Rosyjscy kibice chcą 12 VI przemaszerować przez Warszawę

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
Jak

Re: Rosyjscy kibice chcą 12 VI przemaszerować przez Warszawę

Post autor: Jak » 02.06.2012, 21:02

Prokuratura nie wie, gdzie jest „Staruch"
Prokuratura Apelacyjna w Warszawie wydała adwokatowi Piotra Staruchowicza zgodę na widzenie z nim. Problem w tym, że pozwoliła na odwiedzenie go w areszcie na Rakowieckiej, gdzie go... nie ma. Jak ustaliła Niezależna.pl, znajduje się on w areszcie na Białołęce. W tej sytuacji wystawiony dokument jest nieważny i adwokat nadal nie może się z nim spotkać.

„Gazeta Polska Codziennie” informowała w piątek o tym, że prokuratura uniemożliwiła adwokatowi Krzysztofowi Wąsowskiemu skuteczną obronę Piotra Staruchowicza. Nie dostał on prawa do widzenia z klientem, ani uczestniczenia w czynnościach prokuratorskich. Nie miał też możliwości przeczytania jego akt, także tych, na podstawie których sąd zarządził jego aresztowanie. – To naruszenie Europejskiej Konwencji Praw Człowieka – komentował dr Piotr Kładoczny z Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka.

Po ukazaniu się piątkowego artykułu mecenas Wąsowski otrzymał zgodę na widzenie z kibicami Legii Warszawa przebywającymi za kratami. Jest obrońcą pięciu z nich. Zgodnie z dokumentem podpisanym przez prokuratora, wszyscy oni mieli znajdować się areszcie na Rakowieckiej.

Tymczasem na miejscu okazało się, że są tam tylko dwaj z nich. Według naszych informatorów Piotr Staruchowicz siedzi w areszcie w Białołęce, a kolejni dwaj kibice na Służewcu. Czy to celowa deizinformacja, czy tylko bałagan w śledztwie?

Przypomnijmy, iż decyzję o aresztowaniu Staruchowicza sąd podjął w czasie posiedzenia, przed którym jego obrońca nie miał możliwości poznać akt jego sprawy ani jego stanowiska. Jak podkreśla dr Piotr Kładoczny, Europejska Konwencja Praw Człowieka gwarantuje obrońcy prawo do „posiadania odpowiedniego czasu i możliwości do przygotowania obrony”. – Jak adwokat ma na poważnie bronić klienta, skoro nie wie, co dokładnie mu się zarzuca, ani co sądzi o sprawie on sam? – pyta przedstawiciel Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka.

Prawo do dostępu do akt przewiduje też polskie prawo, a konkretnie art. 156 paragraf 5a kpk. Nakazuje on prokuraturze, która występuje o tymczasowe aresztowanie udostępnienie akt obrońcy „w części zawierającej dowody wskazane we wniosku o zastosowanie (...) tymczasowego aresztowania”. Prokuratura może odmówić tylko w bardzo konkretnych przypadkach, jak zagrożenie dla czyjegoś życia lub zdrowia albo groźba matactwa. Przysługuje na to zażalenie.

Tymczasem Prokuratura Apelacyjna w Warszawie, prowadząca sprawę, w ogóle nie odniosła się do wniosku mecenasa Wąsowskiego. Prokurator Waldemar Tyl, zastępca szefa prokuratury, powiedział nam: - Sprawa dotyczy 45 osób, a zatrzymanie było cztery dni temu, z czego akta dwa dni były w sądzie. Kiedy mieliśmy zdążyć rozpatrzyć te wnioski?

Tymczasem według adwokata chodzi nie o 45, a o kilkanaście osób, bo pozostałe są z innych miast. Przypomnijmy, że prokuratura postawiła „Staruchowi”, autorowi słynnego hasła „Donald matole, twój rząd obalą kibole” dwa zarzuty – wprowadzenia do obrotu 1 kg amfetaminy oraz przygotowań do wprowadzenia kolejnych 5 kg. Opiera się on na zeznaniach świadka koronnego.

– W sprawie niepokoi nas kilka rzeczy. Np. hurtowe aresztowanie około 40-tu osób w krótkim czasie przez dwóch sędziów. Jak zdążyli oni rzetelnie zbadać każdy z indywidualnych przypadków? – pyta dr Piotr Kładoczny.

