Wymarłe Ekipy ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
Lunar

Re: Wymarłe Ekipy ...

Post autor: Lunar » 27.05.2012, 18:49

[quote="totalmasakra"
Koleżko nie podszywaj się pod inne kluby, zajmij się swoimi sprawami.To jest farmazon.[/quote]

A gdzie się podszywam? Bo jakoś nie zauważyłem w swoich wypowiedziach, abym pisał w imieniu jakiegoś klubu. Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Chociaż po twoim nicku widać, że z edukacją u Ciebie to totalna masakra. Prawda jest taka, że "dogrywacie" sezon do końca, a od okręgówki was nie ma.

iparts.pl
CMV'91

Post autor: CMV'91 » 27.05.2012, 22:13

Mam pytanie o kibiców Fabloku Chrzanów i Górnika Brzeszcze. Czy obecnie działają?
Mówisz Warszawa Myślisz Legia

cojapacze

Post autor: cojapacze » 27.05.2012, 22:32

Bizon Medyka , Granica Stubno coś działają?

Fanatyk_1919

Post autor: Fanatyk_1919 » 28.05.2012, 02:29

CMV'91 pisze:Mam pytanie o kibiców Fabloku Chrzanów i Górnika Brzeszcze. Czy obecnie działają?
Na Fabloku nic się nie dzieje a Górnik Brzeszcze działa głównie wspierając swoją zgodę Unię Oświęcim. Może coś się u nich zmieni bo teraz awansują do A klasy oświęcimskiej.
Jak coś namieszałem to poprawcie.

Nemo

Post autor: Nemo » 28.05.2012, 11:10

parę lat wstecz ogólnie więcej się działo w tamtych terenach (Zachodnia Małopolska), teraz to już większość ma wyjebane.

Stadionowy

Post autor: Stadionowy » 28.05.2012, 19:40

A jak tam Kasztelan Sierpc? Kiedyś potrafili się zebrać zaatakować u siebie mniejsze ekipy prolegijne

Młoda

Post autor: Młoda » 28.05.2012, 21:36

A co z Unią oświęcim (piłka, hokej)? , Andrychów? kiedyś wiem że było pożądnie a teraz nie mam pojęcia.. wie może ktoś coś?

wyjazdowicz

Post autor: wyjazdowicz » 28.05.2012, 22:04

Unia to głównie hokej, czasem zbiorą się na piłkę na lepsze mecze.
Ty galeria z derbów z Sołą [link]

Andrychowianie również działają, pytanie dziwne bo każdy nawet średnio ogarnięty dobrze wie, że obu ekip nie można zaliczyć do wymarłych

VAN LÖNGER

Post autor: VAN LÖNGER » 29.05.2012, 08:30

Unia żyje...jeszcze ;)
Na hokeju się pokazują więc zdecydowanie nie można ich zaliczyć do ekip NIEdziałających a co do nogi - tego już nie wiem

Okrutny

Post autor: Okrutny » 29.05.2012, 12:12

cojapacze pisze:Bizon Medyka , Granica Stubno coś działają?

U siebie młynu nie mają , Medyka kiedys coś próbowała działac ale w 1 sezonie "przełomowym" wystawili 2 razy młyn i na tym koniec , ogólnie jeżdzą jakies jednostki na Czuwaj Przemyśl a Stubno dopingu równiez nie ma.

Okrutny

Post autor: Okrutny » 29.05.2012, 12:14

Czy Pogoń Leżajsk aktualnie prowadzi doping na meczach u siebie ? równiez pytanie czy wspierają zgode Orła Przeworsk ?

Młoda

Post autor: Młoda » 29.05.2012, 16:04

wyjazdowicz pisze:Unia to głównie hokej, czasem zbiorą się na piłkę na lepsze mecze.
Ty galeria z derbów z Sołą [link]

Andrychowianie również działają, pytanie dziwne bo każdy nawet średnio ogarnięty dobrze wie, że obu ekip nie można zaliczyć do wymarłych
Ja tam wiedziałam że coś działają, ogólnie chciałam poznać czyjąś opinie jak ich zdaniem jest ;)

Larson

Post autor: Larson » 29.05.2012, 17:57

czy Bieszczady Ustrzyki Dolne oraz Przełęcz Dukla wykazują jakąkolwiek aktywność kibicowską? w przypadku tych pierwszych pamiętam że kilka lat wstecz odwiedzili m.in. Krosno, Jasło i chyba Jedlicze, nie mówiąc oczywiście o rywalu z Leska. natomiast co do Przełęczy to pamiętam że jakiś kilkunastoosobowy młynek mieli u siebie i flagę/i (?) jedną z nich skroiła swego czasu o ile dobrze pamiętam Brzozovia.

