Zgody / Kosy/ Układy ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, LechiaCHWM, Zorientowany

Duży Chrząszcz

Re: Zgody / Kosy/ Układy ...

Post autor: Duży Chrząszcz »

Może zadam głupie pytanie, ale świeżak jestem.
Jako, że możliwe, że będę studiował w Poznaniu, to chciałem zapytać jak wyglądają stosunki na linii Lech-Warta? W sumie pokibicowałbym Warcie, pośmigał na mecze(Lech mnie nie jara) ale jak to wygląda "na mieście"?
Sam raczej ogarnięty jestem, zajebać umiem ale czy chodzenie w szaliku Warty to samobójstwo, czy Lechici generalnie zlewają kibiców Warty?
iparts.pl
all

Post autor: all »

Duży Chrząszcz pisze:Może zadam głupie pytanie, ale świeżak jestem.
Jako, że możliwe, że będę studiował w Poznaniu, to chciałem zapytać jak wyglądają stosunki na linii Lech-Warta? W sumie pokibicowałbym Warcie, pośmigał na mecze(Lech mnie nie jara) ale jak to wygląda "na mieście"?
Sam raczej ogarnięty jestem, zajebać umiem ale czy chodzenie w szaliku Warty to samobójstwo, czy Lechici generalnie zlewają kibiców Warty?
Raczej ogarniety i nie wiesz?
WnukEdwarda

Post autor: WnukEdwarda »

Sprawdź empirycznie i się podziel z nami wynikiem;]
against modern

Post autor: against modern »

Po pierwsze - stare, po drugie - po ch** wklejasz to do tego tematu ??
Duży Chrząszcz

Post autor: Duży Chrząszcz »

Nie jestem ogarnięty kibicowsko... Nawet zupełnie zielony, do tej pory byłem takim Januszkiem co czyta "Piłkę Nożną", ogląda ligę mistrzów i kibicuje na polsacie... Chciałem sie dowiedzieć czegoś ale widze, ze ku*** ciężko.
internet

Post autor: internet »

against modern pisze:Po pierwsze - stare, po drugie - po ch** wklejasz to do tego tematu ??
przeciez w temacie masz "kosy", może trzeba dopisać "maczety"?
..::1952::..

Post autor: ..::1952::.. »

Ekonom pisze:Pany, szukam opisu Tarnowa. Jakiś czas temu (nie dalej jak rok wstecz, ale to raczej parę miechów temu było) jakiś chłop wrzucił bardzo solidnie opisane miasto z każdym osiedlem po kolei (wyszczególnił Unię, Tarnovię i Cracovię), ale za cholerę nie mogę tego znaleźć. Gdyby ktoś miał to gdzieś zapisane albo miał link do posta, to proszę o wiadomość prywatną, dzięki.
Wisła TS pisze:
podbijam, jeśli ktoś ma taką możliwość to również bardzo bym prosił !
Tarnów z uwzględnieniem wszystkich dzielnic i co ciekawszych bądź ważniejszych osiedli.Sytuacja jaka jest w Tarnowie ukształtowała się 5-6 lat temu.

Mościce -100% Unia.

Dąbrówka Infułacka -100% Unia.

Zbylitowska Góra - jednostki za Unią.

Os. Koszyckie - kilka osób za Unią.

Klikowa - pustynia kibicowska z jednostkami za Unią

Chyszów - pustynia kibicowska z jednostkami za Unią.

Strusina – Unia i Tarnovia.Tovia to tak naprawdę 3 osiedla – Głowackiego, Lelewela, Fredry na których nie ma ani 1 osoby z Unii + jednostki porozrzucane po dzielnicy.Unia to głównie okolice Rolniczej i Wiejskiej + kilka osób na reszcie dzielnicy.Kogo tak naprawdę więcej trudno obiektywnie stwierdzić.

Piaskówka – 60-65% Tarnovia, 40-35% Unia.Tarnovia ma tam miażdżącą przewagę pod względem jakościowym.Jest tam kilka osiedli oficjalnie w 100% biało-czerwonych.

Śródmieście – Unia i Tarnovia.Tovia głównie w rejonie ulic Bema, Urszulańska, Narutowicza, plus kilka osób na Brodzińskiego.Unia głównie w zachodniej części Śródmieścia.Plus jednostki jednych i drugich porozrzucane po dzielnicy.

