MARSZ NIEPODLEGŁOŚCI 2012
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: MARSZ NIEPODLEGŁOŚCI 2012
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Qgv9lFtDOCg&sns=fb[/youtube]
CHROBRY GŁOGÓW (h) STILON GORZÓW
-
tak z ciekawości ile było Polaków na Marszu na Węgrzech
i ile braci z Węgier wspierało nas 11.11.12
-
https://www.youtube.com/watch?v=cA8slxOT5y0
3 momenty marszu, bez dymów : )
3 momenty marszu, bez dymów : )
-
Chyba orno linki pomyliłeś ale wiem do czego dążysz ;)del orno pisze:http://www.youtube.com/watch?v=DT4etz-E1-sP_FSW pisze:kropek- ja innej nuty poszukuję, również "Bóg, Honor, Ojczyzna" ale w innym stylu na pewno nie hip-hopowym.
kojarzy ktoś?
Chyba o tą chodzi zespół z mojego miasta :)
http://www.youtube.com/watch?v=SnT3qAx21sw
-
nie siejcie farmazonu z rakietnicami przyjrzyjcie się dokładnie skąd ona leci, bardziej mnie zastanawia skąd się wzięła raca nie rakietnica raca która spadła w tłum http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 0edczRbRp0 2;23 (marsz rusza) gdzie psy stoją już przed marszem i z tamtej strony poleciała w czoło marszu na filmiku tego nie widać a cała awantura zaczęła się później w 7;40 gdzieś, a ta raca spadłą akurat koło słupa z ogłoszeniami widać go po lewej stronie w oddali i praktycznie po tym zaczęło coś się dziać
a Węgrów chyba tysiąc [przynajmniej tak słyszałem a nas na Węgrzech chyba 1500
a Węgrów chyba tysiąc [przynajmniej tak słyszałem a nas na Węgrzech chyba 1500
-
Sorry za błąd podaje dobry linkdel orno pisze:http://www.youtube.com/watch?v=DT4etz-E1-sP_FSW pisze:kropek- ja innej nuty poszukuję, również "Bóg, Honor, Ojczyzna" ale w innym stylu na pewno nie hip-hopowym.
kojarzy ktoś?
Chyba o tą chodzi zespół z mojego miasta :)
http://www.youtube.com/watch?v=SnT3qAx21sw
My w Polsce nie znamy pojęcia pokoju za wszelką cenę...
-
Panowie,jak to było z marszem lewaków :) ?Macie jakieś szczegółowe informacje ilu ich było,fotki czy coś.O ile w tamtym roku razem z kolorową poległą było ich tam troszeczkę to w tym roku mam wrażenie,że w ogóle nie istnieli:)
-
Kod: Zaznacz cały
MARSZ NIEPODLEGŁOSCI 2012
Marsz Niepodległości to największe patriotyczne wydarzenie w naszym kraju, tym bardziej zabolało nas to iż w tym ważnym święcie spółka ekstraklasa ustaliła iż Górnik Zabrze musi rozegrać swój ligowy mecz. Wielu z nas musiało wybierać pomiędzy miłością do ojczyzny a miłością do klubu. Niektórzy wybrali że pojadą na marsz, inni postanowili zostać i dopingować Górnika na stadionie a dla części zabrakło biletów na mecz z Zagłębiem więc oczywistym było że trzeba jechać do Warszawy.
Kibice Górnika postanowili zebrać się i wspólnie pojechać do Stolicy własnymi samochodami. Na zbiórce prócz ludzi udających się na marsz pojawiła się policja. Byli to dobrze znani tajniacy którzy zazwyczaj inwigilują kibiców na meczach, tym razem mecz ich nie interesował i postanowili pojechać za nami do Warszawy. Oczywiście każdy został przed wyjazdem spisany. Trasa minęła szybko. Drogi puste a praktycznie jedynymi podróżnymi których mijaliśmy to byli ludzie udający się na marsz lub policja czy po w cywilnych samochodach z kamerami lub po prostu w zwykłych radiowozach. Ilość sił policyjnych obstawiających drogę do warszawy oraz drogi w samej stolicy była ogromna i zdecydowanie przesadzona a to wszystko sfinansowane z naszych podatków. Na szczęście udało nam się wjechać do warszawy spokojnie nawet pomimo doniesień że o tym że nie każdy miał tak spokojny dojazd. W samej Warszawie strasznie duże utrudnienia przez pozamykane ulice na czas odbywających się tego dnia marszów i demonstracji których było w sumie 11. Po zaparkowaniu w umówionym miejscu ruszyliśmy na Rondo de Gaulle'a jako środek transportu planowane było metro jednak przy stacji Ratusz Arsenał natrafiliśmy na kilkusetosobową lewicową demonstrację. Nasza obecność nie przypadła im oraz do gustu policji którzy w ekspresowym tempie otaczają grupę nie dopuszczając do pochodu i kierując nas inną droga na okolice zbiórki.
