Football Hooligans - POLAND (FILM)
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
A ma zamiar grac w jakiejś nowej produkcji fana Tottenhamu albo Chelsea (nie pamiętam dokładnie)lajon pisze:A zarazem aktywnym kibicem WHU (sam tak siebie określa).kaelowiec pisze:
wyluzujcie typ jest aktorem

Polonia Bytom !
Autonomia dla Śląska !

Autonomia dla Śląska !
HansSc pisze:Co do Twojego podpisu dodaj sobie jeszcze "Precz z Polskim okupantem!"

-
No, naprawdę bardzo miłe :shock: :?19[P]82 pisze:Ogólnie film spoko. W ciekawym swietle nas przedstawili, jako fanatyków rzucajacych w piłkarzy nożami itp:). Gorzej jak sie nie rozumie [link] no to wtedy porażka:/
A co do tego czy był obsrany przed spotkaniami, to wiadomo że typ jest aktorem, ale według mnie najlepiej wyszło mu to (lub naprawdę się bał) Przed wizytą u gości z Galatasaray i Juventusem. W Belgradzie jak był z Partizanem to wyglądał tak, jakby za bardzo nie wiedział co się dookoła dzieje.
Co do filmu to Kraków został ukazany jako naprawdę pojebane miasto (np. typ mówi, że dostał kosą i się cieszy :lol: ).
Dobrze ,że pokazał inną stronę kibicowania, ale o tym trochę za krótko.
-
I takie jest własnie podejście większości świrów z Krakowa, inny na widok kosy robi kupe a on z tego j****.Kamil pisze: Co do filmu to Kraków został ukazany jako naprawdę pojebane miasto (np. typ mówi, że dostał kosą i się cieszy).
Pewnie to też zawazyło że wybrali Kraków.
Bo takim jestCo do filmu to Kraków został ukazany jako naprawdę pojebane miasto
-
Niestety nie znam...does.not.matter pisze:Nie do konca na temat, ale, ale... ktoś wie, co za kawalek leci w czesci pierwszej w 7 minucie 5 sekundzie :>
A mnie ktoś może poratować...

AZS PODLASIE
BIAŁA PODLASKA
BIAŁA PODLASKA
-
A co mieli pokazac? Apartamentowce w strzeżonych osiedlach czy moze wyjabane wille na przedmieściach? Wiadomo skąd wywodzi sie wieszkośc kibiców w Polsce i tak właśnie zostało to przedstawione. Ogólnie film na +.Dionizos pisze:Mnie wkurwilo to, ze pokazal Polske jako jakis 3 swiat. Tylko blokasy i rozpadajace sie kamienice...
-
@risto
Blad. Mowil iz nie rozumie co chlopaki z Craxy mowia, ale da sie wyczuc 100 % zaangazowania i pasji, czuje iz tym zyja. W takim sensie to bylo ujete. I osobiscie sadze, iz powaznie mial wielki stres (moze i "byl posrany" jak to ktos wyzej opisal, i ten ktos chyba byl "zajebiscie naprezony w kroczu" jak na to wpadl - wyobraz sobie siebie samego dajmy na to c*** wie gdzie, w Pakistanie jak masz jechac na spotkanie z kolesiami ktorzy strzelaja do kogos tylko dlatego ze jest za innym klubem pilkarskim, a ty sam jestes tylko aktorem), skoro pil vodke z gwinta. Swietnie wygladalo i brzmialo "one shot more" i mozemy jechac
BAAAARDZO rozbawilo mnie jak w 3:50 czesci IV niesmialo tak szepnal "England"
i jaki usmieszek hehe. I ogolnie mu sie zajebiscie podobalo w Polsce
I ogolnie wlasnie PAKT ANTYSPRZETOWY zostal zajebiscie zaznaczony moim zdaniem. Chyba niektorzy umieja angielski, ale nie ze zrozumieniem.
Blad. Mowil iz nie rozumie co chlopaki z Craxy mowia, ale da sie wyczuc 100 % zaangazowania i pasji, czuje iz tym zyja. W takim sensie to bylo ujete. I osobiscie sadze, iz powaznie mial wielki stres (moze i "byl posrany" jak to ktos wyzej opisal, i ten ktos chyba byl "zajebiscie naprezony w kroczu" jak na to wpadl - wyobraz sobie siebie samego dajmy na to c*** wie gdzie, w Pakistanie jak masz jechac na spotkanie z kolesiami ktorzy strzelaja do kogos tylko dlatego ze jest za innym klubem pilkarskim, a ty sam jestes tylko aktorem), skoro pil vodke z gwinta. Swietnie wygladalo i brzmialo "one shot more" i mozemy jechac

