice" zostaną w domu...
...mistrz w przyszłym roku pewnie będzie gdzie inndziej więc ci "kibice" zostaną w domu...
-
Fan_Gwardii
przeciez to nie ma zachecic szalikowcow Slaska a zwyklych ludzi. i ide o zaklad ze z kazdego z tych miast na LM przyjedzie spora grupka ludzi spragnionych dobrego futbolu - panowie musimy sie pogodzic z tym ze to juz nie sa lata 90te kiedy niepodzielnie panowalismy na trybunach. teraz przy ogromnym stadzie piknikow.. nie oszukujmy sie - prosty przyklad Hydrobudowy.. hm a co do kompleksow to nie popadajmy w skrajnosci niech mi ktos poda z 3 powody dla ktorych Zaglebie mialoby miec kompleks Slaska. w ostatnich latach to juz zwlaszcza.
Może chodzi o popularyzację klubu, także wśród kibiców w kapciach. Taka Legia też ma tysięce kibiców w kapciach w całej Polsce. Takich, którzy może nigdy nie byli na meczu, ale wiedzą, jaka firma jest właścicielem klubu, kto reklamuje się na koszulkach o składzie piłkarzy nie wspominając. A reklama dźwignią handlu
W wielu ekipach to kibice musza drukować plakaty zapraszające na mecz, a to powinny robić kluby.
W wielu ekipach to kibice musza drukować plakaty zapraszające na mecz, a to powinny robić kluby.
forum Śląska emanuje wielką inwencją twórczą:
http://images29.fotosik.pl/16/6c9d97daee81f5b4.jpg
http://images26.fotosik.pl/16/7b3ff2873c0492da.jpg
http://images24.fotosik.pl/16/560a71834787e9f4.jpg
jest nawet lista gdzie sa bilbordy np:
skrzyzowanie Kleczkowska - Zegadłowicza, na samym rogu na bloku, 6 metrow na ziemią
przy przystanku Politechnika Wrocławska - metr nad ziemią
skrzyżowanie Rydygiera z Henryka Brodatego - na ścianie budynku na wysokości ok. 5m
No i podsumowanie:
najlepsze jest to ze kibice z lubina, popieraja akcje wlodarzy klubu Smile, i mowia ze mamy kompleksy skoro to zrywamy
http://images29.fotosik.pl/16/6c9d97daee81f5b4.jpg
http://images26.fotosik.pl/16/7b3ff2873c0492da.jpg
http://images24.fotosik.pl/16/560a71834787e9f4.jpg
jest nawet lista gdzie sa bilbordy np:
skrzyzowanie Kleczkowska - Zegadłowicza, na samym rogu na bloku, 6 metrow na ziemią
przy przystanku Politechnika Wrocławska - metr nad ziemią
skrzyżowanie Rydygiera z Henryka Brodatego - na ścianie budynku na wysokości ok. 5m
No i podsumowanie:
najlepsze jest to ze kibice z lubina, popieraja akcje wlodarzy klubu Smile, i mowia ze mamy kompleksy skoro to zrywamy
nie roblili tego kibice tylko działacze więc gadka ze Zagłebie ma kompleksy to smiech na sali
bo ciekawe na jakim punkcie
gdyby byly plakaty Śląska w Lubinie tez byłyby niszczone taka prawda,
ale po co gadanie ze nie mozemy zapełnic stadionu w Lubinie ? póki co frekwencje mamy lepszą niz Wielkomiejscy więc gitara gra
bo ciekawe na jakim punkcie
gdyby byly plakaty Śląska w Lubinie tez byłyby niszczone taka prawda,
ale po co gadanie ze nie mozemy zapełnic stadionu w Lubinie ? póki co frekwencje mamy lepszą niz Wielkomiejscy więc gitara gra
-
.:pRiMoSz:.
Może i to dziwi wszystkich ale skoro kluby mają być sportowymi spółkami i przynosić zyski to nie ma co się dziwić, że prowadzi się kampanie reklamowe itp. rzeczy. Napewno są i we Wrocławiu i w innych miejscowościach jacyś kibice Zagłębia.