W okolicach ronda i pałacu kultury mnóstwo ludzi. Dużo więcej niż rok wcześniej. Pod samym pałacem kultury widać rozciągnięty transparent ludzi z Rydułtów o treści : Jesteśmy ze Śląska, ale najważniejsza jest Polska. Cieszy duża liczba Ślązaków uczestniczących w marszu. Poza nami osoby praktycznie z całego kraju, widać również liczna węgierską delegację oraz mniejsze z Czech, Słowacji, Serbii i innych państw. Na placu trwa formowanie pochodu. Przy takiej liczbie osób nie było to wcale łatwe. Po kilku chwilach pochód rusza w odpowiednim szyku. Najpierw grupy rekonstrukcyjne, potem straż honorowa, organizatorzy i potem cały tłum. Marsz nie dociera daleko ponieważ po kilkuset metrach widać grupę zamaskowanych mężczyzn biegnących na czoło marszu. Jak później się okazało byli to policjanci. W tym rejonie zaczyna być niespokojnie. Dochodzi do awantur, kto je rozpoczął? Wg. Wielu uczestników marszu to właśnie ta grupa była prowokatorem całych zamieszek które trwały dobre 15 minut. Zostały zaatakowane odziały w białych kaskach na czele pochodu po jego lewej i prawej stronie. Odział po lewej radził sobie zdecydowanie gorzej rozpaczliwe się broniąc, odrzucając w stronę tłumu race kamienie, nie szczędząc gazu i salw z broni gładkolufowej. Niestety takie środki powinny być używane dla rozgonienia tłumu a nie powinno się strzelać do kilkudziesięciotysięcznego tłumu w którym prócz agresywnych demonstrantów są kobiety, dzieci czy ludzie którzy po prostu są. Pokazuje to również przygotowanie policji która kiedyś potrafiła zaprowadzić porządek przy pomocy pałek służbowych a teraz używa się już ich praktycznie tylko do okładania zatrzymanych leżących na ziemi. W dalszej części awantury wkroczyły posiłki które zaczęły testować na demonstrantach nowe środki przymusu bezpośredniego jak granaty gazowe, nowe miotacze gazu czy petardy hukowe. Najdziwniejsze w całej sytuacji było to iż policja nie przerywała interwencji nawet w momencie kiedy było już stosunkowo spokojnie. Dopiero kiedy organizatorzy marszu przemówili do rozsądku demonstrujących oraz policjantów sytuacja się uspokoiła. Niestety cała ta sytuacja stawia w niekorzystnym świetle to wspaniałe wydarzenie, a w mediach więcej mówi się o awanturach niż o rzeczywistym charakterze tego święta. Być może bardzo komuś zależało na tym aby tak było. Marsz po czasie już w spokojnej i podniosłej atmosferze poszedł swoją drogą. Od tego momentu po całej Warszawie roznosiły się pieśni patriotyczne. A marsz w towarzystwie odpalanej pirotechniki szedł aż pod pomnik Dmowskiego gdzie był krótki przystanek. Tam zrobiło się pomimo później godziny bardzo jasno. Piękny widok i atmosfera, atmosfera która tam panowała na długo zapadnie w naszej pamięci. Ci którzy tam dotarli zapamiętają te wszystkie chwile gdzie wszyscy zjednoczeni nie pod flaga tęczową, nie pod flagą unii, tylko pod biało-czerwonym sztandarem, odśpiewali „Mazurka Dąbrowskiego” z wszystkimi czterema zwrotkami. Na marszu wspólnie szli młodzi ludzi, kombatanci, kobiety i dzieci, nawet małe dzieci. Ważną rolę odegrali również piłkarscy kibice. I to wcale nie jak media przedstawiają, że przyszli tam tylko robić zadymę, ale właśnie to m. in. dzięki kibicom idea marszu została spopularyzowana. To właśnie kibice stanowili jedną z najliczniejszych grup na pochodzie i to w pozytywnym tego słowa znaczeniu. To właśnie kibice dbają o to aby młodzież i opinia publiczna starała się myśleć samodzielnie. Warto wspomnieć że na marszu szli kibice różnych klubów nieraz zantagonizowanych ze sobą. Widać było Górnik wraz z Ruchem, Piastem czy Polonią Bytom. ŁKS szedł obok Widzewa, Lech obok Legii. Wszyscy byli jedna wielką Polską rodziną którzy mają nadzieję na lepsze jutro. Marsz zakończył się na Agrykoli gdzie odbyły się koncerty i przemówienia. My opuściliśmy chwile przed końcem zgromadzenie i spokojnie udaliśmy się do domów.
