Zgody / Kosy/ Układy ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

Pawcio64

Re: Zgody / Kosy/ Układy ...

Post autor: Pawcio64 » 09.10.2012, 09:42

Gerrarrd pisze:
Johny Bravo 1993 pisze:Jak wygląda sytuacja kibicowska na południu Górnego Śląska czyli Bielsko-Biała i okolice. Interesuje mnie strefy podziałów kibiców.
BB - BKS, Czechowice-Dz. to Walcownia czyli też BKS, w Żywcu Góral, w Pszczynie Ruch i KSG, w Żorach KSG/GKS i Ruch, w Skoczowie GKS i BKS, w Cieszynie mieszanka wszystkich klubów... nie bardzo wiem co jeszcze Cie interesuje.
Mała zmianka w pszczynie Ruch i GKS. Z Cieszyna jezdzi duzo osob na GieKSe i raczej jesli o sile kibicowska tam chodzi to GKS tam rzadzi
a tak to juz chyba wszystko dobrze napisane
Byliście tu 44 lata przed nami, a teraz to MY rządzimy KATOWICAMI !!!
GRUPA POLUDNIE !!!

iparts.pl
Ola1990555

Post autor: Ola1990555 » 09.10.2012, 10:49

Może mi ktoś powiedzieć co łączyło Zagłębie Lubin i Ruch Chorzów?? Bo gdzieś widziałem ich wlepkę łączoną. To była zgoda ? Czy może jakiś układ? Kiedy powstał i czy jeszcze istnieje? a jak nie to kiedy się zakończył.

Chudy/R

Post autor: Chudy/R » 09.10.2012, 11:45

Pawcio64 pisze:
Gerrarrd pisze:
Johny Bravo 1993 pisze:Jak wygląda sytuacja kibicowska na południu Górnego Śląska czyli Bielsko-Biała i okolice. Interesuje mnie strefy podziałów kibiców.
BB - BKS, Czechowice-Dz. to Walcownia czyli też BKS, w Żywcu Góral, w Pszczynie Ruch i KSG, w Żorach KSG/GKS i Ruch, w Skoczowie GKS i BKS, w Cieszynie mieszanka wszystkich klubów... nie bardzo wiem co jeszcze Cie interesuje.
Mała zmianka w pszczynie Ruch i GKS. Z Cieszyna jezdzi duzo osob na GieKSe i raczej jesli o sile kibicowska tam chodzi to GKS tam rzadzi
a tak to juz chyba wszystko dobrze napisane
Nie rób wstydu kolegom po szalu. w Pszczynie Widoczny Ruch i KSG. W Cieszynie w zeszłym roku sparing Górnik miał, pojawiła się pod stadionem grupa Ruchu i nie było widać tego rządzenia w Cieszynie. Cieszyn jeszcze większa pustynia niż Bielsko, raczej klimat hiphopowy. Na pewno nie ma mowy o fc Gieksy
/R\

Stefaninio

Post autor: Stefaninio » 09.10.2012, 12:23

HailVictory pisze:Nic godnego uwagi na Pogoni się nie dzieje.
Jakiś czas temu zostali skrojeni w Nowej Soli przez Dozamet z flagi.
Nie łączyć ich z FC Śląska Wrocław z Oleśnicy.
Słyszałem że ostatnio jakaś młodzież chodziła na Pogoń ale ostatnio nic nie widzę. Jeszcze jedno pytanie czy w latach 90 Pogoń miała jakiś ultrasów gdy była Druga liga teraźniejsza I??

Andrew88

Post autor: Andrew88 » 09.10.2012, 20:28

Co do Cieszyna,to jest to miasto wymieszane. Duzo tam sympatykow wszystkich druzyn,ale fanatykow idzie policzyc na palcach jednej reki,wiec takie bawienie sie kogo tam najwiecej jest bez sensu.

michal100

Post autor: michal100 » 09.10.2012, 21:24

a co z kibicami RKS-u Ursus

Marcino89

Post autor: Marcino89 » 09.10.2012, 21:35

Witam
Mam pytanko, jak wygladaja zgody kosy uklady
Obry Koscian
Kanii Gostyn(o ile cos tam jeszcze sie dzieje)
Unii Leszno