Tarnowiec – pustynia kibicowska.

Krzyż – najwięcej Iskry, potem Unia i na końcu Tovia.Jeżeli nie będzie żadnych znaczących zmian w tej dzielnicy, a nie zanosi się na to w najbliższym czasie, to z roku na rok będzie coraz większa przewaga Iskry.Bynajmniej nie dlatego, że Iskra tępi rywali (część kibiców Iskry to również sympatycy Unii), ale dlatego, że małolaty z tej dzielnicy wybierają Iskrę.

Grabówka – tutaj trzeba wspomnieć o kilku ulicach i osiedlach.Na Marynarki Wojennej Cracovia, jednostki Tovii i Unii.Westerplatte – Cracovia, po kilka osób z Tarnovii i Unii.Os. Legionów – Tarnovia z jednostkami z Unii.Reszta tej dzielnicy teoretycznie jest Unii, z jednostkami za Tarnovią.Ale prawda jest tak, że nie ma tam żadnego osiedla na którym było by więcej niż kilku typów z Unii.

Gumniska – pustynia kibicowska.

Zabłocie – pustynia kibicowska z jednostkami Unii i Tovii.

Rzędzin – tutaj można wspomnieć jedynie o os. Zielonym, gdzie jest Unia (numer 1 na tym osiedlu) i Tovia.Reszta tej dzielnicy to pustynia kibicowska.

Pisząc jednostki mam na myśli 2-3 osoby.Kilka osób to 4-6.

W powyższym opisie umknęły mi 2 osiedla.Szenwalda kilka osób za Tarnovią i Dwernickiego jednostki z Tovii.
CfcK

Post autor: CfcK »

Może mi ktoś opisać
-Chrzanów
-Olkusz
-Zakopane
-Skawina
-Wieliczka
-Libiąż
-Brzesko
-Limanowa

? (podział na FC)
REDSOLDIER

Post autor: REDSOLDIER »

Chrzanów - Wisła + jednostki GKSu Katowice
Kappa

Post autor: Kappa »

Skawina-Wisła i Cracovia z przewagą tych pierwszych
Libiąż- Górnik,GKS, Wisła
Olkusz-Wisła,Zagłębie,GKS,Cracovia
figofago82

Post autor: figofago82 »

Wstyd zeby byc z Malopolski i nie wiedziec co sie dzieje w pobliskich miasteczkach.

-Chrzanów Dominacja TSW jednostki GKS-u
-Olkusz Dominacja Wisły ,Zaglebie GKS i jakies jednostki KSC
-Zakopane KSC TSW RUCH
-Skawina Głowna siła to Wisła po nich cos tam dzialaja laski w paski.
-Wieliczka KSC , ogromny postep TSW miasto przestalo byc bastionem Cracovii i sytuacja sie odwrocila.
-Libiąż Gornik,TSW
-Brzesko Okolice jak i miasto TSW jakies jednostki za KSC
-Limanowa miasteczko jak i okolice Pro Wislackie

NIE UWZGLEDNIAM RDZENNYCH KLUBOW WYWODZACYCH SIE Z TYCH MIAST
noicoztego

Post autor: noicoztego »

Zakopane bez zmian.
Cracovia/Ruch/Wisła
:)
TerazKurczakMy

Post autor: TerazKurczakMy »

Czytam, czytam ..... Czyli w Tarnowie Tarnovia ma przewagę a Unia jest w odwrocie :) ? Nie wiem jak Wisła będąc teraz w Tarnowie przeżyła ten wyjazd i nie wyjechali w czarnych workach.

