Kp Katowice
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Kp Katowice
Wg. Facebook'a jutro ma odbyć się głosowanie z udziałem osób posiadających karte kibica. Głosujący staną przed wyborem IV liga lub ekstraklasa z tym pseudobiznesmenem. Patrząc na forum Polonii można stwierdzić, że większość jest przeciwna wchodzeniu w jakiekolwiek układy i opowiada się za IV ligą.
-
ciasnywiesiek pisze:Wg. Facebook'a jutro ma odbyć się głosowanie z udziałem osób posiadających karte kibica. Głosujący staną przed wyborem IV liga lub ekstraklasa z tym pseudobiznesmenem. Patrząc na forum Polonii można stwierdzić, że większość jest przeciwna wchodzeniu w jakiekolwiek układy i opowiada się za IV ligą.
B-klasa albo extraklasa. Na IV ligę nie ma w tym wypadku szans, bo Król zostawia Polonię w mazowieckim PZPN.
-
Facebook Polonii mówi że wybór będzie między IV ligą a E-klasą co oznacza że jeśli kibice się nie zgodzą to król pakuje swój cyrk i jedzie dalej w Polske szukać naiwnych... Swoją drogą takie podejscie mówi wszystko o poziomie i świadomości tego człowiekaSjc pisze:ciasnywiesiek pisze:Wg. Facebook'a jutro ma odbyć się głosowanie z udziałem osób posiadających karte kibica. Głosujący staną przed wyborem IV liga lub ekstraklasa z tym pseudobiznesmenem. Patrząc na forum Polonii można stwierdzić, że większość jest przeciwna wchodzeniu w jakiekolwiek układy i opowiada się za IV ligą.
B-klasa albo extraklasa. Na IV ligę nie ma w tym wypadku szans, bo Król zostawia Polonię w mazowieckim PZPN.
-
[link]
"Super G" krytykuje fuzję GKS-u z Polonią. "Dla mnie ta sprawa śmierdzi"
Mistrz Europy w boksie Grzegorz Proksa jest pewien, że GieKSa wróci do ekstraklasy, ale nie chce, aby stało się to w wyniku połączenia klubu z "Polonią" Warszawa.
Proksa, który niedawno w wielkim stylu odzyskał tytuł mistrza Europy w wadze średniej federacji EBU, jest kibicem GKS-u. W sprawie fuzji ma takie samo zdanie jak zdecydowana większość fanów GieKSy.
W rozmowie z GieKSainfo.pl Proksa mówi, że śledzi ostatnie doniesienia na temat klubu. - Zawsze bliskie sercu jest mi to, co się dzieje na Bukowej, choć przyznam szczerze, że jestem zniesmaczony tym, co do mnie dochodzi. W naszej naturze już tak jest, że wszystko chcemy robić honorowo. I musimy o tym pamiętać i strzec tego. Jestem absolutnie pewien, że wrócimy do ekstraklasy, bo należy się to nam kibicom za to, że w najtrudniejszych momentach byliśmy zawsze z GieKSą! Nawet w najniższej lidze! Będą lepsze czasy, będzie ekstraklasa, ale zróbmy to ciężką pracą i wspólnym wysiłkiem, a nie w taki banalny sposób - podkreśla.
Proksa jest zaskoczony, że właściciel klubu wyłożył olbrzymie pieniądze na zakup "Polonii", a obecnie piłkarze GKS-u mają wielomiesięczne zaległości w wypłatach. - Dla mnie ta sprawa śmierdzi. Ewidentnie ktoś chciał wykorzystać klub - twierdzi bokser.
"Super G" krytykuje fuzję GKS-u z Polonią. "Dla mnie ta sprawa śmierdzi"
Mistrz Europy w boksie Grzegorz Proksa jest pewien, że GieKSa wróci do ekstraklasy, ale nie chce, aby stało się to w wyniku połączenia klubu z "Polonią" Warszawa.
Proksa, który niedawno w wielkim stylu odzyskał tytuł mistrza Europy w wadze średniej federacji EBU, jest kibicem GKS-u. W sprawie fuzji ma takie samo zdanie jak zdecydowana większość fanów GieKSy.
