Żużel 2007 ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
LOTNY1983

Żużel 2007 ...

Post autor: LOTNY1983 » 27.02.2007, 10:31

j.w
MEDALIKI NIE HANYSY

iparts.pl
LOTNY1983

Post autor: LOTNY1983 » 27.02.2007, 10:51

I RUNDA-9 KWIETNIA

EKSTRALIGA
UNIA TARNÓW-SPARTA WROCŁAW
FALUBAZ ZIELONA GÓRA-POLONIA BYDGOSZCZ
APATOR TORUŃ-UNIA LESZNO
WŁÓKNIARZ CZĘSTOCHOWA-STAL RZESZÓW

I LIGA
POZNAŃ-RYBNIK
OSTRÓW-GNIEZNO
GDAŃSK-GORZÓW
GRUDZIĄDZ-LUBLIN
MEDALIKI NIE HANYSY

blackdevils

Post autor: blackdevils » 27.02.2007, 16:03

[link] nowa strona o kibicach KMO

[link] nowy zin na marzec

Nawrot

Post autor: Nawrot » 27.02.2007, 16:26

Żużlowcy drudzy w turnieju kibiców

Zwycięstwem drużyny sponsora, Leroy Merlin zakończył się turniej kibiców w Gdańsku. Drugie miejsce zajęła drużyna zawodników gdańskiego klubu żużlowego, która występowała pod nazwą GKS Wybrzeże, zaś trzecią pozycję zajęło Stowarzyszenie "Lechiści"...

Grupa A
W turnieju wystąpiło dziesięć zespołów. W meczu otwarcia drużyna sponsora grająca na co dzień w regionalnych rozgrywkach piłki halowej pokonała pewnie kibiców hokeja ze Stoczniowca Gdańsk 5:1. Drugie spotkanie również zakończyło się mocnym zwycięstwem jednej z drużyn. Naprzeciw siebie stanęli kibice Wybrzeża Gdańsk z grup HST i MBK. Co prawda pierwszą bramkę strzeliło MBK, jednak w dalszej części spotkania to HST kontrolowało przebieg meczu i wygrało 6:1.

W trzecim meczu zadebiutował zespół zielonogórskiego FNF-u. Od początku meczu ze Stoczniowcem zielonogórzanie narzucili swój styl gry, jednak pod koniec to Stoczniowiec strzelił kilka bramek i zrobiło się gorąco, lecz ostatecznie górą byli goście z FNF-u. Czwarte spotkanie, to kolejne wysokie zwycięstwo Leroy Merlin. Bardzo ciekawy był mecz pomiędzy zaprzyjaźnionymi grupami FNF i HST. Najpierw gdańszczanie prowadzili 2:0, żeby potem przegrać 2:3.

Kolejny pojedynek stoczyli ze sobą zawodnicy MBK i Stoczniowca i było to pierwsze zwycięstwo kibiców hokeja. Następnie spotkały się dwa niepokonane zespoły - FNF-u i Leroy Merlin. Od samego początku drużyna sponsora narzuciła bardzo ofensywny styl gry i szybko strzeliła dwie bramki. Później zielonogórzanom udało się odejść od własnej bramki, jednak rywale nie dali strzelić sobie gola i stworzyli kilka groźnych sytuacji, jednak zawodnicy Leroy Merlin nie byli w stanie podwyższyć wyniku, gdyż znakomicie dysponowany był bramkarz FNF-u uznany później najlepszym bramkarzem turnieju.

Bardzo ciekawy był mecz HST ze Stoczniowcem. Na samym początku dużą przewagę uzyskali kibice Stoczniowca, którzy po dwóch minutach prowadzili już 3:0, a pierwszą połowę wygrali 5:1. W drugiej części meczu doszło do kilku spięć pomiędzy zawodnikami. Sędzia nie reagował na brutalne faule, reagował natomiast na nie wyważone reakcje HST, przez co kibice Wybrzeża dostali w tym meczu aż dwie żółte kartki i jedną czerwoną. W drugiej połowie to HST miało przewagę, jednak zdołało strzelić o jedną bramkę za mało, co pogrzebało ich szanse na awans do półfinału. Szanse na pierwsze miejsce zaprzepaścili sobie także kibice z FNF-u, którzy w kolejnym meczu przegrali z MBK 1:2. W ostatnim spotkaniu Leroy Merlin pokonał HST 4:2 i przypieczętował zwycięstwo w grupie.