Ostatnio zmieniony 05.07.2007, 00:26 przez mozart, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Nie sadze zeby udawal "posranego"
Az takim dobrym aktorem nie jest.
Generalnie jestem zaskoczony na plus, wiekszych pomylek czy przeklaman w materiale nie ma, takze brawa dla osoby ktora zaznajomila Angoli z tematem (w kazdym kraju maja swoich przewodnikow ktorzy im mowia co i jak)
Zreszta widac ze materialu z Polski mieli wiecej i nie pokazali np. ten fragment rozmowy z ultrasami Wisly co byl w trailerze.
Co mnie jeszcze cieszy - oszczedzili sobie tanich, umoralniajacych tekstow jakichs pismakow nt. "strasznych pseudokibicow" itd. wiadomo o co chodzi.
Taki material nie mial szans powstac w Polsce i poleciec w polskiej tv, dlatego tym bardziej trzeba to docenic.

Generalnie jestem zaskoczony na plus, wiekszych pomylek czy przeklaman w materiale nie ma, takze brawa dla osoby ktora zaznajomila Angoli z tematem (w kazdym kraju maja swoich przewodnikow ktorzy im mowia co i jak)
Zreszta widac ze materialu z Polski mieli wiecej i nie pokazali np. ten fragment rozmowy z ultrasami Wisly co byl w trailerze.
Co mnie jeszcze cieszy - oszczedzili sobie tanich, umoralniajacych tekstow jakichs pismakow nt. "strasznych pseudokibicow" itd. wiadomo o co chodzi.
Taki material nie mial szans powstac w Polsce i poleciec w polskiej tv, dlatego tym bardziej trzeba to docenic.
-
W dodatku wywoza Cie na jakies zadupie (ciemno, nikogo w okolicy nie ma) - i to chyba bylo dla niego najgorszewyobraz sobie siebie samego dajmy na to c*** wie gdzie, w Pakistanie jak masz jechac na spotkanie z kolesiami ktorzy strzelaja do kogos tylko dlatego ze jest za innym klubem pilkarskim, a ty sam jestes tylko aktorem

Częstochowski Klub Motocyklowy "WŁÓKNIARZ"
-
Podczas palenie dywanu mowil iz teraz czas na wielka prowokacje ze strony Ultrasow Wisly, beda palic zdobyczne barwy itp itd. Nic konkretnego. Po derbach mowil, iz jest pod wrazeniem, ze faktycznie elektryzujace widowisko i ze juz belkocze bo wypil za duzo piwanapakowana musztarda pisze:a możesz w skrócie napisać co on mówił przed spotkaniem z Szarksami jak jechał w aucie , i po derbach KRAKOWA gdzie stał plecami do budynku klubowego TSW i podczas palenia dywanu Cracovii
?

Edit: ok mam.
W samochodzie mowi iz to ku*** szalenstwo

Ostatnio zmieniony 05.07.2007, 00:39 przez mozart, łącznie zmieniany 2 razy.
W samochodzie mowi iz to ku*** szalenstwo "
w jakim sensie ? że szaleństwem jest się z nimi spotkać czy.. ? przecież dobrą minutę napierdala przed spotkaniem i tylko to ;> ?
PS: Poczekaj bo wpierw jedzie i pokazani sa 2 sharksow , "reklama" stadion Wisły bla bla i znów auto i wtedy gada dobrą minutę gdy popija wódę- o to mi chodzi
w jakim sensie ? że szaleństwem jest się z nimi spotkać czy.. ? przecież dobrą minutę napierdala przed spotkaniem i tylko to ;> ?
PS: Poczekaj bo wpierw jedzie i pokazani sa 2 sharksow , "reklama" stadion Wisły bla bla i znów auto i wtedy gada dobrą minutę gdy popija wódę- o to mi chodzi
Ostatnio zmieniony 05.07.2007, 00:40 przez napakowana musztarda, łącznie zmieniany 3 razy.
-
-
film bez lipy. tylko szkoda ze ŁODZI nie pokazali lub tego co siedzieje na slasku bo tam tez nie jest za przyjemnie;D.no ta. ŁÓDZKIE derby nie sa gorsze,moim zdaniem nawet i lepsze!!;D. i to tez powinni pokazac ale przeciez nikt sie nie bedzie ich prosil ta.wybrali i tak dobre sceny.
A W A N T U R N I C Y
-
No szalenstwo w jakim sensie ? Jestem kolesiem o normalnej budowie, a jedziesz na wschod, i masz spotkac sie na odludziu z jakimis karkami ktorzy ciesza sie iz dostali nozem, stoja w dresach i kominiarkach, nie rozumiesz o co im chodzi, co mowia, musisz glupio przytakiwac, a twoja jedyna obstawa sa dziekowiec i operator (moze ktos wiecej, ale skad wiesz ze te swiry nie wyskocza nagle w 50 osob bo chca dojebac fimowemu twardzielowi z Anglii). Czulbys sie swobodnie ? Watpienapakowana musztarda pisze:W samochodzie mowi iz to ku*** szalenstwo "