Może to ktoś logicznie wytłumaczyć ?
figofago82

Rzetelny i bezstronny opis przez Toviaka.Prosil bym kogos z 2 strony barykady o opis Tarnowa bo bylem dosc niedawno w Tarnowie i bujalem sie w barwach po dzielnicy ktora rzekomo jest 100% bialo czerwona i jakos nie uswiadczylem Toviaka czy pasiaka.Opis budzi wiele kontrowersji bo o ile sie nie myle jest to ten sam co byl wczesniej umieszczony i sporo osob sie z nim nie zgadzalo...
no to nieźle

Post autor: no to nieźle »

W Wieliczce nadal bez zmiany-Cracovia nadal Pany.I tyle w temacie Wieliczki.
Chrzanów- przede wszystkim wisła i trochę GKSu
figofago82

Kiedy byles w tej Wieliczce skoro mowisz ze Pany ? .Kiedys dobra banda pasow teraz wykruszajaca sie ekipa.Prawda jest taka ze Wisła zrobila tam ogromny progres.Jakis czas do tylu na forum pasow mozna bylo poczytac placz gdy poruszany byl temat Wieliczki.Nie bede sie z toba sprzeczal lecz faktem jest ze systematycznie tracicie miasto a jak nie wierzysz przyjedz i zobacz "co sie porobilo"
siemaedziu

Post autor: siemaedziu »

No tak, osiedle odwagą i krwią zdobyte, wy tam tworzycie elitę hehe
no to nieźle

Post autor: no to nieźle »

nie no edziu...wisła Kazimierz,wisła Wola Duchacka,wisła Gdynia,wisła Warszawa...To są dopiero bastiony rzeki...płynie Wisła płynie...Strach się bać :D
patriota85

Post autor: patriota85 »

TerazKurczakMy pisze:Czytam, czytam ..... Czyli w Tarnowie Tarnovia ma przewagę a Unia jest w odwrocie :) ? Nie wiem jak Wisła będąc teraz w Tarnowie przeżyła ten wyjazd i nie wyjechali w czarnych workach.

figofago82 pisze:Rzetelny i bezstronny opis przez Toviaka.Prosil bym kogos z 2 strony barykady o opis Tarnowa bo bylem dosc niedawno w Tarnowie i bujalem sie w barwach po dzielnicy ktora rzekomo jest 100% bialo czerwona i jakos nie uswiadczylem Toviaka czy pasiaka.Opis budzi wiele kontrowersji bo o ile sie nie myle jest to ten sam co byl wczesniej umieszczony i sporo osob sie z nim nie zgadzalo...
To może ja się wypowiem:).Zaznaczam, że nie jestem kibicem Tarnovii:).

Opis Tarnowa w 99% zgodny z prawdą i nie wiem jak po tym opisie można wywnioskować, że Tarnovia ma przewagę.

Jedyną dzielnicą gdzie naprawdę mają przewagę jest Piaskówka.Do tego mają kilka zdominowanych osiedli (wymienione są w opisie).To, że na 2, czy 3 dzielnicach mieszkają przykitrane jednostki to akurat o niczym nie świadczy.Jeżeli ktoś wie jak wygląda sytuacja w Tarnowie to nie jest tajemnicą gdzie kibicują Tovii i Pasom.Druga sprawa to AKTYWNOŚĆ wspomnianych fanów, która również jest dobrze każdemu znana.

figofago82 widziałem ten opis wcześniej i akurat nikt go nie komentował.Od pewnego czasu na forum moderatorzy w przypadku kłótni usuwają całe tematy, albo całe strony – w tym również posty nie rozwalające tematów.Też nie dawno szukałem tego opisu na forum i wniosek taki, że właśnie przy okazji „robienia porządków”przez jakiegoś moda poleciał razem z innymi postami.A co do bujania w barwach w to jakich byś do Tarnowa nie przyjechał, to naprawdę musiał byś mieć pecha, żeby je stracić.Niestety, ale Tarnów to miasto zacofane kibicowsko i nie widać perspektyw na lepsze jutro.
wrozbita maciej

Post autor: wrozbita maciej »

TerazKurczakMy pisze:Czytam, czytam ..... Czyli w Tarnowie Tarnovia ma przewagę a Unia jest w odwrocie :) ? Nie wiem jak Wisła będąc teraz w Tarnowie przeżyła ten wyjazd i nie wyjechali w czarnych workach.