A poza tym ... po co zaraz te akcje kiboli WKS-u ? Przecież skoro są tak pewnie tego, że żaden kibic WKS-u nie wybierze się na mecz do Lubina to powinni poprostu olać te billboardy !
Zresztą cała sprawa nie warta jest takiego szumu. Firma reklamuje produkt w swoim regionie i tyle. A czy znajdzie chętnych na oferowany "produkt" to inna sprawa - czas pokaże.
POZDR
PS. Moim zdaniem te wszystkie "przeróbki" billboardów Zagłębia robione przez kibiców WKS-u to przejaw napewno nie kompleksów ale bardziej swego rodzaju zazdrości, że oni mają a my nie
Ale to moja opinia i nie będę polemizował tu z nikim.
A poza tym ... po co zaraz te akcje kiboli WKS-u ? Przecież skoro są tak pewnie tego, że żaden kibic WKS-u nie wybierze się na mecz do Lubina to powinni poprostu olać te billboardy !
Zresztą cała sprawa nie warta jest takiego szumu. Firma reklamuje produkt w swoim regionie i tyle. A czy znajdzie chętnych na oferowany "produkt" to inna sprawa - czas pokaże.
POZDR
PS. Moim zdaniem te wszystkie "przeróbki" billboardów Zagłębia robione przez kibiców WKS-u to przejaw napewno nie kompleksów ale bardziej swego rodzaju zazdrości, że oni mają a my nie
Nie wybierze się, to racja..:pRiMoSz:. pisze: A poza tym ... po co zaraz te akcje kiboli WKS-u ? Przecież skoro są tak pewnie tego, że żaden kibic WKS-u nie wybierze się na mecz do Lubina to powinni poprostu olać te billboardy !
Raczej nie olać, bo mnie na przykład by raziły bilboardy Zagłębia w oczy we Wrocławiu. Jestem za tym, żeby je usunąć
Ok, nie kompleksów, nie zazdrości (to moje zdanie), ale raczej niechęć wzajemna z obu stron - i to jest raczej głównym powodem zrywania bilboardów (co w zupełności popieram.:pRiMoSz:. pisze: PS. Moim zdaniem te wszystkie "przeróbki" billboardów Zagłębia robione przez kibiców WKS-u to przejaw napewno nie kompleksów ale bardziej swego rodzaju zazdrości, że oni mają a my nieAle to moja opinia i nie będę polemizował tu z nikim.
Ale to twoje zdanie i masz do tego prawo
Co do reszty postu się z tobą zgadzam.
Pozdrawiam
-
Wjazd z bramą
-
zagadkowa2
- ban
-
Yellow Horde
Nie rozumiem zbytnio tej całej polemiki która rozbija sie już nawet o frekwencje na stadionie
Powiem tak: normalne jest że, się zdziera vlepki wrogiej ekipy, wiec co tu mówić o billboardach kilka metrów na kilka metrów
I tu już nie ma większego znaczenia, że o wiele mniejszy Lubin zachęca publike we Wrocławiu.
Odnośnie kompleksów (zazdrości) to każdy je kiedys odczuwa (w mniejszym lub większym stopniu) jak wroga ekipa lub sam klub odnosi sukcesy.
Pozdrawiam
Powiem tak: normalne jest że, się zdziera vlepki wrogiej ekipy, wiec co tu mówić o billboardach kilka metrów na kilka metrów
I tu już nie ma większego znaczenia, że o wiele mniejszy Lubin zachęca publike we Wrocławiu.
Odnośnie kompleksów (zazdrości) to każdy je kiedys odczuwa (w mniejszym lub większym stopniu) jak wroga ekipa lub sam klub odnosi sukcesy.
Pozdrawiam
niedługo powstanie temat kto zerwał ile vlepek danego klubu w swoim mieście
Ale o co taka dupna afera ? Że zarząd jakiegoś tam klubu reklamuje swój klub w innym mieście
?