-
tak jak piszesz, przed spotkaniem z cracovia cos gadal ze przydaloby sie ze 20 ochroniarzy czy jakos tak, ale nie jest p**** bo tu chodzi o wzajemne zaufanie. cos w tym stylumozart pisze: No szalenstwo w jakim sensie ? Jestem kolesiem o normalnej budowie, a jedziesz na wschod, i masz spotkac sie na odludziu z jakimis karkami ktorzy ciesza sie iz dostali nozem, stoja w dresach i kominiarkach, nie rozumiesz o co im chodzi, co mowia, musisz glupio przytakiwac, a twoja jedyna obstawa sa dziekowiec i operator (moze ktos wiecej, ale skad wiesz ze te swiry nie wyskocza nagle w 50 osob bo chca dojebac fimowemu twardzielowi z Anglii). Czulbys sie swobodnie ? WatpieWiec jest zeschozowany i pije vode z gwinta ;]

a przed spotkaniem z wisla zazartowal sobie ze schowa do rekawa butelke po zubrowce bo moze sie przydac.
-
Mi sie wydaje ze ty typki były raczej z ANTY WISŁY n nie z JUDE GANGU:DdzawoR wloclawek pisze:no nie ma co ukrywac film jest poprostu zajebisty...tylko szkoda ze nie ma lektora polskiego:(
a jak przedstawił nas polskich kibiców??przedstawił tak jak powinien każdy z nas wie przeciez jaki klimat panuje w Polsce i jak to wszystko u nas wyglada...fajnie wygladalo jak gadał z kolesiami z JUDE GANG:) chyba troche byl wydygany ale nie ma sie co dziwic chlopakowi:)
poprostu oby wiecej takich filmów...tylko zeby były z Polskim lektorem:)
pozdRo
PS:moze ktos gdzies to wrzucic zeby to sciagnac na dysk??z góry dziekóweczka:)
CRACOVIA zawsze PANY
-
On akurat nie wygladal przy nich jak jakas straszna p****. Co nie zmienia faktu, ze nie dziwie sie, ze sie dygalNo szalenstwo w jakim sensie ? Jestem kolesiem o normalnej budowie, a jedziesz na wschod, i masz spotkac sie na odludziu z jakimis karkami ktorzy ciesza sie iz dostali nozem, stoja w dresach i kominiarkach, nie rozumiesz o co im chodzi, co mowia, musisz glupio przytakiwac, a twoja jedyna obstawa sa dziekowiec i operator (moze ktos wiecej, ale skad wiesz ze te swiry nie wyskocza nagle w 50 osob bo chca dojebac fimowemu twardzielowi z Anglii). Czulbys sie swobodnie ? Watpie Wiec jest zeschozowany i pije vode z gwinta ;]
Co do tych blokowisk, to chodzilo mi o to, ze fajnie byloby jakby pokazali jeszcze cos ciekawego w miastach, np. wiecej rynku w Krakowie, a nie tylko osiedla. Tak to wyglada jak jakas Albania. Ale mniejsza o to, bo nie na tym ten filmik polega.
Forza Juve!
-
Po co miał pokazywać coś co ma zerowy związek z kibicowaniem czyli. apartamentowce, wille, domki , osiedla strzeżone, mercedesy, bmw itp. Pokazał przede wszystkim miejscówki, postawy, charakter polskich kibiców, którzy nie wstydzą się tego skąd pochodzą i co robią. No chyba, że jest ktoś z was kto wstydzi się że pochodzi z blokowiska, jeździ 10 letnim audi , a nie pochodzi z willi na przedmieściach i nie jeździ najnowszym mercedesem. Ogólnie bardzo dobry film, a co do tego że pokazali tylko derby Krakowa, przyjechali pewnie na 5 - 6 dni do Polski, to uchwycili derby Krakowa własną kamerą , reszta materiałów to z tv , gdyby powiedzmy derby Krakowa były w sobote ,a Łodzi w niedziele to i te drugie derby by sie znalazły
Po prostu kwestia czasowa, po co mieli pokazywać sceny sprzed lat, jak mogli mieć swojego człowieka na trybunach, który mógł opisac co czuł