jest i on

Post autor: jest i on » 29.05.2012, 18:36

PoprawnyPolitycznie pisze:Jak wygląda sytuacja w Żaganiu ?
Ekipa Czarnych zakończyła działalność ? 0 wyjazdowe i brak dopingu u siebie..
Jak do tego ma się FC Chrobrego ? Również na tym polu przestali działać ?
może być PW.
Pozdro

bedac teraz w sobote na meczu w Zaganiu widzialem jedno....pustkowie. wczesniejsze sezony cos dzialali jakies wyjazdy chyba tez zaliczyli. CHrobrego tez cos nie bylo widac..Tyszanie byli przed stadionem na jakis poltorej godz przed meczem z racji tego ze zostalo im duzo czasu do meczu porozchodzili sie do jakis sklepow i spacerowali przez pobliskie osiedla nie stwierdzajac nikogo.

beznapinek

Post autor: beznapinek » 29.05.2012, 18:37

jak wygląda sytuacja w Iłży? działają coś u siebie czy tylko czasem na Radomiaka jeżdzą?

Magister

Post autor: Magister » 30.05.2012, 10:54

Larson pisze:czy Bieszczady Ustrzyki Dolne oraz Przełęcz Dukla wykazują jakąkolwiek aktywność kibicowską? w przypadku tych pierwszych pamiętam że kilka lat wstecz odwiedzili m.in. Krosno, Jasło i chyba Jedlicze, nie mówiąc oczywiście o rywalu z Leska. natomiast co do Przełęczy to pamiętam że jakiś kilkunastoosobowy młynek mieli u siebie i flagę/i (?) jedną z nich skroiła swego czasu o ile dobrze pamiętam Brzozovia.

nic się tam nie dzieje (mimo walki o awans do IV ligi i nowego stadionu), sąsiednie ekipy szybko wybiły im kibicowanie z głowy...
Prezentacje maturalne
kontakt: [email protected]

patriota85

Post autor: patriota85 » 30.05.2012, 11:16

Okrutny pisze:Czy Pogoń Leżajsk aktualnie prowadzi doping na meczach u siebie ? równiez pytanie czy wspierają zgode Orła Przeworsk ?
Co drugi tydzień pada pytanie o Pogoń Leżajsk.Kręcą młyn, czasem pojadą gdzieś na wyjazd, wspierają Orła.
Larson pisze:czy Bieszczady Ustrzyki Dolne oraz Przełęcz Dukla wykazują jakąkolwiek aktywność kibicowską? w przypadku tych pierwszych pamiętam że kilka lat wstecz odwiedzili m.in. Krosno, Jasło i chyba Jedlicze, nie mówiąc oczywiście o rywalu z Leska. natomiast co do Przełęczy to pamiętam że jakiś kilkunastoosobowy młynek mieli u siebie i flagę/i (?) jedną z nich skroiła swego czasu o ile dobrze pamiętam Brzozovia.
Zgadza się.Jedną flagę skroiły im też Karpaty.
beznapinek pisze:jak wygląda sytuacja w Iłży? działają coś u siebie czy tylko czasem na Radomiaka jeżdzą?
Działają u siebie - młyn, oprawy, jeżdżą na swoje wyjazdy.

CzłowiekRenesansu

Post autor: CzłowiekRenesansu » 30.05.2012, 14:18

ŁKS Łańcut coś działa/ł ?
Wyjazdy sprawiają, że jestem lepszym człowiekiem.

BartekBP

Post autor: BartekBP » 30.05.2012, 14:45

W Łańcucie jest FC Resovii, na ŁKS-ie nic się nie dzieje.

