Euro 2012 - akcje , atrakcje pomysły i libacje ;)

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
Daniowks

Re: Euro 2012 - akcje , atrakcje pomysły i libacje ;)

Post autor: Daniowks » 14.06.2012, 23:34

Nie chciałem się tu wcale wypowiadać ale, obczajcie ten temat na ich forum [link]
i tak patrząć na to co piszą już wiem dlaczego nast tak traktują na wyjazdach , bo oni sami są tak traktowani przez swoich przełożonych ! Bardzo podobne sytuacje do naszych trzepanie , jeżdżenie w ścisku itd. ale zamiast postawić się przełożonym to lepiej napierdalać Kiboli i być "wzorowym funkjonariuszem" ehh.. szkoda gadać .
Pozdrawiam

iparts.pl
martex.44

Post autor: martex.44 » 14.06.2012, 23:37

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... vuJpG_WtXU

Streetfigt, więc Chorwaci nie powinni płakać.

Nie wiem skąd u wielu sympatia do kibiców Chorwackich?? Owszem styl bałkański szczególnie race każdemu się podobają, gdyż w naszym kraju jest coraz więcej zakazów. Ale np. na dzisiejszym meczu Chorwaci mieli małą flagę Kosowa oraz niektórzy fani posiadali szaliki z nazwą tej serbskiej prowincji. Skoro w większości popieramy Serbów w ich dążeniach do Kosova to niemożemy jednocześnie ,,podniecać" się Chorwatami... Owszem prezentują się fajnie, ale to nie jest nasz sojusznik i najlepiej odłożyć na czas Euro sentymenty krajobrazowe.
Ludzie Zasad Chuligani Śląsk Wrocław!!!!

Raffels

Post autor: Raffels » 14.06.2012, 23:38

Moze jednak by tak zaczac pisac na temat?
Irlandczycy ostatnie 5 minut meczu - mega. Natomiast Chorwaci po za rzucaniem piro - moim zdaniem slabizna. Czasem poskakali, kilka razy zerwali sie z niezlym dopingiem le wieksza czesc meczu siedzieli cicho. a spodziewalem sie po nich czegos wiecej.

martex44 - przeciez to fake...
Obrazek

Darko Pancev

Post autor: Darko Pancev » 14.06.2012, 23:41

Serbowie i Ruskie sympatyzuja razem.Flaga Kosova i szaliki raczej prowokacyjnie.

Dezerter

Post autor: Dezerter » 14.06.2012, 23:45

Kulturowo o wiele bliżej nam do Chorwatów niż Serbów. Serbia to giermek Rosji, c*** im w dupe.

martex.44

Post autor: martex.44 » 14.06.2012, 23:56

[link]

Irlandczycy świetny popis wokalny pod koniec!!! Zna ktoś tą nutę?? Ile Irlandii w Gdańsku??

strona-praska

Post autor: strona-praska » 14.06.2012, 23:58

Wszystko już o atrakcjach około meczowych zostało chyba napisane. Dorzuce coś od siebie.

1. Mega cieszy fakt liczebnośc i różnorodność ekip. Od małych III ligowych po czołowe bandy. Wymienieć nie ma po co by nie ułatwiać pracy pedałom co podobno filtrują nałogowo to forum.

2. Pozostaje niedosyt, że okoliczności nie pozwoliły na organizacje. Po całej zmasowanej akcji rudego c**** w środowisko kibców i tak dobrze wyszło. Był straszny chaos co widać na filmach. Kilka dymów w różnych częściach miasta, a i tak w każdej grupie znalazły się ogarnięte osoby co podejmowały rękawice. Wykorzystali to ruscy, którzy byli w miarę zjednoliceni i trochę obili naszych ale to zwykłych pikników idących po prostu na mecz. Wyobraźcie sobie wjazd tych wszystkich polskich ekip co latały rozbite w obcym dla siebie mieście zbitych w całość. Namiastką tego była akcja po meczu gdzie na pełnej piździe banda wjechała w kolumnę kibiców wracającą z meczu przy PKP Powiśle. Coś pięknego. Niestety nie było przeciwnika. Pozostaje niedosyt.