Tabela
1. Leroy Merlin
2. FNF (Falubaz Zielona Góra)
3. Stoczniowiec
4. HST (Wybrzeże Gdańsk)
4. MBK (Wybrzeże Gdańsk)

Wyniki
Stoczniowiec - Leroy Merlin 1:5
MBK - HST 1:6
Stoczniowiec - FNF 3:4
MBK - Leroy Merlin 1:8
FNF - HST 3:2
MBK - Stoczniowiec 3:6
FNF - Leroy Merlin 0:2
HST - Stoczniowiec 4:5
MBK - FNF 2:1
HST - Leroy Merlin 2:4

Grupa B
Pierwsze spotkanie drugiej grupy rozpoczęło się od meczu zawodników z Lechistami. Bardzo dobrze rozpoczęli zawodnicy GKS Wybrzeże, którzy prowadzili już 3:1. Lechiści grali jednak ostro, przez co z gry zrezygnowali z obawy o swoje zdrowie Tomasz Chrzanowski, Grzegorz Knapp i Mariusz Franków. Do końca turnieju zostali jedynie wychowankowie Wybrzeża, dwaj Ukraińcy - Andriej Karpov i Andriej Kobrin, Grzegorz Dzik, prezes Maciej Polny, oraz kilku działaczy klubu. Ostatecznie mecz otwarcia zakończył się remisem 3:3.

W kolejnych meczach zespół FhZG po jednostronnym pojedynku przegrał ze zgranymi gospodarzami turnieju z WGP Squadu 1:7, zaś Lechiści pewnie pokonali Spartę 6:1. Drugi mecz mieli przed sobą zawodnicy Wybrzeża, tym razem przeciwko FhZG. Wobec nieobecności seniorów gdańskiego klubu, ciężar gry przejął na siebie Maciej Górski, który biegał dużo po parkiecie i strzelał sporo bramek. Godnie wtórował mu drugi wychowanek, Paweł Kołodziejczyk i przy pomocy kolegów pokonali oni zielonogórzan aż 6:1.

W kolejnym meczu kibice Sparty prowadzili od samego początku z gdańską grupą WGP 1:0, jednak gospodarze turnieju w dalszej części spotkania strzelili cztery bramki i wygrali to spotkanie. Chwilę później przedstawiciele Stowarzyszenia "Lechiści" pokazali, że są w wysokiej formie i wygrali z FhZG aż 7:0. W następnym meczu zawodnicy Wybrzeża mieli ciężką przeprawę z kibicami Sparty, ostatecznie wygrywając 5:3.

Bardzo ważnym meczem dla układu tabeli grupy było spotkanie WGP Squadu ze Stowarzyszeniem "Lechiści". Gdyby wygrali kibice piłki nożnej, to zajęliby pierwsze miejsce w tabeli, zaś gdyby górą był WGP Squad, to właśnie organizatorzy byliby w dalszej fazie turnieju. Spotkanie to było bardzo wyrównane i stało na wysokim poziomie, ostatecznie zakończyło się bezbramkowym remisem.

Meczu FhZG ze Spartą zarówno zielonogórzanie, jak i wrocławianie nie chcieli...wygrać... Podawali sobie nawzajem i wystawiali dogodne sytuacje podbramkowe, które jednak nie zawsze udawało się strzelić. Ostatecznie zakończyło się remisem 5:5, który najbardziej ucieszył uczestników tego spotkania.

Ostatni mecz WGP Squadu z GKS Wybrzeże miał kluczowe znaczenie dla układu tabeli. Wygrali żużlowcy 3:1 i zakwalifikowali się do finału, gdzie czekał już ich na nich Leroy Merlin.

Tabela
1. GKS Wybrzeże (zawodnicy)
2. Stowarzyszenie "Lechiści"
3. WGP Squad (Wybrzeże Gdańsk)
4. FSW (Sparta Wrocław)
5. FhZG (Falubaz Zielona Góra)

Wyniki
GKS Wybrzeże - Lechiści 3:3
FhZG - WGP Squad 1:7
Lechiści - Sparta 6:1
GKS Wybrzeże - FhZG 6:1
Sparta - WGP Squad 1:4
FhZG - Lechiści 0:7
Sparta - GKS Wybrzeże 3:5
WGP Squad - Lechiści 0:0
FhZG - Sparta 5:5
WGP Squad - GKS Wybrzeże 1:3

