Zgody / Kosy/ Układy ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

Lew

Re: Zgody / Kosy/ Układy ...

Post autor: Lew » 13.09.2012, 22:51

gardiii pisze:Jeżeli chodzi o 3miasto, to temat przerzucania się praktycznie nie istnieje. Jeżeli chodzi o Kraków, no to dla mnie sprawa jest prosta. Jeżeli ktoś przyjmuje do swojej ekipy osoby z największego wroga to znaczy, że sam się nie czuje pewnie na mieście. Nie znam dokładnie sytuacji w Krk ale jeżeli jakaś ekipa która przyjeła przerzuta ma jakiś honor i zasady to wykorzysta takiego frajero-przerzuta tylko do jednej akcji, uzyskania jakigoś info i tyle. Nie wiem jak można na stałe wejść do ekipy, będąc kilka dni wcześniej w ekipie największego wroga jak robi to Cracovia. Frajernia i tyle.
Masz racje nie ma na dzien dzisiejszy tematu, choc pare lat wstecz bylo troche przypadkow, chociazby w MlCh. Ale to dobrze ze nie ma i dobrze w sumie swiadczy o tym regionie.

iparts.pl
......

Post autor: ...... » 13.09.2012, 22:59

Rozwiń sentencję....
chodziło mi o zdrowie i konsekwencje prawne, myślałem że jest to jasne :)

Zgody 28

Post autor: Zgody 28 » 13.09.2012, 23:04

...... pisze:
Rozwiń sentencję....
chodziło mi o zdrowie i konsekwencje prawne, myślałem że jest to jasne :)
no ale co mają wtedy do gadania wielcy strażnicy honoru? nie ogarniam Cię stary...coś się starasz wyjaśnić a nie bardzo ubierasz swoje myśli w konkretne zdania

rowerzysta85

Post autor: rowerzysta85 » 13.09.2012, 23:17

W Krakowie jest jak jest, co by nie mówić to słynny film z tvnu dosyć dobrze pokazał klimat krakowskiego podwórka, a niektórzy tu p******* jakby co drugi dzień brali udział w bitwie pod Grunwaldem.

lejesietequila

Post autor: lejesietequila » 14.09.2012, 00:29

scena krakowska niech sie pierdoli. pajace pierdolone bez krzty zasad i honoru. co wy sie ku*** szczycicie tym ze mieszkacie w krk i ze na noze sie napierdalacie??? to jest wedlug waas miara odwagi??? to jest juz przekroczenie wszelkich ku*** zasad. a ze u was to normalka to ja wiem, bo obydwie, tak OBYDWIE strony blon sa zerem na szlaku kibicowskim. Tak pierdolicie ze ta skisla sie ustawila ze slaskiem, ze czekali na kielce, pierdolenie takie. ekstraklasa by taka skisle palcem zmiotla. oczywiscie zaraz sie odezwa generalowie spod znaku bialej gwiazduchy, mieszkalem chwile w krakowie, chwile, ale wystarczylo. jebane pajace tam mieszkaja i tyle. sa wyjatki oczywiscoe bo paru honorowych sie znajdzie.(pozdro P. wwiem ze czytasz :)), lecz ogolnie to jest parodia i zalosc.

halodrol

Post autor: halodrol » 14.09.2012, 05:57

P. (który wiesz, że to czyta) oraz paru honorowych są zaszczyceni, ale kazali przekazać, że ostatnim postem o pajacach zniweczyłeś szansę na internetową zgodę Stal Rz.-Cracovia

cobytu

Post autor: cobytu » 14.09.2012, 07:36

no to nieźle pisze:cobytu,nie masz pojecia o niczym.Zresztą skąd możesz wiedzieć i widzieć cokolwiek?Przez internet?Chyba nie.

Nie rozsmieszaj mnie chlopak.Skad Ty mozesz wiedziec co ja wiem co nie? Gdzie bylem co widzialem?Przez internet? Chyba nie.
Po dobrej wódzie lepszy jestem w dżudzie :)

john i

Post autor: john i » 14.09.2012, 10:05

cobytu pisze:
no to nieźle pisze:cobytu,nie masz pojecia o niczym.Zresztą skąd możesz wiedzieć i widzieć cokolwiek?Przez internet?Chyba nie.