Nordavind

Post autor: Nordavind » 09.10.2012, 22:01

michal100 pisze:a co z kibicami RKS-u Ursus
Są.
http://kibice.net/forum/viewtopic.php?f ... &start=720
Kriss Mart pisze:
aha pisze:Do Chojniczanki Chojnice.
Czemu macie dwa młyny u siebie na stadionie?
żeby zrobić więcej mąki

czajnik

Post autor: czajnik » 09.10.2012, 23:17

Marcino89 pisze:Witam
Obry Koscian
Unii Leszno
Obra Kościan ma zgodę z Wartą Poznań, a Kania Gostyń z Ostrowią Ostrów Wlkp.
Nasze są miasta, miasteczka, wsie i osady !!! Widzew Łódź

zdrowa krowa

Post autor: zdrowa krowa » 10.10.2012, 10:45

Willy pisze:Mam pytanie odnośnie zgód/układów Cracovii. Podczas niedzielnego meczu ligi holenderskiej Ajax - Utrecht za jedna bramką, w sektorach Ajaksu wisiała flaga pasów. Czy coś łączy obie ekipy?
tak żydostwo
Nie dla mnie przyjaźń Polsko-niemiecka, niemców nienawidzę od dziecka.

ostr

Post autor: ostr » 10.10.2012, 11:47

czajnik pisze:
Marcino89 pisze:Witam
Obry Koscian
Unii Leszno
Obra Kościan ma zgodę z Wartą Poznań, a Kania Gostyń z Ostrowią Ostrów Wlkp.

OstroVią !!!!!!!
R1908 pisze:
13.02.2023, 20:16
Nerva1 pisze:
13.02.2023, 18:09
Jedyny czysty klub w Polsce to Ruch Chorzów i tyle.nigdy żadnego murzyna,chińczyka czy innego odmieńca
Nadrabiacie rozjebusami, ot czysty prawilnym klub.

rosomak

Post autor: rosomak » 10.10.2012, 15:26

Blood&Honor pisze:
Gerrarrd pisze:
Kiedyś ktoś pisał że w Żorach występuje też GKS Jastrzębie i jednostki Odry Wodzisław, to jak to w sumie wygląda ?
Gerrarrd specjalnie pominął te ekipy, bo nic w Żorach nie znaczą czy porostu zapomniał :) ?
GKS Jastrzębie i jednostki Odry w Żorach nic nie znacza, głowne siły to KSGKS/Ruch

wsx1

Post autor: wsx1 » 10.10.2012, 18:56

WIELKOPOLSKA JEST WIDZEWSKA http://www.youtube.com/watch?v=x9z0Aq0lRkk

Majcher123

Post autor: Majcher123 » 10.10.2012, 20:41

Raków ma zgodę z Węgierskim Videotonem ?

Ten_Typ_Tak_Ma

Post autor: Ten_Typ_Tak_Ma » 11.10.2012, 04:12

Mam pytanie o Broń Radom i Polonię Warszawa. Oficjalnie wasza zgoda była zawieszona. Czy jest ona zawieszona nadal czy już zerwana? Bo według mojego rozumowania "zawieszenie" bywa na jakiś okres a tu już kilka lat minęło więc jak to teraz wygląda?

Pikol46

Post autor: Pikol46 » 11.10.2012, 15:27

Majcher123 pisze:Raków ma zgodę z Węgierskim Videotonem ?
Podobno na ich ostatnim meczu było kilka osób z Rakowa, w zamian Videoton czy jak oni się nazywają mają ich wspomóc w Sosnowcu, tak słyszałem od typa z Rakowa ale równie dobrze mógł w c**** lecieć..

Abaddon

Post autor: Abaddon » 11.10.2012, 15:53

wsx1 pisze:WIELKOPOLSKA JEST WIDZEWSKA http://www.youtube.com/watch?v=x9z0Aq0lRkk

Jestem w stanie wiele zrozumieć , no ale Panowie bez jaj.......

debiutant

Post autor: debiutant » 11.10.2012, 16:07

Nie na ostatnim,tylko na 3 ostatnich,w tym na tym trzecim Raków był z dwiema swoimi flagami,na LE zaliczyli wspólny dym ze Slovanem,wygląda to więć na coś poważniejszego.
Obrazek

wsx1

Post autor: wsx1 » 11.10.2012, 16:33

Co to za kontakty Pogoni z ... anglikami ??

[link]

[link]

tt.

Post autor: tt. » 11.10.2012, 17:17

Czy sytuacja na linii Sosnowiec-Szczecin przed skrojeniem flagi fanom z FC Jaworzna w 2008 była tak zaostrzona, jak obecnie? Gdzieś później w TMK pisali, że 50 hool's ze Szczecina ustawiło się na Zagłębie po meczu Legii w Warszawie. Ktoś może przybliżyć?

tt.

