Rosyjscy kibice chcą 12 VI przemaszerować przez Warszawę

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
smoke_ksg

Re: Rosyjscy kibice chcą 12 VI przemaszerować przez Warszawę

Post autor: smoke_ksg » 01.06.2012, 19:21

zakazane jest propagowanie i reklamowanie komunizmu, tylko czy do k**** nedzy noszenie koszulki z kacapowymi symbolami nie jest REKLAMA? i PROPAGOWANIEM? bo to nie jest okreslone...taa..polskie prawo.... zbyt ogolnie o tym mowi. mam nadzieje ze szkopy przyjada w czerwonych koszulkach i przekrzywioną swastą na białym kole! o tak! im tez pewnie bedzie wolna bo ''beda naszymi gośćmi'' :) ku*** mac co tu sie dzieje!

iparts.pl
mazda

Post autor: mazda » 01.06.2012, 19:35

Obrazek

co za ku***
komuna w Polsce powraca, juz nie musze pytac rodzicow jak bylo w tamtych czasach

T_fan

Post autor: T_fan » 01.06.2012, 19:41

Też nie wierzyłem jak usłyszałem, chociaż to było możliwe. Gdyby niemcy mieli ubrać swasty, była by międzynarodowa afera, tylko j***** (nie)rząd ugiął się pod swoimi ruskimi towarzyszami, boją się ale co nas to ku*** obchodzi, że się boją. Żeby ruska ku*** mogła chodzić w Polsce w symbolach systemu, który wbił nam nóż w plecy w '39 i najechał naszą Ziemie? O przepraszam, przecież oni nas "wyzwolili", to jest jakaś paranoja!!!

KSC-JG

Post autor: KSC-JG » 01.06.2012, 20:14

jednego nie bierzecie pod uwage.jak tusk chce zrobic prowokacje to zrobi bez wzgledu na to czy tam beda kibice czy nie.mlodziezowka PO tylko czeka, zeby obwiazac ich szalikami np.Legii i cos odpierdolic.pewnie Kaczor zrobi jakas manifestacje przeciw i tam beda mogli robic swoje cyrki.

Jak

Post autor: Jak » 01.06.2012, 20:31

„Staruch” bez prawa do obrony

Obrońca Piotra Staruchowicza nie dostał prawa do widzenia z klientem ani uczestniczenia w czynnościach prokuratorskich. Nie miał też możliwości przeczytania jego akt, także tych, na których podstawie sąd zarządził jego aresztowanie. – To naruszenie Europejskiej Konwencji Praw Człowieka – mówi dr Piotr Kładoczny z Fundacji Helsińskiej.

Wniosek o dostęp do akt Piotra Staruchowicza złożyłem niezwłocznie po jego zatrzymaniu - mówi reprezentujący go [link] Krzysztof W.. Wystąpił on także z wnioskiem o widzenie z oskarżonym oraz o to, by we wszystkich czynnościach uczestniczył on w obecności adwokata. Na żaden z wniosków nie dostał pozytywnej odpowiedzi. Nie wiedział nawet, gdzie znajduje się jego klient.

Tymczasem odbyło się posiedzenie sądu, który zdecydował o aresztowaniu „Starucha”. Wąsowski znalazł się więc w sytuacji kuriozalnej – musiał bronić klienta, nie mając wiedzy o obciążających go dowodach i bez wystarczającej możliwości poznania jego stanowiska.

Jak podkreśla dr Piotr Kładoczny, Europejska Konwencja Praw Człowieka gwarantuje obrońcy prawo do „posiadania odpowiedniego czasu i możliwości do przygotowania obrony”. – Jak adwokat ma na poważnie bronić klienta, skoro nie wie, co mu się zarzuca ani co sądzi o sprawie on sam? – pyta przedstawiciel Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka.

Przypomnijmy, że prokuratura postawiła „Staruchowi” dwa zarzuty – wprowadzenia do obrotu 1 kg amfetaminy oraz przygotowań do wprowadzenia kolejnych 5 kg. Opierają się one jedynie na zeznaniach świadka koronnego. – W sprawie niepokoi nas kilka rzeczy. Np. hurtowe aresztowanie ok. 40 osób w krótkim czasie przez dwóch sędziów. Jak zdążyli oni rzetelnie zbadać każdy z przypadków? – pyta dr Piotr Kładoczny.

