Szyjemy fanę polsko-węgierską
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Szyjemy fanę polsko-węgierską
ta fana juz dawno powinna byc
-
z tego sezonu niżej ligi węgierskiej
Makó

Cegléd - MEZŐKÖVESD

[link]
Ferencvaros również przygotowywał odpowiedni trans z okazji naszego świeta.
Pytał ktoś o linki to:
[link]
Makó

Cegléd - MEZŐKÖVESD

[link]
Ferencvaros również przygotowywał odpowiedni trans z okazji naszego świeta.
Pytał ktoś o linki to:
[link]
-
USA,Niemcy,Ruscy i inne tego typu wynalazki są kierowane przez media jako nasi przyjaciele, a tak naprawdę to tylko stosunki z Węgrami są silne jak kibolska sztama! Cześć wielkiej Polsce, chwała wielkim Węgrom!
-
drugie hasło jak znalazł "Cześć wielkiej Polsce, chwała wielkim Węgrom!"TadzikNorek pisze:USA,Niemcy,Ruscy i inne tego typu wynalazki są kierowane przez media jako nasi przyjaciele, a tak naprawdę to tylko stosunki z Węgrami są silne jak kibolska sztama! Cześć wielkiej Polsce, chwała wielkim Węgrom!
Wisła Nowa Huta
-
genialne! na stronie powyzej rowniez jest dobre: "BRATNIE NARODY ZAWSZE KROCZĄ WSPÓLNIE!"n1906h pisze:drugie hasło jak znalazł "Cześć wielkiej Polsce, chwała wielkim Węgrom!"TadzikNorek pisze:USA,Niemcy,Ruscy i inne tego typu wynalazki są kierowane przez media jako nasi przyjaciele, a tak naprawdę to tylko stosunki z Węgrami są silne jak kibolska sztama! Cześć wielkiej Polsce, chwała wielkim Węgrom!
-
Od razu powiedz, że taka flaga kłułaby w oczy Twych słowiańskich braci Serbów, a nie tak p********* na około...AarONR pisze: Ale nie rozmawiamy tu o kolaborantach czy volksdeutschach, rozmawiamy o regularnej armii Węgierskiej która oficjalnie zwalczała Polskie Dywizje, brała Polaków do niewoli. Było wiele sytuacji gdzie Ci sami Węgrzy może nie pomagali ale przymykali oko na działania jednostek Polskich, ale byli sojusznikami III Rzeszy, byli okupantami! Wracając do tego nieszczęsnego Wołynia, jeżeli macie czas to poszperajcie i poszukajcie jak wielu Węgrów zginęło podczas uciekania jednostek AK z Wołynia na Lubelszczyzne, takie rzeczy nie świadczą o przyjaźni... wracając do tematu to ja osobiście uważam pomysł szycia flagi Polsko Węgierskiej za średnio trafiony. A jeżeli już to nie widzę sensu wysyłania im tej flagi...
