Polska - Anglia, 16.10.2012, Warszawa

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

ax88

Re: Polska - Anglia, 16.10.2012, Warszawa

Post autor: ax88 »

Dokladnie, Anglicy jeszcze dymili w latach 90, bo pomimo represji pokolenie lat 80 było wciąż młode i pamietało stare dobre czasy ... teraz te ekipy są duzo mniejsze i wolą se cyknąc fote w nowym sweterku Stone Island
iparts.pl
K>A>J

Post autor: K>A>J »

Mecz Polska-Anglia tylko dla wybranych

http://niezalezna.pl/33547-mecz-polska- ... -wybranych
pwmo-pwmo

Post autor: pwmo-pwmo »

Chciałem tu ustosunkować się do wielu wpisów i dylematów odnośnie bojkotu meczy Kadry:

Panowie jeżeli już coś się ustala to trzeba dotrzymywać postanowień, każdy tu pisze po co ten bojkot etc, etc jeżeli Janusze zapełniają cały stadion. Spokojnie Panowie, do czasu, strasznie niecierpliwi jesteście. mecz z Anglią jest magnesem dla wszystkich ale każdy następny u siebie będzie kompromitacją jeżeli chodzi o frekwencję na trybunach, chyba że wezmą ludzi z łapanki.
Poza tym ja osobiście nie widzę sensu jeżdżenia na mecze w Polsce po to, żeby siedzieć na krzesełku obok Pana w metrowym kapeluszu na głowie i dzwoneczkami przed oczami+2 trąbki w kieszeni na wypadek strzelenia bramki. Jechać na mecz i patrzeć na to wszystko- serce boli, więc nie jeżdżę i po temacie, meczów tych w TV też nie oglądam i jestem zdrowszy. Ostatnio myślałem nawet , żeby pojechać na Anglię i przysiąść się do Anglików, może z Nimi byłoby trochę normalnego dopingu ale porzuciłem tą myśl, wolę uzbierać grosza i polecieć na Wembley!
Barnet

Post autor: Barnet »

pwmo-pwmo pisze:Chciałem tu ustosunkować się do wielu wpisów i dylematów odnośnie bojkotu meczy Kadry:

Panowie jeżeli już coś się ustala to trzeba dotrzymywać postanowień, każdy tu pisze po co ten bojkot etc, etc jeżeli Janusze zapełniają cały stadion. Spokojnie Panowie, do czasu, strasznie niecierpliwi jesteście. mecz z Anglią jest magnesem dla wszystkich ale każdy następny u siebie będzie kompromitacją jeżeli chodzi o frekwencję na trybunach, chyba że wezmą ludzi z łapanki.
Poza tym ja osobiście nie widzę sensu jeżdżenia na mecze w Polsce po to, żeby siedzieć na krzesełku obok Pana w metrowym kapeluszu na głowie i dzwoneczkami przed oczami+2 trąbki w kieszeni na wypadek strzelenia bramki. Jechać na mecz i patrzeć na to wszystko- serce boli, więc nie jeżdżę i po temacie, meczów tych w TV też nie oglądam i jestem zdrowszy. Ostatnio myślałem nawet , żeby pojechać na Anglię i przysiąść się do Anglików, może z Nimi byłoby trochę normalnego dopingu ale porzuciłem tą myśl, wolę uzbierać grosza i polecieć na Wembley!
tam tez możesz być "miło" zaskoczony
pwmo-pwmo

Post autor: pwmo-pwmo »

Wiem o tym ale obiecałem sobie, że będę kiedyś na Wembley i to jest ta okazja.
dyneck

Post autor: dyneck »

abcabc_2 pisze:
dyneck pisze: Co do mojej obecnosci na kadrze to ostatnio bylem na wszystkich jej spotkaniach na euro - bez karty kibica, bez brania udzialu w jakimkolwiek losowaniu, bez zadnych znajomosci.
Z tego wynika, że nie byłeś na żadnym meczu kadry ostatnio - Jeździsz jak Natalia Siwiec, na Anglii pewnie też się pojawi.
Jak mówisz, że pierwszy raz się zdarzyło to też mało wiesz bo już takie cyrki były na imprezy w Niemczech i Austrii gdzie 90% biletów szło dla betonu.
Tak się składa, że byłem też i w Niemczech i w Austrii także raczej wiem więcej od Ciebie więc możesz sobie darować te wycieczki z Natalią S. Pierwszy raz się zdarzyło, że nie było możliwości kupić biletów w wolnej sprzedaży. Mam nadzieje, że pierwszy i ostatni bo nieszczęście ta ekipa już odchodzi.
W ogóle pewnie w dniu meczu pojawią się jakieś zwroty na kupbilet więc mieszkańcy stolicy i okolic mogą jeszcze liczyć na zobaczenie tego meczu na żywo - pytanie tylko czy warto iść na mecz w takiej atmosferze.
wsx1