Post autor: tt. » 11.10.2012, 17:29

*wsx1

Od razu kontakty? Foty masz ze strony: [link]

[link] - a tutaj główna. Nikt nikomu nie broni jeździć po świecie. ;-)

A.M.D.G.

Post autor: A.M.D.G. » 11.10.2012, 18:34

Angole zaglądają na polskie stadiony dość często, nie tylko do Krakowa na rynek. Nie wiem tylko jak takie zniewieściałe typki mogły kiedyś skolonizować pół świata.
ROBOTNICZE TOWARZYSTWO SPORTOWE

Hermes1975

Post autor: Hermes1975 » 11.10.2012, 23:05

mam pytanie jakie sa stosunki miedzy PTS Lider Pruszków a FC Legii Warszawa?
http://www.smanager.pl

Myspace

Post autor: Myspace » 11.10.2012, 23:26

Witam

Jestem z Pszczyny i u nas liczy się tylko Ruch i koalicja KSGKS ( nie ma sensu ich dzielić osobno bo praktycznie to jedna ekipa razem działają )

Cieszyn to mieszanka wszystkiego

Bielsko wiadomo BKS po wsiach TSP

Cz Dz - Walcownia (BKS) jednostki R i KSG

Strumień - Wisła Strumień plus trochę Ruchu

Żywiec tylko Góral

Wiem że z Ciśca bodajże jezdziła ekipka na Odre Wodzisław ale nie wiem czy im sie to nie sypneło bo Góral ich temperował

PozdR

okowita

Post autor: okowita » 12.10.2012, 01:37

tt. pisze:Czy sytuacja na linii Sosnowiec-Szczecin przed skrojeniem flagi fanom z FC Jaworzna w 2008 była tak zaostrzona, jak obecnie? Gdzieś później w TMK pisali, że 50 hool's ze Szczecina ustawiło się na Zagłębie po meczu Legii w Warszawie. Ktoś może przybliżyć?
Po rozpadzie zgody nigdy miedzy Pogonia a Zagłębiem nie bylo mietowo ale dopiero po 2008 konflikt bardzo sie zaostrzyl.

kisieI

Post autor: kisieI » 12.10.2012, 02:22

Myspace - opisz jeszcze miejscowości na południe od Pszczyny (Miedźna, Góra, Wola, Ćwiklice, itd...).

Lubinianin

Post autor: Lubinianin » 12.10.2012, 02:25

zawsze mnie interesowało jak jest w Bydgoszczy wiadome jest ekipa Zawiszy i Polonii Bydgoszcz a co z Chemikiem ? udzielają się coś na mieście ? ciągle zapominam wypytać Zawiszaków o to jak są u nas

Ten_Typ_Tak_Ma

Post autor: Ten_Typ_Tak_Ma » 12.10.2012, 03:05

Pozwolę sobie odpowiedzieć na powyższe pytanie. Na Chemiku raczej nigdy nie było ruchu kibicowskiego a jeżeli jakaś oznaka była to i tak spod znaku "Zetki". Kiedyś widziałem jakąś fotkę kilu dobrze wyglądających Chuliganów podpisanych jako Chemik Bydgoszcz lecz wydaje mi się że to była jakaś pomyłka albo celowa prowokacja. Na samym Stadionie Chemika (lub na budynku obok, nie pamiętam dokładnie) jest dobrze widoczny napis ZAWISZA i przez nikogo nie jest sponiewierany.

Cały czas czekam na odpowiedz z Warszawy bądź Radomia co jest pomiędzy tymi mniejszymi ekipami tych dwóch miast.

Myspace

Post autor: Myspace » 12.10.2012, 09:22

kisieI pisze:Myspace - opisz jeszcze miejscowości na południe od Pszczyny (Miedźna, Góra, Wola, Ćwiklice, itd...).
Miedźna - nie mam bladego pojęcia chyba pustynia

GóRa - Nadwiślan Góra=Ruch ( byli nawet obecni na turnieju kibiców Ruchu z Pszczyny z faną Nadwiślana )

Wola - GKS Tychy i Unia Oswięcim nie wiem kto rządzi nie bede opiniował

Ćwiklice - Ruch, bardziej piknikowa ekipa sławnego Pana Księdza z 1 czy 2ma wyjątkami kumatych chłopaków plus troche GKS

Goczałkowice - KSGKS jednostki Ruchu

Kobielice - Ruch

Poręba - Ruch jednostki KSG

Studzionka - Ruch jednostki koalicji

Wisła Wielka - Ruch

Jankowice - KSGKS jednostki Ruchu ( niedalekie osiedle Kwiatków w Pszczynie to już znowu tylko R )

Bojszowy - GKS Tychy Ruch KSGKS

Piasek - Ruch/GKS Tychy/KSG

PozdR

ŁTH

Post autor: ŁTH » 12.10.2012, 09:34

Myspace pisze:
kisieI pisze:Myspace - opisz jeszcze miejscowości na południe od Pszczyny (Miedźna, Góra, Wola, Ćwiklice, itd...).