PS. Mega dług wdzięczności dla pewnej ekipy z krainy tysiąca jezior za pewną heroiczna akcje wobec kibica Legii. Jeśli to czytacie - jesteście ku*** mega kotami :)

Bofors

Post autor: Bofors » 15.06.2012, 00:00

martex.44 pisze:[link]

Irlandczycy świetny popis wokalny pod koniec!!! Zna ktoś tą nutę?? Ile Irlandii w Gdańsku??
Ta nuta nazywa się jakoś "Nigdy nie pokonasz Irlandczyka", na pocieszenie sobie śpiewali, bo faktycznie taka pogrzebowa trochę :)
Na każde życzenie brygada się zrywa
Tu Krew w każdej chwili przelewać gotowa
Głos z serca się bowiem każdemu wyrywa
Powrócim niebawem, do Polski! Do Lwowa!

strona-praska

Post autor: strona-praska » 15.06.2012, 00:04

No i jeszcze jedno jak już ktoś wcześniej słusznie zauważył. Tak uwielbiany przez ruskich styl casual pokazał swój duży atut. Skurwiele byli tak wymieszani, że człowiek nie wiedział czy to fotoreporter, tajniak czy też chuligan. Mega atut w ulicznej walce. Weźcie to sobie do serca.

klu

Post autor: klu » 15.06.2012, 00:07

martex.44 pisze:http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... vuJpG_WtXU

Streetfigt, więc Chorwaci nie powinni płakać.
Na 99% to nie jest Poznań.

ax88

Post autor: ax88 » 15.06.2012, 00:09

Irlandia ostatnie 5 minut
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... yTu8ibpp9w

A co do ruskich to ciuszki dosyc fajne, ale spodenki wymiatają <lol> ... jak na Wimbledon sie wybrali

Warszawski(L)egion88

Post autor: Warszawski(L)egion88 » 15.06.2012, 00:27

Metanabol pisze:Przestańcie już pieprzyć o swoim Warszawskim podwórku bo nie da się tego czytać, to nie temat i czas na takie rozmowy ...
Dokładnie tak. Ja przypominam tylko że temat brzmi "Euro 2012 - akcje , atrakcje pomysły i libacje ;) "

Doping Irlandczyków, przede wszystkim ostatnie 5 minut - dla mnie miazga. I tym bardziej patrząc na sytuacje ich kopaczy. Naprawde dobre wrażenie po sobie zostawili po tym sreuro.

hardekern

Post autor: hardekern » 15.06.2012, 00:33

10 Dinamo Moscow Capitals Sun vs 10 Legia Warsaw. The victory of Dynamo.
potwierdzi ktoś?

19SWA23

Post autor: 19SWA23 » 15.06.2012, 00:33

[link]

jesli chodzi o oficjalna relacje chuliganow Rosyjskich to napisana obiektywnie z tego co sie wyczytało. na koniec po meczu ida 200 chłopa sportowej ekipy na spotkanie z Polakami dochodzi do krótkiego spięcia chyba i przyznaja że gdyby policja nie zainterweniowała i doszłoby do regularnej walki to mieliby bardzo ale to bardzo ciężko. pisze o odmowie walki zaproponowanej przez dwie Polskie ekipy ale nie wiem dokladnie jaki powód, narzeka na brak obecnosci w dużych ilościach czołowych Ruskich ekip mozna odnieść wrazenie ze czują respekt, relacje pisana z szacunkiem. Ogólnie da sie wyczytać i odnieść wrażenie że stroną atakującą byliśmy My Polacy i na każdym kroku atakowaliśmy Ruskich którzy starali sie stawić dobry opór. Wiele starć z różnymi wynikami. Ostatnie zdania o dziwo na temat tego że kilka miesiecy przed euro ida propozycje dla jakiś Polskich ekip do grzybobrania jednak zostaja zignorowane przez Polską stronę. Życzy awansu do mistrzostw w Rosji i meczu grupowego bądz pozagrupa z ich reprezentacja !

ktoś chciał to po łebkach przetłumaczone relacja jak najbardziej na + tak jak doping Iroli w ostatnich minutach. kozacka przyspiewka
www.Szczakowianka.Jaworzno.pl <----serwis kibicow

Bartek_KSG

Post autor: Bartek_KSG » 15.06.2012, 00:34

strona-praska pisze:Wszystko już o atrakcjach około meczowych zostało chyba napisane. Dorzuce coś od siebie.