Zajęcie się sprawą zatrzymanych przed Euro kibiców zapowiada też Amnesty International. – Będziemy ją monitorować, zależy nam na jej pełnej jawności – mówi „Codziennej” rzecznik tej organizacji Marcin Leszczyński.

[link]

iparts.pl
Glasgow_spirit

Post autor: Glasgow_spirit » 02.06.2012, 23:25

preslik pisze:Postawa co niektorych na tym forum i sposob myslenia wola o pomste do nieba . ku*** czy wogole myslicie , "nie robmy nic bo prowokacje , nie robmy nic bo zle w prasie napisza " a kim my ku*** jestesmy bractwem kurkowym? Maja pisac zle w prasie o to chodzi jestesmy chuligani , za moich czasow czekalo sie tylko zeby wyciac z gazety arykul o zadymach wiem wiem teraz jest inwigilacja ciezkie czasy itp ale jakos wczesniej tez chlopaki lapali wyroki i nie jeden musial isc na przymusowe wakacje , a jesli ktos sie tego obawia to moze le[peij pomyslec o innym hobby !!!
nie wszysycy sa chuliganami to po pierwsze, wiele osob swoja pasje wyraza bez grilowania czy innych sportowych akcji i kazdy ma do tego prawo
ale nawet jak jestes chuliganem to nie musi z automatu oznaczac, ze musisz sie napalac na kazda prowokacje jak Zyd na cebule i isc jak ten slepy baran na rzez a tak wlasnie to bedzie wygladalo jak sie ludzie nabiora na te bzdety podsuwane przez tuskaszenke (ruskie swietujace rozpad ZSRR symbolami sowieckimi, 50 tysiecy ruskich na demonstracji itp.)
jak sie zyje w panstwie policyjnym i ma checi do bojki to poza miesnaimi i kondycha trzeba miec tez rozum niestety (lub stety)
Ruch Narodowy

KSC-JG

Post autor: KSC-JG » 02.06.2012, 23:30

Czytam temat i c*** mnie strzela.Ruski przyjada po chuligansku wiec nalezy im sie w pizde chociazby za ten fakt.Jak nie to wyjdzie na arenie miedzynarodowej za najgorsze cipy,ktore własnego kraju nie potrafia upilnowac.Dla mnie mozemy przeprowadzic desant ze spadochronow ze maczetami w łapach ale i tak trzeba ich upierolić.Zero litości,łamać nogi i ręcę za tyle litrow przelanej polskiej krwi.Co nie którzy chyba nie mają jaj i wolą w kapciach ze starą popcorn wpierdalać przed kablówką.Nóż się ku*** w kieszeni otwiera.Jeszcze te skurwysyny chcą przyjechać w koszulkach z sierpem i młotem.

MówMiPanie

Post autor: MówMiPanie » 02.06.2012, 23:35

Sracie się, że media będą o nas negatywnie pisać. ku***, kiedyś pisali o nas w innym świetle? Nie pisali, nie piszą i nie będą pisać. Zrozumcie to. Nie ważne ile zrobi się akcji propagandowych, charytatywnych etc., zawsze będziemy kibolami u nich. Także pierdolcie to co o nas napiszą! Mam wyjebane co o nas będą pisali, ale nie pozwólmy wygrać im, czyt. pozwolić by w NASZYM KRAJU się panoszyli i robili co chcieli obcy, tym bardziej ruska hołota!
Jesteśmy kibicami, a niektórzy walczą o wizerunek jak... politycy!

Sardinero

Post autor: Sardinero » 02.06.2012, 23:38

KSC-JG pisze:Czytam temat i c*** mnie strzela.Ruski przyjada po chuligansku wiec nalezy im sie w pizde chociazby za ten fakt.Jak nie to wyjdzie na arenie miedzynarodowej za najgorsze cipy,ktore własnego kraju nie potrafia upilnowac.Dla mnie mozemy przeprowadzic desant ze spadochronow ze maczetami w łapach ale i tak trzeba ich upierolić.Zero litości,łamać nogi i ręcę za tyle litrow przelanej polskiej krwi.Co nie którzy chyba nie mają jaj i wolą w kapciach ze starą popcorn wpierdalać przed kablówką.Nóż się ku*** w kieszeni otwiera.Jeszcze te skurwysyny chcą przyjechać w koszulkach z sierpem i młotem.
Zgadzam sie z tym co napisałes..
Moje Serce Bije z Prawej Strony...
Good Night Left Side..!