Historyk

Post autor: Historyk » 01.06.2012, 08:53

@ Co do Wierzycy Starogard Gdański

ten klub nie istnieje już od dość dawna, problemy finansowe, brak zainteresowania piłką nożną w samym StG, powstanie dobrej drużyny Polpharmy Starogard (kiedyś Pakmet) przełożyło się na [link] klubu, kiedyś w latach 80, 90 było nawet słychać o tych kibicach (były barwy, flagi itd) lecz obecnie są tylko nieliczne grafy na murach i to już nawet zamalowane. Niechlubnym zdarzeniem dla samego StG jest incydent z kibicem Lechii Gdańsk (dziś FC a kiedyś podobno kosa, kumaci i starsi będą wiedzieć o co chodzi). jeszcze w roku 1995 zakupiłem szalik klubowy Wierzycy (do dziś sentymentalnie wisi na ścianie). Potem od `95 ekipa zaczynała wymierać jednak chyba nigdy nie mogła poszczycić się jakimś sukcesem na tle Polski (nie chodzi o piłkę a ekipę "sportową") jak jestem w błędzie proszę mnie poprawić. Około roku 2000 ruch kibiców na 100% wymarł...dziś istnieje klub pod nazwą KP Starogard Gdański i jesteśmy FC Lechii Gdańsk jak i mamy zgodę z Chojniczanką Chojnice. Posiadamy pozytywne relacje z wszystkimi FC kibiców Biało-Zielonych...jak i sama ekipa jest dopiero raczkująca ale myślę że jak na 50-tys miasto póki co nie jest źle, martwi mnie natomiast tylko walka z kibicami koszykówki. Można więc po części uznać że Wierzyca odrodziła się pod nową nazwą z nowym i świeżym ruchem kibiców, którzy z tego co wiem mają nieliczną lecz szeroką działalność.

@co do Apatora Toruń

cóż w grodzie Kopernika każdy wie jak jest, to Elana rozdaje karty. Nieliczne grupki kibiców TKH, Szerszeni, Pomorzanina czy też Katarzynek nie stanowią dla nich zagrożenia (są wręcz to kibice olewani przez Elane). To zagrożenie stanowi Apator, który mimo problemów nie należy do wymarłych ekip. Padło pytanie czy coś działają na tle "sportowym". owszem działają i z tego co mi mówił kumpel (info z pierwszej ręki) zaczynają po malutku wychodzić z tzw. kryzysu. Kiedyś była to jedna z większych ekip w Polsce, dziś są można powiedzieć cieniami dawnych "Krzyżaków". Czy kroją barwy Elanie? z tego co mi wiadomo to tak...choć są to akcje albo spontaniczne, albo nieliczne. Częściej to Elana może popisać się takimi wyczynami. Kibice klubu Apatora zapowiadają "WIELKI POWRÓT", widziałem nawet jakiś gif czy coś ala młode pokolenie z napisem "Jeszcze się odrodzimy i was wszystkich wytępimy". Pożyjemy zobaczymy. Z tego co się również dowiedziałem sami kibice KSA zasługują na szacunek, gdyż nie jedna ekipa w ich sytuacji wymiękła i się poddała, a oni nadal istnieją.

teraz ja zadam pytanie:
-istniał kiedyś klub o nazwie Wietcisa Skarszewy, nadal ma kibiców?czy jak StG to FC Lechii?

żurlandia

Post autor: żurlandia » 01.06.2012, 15:26

Dalej istnieje.Graja w 4 lidze Pomorskiej ale kibicowsko nic sie tam nie dzieje.Kilkanascie osób jezdzi na Lechie i jednostki na Arke

Hermes1975

Post autor: Hermes1975 » 02.06.2012, 19:02

Historyk:

Apator tak mocno nie rośnie sile tylko coraz bardziej ogarniajaca słabosc kopaczy Elany doprowadza kibiców do odpuszczania sobie dopingu Elanie. Co nie znaczy ze Elana w Toruniu nie rzadzi. Co do reszty grup (poza Apatorem) sa to grupy do 50-60 osob i faktycznie dla Władców Torunia nie stanowia zadnego zagrożenia.

Mnie ciekawi co innego czy istnieje jakas zoraganizowany doping w klubie Zjednoczeni Bolków (woj. dolnośląskie), Remor Recz, Orkan Suchań orz Wzgórze Rewalskie Rewal
http://www.smanager.pl

Stoczniowiec1946

Post autor: Stoczniowiec1946 » 02.06.2012, 19:15

Hermes1975 pisze:Historyk:

Apator tak mocno nie rośnie sile tylko coraz bardziej ogarniajaca słabosc kopaczy Elany doprowadza kibiców do odpuszczania sobie dopingu Elanie. Co nie znaczy ze Elana w Toruniu nie rzadzi. Co do reszty grup (poza Apatorem) sa to grupy do 50-60 osob i faktycznie dla Władców Torunia nie stanowia zadnego zagrożenia.