Przecież wiadomo że fanatycy i prawdziwi kibice to oleją a druga rzecz że takiej akcji niepowinno towarzyszyć takie cisnienie , bo i po co ?
Ale o co taka dupna afera ? Że zarząd jakiegoś tam klubu reklamuje swój klub w innym mieście
Przecież wiadomo że fanatycy i prawdziwi kibice to oleją a druga rzecz że takiej akcji niepowinno towarzyszyć takie cisnienie , bo i po co ?
Nie rozumiem niektórych podejścia
Napis wrogiego klubu nie niszczyć, bilbordy wroga nie niszczyć, może wlepek też nie zrywać bo liczy sie ten kto pierwszy ? Ludzie napis, bilbord, czy też wlepka ma promować klub , a skoro jest wrogiego klubu to promuje ten klub, a więc wiadomo, że sie zrywa. I moge sie założyć że w każdym mieście tak by było jak jest we Wrocławiu.
Tyle na ten temat.Terefere pisze:Nie rozumiem niektórych podejściaNapis wrogiego klubu nie niszczyć, bilbordy wroga nie niszczyć, może wlepek też nie zrywać bo liczy sie ten kto pierwszy ? Ludzie napis, bilbord, czy też wlepka ma promować klub , a skoro jest wrogiego klubu to promuje ten klub, a więc wiadomo, że sie zrywa. I moge sie założyć że w każdym mieście tak by było jak jest we Wrocławiu.
Cały post tego pana jak najbardziej trafny, oddający zaistniałą sytuację, podsumowujący.Terefere pisze:Nie rozumiem niektórych podejściaNapis wrogiego klubu nie niszczyć, bilbordy wroga nie niszczyć, może wlepek też nie zrywać bo liczy sie ten kto pierwszy ? Ludzie napis, bilbord, czy też wlepka ma promować klub , a skoro jest wrogiego klubu to promuje ten klub, a więc wiadomo, że sie zrywa. I moge sie założyć że w każdym mieście tak by było jak jest we Wrocławiu.
Wytłuszczony tekst mówi wszystko.
Koniec pierdolenia
-
Bardziej chodziło mi oto, że w internecie pojawiają się już przeróbki billboardów typu ZAGŁĘBIE KORUPCJI, czy też zamiast piłkarzy widać ziemniaki i tekst w stylu zapraszamy na pole pojemność 7300 (linki do tych przeróbek są gdzieś tu w temacie). Bardziej to miałem na myśli :-J- pisze:Ok, nie kompleksów, nie zazdrości (to moje zdanie), ale raczej niechęć wzajemna z obu stron - i to jest raczej głównym powodem zrywania bilboardów (co w zupełności popieram.:pRiMoSz:. pisze: PS. Moim zdaniem te wszystkie "przeróbki" billboardów Zagłębia robione przez kibiców WKS-u to przejaw napewno nie kompleksów ale bardziej swego rodzaju zazdrości, że oni mają a my nieAle to moja opinia i nie będę polemizował tu z nikim.
). Gdyby było na odwrót (bilboardy Śląska w Lubinie), sądze, że fani Zagłębia na pewno by tego nie olali
![]()
Ale to twoje zdanie i masz do tego prawo![]()
Co do reszty postu się z tobą zgadzam.
Pozdrawiam

To jest właśnie dla mnie śmieszne.
POZDR
-
Didżej z wioski
00000000000000000000000000
Ostatnio zmieniony 07.07.2007, 13:38 przez Didżej z wioski, łącznie zmieniany 1 raz.
didzej z wioski zaniemogłeś ?