Nie rozsmieszaj mnie chlopak.Skad Ty mozesz wiedziec co ja wiem co nie? Gdzie bylem co widzialem?Przez internet? Chyba nie.
Skoro twierdzisz że w Krk są tylko cykory ze sprzetem to jesteś jakiś nie powazny wbrew temu co mówisz że masz dużo lat i duzo wiesz :)
tak jak wyżej-niemasz pojęcia o czymś to nie pisz

juni123

Post autor: juni123 » 14.09.2012, 14:49

Dobra teraz pytanie z innej beczki. Może ktoś opisać kibiców Lokomotiva Daugavpils? W jaki sposób znalazł sie w polskiej lidze, czy jeżdżą na wyjazdy itp.

cobytu

Post autor: cobytu » 14.09.2012, 15:13

T1GNLS4S pisze:typek z ŁKS sie zamknął bo nikt mu nie powiedział a wtedy pewnie jeszcze nie siedział na kibice net i jest w ciężkim szoku że jego ekipa ustawiła się z złą Wisłą i Śląskiem...
Przykre

Nastepny madrala... Kiedys przy okazji podobnej rozkminki pisalem na tym forum cos w stylu "ze Wisła przynajmiej sie stara..." to a propos wspominanych wydarzen.Wiec mnie nie rozsmiejszaj bo to Ty dowiadujesz sie takich rzeczy z forum nie ja.
Po dobrej wódzie lepszy jestem w dżudzie :)

Pismejker

Post autor: Pismejker » 14.09.2012, 15:48

Ktoś powiedział, że Hutnik jest honorowy, aczkowiek ja widziałem kilka razy jak Hutnik robił wjazdy ze sprzętem, zapewne nie jest to ich oficjalne stanowisku, ale sprzęt u Hutnika też się pojawia przynajmniej na moim osiedlu, na którym jest większość Hutnika ;)

since1952

Post autor: since1952 » 14.09.2012, 18:48

juni123:

w Daugavpils nie istnieje żadna oznaka ruchu kibicowskiego nie mają żadnego młyna ani flag, a w polskiej lidze znaleźli się bo po prostu wysłali pismu o przyjęcie ich do naszej ligi.

altgr

Post autor: altgr » 14.09.2012, 19:54

T1GNLS4S pisze:typek z ŁKS sie zamknął bo nikt mu nie powiedział a wtedy pewnie jeszcze nie siedział na kibice net i jest w ciężkim szoku że jego ekipa ustawiła się z złą Wisłą i Śląskiem...
Przykre
Dla twojej wiadomosci to ŁKS nawet pare razy probowal ostatnio spotkac sie z Wisla, a raz to byla tez Unia Tarnow, teraz wiesz juz wiecej hehe.
Co innego odstawic jest sprzet na jedna akcje, a co innego zupelnie go odrzucic.
Czy ta Wisla taka zla ? Odpowiedz sobie sam na to pytanie, ze skoro sa tak zajebisci na gole piesci to po co im ten Slask i Unia Tarnow(raz to Wisla i Slask pamietam mieli mecze w pp niedaleko siebie, ale druga sytuacja juz zupelnie odmienna).

Nie neguje tego, ze Wisla i Cravoia to dobre ekipy, ale bardzo duzo zyskaly by, gdyby na dobre porzucili sprzet.
ŁKS Łódź Polska !

PWD

Post autor: PWD » 14.09.2012, 20:30

altgr pisze:
Przykre
Dla twojej wiadomosci to ŁKS nawet pare razy probowal ostatnio spotkac sie z Wisla, a raz to byla tez Unia Tarnow, teraz wiesz juz wiecej hehe.
Co innego odstawic jest sprzet na jedna akcje, a co innego zupelnie go odrzucic.
Czy ta Wisla taka zla ? Odpowiedz sobie sam na to pytanie, ze skoro sa tak zajebisci na gole piesci to po co im ten Slask i Unia Tarnow(raz to Wisla i Slask pamietam mieli mecze w pp niedaleko siebie, ale druga sytuacja juz zupelnie odmienna).

Nie neguje tego, ze Wisla i Cravoia to dobre ekipy, ale bardzo duzo zyskaly by, gdyby na dobre porzucili sprzet.
Nie od dziś wiadomo, że przy 1 okazji gdyby nie Śląsk to byście sie z nami nie spotkali. Dowiedzieliście sie o tym dopiero na trasie. Druga sytuacja już tak jak mówisz całkiem odmienna ale "ktoś" przeszkodził

kiszony

Post autor: kiszony » 14.09.2012, 23:26

altgr pisze:
Przykre

no, Unia to rzeczywiscie niesamowicie silne wsparcie

......

Post autor: ...... » 15.09.2012, 01:08

Chłop z ekipy która walczyła u boku Lecha aby oklepać Motor i parę innych podrzędnych ekipek (nie mając wcześniej dobrych relacji)zadaje rebusy czemu się zgody na akcjach wspierają.Jak już łodzianki spod znaku galery macie problemy o te maczety, składajcie żale do tych waszych kontaktów z Cracovii, bo to co się dzieje w Krakowie to ich zasługa.