Mnie ciekawi co innego czy istnieje jakas zoraganizowany doping w klubie Zjednoczeni Bolków (woj. dolnośląskie), Remor Recz, Orkan Suchań orz Wzgórze Rewalskie Rewal
Wybrzeże Rewalskie Rewal, a nie Wzgórze.

mwh

Post autor: mwh » 02.06.2012, 23:25

Hermes1975 pisze:Historyk:

Nie ma w Toruniu żadnej grupy 60 osobowej poza Apatorem i Elaną oraz żadna z tych mniejszych ekip nie znaczy i nie chce nic znaczyć w mieście. Coraz bardziej ogarniająca słabość? Od lat Elana prezentuje ten sam, jeżeli nie niższy poziom więc nie mów nic o piłkarzach.

gilek

Post autor: gilek » 03.06.2012, 23:57

Co było powodem wymarcia ekipy Tarnovii oraz od kiedy przestali się liczyć z względem Unii ,od dawna są już jednostkami kibicującymi Tarnovii w Tarnowie ? Kiedy ostatnio pokazali się gdzieś ekipą ?
O Tarnowie można chyba powiedzieć , że jedno miasto jeden klub , bo na odrodzenie się ekipy Tovii nie ma raczej szans ,może że jakieś FC Cracovii .

PerfekcyjnyBanan

Post autor: PerfekcyjnyBanan » 04.06.2012, 01:29

Jeszcze co do Apatora to na pewno nie można nazywać ich wymarłą ekipą, sporo młodych z Apatora trenuje z sukcesami i potrafią robić dosyć konkretne wjazdy na osiedla Elany. Chociaż oczywiście nie jest to już ta sama ekipa co kiedyś i poza niedzielami ciężko spotkać kogoś w barwach Apatora poza kilkoma osiedlami a Elanowcy ze swoimi barwami już się tak nie kryją.

Loco_Locass

Post autor: Loco_Locass » 04.06.2012, 06:14

Tarnovia upadła z przełomem wieków i jest FC Pasów. Niby są jakieś próby resuscytacji ruchu kibicowskiego, ale kończą się one niepowodzeniem. Tarnów kibicowsko sięgnął bruku. Z ciekawego miasta derbowego, ostało się miasto z ekipami będącymi FC krakowskich ekip. Gdyby jakiś Unista protestował przeciwko takiemu stwierdzeniu to niech wytłumaczy mi kontakty Unii z FC Wisły z Kłaja, który ich wspomaga na wyjazdach (choćby Wieliczka). Parę lat temu mieszkałem i pracowałem w tym mieście i mieszkając najpierw na oś. Zielonym, potem na Lwowskiej żadnych atrakcji nie doświadczyłem, zarówno na mieście jak i na siłowni na Brodzińskiego, nie kryjąc się z klubowymi sympatiami. Nie mnie oceniać sąsiadów zza miedzy, ale ich polityka jest na tyle skuteczna, że przemyską Polonię też sobie zhołdują i rodzi się pytanie: jakiego sobie patrona znajdzie Czuwaj? Czyżby Motor?
Proponuję niektórym forumowiczom pierdolniecie się młotkiem w głowę lub kubeł zimnej wody, zanim znów napiszą coś "mondrego"!
STOP INTERNETOWEJ NAPINCE!

Katyński las- ponury grobowiec, gdzie nasi Żołnierze- legli z kulą w głowie...

A/J

Post autor: A/J » 04.06.2012, 09:08

Loco_Locass pisze:Tarnovia upadła z przełomem wieków i jest FC Pasów. Niby są jakieś próby resuscytacji ruchu kibicowskiego, ale kończą się one niepowodzeniem. Tarnów kibicowsko sięgnął bruku. Z ciekawego miasta derbowego, ostało się miasto z ekipami będącymi FC krakowskich ekip. Gdyby jakiś Unista protestował przeciwko takiemu stwierdzeniu to niech wytłumaczy mi kontakty Unii z FC Wisły z Kłaja, który ich wspomaga na wyjazdach (choćby Wieliczka). Parę lat temu mieszkałem i pracowałem w tym mieście i mieszkając najpierw na oś. Zielonym, potem na Lwowskiej żadnych atrakcji nie doświadczyłem, zarówno na mieście jak i na siłowni na Brodzińskiego, nie kryjąc się z klubowymi sympatiami. Nie mnie oceniać sąsiadów zza miedzy, ale ich polityka jest na tyle skuteczna, że przemyską Polonię też sobie zhołdują i rodzi się pytanie: jakiego sobie patrona znajdzie Czuwaj? Czyżby Motor?
To wytłumaczę ci ja wiślak,a nie unista.Po pierwsze to Unia nie jest ,żadnym naszym fc i nigdy nie będzie jest naszą zgodą i nie porównuj ich żydku do Tovii,która nie kręci młyna od lat i nie jeździ na wyjazdy całe lata ,bo Unia wyjazdy zalicza i młyn u siebie ma.Po drugie FC Wisły z Kłaja jest jak sama nazwa wskazuje naszym FC więc pojawią się na meczach Unii ,bo my mamy z Unią zgodę,bo wspomaganie zgód jest czymś normalnym dla nas obojętne czy to przez osoby z Krakowa czy FC,dla was jak widać jest to jakaś egzotyka.Może jakbyście o tym wiedzieli to byście wspomagali Tovię i przez to nie upadała,by ona tak nisko jak teraz,ale widać ,że dzielicie zgody na lepsze i gorsze ,co wystawia tylko wam samym świadectwo.
Co się zaś tyczy Polonii Przemyśl to jej kibice są z nami związani już od lat 70 i trwa to do tej pory,przez te lata działali na własny rachunek, mieli własne zgody i układy i nikt od nas w to nie wnikał i wnikać nie będzie.Więc skończ pierdolić i wstydu sobie oszczędź,marsz do szkoły i do książek koniec roku szkolnego się zbliża.