W rozmowie z GieKSainfo.pl Proksa mówi, że śledzi ostatnie doniesienia na temat klubu. - Zawsze bliskie sercu jest mi to, co się dzieje na Bukowej, choć przyznam szczerze, że jestem zniesmaczony tym, co do mnie dochodzi. W naszej naturze już tak jest, że wszystko chcemy robić honorowo. I musimy o tym pamiętać i strzec tego. Jestem absolutnie pewien, że wrócimy do ekstraklasy, bo należy się to nam kibicom za to, że w najtrudniejszych momentach byliśmy zawsze z GieKSą! Nawet w najniższej lidze! Będą lepsze czasy, będzie ekstraklasa, ale zróbmy to ciężką pracą i wspólnym wysiłkiem, a nie w taki banalny sposób - podkreśla.
Proksa jest zaskoczony, że właściciel klubu wyłożył olbrzymie pieniądze na zakup "Polonii", a obecnie piłkarze GKS-u mają wielomiesięczne zaległości w wypłatach. - Dla mnie ta sprawa śmierdzi. Ewidentnie ktoś chciał wykorzystać klub - twierdzi bokser.
http://pl.tinypic.com/r/rrqfkz/8
-
Nigdzie nie pojedzie, bo na licencji Groclinu, można grać w tym sezonie tylko w Warszawie.ciasnywiesiek pisze:Facebook Polonii mówi że wybór będzie między IV ligą a E-klasą co oznacza że jeśli kibice się nie zgodzą to król pakuje swój cyrk i jedzie dalej w Polske szukać naiwnych... Swoją drogą takie podejscie mówi wszystko o poziomie i świadomości tego człowiekaSjc pisze:ciasnywiesiek pisze:Wg. Facebook'a jutro ma odbyć się głosowanie z udziałem osób posiadających karte kibica. Głosujący staną przed wyborem IV liga lub ekstraklasa z tym pseudobiznesmenem. Patrząc na forum Polonii można stwierdzić, że większość jest przeciwna wchodzeniu w jakiekolwiek układy i opowiada się za IV ligą.
-
- ostatnie ostrzeżenie
-
Takie cus dostaja "kibice" Polonii na maila:
Drogi Kibicu Polonii!
Jutro, tj. 24 lipca 2012 roku, odbędzie się głosowanie nad przyszłością
jakiej życzymy sobie dla Czarnych Koszul. Głosowanie odbędzie się na
Konwiktorskiej 6 w godzinach 18.30 - 22.30.
Aktualnie mamy dwie opcje do wyboru:
1. Wsparcie ekstraklasowej Polonii z Ireneuszem Królem jako właścicielem
klubu
2. Wsparcie czwartoligowej lub B-klasowej Polonii, będącej własnością
kibiców
Wybór dla jednych będzie bardzo trudny, dla innych oczywisty - Twoje zdanie
będzie ważne jak nigdy dotąd!
Warunkiem oddania głosu jest posiadanie Karty Kibica Polonii Warszawa.
Do zobaczenia na K6!
Drogi Kibicu Polonii!
Jutro, tj. 24 lipca 2012 roku, odbędzie się głosowanie nad przyszłością
jakiej życzymy sobie dla Czarnych Koszul. Głosowanie odbędzie się na
Konwiktorskiej 6 w godzinach 18.30 - 22.30.
Aktualnie mamy dwie opcje do wyboru:
1. Wsparcie ekstraklasowej Polonii z Ireneuszem Królem jako właścicielem
klubu
2. Wsparcie czwartoligowej lub B-klasowej Polonii, będącej własnością
kibiców
Wybór dla jednych będzie bardzo trudny, dla innych oczywisty - Twoje zdanie
będzie ważne jak nigdy dotąd!
Warunkiem oddania głosu jest posiadanie Karty Kibica Polonii Warszawa.
Do zobaczenia na K6!
-
Z uwagi na cisze wyborczą, najlepiej zamknąć temat.
ja zadam takie pytanie do KSP, głosowanie jest spowodowane tym że jest u Was duży podział w tej sprawie? czy może brak jest osoby/osób które mogłyby wyznaczyć samodzielnie drogę którą bedziecie szli i dlatego wolicie mieć usprawiedliwienie ewentualnego niepowodzenia hasłem "sami tak wybraliście, to macie"?. Pytam bo jest dla mnie to bardzo dziwne, wyznając powiedzenie "na trybunach nie ma demokracji".