Jeśli chodzi o liczby to kibiców Górnika było ponad sto osób. Na całym marszu uczestniczyło wg. Różnych źródeł od 80tyś do 100tyś patriotów. Pomimo nagonki medialnej i policyjnej to piękna liczba. Żadne inne wydarzeni a nie zgromadziły aż takiej liczby ludzi. Lewicowa demonstracja to kilkaset osób, marsz prezydenta Komorowskiego to ok 2 tyś. Widać że patriotyzm jest na fali. Niestety nie obyło się w tym roku bez awantur. Oczywiście wielu z uczestników powie że awantury odbyły się w wyniku prowokacji. Jednak prowokacja była skuteczna i doprowadziła do poważnej awantury. Działania specjalnego oddziału policji który wbiegł na czoło pochodu z niewiadomych przyczyn powinna wyjaśnić niezależna komisja. My skupmy się na tym aby wyciągnąć wszystko co pozytywne i nie dać odwrócić uwagi publicznej od prawdziwej idei marszu. Za rok musi być nas jeszcze więcej, marsz musi być piękniejszy i musimy wziąć sobie do serca aby nie dać się sprowokować, aby o marszu mówiono już tylko i wyłącznie pozytywnie. Dzięki temu wydarzeniu można zaobserwować że patriotyzm ma szanse przetrwania w naszym kraju a hasło Bóg, Honor, Ojczyzna to nie tylko pusty slogan ale najważniejsze wartości które są wśród Polaków kultywowane.
-
max 500 osób samych szczurów i degeneratów, na swojej szmatławej stronce klepią bzdury, że 2000. te antypolskie k**** ponoć chciały uczcić ofiary faszyzmu a koło pobliskiego Pawiaka d**** nawet nie przeszły, woleli skupić się na żydach z getta i jakiś wyimaginowanych ofiarach skrajnej prawicy, miałem nieprzyjemną okazję widzieć cały ten spęd z góry i takiego żałosnego tałatajstwa, któremu nie wiadomo o co chodzi w życiu nie miałem okazji zaobserwować. oni nie nadają się nawet do leczenia.
niech świętują 22 lipca. k****.
niech świętują 22 lipca. k****.
Tuskostan - mityczny stan na zielonej wyspie, gdzie 28-latek, milioner z 6 wyrokami zakłada linie lotniczą oraz parabank...aby żyło się lepiej!
-
Marsze w Warszawie i Wrocławiu bardzo liczne i udane ale teraz trzeba by przejść na wyższy poziom. Aby tego dokonać potrzebny jest bezpośredni wpływ na rządzenie Polską, a aby to osiągnąć potrzeba zjednoczenia wszystkich ugrupowań nacjonalistycznych. Bo jeśli chcemy mieć jakiś wpływ na Polskę to niestety ale trzeba wprowadzać do sejmu, senatu i sądownictwa swoich ludzi. Do tego potrzebna jest partia polityczna z dużym poparciem. Niech sobie te wszystkie stowarzyszenia istnieją ale dla dobra Polski powinny się dogadać i zarejestrować jedną dużą partię pod nową nazwą (najlepiej bez słów nacjonalizm i radykalizm, np. Polscy Patrioci, Polska Biało-czerwoni), która będzie reprezentowana przez ludzi ze wszystkich współpracujących stowarzyszeń nacjonalistycznych.
-
Pytanie do kogos z Warszawy. Co takiego strasznego spotkalo monike olejnik na stadionie Legii ze na koniec swojego nedznego programu wspomniała o tym z łzami w oczach ?
