Z.Boniek prezesem PZPN . Konsekwencje dla '' kiboli ''.

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Radek_ZS

Z.Boniek prezesem PZPN . Konsekwencje dla '' kiboli ''.

Post autor: Radek_ZS »

Co to dla nas oznacza ? Zmieni się coś czy nie? Na lepsze? Na gorsze?

Zapraszam do rzeczowej dyskusji.
iparts.pl
-CASUAL-

Re: Z.Boniek prezesem PZPN . Konsekwencje dla '' kiboli ''.

Post autor: -CASUAL- »

Ciekawy temat. Zobaczymy jak Boniek spojrzy na "to wszystko" co się dzieje i z "piknikami" i z"kibolami". Na razie chyba można powiedzieć że dla Nas wygrał najlepszy kandydat bo Kręcina czy Kosecki to była by już chyba całkowita porażka. Po żyjemy zobaczymy.Piłkarzem był świetnym, trenerem takim sobie zobaczymy jakim będzie prezesem. Miejmy nadzieję że nie zrobi się z niego typowy "leśny dziad"
against modern

Post autor: against modern »

Oznacza to że Zawisza awans, Widzew w pucharach.

;)

a tak poważnie, to gorzej niż za Grzegorza L. na pewno nie będzie.
bananlegia

Post autor: bananlegia »

"Boniek zaznaczył też, że ważną rolę w piłce nożnej odgrywają kibice i PZPN musi pracować z myślą o nich. - Nie może być tak, że możemy normalnie iść do kina, do opery, a na mecz nie. Piłkę robimy dla kibiców i dlatego trzeba o nich absolutnie dbać - powiedział "

I teraz pytanie czy w słowie " kibice " chodziło też o Nas czy januszy którzy chodzą na kadre. Jak rozwinie to co zacytowałem to można coś powiedzieć czy dla Nas lepiej czy gorzej. Z drugiej strony nie liczą sie słowa a czyny. Pożyjemy zobaczymy
Skurczybyk

Post autor: Skurczybyk »

Ryży premier, ryży prezes to nie wróży nic dobrego.
Tricolores

Post autor: Tricolores »

Będzie jeszcze gorzej z naszego punktu widzenia, w punktu widzenia samej piłki może będzie trochę lepiej. Jeszcze w tej rundzie pojawi się przyśpiewka na Zbynia.
isis

Post autor: isis »

Czas pokaże . Jakichś spektakularnych zmian w jedną czy drugą strone chyba też nie ma co się spodziewać .
głos z trybun

Post autor: głos z trybun »

Info sprzed dwóch miesięcy:

Według ustaleń "Rzeczpospolitej" Platforma Obywatelska liczy na to, że październikowy zjazd PZPN doprowadzi do poważnych zmian w związku. Na stanowisku prezesa najchętniej widziałaby Zbigniewa Bońka.

I sprawdziło się, Donald ma Tole ma swojego prezesa ...
Bunkrownik88

Post autor: Bunkrownik88 »

Dla niego najlepiej chyba żeby wybrali Koseckiego, w końcu poseł z jego ugrupowania.
ŁTH

Post autor: ŁTH »

Ja bym się duzych zmian nie spodziewał.Widziałem wywiad z Bońkiem po meczu Polski w Kownie,i powiedział że trzeba zrobić tak z kibicami jak we Włoszech,tylko nie wiem co miał na myśli skoro we Włoszech dalej fajnie się dzieje,przekładane mecze itp.,czyli myślę,że dalej bedzie wojna z nami.Jednak moim zdaniem to chyba najlepszy wybór na Prezesa.
Wybory w PZPN. Zbigniew Boniek: Piłkę robimy dla kibiców i to o nich trzeba dbać.
Ciekawe:)Czas pokarze.
głos z trybun

Post autor: głos z trybun »

Obrazek
bioenergoterapia
Obrazek

Bunkrownik88- Boniek jest dobrym kolegą i przyjacielem Tuska także jeżeli myślisz, że nagle się coś zmieni w naszej sprawie to się mylisz ...