Zajęcie się sprawą zatrzymanych przed Euro kibiców zapowiada też Amnesty International. – Będziemy ją monitorowali, zależy nam na pełnej jawności – mówi „Codziennej” rzecznik tej organizacji Marcin Leszczyński.

[link]

Przedsmak tego co będzie na Euro. Będzie "polowanie na czarownice".

isis

Post autor: isis » 01.06.2012, 21:14

To już naprawdę nie jest śmieszne . To co tuski odpierdalają to już przechodzi wszystko . Najciekawsze jest to że odpierdalają co chcą nawet nie kryjąc się z tym , i mają wyjebane czy działają zgodnie z prawem czy nie . Jeśli minister spraw wewnętrznych mówi publicznie że sierp i młot nie jest symbolem zakazanym pomimo że symbol w Polsce jest zakazany to to już niebezpieczne jest . Jesli zamyka się ludzi ot tak oo sobie i nie mają oni żadnych praw i c*** wie co się z nimi dzieje tak jak ze Staruchem i resztą to też to nie jest juz śmieszne , bo mogą tak wpierdolić każdego za nic i nic nie zrobisz i nikomu sie nie pozkarżysz ... Najlepiej wszedzie i do okoła pierdolić i mamić obamą że zajebał gafe .

Sardinero

Post autor: Sardinero » 01.06.2012, 21:39

Czytajac gaztety o ogladajac tv..stacje rozne zeby nie było mam takie dziwne odczucie ze jedyne miejsce i jedynymi ludzmi ktorzy wypowiadaja sie i walcza o cos sa ludzie z tego forum..widzie jakies dwa swiaty..dwa swiaty ktore kompletnie nie pasuja do siebie i nie wspolgraja..propagada jest tak wielka ze tak naprawde ludzie nie wiedza o co juz chodzi..albo euro to dar od Boga ktory dzieki euro wybudowal im dworzec,ulice,sklep..itd i padaja przed euro na kolana i dziekuja albo Polskie spoleczenstwo jako calosc jest ograniczona w wolnym mysleniu i analizowaniu sytuacji..albo jednostki sa tak popierdolone ze lykaja kazdy kit falisty i wchlaniaja propagade..walczyc o swoje to walczyc o dobro Polski..dobro Polski to nie euro..to walka o Polske 24h w sobie,bycie gotywym na wszystko w imie dobra swojego kraju..dlatego nie bedzie zydo-rzad tuska pluł mi w twarz..Zawsze gotowy Bronic tych Barw..Walka trwa..!!
Moje Serce Bije z Prawej Strony...
Good Night Left Side..!

pattaya man

Post autor: pattaya man » 02.06.2012, 00:27

Dokladnie o tym samym mialem pisac Kocur-jedno drugiego sie nie trzyma.moj sp dziadek opowiadal mi to i owo z czasow drugiej wojny swiatowej odnosnie ruskich i do dzis mam przed oczyma jego zalzawione oczy gdy to opowiadal.zaborow i przymusowej rusyfika ji juz nie wspomne.jeszcze tego 12 czerwca niech ku*** dziadek stalin cukierki z gory sypie tak jak to mialo miesca w przeszlosci i bedziemy miec w polaczeniu z banda bolszewikow swobodnie maszerujacy ulicami naszej stolicy piekny obraz radzieckiego swieta.zobaczymy czy tego dnia Polska bedzie Polska

Zerwikaptur

Post autor: Zerwikaptur » 02.06.2012, 00:27

kocur1488 pisze:Afera z Rosjanami jest szyta naprawdę grubymi nićmi. Jeżeli 12 czerwca mają oni zamiar świętować upadek Związku Sowieckiego, to na sto procent nie pojawią się w koszulkach z sierpem i młotem. Kto tu kogo w c**** robi, to ja już sam nie wiem. Ale coś mi tu nie gra, bo poszczególne elementy nie układają się w żadną logiczną całość.

w rzeczy samej..