-
swoją drogą znalazłem jeszcze jeden przykład fuzji w naszym kraju:
(15.03.1964) – GKS Piast Gliwice [fuzja z GKS Gliwice i KS Metal Gliwice]
(17.10.1983) – MC-W GKS Piast Gliwice
(12.09.1989) – CWKS Piast-Bumar Gliwice
(1989) – [fuzja z ZTS Łabędy (Gliwice)]
(1990) – CWKS Bumar-Piast Gliwice
(04.04.1990) – KS Bumar Gliwice
(11.05.1990) – KS Bumar Łabędy (Gliwice)
(01.07.1990) – KS Bumar Gliwice
(1991) – KS Piast-Bumar Gliwice
(01.07.1992) – MC-W GKS Piast Gliwice
(01.08.1995) – KS Bojków Gliwice [fuzja z KS Bojków Gliwice]
(15.09.1995) – KS Piast Bojków Gliwice
(02.09.1996) – GKS Piast Gliwice[2]
(15.03.1964) – GKS Piast Gliwice [fuzja z GKS Gliwice i KS Metal Gliwice]
(17.10.1983) – MC-W GKS Piast Gliwice
(12.09.1989) – CWKS Piast-Bumar Gliwice
(1989) – [fuzja z ZTS Łabędy (Gliwice)]
(1990) – CWKS Bumar-Piast Gliwice
(04.04.1990) – KS Bumar Gliwice
(11.05.1990) – KS Bumar Łabędy (Gliwice)
(01.07.1990) – KS Bumar Gliwice
(1991) – KS Piast-Bumar Gliwice
(01.07.1992) – MC-W GKS Piast Gliwice
(01.08.1995) – KS Bojków Gliwice [fuzja z KS Bojków Gliwice]
(15.09.1995) – KS Piast Bojków Gliwice
(02.09.1996) – GKS Piast Gliwice[2]
-
- ostatnie ostrzeżenie
Dwie ekipy,jedna banda,Ślaska krew!
-
amigoksg pisze:swoją drogą znalazłem jeszcze jeden przykład fuzji w naszym kraju:
swoją drogą to musiałeś się przyjebać do Piasta
-
Piotr Stokowiec zostanie trenerem Polonii Warszawa. Budżet Polonii w nadchodzącym sezonie ekstraklasy ma wynieść 15 milionów złotych - donosi Polsat Sport News.
- Polonia Warszawa będzie rozgrywała swoje mecze na Konwiktorskiej - oznajmił nowy prezes "Czarnych Koszul" Ireneusz Król.
- Dziś pozostało mi dopięcie umowy cywilno-prawnej dotyczących odkupienia barw klubowych od Józefa Wojciechowskiego - poinformował Ireneusz Król.
- Dla kibiców Polonii mam propozycję: przeznaczę dla nich dwa miejsca w radzie nadzorczej zapisane w statucie spółki - dodał nowy właściciel Polonii Warszawa, informuje Polsat Sport News.
-
- ostatnie ostrzeżenie
szybko się Polonii znudziło szukanie honorowego rozwiązania. No ale dostaniecie Irka to będziecie mieli za swoje :D
na GieKSie za sam pomysł poddania takiej sprawy pod głosowanie dostałoby się klapsa i worek. Podejrzewam że w większości ekip podobnie.
na GieKSie za sam pomysł poddania takiej sprawy pod głosowanie dostałoby się klapsa i worek. Podejrzewam że w większości ekip podobnie.
-
Jeśli można - szczere gratulacje dla kiboli GKSu za bezpardonowe przegonienie tego pajaca. Klub w sporych tarapatach finansowych, potężna konkurencja dookoła, niespełnione ambicje, a mimo to nie było dla was tematu zaakceptowania tego wymysłu. Oczywiście media temu nie poświęcą dostatecznie dużo uwagi, więc naród nie zobaczy w takiej skali jak powinien, że wśród tych pomiatanych kiboli takie hasła jak tradycja, uczciwość, sport ponad pieniądze znaczą bardzo dużo i są fundamentem tej zajawki.
Brawa dla was.
Brawa dla was.

Kawał c****.
