Zgody / Kosy/ Układy ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Ultra-Projects
Kontakt:

Re: Zgody / Kosy/ Układy ...

Post autor: Ultra-Projects »

Japko pisze:W galerii z meczu Flota - Górnik zauważyłem na sektorze gospodarzy szal Polonii Piła. Coś Was łączy?
Pewnie jakiś janusz na wakacjach w Świnoujściu był.
iparts.pl
Salut

Post autor: Salut »

Poproszę o wyjasnienie stosunków na nastepujących liniach ...
Flota - Falubaz,
Falubaz - Zagłebie L.
Falubaz -Pogoń Szczecin

Swego czasu dość Falubaz wspierał Pogoń (m.in. finał PP, turnieje kibicowskie itp), potem był układ/zgoda? na lini Falubaz-Flota. Jak jest nadal? Czy dalej Falubaz utrzymuje kontakty z Flotą i Pogonią?
I dalej ostatnimi czy sporo osób z Falubazu wspierające Zagłębie Lubin ...
Rozdwojenie jaźni ?
Proszę o konkretne wyjaśnienie.
PreczZpreczem

Post autor: PreczZpreczem »

Z tego co kojarzę to Hetman Włoszczowa był najczęściej wspierającą zgodą dla KSZO. W małych liczbach ale jednak. Braci się nie traci :)
Super_Mario

Post autor: Super_Mario »

i pozwolono żeby typek tak sobie paradował czy ktoś go otrzeźwił?
keeper

Post autor: keeper »

Zapewne dostał litr wody na otrzeźwienie i poszedł do domu
tikwath

Post autor: tikwath »

A więc Hetmanowi Włoszczowa pozostały tylko układy z Orliczem Suchedniów, Alitem Ożarów i Nidą Pińczów.
Czy mają jeszcze z kimś zgodę lub układ?
olek765

Post autor: olek765 »

Alit i Orlicz? :) To są układy pro KSZO to raz, a dwa to są ekipy nieistniejące. Pojawiają się raz na rok (Orlicz to chyba jeszcze rzadziej). Tak więc za chwilę te internetowe układy oficjalnie znikną.
szakalaka

Post autor: szakalaka »

Olek nie musisz za Nas odpowiadać. Z tego co pamiętam jesteś z Naprzodu i widzę jarasz się strasznie zakończeniem zgody z KSZO.

Nie mamy żadnej zgody- pozostały Nam układy z Nidą, Orliczem, Alitem. Tyle w temacie.
lubinek33

Post autor: lubinek33 »

co kiedyś łączyło Bałtyk z Karkonoszami Jelenia Góra ??
Troublemaker

Post autor: Troublemaker »

Jeżeli mnie pamięć nie myli to łączył ich układ.
perykles

Post autor: perykles »

Salut pisze:Poproszę o wyjasnienie stosunków na nastepujących liniach ...
Flota - Falubaz,
Falubaz - Zagłebie L.
Falubaz -Pogoń Szczecin

Swego czasu dość Falubaz wspierał Pogoń (m.in. finał PP, turnieje kibicowskie itp), potem był układ/zgoda? na lini Falubaz-Flota. Jak jest nadal? Czy dalej Falubaz utrzymuje kontakty z Flotą i Pogonią?
I dalej ostatnimi czy sporo osób z Falubazu wspierające Zagłębie Lubin ...
Rozdwojenie jaźni ?
Proszę o konkretne wyjaśnienie.
Zacznijmy od tego, że na Flocie obecnie niewiele się dzieje. Stowarzyszenie zawiesiło działalność, młyn (ze względu na konflikt) od wielu spotkań już się nie pojawił. Układ między Falubazem a Flotą formalnie nadal istnieje.
Historia między Pogonią a Falubazem tak szybko jak się rozpoczęła, tak szybko się zakończyła.
Między Falubazem a ZL doszło do współpracy klubów. By kibice z ZG jeździli na piłkę, a ci z Lubina na żużel. Przerodziło się w spotkaniu już samych kibiców. Pamiętam na stronie stowarzyszania Falubazu pojawiła się informacja odnośnie sparingu młodych ekip, która była przedstawiana jako sprawdzanie sił. Potem w ZG był burdel w związku z tym. Nie wszyscy się od razu uśmiechnęli z powodu zmiany orientacji, ale sprawa szybko została uciszona.
W piątek jest mecz PS - ZL i wtedy się okaże, czy Falubaz pojawi się po stronie Lubinian.
butoniera

Post autor: butoniera »

Sprawdzenie sił,dobre tłumaczenie...
Coraz bardziej mnie zadziwia polski klimat kibicowski.
Petiteek

Post autor: Petiteek »

Ruch Chorzów ma jakiś układ z Slovan Bratysława ?
Pytam ponieważ podczas ostatniego meczu Ruchu Chorzów z Victoria Pilzno w lidze europejskiej kibice z Chorzowa zaczęli śpiewać "SLOVAN BRATYSŁAWA" i klaskali do tego ...
lsz

Post autor: lsz »

musieli się pomylić
obiektywny1

Post autor: obiektywny1 »

Petiteek pisze:Ruch Chorzów ma jakiś układ z Slovan Bratysława ?
Pytam ponieważ podczas ostatniego meczu Ruchu Chorzów z Victoria Pilzno w lidze europejskiej kibice z Chorzowa zaczęli śpiewać "SLOVAN BRATYSŁAWA" i klaskali do tego ...