MW LKS

Post autor: MW LKS » 02.06.2012, 03:09

kocur1488 pisze:Afera z Rosjanami jest szyta naprawdę grubymi nićmi. Jeżeli 12 czerwca mają oni zamiar świętować upadek Związku Sowieckiego, to na sto procent nie pojawią się w koszulkach z sierpem i młotem. Kto tu kogo w c**** robi, to ja już sam nie wiem. Ale coś mi tu nie gra, bo poszczególne elementy nie układają się w żadną logiczną całość.
Niestety w tym temacie większość osób, która się wypowiada, nie ma zielonego pojęcia, jaki mają dziś stosunek do komunizmu Rosjanie. Lepiej napisać, że każdy z nich to czerwony debil, albo wrzucić zdjęcia jakichś debilów z sierpami i młotami, którzy za komuny mieli się dobrze a teraz płaczą za dawnym systemem. Ten cały szef kibiców, śmierdzi mi w c***, czy taka osoba w ogóle istnieje? Albo przynajmniej jego wypowiedzi są prawdziwe… Zresztą u nas w Polsce, gdyby był jakiś „wielki szef kibiców”, to mało kto, brałby go na poważnie. Myślę, że w Rosji jest podobnie. Wiara, która się tu dzielnie napina na Rusków, a w dniu meczu będą przed TV, niech się ogarnie i ochłonie, bo łyka byle gówno medialne. Ale c*** zaraz coś nowego się pojawi, że Rosjanie „coś tam coś tam” i napinka przez kolejne kilka stron… Żenada, zejdźcie ku*** na ziemię.
[link]

pattaya man

Post autor: pattaya man » 02.06.2012, 07:24

zagraniczne media o planowanej manifestacji ruskich
[link]
poszlo w swiat,ze noszenie symboli komunistycznych w Polsce jest legalne.wystarczy ,ze ruskie wytlumacza sie,ze nosza te symbole dla celow edukacyjnych lub astystycznych a wtedy c*** mozna im przybic.czy za koszulke hwdp lub zakaz pedalowania mozna cos wylapac panowie?przeciez to tez edukacja i artyzm...

abra

Post autor: abra » 02.06.2012, 08:36

Mam pytanie. Czy zawinięci ludzie z Legii nadal siedzą w areszcie, jeśli tak to kiedy zostaną wypuszczeni ?

man14

Post autor: man14 » 02.06.2012, 09:19

MW LKS pisze: Niestety w tym temacie większość osób, która się wypowiada, nie ma zielonego pojęcia, jaki mają dziś stosunek do komunizmu Rosjanie. Lepiej napisać, że każdy z nich to czerwony debil, albo wrzucić zdjęcia jakichś debilów z sierpami i młotami, którzy za komuny mieli się dobrze a teraz płaczą za dawnym systemem. Ten cały szef kibiców, śmierdzi mi w c***, czy taka osoba w ogóle istnieje? Albo przynajmniej jego wypowiedzi są prawdziwe… Zresztą u nas w Polsce, gdyby był jakiś „wielki szef kibiców”, to mało kto, brałby go na poważnie. Myślę, że w Rosji jest podobnie. Wiara, która się tu dzielnie napina na Rusków, a w dniu meczu będą przed TV, niech się ogarnie i ochłonie, bo łyka byle gówno medialne. Ale c*** zaraz coś nowego się pojawi, że Rosjanie „coś tam coś tam” i napinka przez kolejne kilka stron… Żenada, zejdźcie ku*** na ziemię.
No i zostały podsumowane wszytskie te żale i podjudzanie... Sam widze propagandowe obrazki i " plakaty " narodowców i innych jakby to miała być wojna i Ruscy rzeczywiście się szykują wpaść tutaj z wypchanymi kieszeniami z sierpami i młotami.

Barnet

Post autor: Barnet » 02.06.2012, 10:32

jak tak to ku*** na meczach delegaci walkowery chcieli dawac za flagi, a teraz ruskie przyjezdzaja i nagle symbole komunizmu dozwolone, ku*** takiego syfu i ludzi rzadzacych w tym kraju nie ma chyba nawet w Somalii
Obrazek

Niebieski1980

Post autor: Niebieski1980 » 02.06.2012, 10:41

Tyle co komuchy wyrządziły krzywd Polsce nie wyrządziła żadna inna frakcja !!?? WNIOSEK :Rudy jest komuchem !!!