Glasgow_spirit

Post autor: Glasgow_spirit » 02.06.2012, 23:40

a jesli Wy naprawde myslicie, ze 50 tysiecy ruskich w koszulkach z sierpem i mlotym wylegnie na ulice Warszawy (czy gdziekolwiek) no to wlasnie cala prowokacja dziala i dziewczyny w komendzie czytajac ta cala podniete juz zacieraja rece na premie i mozliwosc bezkarnego wyzycia na kibolach
Ruch Narodowy

Sardinero

Post autor: Sardinero » 02.06.2012, 23:47

Kto tu pisal o 50tys.?..wystarczy 2 tys i pojdzie w swiat..to ze bedzie to prowokacja to juz wie chyba kazdy..ale czy trzeba sobie pozwalac na taka prowokacje..?
Moje Serce Bije z Prawej Strony...
Good Night Left Side..!

Glasgow_spirit

Post autor: Glasgow_spirit » 03.06.2012, 00:02

oczywiscie, ze nie mozna bedzie sobie u siebie pozwolic na takie czy inne prowokacje ale recepta na to nie jest skrzykiwanie sie na forum i jazda "na afere" bo to prosta droga na dolek albo obicie pala i zagazowanie w najlepszym wypadku. W stolicy nie brakuje ogarnietych osob (choc niestety coraz wiecej im zamykaja), ktore z cala pewnoscia beda monitorowac sytuacje nie rzucjac sie zbytnio sluzbom w oczy (male grupki, jednostki) i reagowac gdy faktycznie cos sie bedzie dzialo. Zalozenie z gory, ze ruskie cos odpala jest na wyrost bo co nieco wiadomo jakie osoby tam podrozuja za kadra (klasa srednia generalnie i wyzsza czyli "nowe ruskie"). Trzeba miec oczy dookola glowy, jak zawsze, ale bez zbednej podniety bo na 99% bedzie nic z tej wielkiej chmury pompowanej przez media i rzad.
Ruch Narodowy

speed5

Post autor: speed5 » 03.06.2012, 00:44

Bo mnie zaraz krew zaleje!
Kacapy wymordowali 20 tys polskich oficerów, przez 50 lat okradali ten kraj bez mrugnięcia okiem, za co ponosimy i jeszcze wiele lat będziemy ponosili konsekwencje, a "kibice" zastanawiają się, czy warto jechać lać ruskich, paradujących ulicami Warszawy. Bo milicja, bo napiszą. c*** mnie to obchodzi, każdy szanujący się patriuota powinien tego dniia polować na Rusków jak rasowy gajowy. Mnie napewno w Warszawie nie zabraknie i jeszcze kilku moich koleżków.

Ruscy muszą raz na zawsze zapanmiętać, że w Polsce nie ma dla nich miejsca!

Glasgow_spirit

Post autor: Glasgow_spirit » 03.06.2012, 00:54

no ciebie i kilku twoich kolezkow (z prewencji zapewne) to na pewno tam nie zabraknie!
Ruch Narodowy

speed5

Post autor: speed5 » 03.06.2012, 01:06

Glasgow_spirit pisze:no ciebie i kilku twoich kolezkow (z prewencji zapewne) to na pewno tam nie zabraknie!
Napinaj się dalej w necie i szukaj posterunkowych na siłę.

speed5

Post autor: speed5 » 03.06.2012, 01:11

Rewolucja2012 pisze:
speed5 pisze:Bo mnie zaraz krew zaleje!
Kacapy wymordowali 20 tys polskich oficerów, przez 50 lat okradali ten kraj bez mrugnięcia okiem, za co ponosimy i jeszcze wiele lat będziemy ponosili konsekwencje, a "kibice" zastanawiają się, czy warto jechać lać ruskich, paradujących ulicami Warszawy. Bo milicja, bo napiszą. c*** mnie to obchodzi, każdy szanujący się patriuota powinien tego dniia polować na Rusków jak rasowy gajowy. Mnie napewno w Warszawie nie zabraknie i jeszcze kilku moich koleżków.