-
Z racji tego że pan Ireneusz Król od chuliganów woli kibiców "przy muzyce disco polo,grilu i z nisko procentowym piwem" :
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 8P9xdwLq6c
WALKA TRWA!
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 8P9xdwLq6c
WALKA TRWA!
-
Kilka postów wyżej masz to samo..
Wstrzymałbym się z oceną kibiców Polonii przed finałem sprawy, to że jakieś barany wypisują się na ich forum o niczym nie świadczy.
Wstrzymałbym się z oceną kibiców Polonii przed finałem sprawy, to że jakieś barany wypisują się na ich forum o niczym nie świadczy.
-
Szczerze mówiąc gdyby Polonia wystartowała w IV lidze czy B klasie to tak jak napisali na swoim forum -ZGINĘLIBY- więc potrafię zrozumieć że wolą malinowego króla
-
Ty tak na poważnie ??halodrol pisze:Szczerze mówiąc gdyby Polonia wystartowała w IV lidze czy B klasie to tak jak napisali na swoim forum -ZGINĘLIBY- więc potrafię zrozumieć że wolą malinowego króla
-
ciekawe która siła zwycięży...pieniądza czy miłości, bo po tym co odstawia ten cały 'król' nie trudno się domyślić głosowanie na którą ligę będzie siłą miłości.
jeśli wybierzecie ekstraklasę i nie osiągniecie sportowego sukcesu to król was zostawi i odejdzie, kolejny typowy przykład pseudobiznesmena pakującego się w sport naiwnie marzącego o drugim realu czy barcelonie z którego w ciągu roku będzie czerpał nieopisane korzyści.
TYLKO RZECZY NIEPOLICZALNE!
jeśli wybierzecie ekstraklasę i nie osiągniecie sportowego sukcesu to król was zostawi i odejdzie, kolejny typowy przykład pseudobiznesmena pakującego się w sport naiwnie marzącego o drugim realu czy barcelonie z którego w ciągu roku będzie czerpał nieopisane korzyści.
TYLKO RZECZY NIEPOLICZALNE!
Tuskostan - mityczny stan na zielonej wyspie, gdzie 28-latek, milioner z 6 wyrokami zakłada linie lotniczą oraz parabank...aby żyło się lepiej!
-
A co ma robic Polonia ich klub jest w Extraklasie Król to tylko sponsor . Normalnie maja chodzic na swoj klub i tyle .Warszawski(L)egion88 pisze:Ty tak na poważnie ??halodrol pisze:Szczerze mówiąc gdyby Polonia wystartowała w IV lidze czy B klasie to tak jak napisali na swoim forum -ZGINĘLIBY- więc potrafię zrozumieć że wolą malinowego króla
Inna opcja nie powinna byc brana .
A dla ciebie Legionisto wiem ze upadek czy B klasa by byla najlepsza bo to by byl koniec dla tego klubu jesli chodzi o sprawy kibicowskie .
-
powtórzę siebie jak wyżej: jeśli szybkiego sukcesu sportowego za króla nie będzie, upadek będzie jeszcze szybszy, już on pokazał do czego jest zdolny, sytuacja vide wojciechowski i wszyscy inni "biznesmeni" w sporciePasta2 pisze:A co ma robic Polonia ich klub jest w Extraklasie Król to tylko sponsor . Normalnie maja chodzic na swoj klub i tyle .Warszawski(L)egion88 pisze:Ty tak na poważnie ??halodrol pisze:Szczerze mówiąc gdyby Polonia wystartowała w IV lidze czy B klasie to tak jak napisali na swoim forum -ZGINĘLIBY- więc potrafię zrozumieć że wolą malinowego króla
Inna opcja nie powinna byc brana .
A dla ciebie Legionisto wiem ze upadek czy B klasa by byla najlepsza bo to by byl koniec dla tego klubu jesli chodzi o sprawy kibicowskie .
Tuskostan - mityczny stan na zielonej wyspie, gdzie 28-latek, milioner z 6 wyrokami zakłada linie lotniczą oraz parabank...aby żyło się lepiej!
-
Uczciwie trzeba przyznać, że część Polonistów w przeciwieństwie do Pasty2 wie co to honor
Oświadczenie Polonijnych Patriotów
OŚWIADCZENIE GRUPY:
Grupa Polonijnych Patriotów oświadcza, że, niezależnie od wyników głosowania, nie będzie uczęszczać ani w żaden inny sposób wspierać klubu piłkarskiego Króla.