Nordfront

Post autor: Nordfront » 02.06.2012, 10:46

MW LKS pisze:
Niestety w tym temacie większość osób, która się wypowiada, nie ma zielonego pojęcia, jaki mają dziś stosunek do komunizmu Rosjanie. Lepiej napisać, że każdy z nich to czerwony debil, albo wrzucić zdjęcia jakichś debilów z sierpami i młotami, którzy za komuny mieli się dobrze a teraz płaczą za dawnym systemem. Ten cały szef kibiców, śmierdzi mi w c***, czy taka osoba w ogóle istnieje? Albo przynajmniej jego wypowiedzi są prawdziwe… Zresztą u nas w Polsce, gdyby był jakiś „wielki szef kibiców”, to mało kto, brałby go na poważnie. Myślę, że w Rosji jest podobnie. Wiara, która się tu dzielnie napina na Rusków, a w dniu meczu będą przed TV, niech się ogarnie i ochłonie, bo łyka byle gówno medialne. Ale c*** zaraz coś nowego się pojawi, że Rosjanie „coś tam coś tam” i napinka przez kolejne kilka stron… Żenada, zejdźcie ku*** na ziemię.
zauważ tylko, ze temat sierpa i mlota to temat lekko poboczny
głowny to przemarsz obywateli obcego (niekoniecznie lubianego) kraju w Polsce

normalny48

Post autor: normalny48 » 02.06.2012, 11:06

A jak jest teraz z Celtykiem? Obiło mi się o uszy, że zdelegalizowali ?!
www.startowcy1948.ubf.pl - Serwis Kibiców Startu Radziejów !!!

isis

Post autor: isis » 02.06.2012, 11:17

Nordfront pisze:
MW LKS pisze:
zauważ tylko, ze temat sierpa i mlota to temat lekko poboczny
głowny to przemarsz obywateli obcego (niekoniecznie lubianego) kraju w Polsce
Poboczny jak poboczy , ale to wszystko się razem kumuluje . Przemarsz ruskich + to że doszedł sierp i młot . Ktoś tu niezłą afere chce wykręcić . Ruscy chcą u nas przemarsz zrobić i wszyscy w koszulkach z sierpem i młotem heh Niezłe . Tak jak pisał kocur1488 , Jeśli ruscy będą chcieli świętować upadek sowietyzmu to koszulki z sierpem i młotem są bez sensu . Świętować coś co upadło i nosić tego symbole ? No chyba że ruscy są niedorozwinięci albo nie wiedzą co świętuję .

rotr

Post autor: rotr » 02.06.2012, 12:06

Albo sympatyczni wschodni przyjaciele tuskaszenki skupią się po prostu na tym co Prawą Stronę Polski najbardziej wk..., tak dla dobrej zabawy. w/w koszulki, i nie tylko.

Viclav

Post autor: Viclav » 02.06.2012, 12:14

Co do tego "szefa rosyjskich kibiców", to wrzucam cytat pewnej użytkowniczki z forum Narodowiec.com.pl
Szprygin znany w środowisku kibicowskim jako 'Kamancza' jest współtwórcą ВОБ- Ogólnorosyjskiego Związku Kibiców. Wcześniej jako zagorzały kibic Dinamo Moscow zarazem ich szef przygotowywał ich do walki przed różnymi meczami, to jeszcze z tych czasów gdy był nacjonalistą. Mutko (minister sportu i komuch) pomógł mu założyć i rozwinąć ВОБ chociaż początkowo był sceptycznie do tego pomysłu nastawiony. Dopiero później gdy wpadł na pomysł, że z kibiców którzy należą do ВОБ można zrobić dobrą reklame (propagowanie symboli komunistycznych na różnych meczach) uznał to za dobry pomysł.
Kamancha komuchem nie jest, a swoimi wypowiedziami chce sie przypodobać Mutkowi bo podobno jego stanowisko ma zająć ktoś inny.
A więc on jest szefem kibiców, którzy są członkami ВОБ, a nie wszystkich. Na euro właśnie Ci wybrani kibice przyjadą do Polski.
To tyle co wiem :3
Obecnie z szacunkiem kibiców do niego bywa różnie:
Obrazek
Obrazek"Jesteś sterem, białym żołnierzem!" Beata KozidrakObrazek