-
Na starcie około 400. Jak szli ulicą Zamenhofa i zostali zatrzymani w związku z komitetem przy kinie Muranów to czoło było przy Dzielnej a tyły na Pawiej (można obczaić na google.maps na jak dużym obszarze się pomieścili, dodać trzeba, że otoczeni kordonem policji). Kiedy kręciłem się przy starcie manifestacji szedł gość z synkiem i dzieciak pyta:
- tato a kto to
- nie wiem na czarno to może księża. A nie to brudasy ;)
Oprócz czarnych machajek, tarcz ze styropianu, transparent, który bardzo wiele mówi o ich patriotycznej postawie "Jedyna krew jaką przelewam" i rysunek zakrwawionej podpaski. Chyba, że jest to flaga ich bojówki - "cioty"
- tato a kto to
- nie wiem na czarno to może księża. A nie to brudasy ;)
Oprócz czarnych machajek, tarcz ze styropianu, transparent, który bardzo wiele mówi o ich patriotycznej postawie "Jedyna krew jaką przelewam" i rysunek zakrwawionej podpaski. Chyba, że jest to flaga ich bojówki - "cioty"
-
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QNOFxPbuTlA[/youtube]
-
http://www.youtube.com/watch?v=s0UqVYIk ... e=youtu.be
RUSKA ku*** AEJA EJA OOO
[link] Żurawia
[link]
[link]
[link]
RUSKA ku*** AEJA EJA OOO
[link] Żurawia
[link]
[link]
[link]
-
gdyby się znalazło zdjęcie tego typa(dresy z białym napisem)stojącego w grupce tajniaków lub inne pokazujące kim jest z zawodu było by pięknie - zwróćcie uwagę przeglądając galerie
[link]
[link]
-
-
-
Kumple z MW podawali liczbę tysiąca.nielegalny pisze:tak z ciekawości ile było Polaków na Marszu na Węgrzech
-
[link]
uważam że obowiązkiem nas wszystkich jest każda możliwa do zrealizowania forma pomocy dla tych którzy mają teraz biedę za udział w marszu. W szczególności ten starszy człowiek u górze który jak widać miał nikłe szanse najebać na gały jakiemukolwiek burkowi jak to podano. Wkurwienie miesza mi się z bezradnością względem niebieskiego kurewstwa bo o ile część osób lubiących adrenalinę, bierze pod uwagę takie czy inne konsekwencje o tyle dzieci, osoby starsze, kobiety, albo najzwyczajniej zupełnie niezainteresowani awanturami, dostają po łbach plus sprawy karne w gratisie to jest to zapewne ich osobista tragedia dlatego czekam na informację odnośnie organizacji zbiórki kasy na [link] czy też możliwości jakiejkolwiek innej pomocy
Z innej beczki ...jeżeli ktoś śledzi fora międzynarodowe...jak nasz marsz został odebrany wśród Węgrów czy też innych narodowości których delegacje były obecne? Wiem że wcześniejsze nasze święta były szeroko komentowane, obserwowane...
uważam że obowiązkiem nas wszystkich jest każda możliwa do zrealizowania forma pomocy dla tych którzy mają teraz biedę za udział w marszu. W szczególności ten starszy człowiek u górze który jak widać miał nikłe szanse najebać na gały jakiemukolwiek burkowi jak to podano. Wkurwienie miesza mi się z bezradnością względem niebieskiego kurewstwa bo o ile część osób lubiących adrenalinę, bierze pod uwagę takie czy inne konsekwencje o tyle dzieci, osoby starsze, kobiety, albo najzwyczajniej zupełnie niezainteresowani awanturami, dostają po łbach plus sprawy karne w gratisie to jest to zapewne ich osobista tragedia dlatego czekam na informację odnośnie organizacji zbiórki kasy na [link] czy też możliwości jakiejkolwiek innej pomocy
Z innej beczki ...jeżeli ktoś śledzi fora międzynarodowe...jak nasz marsz został odebrany wśród Węgrów czy też innych narodowości których delegacje były obecne? Wiem że wcześniejsze nasze święta były szeroko komentowane, obserwowane...
-
-
Filmik pojawił się tutaj już chyba dwukrotnie ale wrzucę go jeszcze raz. Proponuję także aby zapisywać go na dysk ponieważ niebawem może zniknąć z YT i to bardzo bardzo szybko. Pokazujcie to rodzinie, wysyłajcie znajomym na GG, FB, NK. Niech ludzie przestaną żyć telewizyjnymi kłamstwami i przestaną dawać sobą manipulować.