WnukEdwarda

Post autor: WnukEdwarda » 15.09.2012, 03:30

eee tam na nas Śląsk z Wisłą też się ustawiał. I to pewnie bez sprzętu.
Chociaż to co potem zrobili z Unią nie było ok.
Niemiec, Moskal nie osiędzie,
gdy jąwszy pałasza,
hasłem wszystkich zgoda będzie
i ojczyzna nasza.

gardiii

Post autor: gardiii » 15.09.2012, 07:56

altgr pisze:
Przykre

Mnie to śmieszy taka gadka o jakiś paktach itd. Poznaniaki z ŁKS-em mega "strażnicy" honorowej walki...Buehehehe, zaraz padne. I ktoś jeszcze ma czelność mieć pretensje do Krakowa, że używany jest sprzęt, że tak nie można...bueheheh. Co tu ku*** za downy się wypowiadają. Poznaniaki, czy to z ŁKS-em na Motor, czy to farmazony na Zawisze robili tak samo. A jak im Lechia najebała to pretensje do całego świata mieli. Każdy poprostu postepuje jak mu wygodnie, i podpina do tego swoją ideologie.

lodz

Post autor: lodz » 15.09.2012, 13:08

Przecież łks w Łodzi posiłkuje sie sprzętem od dawna.Wasze zafascynowanie metodami krakowskim jest oczywiste od lat.Sąsiadki nie wypowiadajcie sie w sprawach sprzętu i honoru bo tylko sie kompromitujecie.Ustawiacie sie tak żeby sie tylko nie spotkać,jak sie kogoś chce trafić to sie go trafia,proste.A jak tam wasz rozjebus którego pozdrawialiście ostatnio na transparentach?

mediolan

Post autor: mediolan » 15.09.2012, 21:47

kiszony pisze:
altgr pisze:
Przykre

a widziales czekajaca wtedy unie ze sie wypowiadasz!?

john i

Post autor: john i » 15.09.2012, 23:51

kiszony pisze:
altgr pisze:
Przykre

Niewidziałeś buraku Unii to po c*** sie wypowiadasz:)

Żaba

Post autor: Żaba » 16.09.2012, 19:11

Czy Banik jest pro niemiecki?
Pytam tu bo chociaż ten temat sie do tego nie nadaje to inne tym bardziej.
His whole life was a milion-to-one shot.

chom

Post autor: chom » 16.09.2012, 22:24

Jaka jest historia Górnika z Tychami obecnie?

mokry_john

Post autor: mokry_john » 17.09.2012, 00:55

chom pisze:Jaka jest historia Górnika z Tychami obecnie?
zgaduj zgadula :) może google pomoże :)

op3

Post autor: op3 » 17.09.2012, 12:37

Żaba pisze:Czy Banik jest pro niemiecki?
Nic mi na ten temat niewiadomo.
GKS KATOWICE

ST1971

Post autor: ST1971 » 17.09.2012, 15:37

chom pisze:Jaka jest historia Górnika z Tychami obecnie?
To historia ? Czy obecnie ? Przeczytaj raz jeszcze co napisales.

A jak jest ? Jest dobrze !

GKS Tychy & Gornik Walbrzych
"...ludziom trzeba od podstaw wpajać, że GKS TYCHY jest najważniejszy..." Krzysztof Bizacki

Żaba

Post autor: Żaba » 17.09.2012, 17:31

op3 pisze:
Żaba pisze:Czy Banik jest pro niemiecki?
Nic mi na ten temat niewiadomo.
Pytam ze względu - [link] Prawy dolny róg.
His whole life was a milion-to-one shot.

bgd1920

Post autor: bgd1920 » 17.09.2012, 19:33

To jest Śląski herb...

Viclav

Post autor: Viclav » 17.09.2012, 19:45

Chodzi raczej o znaczek na mundurze.
Obrazek"Jesteś sterem, białym żołnierzem!" Beata KozidrakObrazek

żydotrol

Post autor: żydotrol » 17.09.2012, 22:05

...... pisze:Chłop z ekipy która walczyła u boku Lecha aby oklepać Motor i parę innych podrzędnych ekipek (nie mając wcześniej dobrych relacji)zadaje rebusy czemu się zgody na akcjach wspierają.Jak już łodzianki spod znaku galery macie problemy o te maczety, składajcie żale do tych waszych kontaktów z Cracovii, bo to co się dzieje w Krakowie to ich zasługa.
Rozumiem, że wasze morderstwa po Polsce, harce ze sprzętem na reprezentacji itd. to również wina Cracovii?

......

Post autor: ...... » 17.09.2012, 22:55

powiedział bym że c**** rozumiesz, ale mam wątpliwości czy nawet jego.