Jest to dla nas najtrudniejszy dzień w życiu kibica Polonii Warszawa, klubu dla nas świętego. Nie możemy jednak wpierać now(eg)otworu z powodów, które już wielokrotnie były przytaczane i odcinamy się od wszelkich działań grupy negocjacyjnej.
-
Po za nimi jeszcze mnóstwo innych osób które to zbojkotuje. W tym ja.SzB pisze:Uczciwie trzeba przyznać, że część Polonistów w przeciwieństwie do Pasty2 wie co to honor
OŚWIADCZENIE GRUPY:
Grupa Polonijnych Patriotów oświadcza, że, niezależnie od wyników głosowania, nie będzie uczęszczać ani w żaden inny sposób wspierać klubu piłkarskiego Króla.
Jest to dla nas najtrudniejszy dzień w życiu kibica Polonii Warszawa, klubu dla nas świętego. Nie możemy jednak wpierać now(eg)otworu z powodów, które już wielokrotnie były przytaczane i odcinamy się od wszelkich działań grupy negocjacyjnej.
Dobranoc Państwu.
Galimatias pisze: Czy do k**** nędzy nie można wyczyścić 6 i 7 strony tego tematu? Obydwie strony Łodzi tak tu nasrały, że śmierdzi gorzej niż w Krakowie.
-
z tego co można przeczytać ci z grupy "negocjacyjnej" nie liczą na jakikolwiek sukces z tym typem. Cała sprawa rozchodzi się o to aby przetrwać i zabezpieczyć się przed kolejnym odsprzedaniem licencji ch.j wie komu w przyszłosci poprzez wejście do zarządu spółki. Czy jakikolwiek beda mieli wpływ na to kto bedzie po Królu to czas pokaze.P_FSW pisze:
jeśli wybierzecie ekstraklasę i nie osiągniecie sportowego sukcesu to król was zostawi i odejdzie,
-
Na ich forum 75% jest za rozpoczęciem od nowa.SzB pisze:Uczciwie trzeba przyznać, że część Polonistów w przeciwieństwie do Pasty2 wie co to honor
OŚWIADCZENIE GRUPY:
-
\Oczywiscie to bedzie dzialalnosc spolkeczna ?:) A jaki moga miec wplyw ? Zaden.modest pisze:Cała sprawa rozchodzi się o to aby przetrwać i zabezpieczyć się przed kolejnym odsprzedaniem licencji ch.j wie komu w przyszłosci poprzez wejście do zarządu spółki. Czy jakikolwiek beda mieli wpływ na to kto bedzie po Królu to czas pokaze.
-
Ale dlaczego mają bojkotować Ekstraklasowa Polonię? Przecież, oprócz właściciela nic się nie zmieniło. Wielu kibiców innych klubów też by chciało, żeby zmienili się właściciele ich klubu. Ja wiem, że Król jest jeszcze gorszy od Wojciechowskiego, ale jak już chcą protestować to przeciwko działaczom i właścicielowi - czyli Królowi, tak jak np. Widzew.
-
Ale to zupełnie inna bajka, bo pomiędzy zmianą właścicieli działo się wiele. Król ma wyjebane w KSP, sam mówił w wywiadach, że nic go nie łączy z Warszawą, ma w d**** KSP. Zrobił po prostu to, co było dla niego w tej chwili najwygodniejsze.AK! pisze:Ale dlaczego mają bojkotować Ekstraklasowa Polonię? Przecież, oprócz właściciela nic się nie zmieniło. Wielu kibiców innych klubów też by chciało, żeby zmienili się właściciele ich klubu. Ja wiem, że Król jest jeszcze gorszy od Wojciechowskiego, ale jak już chcą protestować to przeciwko działaczom i właścicielowi - czyli Królowi, tak jak np. Widzew.
Polonia jest skompromitowana. Mit o tym, że 4 lata temu nie mogli nic zrobić został obalony przez kibiców GieKSy, decyzyjni bawią się z resztą środowiska kibiców KSP raz zapowiadając głosowanie, raz je odwołując. I to ma być "czarny charakter"? Hahaha. Z mojej strony uznanie dla tych, co oleją ekstraklasowy twór.
exitus acta probat.