1. Mega cieszy fakt liczebnośc i różnorodność ekip. Od małych III ligowych po czołowe bandy. Wymienieć nie ma po co by nie ułatwiać pracy pedałom co podobno filtrują nałogowo to forum.

2. Pozostaje niedosyt, że okoliczności nie pozwoliły na organizacje. Po całej zmasowanej akcji rudego c**** w środowisko kibców i tak dobrze wyszło. Był straszny chaos co widać na filmach. Kilka dymów w różnych częściach miasta, a i tak w każdej grupie znalazły się ogarnięte osoby co podejmowały rękawice. Wykorzystali to ruscy, którzy byli w miarę zjednoliceni i trochę obili naszych ale to zwykłych pikników idących po prostu na mecz. Wyobraźcie sobie wjazd tych wszystkich polskich ekip co latały rozbite w obcym dla siebie mieście zbitych w całość. Namiastką tego była akcja po meczu gdzie na pełnej piździe banda wjechała w kolumnę kibiców wracającą z meczu przy PKP Powiśle. Coś pięknego. Niestety nie było przeciwnika. Pozostaje niedosyt.

PS. Mega dług wdzięczności dla pewnej ekipy z krainy tysiąca jezior za pewną heroiczna akcje wobec kibica Legii. Jeśli to czytacie - jesteście ku*** mega kotami :)

Przeciwnik był gdzie indziej
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... dC-IRHXtqs
Ktoś pytał o fotkę, filmik możne być?

Bartek_KSG

Post autor: Bartek_KSG » 15.06.2012, 00:40

Nie ma edytuj, więc muszę dopisać tu. Co do Ruskich to pokali się jak dla mnie zajebiście. Nie biorę pod uwagę tego jak walczyli tylko przyrównuję ich do ilości naszych ekip w Niemczech i Austrii. Jedyne co to mieli łatwiej niż my, bo nas cofali na granicach, ale z obserwacji na poprzednich mistrzostwach ciężko było by nam się tak zebrać jak oni na koniec. W Niemczech to było kilka januszowych akcji, jedna FP szybko się zakończyła dołkiem. Co do Casual to fakt, że gdyby nie to Ruskie były by zawijane jak nasi.

pablos6

Post autor: pablos6 » 15.06.2012, 00:55

ax88 pisze:Irlandia ostatnie 5 minut
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... yTu8ibpp9w

A co do ruskich to ciuszki dosyc fajne, ale spodenki wymiatają <lol> ... jak na Wimbledon sie wybrali
I to jest sedno, zdrzenia różnych typów kibicowania, spiewanie swojej narodowej pieśni a nie powielanie cudzych z własnym tekstem. Dlatego nawet Ruskie mi się podobały śpiewających o tych swoich katiuszach a nie kolejne Dalie czy inne wszędobylskie ole ole . No i był tam, dziś u Iroli śpiew a nie krzyk , bez podpierania się na siłę efektami specjalnymi dymowo-świetlnymi ( nie żebym był przeciwnikiem bo jestem całym sercem za) ale nie mogą być one celem samym w sobie. Resumując : marzy mi się nasza Bogurodzica na koniec - śpiewana dostojnie, Ehhh

Zerwikaptur

Post autor: Zerwikaptur » 15.06.2012, 01:07

Bogurodzica - wyobrazacie sobie ten nasilajacy sie spiew jak w krzyzakach

martex.44

Post autor: martex.44 » 15.06.2012, 01:10

[link]