Ruscy muszą raz na zawsze zapanmiętać, że w Polsce nie ma dla nich miejsca!
Hm zarejestrowałeś sie dziś specjalnie zeby to napisać ? Przecież możliwe ze ruskom o to włąśnie chodzi zeby doszło do zameiszek i co potem.Rząd kundla tuska jest za słaby zeby cokolwiek się przeciwstawił sie carowi.Uwarzam ze trzeba obserwować ruskich nagrywać itp.
A co mnie obchodzi rząd Tuska. Skoro jest za słaby to my brońmy honoru naszego kraju. Powiedz szczerze, co Ci da obserwowanie i nagrywanie Ruskich. Będziesz mógł sobie potem conajwyżej powspominać jak Ruskie balowali w naszej stolicy.
Bez napinki.

Theo_08

Post autor: Theo_08 » 03.06.2012, 01:59

Ja p******* co za posty w temacie, co trzeci pisany przez autentycznego policjanta, a reszta chyba przez nagrzanych malolatow, co wy myslicie ze Ruscy nie maja komorek do naszych i musza sie sprawdzac na Warszawskim Przedmiesciu, buehehe. Wyniku ew. konfrontacji wypatrujcie na tym forum, prawdopodobnie z 3-dniowym opoznieniem albo wcale, drodzy hoolsi.
czajnik pisze:Nazywacie Widzew wieśniakami ? OK, nazywacie komuchami ? OK

Michał***24

Post autor: Michał***24 » 03.06.2012, 11:01

Może i komórki mają a dla ja myślę że ten cały marsz jest też wygodny dla nich bo idą wszyscy razem będą otoczeni przez całe hordy policji.Mniej też problemów dla Tuska i policji.A teraz daj boże tyle tys ludzi w grupkach po 20 osób by szło na stadion policja zapewne nie nadarzała by interweniować potem by poszła fama ze polska policja sobie nie radzi i euro jest bee.Na moje im ten marsz jest na rękę.

212

Post autor: 212 » 03.06.2012, 11:43

Odnośnie Solidarnych2010, to fajnie by było gdyby przy tej miesięcznicy pod Pałacem Prezydenckim pojawił się ktoś kto ma blisko. To nasi naturalni sojusznicy, a czuję że tego dnia może się tam kręcić trochę ruskich i naszych postępowych pazi.

MAF

Post autor: MAF » 03.06.2012, 12:20

Napiszcie, skąd macie sprawdzone info o tym marszu ruskich ok?
k1 pisze:
Dodam tylko dla koelgi MAF, że w "dywanie" część szali była rozpruta na pół, bynajmniej nie po to, żeby zyskać optycznie. Maszyna do szycia nie radziłą sobie ze zszywaniem grubych szali, bo łamały się igły. Te, które nie były zszyte nie były rozpruwane! A jak Cię tak to boli to sobie podziel liczbę, która się paliła na dwa, a nie rzucasz jakieś gorzkie żale.

Viclav

Post autor: Viclav » 03.06.2012, 13:22

Najgłośniejszymi i najbardziej bezwzględnymi napierdalatorami w tym temacie są typy, które całkiem niedawno się zarejestrowały i mają ledwie kilka postów. Ciekawe.

Panowie posterunkowi - słabo wam wychodzi ta maskarada. Musicie się bardziej postarać, bo premii nie będzie, hehe
Obrazek"Jesteś sterem, białym żołnierzem!" Beata KozidrakObrazek

defqon

Post autor: defqon » 03.06.2012, 14:00

212 pisze:Odnośnie Solidarnych2010, to fajnie by było gdyby przy tej miesięcznicy pod Pałacem Prezydenckim pojawił się ktoś kto ma blisko. To nasi naturalni sojusznicy, a czuję że tego dnia może się tam kręcić trochę ruskich i naszych postępowych pazi.
Podbijam, bo uważam że główna prowokacja może odbyć się właśnie 10.06 (bo jak inaczej nazwać ulokowanie ruskich tuż obok Pałacu Prezydenckiego?). Nie można pozwolić żeby z Polaków Patriotów lżono tak jak 2 lata temu (kto oglądał "Krzyż" to widział tych skurwieli od palikota i innych najebanych 'europejczyków'), a władza z ruskimi szykują się na grubą akcję. Dlatego trzeba przyjść 10.06 pod Pałac, nieważne czy popiera się partię A czy B, bo tu chodzi o Prezydenta, przy którego śmierci ruskie k**** maczały swoje czerwone paluchy. Najlepiej zamknąć rejestracje bo psiaki chyba nowy wydział 'nethools' utworzyły.

jocieschrupia

Post autor: jocieschrupia » 03.06.2012, 14:25

Śmiech na sali, każdy, kto chce najbardziej napierdalać Ruskich, ma 3 posty na krzyż;) Przypadek;)
j**** tu prowokacją na kilometr.