-
-
Lubię Serbów, tak jak większość Słowiańskich braci ale nie widzę związku z tematem. Co niby w tej fladze miało by ich kłuć? To że jakieś europejskie narody poprzez flagę oddają wspólne przywiązanie do siebie? Szczerze wydaje mi się że Serbów, Czechów, Rosjan, Chorwatów itp. itd. to tak obchodzi jak zeszłoroczny śnieg, to My ostatnimi czasy mamy jakieś tendencje "pielęgnowania na siłę" zażyłości narodowych... Najpierw bum na Serbów, cała dumna brać kibicowska poszła w marszu dla Kosowa, serdeczne i masowe podpisy pod filmikami na jutubie, transparenty itd. ale cóż to? Serbowie nie zrobili manifestacji po tragedii Smoleńskiej więc to już nie są nasi braci, ba! To poplecznicy Rosjan! Nasi najwięksi wrogowie! Teraz osoby sympatyzujące z Serbami i Rosjanami to prawie że wrogowie, Zdrajcy Narodu! Pewnie sam rok temu na jutubie pisałeś POLAND & SERBS FOREVER FRIENDS! Wiatr zawiał teraz od strony Węgier, pewnie powiesz mi że od zawsze miałeś ich w sercu, że ich historyczna przyjaźń (dla Ciebie pewnie bez skazy i zadry) jest Ci bliska bardziej niż z innymi narodami. Czasem śmieć mi się chce patrząc na naszą hipokryzję. Ładnie, jak jeden mąż dajecie się propagandzie... większość ludzi tutaj pozbawiona jest własnego stanowiska odnośnie sytuacji i gotowa jest podążać na ogółem, jeden krzyknie na Marszu Niepodległości "Ruska ku***" to 99% bez zastanowienia powtórzy za nim, bo po co myśleć, nie istotnym staje się fakt że byli w ten dzień z nami Rosjanie... Tylko dlaczego żaden z tak głośno krzyczących nie poszedł do Rosjan i nie powiedział im w twarz by opuścili marsz? Nie bronie Rosjan w żaden sposób, ZBRODNICZEGO REŻIMU SOWIECKIEGO nienawidzę, ale za tym reżimem nienawidzę ZDRADZIECKICH APARATCZYKÓW KOMUNISTYCZNYCH którzy byli polakami! Jak tak dalej będziesz podążał za propagandą to wierze że za dziesięć lat w dobie pedalstwa i multikulti uznasz wszystkich prawych za zło konieczne.krzycho_ASR pisze:Od razu powiedz, że taka flaga kłułaby w oczy Twych słowiańskich braci Serbów, a nie tak p********* na około...AarONR pisze: Ale nie rozmawiamy tu o kolaborantach czy volksdeutschach, rozmawiamy o regularnej armii Węgierskiej która oficjalnie zwalczała Polskie Dywizje, brała Polaków do niewoli. Było wiele sytuacji gdzie Ci sami Węgrzy może nie pomagali ale przymykali oko na działania jednostek Polskich, ale byli sojusznikami III Rzeszy, byli okupantami! Wracając do tego nieszczęsnego Wołynia, jeżeli macie czas to poszperajcie i poszukajcie jak wielu Węgrów zginęło podczas uciekania jednostek AK z Wołynia na Lubelszczyzne, takie rzeczy nie świadczą o przyjaźni... wracając do tematu to ja osobiście uważam pomysł szycia flagi Polsko Węgierskiej za średnio trafiony. A jeżeli już to nie widzę sensu wysyłania im tej flagi...
myślę że 14 słów opisze mnie w 100%
-
Podpisuję się obiema rękami pod wpisem powyżej.
Żyjemy w XXI wieku, antagonizmy między Białymi Narodami powinniśmy sukcesywnie zwalczać, zamiast ich podsycać. Przyjaźń z Węgrami nie koliduje przecież w niczym z przyjaznym nastawieniem do Serbów, Słowaków czy Rumunów. Oczywiście mówię o ludziach, którzy również do nas są nastawieni przychylnie.
Żyjemy w XXI wieku, antagonizmy między Białymi Narodami powinniśmy sukcesywnie zwalczać, zamiast ich podsycać. Przyjaźń z Węgrami nie koliduje przecież w niczym z przyjaznym nastawieniem do Serbów, Słowaków czy Rumunów. Oczywiście mówię o ludziach, którzy również do nas są nastawieni przychylnie.

-
Jeszcze tydzień!
Udało mi się ogarnąć dłuższy wypad sylwestrowy i co za tym nie idzie na żadne pytania już Wam tutaj nie odpowiem. O sprawy logistyczne możecie się pytać poprzez maila [email protected] , tam również możecie się zapisywać. Jak już będzie znany zysk z akcji to z osobami składającymi się na flagę ostatecznie ustalimy projekt. Osobiście bardzo chciałbym użyć motywu zrośniętych dębów.
Udało mi się ogarnąć dłuższy wypad sylwestrowy i co za tym nie idzie na żadne pytania już Wam tutaj nie odpowiem. O sprawy logistyczne możecie się pytać poprzez maila [email protected] , tam również możecie się zapisywać. Jak już będzie znany zysk z akcji to z osobami składającymi się na flagę ostatecznie ustalimy projekt. Osobiście bardzo chciałbym użyć motywu zrośniętych dębów.
Polska&Węgry!
