Odnosnie bylych zgod i ukladow Stali Rz. to kilka cytatnow z forum Stali:
A co do koncy zgody z Jagą to Jagiellnia ją skonczyła a było to tak Kilku osobowa grupa kibiców Stali pojechała do białegostoku tam po drodze przywitała ich grupa mijejscowych z pytaniem z kąd śą gosć odpowiedział z NOWEGO MIASTA
no i dostał z bani
-co jest przecięż jest zgoda
-Jaka zgoda
no i wszyscy dostali w*******
Odnosnie GKSu Blechatw i Resovii:
zoda z GKS zostala zrobiona na meczu w Belchatowie (jezeli mnie pamiec nie myli ),pamietam mecz
z Gornikiem Knurow (u siebie byla juz zgoda).Belchatow chyba mial zgode w Widzewm.Co do zgody z zydkami nie pamietam dokladnej daty
powstania a poczatek konca byl w Lezajsku (za duzo piwa ).
Unia Tarnów:
Tak byla zgoda z Unia.Bylem na meczu w Tarnowie (wchodzilismy po dwu letniej przerwie do 2 ligi).Unia miala zgrana paczke (ale nie duza,niezle dymili z Cracovia u siebie).W Debicy nie bylem wiec nie chce sie wypowiadac.Byl to rok 1987
Wisloka i Siarka:
Stal grala o awans z iglopolem z ktorym byla kosa i panki z wisloki z zapasnikami przyszli do nas w pustkowie i tk zostalo z siarka spotkalismy sie w radomiu my na broni, a oni grali baraze w kosza pgadalismy na miescie i poszlismy na swoj mecz w 2 polwie przyszla siarka z kosza i dopingowala z nami wracalismy razem nas skrecili w tarnobrzegu jak wyszlismy za 2 dni to czkali i wodzia i tez tak zostalo
Czyli zgoda z Siarką zaczęła się w 1987 roku(co wynika z innego postu Bronka) a jak się skończyła i w którym roku Bo wiosną 1992 roku kiedy Stal walczyła o awans do I ligi(wszyscy wiemy kto nam pomógł w nie awansowaniu )zgody już nie było.
Kilka ciekawostek:
bylo tez kilka dzikich zgod jak np z korona ktura uratowalismy na resovi przetrwala chyba 1 lub 2 sezony ale cracovia im kazala zerwac zk i z belchatowem przez widzew z ruchem chorzow i lechia gdansk z ruchem niewytrzymala odleglosc i brak kontaktu ale milo wspominam wyj na slask z lechia to kazali wybrac oni lub widzew wybralismy widzew i mielismy klopoty wracajac zgdanska tym bardziej wygralismy 3-0 i lechia spadala do 3 ligi hcieli nas zlinczowac
Dinozaurem nie jestem ale w oparciu o moje info i to co zostało napisane w tym temacie to dawniej mieliśmy zgody :Widzew Łódz,Wisła Kraków,Siarka Tbg,Wisłoka Dębica,Piast Gliwice,Polonia Przemyśl,Unia Nowa Sarzyna,Gks Bełchatów,Jagiellonia Białystok,Gkm Grudziądz,Unia Tarnów,Lechia Gdańsk,Ruch Chorzów,Korona Kielce.Jak pominąłem lub niewymieniałem kogos to niech ktoś dopisze,pozdro!
No i oczywiscie jeszcze Dynovia Dynów , ktora pozniej byla FC Stali i jest nim do dzis.Wiecej moze ktos inny opisze.