III liga (sezon 2000-2001):ALAN82 pisze:Co do Podkarpackiej Ośmiornicy, tak wiem że już nie istnieje, ale może ktoś opisać krótką historię powstania?
Pierwszy od kilku lat awans do wyższej klasy rozgrywkowej nie szedł w parze z poprawą spraw kibicowskich. Mimo awansu utrzymaliśmy ten sam poziom co w IV lidze. Frekwencja od 700 do 4000 widzów na mecz. Młyn od 80 do 450 osób, ale co warto zaznaczyć doping praktycznie na każdym meczu. Rekordowa frekwencja w młynie (450 osób) na derbach ze Stalą. Prezentacja na bardzo przyzwoitym poziomie, bardzo źle natomiast jeśli chodzi o wyjazdy. Tych udało nam sie zorganizowac 10, w dodatku na dwa nie dojechaliśmy i zostaliśmy zawróceni przez policje. Tyle zer wyjazdowych nie przytrafiło sie nam już dawno. Wyjazdy, które zaliczyliśmy prezentowały się następująco:
Stal Rzeszów - 300, Siarka Tarnobrzeg - 120, Pogon Staszów - 120, poza tym: Biłgoraj, Dębica, Przemyśl, Sanok, Nowy Sącz, Tarnów, Proszowice. Pojawiliśmy sie również na koszykówce w Stalowej Woli w 25 osób. W sezonie tym upada zgoda ze Stalą Sanok, zawieramy natomiast regionalny układ z kibicami Stali Stalowa Wola. Bardzo dobrze układa się nam współpraca z naszymi przyjaciółmi. Wspomagamy ŁKS w Stalowej Woli w 36 i w Gorzycach w 14, kibice ŁKS-u natomiast przyjeżdżaja do nas w 56 na derby i rozganiają spod kas kibiców Stali. Wybieramy się także w 25 z kibicami JKS-u do Mielca, lecz zostajemy zawróceni przez policję. Odwiedzamy również w 9 osób kibiców Arminii Bielefeld. Zaznaczamy swą obecność na meczach reprezentacji dopingując biało-czerwonych na meczach z Białorusią - 8, Islandią - 4, Armenią - 4, oraz na wyjazdach w Norwegii - 2 i Walii - 7. Pod koniec sezonu organizujemy 250-osobowy marsz pod Ratusz w celu zainteresowania władz miasta losem klubu. Pod naszą petycją znajduje sie ponad 3 tysiące podpisów.
za najstarsiwpolsce.pl ja wtedy byłem śpikiem jak powstawała zgoda więc tylko cytuje niech ktoś ogarnięty się na temat PO wypowie