-
Dlaczego mój post o dębach został usunięty ? Czyżby jakiś moderatorek miał z tym problem ?flagę ostatecznie ustalimy projekt. Osobiście bardzo chciałbym użyć motywu zrośniętych dębów.
Powtórze jeszcze raz. Po co mamy kopiować jakieś oklepane hasła typu Semper Fidelis jak mamy swoje unikalne, i na pewno bardziej wymowne logo jakim są dęby ?
Bubel rządzi :) http://www.youtube.com/watch?v=qGa_GKFC6no
-
Przecież napisałem, że ten będzie użyty, więc po co odpisujesz w takim tonie jakbym ogłosił coś zupełnie innego?
Polska&Węgry!
-
Nie pisze tego do Ciebie tylko do osoby która usunęła mojego posta wnoszącego coś do rozmowy, a zostawia się dywagacje polityczne które powinny znaleść się w innym temacieviva pisze:Przecież napisałem, że ten będzie użyty, więc po co odpisujesz w takim tonie jakbym ogłosił coś zupełnie innego?
-
Z mailem jest coś nie tak i nie można wysłać wiadomości. "Sklepowy", z którego dostawało się odpowiedzi, również nie działa.viva pisze:Jeszcze tydzień!
-
takie coś znalazłem a propo stosunków polsko-węgierskich podczas II WŚ:
[link]
[link]
-
Trochę nie na temat, ale dla osób zainteresowanych może się przydać.
"3-12 maja 2013 Hungarica i Złe Psy koncertują w Polsce. Ostateczna trasa jest jeszcze ustalana."
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FWEWoIjd ... r_embedded[/youtube]
"3-12 maja 2013 Hungarica i Złe Psy koncertują w Polsce. Ostateczna trasa jest jeszcze ustalana."
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FWEWoIjd ... r_embedded[/youtube]
CHROBRY GŁOGÓW (h) STILON GORZÓW
-
czas pokazac jakies projekty
-
Spróbuj jeszcze raz bo maile działają na 100% bo zamówienia dochodziły zarówno wczoraj jak i dzisiajradas pisze:
Z mailem jest coś nie tak i nie można wysłać wiadomości. "Sklepowy", z którego dostawało się odpowiedzi, również nie działa.
-
Jeżeli ktoś ma problemy jak radas z wysłaniem maila to proszę o wiadomość na PM. Niby wszystko działa i zamówienia dochodzą ale wolę się upewnić że nikt nie zostanie pominięty
-
Przed nami ostatni dzień zapisów, jeśli ktoś będzie miał problemy z mailem (nie wiem z czego to wynika, ale częsć ludzi sygnalizuje) to można się zapisywać przez wiadomość tutaj, na fejsie i na maila [email protected]
Polska&Węgry!
-
Nie w temacie flagi, ale 15 marca (piątek) jest narodowe święto Węgrów. Zachęcam do wyjazdu do Budapesztu
k1 pisze:
Dodam tylko dla koelgi MAF, że w "dywanie" część szali była rozpruta na pół, bynajmniej nie po to, żeby zyskać optycznie. Maszyna do szycia nie radziłą sobie ze zszywaniem grubych szali, bo łamały się igły. Te, które nie były zszyte nie były rozpruwane! A jak Cię tak to boli to sobie podziel liczbę, która się paliła na dwa, a nie rzucasz jakieś gorzkie żale.
-
Zachęcam do wyjazdu tydzień później, na mecz Węgry-Rumunia (na którym zadebiutuje flaga) i Dzień Przyjaźni.
Polska&Węgry!
-
Zachęcam do wyjazdu tydzień później, na mecz Węgry-Rumunia (na którym zadebiutuje flaga) i Dzień Przyjaźni.
Na fanpage'u konkurs, do wygrania smyczka:)
http://www.facebook.com/semperfidelisplhu
Na fanpage'u konkurs, do wygrania smyczka:)
http://www.facebook.com/semperfidelisplhu
Polska&Węgry!
-
Dzisiaj o 21:55 na pr.TVP HISTORIA:
Spór o historię:Polak,Węgier,dwa bratanki
Spór o historię:Polak,Węgier,dwa bratanki
-
Szału z zapisami nie było, ale fana na pewno powstanie!