Jak

Post autor: Jak » 02.06.2012, 12:46

Wszystkie newsy wychodzą od tutejszych mainstreamowych mediów. Dziś rano słyszę, że "temu kacapskiemu szefowi" Związku Kibiców Rosyjskich "Polscy dziennikarze" zarzucają, że jest nazistą (za rzekome "hail hitler"). To niech pismaki wreszcie się zdecydują na kogo chcą napuścić Polskich Patriotów (Kibiców).. .
Rosyjskie media i władze dopiero odpowiadają po burzy jaka jest w Polsce w mass-mediach.
Rudy wie, że szykują się dwie opcje
1. Albo zamieszki i pacyfikacja (zrzucenie winy na PiS i jego bojówki oraz chuliganów stadionowych)
2. Albo względny spokój (sukces, że zapanował nad największym problemem po upadku komunizmu czyli "stadionowymi chuliganami").
Czego nie zrobimy to Rudy i mundurowi wytrą sobie Nami Mordy i będą trąbić o tym 3 lata, z apogeum w czasie kampanii wyborczej.

Cwaniaczki w krawatach starają się poróżnić dwa Narody, odciągnąć uwagę medialną od możliwych strajków i Miesięcznicy Smoleńskiej przed Pałacem Prezydenckim, oskarżyć PiS o destabilizację stosunków polsko-rosyjskich (po "ultimatum" Putina), a Platforma objawi się jako partia, która da poczucie spokoju i stabilizacji w Polsce, bez waśni i rozpętywania wojny polsko-rosyjskiej. LEMINGI to kupią.
Chvj mnie strzela jak widzę jak te mendy Nas rozgrywają. Nie wygodnych dziennikarzy zamykają do paki, Kibolom podrzucają prochy, i "świadków", którzy o dziwo wychodzą na wolność po obciążających zeznaniach, Solidarność to PiS, a Kibole to ich bojówka.. Nie wiem co ćpają spindoktorzy Tuska ale bajki piszą lepsze niż Andersen.

Co do Władzy. Potrafili zatuszować z Putinem (i mediami) Zamach w Smoleńsku, to są zdolni do wszystkiego.

Cały czas słyszę, że wszystkie siły policyjne i sprzęt z kraju ściąga się do 4 miast organizatorów. Powód? jest ich mało. Będą musieli obstawić szczególnie Stolicę, bo tutaj będą wszyscy spoglądać.
Rosyjscy Fanatycy wiedzą jaki Mamy stosunek do Euro, często dymią z psiarnią Putina.
Proponowałbym aby zorganizować Manifestację na Rakowieckiej pod więzieniem mokotowskim. Tam są kibole powinięci prewencyjnie przed euro, do tego mieliśmy rocznicę zamordowania Rtma Witolda Pileckiego (25 maj) i można firmie milicyjnej przypomnieć jej korzenie. Guuuul Rudemu i całej psiarni by skoczył, bo musieli by rozdzielić siły milicyjne, a My mielibyśmy rękę na pulsie będąc w Warszawie 12 VI w Stolicy, nie udało by się wywołać zamieszek, i moglibyśmy zwrócić uwagę na aresztowania (szyte grubą nicią).

Wysłałem maila do OZSK aby Manifestacja odbyła się 12 czerwca na Rakowieckiej w Warszawie, ale nie spodziewam się zbyt wiele od nich (może znowu zorganizują spotkanie z Kondonem przed wyborami..?).

orsieres

Post autor: orsieres » 02.06.2012, 12:54

Moim zdaniem:

Mówienie, ze bedą tam tez "dobrzy, inni od komuchów" Rosjanie jest bzdurą. Wiedza gdzie i z kim jadą.
To takie samo tłumaczeni, jakby mówić że czyjas akcja na nas sie nie liczy, bo u nas było duzo pikników.
Wyjazd to wyjazd i trzeba sie z tym liczyć, wiec dla mnie wszyscy sa z tego samego wora.

Po drugie: Oni i tak przedją i tak. A nasze ekipy moga sie co najwyzej wykrwawić. Nie dość że bedzie standardowy miejski i psi monitoring, to wokół tego przemarszu będzie jeszcze mnóstwo konfidenckich mediów. Brutalna prawda jest taka, że szkoda sie na to napalać.

