Kibice Made in Germany
-
Re: Kibice Made in Germany
facet, nie ma zadnych obelg i nikt cie tez ne obraza, wiec troche luzu kolego, z drugiej stony ja sie tez niczym nie popisuje, wiem co wiem i tyle, jest fakt ze na Grecje teraz nie jedzie tylu, ilu by na Polske jechalo, ale ekipa bedzie obecna
-
jakos jak byl mecz w Gdansku z szwabami to cale gowno bylo z niemeic ani pol sektora nie wypelnili, a teraz wszyscy beda rozsiedleni po sektorahc i tez gowno bedzie... euro
-
no nie wiem, ale zobaczymy jak bedzie, jedno co wiem ze pare ekip sie do Gdanska wybiera, choc na mecz z Polska by napewno wiecej pojechalo, ale co jest pewne, to fakt ze w razie meczu Niemiec z Angolami w Warszawie bedzie wesolo, z trzech stron
Cz. pisze:Opisze ktoś MSV Duisburg ?
Tutaj masz trochę o ultrasach MSV Duisburg
[link]
-
i gowno sie dzialo i w gdansku i warszawie, niemcy paradowali i nic...wdac ze wszystko idzie w dobrym kierunku tzn pikniki pikniki i jeszcze raz pikniki rzadza...a kiboli coraz mniej
Kaczmar pisze:ma ktoś foto transparentu po Polsku zrobionego przez Dynamo Drezno?
i jak ktos wie niech cos napisze o uzyciu skrótu Chwdp w Niemczech.
Chodzi ci o ten obrazek ; [link]
? :)
-
Przykro mi kolego, ale w debiucie wyszedł Ci niestety "falstart".Matheo1945 pisze:Kaczmar pisze:ma ktoś foto transparentu po Polsku zrobionego przez Dynamo Drezno?
Precz z antypolonizmem w polskim środowisku kibicowskim!!
-
Drezno czy Belgrad,co to za różnica ...Troublemaker pisze:Przykro mi kolego, ale w debiucie wyszedł Ci niestety "falstart".Matheo1945 pisze:Kaczmar pisze:ma ktoś foto transparentu po Polsku zrobionego przez Dynamo Drezno?
-
Jak prezentuje się chuligańsko FC Magdeburg? oraz potrzebuję jakąś dobrą stronę kibicowską z Niemczech,nie chodzi tu o forum typu ultras.ws .
"..Dobrze pamiętam cudowne lata,beztroskie chwile spędzone na ulicy piłka pod pachą, kumple w około,dobrych przygód fanatycy.."
http://www.smog.pl/wideo/5978/narkotyki/
http://www.smog.pl/wideo/5978/narkotyki/
Jadę na 1.kolejkę 1.Bundesligi na mecz Eintracht - Bayer04. Jak wiadomo Kickers Offenbach ma kosę z SGE i sztamę z SVB. Niech ktoś poda stronę internetową ultrasów SGE. I wiem, wiem - poszukaj se w necie,ble ble ble, itp. Chodzi mi o taką, z której się można czegoś dowiedzieć.
P.S. Jak by ktoś miał ochotę jechać to na priv.
Jeśli chodzi o Magdeburg to wydaje mi się, że działają z H96. A i po polsku też się u nich pisze.....
http://www.youtube.com/watch?v=DVKK251hANI 1.44
P.S. Jak by ktoś miał ochotę jechać to na priv.
Jeśli chodzi o Magdeburg to wydaje mi się, że działają z H96. A i po polsku też się u nich pisze.....
http://www.youtube.com/watch?v=DVKK251hANI 1.44
-
Byłem dziś na Karl-Liebknecht-Stadion w Poczdamie i chciałbym dowiedzieć się nieco więcej o tej ekipie. Z własnych obserwacji i wpisów tutaj widzę, że ich główne ekipy reprezentują lewą stronę. Czy wszystkie? Silny ruch kibicowski tam mają?
Wybrałbym się chętnie na mecz Babelsberg-Darmstad. Orientuje się ktoś, na którą trybunę powinien kupić bilet, żeby przebywać z dala od lewaków z młyna? Trzeba mieć jakąś kartę kibica czy po prostu kupuję bilet w kasie?
Wybrałbym się chętnie na mecz Babelsberg-Darmstad. Orientuje się ktoś, na którą trybunę powinien kupić bilet, żeby przebywać z dala od lewaków z młyna? Trzeba mieć jakąś kartę kibica czy po prostu kupuję bilet w kasie?