CelticBhoy

Post autor: CelticBhoy » 15.06.2012, 02:01

martex.44 pisze:
Nie wiem skąd u wielu sympatia do kibiców Chorwackich?? Owszem styl bałkański szczególnie race każdemu się podobają, gdyż w naszym kraju jest coraz więcej zakazów. Ale np. na dzisiejszym meczu Chorwaci mieli małą flagę Kosowa oraz niektórzy fani posiadali szaliki z nazwą tej serbskiej prowincji. Skoro w większości popieramy Serbów w ich dążeniach do Kosova to niemożemy jednocześnie ,,podniecać" się Chorwatami... Owszem prezentują się fajnie, ale to nie jest nasz sojusznik i najlepiej odłożyć na czas Euro sentymenty krajobrazowe.
Pewnie, że nie jest to nasz sojusznik i nikt nie twierdzi, że jest. To po prostu katolicki naród należący do kręgu cywilizacji łacińskiej, do którego sto razy bliżej nam pod względem kulturowym, niż do bizntyjskich, prawosławnych hord z Moskwy czy Belgradu.
A ja ruskim też bym chętnie pomachał flagą Czeczenii, żeby ich wpienić, więc nie dziwię się, że Chorwaci biorą flagi Kosowa, skoro wiedzą, że to boli ich największych wrogów. Chcesz się bratać z czetnikami, to się brataj, ale przestań wmawiać Polakom, że sympatia do Serbów to jakiś patriotyczny obowiązek (zwłaszcza, gdy po ulicach warszawy maszerują sobie ich najwięksi, ukochani sojusznicy - Moskale).
Za dom spremni! Srbe na vrbe!
This is CELTIC - my religion.
"What a fuckin shame. It used to be a Paradise, now it's a Little Palestine"

adrenalina2010

Post autor: adrenalina2010 » 15.06.2012, 02:17

Fields of Athenry - Ireland v Spain, Gdansk
[link]
Bezpośrednio ze stadionu nie z tv jak wcześniej ktoś wrzucał.
Dla mnie magia.

CelticBhoy

Post autor: CelticBhoy » 15.06.2012, 02:28

Skoro już o Irlandii mowa, to do Gdańska zawitało kilka osób ze starego składu Celtic Soccer Crew. Uprzedając ewentualne pytania - panowie już na "emeryturze" i nie przyjechali szukać mocnych wrażeń. Przyjechali po prostu na irlandzką reprę.
This is CELTIC - my religion.
"What a fuckin shame. It used to be a Paradise, now it's a Little Palestine"

Lord of North

Post autor: Lord of North » 15.06.2012, 07:08

[link]
TAG!!!
Obrazek

Jurand ze Spychowa

Post autor: Jurand ze Spychowa » 15.06.2012, 07:22

[link]

havamal

Post autor: havamal » 15.06.2012, 07:52

martex.44 pisze:[link]
skurwiałe pokolenie iphona i pejsbuka. Jakim trzeba być społeczniakiem, żeby donosić z własnej woli- bo zakładam, że towarzysze polucjanci dostaną niemało materiałów od wszelkiej masy jarmacznych naleśników.

a nie sorry, WSZYSCY JESTEŚMY GOSPODARZAMI xDxD ;*;*;*;* EsPaNiA xD !! <3 Xavi ;*****
biały honor, biała duma, biały miś, biały nos

gdyby interesowała mnie piłka to zostałbym piłką

kibic456

Post autor: kibic456 » 15.06.2012, 08:09

Prasa w Rosji: do Polski jedzie grupa rosyjskich chuliganów

[link]

tribunes

Post autor: tribunes » 15.06.2012, 08:39

Zobaczcie co pisze głos tel awiwu "Wprawdzie z Polakami nikt zawczasu się nie umawia, ponieważ oni często wykorzystują w walce butelki, kastety i inne przedmioty będące pod ręką, czego nasi kibice nie robią"