Mecz o 3 miejsce
W meczu o trzecie miejsce szybko udało się strzelić dwie bramki kibicom Lechii Gdańsk. W dalszej części meczu przeważali kibice Falubazu Zielona Góra, którym udało się strzelić jedną bramkę i ostatecznie na trzecim miejscu uplasowali się kibice piłkarscy.
FNF - Lechiści 1:2

Finał
Wielki finał był bardzo ciekawym i wyrównanym widowiskiem. Na samym początku bramkę strzelili zawodnicy Leroy Merlin, a żużlowcy Wybrzeża wsparci działaczami potrafili jedynie wyrównywać, jednak po wyrównaniu zawsze na prowadzenie wychodzili przedstawiciele sponsora. W meczu finałowym na trybunach panowała gorąca atmosfera, kibice z Gdańska, Zielonej Góry i Wrocławia gorąco dopingowali GKS Wybrzeże. Szczególny aplauz wzbudził Andriej Karpov, który kilka razy starał się strzelić bramkę w tym meczu, jednak dopiero, gdy kibice zaczęli skandować jego nazwisko bojowemu Ukraińcowi udało się strzelić bramkę. Kilkakrotnie szansę na gola miał w tym meczu również prezes, Maciej Polny, jednak za każdym razem brakowało szczęścia i ostatecznie górą był Leroy Merlin.
Leroy Merlin - GKS Wybrzeże 3:2

Wyróżnienia:

Najlepszy zawodnik: Maciej Burdziuk (Leroy Merlin)

Najlepszy strzelec: Michał Nowosad (Stowarzyszenie "Lechiści")

Najlepszy bramkarz: Tytus (Falubaz Net Fans)

Nagroda specjalna: Kamil Popławski (GKS Wybrzeże)

Autor: Michał Gałęzewski - SportoweFakty.pl
GKS Wybrzeże Gdańsk

Ave Tarnów

Post autor: Ave Tarnów » 28.02.2007, 11:46

a jak tam w 2 lidze?
ile pozostało polskich zespołów?
kto pozostał? bo niektóre miały się wycofać.
są jakieś zoorganizowane grupy kibiców?
Piłka nożna.. i wszystko jasne
Tarnowskie Jaskółki

Nawrot

Post autor: Nawrot » 28.02.2007, 12:04

1.KSŻ Krosno
2.SC Daugavpils
3.Kolejarz Opole
4.Ukraina Rowne
5.Orzeł Łódź
6.Speedway Miszkolc
7.Kolejarz Rawicz
8.AK Praga

2. mały młynek i Fan Club
3. jak wyżej + kilka flag
7. Flagi i Fan Club

AK Praga pierwszy raz w naszej lidze.
GKS Wybrzeże Gdańsk

H8

Post autor: H8 » 28.02.2007, 12:14

kolejarz opole jak kiedys prezentowala sie ta grupa byla jakas ekipa mocnych wrazen? jakie sa ich stosunki z odra teraz i kiedys?
grg

blackdevils

Post autor: blackdevils » 28.02.2007, 19:34

Ależ bardzo chętnie udzielę koledze odpowiedzi na pytanie :) Faktycznie - jeśli chodzi o inne ekipy to głównie bazowałem na informacjach z for internetowych kibiców, ale także rozmawiałem z kilkoma osobami. Tak kojarzyłem, że mieliście chyba kiedyś stronę razem z CKM-em tylko gdzieś zapodziałem adres, stąd szczątkowe informacje, bo nic więcej nie znalazłem na forum. W zinie skupiam się głównie na działalności ultrasowej ekip, nie piszę o grupach mocniejszych wrażeń, bo po pierwsze do takiej nie należę, a po drugie KM nie ma takowej. Tak więc jak pisałem - z ultrasowych newsów nic u was nie znalazłem. Jeśli jednak uważasz, że powinienem o czymś napisać, to napisz tutaj, zamieszczę sprostowanie w następnym numerze.