Chłopie...jesteś ,,niby" z Niebieskiego południa i pytasz o takie rzeczy??! Wyjdz
pieciul

Post autor: pieciul »

Wiem, że Legia ma prywatne kontakty z Ujpestem, a Raków ostatnio wspomagał Węgrów. Którąkolwiek z polskich ekip łączy oficjalna zgoda z jedną z węgierskich drużyn?
DFLG

Post autor: DFLG »

Bałtyk i Ferencvaros
szturmem

Post autor: szturmem »

Bałtyk nie ma zgody z całym Ferencvarosem , tylko z jedną z grup.
Petiteek

Post autor: Petiteek »

Koles ale mi chodziło dlaczego oni nas wspierali... Równie dobrze inna czeska drużyna mogła Ruch wspomagać.. Pozdro Dla Kumatych !
WnukEdwarda

Post autor: WnukEdwarda »

Albo słoweńska na przykład... Pewnie było losowanie albo plebiscyt. Dobry jest.
TheSpecialOne

Post autor: TheSpecialOne »

Powie mi ktoś coś szerzej na temat znajomości/przyjaźni pomiędzy ŁKS-em a Realem Madryt?
Nie wykluczam, że ktoś już tutaj o tym pisał, ale rzeglądałem dużo poprzednich stron (ok. 50) i znaleźć nie mogłem, a szukanie w ciemno po 250 stronach ...
Proszę bez hejtu podejść do tematu. Jak komuś przeszkadza pisanie o tym tutaj, może zarzucić jakimś linkiem albo wysłać PW.
ODEK

Post autor: ODEK »

TheSpecialOne pisze:Powie mi ktoś coś szerzej na temat znajomości/przyjaźni pomiędzy ŁKS-em a Realem Madryt?
Nie wykluczam, że ktoś już tutaj o tym pisał, ale rzeglądałem dużo poprzednich stron (ok. 50) i znaleźć nie mogłem, a szukanie w ciemno po 250 stronach ...
Proszę bez hejtu podejść do tematu. Jak komuś przeszkadza pisanie o tym tutaj, może zarzucić jakimś linkiem albo wysłać PW.
Nie no ku*** proszę Was. Zamknijcie tą rejestracje!
BartekBP

Post autor: BartekBP »

TheSpecialOne pisze:Powie mi ktoś coś szerzej na temat znajomości/przyjaźni pomiędzy ŁKS-em a Realem Madryt?
Znajomości dzięki Anderlechtowi.
Znawca GŚ

Post autor: Znawca GŚ »

KibicRuchuPetit pisze:Ruch Chorzów nie ma żadnego układu z GKS'em Jastrzębie.
Mam pytanie czy to prawda że sztama między Ruchem Chorzów a Apatorem Toruń została zerwana? z powodu braku kontaktu obu ekip ?
Ostanio w Mikołowie musiały być dupne upały .Do książek rok szkolny się zbliża.
-P-(FhZG)

Post autor: -P-(FhZG) »

Kontakty na linii Pogoń-Falubaz zakończyły się już spory czas temu po 2 letnim okresie gościnnych wspomagań, które nie przyniosły zamierzonego skutku na płaszczyźnie"sportowej". Nigdy nie przybiliśmy między sobą zgody czy układu.
TAZZ_STILON

Post autor: TAZZ_STILON »

Ciekaw jestem jak scenariusz powtorzy sie z ZL, gdzie tym razem obierzecie kierunek :)
speedwayfan

Post autor: speedwayfan »

Jak na chwilę obecną wygląda sytuacja w Sochaczewie?Kiedy byłem we wojsku w 1994 roku Widzewa były pojedyncze jednostki prawie niewidoczne na mieście i tylko Legia się liczyła.Czy coś się teraz zmieniło?
msp

Post autor: msp »

speedwayfan pisze:Jak na chwilę obecną wygląda sytuacja w Sochaczewie?Kiedy byłem we wojsku w 1994 roku Widzewa były pojedyncze jednostki prawie niewidoczne na mieście i tylko Legia się liczyła.Czy coś się teraz zmieniło?

http://www.widzewtomy.net/index.php?opt ... Itemid=162
juni123

Post autor: juni123 »

A ja mam pytanie jak wygląda sytuacja w Brzeszczach i Czechowicach
klasa sama w sobie

Post autor: klasa sama w sobie »

znaczy się pytasz z kim Górnik Brzeszcze i Walcownia Czechowice mają zgody? Brzeszczanie trzymają z Unią Oświęcim, a Czechowiczanie są FC BKS-u Bielsko. Trzymali chyba kiedyś z Legionovią Legionowo
juni123