GóRa - Nadwiślan Góra=Ruch ( byli nawet obecni na turnieju kibiców Ruchu z Pszczyny z faną Nadwiślana )

Ćwiklice - Ruch, bardziej piknikowa ekipa sławnego Pana Księdza z 1 czy 2ma wyjątkami kumatych chłopaków plus troche GKS

Kobielice - Ruch

Wisła Wielka - Ruch

Jankowice - KSGKS jednostki Ruchu ( niedalekie osiedle Kwiatków w Pszczynie to już znowu tylko R )

PozdR

Ten rozkład to jakaś kpina.Zacznijmy od tego,że Piasek to pustynie kibicowska,a jak już spotkać jakiegoś kibica to Żabola.Wola to tylko i wyłącznie FC Uni Oświęcim.Ogulnie te wszystkie gminy co są wymienione,przepraszam wioski to ruch kibicowski jest bardzo mały,i napewno nie ma tam ekip które stale jeżdzą na mecze.Naucz się,że jeżeli kibicujesz HKS to,to nie wszystskie miasta,gminy,wioski są opanowane przez Ruch,troszke pokory kolego.

sosna1

Post autor: sosna1 » 12.10.2012, 09:46

Góra Ruch ? byłem kiedys na meczu ich druzyny i pozdrawiali kilka razy GKS Tychy + kilka barw owej drużyny widziana na stadionie, wiec nie wiem o co chodzi z tym Ruchem.Pozdro

jemkotlety

Post autor: jemkotlety » 12.10.2012, 09:50

zdrowa krowa pisze:
Willy pisze:Mam pytanie odnośnie zgód/układów Cracovii. Podczas niedzielnego meczu ligi holenderskiej Ajax - Utrecht za jedna bramką, w sektorach Ajaksu wisiała flaga pasów. Czy coś łączy obie ekipy?
tak żydostwo
no no dopiekłeś nam koleszko.

A na serio to nie wiem jak to nazwać. Zgoda to to nie jest, na pewno jakiś układ.
Ajax często na naszych meczach. Cracovia w Amsterdamie też często gości.
Oni u nas wieszają flagi, a my u nich.
Ktoś się nawet tak podniecił w Holandii, że zrobił flagę łączoną. Biedną bo biedną ale coś tam jest.

sz0ooF

Post autor: sz0ooF » 12.10.2012, 11:10

Małe pytanie: jak wygląda sytuacja na linii GieKSa-Dynamo ? kiedyś mieli układ a teraz ? istnieje jeszcze ?

Linomag

Post autor: Linomag » 12.10.2012, 12:58

ŁTH pisze:Ten rozkład to jakaś kpina.Zacznijmy od tego,że Piasek to pustynie kibicowska,a jak już spotkać jakiegoś kibica to Żabola.Wola to tylko i wyłącznie FC Uni Oświęcim.Ogulnie te wszystkie gminy co są wymienione,przepraszam wioski to ruch kibicowski jest bardzo mały,i napewno nie ma tam ekip które stale jeżdzą na mecze.Naucz się,że jeżeli kibicujesz HKS to,to nie wszystskie miasta,gminy,wioski są opanowane przez Ruch,troszke pokory kolego.
Z tą Wola to ładnie dojebałeś nawet chłopaki z Unii Oświęcim gadali że z Woli do nich na mecze już pare lat nikt nie jeździ. Obecnie z Woli jeżdżą tylko na GKS Tychy.
GKS TYCHY

###

Post autor: ### » 12.10.2012, 13:29

jemkotlety pisze:
zdrowa krowa pisze:
tak żydostwo
no no dopiekłeś nam koleszko.

A na serio to nie wiem jak to nazwać. Zgoda to to nie jest, na pewno jakiś układ.
Ajax często na naszych meczach. Cracovia w Amsterdamie też często gości.
Oni u nas wieszają flagi, a my u nich.
Ktoś się nawet tak podniecił w Holandii, że zrobił flagę łączoną. Biedną bo biedną ale coś tam jest.
Jak pedały zaczną wywieszać tęczowe flagi na tolerancyjnej Cracovii to też będziecie ich wspierać na marszach?Czy także nie będziecie wiedzieć jak nazwać ten cały stosunek?