pozdro

Nawrot

Post autor: Nawrot » 28.02.2007, 20:24

blackdevils pisze:W zinie skupiam się głównie na działalności ultrasowej ekip, nie piszę o grupach mocniejszych wrażeń, bo po pierwsze do takiej nie należę, a po drugie KM nie ma takowej.
pozdro
Najwidoczniej masz rozdwojenie jaźni ponieważ w popszednim numerze Zina pisałeś:
. Co do kibiców PSŻ-u to sprawa jest trochę skomplikowana. W zasadzie najbardziej logicznym rozwiązaniem byłyby przyjazne stosunki pomiędzy nami a nimi, przede wszystkim ze względu na Wielkopolskę, oraz ze względu na raczej przyjazne stosunki na linii Gniezno – Poznań. Kto wie, czy w grę nie wchodziłaby nawet zgoda, dzięki czemu powstałaby wielkopolska triada. Jest jednak jedno ale. Poznaniakom niestety bliżej do Falubazu niż do nas, co całkowicie przekreśla przedstawiony wariant.
Nie wspomne już o tym zdaniu z Falubazem.
GKS Wybrzeże Gdańsk

blackdevils

Post autor: blackdevils » 28.02.2007, 20:43

Nawrot pisze:
blackdevils pisze:W zinie skupiam się głównie na działalności ultrasowej ekip, nie piszę o grupach mocniejszych wrażeń, bo po pierwsze do takiej nie należę, a po drugie KM nie ma takowej.
pozdro
Najwidoczniej masz rozdwojenie jaźni ponieważ w popszednim numerze Zina pisałeś:
. Co do kibiców PSŻ-u to sprawa jest trochę skomplikowana. W zasadzie najbardziej logicznym rozwiązaniem byłyby przyjazne stosunki pomiędzy nami a nimi, przede wszystkim ze względu na Wielkopolskę, oraz ze względu na raczej przyjazne stosunki na linii Gniezno – Poznań. Kto wie, czy w grę nie wchodziłaby nawet zgoda, dzięki czemu powstałaby wielkopolska triada. Jest jednak jedno ale. Poznaniakom niestety bliżej do Falubazu niż do nas, co całkowicie przekreśla przedstawiony wariant.
Nie wspomne już o tym zdaniu z Falubazem.
Nie rozumiem? Przecież my ze Startem nie mamy zgody chuligańskiej tylko ultrasowską albo przynajmniej coś pokroju tego. To samo tyczyłoby się ewentualnej triady.

Nawrot

Post autor: Nawrot » 28.02.2007, 20:59

A to przepraszam jeśli to "ultrasowa" :D Nie wiedziałem że takowe istnieją. Pozdrawiam
GKS Wybrzeże Gdańsk

blackdevils

Post autor: blackdevils » 28.02.2007, 21:27

Ehh nie chce mi się pisać na ten temat. Wątek był już poruszany na tym forum.

Nawrot

Post autor: Nawrot » 28.02.2007, 21:47

O ultrasowej triadzie Wielkopolskiej na pewno nie było, więc mógłbyś coś napisać.
Po tym co widziałem w Poznaniu bardzo mnie to interesuje bo bardziej anty-kibicowskiego Fan Clubu w życiu nie widziałem. Panowie z wąsami na pewno będą zainteresowani zgodą bo z nami także chcieli "ją zrobić" :) Powodzenia
GKS Wybrzeże Gdańsk

kapusta

Post autor: kapusta » 28.02.2007, 23:02

nawrot bo w poznaniu to są kibice, którzy chodzą na żużel pooglądać a ni kibicować. jeszcze 5 lat temu napisałbym o ekipie z gniezna, ale w starcie jest tak jak w ostrovie. tylko ekipa ultras. tak więc jezeli ktoś ma zgodę to tulko ultrasi, bo inni nie mogą, innych nie ma :P bo gnieźnieńskiego fc lecha do tego tematu nie należy mieszać

Nawrot

Post autor: Nawrot » 28.02.2007, 23:20

No dobra ale Ci sami ultrasi, lub jeden, w swoim Zinie rozważa możliwość zgody z Poznaniem o których nawet w naszych Polskich realiach nie odważyłbym się powiedzieć "Ultras".

Z mojej strony koniec tematu "Wielkopolskich klimatów" :) Pozdrawiam
GKS Wybrzeże Gdańsk

kapusta

Post autor: kapusta » 28.02.2007, 23:31

mam nadzieje, że nas odwiedzicie jak zwykle liczną ekipą. tylko nie wywieszajcie flag lechii( a tak bywało) i odpuście sobie jechanie na arkę. to w końcu inna dyscyplina, a dla startu to całkowicie obcy klub. no chyba, ze zaczniecie jechac na lecha, to u nas ludzie się zdenerwują, bo to nawet lubiany zspół w gnieźnie :twisted:

forbidden

Post autor: forbidden » 28.02.2007, 23:53

Nawrot pisze:A to przepraszam jeśli to "ultrasowa" :D Nie wiedziałem że takowe istnieją. Pozdrawiam
to powiedz mi kolego jaka wy macie zgode ze Spartą Wrocław...Sparta nie ma chuliganów tylko ultrasów (których wg ciebie tez nie ma bo nie odwazysz sie uzyc tego słowa w polskich realiach) a sami Wrocławianie nazywaja siebie Fanatykami wiec macie zgode fanatyczną ze Sparta? ja o takiej nie słyszałem.