Post autor: juni123 »

Po prostu nie wiedziałem jakie sa stosunki między Górnikiem a Unią. A co do Czechowic to słyszałem, że Podbeskidzie również uważa Czechowice za swoje fc.
Cz (R) Dz

Post autor: Cz (R) Dz »

juni123 pisze:Po prostu nie wiedziałem jakie sa stosunki między Górnikiem a Unią. A co do Czechowic to słyszałem, że Podbeskidzie również uważa Czechowice za swoje fc.
Nie widziałem w Czechowicach śladów Podbeskidzia , przynajmniej oficjalnie .
DreeS

Post autor: DreeS »

Zagłębie Sosnowiec
Zgody-Legia Warszawa,BKS Stal Bielsko-Biała.
Uklady-
Kosy-Kluby z Górnego Śląska,Cracovia Kraków,Lech Poznan,Arka Gdynia.
Brunatny

Post autor: Brunatny »

a co z Olimpią Elbląg???
DreeS

Post autor: DreeS »

Jak ze zgodami Hutnika ?

Zapraszam do zapoznania sie z całą historią zgód
no name

Post autor: no name »

DreeS - a jak mogłeś zapomnieć jeszcze o Pogoni Sz.? skandal! Jak coś się jeszcze przypomni to pisz, czekamy:)
solojuve1234

Post autor: solojuve1234 »

speedwayfan pisze:Jak na chwilę obecną wygląda sytuacja w Sochaczewie?Kiedy byłem we wojsku w 1994 roku Widzewa były pojedyncze jednostki prawie niewidoczne na mieście i tylko Legia się liczyła.Czy coś się teraz zmieniło?
Było to juz tłumaczone w temacie fan cluby, bez napinki różnica jest taka, że jak Legia jedzie na mecz to zajmuje całe PKP i są głośne śpiewy zaś Widzew raczej po cichu kilkoma furami zmierza do Łodzi
colo84

Post autor: colo84 »

-P-(FhZG) pisze:TAZZ_STILON to raczej Ciebie/Was powinniśmy o to zapytać. 2 lata temu na powrocie z Katowic napada Was Chrobry w pociągu, potem spotykacie się na trasie, gdzie też nie było miło, po 2 latach im wybaczacie i przybijacie układ przy okazji popijawy lub zwykłego wspomagania się na meczu(dokładnie nie pamiętam), następnie przybijacie zgodę. Kilka lat wcześniej przybijacie układ z Chemikiem też bez szczególnej okazji. Pomyśl dwa razy zanim coś napiszesz. Idąc Twoim tokiem rozumowania po tym jak zachowaliście się w Krzyżu to Chemik powinien Wam wybaczyć i ciągnąć ten układ dalej? Jak coś się nie układa tak jak to jest zamierzone to się to ucina, proste.
Ale co taki Ultras jak Ty może o tym wiedzieć :)
Człowieku co ty piszesz to że żeśmy przybili układ czy zgodę podczas zwykłego meczu to nie powinno cię to obchodzić(zresztą chyba was boli ta zgoda).Dla twojej wiedzy Katowice i druga scena nie były 2 lata temu a 4.Ważne że obie grupy dobrze się zgrały,a co było to już przeszłość.Wy też nie tak dawno laliście się młodymi składami z ZL ,a teraz się wąchacie.Więc jak masz coś do napisania to pomyśl dwa razy zanim coś napiszesz.Tyle z mojej strony.ChG
King_Artur_1908y

Post autor: King_Artur_1908y »

BartekBP pisze:
Znajomości dzięki Anderlechtowi.
Mylisz się :)

Znajomości na linii ŁKS-Real utrzymuje po kilkanaście osób od nas i z Realu z grupy Ultras Sur. Kontakty te utrzymują osoby głównie z kręgu NS. Zaczęły się one jakiś czas temu poprzez Resoviaka mieszkającego w Madrycie. Zresztą u nich (i ogólnie na zachodzie) nie istnieje coś takiego jak pojęcie zgód takich jak u nas.

Co do Anderlechtu to oficjalnie to jest układ na linii grup "Ultras ŁKS Łódź" i dwiema grupami Anderlechtu "Mauves Army'03" i "Purple Front" czyli jednego z fan-clubów Anderlechtu. Napisałem "oficjalnie", gdyż kontakty również utrzymują osoby nie należące do w/w grup.

Dzięki Anderlechtowi pojedyncze kontakty utrzymywane są także z przedstawicielami grupy "Cosa Nostra Lyon", czyli fanami Olimpic Lyon.

To wszystko odnośnie mniej lub bardziej oficjalnych kontaktów ŁKS-iaków z zagranicznymi ekipami.
ja-kibol

Post autor: ja-kibol »

Z mojego regionu, a jestem nie w temacie, co łączy Mazur Pisz i ŁKS Łomża ?
Zablokowany