Flagi na autach i balkonach - Patriotyzm czy obciach?

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

gacm

Flagi na autach i balkonach - Patriotyzm czy obciach?

Post autor: gacm »

Im bliżej Euro możemy spotkać na samochodach oraz balkonach coraz więcej biało czerwonych flag. Co myślicie o takich akcjach? Sam mam mieszane uczucia w tej kwestii. Z jednej strony wiadomo... "Fuck Euro" więc każda akcja poparcia mistrzostw jest źle odbierana. Większość z tych ludzi robi to też tylko i wyłącznie na pokaz i po pierwszej porażce flagi ściągną. Z drugiej strony może cieszyć identyfikowanie się zwykłych ludzi z symbolami narodowymi. Tworzy się takie poczucie solidarności i jedności narodowej. Sam więc nie wiem co o tym myśleć... Jakie jest Wasze zdanie w tej kwestii?
iparts.pl
Stadionowy Artysta

Re: Flagi na autach i balkonach - Patriotyzm czy obciach?

Post autor: Stadionowy Artysta »

Szczerze, to nie uważam flagi z Warki za symbole narodowe.
wyjazdowicz

Post autor: wyjazdowicz »

mnie się zawsze podobało, że Polacy solidaryzowali się w kibicowaniu naszym, flagi na autach i balkonach wyglądają spoko. Szczególnie było widać przywiązanie do barw i drużyny jak byłem w Anglii podczas ostatnich MŚ, co drugi dom, sklep, auto w barwach synów Albionu. Niestety obecnie w naszym kraju dla kogo wywieszać te flagi? Dla Perquisów czy innych Ojgenów? Dziękuję, to nie moja kadra
gacm

Post autor: gacm »

Co do flag Warki to wiadomo... tu nie ma co dyskutować. Chodzi mi o prawdziwe flagi. I nie chce tu rozwijać też dyskusji czy prawidłowa flaga to ta z Orzełkiem czy bez. Chodzi mi o sam fakt takiego eksponowania flag podczas mistrzostw.
internet

Post autor: internet »

przestan na sile reklamowac te swoja c****** strone.
RBR

Post autor: RBR »

Wysyp "patriotów" przed euro,mam na myśli te flagi.
Maciejuss

Post autor: Maciejuss »

Gdzie widzisz obciach w obnoszeniu się z barwami narodowymi ?
Maciejuss

RBR pisze:Wysyp "patriotów" przed euro,mam na myśli te flagi.

Wybacz jestem patriotą ale na codzień nie przywykłem śmigać z polską flagą po ulicy.Skoro jest okazja by pokazać swoje przywiązanie do Ojczyzny (oczywiście każdy pokazuję je w różny sposób) to czemu tego nie uczynić ?
alfonek

Post autor: alfonek »

Pokerface pisze: Dobrze, że nie wyprodukowali jeszcze majtek w barwach reprezentacji.
Obrazek
zdrowy styl życia
Obrazek
Zenon Kuśmider

Post autor: Zenon Kuśmider »

Obrazek

Nawet trzewik.
Barnet

Post autor: Barnet »

Jak dla mnie zajebista sprawa, kupuje wszystko co tylko spotkam w Naszych kochanych barwach, zawsze i wszędzie, bo jestem Polakiem i jestem dumny ze swoich barw, godła i historii, jak dla was to obciach, tym bardziej w takich czasach w jakich teraz nam przyszło żyć, gdzie na około wszyscy nas oczerniają, to proponuje zrzec się obywatelstwa i poszukać sobie jakiegoś innego, takiego gdzie nie będziecie czuć obciachu nosząc swoje nowe barwy. Amen
Pokerface

Post autor: Pokerface »

Barnet przeczytaj jeszcze raz to, co napisałem. Obciach to wywieszać flagę dlatego, że jest EURO a przy tym mieć w d**** święta narodowe.
Jeśli ktoś wywiesza flagę na 1-3 maja, 9 maja, 1 sierpnia, 11 listopada, lub chociaż w jednen z tych dni, spoko. Ale jeśli kogoś nie obchodzą te święta państwowe, spędza je na oglądaniu TV i flagi nawet w domu nie ma, to tak, jest to dla mnie buractwo.
Maciejuss

Niech każdy pilnuje siebie to będzie dobrze.
szczęściarz

Post autor: szczęściarz »