Kosecki czy Boniek nie ważne, Tusk ma swojego człowieka na stanowisku prezesa PZPN.
Bolo85

Post autor: Bolo85 »

ja też mysle że gorzej jak za Laty już nie będzie, a nagonka na kibiców przecież i tak będzie trwała, nawet gdyby PZPNem rządził ktoś z nas
isis

Post autor: isis »

ŁTH pisze:Ja bym się duzych zmian nie spodziewał.Widziałem wywiad z Bońkiem po meczu Polski w Kownie,i powiedział że trzeba zrobić tak z kibicami jak we Włoszech,tylko nie wiem co miał na myśli skoro we Włoszech dalej fajnie się dzieje,przekładane mecze itp.,czyli myślę,że dalej bedzie wojna z nami.Jednak moim zdaniem to chyba najlepszy wybór na Prezesa.
Wybory w PZPN. Zbigniew Boniek: Piłkę robimy dla kibiców i to o nich trzeba dbać.
Ciekawe:)Czas pokarze.
Właśnie tego można było się obawiać , że przyjdzie mu do głowy robić takie porządki jak we Włoszech . Nie wiadomo tylko czy u nas teraz nie gorzej niż tam .
Jurand ze Spychowa

Post autor: Jurand ze Spychowa »

Ja sie ciesze, że wygrał akurat on jeżeli chodzi o polską piłkę a jeżeli chodzi o nas... czas pokaże, też słyszałem ten wywiad o kibicach, ciekawe co miał na myśli. Pożyjemy, zobaczymy..
ŁTH

Jurand ze Spychowa pisze:Ja sie ciesze, że wygrał akurat on jeżeli chodzi o polską piłkę a jeżeli chodzi o nas... czas pokaże, też słyszałem ten wywiad o kibicach, ciekawe co miał na myśli. Pożyjemy, zobaczymy..

Może we Włoszech kibice mają jakiegoś chipa pod skórą heheh:)
namreh

Post autor: namreh »

Zbigniew Boniek rzuca pomysł: połączmy Widzew i ŁKS, stwórzmy FC Łódź, bo lepsza jedna drużyna mocna, niż dwie beznadziejnie słabe.

http://www.weszlo.com/news/9565-FC_Lodz ... j_dyskusji
ŁTH

A wiadomo kto został nowym rzecznikiem PZPN,bo ta Olejkowska nie wiele lepsza od Laty
tadeos79

Post autor: tadeos79 »

Rzecznikiem prasowym zostanie dziennikarz "SE" Piotr Koźmiński

Wiceprezes ds. szkolenia: Roman Kosecki
Wiceprezes ds. piłkarstwa amatorskiego: Jan Bednarek
Wiceprezes ds. piłkarstwa zawodowego: Bogdan Biszof
Wiceprezes ds. zagranicznych: Marek Koźmiński
Wiceprezes ds. organizacyjnych i finansowych: Eugeniusz Nowak
Poza prezesem i wiceprezesami, skład Zarządu PZPN uzupełnili:
Izabella Łukomska-Pyżalska,
Andrzej Padewski,
Marek Procyszyna,
Kazimierz Greń,
Zbigniew Bartnik,
Mirosław Malinowski,
Stefan Antkowiak,
Andrzej Danek,
Jakub Tabisz,
Cezary Kulesza,
Marcin Animucki,
Artur Kapełko
LGNP

Post autor: LGNP »

dobra d*** ta z Warty Poznań
ŁTH

LGNP pisze:dobra d*** ta z Warty Poznań
To samo chciałem właśnie napisać,Pani Iza jest gryfno:),ale podobno mo siano w głowie,mogli się o tym przekonać kibice Zawiszy.
jkaer

Post autor: jkaer »

Uważaj na słowa, bo jej facet może Tobie wjechać na chatę z ekipą... ;)

Na pewno dla kasy Boniek nie startował, bo ma swoje biznesy i jak sam mówił - pieniądze ma, zawsze trzeba być sceptycznym dość w ocenie ludzi u sterów, no ale jak nie za Bońka to chyba już nigdy nie będzie dobrze w polskiej piłce. U mnie ma zielone światło i niech działa, on a Lato, to jak niebo a piekło, choć te wypowiedzi odnośnie ŁKS i Widzewa były dość odbite od rzeczywistości.
Fedelta

Post autor: Fedelta »

jestesmywaszastolica pisze:zajebisty wybór. wygrał typ zblatowany z Placzyńskim, Schetyną, Solorzem, czy tam Walterem. Pomijam jego zajebiste pomysły w stylu połączenia ŁKS z Widzewem, ale teraz właściciele klubów mają zielone światło i pełne wsparcie w walce z naszym środowiskiem.
Jeszcze zatęsknicie za leśnymi dziadkami.
Niestety jest w tym wiele prawdy.
Dla ruchu kibicowskiego Boniek to nie najlepszy wybór. Nawet w dzisiejszym przemówieniu przed głosowaniem wspomniał o tym, że "do teatru lub kina można iść bez strachu o własne bezpieczeństwo a na stadion nie i będzie to chciał szybko zmienić...". Generalnie wpisuje się idealnie w tym temacie w propagandę Tuska, TVN i GW ;/

Wg mnie jednak głównie dyskwalifikuje go fakt, że na stałe mieszka w innym kraju, tam prowadzi swoje interesy i tam płaci podatki. Przy wszystkich jego zasługach i zaletach jest to absurdalna sytuacja, że taka osoba będzie zajmowała tak wysokie stanowisko.
demostenes