Link: http://www.youtube.com/watch?v=_0edczRb ... r_embedded
"Prowokacja podczas Marszu Niepodległości. Proponuję oglądać od 7:50. Od prawej strony na uczestników Marszu wyskakują zamaskowani prowokatorzy przeganiając parę osób. Po ich wycofaniu się i reakcji demonstrantów wkracza policja która nie jest ani trochę zainteresowana wyłapaniem prowodyrów zajścia którzy kryją się za ich plecami. Nie trudno domyśleć się, że są to tajniacy z policji którzy zostali ściągnięci aby wywołać burdy: http://www.youtube.com/watch?v=_0edczRb ... r_embedded"
Link: http://www.youtube.com/watch?v=_0edczRb ... r_embedded
"Prowokacja podczas Marszu Niepodległości. Proponuję oglądać od 7:50. Od prawej strony na uczestników Marszu wyskakują zamaskowani prowokatorzy przeganiając parę osób. Po ich wycofaniu się i reakcji demonstrantów wkracza policja która nie jest ani trochę zainteresowana wyłapaniem prowodyrów zajścia którzy kryją się za ich plecami. Nie trudno domyśleć się, że są to tajniacy z policji którzy zostali ściągnięci aby wywołać burdy: http://www.youtube.com/watch?v=_0edczRb ... r_embedded"
-
http://www.youtube.com/watch?v=P3L4XOfY ... g-logo-xit
Kolejny filmik z prowokacji bandytów z POlicji.Udostępniajcie gdzie tylko można.
Ja pokazałem to w domu,rozesłałem do kilku znajomych,którzy uważali,że to przez Nas Kiboli ta zadyma.
Zmienili zdanie po obejrzeniu tego filmiku i zaczynają się zastanawiać po co to wszystko jest robione.Uświadamiajmy,a będzie lepiej.Piona!
Kolejny filmik z prowokacji bandytów z POlicji.Udostępniajcie gdzie tylko można.
Ja pokazałem to w domu,rozesłałem do kilku znajomych,którzy uważali,że to przez Nas Kiboli ta zadyma.
Zmienili zdanie po obejrzeniu tego filmiku i zaczynają się zastanawiać po co to wszystko jest robione.Uświadamiajmy,a będzie lepiej.Piona!
''Jestem Polakiem – więc całą rozległą stroną swego ducha żyję życiem Polski, Jej uczuciami i myślami, Jej potrzebami, dążeniami i aspiracjami. Im więcej nim jestem tym mniej z jej życia jest mi obce i tym silniej chcę, żeby to, co w mym przekonaniu uważam za najwyższy wyraz życia stało się własnością całego narodu.'' Roman Dmowski,1903r.
-
Prezydent Stalowej Woli Andrzej Szlęzak o Marszu Niepodległości w Warszawie
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... n2DWCfojWk
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... n2DWCfojWk
-
Njapierw odpowiedź dla lewaków:
ponieważ to forum studiują ciekawscy z k.n, to mam do was pytanie, na co liczycie popierajac onr i mw? jako kibice myslicie ze wraz z nastaniem wielkiej Polski dostaniecie przyzwolenie na ustawki, demolowanie stadionow i mienia publicznego, a policja wam nie bedzie przeszkadzac, wrecz pomagac albo zostanie zlikwidowana? czy uwazacie ze po przejeciu wladzy, r********* republiki okragłego stołu, bedzie wszystkim polakom żyło sie lepiej w panstwie narodowym, jednolitym, gdzie gospodarka bedzie w rekach polskich, a korporacje zagraniczne itp. nie beda miały wstepu do naszego kraju? powiem tylko, ze za komuny(prl'u) tak własnie było, a przynajmniej decydenci tak własnie chcieli by było, tylko ze narod polski właśnie temu jednolitemu modelowi społecznemu powiedział Nie! to jak to jest z wami?
odpowiedz moze byc na waszym forum.
Kibice to nie jednakowa grupa, wielu z nich to prawa strona ale wielu głosowało na Palikota i ma w d**** wszelkie idee. To takie ogólniki, które lewacy powinni wiedzieć, w końcu macie kumpli kiboli, dresów i innych bywalców stadionów. Wrzucajac wszystkich do jednego wora pokazujecie, ze macie takie same pojecie o kibolach jak lemingi z tvnu. I takie same jak niektórzy wrzucajacy wszystkich słuchajacych punka na lewą stronę. I wcale nie mówię tu o śp. nazipunkach. Wielka Polska to mit, marzenie, które fakt, wielu z nas chciałoby osiągnąć. Myslenie, że jedynym sensem kibola(kibica) jest rozwalanie wszystkiego i wszystkich jest praktycznym przykładem, że nie rozumiecie naszego srodowiska. Większośc z nas nie toleruje niszczenia miast, demolowania stadionów (swoją droga kiedy ostatnio zdemolowano stadion, nie wyrwano 3 krzesełka). Co nie znaczy, ze jest spora grupa, która ma takie hobby. Zadajac takie pytanie nie rozumiecie słowa porządek, które pada u nas dosyć często. Porządek, zgodny z definicją SJP. Zatem poguglujcie, to nie przerasta waszych możliwości. Czasy chęci demolek przechodzą wraz z wiekiem. Co do korporacji, kto wspomniał o wyrzuceniu wszystkich korporacji z RP? Nikt im też nie zabroni wstepu, wjazdu, robienia interesów. Ale to Polak i polska firma będa uprzywilejowane, tak jak jest w innych krajach, nawet multikulti. Ale żeby to wiedzieć to oprócz jarania, chlania i zmywaków trzeba trochę popracować na innych stanowiskach.