Jak

Post autor: Jak » 03.06.2012, 15:06

Podbijam, bo uważam że główna prowokacja może odbyć się właśnie 10.06 (bo jak inaczej nazwać ulokowanie ruskich tuż obok Pałacu Prezydenckiego?). Nie można pozwolić żeby z Polaków Patriotów lżono tak jak 2 lata temu (kto oglądał "Krzyż" to widział tych skurwieli od palikota i innych najebanych 'europejczyków'), a władza z ruskimi szykują się na grubą akcję. Dlatego trzeba przyjść 10.06 pod Pałac, nieważne czy popiera się partię A czy B, bo tu chodzi o Prezydenta, przy którego śmierci ruskie k**** maczały swoje czerwone paluchy.

Też uważam, że Główna Prowokacja może odbyć się 10.04. Putin jak i Tusk mają w tym głęboki interes. Raporty MAK i Millera w konfrontacji z faktami i analizą naukową są kłamstwami i fałszerstwami. Potrzebują taniej prowokacji aby w oczach Polaków i Mediów Zachodnich obsmarować ludzi, którzy mówią głośno o Zamachu i tuszowaniu przez w/w dwóch panów. Każda zachodnia stacja jeśli przedstawia relacje to powołuje się na GW, PAP, TVN i inne wynalazki mainstreamowe.
Po 11 listopada, rozgrzany atmosferą byłem na Marszu organizowanym przez Kaczyńskiego (uważam, że trzeba się jednoczyć jeśli mamy w tym interes Polski), w Polsacie napinka, że 300 osób, migawki ogonu Marszu, a w rzeczywistości 10 tys ludzi (i jak Polacy mają się budzić?). Chciałem zaznaczyć, że widziałem te wdowy po mężach i ich córki, widok uderzający w Serducho jak cholera. Miałem wrażenie, że Ci ludzie, Ci Solidarni podtrzymują je na duchu, dają wiarę w sprawiedliwość.
Zamierzam być 10.06. dla tych ludzi, którzy zginęli i nie mają prawa głosu, dla tych, którzy mówią i są lżeni "jak podczas akcji pod Krzyżem". W imię Solidarności. Ich Środowisko (Solidarni 2010, Gazeta Polska, portal niezależna, blogerzy) podnosi problem kibiców-fanatyków i szkalowania Naszego Środowiska, mam okazję aby odwdzięczyć się Im i wesprzeć Ich.
Na dobrą sprawę nikt nie potrafi określić co wydarzy się 12 czerwca, jeśli "Góra" zechce wykręcić jakiś numer to zrobią to nawet bez Naszego udziału. Tak jak powiedziałem, powinniśmy być pod więzieniem na Rakowieckiej czy na Białołęce w tym dniu, gdyby dochodziło jakieś info o Ruskich to można się przemieścić.. . Ten kto czuje, że ma być 12 czerwca w Warszawie to i tak będzie i nie prowadźmy zbędnej dyskusji.

Stachollini

Post autor: Stachollini » 03.06.2012, 18:09

Pula Rosjan wynosi bodaj 6 tys. biletów na mecz,więc skąd nagle 50 tys. miałoby się znależć na ulicach.Zrezygnowli także ze strefy kibica która miała być tylko dla ich fanów.Nie opłaca się ? Coraz bardziej widzę że władzę chcą wykręcić grubą prowokację.

debiutant

Post autor: debiutant » 03.06.2012, 18:14

Od dawna mówili że ruskich ma być u nas bardzo dużo,ile w tym prawdy już sam nie wiem,ale jeśli Putin darmowe pociągi im funduje to kto wie...
Obrazek

Khan

Post autor: Khan » 03.06.2012, 18:18

pojednanie wszystkich kibiców niezaleznie od klubu i jazda w hołote!

Stachollini

Post autor: Stachollini » 03.06.2012, 18:29

Nawet gdyby mieli darmowy transport to co z tego ? Trzeba jeszcze zjeść,wypić i co najważniejsze przespać się normalnie.Śmiem wątpić żeby te tysiące Rosjan miało zaklepane miejsca w hotelach,motelach itp.Na ulicy będą koczować ?Absurd.Ambasada w Moskwie pracuję sobię spokojnie,nie ma tam kolejek po wizy i przedłużanych godzin pracy.Pamięta ktoś jakie media pierwsze podały o marszu Rosjan ? Nie był to przypadkiem TVN i jego "wiarygodne" informacje ?