Ale i krew sie gotuje widząc co się dzieje.

Mnie tam nie bedzie z tych czy innych przyczyn, tym bardziej nie jestem gospodarzem w mieście, ale wg mnie najsensowniej by było ustawic się np przy grobie Nieznanego Żołnierza walnąć jakies transy akie jak slynne "autostrady - nie bedzie, dworce - przypudrowane":

Walnąc na tych transach daty typu 17 IX, Katyń, nazwiska katów, wspomnieć sponiewieranych bohaterów itd i walnąć wielkie" A Wy zaprosiliscie hołote z sierpem i mlotem" czyjakos tak.

Bo powtarzam: Ruscy i tak przedją, my mozemy stracić wiecej, albo mniej. A tamtym rozwiazaniem moze dotrzemy choć do kilku procent ludzi, ze to rząd na spółe z Putinem pluja nam w twarz, a te ruskie osły to tylko narzedzie w ich reku...
Tylko tak mozemy cokolwiek ugrać

A po takiej zbiórce rozejśc sie po mieście, bo spowrotem ruscy pewnie nie beda maszerowac tylko rozbija sie w grupki ;)

debiutant

Post autor: debiutant » 02.06.2012, 12:59

Ja też nie jestem jakoś wtajemniczony w te aresztowania,ale mam swój rozum i śmierdzi to wszystko na dużą odległość,jesli Starucha i całą reszte zatrzymali celowo na czas trwania euro to jest to naprawde skandal,coś co jest nie do pomyślenia ponoć w państwie prawa.Mam nadzieję że kiedyś jeszcze odegramy się na nich.Co do 12-ego,faktycznie nie wiadomo co lepsze,awanti i znów nagonka na nas,czy spokój i donaldzik będzie się chwalił jak to wygrał walke z kibolami.
Obrazek

zabroniony dostęp 3

Post autor: zabroniony dostęp 3 » 02.06.2012, 13:13

Jak pisałem ten cały marsz to prowokacja.Rząd podkulił ogon i chyba pozwoli ażeby rosyjskie bydło przeszło po Warszawie.Represje moga być duże ( już się zaczęły ).
https://www.youtube.com/watch?v=fg42fSe8bug
Evry górą

HC

Post autor: HC » 02.06.2012, 13:14

dokładnie...jest to smutne, ale znaleźliśmy się "między sierpem, a młotem", i tak źle i tak nie dobrze...może araby rozwiążą ten problem za nas?
HUTNIK&MAZOVIA

xerer

Post autor: xerer » 02.06.2012, 13:15

Jestem ciekawy jaka by była mina donka i co by powiedzial jakby ci kibole mieli na sobie koszulki z logiem platformy

kibic456

Post autor: kibic456 » 02.06.2012, 13:23

Ciekawe czy Rudy dalby nam pozwolenie na manifestacje ! ? Teraz juz mnie nic niezdziwi

zabroniony dostęp 3

Post autor: zabroniony dostęp 3 » 02.06.2012, 13:28

HC pisze:dokładnie...jest to smutne, ale znaleźliśmy się "między sierpem, a młotem", i tak źle i tak nie dobrze...może araby rozwiążą ten problem za nas?
W sumie jest w Polsce duża społeczność Czeczenów.Hehe,może coś zmajstrują.
https://www.youtube.com/watch?v=fg42fSe8bug
Evry górą

jakwrócątosieopiszą

Post autor: jakwrócątosieopiszą » 02.06.2012, 15:02

Za pisanie ,, nie robmy zadymy bo bedzie nagonka w mediach ''powinni was dozywotnio zbanowac.
Gdzie sie podzialy ekipy ktore sie nie pierdola w tancu i nie placza ze ich w tv zle pokaza.
JAZDA Z k****** !!

debiutant

Post autor: debiutant » 02.06.2012, 15:09

W sumie masz racje,nagonka i tak jest na nas i chyba zawsze będzie...trzeba robić swoje a telewizory za okno ;)
Obrazek