Najbardziej wkurwiają też opinie społeczeństwa, które ma zerowe pojęcie całym temacie i tylko łykają to co powie "tefałen". Zero myślenia.. I dziwić się później, że po raz drugi w wyborach wygrywa PO

Loco

Post autor: Loco » 15.06.2012, 08:55

ten kto to wymyślił jest kozakiem,a dziennikarzyna który to opublikował zwykłym idiotą:)
przepraszam,ale chce nabić kilka postów,żeby być kumatym na kibice.net

makarski

Post autor: makarski » 15.06.2012, 08:55

Nie ma sie co dziwic. W tym kraju wiekszosc stanowia emeryci i rencisci, dla ktorych jedynym zajeciem jest czytanie gazet i ogladanie telewizji, to tez pozniej na podstawie roznych glupich programow maja wyrobiona opinie. I pojdzie Ci taki pozniej do urny i zaglosuje na POlszewikow, bo Tusk mowil, ze mamy Irlandie i jest zajebiscie.

Z tymi kastetami i butelkami dobry zart hehe.

speed5

Post autor: speed5 » 15.06.2012, 09:00

Zerwikaptur pisze:Bogurodzica - wyobrazacie sobie ten nasilajacy sie spiew jak w krzyzakach
Jak dla mnie to z takim pierdolnięciem moglibyśmy śpiewać Rotę. Melodia i tekst Bourodzicy zbyt trudne i zbyt "kościelnie".

Szacun dla Iroli na końcówkę meczu, zarówno piłkarze, jak i kibice pokazali charakter.

robertLBN.

Post autor: robertLBN. » 15.06.2012, 09:03

Ogólnie myślałem że tu Ruska złą sławą owiana chuliganka będzie jakaś lepsza czy też bardziej ' Gibka ' A Tu jak na filmikach chude chłopaczki oczywiście zdarzały się wyjątki i rzecz jasna silni w grupie w której przeważają. Takie mam zdanie na temat ich chuliganki.

nrth

Post autor: nrth » 15.06.2012, 09:12

robertLBN. pisze:Ogólnie myślałem że tu Ruska złą sławą owiana chuliganka będzie jakaś lepsza czy też bardziej ' Gibka ' A Tu jak na filmikach chude chłopaczki oczywiście zdarzały się wyjątki i rzecz jasna silni w grupie w której przeważają. Takie mam zdanie na temat ich chuliganki.
Większość z nich wysportowana, nie skokszona, do tego bitni.
My oceniamy wszystkich swoją miare, brakuje nam 20 kilo masy u nich, nie podobaja nam sie ich spodenki hehe itd itp
Z mojej perspektywy liczy sie charakter, bitność, tego im odmówić nie moge.
Z mojej perspektywy uznanie dla nich - przyjechali, działali, raz do przodu, raz do tyłu, jak to w życiu bywa.
za kim jestes?

peperoni

Post autor: peperoni » 15.06.2012, 09:21

linkinx pisze:Odbiegając trochę od tematu, ciekawe jak to będzie z tą flagą, co ktoś tam ma uczyć, a pikniki mają ją rozwiesić, ale byłby cyrk, jak by im to nie wyszło, bo przecież pikniki za bardzo kumate nie są :)
W dzisiejszym wydaniu "SPORTu" zostalo napisane, ze na meczu we Wroclawiu-cytuje..." w kazdym sektorze znajdzie sie bebniarz oraz osoba koordynujaca kibicowanie". sorry za brak polskich znakow...

Ełnuch

Post autor: Ełnuch » 15.06.2012, 09:31

Ja mam takie pytanko, jak udało sie Ruską wniesc sektorowke na stadion ba wogole jak udało im sie ja przywiesc do Warszawy i bezpiecznie pod stadion przetransportowac, czy widział ja ktos przed meczem lub po ? Czy była niesiona jak mieli marsz?
No kilka pytanek z góry dzieki na info w tej sprawie.