Jak

Post autor: Jak » 03.06.2012, 19:23

Zgodzę się, że to "Polska" strona dmucha balon, m .in. po to aby Komorowski mógł podpisać ustawę zwiększającą wiek emerytalny do 67 lat i niedociągnięcia związane z euro.
11 Listopada Wystarczyło 200 szwabów, trochę lewactwa i zawodowych zadymiarzy, 1000 odmieńców seksualnych oraz prowokatorzy milicyjni. Spinka trwała ok 15 minut a materiału mieli aż nadto aby atakować wszystkich, którym nie podobają sę rządy sługusów z PO. Aby wprowadzać restrykcyjne prawo potrzebują zadymy dobrej, a euro to idealny czas, aby pod płaszczykiem bezpiecznej imprezy wprowadzić restrykcyjne ustawy.
Rosjan nie będzie aż 50 tys. Wystarczy ich połowa w tym 3 tys dobrze ogarniętej ekipy i parasol ochronny milicji, wystarczy aby media skleciły materiał jakiego jeszcze nie mieli po 89 roku.

MAF

Post autor: MAF » 03.06.2012, 19:24

Dokładnie. Podali, że tak wynika z ruskich for internetowych i stworzył się fakt medialny.
Co nie zmienia faktu, że w Warszawie być trzeba, nie napalać się, ale być czujnym
k1 pisze:
Dodam tylko dla koelgi MAF, że w "dywanie" część szali była rozpruta na pół, bynajmniej nie po to, żeby zyskać optycznie. Maszyna do szycia nie radziłą sobie ze zszywaniem grubych szali, bo łamały się igły. Te, które nie były zszyte nie były rozpruwane! A jak Cię tak to boli to sobie podziel liczbę, która się paliła na dwa, a nie rzucasz jakieś gorzkie żale.

jakwrócątosieopiszą

Post autor: jakwrócątosieopiszą » 03.06.2012, 19:29

Moze ktos z Warszawy napisze czy w stolicy pojawiaja sie jakies grupki ruskow ? Widac juz kogos na miescie ?

keter

Post autor: keter » 03.06.2012, 19:33

jakwrócątosieopiszą pisze:Moze ktos z Warszawy napisze czy w stolicy pojawiaja sie jakies grupki ruskow ? Widac juz kogos na miescie ?
panoszą się... ale klapsów jeszcze nie zbierają...
Obrazek

keter

Post autor: keter » 03.06.2012, 19:36

jakwrócątosieopiszą pisze:
Viclav pisze:
jakwrócątosieopiszą pisze:Za pisanie ,, nie robmy zadymy bo bedzie nagonka w mediach ''powinni was dozywotnio zbanowac.
Gdzie sie podzialy ekipy ktore sie nie pierdola w tancu i nie placza ze ich w tv zle pokaza.
JAZDA Z k****** !!
A za poddawanie się idiotycznym prowokacjom służb i mediów nie powinno być banów?
I c*** z tym ze jest prowokacja.Prowokacja zawsze byla jest i bedzie.My powinnismy robic swoje.
popieram
Obrazek

Skrzat

Post autor: Skrzat » 03.06.2012, 21:00

W tym kawałku są słowa: "Media kłamią. Nie dajmy się manipulować"

Tyle ode mnie w temacie.

pulpethools

Post autor: pulpethools » 03.06.2012, 21:02

jakwrócątosieopiszą pisze:Moze ktos z Warszawy napisze czy w stolicy pojawiaja sie jakies grupki ruskow ? Widac juz kogos na miescie ?
Dziś na deptaku w Lublinie widzialem 2 grupki ruskojęzycznych,1 grupka to sredni wiek,2-ga mlodsi miedzy 21-27 z jakimiś tobołami i pakunkami,cięzko powiedziec czy to ruskie czy tez ukraińce ale wydaje mi sie ze to juz ruskie pomalu sie zjezdzaja i moze chwilowo zatrzymali sie w Lbn w drodze na zachód

M.1906

Post autor: M.1906 » 03.06.2012, 22:01

[link]
0,75 l. pisze:Ja Ci powtarzam jeszcze raz,ze nie trzeba sie bac arabow,murzynow w Polsce,bo oni nie przyjada.Gadalem z nimi i oni nawet nie wyobrazaja sobie czegos takiego,zeby do Polski jechac,bo po c***.