„... Światem nie rządzą prawa spisane na papierze. Światem rządzą ludzie. Niektórzy trzymają się prawa, inni nie. Każdy człowiek sam decyduje o tym, jak urządzi swoje życie. No i potrzeba też trochę szczęścia, żeby ktoś inny nie zepsuł ci wszystkiego, co zbudowałeś. To wcale nie takie proste, jak uczą w podstawówkach. Ale dobrze jest mieć parę mocnych zasad i zawsze się ich trzymać. W małżeństwie, w życiu, na wojnie – zawsze i wszędzie...”
-
Hmm...
Mieszkam w Anglii i pierwszy raz uslyszalem o tym filmie z...,,TMK!''
Hehe...moze byc;)

-
Jest jeszcze jeden motyw, ktory wydaje mi sie ze powinien byc inaczej przetlumaczony. On nie mowi tylko o tym, ze Polacy byli lepiej zorganizowani od Angoli, on mowi przede wszystkim o tym, ze Polacy sa na niespotykana dotad skale zorganizowani. A po rozmowach z Wisla i Cracovia (ale chyba tez Legia) mozna dojsc do wniosku, ze w Polsce bardzo powaznie sie do tej sprawy podchodzi. Pozniej obejze film jeszcze raz i ewentualnie uzupelnie.
-
Dayer nie jest wydygany ani mniej ani bardziej niz na Balkanach, we Wloszech, Argentynie czy Turcji. Jezeli w Polsce byl przestraszony to jak bylo w Brazyli gdy autokar zostal ostrzelany z broni palnej?
Jakis element strachu pewnie wystapil, ale nie zapominajcie ze on jest AKTOREM i poza taka, a nie inna jest elementem jego zawodu.
pzdr
Jakis element strachu pewnie wystapil, ale nie zapominajcie ze on jest AKTOREM i poza taka, a nie inna jest elementem jego zawodu.
pzdr
Londyn 100% Widzew
-
-
Pod tym wzgledem akurat dobrze Polakow pokazal. Goscie w kominiarkach, walki na osiedlach, a nie jakis turas w gajerze co opowiada, ze lubi oddychac gazem pieprzowym i starszy lysy pan, otoczony malolatami, ktorzy robia za jego ekipe, albo Grobari wymachujacy bronia, czy koleszko z Atalanty z kudlami do pasa. Mozna by tylko u nas bardziej dojebanych gosci pokazac, to by dalo wiekszy efekt.
Co do mojego pisania o tym jakie budynki pokazywali, chodzilo mi raczej o to, zeby angole oprocz osiedli pokazali tez jakas panorame centrum czy rynku w W-wie i Krakowie, bo ogolny efekt dla glupiego angola jest taki, ze Polska to biedny postkomunistyczny kraj, w ktorym sa tylko nozownicy na osiedlach i chleje sie wode...
Co do mojego pisania o tym jakie budynki pokazywali, chodzilo mi raczej o to, zeby angole oprocz osiedli pokazali tez jakas panorame centrum czy rynku w W-wie i Krakowie, bo ogolny efekt dla glupiego angola jest taki, ze Polska to biedny postkomunistyczny kraj, w ktorym sa tylko nozownicy na osiedlach i chleje sie wode...
Forza Juve!
-
-
-
no jak nie znasz angielskiego to faktycznie, nudna. Czlowieku, wiesz, istnieje takie cos PRZEKAZ SLOWNY, a jesli tak jak roslina siedzisz i gapisz sie na obrazki, to gartuluje :] Zamiast siedziec na necie, poucz sie jezykow =]OLD SCHOOL pisze:Brazylia nudna...
coś tam z ultraską i tak jak wyżej ktoś napisał jakiś stary c*** gruby obok małolaty i coś p******* o małpach - donkey donkey
pierwsza częśc to 9 min pierdolenia o niczym i jakieś zdjęcia też nie związane z kibicowaniem