Post autor: demostenes »

Pomysł Jagiellonii powali na kolana niejednego :D "Wodzirej zamiast młynowego"
http://mswp.pl/78-marketing-pilkarski/7 ... -mlynowego
Popeyee

Post autor: Popeyee »

Nikogo lepszego lub gorszego nie bedzie..układy,układy..i....nocne zycie nocny stres..woda woda i obiecanki i stołki..i dalej j**** Pzpn..
ŁTH

Kolega ma racje.Nie można liczyć na to,że jakikolwiek Prezes się zgodzi na nasze zasady.Miejmy nadzieje,że przynajmniej będzie chciał rozmawiać z kibicami.Jak mają być zakazy to będą,ponieważ dany Wojewoda,lub policja się nie zgodzi na mecz z udziałem publiczności i PZPN ma c**** do gadania.Miejmy nadzieję,że przynajmniej się polepszy pod wzgledem ultras,że nie będzie takich kar.
jebaka_

Post autor: jebaka_ »

W radiu słyszałem, że Boniek ma nie pobierać pensji, czyli pięciu dyszek miesięcznie. Zobaczymy... Proponuję poczekać trochę i wyjdzie szydło z worka. Pamiętam hurraoptymizm gdy padał dziurowicz i wchodził listkiewicz("po dziurowiczu gorzej być nie mogło"), pamiętam optymizm jak wchodził lato, detronizując listkiewicza (choć akurat lato już jako polityk bodajże sld dał się poznać jako "przeciętnej jakości" działacz, ale mimo wszystko "po listkiewiczu gorzej być nie mogło"), teraz się niektórzy podpalają Bońkiem i już też padł głos "po lacie gorzej być nie może". Ja tam rudemu nie wierzę w żadne słowo, bo on słynie z tego, że dużo papla, a z czynami jest już gorzej. Pewnie po swojej kadencji też nie zasłuży na wielką literę;-)

A przede wszystkim to jest tylko prezes pzpn. Niektórzy powyżej już trzeźwo zauważyli, że nasze główne zmartwienia to inni ludzie i urzędy...
Seth Gecko
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Seth Gecko »

Na dwóch rudych trzech jest fałszywych (to a propos zdjęć Tuska z Bońkiem). Oby tylko nie było gorzej i nie okazał się Tuskową wtyką, spełniającą wszystkie jego polecenia, żeby wyeliminować "kiboli".

Jeśli chciał połączyć Widzew z ŁKS, to może jednym z jego pomysłów ("na uzdrowienie piłki") będzie połączenie klubów z wszystkich miast derbowych, żeby było spokojniej np. w Krakowie. Tfu, żebym nie wykrakał, w dzisiejszych pokręconych czasach już chyba nic mnie nie zdziwi, mimo że na pierwszy rzut oka wydaje się to urzędowo (i nie tylko) niewykonalne.
zarowka

Post autor: zarowka »

i jest niewykonalne. Jeszcze chyba jakoś potrafimy sprzeciwiać się takim pomysłom...
TenPoLewej

Post autor: TenPoLewej »

Grzesiu Krecina Boniek jeden c*** może tylko w polskiej piłce coś się zmieni
wulkan

Post autor: wulkan »

jkaer pisze:Uważaj na słowa, bo jej facet może Tobie wjechać na chatę z ekipą... ;)

Na pewno dla kasy Boniek nie startował, bo ma swoje biznesy i jak sam mówił - pieniądze ma, zawsze trzeba być sceptycznym dość w ocenie ludzi u sterów, no ale jak nie za Bońka to chyba już nigdy nie będzie dobrze w polskiej piłce. U mnie ma zielone światło i niech działa, on a Lato, to jak niebo a piekło, choć te wypowiedzi odnośnie ŁKS i Widzewa były dość odbite od rzeczywistości.
http://nasygnale.pl/kat,1025341,title,Z ... omosc.html
wieśniak

Post autor: wieśniak »

Sory ale nie moge edytować.
A pani vice (która chyba vice nie została jednak, czy się mylę) to w czym miała by pomagać? Przecież w sprawach kibicowskich to ona jest ogarnięta jak małe etiopczyki w walkach na śnieżki.
Jeżeli gadacie o Pyżalskiej to nie dostała się do zarządu.
x.x

Post autor: x.x »

zAMKNĄĆ pZPN :) i po problemie.
majcher

Post autor: majcher »