Polska&Węgry!
-
myślę, że zebranie ludzie na jeden autokar nie byłoby większym problemem...
HUTNIK&MAZOVIA
-
Gdyby rozreklamować taki wyjazd w OZSK, a później OZSK podrzuciłoby odpowiednie info do Stowarzyszeń to zebrałaby się na pewno dobra liczba Kiboli.
Wisła Nowa Huta
-
22 marca jest mecz Polska - Ukraina.
Stowarzyszenie Kibiców GKS-u Katowice "SK 1964"
[link]
[link]
-
Dobry pomysł ! Czekam na dalszą rozkminke tematu i być może odzew jakichś decyzyjnych np ludzi z OZSKn1906h pisze:Gdyby rozreklamować taki wyjazd w OZSK, a później OZSK podrzuciłoby odpowiednie info do Stowarzyszeń to zebrałaby się na pewno dobra liczba Kiboli.
Dwie Legie Jedna Wiara
-
Nigdy nie słyszałem o żadnym bojkocie. Chyba że tym od lewaków z koniecpzpn.pl. Ale przecież lewaków na tym forum nie ma?
[link]
[link]
-
bojkotu oficjalnie nie ma, ale czy to oznacza, że mamy dać się wydymać przez PZPN np. na cenach biletów?OZSK kiedyś przedstawiło im postulaty (wyznaczenie miejsca na młyn, pula biletów, ceny tych biletów, możliwość zrobienia oprawy), a oni i tak nic sobie z tego nie robią, a drugą kwestią jest obecność w kadrze "farbowanych lisów" więc nie rozumiem do czego Kosa pijesz wspominając tutaj o meczu z Ukrainą po tym jak padł pomysł wyjazdu na Węgry...
HUTNIK&MAZOVIA
-
Wiesz czemu na meczach kadry jest tyle Januszy i farbowanych lisów? Bo tacy jak Ty odpuścili jeżdżenie. To jest główny powód tej nijakości. Pomijam już wszelkie przyłączanie się do jakiegokolwiek protestu przez większość "fanatyków". Bez żadnej analizy, bez żadnego sprawdzenia - ślepo za tłumem.
Dla mnie jechanie na mecz do Budapesztu w trakcie meczu Polaków jest na takim samym żenującym poziomie jak jeżdżenie na kadrę, gdy gra Twój klub.
Klub - reprezentacja - reszta życia -> zawsze tak było.
Dla mnie jechanie na mecz do Budapesztu w trakcie meczu Polaków jest na takim samym żenującym poziomie jak jeżdżenie na kadrę, gdy gra Twój klub.
Klub - reprezentacja - reszta życia -> zawsze tak było.
[link]
[link]
-
Dobra zamknij klawiature, widzę, że tu pomysłodawca z Kolejorza także i ja jestem chętny na wyjazd! hej ho!
GOOD NIGHT left SIDE!
-
Kosa więc dlaczego Ci którzy nie odpuścili nie kręcą młyna, nie odpalają piro, nie robią opraw?gdyby w eter poszedł jasny komunikat, że:będzie młyn, będzie oprawa, będzie zajebiście fajnie, to wtedy ludzie pojechaliby za/na kadrę...jakoś do dzisiaj nie widzę jakiejś grupy ludzi która właśnie by to ogarnęła...no i oczywiście nadal stosunek PZPN do nas (czyli do tych którzy podczas meczu nie mają ochoty na wpierdalanie popcornu na siedząco) ma kluczowe znaczenie...
HUTNIK&MAZOVIA
-
@Stary14
Będę pisał dalej i Ty mi nie będziesz mówił co mam robić.
@HC
Bo tych co nie odpuścili jest zaledwie garstka, ale są. To że jest teraz ciężko, są represje, to nie znaczy że powinno się odpuszczać. Należy to przeczekać po prostu. Tak samo mogę spytać czemu nie na każdym stadionie w Polsce jest odpalana pirotechnika? Bo ludzie się boją, mają jakieś pseudoukłady z klubami itd. A PZPN ma cały czas taki sam stosunek do nas, a mimo to wcześniej nie olewaliście tak kadry. Ja nawet rozumiem nie jechać na mecz Polska - Ukraina, ale nie rozumiem jak można wtedy wybrać inny. Tak samo nie rozumiem jak wielu kibiców z lig poza Ekstraklasą pojedzie do Budapesztu i zostanie na weekend, a ich kluby będą wtedy grały. To już nie jest kibicowanie. To jest turystyka stadionowa.