Chusteczka

Post autor: Chusteczka » 04.06.2012, 10:44

gilek pisze:Co było powodem wymarcia ekipy Tarnovii oraz od kiedy przestali się liczyć z względem Unii ,od dawna są już jednostkami kibicującymi Tarnovii w Tarnowie ? Kiedy ostatnio pokazali się gdzieś ekipą ?
O Tarnowie można chyba powiedzieć , że jedno miasto jeden klub , bo na odrodzenie się ekipy Tovii nie ma raczej szans ,może że jakieś FC Cracovii .

Jeśli kogoś interesuje jak sama Tarnovia widziała przejmowanie miasta przez Unię to na poniższej stronce wiele opisów co prawda tylko do 2001 roku ale widać kiedy co i jak się zaczęło.

[link]

cojapacze

Post autor: cojapacze » 04.06.2012, 11:04

Nie mnie oceniać sąsiadów zza miedzy, ale ich polityka jest na tyle skuteczna, że przemyską Polonię też sobie zhołdują i rodzi się pytanie: jakiego sobie patrona znajdzie Czuwaj? Czyżby Motor?
Dla nas był i będzie tylko Czuwaj. Nie potrzebujemy silnych układów , żeby wojować. Pozdrawiam

Równomierny

Post autor: Równomierny » 04.06.2012, 11:26

cojapacze pisze:
Nie mnie oceniać sąsiadów zza miedzy, ale ich polityka jest na tyle skuteczna, że przemyską Polonię też sobie zhołdują i rodzi się pytanie: jakiego sobie patrona znajdzie Czuwaj? Czyżby Motor?
Dla nas był i będzie tylko Czuwaj. Nie potrzebujemy silnych układów , żeby wojować. Pozdrawiam

Nie żebym się napinał ale kolego powiedz mi kiedy Wy ostatnio coś "wojowaliście" bo nic o Was nie słyszę od bardzo dawna i z tego co wiem to w mieście też nie macie lekko.

szyda

Post autor: szyda » 04.06.2012, 11:31

To wytłumaczę ci ja wiślak,a nie unista.Po pierwsze to Unia nie jest ,żadnym naszym fc i nigdy nie będzie jest naszą zgodą i nie porównuj ich żydku do Tovii,która nie kręci młyna od lat i nie jeździ na wyjazdy całe lata ,bo Unia wyjazdy zalicza i młyn u siebie ma.Po drugie FC Wisły z Kłaja jest jak sama nazwa wskazuje naszym FC więc pojawią się na meczach Unii ,bo my mamy z Unią zgodę,bo wspomaganie zgód jest czymś normalnym dla nas obojętne czy to przez osoby z Krakowa czy FC,dla was jak widać jest to jakaś egzotyka.Może jakbyście o tym wiedzieli to byście wspomagali Tovię i przez to nie upadała,by ona tak nisko jak teraz,ale widać ,że dzielicie zgody na lepsze i gorsze ,co wystawia tylko wam samym świadectwo.
Co się zaś tyczy Polonii Przemyśl to jej kibice są z nami związani już od lat 70 i trwa to do tej pory,przez te lata działali na własny rachunek, mieli własne zgody i układy i nikt od nas w to nie wnikał i wnikać nie będzie.Więc skończ pierdolić i wstydu sobie oszczędź,marsz do szkoły i do książek koniec roku szkolnego się zbliża.[/quote]