-
Mocne wejście Króla.
Jak wiadomo kibice KSP nie chcieli Szali bo to ekslegionista więc:
A to dopiero pierwszy dzień :-)
Jak wiadomo kibice KSP nie chcieli Szali bo to ekslegionista więc:
godzine później oficjalne info z "ich" klubuKibice ustalili z Królem, (....) Dyrektorem sportowym nie będzie Wojciech Szala, a Paweł Olczak, czyli osoba oddana Polonii (dotychczas Polonia ME i MKS Polonia).
Król 1:0 kibice KSPWojciech Szala został członkiem Zarządu Polonii Warszawa
A to dopiero pierwszy dzień :-)
Od zawsze z całego serca życzę wszystkiego najlepszego GieKSie - cieszę się, że postawiliście na swoim - brawa dla Was za charakterność, na przykładzie Zawiszy widać, że nic nie spaja i nie wzmacnia ekipy tak, jak przejście przez takie kłopoty. Życzę Wam również tego samego! ;-)
Pozdrawiam i trzymam kciuki!
Co do Polonistów - szacunek dla patriotycznej strony kibiców na Kamiennej - widać, że kto jest Polakiem z serca, ten zachowa się jak na Polaka przystało - brawo, brawo i jeszcze raz brawo! Może brudy będą miały okazję wykazać się tym, jak kręcą doping. ;-D
Ktoś napisał o dwóch osobach w radzie nadzorczej - pamiętajcie, że mogą mieć i 10 osób w RN, ale dopóki w STATUCIE SPÓŁKI nie będą mieli zagwarantowanego prawa blokowania przenosin, zmiany barw, nazwy, etc. to nic to nie znaczy. Zresztą, nowy właściciel już pokazał, że tak naprawdę ma gdzieś zdanie kibiców, zatrudniając Szalę.
Te głosowanie śmierdzi mi tym stowarzyszeniem Wielka Polonia. Pełno tam różnego rodzaju dziwolągów, chcących iść na współpracę z policją, etc. Jak chcą, to niech sobie chodzą na królo-twór, na K6 na pewno nikt po nich płakać nie będzie.
Ktoś pisał, że gdzieś przyczepiłem się do Lechii - absolutnie nie mam nic do Gdańska, kłania się czytanie ze zrozumieniem - napisałem tylko, że zanim zaczęli od początku, to też chodzili tysiącami na Lechię/Olimpię.
poZdro!
Pozdrawiam i trzymam kciuki!
Co do Polonistów - szacunek dla patriotycznej strony kibiców na Kamiennej - widać, że kto jest Polakiem z serca, ten zachowa się jak na Polaka przystało - brawo, brawo i jeszcze raz brawo! Może brudy będą miały okazję wykazać się tym, jak kręcą doping. ;-D
Ktoś napisał o dwóch osobach w radzie nadzorczej - pamiętajcie, że mogą mieć i 10 osób w RN, ale dopóki w STATUCIE SPÓŁKI nie będą mieli zagwarantowanego prawa blokowania przenosin, zmiany barw, nazwy, etc. to nic to nie znaczy. Zresztą, nowy właściciel już pokazał, że tak naprawdę ma gdzieś zdanie kibiców, zatrudniając Szalę.
Te głosowanie śmierdzi mi tym stowarzyszeniem Wielka Polonia. Pełno tam różnego rodzaju dziwolągów, chcących iść na współpracę z policją, etc. Jak chcą, to niech sobie chodzą na królo-twór, na K6 na pewno nikt po nich płakać nie będzie.
Ktoś pisał, że gdzieś przyczepiłem się do Lechii - absolutnie nie mam nic do Gdańska, kłania się czytanie ze zrozumieniem - napisałem tylko, że zanim zaczęli od początku, to też chodzili tysiącami na Lechię/Olimpię.
poZdro!
Szacunek dla tej mniejszej grupy kibiców PW . Znając życie klub króla zostanie z długami za 2/4 lata.
Ja jestem ciekaw, kto się dogadał, kto uważa się za reprezentanta wszystkich kibiców Polonii, skoro jest info, że grupy się odłączają od królo-towru oraz wielu bojkotuje nowego właściciela.