to ze we Wrocku są zdzierane nasze billboardy to nie uwazam to za przejaw kompleksu! pewnie u nas bylyby zdzierane billboardy Slaska
dla mnie przejawem kompleksu jest to ze na stronie Śląska fanslask czesto się pisze o ZL, a własnie na nieoficjalnej stronie ZL nic nie jest wspominane o Śląsku,
w artykule o billboardach ZL, na stronie Śląska mozna przeczytac ze Zagłębie nie moze zapełnic stadionu i dlatego ściąga ludzi z Wrocka na mecze, no ja pierd.. frekwencje mamy wieksza niż Wielkomiejscy (fakt inna liga, inny poziom rozgrywek, ale jakie liczby ludnosci) - to dla mnie są kompleksy
aha i jeszcze jedno - WKS wszedzie pisze ze my ciagle spiewamy CAŁA POLSKA J. ŚLĄSKA, nawet na tej juz "obiektywnej" stronie fanslask pisali w jakims artykule ze na ostanim meczu na Legi jak zdobywalismy mistrzostwo to spiewalismy na Śląsk, byłem na tym meczu i moge zapewnic ze czegos takiego nie było! ale oczywiscie kibice Sląska wiedza lepiej
to ze we Wrocku są zdzierane nasze billboardy to nie uwazam to za przejaw kompleksu! pewnie u nas bylyby zdzierane billboardy Slaska
dla mnie przejawem kompleksu jest to ze na stronie Śląska fanslask czesto się pisze o ZL, a własnie na nieoficjalnej stronie ZL nic nie jest wspominane o Śląsku,
w artykule o billboardach ZL, na stronie Śląska mozna przeczytac ze Zagłębie nie moze zapełnic stadionu i dlatego ściąga ludzi z Wrocka na mecze, no ja pierd.. frekwencje mamy wieksza niż Wielkomiejscy (fakt inna liga, inny poziom rozgrywek, ale jakie liczby ludnosci) - to dla mnie są kompleksy
aha i jeszcze jedno - WKS wszedzie pisze ze my ciagle spiewamy CAŁA POLSKA J. ŚLĄSKA, nawet na tej juz "obiektywnej" stronie fanslask pisali w jakims artykule ze na ostanim meczu na Legi jak zdobywalismy mistrzostwo to spiewalismy na Śląsk, byłem na tym meczu i moge zapewnic ze czegos takiego nie było! ale oczywiscie kibice Sląska wiedza lepiej
-
To nie jest śpiew grupy kibiców na stadionie Legii zaraz po czy też w trakcie meczu jak ktoś tu wcześniej pisał.Oscar pisze:http://www.youtube.com/watch?v=lG0ZpDf7Zfs
A że dłuższą chwile później jakaś ekipa na stacji świętowała i powbijała troszkę w WKS to nie widze w tym nic złego. W każdej ekipie się to zdarza i nie wypierajcie się.
Nawet słynna Legia dopingująca swoją drużyne idąc przez parking na Franowie w Pozku (owa zagubiona grupa 700) nie robiła nic innego tylko szła z przyśpiewką ANTY LECHową po parkingu ! I co z tego ?
POZDR
PS. Czy którykolwiek kibic WKS-u zapewni tutaj wszystkich i da sobie rękę uciąć, że po meczu, w jego trakcie czy też w czasie powrotu z meczu żaden kibic WKS-u ani żadna wracająca grupa nie śpiewa jakichkolwiek obraźliwych przyśpiewek pod adresem ZL lub innej drużyny ? Nie sądze więc nie ma co tego wątku przytaczać ciągle jako objawu "zakompleksienia".
Nie będę cię więc na siłe przekonywał, ale wiem co pisze. Jesteś jak widze z Poznania, więc zapewne chodzisz na Lecha. Teraz powiedz czy bluzgaliście kiedys na amice wronki, Dyskobolie, Warte, Olimpie podczas meczu z inną drużyną ? Zapewne nie bo w czasie meczu z innym przeciwnikiem nawet nie pamiętacie ze takie druzyny istnieją. Tak właśnie wygląda to we Wrocławiu. Podczas meczów Śląska o Zagłebiu nikt nie myśli..:pRiMoSz:. pisze:Co nie zmienia faktu, że mogę mieć wrażenie że to nie do końca prawda
Jak oglądam takie filmiki jak np ten na youtube to mam wrażenie że oni nie cieszą się z tego że zdobyli mistrzostwo tylko z tego że Śląsk nie zdobył