nie czepiam sie Ciebie ale Ty nie czepiaj sie innych, niech KMO, Start itd. uwazaja sie za ultrasów co Ci do tego?

Nawrot

Post autor: Nawrot » 01.03.2007, 07:19

forbidden źle mnie zrozumiałeś chodziło mi o klub z Poznania, zresztą chyba wyraźnie napisałem.
nie czepiam sie Ciebie ale Ty nie czepiaj sie innych, niech KMO, Start itd. uwazaja sie za ultrasów co Ci do tego?
Jestem Ultrasem, i jakbym uważał się za chuligana to chyba bym był śmieszny prawda? Nie lubie jak ktoś wypisuje bzdury, tylko tyle.
kapusta pisze:mam nadzieje, że nas odwiedzicie jak zwykle liczną ekipą. tylko nie wywieszajcie flag lechii...
bez komentarza.

Pozdrawiam.
GKS Wybrzeże Gdańsk

blackdevils

Post autor: blackdevils » 01.03.2007, 10:30

Z tym Poznaniem to było tylko czysto hipotetyczne rozważanie. I tylko ze względu na Wielkopolskę. Napisałem jednak, że takie coś nie wchodzi w grę więc nie wiem z czego robisz problem.

Czaper

Post autor: Czaper » 01.03.2007, 12:22

Kiedyś z ciekawości przeszedłem się na mecz żużlowy PSŻ. Zobaczyłem babcie ubrane w koszulki FC SKORPIONY. Z nimi chcecie sobie zgodę robić?
Pzdr.
Podnieśmy się, by zniszczyć tych dla których Kraj, NIE ZNACZY NIC!

bercik RTS

Post autor: bercik RTS » 01.03.2007, 14:34

Ktoś ma jakieś foty kibiców Orła Łódź?

Ultras GKM

Post autor: Ultras GKM » 01.03.2007, 14:54

blackdevils pisze:Ależ bardzo chętnie udzielę koledze odpowiedzi na pytanie :) Faktycznie - jeśli chodzi o inne ekipy to głównie bazowałem na informacjach z for internetowych kibiców, ale także rozmawiałem z kilkoma osobami. Tak kojarzyłem, że mieliście chyba kiedyś stronę razem z CKM-em tylko gdzieś zapodziałem adres, stąd szczątkowe informacje, bo nic więcej nie znalazłem na forum. W zinie skupiam się głównie na działalności ultrasowej ekip, nie piszę o grupach mocniejszych wrażeń, bo po pierwsze do takiej nie należę, a po drugie KM nie ma takowej. Tak więc jak pisałem - z ultrasowych newsów nic u was nie znalazłem. Jeśli jednak uważasz, że powinienem o czymś napisać, to napisz tutaj, zamieszczę sprostowanie w następnym numerze.

pozdro

To ja Ci teraz odpowiem, ze w Grudziądzu ze strony ultras dzieje sie bardzo duzo. Kibice w zime wydali wiele pamiatek klubowych, np. czapki zimowe i koszulki polo. Pojawily sie tez nowe vlepki, ktore znajdowaly sie na tym forum. A jesli chodzi o najblizszy sezon, to wiele ekip zuzlowych ultras na pewno zaskoczy sie naszymi oprawami. Na nastepny raz nie pisz nie sprawdzonych informacji. A jesli chodzi o klub, to tez jest juz dobrze!

blackdevils

Post autor: blackdevils » 01.03.2007, 15:07

Czaper pisze:Kiedyś z ciekawości przeszedłem się na mecz żużlowy PSŻ. Zobaczyłem babcie ubrane w koszulki FC SKORPIONY. Z nimi chcecie sobie zgodę robić?
Pzdr.
Powtórzę jeszcze raz - nie chcemy.