Będę pisał dalej i Ty mi nie będziesz mówił co mam robić.
@HC
Bo tych co nie odpuścili jest zaledwie garstka, ale są. To że jest teraz ciężko, są represje, to nie znaczy że powinno się odpuszczać. Należy to przeczekać po prostu. Tak samo mogę spytać czemu nie na każdym stadionie w Polsce jest odpalana pirotechnika? Bo ludzie się boją, mają jakieś pseudoukłady z klubami itd. A PZPN ma cały czas taki sam stosunek do nas, a mimo to wcześniej nie olewaliście tak kadry. Ja nawet rozumiem nie jechać na mecz Polska - Ukraina, ale nie rozumiem jak można wtedy wybrać inny. Tak samo nie rozumiem jak wielu kibiców z lig poza Ekstraklasą pojedzie do Budapesztu i zostanie na weekend, a ich kluby będą wtedy grały. To już nie jest kibicowanie. To jest turystyka stadionowa.
[link]
[link]
-
22 marca to dzień meczu Wegry-Rumunia na którym ma zadebiutować owa flaga, natomiast już dzień później ma miejsce Dzień Przyjaźni Polsko-Węgierskiej, ostatni Marsz Niepodległości pokazał, że nasza sprawa nie jest Węgrom obojętna dlatego nie widzę nic złego w tym aby obecnością na tym meczu i dzień później niejako odwdzięczyć im się, nawet jeśli w tym samym czasie będzie odbywało się spokojnie PZPN-Ukraina na którym przypuszczam i tak nic się nie będzie działo (jeśli chodzi o sprawy kibicowskie)...propozycja wyjazdu na mecz Węgrów jest jak na razie luźną propozycją do rozkminienia więc nie ma co się ciśnieniować...
HUTNIK&MAZOVIA
-
Mi się ciśnienie nie dźwiga, bo nawet wiem jak to się skończy. Wyjazdem do Budapesztu, masą ochów i achów, wydarzeniem roku w TMK, cukrem w każdej relacji itd. Z kibicowaniem, to ma jednak tyle wspólnego co reklama Heyah.
Nie rozumiem czemu takie rzeczy są podwieszane, a ważne tematy walają się gdzieś na nizinach tego forum. Gdzie tematy podwieszone o OZSK? Gdzie konieciti.pl? Gdzie antygw? Gdzie bojkot PO? Gdzie zbiór praw każdego z nas?
Tylko o to mi chodzi. Zabronić wyjazdu nikomu nie mogę, choć oczywiście swoją opinię na ten temat mam.
Nie rozumiem czemu takie rzeczy są podwieszane, a ważne tematy walają się gdzieś na nizinach tego forum. Gdzie tematy podwieszone o OZSK? Gdzie konieciti.pl? Gdzie antygw? Gdzie bojkot PO? Gdzie zbiór praw każdego z nas?
Tylko o to mi chodzi. Zabronić wyjazdu nikomu nie mogę, choć oczywiście swoją opinię na ten temat mam.