W sobote przy okazji meczu sparingowego doszlo do awantur miedzy Club Brugge a Borussia Dortmund. opisze ktos szczegoly?
http://www.youtube.com/watch?v=Cj7p2yQqmZIDzieciUlicy pisze:W sobote przy okazji meczu sparingowego doszlo do awantur miedzy Club Brugge a Borussia Dortmund. opisze ktos szczegoly?
Tu masz filmik. A jakie szczegóły chcesz poznać? Ponapinali się na siebie, co widać na filmie. Do niczego nie doszło. Jak to w takich meczach, nikt nikogo nie tknął.

friendly game 13.7.2012
SV Babelsberg 03 - FC St. Pauli
[link]
-
albo kolega ma na mysli sytuacje z miasta przed meczem, gdzie Brugge sie do knajpy wjechal, ale z takim oporem nie oczekiwalKSRozwój pisze:http://www.youtube.com/watch?v=Cj7p2yQqmZIDzieciUlicy pisze:W sobote przy okazji meczu sparingowego doszlo do awantur miedzy Club Brugge a Borussia Dortmund. opisze ktos szczegoly?
Tu masz filmik. A jakie szczegóły chcesz poznać? Ponapinali się na siebie, co widać na filmie. Do niczego nie doszło. Jak to w takich meczach, nikt nikogo nie tknął.
-
Nie tylko ich glowna ekipa a ich cala scena. Jedna z glownych ekip U od Babelsberg (Filmstadt Inferno) ma wieloletnia zgode z Ultrasami St.Pauli.wwantek pisze:Byłem dziś na Karl-Liebknecht-Stadion w Poczdamie i chciałbym dowiedzieć się nieco więcej o tej ekipie. Z własnych obserwacji i wpisów tutaj widzę, że ich główne ekipy reprezentują lewą stronę. Czy wszystkie? Silny ruch kibicowski tam mają?
Obecnie na Babelsberg masz podzialy na 2 grupy. Jakies tam wewnetzne Klotnie, mimo ze obie grupy po lewej stronie stoja to ze soba nie umia. Na wyjazdy tez osobno jezdza, np jedni biora pociag wczesniej, drudzy pozniej zeby ze soba nie jechac.
FilmstadtInferno + Co. co stoja na prosta trybune (Nord - polnocna) a druga grupa nowa pod nazwa Ultras Babelsberg + Co. ktore na trybune Ost (Wschod) (jedna z trybun za brama, druga za brama to dla kibicow gosci). Wiec 3 z 4 trybun juz opisane.
Pozostala tylko Haupttribüne (Trybuna Glowna z dachem na przeciwko Nord). Wlasnie z tej glownej masz dobry widok na wszystkie 3 trybuny.
A co do Darmstadt98 to tez ekipa lewacka. Za duzo sie nie spodziewaj od nich. Mysle jesli przyjada w wiecej niz 400 to (jak na nich) bedzie bardzo dobra liczba.
Bilet kupujesz normalnie przy kasach przed meczem. A Kartow Kibica w Niemczech w zadnym Klubie nie ma.
To zle ci sie wydawalo.KSRozwój pisze:
Jeśli chodzi o Magdeburg to wydaje mi się, że działają z H96.
SVB moze o to mu szlo. Mozna jeszcze dodac ze nie pierwszy raz te ekipy na siebie trafili, bo pare lata wstecz w pucharach Brügge dobra ekipa sie w Dortmundzie pokazal, m.i.rozwalajac 2 knajpy i goniac bvb po wlasnym miescie.SVB pisze:albo kolega ma na mysli sytuacje z miasta przed meczem, gdzie Brugge sie do knajpy wjechal, ale z takim oporem nie oczekiwalKSRozwój pisze:http://www.youtube.com/watch?v=Cj7p2yQqmZIDzieciUlicy pisze:W sobote przy okazji meczu sparingowego doszlo do awantur miedzy Club Brugge a Borussia Dortmund. opisze ktos szczegoly?
Mimo ze w Polsce takie sparingi raczej olane sa, ale w Niemczech czasami sie na takich meczach cos dzieje. Wlasnie przez takie myslenie ´´ze to tylko sparing, nikogo nie bedzie´´.KSRozwój pisze:Jak to w takich meczach, nikt nikogo nie tknął.