Panowie wyżej mają tyle w sobie luzu że oceniają Tarnów pod względem napisów na blokach a nie pod względem aktywności kibicowskiej,taka prawda/Powyższy opis Tarnowa w połowie można sobie wsadzić w dupe bo nijak sie ma do rzeczywistości
FWUIN

Post autor: FWUIN »

Były w tej bajce jednorożce? Bo już nie wiem :/
patriota85

Post autor: patriota85 »

wrozbita maciej pisze: Panowie wyżej mają tyle w sobie luzu że oceniają Tarnów pod względem napisów na blokach a nie pod względem aktywności kibicowskiej,taka prawda/Powyższy opis Tarnowa w połowie można sobie wsadzić w dupe bo nijak sie ma do rzeczywistości
Jeżeli pijesz do mnie, to odbij od tematu, bo jak ja zaczynałem się w to "bawić", to Ty pewnie jeszcze komunii nie miałeś.Nikt nie ocenia Tarnowa po aktywności na murach, tylko po tym w jakich liczbach jeżdżą dane osiedla i dzielnice.A to, że są farmazoniarze zarówno na Tovii jak Unii, którzy widzą wszystko tak jak chcą widzieć, to swoją drogą.Nikt normalny nie napisze o dzielnicy, gdzie jest 2-3 typów śmigających na mecze, że jest to ich dzielnica.Jak chcesz podyskutować o faktach to pisz na pw.
wrozbita maciej

Post autor: wrozbita maciej »

patriota85 pisze:
wrozbita maciej pisze: Panowie wyżej mają tyle w sobie luzu że oceniają Tarnów pod względem napisów na blokach a nie pod względem aktywności kibicowskiej,taka prawda/Powyższy opis Tarnowa w połowie można sobie wsadzić w dupe bo nijak sie ma do rzeczywistości
Jeżeli pijesz do mnie, to odbij od tematu, bo jak ja zaczynałem się w to "bawić", to Ty pewnie jeszcze komunii nie miałeś.Nikt nie ocenia Tarnowa po aktywności na murach, tylko po tym w jakich liczbach jeżdżą dane osiedla i dzielnice.A to, że są farmazoniarze zarówno na Tovii jak Unii, którzy widzą wszystko tak jak chcą widzieć, to swoją drogą.Nikt normalny nie napisze o dzielnicy, gdzie jest 2-3 typów śmigających na mecze, że jest to ich dzielnica.Jak chcesz podyskutować o faktach to pisz na pw.
Ta,jak ja szedłem do komunii to ty już po Hucie przed Wisłą uciekałeś?
Nawet sie nieupewniłeś że do ciebie pisze a już zdązyłeś mi ubliżyć więc o czym ty chcesz ze mną rozmawiac na pw. Poprostu w wielu kwestiach macie kiepskie informacje ,wiem wiem byliście w Tarnowie na komunii czy tam weselu i wiecie najlepiej co jest teraz a co było;-) Pozdrawiam i bawcie sie dobrze na tym najlepiej strzeżonym forum w Polsce:)
szafagra

Post autor: szafagra »

No i r******** temat....ja p******* !!

Jak jest na linii GKS Tychy - Górnik Wałbrzych, bo patrząc na ostatnie wspólne wspieranie się tych ekip, to ta zgoda jest chyba tylko na papierze... Mógłby ktoś to opisać. ??
KSC-JG

Post autor: KSC-JG »

Na moją prośbę admin otworzył ten temat:

viewtopic.php?f=1&t=14741&start=800

więc nie rozpierdalajcie tu dalej i jak coś sobie chcecie wyjaśniać na temat jak wygląda sytuacja w Tarnowie,Warszawie czy c*** wie gdzie to róbcie to w linku powyżej.
FWUIN

Post autor: FWUIN »

Zgoda GKS Tychy - Górnik Wałbrzych jest co raz słabsza, generalnie kontakty utrzymuje tylko grupa starszych kibiców. Młodzi za sobą nie przepadają jakoś szczególnie.
TELEGAZETA

Post autor: TELEGAZETA »