Osobiście wywieszam flagę w ważniejsze święta narodowe, także zauważyłem wysyp nagłych patriotów.. januszy, cieszy oko tyle flag ale ile z tych osób robi tak bo w tv napierdalają o tym cały czas..
SJF

Post autor: SJF »

Kumpel powiedział bardzo mądrze, poprosić takiego "patriotę" z flagami na samochodzie o wyrecytowanie 4 zwrotki Marszałka Dąrbowskiego. Dziękuję, dowidzenia 2/3 za c**** by nie znała.
smoke_ksg

Post autor: smoke_ksg »

patrzac na dzisiejsza ''reprezentacje'' to jakos mnie mdli... wolalbym flagi na autach AMF
gdyby bylo..normalnie (szeroko rozumiane) to jak najbardziej, np w Irlandii MŚ '06 dobry klimat byl jak pol miasta smigalo na bialo-czerwono
acab

Post autor: acab »

Zobaczymy ile flag będzie na autach po Euro :)
debiutant

Post autor: debiutant »

Ciekawy temat,też mnie to zastanawia gdy widze flage w samochodzie sąsiada lub poprostu przejeżdzające na ulicy...Z jednej strony cieszy,przywiązanie do barw,ale z drugiej...ciekaw jestem czy po przegranej z grekami ich nie zdejmią już.Dzięki temu można rozpoznać kto jest pikolem ;),szkoda że nie było jakies akcji wsród kibolskiej Polski,by wykonać jakieś małe flagi,np.z przekreślonym logo ojro i je do samochodów przyczepiać.
Polska24

Post autor: Polska24 »

http://i50.tinypic.com/1imjdd.jpg a co myślicie o tym?nawet ogródek pomalowany w barwach Polski dla mnie porażka!
Krzesełko Stadionu

Post autor: Krzesełko Stadionu »

Jestem jak najbardziej za.Kazda okazja i sposób na pokazanie przywiazania do ojczyzny jest dobra.
synojca

Post autor: synojca »

Samo wywieszanie flag nie jest złe. Obciach to wywieszanie flag spod marki 5 stadion tyskiego itd. i robienie z siebie albo balkonu jakiegoś straganu z gadżetami. Szkoda, że te osoby zapominają o wywieszeniu flag na święta narodowe. Ł. na DL słusznie nazwał to barowym patriotyzmem.
Nikomu patriotyzmu nie odmawiam, no ale krew mnie zalewa jak widzę jakiegoś typa w peruce czy innych podobnych ''gadżetach''. Fuck euro z mej strony tylko po części. Nie jaram się tym ale meczyki w wolnej chwili będę oglądał.
baniak

Post autor: baniak »

Nie chce mi sie czytac waszych wszystkich wypocin bo to jest żałosne. Nie macie się juz do czego dopierdolic to sie dopierdalacie o nic.
Maciejuss

Też już co poniektórzy mnie tutaj wkurwiają...z jaka do c**** flaga mam chodzić podczas takiej imprezy... z rumuńską ?? chyba to powinno być jasne graja POLACY wiec chodzę w BIAŁO CZERWONYCH barwach...
Lucasyno

Post autor: Lucasyno »

Polska24 pisze:http://i50.tinypic.com/1imjdd.jpg a co myślicie o tym?nawet ogródek pomalowany w barwach Polski dla mnie porażka!
Porażką to jestes ty! I zmien ten nick bo nie pasuje do Ciebie zabardzo! a co powiesz na to?? Porażka w c*** nie?

http://www.flickr.com/photos/8116353@N07/484247597/

http://www.google.pl/url?source=imgland ... rIW7lI62dg

http://www.google.pl/url?source=imgland ... DPrcz5NWRg
Bonjo
Kontakt:

Post autor: Bonjo »

Reprezentacja Polski nie uczestniczy w Euro, także wieszanie flag to durnota. Oczywiście można to zrobić w te i dowolne pozostałe dni roku, ale lepszym okresem są święta narodowe :) Inna sprawa to jakiekolwiek utożsamianie się z tym komercyjno-politycznym syfem zwanym mistrzostwami Europy, które dla mnie jest raczej powodem do wstydu niż dumy.
Chusteczka

Post autor: Chusteczka »