wychodzi na to że Polonia zastaje z roku na rok prekursorem ruchu kibicowskiego w Polsce ;)
troszkę przesadziłeś z tymi latami 70-tymi
a jeśli chodzi o resztę bardzo dobrze napisane,Polonia jest z wami bardzo długo,kiedyś już napisałem coś takiego ,że kiedyś dawno temu,każdy mniejszy klub kibicował tym większym i nie były to jakieś układy ,fanclubowanie czy coś w tym stylu,poprostu atmosfera na większych pierwszo-ligowych stadionach działała tak,bez względu na to że młyny wtedy były takie na pierwszej lidze jak teraz na 3,przykłady Podkarpacia skąd jestem, było to widoczne,np Igloopol bywał na Ruchu,pewnie przez to że Wisłoka na Górniku,kluby przemyskie jeździły na Kraków /jeszcze wtedy Polonia z Czuwajem trzymały się razem/,Jarosław na Gieksę,Jasło na Cracovię,Karpaty na Widzew,Przeworsk na Górnika ,potem po rozpadzie zgody z Zagłębiem Lubin coś jeździli do Lubina czy kluby Rzeszowskie do Łodzi i takich przykładów jest dużo i niech nikt nie zaprzecza że tak nie było,czekało się tylko na okazje jak któryś z klubów pierwszoligowych będzie grał w regionie ,czyli Mielcu,na Igloopolu,Siarce czy Stalowej /wtedy 1- ligowe kluby/,takie były czasy,nie powiem że nikt nie działał tez na własne konto ,bo tez działali wszyscy,Teraz czasy się pozmieniały i tylko się cieszyć że sympatie sprzed lat praktycznie zostały takie jak były.

gilek

Post autor: gilek » 04.06.2012, 13:00

Loco_Locass pisze:Tarnovia upadła z przełomem wieków i jest FC Pasów. Niby są jakieś próby resuscytacji ruchu kibicowskiego, ale kończą się one niepowodzeniem. Tarnów kibicowsko sięgnął bruku. Z ciekawego miasta derbowego, ostało się miasto z ekipami będącymi FC krakowskich ekip. Gdyby jakiś Unista protestował przeciwko takiemu stwierdzeniu to niech wytłumaczy mi kontakty Unii z FC Wisły z Kłaja, który ich wspomaga na wyjazdach (choćby Wieliczka). Parę lat temu mieszkałem i pracowałem w tym mieście i mieszkając najpierw na oś. Zielonym, potem na Lwowskiej żadnych atrakcji nie doświadczyłem, zarówno na mieście jak i na siłowni na Brodzińskiego, nie kryjąc się z klubowymi sympatiami. Nie mnie oceniać sąsiadów zza miedzy, ale ich polityka jest na tyle skuteczna, że przemyską Polonię też sobie zhołdują i rodzi się pytanie: jakiego sobie patrona znajdzie Czuwaj? Czyżby Motor?
Co do Cracovii to ledwo wspierają swoje inne zgody i na swoje wyjazdy różnie jeżdżą w porównaniu do Wisły .
Co do Tovii to chyba jeszcze długo się nie odrodzą ze względu na lipną ligę a na poprawę nie ma co liczyć . Craxa raczej im nie pomoże w tym bo mają za daleko do Krakowa :D z tego co słyszałem to Iskra ma teraz lepszych kibiców niż Tovia (?) . Unia po awansie powinna zdominować teraz całkowicie miasto . Na pewno pokażą się w dobrych liczbach ze względu na ekipy Motoru , Sovii , Stali i Stalówki . Może wreszcie Tarnów odżyje kibicowsko .

Loco_Locass

Post autor: Loco_Locass » 04.06.2012, 15:36

A/J bęcwale wracaj do szkoły specjalnej bo tam jest twoje miejsce, jak nie potrafisz czytać ze zrozumieniem... Wypowiadałem się wielokrotnie na różne tematy i nikt nie pisał takich bzdur jak ty, "forumowiczu ze wczoraj"... Przemyską Polonię to wspomagaliście może jeszcze przed wojną? Zajmij się nauką i może na jakiś mecz idź, bo ten komputer ci nie służy... Tarnów widziałeś na mapie i takie miałeś kontakty z tym miastem...

Nie kompromituj się więcej gamoniu.

P.S. Gdybyś nie był "wczorajszym forumowiczem" to wiedziałbyś, że etap książek w szkole podstawowej (tak debilu, kiedyś nie było gimnazjum) dawno mam za sobą.
Proponuję niektórym forumowiczom pierdolniecie się młotkiem w głowę lub kubeł zimnej wody, zanim znów napiszą coś "mondrego"!

gilek

Post autor: gilek » 04.06.2012, 17:01

[link] - widziałem to już wcześniej . Tarnovia chyba ostatnio chyba pokazała się na derbach a potem spadli do okręgówki ... ?