Pany Wieliczka nadal wygląda jak wyglądała.
Wisła zawsze była na osiedlu Szymanowskiego (zdaje się 4/5 bloków). Kiedyś mieli dobrą ekipę która przy wsparciu okolicznych wsi ( Grabówki , Krzyszkowice itp ) dawała radę . Obok jest osiedle Kościuszki ( Cracovia ) z podobną ilością bloków , i do póki pomieszkiwali tam konkretni Pasiacy trwała tam mała wojenka raz w jedną raz w drugą stronę. Kiedy zabrakło starych na osiedlu Szymanowskiego przejęło dominację przerzucając całe osiedle na stronę Wisły (wraz ze słynnym bokserem tvn-owskim który raz po raz pieprzy o wierności , hehe ).
Reszta miasta czyli Centrum, Boża Wola, Sienkiewicza, Ogrodowe, Asnyka czy Wincentego Pola bez zmiennie kibicuje Cracovii.
Wisłę spotkasz na obrzeżach czyli mini osiedlach domków jednorodzinnych jak Lekarka (dolna część osiedla przerzuciła się na Wisłę , mieszkający przy blokowiskach nadal Pasy) oraz w okolicznych wsiach jak Sygneczów, Śledziejowice, Czarnochowice i Bogucice (ci ostatni mają się za Wieliczkę choć raczej nikt w mieście o nich nie powie że są z tego miasta)
Podsumowując Wisła teraz jest w 2 osiedlach od wjazdu do miasta mocno oddzielonego od reszty miasta długim parkiem i terenem kopalni Cracovia nadal trzyma pieczę nad resztą miasta (wszystkie osiedla blokowisk). Osiedla domków podzielone mniej więcej po równo aczkolwiek ze względu na małe zagęszczenie ludności ciężko pisać że ktoś na nich panuje.
Infoz

Post autor: Infoz »

TELEGAZETA chyba dawno w Wieliczce nie byłeś. Zamiast pisać farmazony, poczytaj lepiej bardziej kumatych kolegów od Was z Wieliczki co płaczą że osiedle stracone i ze ekipa na wymarciu.
VAN LÖNGER

Post autor: VAN LÖNGER »

Mogę powiedzieć tylko za siebie - ,,Młode pokolenie,, :
Osobiscie nie kocham ich jakoś specjalnie...
Zgoda jest , a liczby słabe ze względu na to że i Tychy i Górnik sporą część meczy rozgrywali w tych samych dniach o zbliżonych godzinach...ale czy to coś zmienia ??
Pewnie znajdą się tacy co mnie skrytykują ale powtarzam jeszcze raz to MOJE WŁASNE ZDANIE NA TEMAT GÓRNIKÓW...
Agresywny

Post autor: Agresywny »

Czy ktoś ze Stalowej moze napisać jak wyglada na dzień dzisiejszy ich sytuacja jeśli chodzi o zgody/ fan cluby ??
mr_who

Post autor: mr_who »

Agresywny pisze:Czy ktoś ze Stalowej moze napisać jak wyglada na dzień dzisiejszy ich sytuacja jeśli chodzi o zgody/ fan cluby ??
Łada Biłgoraj
cojapacze

Post autor: cojapacze »

mr_who pisze:
Agresywny pisze:Czy ktoś ze Stalowej moze napisać jak wyglada na dzień dzisiejszy ich sytuacja jeśli chodzi o zgody/ fan cluby ??
Łada Biłgoraj
Fc Janów Lubelski
senza padroni

Post autor: senza padroni »

I chyba można jeszcze dodać Nisko jako fc.
Larson

Post autor: Larson »

czy Sieniawa jest nadal fc Orła Przeworsk?
Rja1938swirlandia

Post autor: Rja1938swirlandia »

nie
smola

Post autor: smola »

mr_who pisze:
Łada Biłgoraj
Łada zgoda czy fc ?
senza padroni

Post autor: senza padroni »

Na zdjęciu z meczu wyjazdowego Prochu Pionki widać osobę w koszulce Legii...jesteście fc Radomiaka czy również kibicujecie Legii?
DiglettOi

Post autor: DiglettOi »

senza padroni pisze:Na zdjęciu z meczu wyjazdowego Prochu Pionki widać osobę w koszulce Legii...jesteście fc Radomiaka czy również kibicujecie Legii?
dokładnie, zawsze uważałem Proch za FC Radomiaka, tym bardziej, że nad typem stoi chłopak w szaliku Radomiaka, dziwna sytuacja
celestynka

Post autor: celestynka »

Jak sytuacja na linii Orzeł Przeworsk-Sokół Sieniawa po zakończonym FC?
Młody_Bycek

Post autor: Młody_Bycek »

smola pisze:
mr_who pisze:
Łada Biłgoraj
Łada zgoda czy fc ?
Fan club .
Zablokowany