A ja sobie wystawię flagę, zresztą zawsze przy nadażającej się okazji wystawiam.
Mamy piękne barwy narodowe, trzeba je eksponować i upiększyć nieco szare ulice naszych miast. To czy ktoś sobie wywiesił bo EURO, czy mial inny powód to mnie rypka, po prostu miło mi się chodzi między biało-czerwonymi ulicami.
CiVi

Post autor: CiVi »

a co ma piernik do wiatraka ? jest różnica miedzy wywieszeniem 1 flagi a obstrojeniem balkonu i ogródka jakby ziomek otworzył tam jakiś stragan
GtWładzię

Post autor: GtWładzię »

Od tego jest forum,by wyrażać swój pogląd.Większość tutaj ten "wielki,patriotyczny zew narodu" ma w głębokim poważaniu więc z tym nie polemizujcie.
Czekam jeszcze na pierwszych odważnych co wrzucą foty swoich aut...
Chusteczka

Post autor: Chusteczka »

No to chyba oczywiste, ze skoro ktoś nie wywiesza nigdy flagi, albo wywieszą ją symbolicznie i teraz nagle wystroi dom i jego otoczenie to jest w pewnym sensie pajacowanie.
Ale jak dla mnie - spoko, bo czemu niby ma mi przeszkadzać że ktoś w Polsce obnosi się z Polskimi barwami. Inna sprawa gdy barwy są upaprane wtedy ciężko zdzierżyć.
Zresztą to, że ktoś ma choćby te lusterka w samochodzie na biało-czerwono to chyba nie jest przejaw wielkiego patriotyzmu i nikt nie stara się zrobić z siebie niewiadomo kogo.
Wyluzujcie, trzeba przetrwać to EURO a nie wszędzie szukać problemów.
303squadron

Post autor: 303squadron »

Wywieszanie flag powinno być normalną reakcją nie tylko na obecne mistrzostwa
Glasgow_spirit

Post autor: Glasgow_spirit »

niektorym juz sie nie podboba eksponowanie barw narodowych?
przez chwile musialem az oczy przetrzec bo mozna miec wrazenie, ze to temat rodem z forum antify a nie z forum polskich patriotow...
ogarnijcie sie co niektorzy i niech kazdy zajmie sie soba i nie bada zbyt wnikliwie motywacji innych do wywieszania flagi i nie stawia sie w roli "monopolisty" i cenzora w tym temacie bo to mocno zajezdza michnikowszczyzna i totalniactwem niestety
im wiecej flag narodowych i narodowej symboliki, tym lepiej! Takie postawy sa godne pochwaly i naturalnie mowimy tu o barwach narodowych a nie reklamach piwa, czipsow czy ceramiki lazienkowej!
zawodowiec

Post autor: zawodowiec »

W Stanach Amerykanie szyją sobie nawet majtki w The Star-Spangled Banner. Prawdopodobnie zaczęło się od niewinnych chorągiewek wsadzanych gdzie popadnie. Flagi na balkonach są O.K. - to prastary zwyczaj nieurągający narodowym barwom. Ale podczepianie flag do samochodów i wkładanie w doniczki z palemkami w biurze to już przesada.
Polska24

Post autor: Polska24 »

Lucasyno pisze:
Polska24 pisze:http://i50.tinypic.com/1imjdd.jpg a co myślicie o tym?nawet ogródek pomalowany w barwach Polski dla mnie porażka!
Porażką to jestes ty! I zmien ten nick bo nie pasuje do Ciebie zabardzo! a co powiesz na to?? Porażka w c*** nie?

http://www.flickr.com/photos/8116353@N07/484247597/

http://www.google.pl/url?source=imgland ... rIW7lI62dg

http://www.google.pl/url?source=imgland ... DPrcz5NWRg

Tak się składa że na tym balkonie flaga wisiała też 1-maja więc taki Patriotyzm może sobie w dupe wsadzić!I po co się tak obwieszać flagami niewystarczy jedna?
Zjadacz chleba

Post autor: Zjadacz chleba »

Pokerface pisze:Pierdolenie.
Przed samym EURO sklepy wyhaczyły dobrą okazję do zarobku i sprzedają flagi na samochody, lusterka samochodowe. Dobrze, że nie wyprodukowali jeszcze majtek w barwach reprezentacji.
Pytanie za 100 punktów. Czy Ci wszyscy EURO-patrioci wywiesili flagi narodowe 1-3 maja? Jestem pewien, że 80% z nich nie. Więc to buractwo, nie patriotyzm.
Podpisuję się pod tym obiema rękami !
bincyk