Handuś
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Handuś » 01.03.2007, 16:03

Koledzy możecie przestać opowiadac już bzdury natemat jakiś wyimaginowanych zgód ULTRASÓW :?:

I pisanie o Wielkopolskiej triadzie: Gniezna, Ostrowa i Poznania...to trochę załosne :roll:

M_SFW

Post autor: M_SFW » 01.03.2007, 16:58

Nie wiem po co temat został utworzony, sezon jeszcze się nie rozpoczął, a już widzę, że co poniektórzy zaczynają podbój internetu. Wrzućcie na luz, po 9 kwietnia zdążycie jeszcze sobie popisać na pewno. Pozdrowienia dla normalnych i do zobaczenia w sezonie.
SPEEDWAY FIGHTERS WŁÓKNIARZ CZĘSTOCHOWA

Czaper

Post autor: Czaper » 01.03.2007, 18:39

blackdevils pisze:
Czaper pisze:Kiedyś z ciekawości przeszedłem się na mecz żużlowy PSŻ. Zobaczyłem babcie ubrane w koszulki FC SKORPIONY. Z nimi chcecie sobie zgodę robić?
Pzdr.
Powtórzę jeszcze raz - nie chcemy.
Nie oczekiwałem odpowiedzi na to pytanie.
Handuś pisze:Koledzy możecie przestać opowiadac już bzdury natemat jakiś wyimaginowanych zgód ULTRASÓW :?:

I pisanie o Wielkopolskiej triadzie: Gniezna, Ostrowa i Poznania...to trochę załosne :roll:
Jesli do kogoś piszesz, to pisz do konkretnej osoby.
I jeszcze jedna sprawa...
Triada jest jedna i wymyślanie czegoś na siłę jest zostawię to bez komentarza.
Jak Start może mieć z Wami zgodę jak i Wy i Oni nie macie chuliganów? Co sam przyznaleś...
Zresztą nie mieszam się do żużla...
Podnieśmy się, by zniszczyć tych dla których Kraj, NIE ZNACZY NIC!

forbidden

Post autor: forbidden » 01.03.2007, 19:35

Czper a powiedz mi ile znasz Trójc

Kosti

Post autor: Kosti » 10.03.2007, 11:47

Wiecie moze jakie ekipy beda wchodzily w sklad tych co beda sie wymieniac na mecze wejsciowkami?

Nawrot

Post autor: Nawrot » 10.03.2007, 13:10

Tu chodzi głównie o grupy zorgnizowane i kluby które wejdą w inicjatywe Stowarzyszenia z Rybnika. Sprawa jest otwarta.

Dodam że Wybrzeże w zeszłym sezonie weszło tak na mecz w Poznaniu (autokar), a fani PSŻ u nas, nie było żadnych imiennych list.

[link]
GKS Wybrzeże Gdańsk

clemente soriano

Post autor: clemente soriano » 13.03.2007, 22:25

na linii Rzeszów-Tarnów przed inauguracją e-ligi 2 sparingi:

25.03.2007 Unia T.-Stal Rz. (niedziela)
26.03.2007 Stal Rz.-Unia T. (poniedziałek 17.30)

To są wstępne terminy - czy to dojdzie do skutku to kwestia działaczy/zawodników

t4iglo

Post autor: t4iglo » 17.03.2007, 10:25

PeQ- pisze:W niedziele na Hali Polonia odbyla sie prezentacja zespolu Wlokniarza. Na trybunach zasiadlo ok 2500 kibicow. Nas w mlynie ok 100-150 osob. Praktycznie cala impreze jechalismy z bardzo glosnym dopingiem ktory calkowicie zagluszal tragiczne naglosnienie na hali. W czasie prezentacji odpalamy zimne ognie i puszczamy sektorowke - pasiak.

Na stronach klubu i innych sportsboradach do dzis mozna uslyszec komentarze piknikow o zlych ultrasach ktorzy nie dosc, ze zakrzyczeli wszystkich na scenie to robili to jeszcze stanowczo... za glosno ;)
Czy można ujrzeć gdzieś foto nowej flagi za którą stoi zapewne "ta druga" grupa kibiców CKM ?
Te setki osób, wpatrzonych w nas oczu
Hamują nas, gdy my robimy krok po kroku
Stańcie z boku, spokój, dajcie mi szansę
Bez pomocy mędrków chcę pokazać, że potrafię.