C-45

Post autor: C-45 » 04.06.2012, 18:41

Hermes1975 pisze:Mnie ciekawi co innego czy istnieje jakas zoraganizowany doping w klubie Zjednoczeni Bolków (woj. dolnośląskie)
Nie.
zamiast gadać o zasadach lepiej ich przestrzegać

A/J

Post autor: A/J » 04.06.2012, 23:36

Loco_Locass pisze:A/J bęcwale wracaj do szkoły specjalnej bo tam jest twoje miejsce, jak nie potrafisz czytać ze zrozumieniem... Wypowiadałem się wielokrotnie na różne tematy i nikt nie pisał takich bzdur jak ty, "forumowiczu ze wczoraj"... Przemyską Polonię to wspomagaliście może jeszcze przed wojną? Zajmij się nauką i może na jakiś mecz idź, bo ten komputer ci nie służy... Tarnów widziałeś na mapie i takie miałeś kontakty z tym miastem...

Nie kompromituj się więcej gamoniu.

P.S. Gdybyś nie był "wczorajszym forumowiczem" to wiedziałbyś, że etap książek w szkole podstawowej (tak debilu, kiedyś nie było gimnazjum) dawno mam za sobą.
Debil to tu jest jeden ,a jesteś nim ty gamoniu.Daj sobie spokój z pisaniem na tematy kibicowskie bo twoja wiedza w nich jest bardzo mierna,wystarczy przeczytać sobie poprzedniego twojego posta.W d**** byłeś ,gówno widziałeś ,a piszesz to co ci się nocy śni:-)

Zupełnie Zielony.

Post autor: Zupełnie Zielony. » 05.06.2012, 17:24

szyda pisze:wychodzi na to że Polonia zastaje z roku na rok prekursorem ruchu kibicowskiego w Polsce ;)
troszkę przesadziłeś z tymi latami 70-tymi
a jeśli chodzi o resztę bardzo dobrze napisane,Polonia jest z wami bardzo długo,kiedyś już napisałem coś takiego ,że kiedyś dawno temu,każdy mniejszy klub kibicował tym większym i nie były to jakieś układy ,fanclubowanie czy coś w tym stylu,poprostu atmosfera na większych pierwszo-ligowych stadionach działała tak,bez względu na to że młyny wtedy były takie na pierwszej lidze jak teraz na 3,przykłady Podkarpacia skąd jestem, było to widoczne,np Igloopol bywał na Ruchu,pewnie przez to że Wisłoka na Górniku,kluby przemyskie jeździły na Kraków /jeszcze wtedy Polonia z Czuwajem trzymały się razem/,Jarosław na Gieksę,Jasło na Cracovię,Karpaty na Widzew,Przeworsk na Górnika ,potem po rozpadzie zgody z Zagłębiem Lubin coś jeździli do Lubina czy kluby Rzeszowskie do Łodzi i takich przykładów jest dużo i niech nikt nie zaprzecza że tak nie było,czekało się tylko na okazje jak któryś z klubów pierwszoligowych będzie grał w regionie ,czyli Mielcu,na Igloopolu,Siarce czy Stalowej /wtedy 1- ligowe kluby/,takie były czasy,nie powiem że nikt nie działał tez na własne konto ,bo tez działali wszyscy,Teraz czasy się pozmieniały i tylko się cieszyć że sympatie sprzed lat praktycznie zostały takie jak były.
Przepraszam ale głupoty piszesz (po części)!
- Zacznijmy od Polonii Przemyśl - to że zaczął ktos od nich jeździć na Wisłę w latach 70tych nie znaczy że cokolwiek działo się na ich własnym podwórku! Poprostu jeździli na klub który grał w I lidze a w swoim mieście mieli wielki piłkarski marazm. Ponad wtedy były popularne inne dyscypliny w Przemyślu a sama piłka kulała na buraczanych ligach. Tak samo zresztą jak twój JKS którego jedynym sukcesem w dziejach jest cztero roczny pobyt w (sic!) 3 lidze.
- Do zgody Igloopolu z Ruchem to nie do końca tak było że związali się z nimi na przekór Wisłoce i Górnikowi. Zgoda owszem była od 1988r ale niemal nie kontaktowana (zresztą mieliśmy inne jak: Cracovia, Stal Mielec, Arka, Zawisza, GKS Tychy, czy Polonia Bytom i jeszcze parę innych kontaktów) Poprostu zdarzył się traf że akurat jechał Ruch (jak i inni przesiadkowicze w Debicy jadący do Mielca). Wisłoka polowała (jak na każdego kto nie był przyjacielem przyjaciół) a Igloopol na przekór Wisłoce starał się pomóc przyjezdnym. Tu należałoby wspomnieć jeszcze rodzinę do której należała wtedy (lata 80te) Wisłoka- choćby analogia (starych zgód) : Cracovia -> Górnik Zabrze - Górnik Wałbrzych kontra Zagłebie Wałbrzych - Ruch -> Wisła (podwaliny Igloopolu powstały jako fc Wisły). Przyjeciele przyjaciół byli traktowani łagodniej stąd i też zgoda Igloopol - Ruch, reszte napisało życie (przypadek), tak więc nie do końca jest to prawdą o czym napisałeś.
Nie jest to prawdą także że Wisłoka ciągnęła jak inni wymienieni przez ciebie, tu akurat w naszym przykładzie do Górnika. Poprostu byliśmy w wielkiej rodzinie Cracovii, do tego mieliśmy swoje własne zgody (pamiętajmy że ruch kibicowski na Wisłoce powstał dosyć wcześnie jak na podkarpacie bo juź w połowie lat 70tych gdy gralismy 4 lata w II lidze). Przed oficjalną zgoda z KSG spotykaliśmy się z nimi w na świętej wojnie oraz na naszych zgodach które miały zgody z nimi. Tu zdarzył sie kolejny przypadek 1/4 pucharu Polski gdzie zmierzyliśmy sie własnie z KSG (1988) i wtedy doszło oficjalnej zgody (...)
Przeworsk jeździł na Górnika? Hm, nic o tym nie słyszałem ale nie neguję, np. w latach 90tych jedna osoba jeździła z tego miasta z nami na mecze Wisłoki i KSG jako (fc Przeworsk). Orzeł Przeworsk nie miał zgody (takiej jaką rozumiemy w tych czasach) z Zagłębiem Lubin, a w tych czasach bardziej nazwalibyśmy to układem / fc. Tu mozna by dłużej pisac na ten temat, info choćby od trzech osób z Zagłebie fc Przeworsk które wsparły nas (Wisłokę) w Kańczudze 1993 (mieliśmy z Lubinkami układ poprzez KSG). Ta jak to piszesz "zgoda" nie rozpadła się co poprostu umarła z braku kontaktów.
Taka prośba do ciebie jak piszesz o podkarpaciu nie pisz przez pryzmat swojego klubu który choćby w latach 90tych jeździł na bodaj wszystkie kluby w I lidze, to samo cały Przemyśl. Nie raz spotykaliśmy (JKS) podczas jazdy do Zabrza i raz za razem był to inny klub (a było ich wiele). Także nie były to jakieś przypadkowe osoby, tylko osoby z ekipy. No ale to długa historia... ta najświeższa (jeszcze z końca lat 90tych) to fc Jarosław (Cracovii) ale co tam rozpisałem się za bardzo a to nie temat FC :)
Za stary już jestem na internetowych bajarzy tworzących alternatywną rzeczywistość!
Spadam z tego forum!
Adminów proszę o usunięcie tego konta!