Skoro ot nasz kraj, to my jesteśmy uprzywilejowani, nie ważne czy masz takie poglady czy inne. Jestes Polakiem, masz preferencje. Nic więcej i ponadto. To nie jest trudne do zrozumienia. I do czasu gdy tego nie zrozumiecie, głosząc hasła o wszystkich równych będziecie zbierać dziecinadę w liczbie kilka setek, promocję znienawidzonych przez was korporacji (fakt, lewicowych czyli w porządku) GW i tvn i będziecie płakać że jest was mało a nas na MN duzo. Ale jesli ktoś nie rozumie, upraszcza i żyje w swoim swiecie to tak będzie. A co do przyzwoleń na ustawki, kto wie, może zalegalizują:) Ale to chyba nie wasz problem.
I kończąc, prostując wasze zale, wynikajace ze schematów. Kibice jako ogół nie mieszali się do ganianek punk-skinowych. Ktoś tam się w to bawił, reszta patrzyła z obojętnością. Ale nasza obojętność i tolerancja wobec waszego zachowania ma swoje granice. Skoro włamujecie się do naszego świata i chcecie go zmienić, siłą rzecz jasna to będą siłowe odpowiedzi. Zawsze tacy sie znajdą. Do czasu gdy zyliście w swoim świecie, zwisaliscie nam kalafiorem. Ale jak chcecie zmieniać Polskę na swoją modłę to nie dziwcie sie, że będzie z naszej strony veto. Im wasze większe wygłupy tym nasz większy protest. To prosta zalezność. Taka jak z homosiami. DO czasu gdy nie zaczęli się szarogęsić nikt na nich nie zwracał uwagi. Ale jak rozpoczęli krucjatę to i my rozpoczęlismy kontrreformację.
na marginesie, kilku waszych kolegów w tym i tamtym roku było na MN, włos im z głowy snie spadł, niektórzy opisali swoje przeżycia, nawet ktoś tam zmienił swoje nastawienie i poglądy. Ale toa wygląda życie a nie forum hc:)
Co do Straży Niepodległości, wyjasnienia:
Ruch Narodowy to nie kolejna 15 kanapowa partyjka, gdzie 2 firerów się bije a 3 korzysta. Chodzi o to, że środowisko narodowe krzepnie i widać to nie tylko przy okazji MN. Fakty są takie, że w marszu bierze udział wiele najróżniejszych organizacji i środowisk: nie da się tego sprowadzić do kilku politycznych nazw w stylu: MW, ONR, KNP, UPR czy Solidarni 2010 albo NSZ.
Idea jest taka aby jednoczyć środowiska i tworzyć koalicję celów na zasadzie: jeśli możemy coś razem robić to róbmy, czasem lokalnie, czasem centralnie.
Wszelkie informacje o listach, partiach, wyborach są za przeproszeniem z d**y i ich powtarzanie za lewackimi mediami, nie ma żadnego sensu
Wszelkie info do naboru ochrony Marszu za rok będą ogłaszane. To jest owa tajemnicza Straż Niepodlegości.
ponieważ to forum studiują ciekawscy z k.n, to mam do was pytanie, na co liczycie popierajac onr i mw? jako kibice myslicie ze wraz z nastaniem wielkiej Polski dostaniecie przyzwolenie na ustawki, demolowanie stadionow i mienia publicznego, a policja wam nie bedzie przeszkadzac, wrecz pomagac albo zostanie zlikwidowana? czy uwazacie ze po przejeciu wladzy, r********* republiki okragłego stołu, bedzie wszystkim polakom żyło sie lepiej w panstwie narodowym, jednolitym, gdzie gospodarka bedzie w rekach polskich, a korporacje zagraniczne itp. nie beda miały wstepu do naszego kraju? powiem tylko, ze za komuny(prl'u) tak własnie było, a przynajmniej decydenci tak własnie chcieli by było, tylko ze narod polski właśnie temu jednolitemu modelowi społecznemu powiedział Nie! to jak to jest z wami?
odpowiedz moze byc na waszym forum.