Krzesełko Stadionu

Post autor: Krzesełko Stadionu » 03.06.2012, 22:32

212 pisze:Też nie chodzi o to, żeby wyłapywać i oklepywać każdego w ruskich barwach..
Jak to nie.Powinien byc terror na ulicach ,kazdy w barwach Anglii,Rosji i Niemczech powinien byc łamany i katowany.Głównym tematem mediów w europie i na swiecie powinni byc Polscy chuligani i nasz antysemicki i niegoscinny kraj.Czy nie tak mialo wygladac euro według kiboli jeszcze kilka miechów temu

Oczywiscie niemówie ze tak powinno to wygladac ale strasznie skrajne opinie mozna uslyszec,niektórzy by chcieli takiego mordobicia a inni najchetniej by z ruskimi na wódke poszli

dr,martens

Post autor: dr,martens » 03.06.2012, 23:36

Obawiam się,że w konfrontacji z chuliganami z Rosji nie mamy większych szans. Dlaczego?
Otóż poprzedzające Euro represje zdziesiątkowały ruch kibicowski w naszym kraju. Wielu spośród nas ma nałożone zakazy stadionowe (nieraz z błahych powodów) bądź kłopoty z prawem za to,że jesteśmy kibicami. Rosjanie tak nasilonych represji w swoim kraju nie mają.
Dodatkowo polityka uległości premiera Tuska względem Rosji rodzi przypuszczenia,iż chuligani z Rosji nie będą zbyt surowo traktowani w naszym kraju. Nasz rząd za wszelką cenę będzie się starał uniknąć skandali międzynarodowych,spowodowanych zbyt radykalną postawą służb mundurowych. Natomiast nas, kibiców z Polski można traktować bezpardonowo,gdyż jest na to przyzwolenie społeczne.
Z powyższych powodów zbliżające się Euro nie napawa optymizmem.

Wydawać by się mogło,że nasze środowisko kibicowskie jest na straconej pozycji. Nic bardziej mylnego. 11 listopada ubiegłego roku udowodnił,że wszyscy wspólnie możemy naprawdę wiele zdziałać. Potrzebne jest pospolite ruszenie i mobilizacja w naszych szeregach.

DR.MARTENS-DENTAL PLAN
NIEZALEŻNY GŁOS SYMPATYKA ZABRZAŃSKIEGO GÓRNIKA!

Jak

Post autor: Jak » 04.06.2012, 00:24

Tomasz Lis napisał w artykule wstępnym do najnowszego wydania Newsweeka: „Kilka dni temu Donald Tusk zaprosił na śniadanie w kancelarii premiera redaktorów naczelnych najważniejszych polskich mediów. (…) premier Tusk boi się o jakąś PR-owską porażkę, incydent, który przesłoniłby cały obraz.” Zastanówmy się. Redaktorzy naczelni największych polskich mediów wg premiera: Adam Michnik, Tomasz Lis, Mariusz Walter (niby nie naczelny, ale jednak wpływ na TVN ma, to decydujący). Może jeszcze ktoś. Uspokajamy - red. Tomasza Sakiewicza nikt nie zapraszał. Wiem, bo pytałem. W każdym razie najciekawsze zdanie tego lisowego wstępniaka to:. „Incydent, który przesłoniłby cały obraz”. Obraz jest fatalny, 73% Polaków uważa, że zmiany w kraju idą w złym kierunku, więc jak rozumiem incydent to byłoby jakieś wydarzenie, które przedstawiałoby Donalda Tuska i jego rząd w pozytywnym świetle. Nie ma obawy, panie premierze. Z pewnością nic takiego się nie wydarzy. Chyba, że na boisku. Ale nawet tutaj to nie pan będzie bohaterem.

[link]

Wygląda na to, że Ruda Bladź domawia szczegóły jak mają wykorzystać prowokacje zaczynając od 10-12 czerwca i jaka ma iść ściema tzn. tematy zastępcze. Od tak mamy "obiady czwartkowe" za jaśnie nam panującego Donalda von tHus(J)kA. Może niech jeszcze organizują je w łazienkach, lepszy pijar. Mają rozmach Skurwesyny.