żydotrol

Post autor: żydotrol » 17.09.2012, 23:50

Dostaliście w******* xx lat temu, w czasach kiedy w c*** ekip biegało ze sprzętem i tłumaczycie się teraz, że wszystko w Krakowie to wina Cracovii bo to ona go pierwsza użyła. Śmieszne to w c***, szczególnie patrząc no to jak wspomagaliście wasze zgody jeżdżące na pięści i jakie arsenały wtedy woziliście.

coglin

Post autor: coglin » 18.09.2012, 08:10

żydotrol: może najpierw się dowiedz jak to było ze sprzętem w Krakowie, kto zaczął go używać i dlaczego a potem się wypowiadaj.
Wisła Kraków

ciekawski_george

Post autor: ciekawski_george » 18.09.2012, 11:52

Możnaby odblokować temat Jak wygląda sytuacja w, bo zrobił się niezły burdel i czytać się tego nie da.

extremalny_korbelis

Post autor: extremalny_korbelis » 18.09.2012, 18:36

Dwa pytania. Ostatnio sporo jeździłem po kraju i naszły mnie 2 wątpliwości. Zawsze myślałem, ze Rawa Mazowiecka jest raczej prolegijna. Kiedy załatwiałem tam interesy właściwie wrzuty z (L) niewidoczne, za to sporo grafów i herbów Widzewa. Rozumiem, że w tym mieście do powiedzenia ma coś tylko RTS ? Przy okazji zastanawiam się jak to wygląda w Mszczonowie, który jest niedaleko Rawy ale bliżej Warszawy, czy w ogóle są tam jakieś grupy kibicowskie ?

2 sprawa, to jak rozkładają się siły w Kaliszu ? Pamiętam, że jak byłem tam kilka lat temu to na murach bardzo widoczny był RTS. Dzisiaj sporo ich wrzutów pozamazanych, jakieś pojedyncze Lecha i KKS Kalisz. Czy ktoś ogarnięty mógł by po krótce napisać jak to wygląda w tych miastach ?
Skarżyć nie wolno, kapować nie wolno, ODEGRAĆ SIĘ WOLNO!

Filipos

Post autor: Filipos » 18.09.2012, 19:12

extremalny_korbelis pisze:
2 sprawa, to jak rozkładają się siły w Kaliszu ? Pamiętam, że jak byłem tam kilka lat temu to na murach bardzo widoczny był RTS. Dzisiaj sporo ich wrzutów pozamazanych, jakieś pojedyncze Lecha i KKS Kalisz. Czy ktoś ogarnięty mógł by po krótce napisać jak to wygląda w tych miastach ?

KKS miał zgode z Widzewem i Ceramiką ale od około dziesięciu lat już nie istnieją, poza tym mają grubą kose z Kolejorzem. W mieście jest pare pojedynczych osób za Lechem ale nie tworzą oficjalnego FC. Jeśli chodzi o ekipy to KKS jest jedynym klubem który takową posiada. w II lidze, drugi sezon z rzędu mamy KP Calisie, ale nigdy nie miała ona młynu i zapewne, ze strachu przed KKSiakami długo mieć nie będzie.

Normal666

Post autor: Normal666 » 18.09.2012, 20:28

Filipos pisze:
extremalny_korbelis pisze:

KKS miał zgode z Widzewem i Ceramiką ale od około dziesięciu lat już nie istnieją, poza tym mają grubą kose z Kolejorzem. W mieście jest pare pojedynczych osób za Lechem ale nie tworzą oficjalnego FC. Jeśli chodzi o ekipy to KKS jest jedynym klubem który takową posiada. w II lidze, drugi sezon z rzędu mamy KP Calisie, ale nigdy nie miała ona młynu i zapewne, ze strachu przed KKSiakami długo mieć nie będzie.
Jest jeszcze Fc Widzewa!

chom

Post autor: chom » 18.09.2012, 21:21

mam pytanie do craxy o relacje z gornikiem walbrzych kiedys byla zgoda ale to odlegle czasy

Master2000

Post autor: Master2000 » 18.09.2012, 23:40

extremalny_korbelis pisze:Dwa pytania. Ostatnio sporo jeździłem po kraju i naszły mnie 2 wątpliwości. Zawsze myślałem, ze Rawa Mazowiecka jest raczej prolegijna. Kiedy załatwiałem tam interesy właściwie wrzuty z (L) niewidoczne, za to sporo grafów i herbów Widzewa. Rozumiem, że w tym mieście do powiedzenia ma coś tylko RTS ? Przy okazji zastanawiam się jak to wygląda w Mszczonowie, który jest niedaleko Rawy ale bliżej Warszawy, czy w ogóle są tam jakieś grupy kibicowskie ?
Rawa nigdy nie była prolegijna. Oczywiście zarówno kiedyś jak i teraz jeżdżą osoby na Łazienkowską, ale zawsze dominującą stroną był RTS

Mszczonów to Legia, ale kibicowsko mało aktywni

Majcher123

Post autor: Majcher123 » 19.09.2012, 08:47

Jak jest na linii ŁKS Łódź-Raków Częstochowa ?

Zablokowany