Kibice to nie jednakowa grupa, wielu z nich to prawa strona ale wielu głosowało na Palikota i ma w d**** wszelkie idee. To takie ogólniki, które lewacy powinni wiedzieć, w końcu macie kumpli kiboli, dresów i innych bywalców stadionów. Wrzucajac wszystkich do jednego wora pokazujecie, ze macie takie same pojecie o kibolach jak lemingi z tvnu. I takie same jak niektórzy wrzucajacy wszystkich słuchajacych punka na lewą stronę. I wcale nie mówię tu o śp. nazipunkach. Wielka Polska to mit, marzenie, które fakt, wielu z nas chciałoby osiągnąć. Myslenie, że jedynym sensem kibola(kibica) jest rozwalanie wszystkiego i wszystkich jest praktycznym przykładem, że nie rozumiecie naszego srodowiska. Większośc z nas nie toleruje niszczenia miast, demolowania stadionów (swoją droga kiedy ostatnio zdemolowano stadion, nie wyrwano 3 krzesełka). Co nie znaczy, ze jest spora grupa, która ma takie hobby. Zadajac takie pytanie nie rozumiecie słowa porządek, które pada u nas dosyć często. Porządek, zgodny z definicją SJP. Zatem poguglujcie, to nie przerasta waszych możliwości. Czasy chęci demolek przechodzą wraz z wiekiem. Co do korporacji, kto wspomniał o wyrzuceniu wszystkich korporacji z RP? Nikt im też nie zabroni wstepu, wjazdu, robienia interesów. Ale to Polak i polska firma będa uprzywilejowane, tak jak jest w innych krajach, nawet multikulti. Ale żeby to wiedzieć to oprócz jarania, chlania i zmywaków trzeba trochę popracować na innych stanowiskach.
Skoro ot nasz kraj, to my jesteśmy uprzywilejowani, nie ważne czy masz takie poglady czy inne. Jestes Polakiem, masz preferencje. Nic więcej i ponadto. To nie jest trudne do zrozumienia. I do czasu gdy tego nie zrozumiecie, głosząc hasła o wszystkich równych będziecie zbierać dziecinadę w liczbie kilka setek, promocję znienawidzonych przez was korporacji (fakt, lewicowych czyli w porządku) GW i tvn i będziecie płakać że jest was mało a nas na MN duzo. Ale jesli ktoś nie rozumie, upraszcza i żyje w swoim swiecie to tak będzie. A co do przyzwoleń na ustawki, kto wie, może zalegalizują:) Ale to chyba nie wasz problem.
I kończąc, prostując wasze zale, wynikajace ze schematów. Kibice jako ogół nie mieszali się do ganianek punk-skinowych. Ktoś tam się w to bawił, reszta patrzyła z obojętnością. Ale nasza obojętność i tolerancja wobec waszego zachowania ma swoje granice. Skoro włamujecie się do naszego świata i chcecie go zmienić, siłą rzecz jasna to będą siłowe odpowiedzi. Zawsze tacy sie znajdą. Do czasu gdy zyliście w swoim świecie, zwisaliscie nam kalafiorem. Ale jak chcecie zmieniać Polskę na swoją modłę to nie dziwcie sie, że będzie z naszej strony veto. Im wasze większe wygłupy tym nasz większy protest. To prosta zalezność. Taka jak z homosiami. DO czasu gdy nie zaczęli się szarogęsić nikt na nich nie zwracał uwagi. Ale jak rozpoczęli krucjatę to i my rozpoczęlismy kontrreformację.
na marginesie, kilku waszych kolegów w tym i tamtym roku było na MN, włos im z głowy snie spadł, niektórzy opisali swoje przeżycia, nawet ktoś tam zmienił swoje nastawienie i poglądy. Ale toa wygląda życie a nie forum hc:)
Co do Straży Niepodległości, wyjasnienia:
Ruch Narodowy to nie kolejna 15 kanapowa partyjka, gdzie 2 firerów się bije a 3 korzysta. Chodzi o to, że środowisko narodowe krzepnie i widać to nie tylko przy okazji MN. Fakty są takie, że w marszu bierze udział wiele najróżniejszych organizacji i środowisk: nie da się tego sprowadzić do kilku politycznych nazw w stylu: MW, ONR, KNP, UPR czy Solidarni 2010 albo NSZ.
Idea jest taka aby jednoczyć środowiska i tworzyć koalicję celów na zasadzie: jeśli możemy coś razem robić to róbmy, czasem lokalnie, czasem centralnie.
Wszelkie informacje o listach, partiach, wyborach są za przeproszeniem z d**y i ich powtarzanie za lewackimi mediami, nie ma żadnego sensu
Wszelkie info do naboru ochrony Marszu za rok będą ogłaszane. To jest owa tajemnicza Straż Niepodlegości.