[link]
[link]
-
nawet jeśli skończy to się tak jak napisałeś to...co z tego?nikt chyba nie ma zamiaru brać udziału w takim przedsięwzięciu ze względu na to, że:ale będzie fajnie, polansujemy się z chłopakami, najebiemy za darmo, a potem foty wrzucimy na fejsbuka, tylko z powodu jakiś głębszych pobudek...napisałeś, że nie ma to nic wspólnego z kibicowaniem, więc co ma wspólnego z kibicowaniem MN o którym na wszelkich forach kibicowskich i chyba w każdej ekipie co roku jest głośno?co mają wspólnego z kibicowaniem wszelkie rocznice obchodzone także przez kibiców?co mają wspólnego z kibicowanie zbiórki dla domów dziecka, samotnych matek, Kresowiaków czy [link] dla zwierząt?czy jako kibice nie możemy robić już nic z potrzeby serca, a nasza pasja ma zamykać się na obecności w młynie czy na sektorze podczas rozgrywania zawodów przez nasz klub który tak jak Ty uważam, że powinien być priorytetem w działaniu...sprawa tej flagi i wszystko co z nią związane to raczej aspekt poczucia więzi pomiędzy naszymi narodami...Gro z nas uważa się za patriotów i nie wydaje mi się żeby patriotyzmem była obecność na meczu PZPN-Ukrainia i śpiewanie "Polska gola", tym bardziej biorąc pod uwagę sprawy takie jak stosunek PZPN-u do nas czy ludzi grających w tym tworze, gdyby takie rzeczy nie miały miejsca to zgodziłbym się z Tobą w 100%...
HUTNIK&MAZOVIA
-
Mam zdecydowanie inne zdanie na temat lanserów, którzy pojawią się przy okazji tego wydarzenia w Budapeszcie. Będzie ich multum, bo gdyby wynikało to z potrzeby serca czy bratniej przyjaźni z narodem węgierskim, to już od dawna by się pojawiali na Węgrzech przy różnej okazji.
Ja w tej inicjatywie nie wiedzę nic złego gdyby była w innym czasie, ale dla mnie jako kibica (a dopiero potem nacjonalisty) to priorytety życiowe są następujące klub - Polska - reszta świata. Uważam że skoro jest to forum kibicowskie, to większość powinna mieć podobne poglądy. Ten wyjazd naruszy u większości obecność na meczu, bądź wyjeździe swojego klubu; po drugie ta ilość ludzi która tam pojedzie gdyby w końcu ruszyła tyłek na mecz Polski to by zrobiła niezłą atmosferę.
Nie widzę nic złego w obecnościach kibiców na MN czy innych inicjatywach patriotycznych, ale tylko wtedy kiedy nie kłócą się z priorytetowymi sprawami kibicowskimi. Idąc dalej ja nie widzę nic złego w tym temacie na forum, ale uważam że jest multum ważniejszych nadających się do przyklejenia i działania niż melanżowy wypad do Budapesztu.
Wiesz czemu środowisko kibicowskie , a raczej ogólnokibicowskie, jest w Polsce tak słabe? Każdy czeka na decyzję OZSK lub innych osób. Nikt się sam za nic nie bierze i dopiero jak ma podane na tacy, to zaczyna działać. Nagle wszyscy w temacie się cieszą na wyjazd na Węgry, bo zawsze czuli sympatię do tego narodu. No to kurczę czemu wcześniej nikt z Was nic nie zrobił w tym kierunku?
Ja w tej inicjatywie nie wiedzę nic złego gdyby była w innym czasie, ale dla mnie jako kibica (a dopiero potem nacjonalisty) to priorytety życiowe są następujące klub - Polska - reszta świata. Uważam że skoro jest to forum kibicowskie, to większość powinna mieć podobne poglądy. Ten wyjazd naruszy u większości obecność na meczu, bądź wyjeździe swojego klubu; po drugie ta ilość ludzi która tam pojedzie gdyby w końcu ruszyła tyłek na mecz Polski to by zrobiła niezłą atmosferę.
Nie widzę nic złego w obecnościach kibiców na MN czy innych inicjatywach patriotycznych, ale tylko wtedy kiedy nie kłócą się z priorytetowymi sprawami kibicowskimi. Idąc dalej ja nie widzę nic złego w tym temacie na forum, ale uważam że jest multum ważniejszych nadających się do przyklejenia i działania niż melanżowy wypad do Budapesztu.
Wiesz czemu środowisko kibicowskie , a raczej ogólnokibicowskie, jest w Polsce tak słabe? Każdy czeka na decyzję OZSK lub innych osób. Nikt się sam za nic nie bierze i dopiero jak ma podane na tacy, to zaczyna działać. Nagle wszyscy w temacie się cieszą na wyjazd na Węgry, bo zawsze czuli sympatię do tego narodu. No to kurczę czemu wcześniej nikt z Was nic nie zrobił w tym kierunku?
[link]
[link]