Viclav

Post autor: Viclav » 02.06.2012, 15:11

jakwrócątosieopiszą pisze:Za pisanie ,, nie robmy zadymy bo bedzie nagonka w mediach ''powinni was dozywotnio zbanowac.
Gdzie sie podzialy ekipy ktore sie nie pierdola w tancu i nie placza ze ich w tv zle pokaza.
JAZDA Z k****** !!
A za poddawanie się idiotycznym prowokacjom służb i mediów nie powinno być banów?
Obrazek"Jesteś sterem, białym żołnierzem!" Beata KozidrakObrazek

jakwrócątosieopiszą

Post autor: jakwrócątosieopiszą » 02.06.2012, 15:40

Viclav pisze:
jakwrócątosieopiszą pisze:Za pisanie ,, nie robmy zadymy bo bedzie nagonka w mediach ''powinni was dozywotnio zbanowac.
JAZDA Z k****** !!
A za poddawanie się idiotycznym prowokacjom służb i mediów nie powinno być banów?
I c*** z tym ze jest prowokacja.Prowokacja zawsze byla jest i bedzie.My powinnismy robic swoje.

bunio5

Post autor: bunio5 » 02.06.2012, 15:54

[link]

[link]

[link]
Tylko pod Krzyżem, tylko pod tym Znakiem Polska jest Polską, a Polak Polakiem!
BÓG - HONOR - OJCZYZNA
Wielka Polska Katolicka
Krucjata Różańcowa za Ojczyznę! Codziennie odmawiajcie Różaniec o Polskę wierną Bogu, Krzyżowi i Ewangelii, o wypełnienie Jasnogórskich Ślubów Narodu!

wersu

Post autor: wersu » 02.06.2012, 15:56

Skrzat pisze:Panowie, każdy wie jak nas wszyscy w c**** robią, ale nie możemy non stop jechać bez pomyślunku i napierdalać się z ruskimi/psami. Lepiej jak teraz odpuścimy, a na szlaku kibicowskim nie będziemy musieli narzekać na jeszcze większą nagonkę.

Dobrze.
Mam tak samo jak Ty...

keter

Post autor: keter » 02.06.2012, 16:34

Ruskie k**** już się panoszą w Warszawie... chociaż jeszcze 10 dni! Zaczynamy polowanie...
Obrazek

man14

Post autor: man14 » 02.06.2012, 16:44

Viclav pisze:[

ta...

Jak

Post autor: Jak » 02.06.2012, 16:56

- Polska Straż trzymała nas pod murem jak [link], a pies tropiący sprawdzał, czy nie mamy narkotyków. Nigdy nas nic podobnego nie spotkało. Przecież widzieli, że większość z nas jest w mundurach AK! – poinformowali reportera „GPC” zbulwersowani weterani AK, mieszkający na Białorusi. Do skandalu doszło na przejściu granicznym w Kużnicy Białostockiej.

Powyższa sytuacja po "anonimie z terytorium Białorusi".
[link]

preslik

Post autor: preslik » 02.06.2012, 18:12

Postawa co niektorych na tym forum i sposob myslenia wola o pomste do nieba . ku*** czy wogole myslicie , "nie robmy nic bo prowokacje , nie robmy nic bo zle w prasie napisza " a kim my ku*** jestesmy bractwem kurkowym? Maja pisac zle w prasie o to chodzi jestesmy chuligani , za moich czasow czekalo sie tylko zeby wyciac z gazety arykul o zadymach wiem wiem teraz jest inwigilacja ciezkie czasy itp ale jakos wczesniej tez chlopaki lapali wyroki i nie jeden musial isc na przymusowe wakacje , a jesli ktos sie tego obawia to moze le[peij pomyslec o innym hobby !!!

bunio5

Post autor: bunio5 » 02.06.2012, 19:24

[link]
Tylko pod Krzyżem, tylko pod tym Znakiem Polska jest Polską, a Polak Polakiem!
BÓG - HONOR - OJCZYZNA
Wielka Polska Katolicka
Krucjata Różańcowa za Ojczyznę! Codziennie odmawiajcie Różaniec o Polskę wierną Bogu, Krzyżowi i Ewangelii, o wypełnienie Jasnogórskich Ślubów Narodu!