Zatorzanin

Post autor: Zatorzanin » 15.06.2012, 09:42

19SWA23 pisze:[link]

jesli chodzi o oficjalna relacje chuliganow Rosyjskich to napisana obiektywnie z tego co sie wyczytało. na koniec po meczu ida 200 chłopa sportowej ekipy na spotkanie z Polakami dochodzi do krótkiego spięcia chyba i przyznaja że gdyby policja nie zainterweniowała i doszłoby do regularnej walki to mieliby bardzo ale to bardzo ciężko. pisze o odmowie walki zaproponowanej przez dwie Polskie ekipy ale nie wiem dokladnie jaki powód, narzeka na brak obecnosci w dużych ilościach czołowych Ruskich ekip mozna odnieść wrazenie ze czują respekt, relacje pisana z szacunkiem. Ogólnie da sie wyczytać i odnieść wrażenie że stroną atakującą byliśmy My Polacy i na każdym kroku atakowaliśmy Ruskich którzy starali sie stawić dobry opór. Wiele starć z różnymi wynikami. Ostatnie zdania o dziwo na temat tego że kilka miesiecy przed euro ida propozycje dla jakiś Polskich ekip do [link] jednak zostaja zignorowane przez Polską stronę. Życzy awansu do mistrzostw w Rosji i meczu grupowego bądz pozagrupa z ich reprezentacja !

tlumaczac tekst parokrotnie i na rozne sposoby mozna przeczytac ze wszystkie silniejsze ekipy w Polsce z wyjatkiem Slaska odmawialy walki najlepszym rosyjskim ekipom przed euro oraz jakies 5 lat wstecz. dodatkowo mozna wyczytac aluzje ze na euro 2018 w Rosji tylu chetnych do bitki i nienawidzacych sierpa i mlota na pewno nie bedzie

Jak

Post autor: Jak » 15.06.2012, 10:21

Co do ruskich. Wg mnie należy im się szacunek. Podejmowali rękawice. Zaliczyli kilka wygranych starć. W tym jedno,dwa dość spore pod mostem. Potrafili się zebrać i przejść w 300osób ulicami Warszawy, gdzie przy odrobinie szczęścia mogło dojść do konfrontacji z nami, a wtedy mieliby gwarantowany w*******. Dla mnie osobiście chłopaki mają jaja.

W podobnych liczbach ruscy nie mieli podjazdu i spuszczali łby, nie piknicy. Przyklejali się do barów na Starówce aby się barykadować. Milicja czesała tak panicznie Polaków tylko i wyłącznie, Kacapy jako goście pełna tolerancja. Jeśli ktoś nie był na mieście to niech nie ocenia po youtube.
Byłem, widziałem, zdejmowały psy chłopaków na całej długości Starówki, dużo przypadkowych też przetrzymywali. Barwy im raziły w ślepia.

Jeśli ktoś myśli o czymś w najbliższym czasie to tylko i wyłącznie casual. I skończmy już temat. bo psów tu za dużo.

Co do rzekomego braku zainteresowania walkami ze strony polskiej, to tylko świadczy o net propagandzie kacapów. Strach im nie pozwala. Zostaliby wdeptani w ziemię.

HolyShield

Post autor: HolyShield » 15.06.2012, 10:30

Tej nocy. 10 Rosjan( Spartak z Petersburga +9(Dynamo)) vs 9 Legia. Szybkie i pewne zwycięstwo rosyjskich chuliganow.

Chusteczka

Post autor: Chusteczka » 15.06.2012, 10:30

Cieżko określić bo sporo mieli biletów też na neutralne - zwlaszcza Irlandczycy. Tutaj fotki calego sektora Chorwatów, nie mogę znaleźć takiego zdjęcia Irlandii.

Chorwacja :
[link]
[link]

middlesbrough

Post autor: middlesbrough » 15.06.2012, 10:38

Jakieś pewne info, o tej ustawce? Czy swoją wiedzę opierasz na forum ultras-tifo?

Klakier12

Post autor: Klakier12 » 15.06.2012, 10:45

Jeszcze z Warszawy. Jakieś tam "pamiątki" przywiezione na Śląsk przez Ruch Radzionków.
[link]

ODPOWIEDZ