t4iglo

Post autor: t4iglo » 17.03.2007, 21:39

PeQ- pisze:O jaka nowa flage chodzi to ja (bialo-)zielonego pojecia nie mam :?
Sory mój błąd.
Powołałem się w swoim pytaniu na relacje osoby niezbyt zoorientowanej w realiach kibicowskich (dla której flag/trans - to to samo)

Pzdr.

tylko_na_chwile

Post autor: tylko_na_chwile » 17.03.2007, 22:00

t4iglo pisze:Powołałem się w swoim pytaniu na relacje osoby niezbyt zoorientowanej w realiach kibicowskich (dla której flag/trans - to to samo)
celem wyjaśnienia - chodzi tu o moją osobę - powiedziałem o 'transparencie', a kolega nie wiedzieć czemu zaczął dopytywać się o 'flagę'. Dopiero po ponownej uwadze zrozumiał różnicę i zreflektował się, pisząc powyższego posta.
A chodzi mu o transparent z napisem "biali kibice czarnego sportu" wywieszony przy wyjściu Antonio Lindbaecka.

t4iglo

Post autor: t4iglo » 19.03.2007, 07:53

tylko_na_chwile pisze:
t4iglo pisze:Powołałem się w swoim pytaniu na relacje osoby niezbyt zoorientowanej w realiach kibicowskich (dla której flag/trans - to to samo)
celem wyjaśnienia - chodzi tu o moją osobę - powiedziałem o 'transparencie', a kolega nie wiedzieć czemu zaczął dopytywać się o 'flagę'. Dopiero po ponownej uwadze zrozumiał różnicę i zreflektował się, pisząc powyższego posta.
A chodzi mu o transparent z napisem "biali kibice czarnego sportu" wywieszony przy wyjściu Antonio Lindbaecka.
A Ty kto :shock:
żarty jakieś ? :lol:

Zaglebiak1906

Post autor: Zaglebiak1906 » 20.03.2007, 22:07

A jak wyglada sytuacja miedzy PSŻ Poznań a Lechem Poznań? A Warta Poznań ma jakiś kibiców?
<<< Zagłębie Sosnowiec >>>

Cartman
ban

Post autor: Cartman » 20.03.2007, 22:12

Zaglebiak1906 pisze:A jak wyglada sytuacja miedzy PSŻ Poznań a Lechem Poznań? A Warta Poznań ma jakiś kibiców?
Warta ma kibiców. A kibice PSŻ-u są że tak powiem olewani przez kibców Lecha.

Nawrot

Post autor: Nawrot » 24.03.2007, 16:39

Zakończyliśmy budowę gniazda. Doszły też nowe zabawki dla prowadzących doping.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

całość [link]
Pozdro
GKS Wybrzeże Gdańsk

forbidden

Post autor: forbidden » 26.03.2007, 10:42

[link]

Na trybunach zjawiło się ponad pięć tysięcy spragnionych żużla kibiców. Działacze klubowi postanowili zrobić próbę generalną przed pierwszym ligowym meczem. Rywal nie był najmocniejszy, ale dał się torunianom we znaki. Nie zawiódł jedynie Wiesław Jaguś, nieźle po kontuzji poczynał sobie Ales Dryml. Słabiutko wypadli juniorzy (dobrze, że do zdrowia wraca Karol Ząbik, w sobotę już trenował), niewiele lepiej Matej Zagar.
- Martwi mnie postawa młodzieży - powiedział menedżer Unibaksu Jacek Gajewski. - Dobrze, że braki wyszły teraz, gdy do pierwszego ligowego meczu są jeszcze dwa tygodnie. Matej Zagar przyjechał, pojeździł i ma czas teraz na przemyślenia, co było źle. Ucieszyłem się za to postawą Alesa Drymla.
Niestety, podczas spotkania doszło do bijatyki na trybunach (wszystkiemu biernie przyglądała się służba ochroniarska). Później grupy młodych ludzi goniły się jeszcze na koronie stadionu i okolicznych ulicach. Oby to był pierwszy i ostatni raz.

CINEK_KSF

Post autor: CINEK_KSF » 26.03.2007, 21:49

Może ktoś z Torunia lub Ostrowa opisac co działo się na sparingu w Toruniu?
Obrazek

bialo - niebieski

Post autor: bialo - niebieski » 26.03.2007, 22:20

Zaproszenie przed inauguracyjnym meczem z Wrocławiem i ogolnie calym sezonem :

http://www.youtube.com/watch?v=Vfyy5I5c8zk

ODPOWIEDZ