-
ku*** nadal paonowie ponad podziałami, mimo czasem krzywych akcji itd...
GKS pokazał ze da się wykurzyc typa,
Szkoda ze na Poloni jest tylu zjebow chcacych negocjowac z gosciem, ale pokazuje tez kurewny podział w ekipie...
Czy moze byc cokolwiek pozytywnego z całej sytuacji ?
Watpie i to bardzo...
juz raz gosc pokazal gdzie ma fanów, a jak raz pokazal to pokaze i drugi raz.
Polonisci boja sie B klasy ale czy on sie wycofa teraz czy za rok co to za różnica?
GKS pokazał ze da się wykurzyc typa,
Szkoda ze na Poloni jest tylu zjebow chcacych negocjowac z gosciem, ale pokazuje tez kurewny podział w ekipie...
Czy moze byc cokolwiek pozytywnego z całej sytuacji ?
Watpie i to bardzo...
juz raz gosc pokazal gdzie ma fanów, a jak raz pokazal to pokaze i drugi raz.
Polonisci boja sie B klasy ale czy on sie wycofa teraz czy za rok co to za różnica?
-
Bardzo celna uwaga. Na Legii pierwszy incydent antykomuszy miał miejsce w 1946 (Legia - Partizan, opis: http://legionisci.com/news/29797_Histor ... -1947.html), a na Polonii w poprzednim sezonie (obrona flagi "precz z komuną" przed ochroniarkami) :)
Motyw z Kamińskim defilującym z czerwonymi 1 maja oraz składającym przed meczem z ruskimi razem z nimi kwiaty pod Mauzoleum Żołnierzy Radzieckich pięknie zamyka temat. W końcu to ten sam gość, który kiedyś na ich forum tajnorum ustalał z "ekipą" miejsca, które zgłosić straży miejskiej do obstawienia w dniu meczu rozgrywanego przy K6. Tyle w sprawie"moralizowania".
GKS i PP (o ile wytrwacie w decyzji) - szacun.
Motyw z Kamińskim defilującym z czerwonymi 1 maja oraz składającym przed meczem z ruskimi razem z nimi kwiaty pod Mauzoleum Żołnierzy Radzieckich pięknie zamyka temat. W końcu to ten sam gość, który kiedyś na ich forum tajnorum ustalał z "ekipą" miejsca, które zgłosić straży miejskiej do obstawienia w dniu meczu rozgrywanego przy K6. Tyle w sprawie"moralizowania".
GKS i PP (o ile wytrwacie w decyzji) - szacun.
A co tam w komentarzach na Onecie?
-
Za to, że pogoniliście komunistów z klubu, chociaż wam pistoletami grozili u mnie macie 100% SLU. Powinniście zorganizować spotkanie z rodzinami ofiar z kopalni Wujek, czy też rodzinami osób, które popełniły "samobójstwo" dźgając się kilkanaście razy sowieckimi nożami w plecy, napewno urzekła by ich wasza historia.dr06 pisze:Tak na oko 80% jest kibiców antykomuszych.Hipokryzja do potegi,toleruje sie CWKS Legia czy GTS Wisła.Patrioci-moralisci spierdalac.....jaja mial ten kto za komuny działał-wybierał a nie ten teraz przez kompem....
-
Sporo osob na tym forum wyraza szacunek do tych kibicow Polonii, ktorzy teraz wzieli sie za protesty i bojkoty, natomiast ja nie widze powodu by darzyc szacunkiem tych, ktorzy kilka lat wstecz z otwartymi ramionami przyjeli licencje Dyskobolii. Swoja droga jestem ciekaw jak teraz potocza sie losy fanow dyskopolo... osobiscie mam nadzieje, ze ekipa anty-krolewska z ekipa pro-krolewska beda mialy ze soba kose haha. Tak wiem, ze to marzenia scietej glowy lecz niewatpliwie choc troche urozmaiciloby to te nasza nudna kibolsko stolice haha.
Na koniec by tradycji stalo sie nadto musze sie dojebac do wypowiedzi z poprzedniej strony: skoro mozna smiac sie z kibicow Lecha, Motoru czy innych z kupiona licencja to niby czemu amigo nie moze tego samemu wytknac Piasunkom? Temat, choc posrednio, dotyczy i tego.