-
pewnie pocisnęli jej ze jest zdrajcą Narodu ubeckim konfidentem o pseudonimie "Stokrotka" i c*** jej w d*** niech zdycha!Turin pisze:Pytanie do kogos z Warszawy. Co takiego strasznego spotkalo monike olejnik na stadionie Legii ze na koniec swojego nedznego programu wspomniała o tym z łzami w oczach ?
-
Trafiłem na coś takiego: https://www.facebook.com/Delegalizacja.SLD
SLD wcześniej wyskoczyło z hasłem delegalizacji ONR i MW po marszu niepodległości, no to mają delegalizację hehe.
SLD wcześniej wyskoczyło z hasłem delegalizacji ONR i MW po marszu niepodległości, no to mają delegalizację hehe.
-
Jeśli Marsz Niepodległości będzie się tak dalej rozrastał, to za kilka lat liczebnie dorówna tłumom, które gromadziły się podczas pielgrzymek JP II. Brawo!!!
-
Pod koniec filmiku widac ta kurwe co rok temu pobila chlopaka. Jak to jest mozliwe zeby policjant ktory pobil na zeszlorocznym marszu niewinnego czlowieka byl obecny tez na Marszu w tym roku? To sie w glowie nie miesci... Jak on w ogole moze byc dalej policjantem?
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=eLUyKwfvi6E&feature=plcp[/youtube]
-
Czy na marszu były Litwini oraz Ukraińcy?
-
Tego nie wiem, ale na pewno byly delegacje Czach, Serbii i Norwegii.aha pisze:Czy na marszu były Litwini oraz Ukraińcy?
-
Ukraincy byli napewno.aha pisze:Czy na marszu były Litwini oraz Ukraińcy?
-
Jeśli chodzi o tych dwóch na pierwszym planie z których jeden mówi "no chodź kolego", to są to kryminalni co jeżdżą za nami od wielu lat i na pewno żaden z nich nie jest tym policjantem co katował na marszu rok temu tego chłopaka. Chyba że tam chodzi Ci o kogoś innego?budek333 pisze:Pod koniec filmiku widac ta kurwe co rok temu pobila chlopaka. Jak to jest mozliwe zeby policjant ktory pobil na zeszlorocznym marszu niewinnego czlowieka byl obecny tez na Marszu w tym roku? To sie w glowie nie miesci... Jak on w ogole moze byc dalej policjantem?
Stowarzyszenie Kibiców GKS-u Katowice "SK 1964"
[link]
[link]
-
-
-
Relacje z Marszu Niepodległości ze strony Węgrów
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
CHROBRY GŁOGÓW (h) STILON GORZÓW
-
Jakiekolwiek przeszkadzanie przez policję Marszowi Niepodległości
było bezpodstawne. Podobnie jak przedzielanie kolumny pochodu,
tarasowanie, używanie przeszkód:
[link]
[link]
-
Wracając do samego MN. Serce mi rosło jak widziałem naszą solidarność w tym dniu. Scenę jak chłopaki z Wisły wyciągali zagazowanego Legionistę z pola walki, by za chwilę ruszyć na pełnej piździe w te jebane gady, nie zapomnę do końca życia. k**** zobaczyły, że jesteśmy nie zniszczalni i ponad podziałami. Boją się, oj boją
-
teraz już tak na spokojnie można ten Marsz podsumować słowami:boja się nas!panowie jesteśmy młodzi i pełni sił, a te k**** niedługo pozdychają, spójrzcie na nasza liczbę w tym roku, jeśli każdy z nas zacznie jeszcze bardzie krzewić w swoim otoczeniu postawy prawe i patriotyczne to tegoroczne hasło może stać się faktem i w końcu ten kraj będzie należał do tych do których powinien, wychowujmy i wychowajmy nasze dzieci w duchu poszanowania dla tradycji i głębokiej miłości tak do Narodu jak i Ojczyzny, a zobaczycie, że na stare lata przyjdzie nam siąść w bujanym fotelu z myślą, że w końcu jest nam dane żyć w NASZYM i WOLNYM kraju, tutaj na prawdę rodzi się nowy Ruch Narodowy i od nas zależy do jak wielkich rozmiarów on się rozrośnie, nadchodzi nowe i lepsze, walka trwa!
HUTNIK&MAZOVIA
-
Nie wszyscy widzieli - chyba najlepszy filmik ukazujący wybiegających prowokatorów w naszą stronę:
[link]
[link]
-
Dajcie link do tego forum lewaków.