Boniek jak był naszym właścicielem, powiedział kiedyś, że kibice są od kibicowania, sugerując że nie mamy nic do gadania w tamtej kwestii, nie pamiętam dokładnie w jakim kontekście to było, ale o coś chyba wtedy walczyliśmy w klubie.
Z kolei za jego rządów, relacje z klubem jako tako normalne były.
Boniek patrzy na sport przez pryzmat zachodu, jako interes. Kasa musi się zgadzać. To on jak był v-ce ogarniał różne kontrakty i podreperował finanse związku.
Dlatego to będzie dla niego priorytet. Więc pewnie zrobi porządki organizacyjne w związku i kwestie finansowe. Być może wzorcem zachodnim wprowadzi jakiś system szkolenia młodzieży.
Może skończą się układy i układziki i korupcja.
Co do kibiców, to szansa jest, że nie będzie zwolennikiem zamykania stadionów, bo to będzie oznaczało straty dla klubów, a na punkcie kasy jest czuły. Natomiast zakazy, jesli będę w jego mniemaniu słuszne, to mogą być jeszcze bardziej ostre.
Myślę, że też może nie pozwolić klubom na to by nie przyjmowały kibiców gości.
Boniek ma charakterek, czasami objawia się to kontrowersyjnymi, albo nierealnymi pomysłami, ale to wszystko przez spojrzenie z pryzmatu kasy. Nie lubi sprzeciwu, więc może nas zaskoczyć różnymi pomysłami.
W każdym razie powinniśmy wykorzystać moment zmiany władzy i spróbować się z nim spotkać jak najszybciej i porozmawiać o jego wizji kibicowania, ale to już OZSK musi się tym zająć. OZSK może zaproponować model włoski kibicowania, co przy znajomości tematu przez Bońka, powinno przejść, o ile Big MaCdonald nie wrzuci swoich 3 groszy.
fluor

Post autor: fluor »

Był w Cafe futbol, mówił że w Polsce ciężko wejść na mecz, nie masz dowodu nie wejdziesz, porównał do kina, że tam wchodzisz i kupujesz bilet. Tak naprawde to wszyscy wiedzą, że ta ustawa o imprezach masowych w praktyce jest do d***, a policyjny terror już całkowicie, ale sie do tego nie przyznają, tylko brną w to i siedzą cicho. Nie ma co się w ogóle zastanawiać nad tymi wyborami, każdy będzie klepał to samo. Boniek jedynie różni się od Laty tym, że nie jest bęcwałem i można z nim porozmawiać. Poza tym u nas prezesa PZPN sie traktuje jak 3 osobe w państwie, a on sie powinien zająć głównie aspektem sportowym, chociaż Kołtoń go cisnął o odwoływane mecze, których się nie da w Polsce zorganizować.
WarszawskaFerajna

Post autor: WarszawskaFerajna »

Jak kogoś interesuje co Boniek myśli obecnie na temat Polskiej piłki i całego pzpnu to na orange sport jest z nim wywiad.
mcfc

Post autor: mcfc »

A co nas, kibiców obchodzi kto jest prezesem PZPNu? PZPN zarządza niższymi ligami. Ekstraklasa jest zarządzana przez niezależną od PZPNu spółkę. W niedalekiej przyszłości tak samo będzie z I ligą. To co się dzieje na polskich stadionach to "zasługa" rządu i jemu podległych służb. PZPN i jego prezes nie mają wiele do gadania.

Boniek może co najwyżej zająć się sprawami sportowymi. Może uzdrowić system szkolenia młodzieży. I tyle.

Tak więc nie ma co się podniecać tymi wyborami bo, dla nas kibiców, nie mają one żadnego znaczenia.
AdventureGroup12

Post autor: AdventureGroup12 »

Żebyście się z tym Bońkiem nie przeliczyli...
Łukasz1920

Post autor: Łukasz1920 »

Fragment wypowiedzi z Ligi + Extra.

Boniek zapytany czy kibice od razu przestaną śpiewać "PZPN, PZPN jeb*ć, jeb*ć PZPN."
Boniek: To bardzo ładna piosenka. Chciałbym tylko, by nie była śpiewana, gdy sędzia się pomyli, bo PZPN nie ma na to wpływu. Gdy jednak kibice śpiewają to po zniknięciu orzełka, mają rację. Powiem tak – jeśli zasłużymy, sam się do tego śpiewu przyłączę. Dziś za tę piosenkę daje się zakazy stadionowe. Za moich czasów nikt za to nie zostanie ukarany.
Vin Diesel

Post autor: Vin Diesel »

ktoś gdzies może slyszal czy Zibi ustosunkował sie do kart kibica? bilety wiem że maja byc tansze niech jeszcze zlikwiduje to gówno to moze nadejdą lepsze czasy :)
debiutant

Post autor: debiutant »

Wiem,ze nieraz już mówił,że chce zlikwidować te karty,a jak będzie to nie wiadomo jeszcze...
ODPOWIEDZ