Loco_Locass

Post autor: Loco_Locass » 07.06.2012, 02:38

A/J pisze: Debil to tu jest jeden ,a jesteś nim ty gamoniu.Daj sobie spokój z pisaniem na tematy kibicowskie bo twoja wiedza w nich jest bardzo mierna,wystarczy przeczytać sobie poprzedniego twojego posta.W d**** byłeś ,gówno widziałeś ,a piszesz to co ci się nocy śni:-)
Popisz się kolejnym postem gimbusie, skoro takiś mądry... Będzie wówczas ich dziesięć na forum i koledzy pochwalą? Proponuję dzieciaku zająć się szkolna edukacją, a nie snami- bo potem okaże się, że zamiast marzeń o szkole średniej znów gimnazjum czeka... Abstrahując od argumentów ad personam- czekam na post o Tarnowie (może być priv)...

A/J

Post autor: A/J » 07.06.2012, 09:46

Loco_Locass pisze:
A/J pisze: Debil to tu jest jeden ,a jesteś nim ty gamoniu.Daj sobie spokój z pisaniem na tematy kibicowskie bo twoja wiedza w nich jest bardzo mierna,wystarczy przeczytać sobie poprzedniego twojego posta.W d**** byłeś ,gówno widziałeś ,a piszesz to co ci się nocy śni:-)
Popisz się kolejnym postem gimbusie, skoro takiś mądry... Będzie wówczas ich dziesięć na forum i koledzy pochwalą? Proponuję dzieciaku zająć się szkolna edukacją, a nie snami- bo potem okaże się, że zamiast marzeń o szkole średniej znów gimnazjum czeka... Abstrahując od argumentów ad personam- czekam na post o Tarnowie (może być priv)...
gimbus to cię robił parchu,jak to jest dalej z tymi fc napisz jeszcze kilka ciekawych bajek.bez odbioru z dnem nie ma co gadać.

ODPOWIEDZ