Na początku były szaliki Poznań56 & Budapest56, które zawiozłem do Budapesztu. Zostawiłem w kilku ważnych miejscach, pod pomnikami i w Muzeum Terroru. Kilka osób dostało w prezencie.

Szaliki odnoszą się do tego, że krwawa rewolucja węgierską w pierwszych momentach była wyrazem poparcia dla poznańskich robotników.
Później był pomysł jakieś marki, inicjatywy i tak urodziła się idea flagi Semper Fidelis.
Chciałem aby nazwa była jednakowa dla Polaków i Węgrów, angielski średnio mi do tego pasuje. Wybór padł na łacinę. Hasło u nas oblatane (u nich zadziwiająco mało znane), ale adekwatne.
Sfinansujemy to z tych gadżetów:

Terminy słabe, po Świętach, ale niestety ponad miesiąc ogarnialiśmy domenę SemperFidelis, na Węgrzech to nie jest takie proste jak u nas. Mimo wszelkich przeciwności wszystko mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie. Wrzucajcie proszę grafiki na forach i w inne miejsca. Przy zamówieniach hurtowych będą rabaty.
Debiut flagi planuję na mecz Węgry-Rumunia 22 marca, dzień przed dniem przyjaźni polsko-węgierskiej 23. Już wiem o kilkunastu osobach, które spędzą te dni w Budapeszcie, ale o tym powstanie osobny temat.