Post autor: wsx1 »

Wyprodukowana w Gliwicach olbrzymia flaga, tzw. sektorówka, znana z czerwcowych meczów reprezentacji Polski w Euro 2012, zostanie rozwinięta na Stadionie Narodowym w Warszawie także podczas spotkania z Anglią w eliminacjach mistrzostw świata.

Fundatorzy flagi, której wymiary to 30x52 m, uzgodnili z PZPN szczegóły jej rozwinięcia na Stadionie Narodowym.

Odpowiednio poskładana i spakowana zostanie dostarczona na stadion w dniu meczu o godz. 15, a następnie umieszczona w jednym z sektorów, gdzie będzie rozwijana podczas drugiej połowy spotkania.

Kibice zostaną poinstruowani przez organizatorów, jak rozkładać i składać flagę, aby we wskazanym momencie cała operacja przebiegła sprawnie.

- Jesteśmy przekonani, że kibice na Stadionie Narodowym poradzą sobie z prezentacją flagi tak samo dobrze, jak w trakcie Euro 2012 we Wrocławiu, gdzie pojawiła się po raz pierwszy - powiedział Aleksander Goldschneider z SICO Polska, jednego z organizatorów przedsięwzięcia.

Flaga powstała cztery miesiące temu. Była prezentowana w trakcie EURO 2012, Tour de Pologne oraz Przystanku Woodstock, gdzie m.in. witała prezydentów Polski i Niemiec.

- Jest w tej fladze zawarta jednocząca siła. Wszyscy, którzy mają z nią kontakt, natychmiast angażują się w jej właściwą prezentację i - jak sami twierdzą - są dumni, że mogą to robić - dodał Marek Waliszak, prezes gliwickiej firmy Opinion Strefa Druku, gdzie w czerwcu, w ciągu 48 godzin, powstała flaga.

W ten proces było zaangażowanych bezpośrednio ok. 30 osób. Uszyto ją z kilkunastu pasów poliestru o szerokości trzech metrów. Zastosowany materiał ma specjalne atesty niepalności i bezpieczeństwa. Poszczególne pasy - ze względu na dużą powierzchnię - zostały połączone techniką podwójnego szwu. Koszt produkcji wyniósł ok. 45 tys. złotych.
Przecież to złamanie ustawy imprez masowych !!! Jest zakaz sektorówek, co na to policja
obiektywny1

Post autor: obiektywny1 »

16 października reprezentacja Polski zagra z Anglią w eliminacjach do finałów mistrzostw świata w Brazylii w 2014 roku. Biało-czerwonych czeka arcytrudne zadanie. Od czego jednak są kibice – dwunasty zawodnik kadry?

Wspaniałym i głośnym dopingiem pomóżmy reprezentacji narodowej pokonać rywali. Polski Związek Piłki Nożnej ufundował i we współpracy z Oficjalnym Klubem Kibica Reprezentacji Polski zorganizuje efektowną kartoniadę!

Wraz z pierwszymi taktami Mazurka Dąbrowskiego będzie należało podnieść kartonik, który będzie położony na krzesełku. W ciągu kilku sekund trybuny na Stadionie Narodowym staną się biało-czerwone. Każdy będzie miał swój wkład w stworzenie niepowtarzalnej atmosfery!