Duszek

Post autor: Duszek » 12.10.2012, 13:39

sz0ooF pisze:Małe pytanie: jak wygląda sytuacja na linii GieKSa-Dynamo ? kiedyś mieli układ a teraz ? istnieje jeszcze ?
raczej pozostaly prywatne uklady i pewnie wzajemny szacunek

Myspace

Post autor: Myspace » 12.10.2012, 16:13

ŁTH pisze:
Myspace pisze:

Kobielice - Ruch

Wisła Wielka - Ruch

PozdR

Ten rozkład to jakaś kpina.Zacznijmy od tego,że Piasek to pustynie kibicowska,a jak już spotkać jakiegoś kibica to Żabola.Wola to tylko i wyłącznie FC Uni Oświęcim.Ogulnie te wszystkie gminy co są wymienione,przepraszam wioski to ruch kibicowski jest bardzo mały,i napewno nie ma tam ekip które stale jeżdzą na mecze.Naucz się,że jeżeli kibicujesz HKS to,to nie wszystskie miasta,gminy,wioski są opanowane przez Ruch,troszke pokory kolego.
rozumiem że też żyjesz w Powiecie Pszczyńskim. co do Piasku to jest to rozpisane b dobrze najwiecej tam smiga na Tychy ( do 10 osób )i jesteś słabo poinformowany pare osób Górnik i Ruch więc nie taka pustynia. Wola tylko Unia ? Jasne. Kolega wyżej prosił o opis tych wiosek to opisałem nie mówie że jeżdzą z tamtąd rutynowo ilości nie wiadomo jakie tylko kogo tam można spotkać bo biorąc pod uwagę wioski co się najwięcej udzielają to można zostawić tylko Wisłe Wielką ( Ruch) i Goczałkowice (KSGKS) bo smiga z tamtąd dość sporo osób jak na liczne miejscowości. I nie cały świat nie jest niebieski bo widze że na każde odmienne zdanie reagujecie tą samą śpiewką. Żyje tu to wiem proste.

PS. co do Nadwiślana to nie wiem może mieli wymianę pokoleń wiem że na tuRnieju w Pszczynie przyjechalo ich z 15 osób z faną więc wątpie żeby NP-na Tyskich zapraszała.

pozdr

weekend

Post autor: weekend » 12.10.2012, 17:08

Cala Polske opanowal Ruch i Widzew? Fc Widzewa jest wszedzie, tak mozna wywnioskowac czytajac te popierdoly na k.net z Ruchem to samo. W Polsce otworzysz lodowke a tam Hks z Rts :D

Pitfas

Post autor: Pitfas » 12.10.2012, 18:27

sosna1 pisze:Góra Ruch ? byłem kiedys na meczu ich druzyny i pozdrawiali kilka razy GKS Tychy + kilka barw owej drużyny widziana na stadionie, wiec nie wiem o co chodzi z tym Ruchem.Pozdro
Nie wiem na jakim meczu byłeś ale taki coś nie miało nigdy miejsca na Nadwiślanie. Na trybunach w Górze można spotkać tylko barwy Nadwiślana oraz Ruchu.
Dla potwierdzenia chłopaki z Góry brali udział w turnieju Niebieskiej Pszczyny oraz wspierali na początku tego roku Ruch ME w sparingu na polgazach.

Myspace opisał obiektywnie ww. miejscowości. Od siebie opiszę Gminę Miedźna :

Góra - Ruch
Grzawa - parę osób za Ruchem ,ogólnie pustynia.
Gilowice - jednostki Gksu Tychy i Ruchu.
Frydek - Ksg
Wola - Gks Tychy , Unia Oświęcim
Miedźna - jednostki Ruchu

gardiii

Post autor: gardiii » 12.10.2012, 18:28

A.M.D.G. pisze:Angole zaglądają na polskie stadiony dość często, nie tylko do Krakowa na rynek. Nie wiem tylko jak takie zniewieściałe typki mogły kiedyś skolonizować pół świata.
Każdy inaczej postrzega kwestie h. U nich to rzucanie krzesłami na przypale i pokazywanie 'walenie konia' zza kordonu psiarni, bo nie mają takie jazdy jak u nas w tuskolandii. Jak to wygląda u nas każdy wie.

Zablokowany