-
Na szybko cos napisze. Glowna ekipa Ultras od VFB Stuttgart (sa jeszcze inne mniejsze takie jak LostBoyz, Ultra Boys, Schwabensturm ale czy to osobne grupy sa lub rowniez wszyscy pod szyldem CC97 tego nie wiem). Jedna z lepszych niemieckich Ultraskow. Maja duzo czlonkow(dokladna liczbe nie znam, ale na bank cos w 3 cyfrowych szeregach). Bardzo dobry doping+oprawy u siebie, wyjazdowo to pare razy ich widzialem i roznie im to wyszlo. Dzisiaj to juz chyba apolityczni sa. Zgody to Ultraski z Reutlingen i wlochska Cesena.Skorpion89 pisze:Elo mógłbyś napisać coś o CC97 Stuttgart? pozdrawiam
Dobre Kontakty z swoja ´´byla´´ zgoda z Cottbusu. Wlasnie starsze pokolenie od CC´97 te Kontakty dalej prowadzi(tutaj to bardziej prywatne) a Schwabensturm i Ultra Boys je do dzis oficjalnie utrzymuja(wspieraja sie czasami na meczach, wywieszajac flagi, pojawianie sie na imprezach itd.), ale i tak to juz nie to samo co kiedys.
Kosa nr1 to Karlsruher SC (glowna ekipa Ultras: Phönix Sons), wlasnie za dwa tydnie na nich trafia (w 3.lidze VFB Stgt Amateure - KSC). Pozatym kose jeszcze maja z ultraska od Bayernu (Schickeria), Hertha(zgoda KSC), i kilka innych (Stuttgarter Kickers, Ulm, Dortmund, Schalke, ...).
Pzdr
Jeśli chodzi o Magdeburg to wydaje mi się, że działają z H96. [/quote]
To zle ci sie wydawalo.
elo.....działają to nie znaczy się kumają, czytaj miedzy słowami....jak nie umiesz do końca po Polsku....na priv
To zle ci sie wydawalo.
elo.....działają to nie znaczy się kumają, czytaj miedzy słowami....jak nie umiesz do końca po Polsku....na priv
-
Tak czy siak, Magdeburg z H96 nic do czynienia nie ma. Ani razem nie dzialaja, ani sie nie kumaja. Magdeburg to dobre uklady ze swoja byla zgoda BTSV (najwieksza kosa od H96) ma, wiec nie wiem co za glupoty na mysli masz z tym Magdeburgem. Najlepiej juz tutaj nic nie pisz bo po twoich wpisach udowodniles ze nic nie wiesz a tylko Ludzie w blad prowadzisz.KSRozwój pisze:Jeśli chodzi o Magdeburg to wydaje mi się, że działają z H96.
To zle ci sie wydawalo.
-
mógłby ktoś napisać coś więcej o VfB Stuttgart najbardziej interesują mnie ich poglądy

Blaster pisze:odpuście sobie mecz Piast-Jaga , śmierdzi mi tu remisem, raczej wygra Piast, ale nie zdziwie sie jak wygra Jaga.
-
3-4 posty nizej wszystko jest ladnie opisane.
jezli chodzi o rozsadek i myslenia to jedna z najlepszych ekip w niemczech. bardzo madra grupa ktory ma stale cele i chyba pojdzie w dobrym kierunku.
jezli chodzi o rozsadek i myslenia to jedna z najlepszych ekip w niemczech. bardzo madra grupa ktory ma stale cele i chyba pojdzie w dobrym kierunku.
-
nie ma sie co dziwic, Bochum to lewaki i ekipy z prawej strony barykady (ze tak powiem) nie przepadaja za nimi, tak bylo tez jak pojechali do Rostoku, gdzie dostali niezly łomot od Hansy ;)
-
mniej internetu i na forach siedziec. za to wiecej w realnym zycie.zychu9 pisze:nie ma sie co dziwic, Bochum to lewaki i ekipy z prawej strony barykady (ze tak powiem) nie przepadaja za nimi, tak bylo tez jak pojechali do Rostoku, gdzie dostali niezly łomot od Hansy ;)
-
pany bede w Berlinie na robocie 2 miechy i pytanko, na ktora ekipe lepiej wbic na mecz herte czy union, ktora lepsza, ktora ma jakie poglady,ktora z kim trzyma !! za wszelkie rady bede wdzieczny.
jest tam tez jakas dobra ekipa bodajze Dynamo??? ale pilkarsko to okregowka :( ( ale tez pojde zobaczyc)!!!
jest tam tez jakas dobra ekipa bodajze Dynamo??? ale pilkarsko to okregowka :( ( ale tez pojde zobaczyc)!!!
-
Ponoć jakoś niedawno ładne afery były na wyjeździe Karslue do Stuttgartu na rezerwy VFB. Ktoś coś więcej wie?
-
Może ktoś z ogarniętych w temacie niemieckiej sceny kibicowskiej opisać ekipę Hannoveru?