Dodatkową atrakcją przewidzianą dla kibiców podczas meczu z Anglią będzie rozwinięcie, na początku drugiej połowy, „sektorówki” znanej wszystkim kibicom z UEFA EURO 2012. Dobrze by było by ci którzy mimo wszystko sie wybierają na mecz ,,rozdupcyli" tą ich całą ,,kartoniadę"
ax88

Post autor: ax88 »

http://sport.wp.pl/kat,1728,title,Bedzi ... omosc.html

pzpn za ultraske sie bierze ... bedzie piknik, a na koncu spalone kiełbaski :)
Fedelta

Post autor: Fedelta »

Wie ktoś ile ostatecznie biletów dostali Angole?
Glasgow_spirit

Post autor: Glasgow_spirit »

jesli Lato ich nie wykrecil to 5% calosci czyli pewnie kolo 2,5 tysiaca
mokasyn69

Post autor: mokasyn69 »

Znając Angoli to bedą wlewać w siebie litry piwska w knajpach. Ciekawe czy będa skorży do jakiejkolwiek konfrontacji jak to miało miejsce dawniej w Wawie.
P_FSW

Post autor: P_FSW »

hahahah, najnowocześniejszy stadion na świecie, wart 2 mld a nie można na nim meczów rozgrywać, najpierw afera z meczem o superpuchar a teraz to;)

dawno nic tak mi humoru nie poprawiło;)

pikole zrobią awantury!
Solonez

Post autor: Solonez »

Obrazek

PDW!
wieczna_legenda

Post autor: wieczna_legenda »

Pikole czy nie, ale tych dwóch co wbiegło na murawę to i tak dobre wariaty.
ulrich

Post autor: ulrich »

Takie szoł miało być.
Takie oprawy i doping.
Tak dobrze jadło... i zdechło.
Ciekawe kto i w jaki sposób będzie się tłumaczył że nie zamknięto dachu.
W tv mówią ze jak jutro będą grać, to nie oddadzą kasy ludziom za bilety.

2 wariatów pokalało co można dziś robić ma boisku :)
Zgody 28

Post autor: Zgody 28 »

mecz jutro o 17
Podglądacz

Post autor: Podglądacz »

ulrich

Post autor: ulrich »

Osławiona kartoniada!
legia&wielim

Post autor: legia&wielim »

Najlepszy był komentarz jednego z komentatorów "kibice zrobili sobie z oprawy kartoniady biało czerwonej samolociki i wrzucają je na murawe":) a tak nawiasem mówiąc chciałbym zobaczyć minę rudego przed telewizorem :)
lsz

Post autor: lsz »

jak można zaprojektować stadion z rozsuwanym dachem, którego nie można rozłożyć jak pada ??!! ja p*******, to jest niemożliwe normalnie. na Wimbledonie zaczyna padać, od razu rozsuwają dach i zawodnicy po 20 minutach są na korcie, to na c*** komu taki dach? przecież chyba po to on ma być, żeby zasłonić boisko jak zaczyna lać, wysuszyć murawę i niech grają.
thelary

Post autor: thelary »

Dzwonili w czasie relacji do głównego architekta Stadionu Narodowego, mówił że nie ma żadnych przeszkód do otwierania dachu (czyli zakrycie murawy. często mylone przez dziennikarzy). Jedyne przeciwwskazanie to temperatura poniżej 0.
WidzewRTS

Post autor: WidzewRTS »

Panowie wystarczy się cieszyć! Na tvn24 pikole wkurwieni bluzgają na pzpn, obiecują,że więcej nie pojawią się na Reprezentacji... Nie musieliśmy nic robić. Sam pzpn nam pomógł wygonić pikoli!
liso6

Post autor: liso6 »

Jednak Grzesiu wie co mówi! Bydgoszcz ku*** Bydgoszcz!
Sherman81

Post autor: Sherman81 »

Jeden z lepszych meczów kadry, mina mordy Laty na koniec bezcenne
BogHonorOjczyzna

Post autor: BogHonorOjczyzna »

Panowie ale tu dach nie ma nic do rzeczy... nawet jeśli byłaby taka możliwość aby ten dach rozłożyć to i tak byłoby to zabronione według przepisów UEFY.

Mniej więcej, " Mecz musi być rozgrywany w takich samych warunkach w jakich trenowali piłkarze", trenowali przy otwartym to i graja przy otwartym.

