Zawsze interesowało mnie w jakich okolicznościach i od czego zaczeły się ,jak powstawały poszczególne,układy,sztamy? Mam nadzieję,że wypowiedza sie tutaj osoby starsze których jest sporo na tym forum ,a które miały udział swój w nawiazywaniu poszcególnych zgód..
Oczywiście nie jest to cała ksiązka tylko jej fragmenty (nie ma wszystkich ekip). W książce jest więcej klubow, których nie ma na stronie podanej przez ciebie.
Oczywiście nie jest to cała ksiązka tylko jej fragmenty (nie ma wszystkich ekip). W książce jest więcej klubow, których nie ma na stronie podanej przez ciebie.
Po lekturze ów książki (całej) przypomina mi się (wraz z jej obiektywizmem) pewna, dosyć stara strona internetowa wisząca na serwerach geocities.
Czasami jest dostępna na Allegro. Sam skorzystałem i zakupiłem - wydanie z 1997 r., dałem bodajże ok. 70 zł, a czasami cena dochodzi do ponad 120 zł. Właśnie jestem w trakcie lektury.
Jak komuś zależy to jakoś kupi/pożyczy ta książkę. Ja kupiłem za 50 zl. (z dedykacja od autora ;p) Poza tym, można kogoś poprosić o skserowanie ksiązki i po sprawie. Liczy się tekst.
Ostatnio zmieniony 03.07.2007, 13:19 przez Baron_FSW, łącznie zmieniany 1 raz.
Baron_FSW pisze:Jak komuś zależy to jakoś kupi/pożyczy ta książkę. Ja kupiłem za 50 zl. (z dedykacja od aktora ;p) Poza tym, można kogoś poprosić o skserowanie ksiązki i po sprawie. Liczy się tekst.
Fajnie się czyta tą książeczkę,tym bardziej,że w paru przypadkach,znam pewne sprawy z autopsji np.mecz Olimpia P.-Legia(nie prawdą jest,że nic się tam nie działo),książka napisana w miarę obiektywnie chociaż wkurwia mnie konfabulacja autora co do przyszłości Legii(kibice) ale nie ma sensu polemizować tu na forum w tej sprawie,wracając do obiektywizmu to nie wiem,czy została ona zachowana względem innych klubów...tak na marginesie,najbardziej zaciekawiła mnie historia Widzewa a raczej początki powstania ruchu kibicowskiego na Widzewie...
WARSZAWIACY z krwi i kości,cała Polska nam zazdrości.