Jak

Post autor: Jak » 02.06.2012, 21:02

Prokuratura nie wie, gdzie jest „Staruch"
Prokuratura Apelacyjna w Warszawie wydała adwokatowi Piotra Staruchowicza zgodę na widzenie z nim. Problem w tym, że pozwoliła na odwiedzenie go w areszcie na Rakowieckiej, gdzie go... nie ma. Jak ustaliła Niezależna.pl, znajduje się on w areszcie na Białołęce. W tej sytuacji wystawiony dokument jest nieważny i adwokat nadal nie może się z nim spotkać.

„Gazeta Polska Codziennie” informowała w piątek o tym, że prokuratura uniemożliwiła adwokatowi Krzysztofowi Wąsowskiemu skuteczną obronę Piotra Staruchowicza. Nie dostał on prawa do widzenia z klientem, ani uczestniczenia w czynnościach prokuratorskich. Nie miał też możliwości przeczytania jego akt, także tych, na podstawie których sąd zarządził jego aresztowanie. – To naruszenie Europejskiej Konwencji Praw Człowieka – komentował dr Piotr Kładoczny z Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka.

Po ukazaniu się piątkowego artykułu mecenas Wąsowski otrzymał zgodę na widzenie z kibicami Legii Warszawa przebywającymi za kratami. Jest obrońcą pięciu z nich. Zgodnie z dokumentem podpisanym przez prokuratora, wszyscy oni mieli znajdować się areszcie na Rakowieckiej.

Tymczasem na miejscu okazało się, że są tam tylko dwaj z nich. Według naszych informatorów Piotr Staruchowicz siedzi w areszcie w Białołęce, a kolejni dwaj kibice na Służewcu. Czy to celowa deizinformacja, czy tylko bałagan w śledztwie?

Przypomnijmy, iż decyzję o aresztowaniu Staruchowicza sąd podjął w czasie posiedzenia, przed którym jego obrońca nie miał możliwości poznać akt jego sprawy ani jego stanowiska. Jak podkreśla dr Piotr Kładoczny, Europejska Konwencja Praw Człowieka gwarantuje obrońcy prawo do „posiadania odpowiedniego czasu i możliwości do przygotowania obrony”. – Jak adwokat ma na poważnie bronić klienta, skoro nie wie, co dokładnie mu się zarzuca, ani co sądzi o sprawie on sam? – pyta przedstawiciel Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka.

Prawo do dostępu do akt przewiduje też polskie prawo, a konkretnie art. 156 paragraf 5a kpk. Nakazuje on prokuraturze, która występuje o tymczasowe aresztowanie udostępnienie akt obrońcy „w części zawierającej dowody wskazane we wniosku o zastosowanie (...) tymczasowego aresztowania”. Prokuratura może odmówić tylko w bardzo konkretnych przypadkach, jak zagrożenie dla czyjegoś życia lub zdrowia albo groźba matactwa. Przysługuje na to zażalenie.

Tymczasem Prokuratura Apelacyjna w Warszawie, prowadząca sprawę, w ogóle nie odniosła się do wniosku mecenasa Wąsowskiego. Prokurator Waldemar Tyl, zastępca szefa prokuratury, powiedział nam: - Sprawa dotyczy 45 osób, a zatrzymanie było cztery dni temu, z czego akta dwa dni były w sądzie. Kiedy mieliśmy zdążyć rozpatrzyć te wnioski?

Tymczasem według adwokata chodzi nie o 45, a o kilkanaście osób, bo pozostałe są z innych miast. Przypomnijmy, że prokuratura postawiła „Staruchowi”, autorowi słynnego hasła „Donald matole, twój rząd obalą kibole” dwa zarzuty – wprowadzenia do obrotu 1 kg amfetaminy oraz przygotowań do wprowadzenia kolejnych 5 kg. Opiera się on na zeznaniach świadka koronnego.

– W sprawie niepokoi nas kilka rzeczy. Np. hurtowe aresztowanie około 40-tu osób w krótkim czasie przez dwóch sędziów. Jak zdążyli oni rzetelnie zbadać każdy z indywidualnych przypadków? – pyta dr Piotr Kładoczny.

Zajęcie się sprawą zatrzymanych przed Euro kibiców zapowiada też Amnesty International. – Będziemy ją monitorować, zależy nam na jej pełnej jawności – mówi „Codziennej” rzecznik tej organizacji Marcin Leszczyński.

[link]

ODPOWIEDZ