Beka na maxa... lepszego scenariusza dla nas nawet Spielberg by nie napisał! hehe
rts1910adw

Post autor: rts1910adw »

Mnie to zastanawia co oni teraz zrobią. Ludziska się nazjeżdżali z całej Polski, wielu też przyjechało i przyleciało zza granicy specjalnie na ten mecz a tu taki wałek. Nie każdy poczeka , przenocuje w wawce bo niby gdzie i za co tyle ludzi ? (zwróca kase ? hahahha) . Ludziska sobie specjalnie wolne w pracy pobrali na ten dzień a tu h**. Co mają wracać na drugi koniec Polski i jutro wracać z uśmiechniętą mordą ?
rts1910adw

Serio na jutro ta murawa będzie się nadawała do gry skoro dzisiaj tam wszystko pływa i jest jedno wielkie bagno ?
qwas25

Post autor: qwas25 »

nieaktywny

Post autor: nieaktywny »

A ja mam takie pytanie. Czy to nie jest czasem naginanie prawa z tym przełożeniem meczu? Ok FIFA czy UEFA ma takie cos u siebie ale u nas w Polsce chyba impreze masową należy zgłosić wczesniej niż wieczorem poprzedzającego dnia. Nawet nie upłyną 24 godziny. Mogę się założyć, że kluby takie jak Legia, Wisła czy chociażby Wisłoka (chodzi mi o niższą ligę) nie mogły by rozegrać następnego dnia meczu z udziałem kibiców.
rts1910adw

Coś tam już gadali że może się odbyć bez udziału kibiców
ALAN82

Post autor: ALAN82 »

Wy tak na serio z tym że pikole już nie będą przyjeżdżali na Kadre? W następnym dniu powiedzą że wcześniej emocje ich poniosły ale sie uspokoili i jest wszystko OK, tak to widze...
9Ż2

Post autor: 9Ż2 »

Nad stadionem pada deszcz
Mi po plecach przeszedł dreszcz
Pytam siebie gdzie jest dach
Wśród działaczy widzę strach

Lato patrzy - Mucha, Tusk
Na stadionie wielki plusk
Po murawie biega zuch
Nie, to nie jest dobry ruch

To nie kibol, żaden Hools
Lacie znowu skacze puls
Co poradzisz bracie mój
Z tego meczu wielki c*** :-)
skrewyou

Post autor: skrewyou »

najlepsze jest to że konDonek w marcu porównywał swój rząd do stadionu narodowego
KCH_TSW

Post autor: KCH_TSW »

Skoro połowę biletów zgarneli działacze/sponsorzy itp. to nie martwiłbym się, że dzisiaj będzie pusty stadion - dla nich to nie problem przyjść w kolejnym dniu.
Co do zasuwania dachu, skoro już musieli grać przy odsuniętym to mogli go trzymać zamkniętego cały dzień i przed samym meczem odsunąć, nikt nie pomyślał, ale winnych nie znajdą.
Ogólnie śmieszy mnie ta sytuacja, ale ja mam w d**** ten stadion od nieudanego meczu o Superpuchar.
Poł,Wschd

Post autor: Poł,Wschd »

"Zamykają trybuny, a nie potrafią zamknąć dachu."
Na_lajcie

Post autor: Na_lajcie »

Z tego co gadaja, to trenerzy i delegat byli informowani o deszczu ale uparli się ze chcą grać bez dachu to raz.
Dwa to to, że dach już zamknięty a na boisku nie ma śladu po deszczu.

Trzy...że stadion narodowy reprezentacji Polski w piłke nożna nadal jest w Chorzowie i jest nim Stadion Śląski.
wsx1

Post autor: wsx1 »

Jedna z ekipa angielskich na Krakowskim Przedmieściu http://i48.tinypic.com/5v7tx1.jpg , http://i48.tinypic.com/e04ysg.jpg . Ekipa widać ogarnięta, polscy pikole wymalowani w barwy przechodząc koło nich, śpiewali im "bolska biało czerwonii..." a Ci odpowiedzieli im ..."Legia ku***" :)

A decyzja z wczorajszym blamażem i przełożeniem meczu jak najbardziej korzystna dla nas kiboli. Raz to to, że nie wyjdzie zaplanowana kartoniada (kartony namoknięte i zrobione z nich samolociki) po drugie myślę, że frekwencja już nie dopisze, jedyni to janusze z Warszawy i bliskiej odległości mogą skusić się na dotarcie na mecz jeszcze raz. No i na koniec szydera z PZPNu i innych decydentów zachwalających ten stadion.
Mam też nadzieję, że ludzie będzie tak mało, że nie rozwiną tej sektorówki ;)
ODPOWIEDZ