Na koniec by tradycji stalo sie nadto musze sie dojebac do wypowiedzi z poprzedniej strony: skoro mozna smiac sie z kibicow Lecha, Motoru czy innych z kupiona licencja to niby czemu amigo nie moze tego samemu wytknac Piasunkom? Temat, choc posrednio, dotyczy i tego.
jebał pies teściowe!
-
- ostatnie ostrzeżenie
[link]
Jak widać dla chcącego nic trudnego, a powracając do kibiców Poloni to dali d*** 4 lata temu i tyle w temacie!
Jak widać dla chcącego nic trudnego, a powracając do kibiców Poloni to dali d*** 4 lata temu i tyle w temacie!
-
- ostatnie ostrzeżenie
Oto pełna treść oświadczenia:
1. Rada Miasta Katowice z niepokojem przyjmuje informacje o działaniach organizacyjnych i biznesowych, które w ostatnim czasie toczyły się wokół Klubu Sportowego GKS Gieksa Katowice SA. W świetle tych wydarzeń godzi się przypomnieć, że profesjonalny sport to nie tylko pieniądze. To przede wszystkim duch sportowej rywalizacji, emocje, zasady fair play, szacunek dla każdego rywala. To także historia, sukcesy i dramaty, przywiązanie do barw klubowych oraz wartości wychowawcze uczące, że w sporcie nie ma drogi na skróty.
2. Rada Miasta Katowice wyraża solidarność z sympatykami klubu GKS GieKSa Katowice, jak również z sympatykami Klubu Polonia Warszawa. Jest nam niezmiernie przykro, że ten historyczny zakręt Waszego klubu łączony jest z Miastem Katowice i naszym Klubem GKS GieKSa Katowice.
3. Rada Miasta Katowice apeluje do organów spółki Klub Sportowy GKS Gieksa Katowice SA o podjęcie w aktualnej sytuacji zdecydowanych działań dla przygotowania drużyny do rozpoczynającego się sezonu oraz zapewnienia stabilności finansowej i organizacyjnej Klubu.
4. Rada Miasta Katowice deklaruje chęć dalszego wspierania finansowego przez Miasto Klubu Sportowego GKS Gieksa Katowice SA.
5. Rada Miasta Katowice oczekuje od Prezydenta Miasta Katowice niezwłocznego przedstawienia perspektywicznej strategii Miasta względem Klubu Sportowego GKS Gieksa Katowice SA, gwarantującej jego nieprzerwaną działalność.
1. Rada Miasta Katowice z niepokojem przyjmuje informacje o działaniach organizacyjnych i biznesowych, które w ostatnim czasie toczyły się wokół Klubu Sportowego GKS Gieksa Katowice SA. W świetle tych wydarzeń godzi się przypomnieć, że profesjonalny sport to nie tylko pieniądze. To przede wszystkim duch sportowej rywalizacji, emocje, zasady fair play, szacunek dla każdego rywala. To także historia, sukcesy i dramaty, przywiązanie do barw klubowych oraz wartości wychowawcze uczące, że w sporcie nie ma drogi na skróty.
2. Rada Miasta Katowice wyraża solidarność z sympatykami klubu GKS GieKSa Katowice, jak również z sympatykami Klubu Polonia Warszawa. Jest nam niezmiernie przykro, że ten historyczny zakręt Waszego klubu łączony jest z Miastem Katowice i naszym Klubem GKS GieKSa Katowice.
3. Rada Miasta Katowice apeluje do organów spółki Klub Sportowy GKS Gieksa Katowice SA o podjęcie w aktualnej sytuacji zdecydowanych działań dla przygotowania drużyny do rozpoczynającego się sezonu oraz zapewnienia stabilności finansowej i organizacyjnej Klubu.
4. Rada Miasta Katowice deklaruje chęć dalszego wspierania finansowego przez Miasto Klubu Sportowego GKS Gieksa Katowice SA.
5. Rada Miasta Katowice oczekuje od Prezydenta Miasta Katowice niezwłocznego przedstawienia perspektywicznej strategii Miasta względem Klubu Sportowego GKS Gieksa Katowice SA, gwarantującej jego nieprzerwaną działalność.