-
Pewnie to co napisze dla nikogo nie będzie nowością. Niemiecka scena jak dla mnie wyjątkowo pod jednym względem się wyróżnia na tle pozostałych, bardzo pozytywnie. Niemcy najlepiej walczą o swoje stadionowe prawa, o swoją kulturę. Należy brać z nich przykład bo pokazują że ta subkultura nie jest skazana na wyginięcie. Tylko trzeba umieć to robić. Niemcy przekonują społeczeństwo swoje, wychodzą do niego, a przede wszystkim jednoczą się ponad podziałami, u nas to wygląda tak że jest marsz niepodległości na którym napierdala się policje, a w międzyczasie między Legią, a Polonią czy Widzewem dojdzie do jakiś przepychanek. U nich tak:
http://www.youtube.com/watch?v=ctUchMXYrfo
Możemy skończyć jak Włosi ale i jak Niemcy...
Tak wyglądał marsz:W październiku 2010 roku do niemieckiej stolicy przybyli przedstawiciele wielu najważniejszych ekip naszych zachodnich sąsiadów (choćby: FC Kaiserslautern, FC Köln, Union Berlin, FSV Mainz 05, Borussia Dortmund, Eintracht Frankfurt, Bayern Monachium, Sankt Pauli, Hamburger SV, Hertha BSC, Hannover 96, Dynamo Drezno, Werder Brema). W Berlinie odbył się ich marsz pod hasłem utrzymania kibicowskiego stylu życia („Erhalt der Fankultur”). W sumie uzbierało się około czterech tysięcy fanatyków. Uczestnicy spotkania protestowali przeciwko komercjalizacji trybun (m.in. wysokie ceny biletów, wczesne godziny rozpoczęcia spotkań, itd.), przemocy ze strony policji oraz przeciwko zakazom i wszelkim represjom, które dotykają niemiecki ruch kibicowski.
W połowie stycznia 2011 roku niemieckiemu odpowiednikowi Ekstraklasy S.A. niemieccy kibice wręczyli natomiast projekt przepisów, które mają zalegalizować pirotechnikę na stadionach. Projekt jest autorstwem pięćdziesięciu pięciu grup kibicowskich, którzy pod hasłem „zalegalizujcie pirotechnikę, uszanujcie emocje”, starają się przekonać władze do swojego pomysłu. Cała akcja została zresztą, co ciekawe, przyjęta bardzo pozytywnie. Warto podkreślić, że w projekcie bardzo szczegółowo określono jakie środki pirotechniczne można będzie odpalać (m.in. zrezygnowano z petard hukowych) oraz ściśle określono miejsca, w których będzie można te środki odpalać. Żeby nie było jednak za dobrze, znalazły się głosy przeciwne, wskazać tu należy choćby na grupę Ultras Frankfurt, która nie przyłączyła się do akcji (członkowie tej grupy argumentują to tym, że legalna pirotechnika pozbawi kibicowania pewnego smaczku).
http://www.youtube.com/watch?v=ctUchMXYrfo
Możemy skończyć jak Włosi ale i jak Niemcy...
-
Do tego co napisał kolega wyżej, dodałbym taki innowacyjny pomysł kibiców Bayer Leverkusen
[link]
[link]
-
mógłby ktoś znajacy niemiecki coś skrobnąć o tej akcji Bayeru Leverkusen?
-
Mógłby ktoś napisać o co chodzi z tym ruskim napisem na fanie od chłopaków z Zwickau? I jak to się w ogóle tam znalazło?
[link]
[link]
-
Jakie sa relacje miedzy Borussia a St.Pauli ???
-
-
TeBe Berlin - Blau-Weiß Berlin
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
-
Hansa Rostock dalej ma jakieś kontakty z Zagłębiem Sosnowiec? Może być PW.
CO BY SIĘ NIE DZIAŁO BRAT!
-
Jak jest w Bundeslidze z karami za pirotechnikę?
-
tak samo jak u nas tzn ten ich zwiazek daje kary rozniej wielkosci ( zalezy od ilosci piro )ScoobyDoo pisze:Jak jest w Bundeslidze z karami za pirotechnikę?
-
FSV Frankfurt posiada jakieś grono aktywnych kibiców? Jeżdżą na wyjazdy?
Wisła Nowa Huta
-
Jest to klub z frankfurckiej dzielnicy Bornheim. Posiada ten klub własnych fanów. na wyjazdy śmigają najczęściej w kilkadziesiąt osób. Ich główne grupy to:n1906h pisze:FSV Frankfurt posiada jakieś grono aktywnych kibiców? Jeżdżą na wyjazdy?
- SB'79 (Schwarz - Blau '79) - najstarszy ich fanklub
- Senseless Crew '02
Sympatyzują też z Eintracht-em.