Post autor: bincyk »

I znowu wojenka Polsko-Polska wiecznie komuś coś się nie podoba nie było by flag źle,są też nie dobrze.Moim zdaniem żenujące jest wywieszanie jakiejś tam biało-czerwonej flagi jakiegoś browaru (bo nie oszukujmy się o to chodzi) ale każda inna flaga ( no może z wyjątkiem pzpn)jest ok i powinno być ich jak najwięcej nie tylko teraz.
BKS(J)

Post autor: BKS(J) »

Moim zdaniem to dobry i fajny pomysl z tymi flagami kto sobie chce to wywiesi kto nie ten nie ja zakupilem sobie flage ale nie jakas tam z tyskiego tylko z Godlem i napisem POLSKA( 150-92) i wyglada zajebiscie na balkonie. Beda Swieta Narodowe tez bede wieszal bo juz mam pozadna i nie wstyd jej powiesic jak ta z tyskiego.
pablovsky

Post autor: pablovsky »

A ja nie wywieszam flag na 3 maja albo na 11 litopada, bo nikt mnie nie będzie do tego zmuszał! A na euro to się obwieszę jak choinka na biało czerwono, a z bryki zrobię jeden wielki obciach i mam to gdzieś bo jestem od 44 lat wiernym kibicem Polskiej Reprezentacji! Mając pięć lat oglądałem z moim świętej pamięci dziadkiem słynne Wembley'73- wtedy nie rozumiałem, dlaczego dziadek klęczy przed biało-czarnym telewizorem i wrzeszczy w niebogłosy, teraz już to rozumiem, robię tak samo. Mecze Polaków to dla mnie wręcz "nabożeństwo". I na Euro drodzy "kibice"- obwieszę się w barwy narodowe i nikomu nic do tego. Jestem z tego dumny!
internet

Post autor: internet »

pablovsky pisze:A ja nie wywieszam flag na 3 maja albo na 11 litopada, bo nikt mnie nie będzie do tego zmuszał! A na euro to się obwieszę jak choinka na biało czerwono, a z bryki zrobię jeden wielki obciach i mam to gdzieś bo jestem od 44 lat wiernym kibicem Polskiej Reprezentacji! Mając pięć lat oglądałem z moim świętej pamięci dziadkiem słynne Wembley'73- wtedy nie rozumiałem, dlaczego dziadek klęczy przed biało-czarnym telewizorem i wrzeszczy w niebogłosy, teraz już to rozumiem, robię tak samo. Mecze Polaków to dla mnie wręcz "nabożeństwo". I na Euro drodzy "kibice"- obwieszę się w barwy narodowe i nikomu nic do tego. Jestem z tego dumny!
a kogo obchodzi z czego jestes dumny i co bedziesz robil gamoniu? Nikt cie o zdanie nie pytal.
CzłowiekBuka

Post autor: CzłowiekBuka »

Pierdolicie moim zdaniem, te całe Euro do dobra okazja, żeby obudzić w ludziach patriotyzm, niech chociaż 5% z tych osób, które teraz śmigają z flagami wywiesi je też 11 listopada czy 2 i 3 maja. Sam wywieszam flagi w święta narodowe i będę wywieszał w dniu meczu Naszej reprezentacji, bo bez względu na to kto tam gra, to grają oni z orzełkiem na piersi o pod polską flagą!
debiutant

Post autor: debiutant »

Dokładnie,w końcu jakieś normalne posty się pojawiły,ja napisałem swoje zdanie wczesniej,a pózniej ktoś do ,,antify''porównuje,słuchaj dla mnie flagi naszej kochanej Ojczyzny mogą wisieć codzień na każdym balkonie czy tam samochodzie,ale chodzi o to,że ich tam nie widać nawet 2 i 3 Maja,na moim osiedlu były tylko te, co powiesiło miasto/administracja,a teraz ta ,,akcja''z wywieszaniem flag,to jest dobra dla pikników,napewno nie dla nas prawdziwych kibiców,którzy swoje patriotyczne podejście pokazują wtedy kiedy trzeba.
ODPOWIEDZ