PreczZpreczem

Post autor: PreczZpreczem » 04.06.2012, 01:12

Rewolucja2012 pisze:W takiej bitce z moskalami zawsze byliśmy górą
No faktycznie... w czasach zaborów i okupacji laliśmy rusków że mała bania. Niemców też napierdalaliśmy bez pojęcia. Ja rozumiem, że jesteśmy patriotami ale trochę zdrowego myślenia nie zaszkodzi. Prawda jest taka, że mamy najbardziej chujowe położenie w Europie i zarówno Rosja jak i Niemcy dali Nam mocno w pięty w historii.

Co do meczu z Rosją to tak jak pisałem wcześniej (oczywiście moje bodajże 3-4 posty wykasowane bez powodu) małolaci którzy tutaj piszą i rusofoby pewnie w domu będą siedziały na tym forum i czekały jak to daliśmy popalić Rosjanom na ulicach. A prawda jest taka, że typowy rosyjski kibic nie przyjedzie w żadnym sierpie i młocie bo nienawidzi go tak samo jak my komunizmu i nazizmu. Za dużo cywilów w Naszych krajach zginęło żeby gloryfikować brunatnych i czerwonych skurwieli. Poza tym kto był 11.11.2011 w stolicy wie co odpierdalała policja. Teraz też na 100% będą się chcieli wykazać a mają w c*** pretekst bo czytają to gówniane milicyjne forum i szykują się na cholera wie co. Myślcie zanim coś piszecie gimbusy.

DzswzpB

Post autor: DzswzpB » 04.06.2012, 01:31

Może jeszcze zróbcie ankietę?
Nie ma co się tu przekrzykiwać bo ta dyskusja do niczego nie prowadzi kto teraz wie że przyjedzie to będzie a w tym celu organizować się we swoim gronie zamiast kłócić na ogólnopolskim forum, po co waśnie? Po co kłótnie? Natomiast nie widzę sensu pierdolenia że najlepiej zostać w kapciach w domu albo nie jechać bo zrobią szopkę w mediach czy też dlatego że tusk cośtam cośtam, osobiście całkowicie zgadzam się z
jakwrócątosieopiszą
do zobaczenia w Warszawie.

Nordfront

Post autor: Nordfront » 04.06.2012, 02:52

dr_martens pisze:Obawiam się,że w konfrontacji z chuliganami z Rosji nie mamy większych szans. Dlaczego?
Otóż poprzedzające Euro represje zdziesiątkowały ruch kibicowski w naszym kraju. Wielu spośród nas ma nałożone [link] i zakazy stadionowe (nieraz z błahych powodów) bądź kłopoty z prawem za to,że jesteśmy kibicami. Rosjanie tak nasilonych represji w swoim kraju nie mają.
Dodatkowo polityka uległości premiera Tuska względem Rosji rodzi przypuszczenia,iż chuligani z Rosji nie będą zbyt surowo traktowani w naszym kraju. Nasz rząd za wszelką cenę będzie się starał uniknąć skandali międzynarodowych,spowodowanych zbyt radykalną postawą służb mundurowych. Natomiast nas, kibiców z Polski można traktować bezpardonowo,gdyż jest na to przyzwolenie społeczne.
Z powyższych powodów zbliżające się Euro nie napawa optymizmem.

Wydawać by się mogło,że nasze środowisko kibicowskie jest na straconej pozycji. Nic bardziej mylnego. 11 listopada ubiegłego roku udowodnił,że wszyscy wspólnie możemy naprawdę wiele zdziałać. Potrzebne jest pospolite ruszenie i mobilizacja w naszych szeregach.

DR.MARTENS-DENTAL PLAN

I dlatego cisnienie powinno byc jeszcze wieksze.

Zastanawia mnie tylko jedno - jak niektorzy to widza?
Wpada banda ruskow leje kogo padnie, gwałci, grabi morduje?
Chyba nie, pamietajmy ze to euro i caly swiat patrzy (1 raz w historii transmisja idzie na cały glob).
Każda wpadka bedzie nagłosniona i rozdmuchana przez zachodnie media, politycy nie pozwola sobie na rozpierdol w warszawie - czy go urządzą Polacy czy rusy...

Solonez

Post autor: Solonez » 04.06.2012, 09:40

Obrazek

[link]

ODPOWIEDZ