Inwestycje / Remonty ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
marley

Post autor: marley » 16.06.2007, 12:37

w Ostrowie od ponad miesiaca zaczeła sie przebudowa stadionu miejskiego na ktorym swoje mecze rozgrywa Ostrovia i jezdzi zuzel.Miasto,chce tez na tym nowym stadionie przeprowadzic turniej kibiców na ME w 2012

[link]
[link]
[link]
[link]
Obrazek

iparts.pl
wojton

Post autor: wojton » 16.06.2007, 13:01

dość ciekawie się zapowiada stadion w Ostrowie, jaka docelowa ma być [link] :?:

R/F
ban

Post autor: R/F » 16.06.2007, 14:22

Na temat stadionu GKSu Katowice:

"Już teraz miasto czyni przygotowania do przeprowadzenia najpilniejszej inwestycji na obiekcie, czyli budowy tzw. klatki dla kibiców gości na trybunie północnej. W tym celu wizytowano już kilka stadionów w regionie m.in. w Jaworznie, by skopiować najlepsze rozwiązania techniczne."

Która to jest trybuna pólnocna?
Szkoda by było, gdyby klatka nie znajdowała się za bramką. Duza pojemność była.

1938
ban

Post autor: 1938 » 16.06.2007, 14:27

kazdy niemal wchodzacy klub wyzej do klasy rozgrywkowej ma klopoty z licencja stadionowa :? to jest za kazdym razem smieszne :? w tym przypadku tez sezon temu w Stalowej..

mdma

Post autor: mdma » 16.06.2007, 16:25

Trybuna północna to właśnie ta za bramką.

hkb84

Post autor: hkb84 » 16.06.2007, 20:59

[link]
SPOKÓJ CECHUJE MISTRZÓW

A.

Post autor: A. » 17.06.2007, 15:33

Robi wrażenie , ale jeżeli trybuna zachodnia (na tym zdjęciu) jest bliźniacza do tej wschodniej to czemu ta wschodnia jest wyższa ?

qubis

Post autor: qubis » 17.06.2007, 15:56

Kto ma wiedzieć ten wie na pewno :) Patrząc na te wizualizacje stadionu Lecha to już nie raz zmieniała się jego wizja i nie raz pewno się jeszcze zmieni. Ważne, że jednak coś w tym temacie się robi i 2 trybuny już są !
..:: Na Zawsze Unia Leszno ::..

[link] - Speedway Wear

hkb84

Post autor: hkb84 » 17.06.2007, 16:40

A. pisze:Robi wrażenie , ale jeżeli trybuna zachodnia (na tym zdjęciu) jest bliźniacza do tej wschodniej to czemu ta wschodnia jest wyższa ?
Trybuny IV (zadaszona) i II (najnowsza) nie są identyczne. Na wizualizacji jest uwzględnione wybudowanie 3 kondygnacji nad II trybuną. Wtedy trybuny I, II i III będą 3-kondygnacyjne natomiast IV 2-kondygnacyjna.
A. pisze:Kto ma wiedzieć ten wie na pewno Patrząc na te wizualizacje stadionu Lecha to już nie raz zmieniała się jego wizja i nie raz pewno się jeszcze zmieni. Ważne, że jednak coś w tym temacie się robi i 2 trybuny już są !
Czy ten projekt będzie zrealizowane zależy to od ilości pieniędzy jakie zostaną na ten cel przeznaczone z budżetu centralnego. Wg wyliczeń ma on kosztować 400 mln złotych.
SPOKÓJ CECHUJE MISTRZÓW

Masoh_KSP

Post autor: Masoh_KSP » 18.06.2007, 16:11

Fotki z 17.VI.2007 ze stadionu Polonii Warszawa.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Polonia Warszawa - Duma Stolicy

AtoMen

Post autor: AtoMen » 19.06.2007, 09:42

projekty stadionów w Polsce w filmowej migawce

[link]
Obrazek

FDL

Post autor: FDL » 19.06.2007, 11:30

Projekt przebudowy stadionu Widzewa. 70milionów ojro miasto obiecało na posiedzeniu rady miejskiej. Jeśli będzie tak jak zawsze czyli miasto nie da grosza to stadion będzie finansowany z pieniędzy prywatnych inwestorów.
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Fajnie, że projekt nie zmienia typowo piłkarskiego charakteru stadionu przypomina troche stadiony drugoligowe w Anglii, ale 17tys z mozliwoscia dalszych modernizacji jest bardzo dobrym pomysłem.

Matpaw

Post autor: Matpaw » 19.06.2007, 12:45

FDL pisze:Projekt przebudowy stadionu Widzewa. 70milionów ojro miasto obiecało na posiedzeniu rady miejskiej. Jeśli będzie tak jak zawsze czyli miasto nie da grosza to stadion będzie finansowany z pieniędzy prywatnych inwestorów.
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Fajnie, że projekt nie zmienia typowo piłkarskiego charakteru stadionu przypomina troche stadiony drugoligowe w Anglii, ale 17tys z mozliwoscia dalszych modernizacji jest bardzo dobrym pomysłem.
o ile mi wiadomo to to nie jest zaden oficjalny projekt tylko ktos sobie zrobil ot tak :roll:

stefan78

Post autor: stefan78 » 23.06.2007, 19:57

Co z budową kolejnej trybuny na Lechu tym razem wzdłuż boiska :?: Po tym sezonie miały ruszyć prace.

Phil

Post autor: Phil » 23.06.2007, 21:07

stefan78 pisze:Co z budową kolejnej trybuny na Lechu tym razem wzdłuż boiska :?: Po tym sezonie miały ruszyć prace.
Rozbiórka ma się rozpocząc po zakończeniu rundy(jakoś listopad-grudzień) z tego co mi wiadomo. Jednym z powodów opożnienia jest to, że są starania by się odbył u nas mecz Polska-Belgia w el do ME 17 Listopada.

RZL

Post autor: RZL » 25.06.2007, 09:23

Interesuje mnie postęp prac związanych z budową nowych stadionów na Euro2012. Napiszcie ( osoby z Gdańska, Wrocka) co w tej kwesti robia wasze miasta. Dzisiaj czytałem wywiad z Kuryłowiczem dotyczy m.in. budowy stadionu w Wawie. Napiszę tylko, że nie wygląda to ciekawie, np. projekt, który Warszawa pokazała przed przyznaniem ME poszedł, podobno, w odstawkę.
Jak jest u Was. Piszcie.

radekwks

Post autor: radekwks » 25.06.2007, 09:47

We wrocku nic nie wiadomo najpierw stadion mial miec 40000 tys teraz sie okazalo ze 35.000 tys. a i ten na 35.000 ma kosztowac wiecej , tylko komisje jakies robia .

pan karol
ban

Post autor: pan karol » 25.06.2007, 12:14

Zawisza Bydgoszcz:

[link]

Legia&Znicz

Post autor: Legia&Znicz » 25.06.2007, 15:31

Znicz Pruszków też ma ciekawy stadion...
W tej chwili wybudowana jest pierwsza trybuna w całości zadaszona(1900 krzesełek) w tym roku mają ruszyć prace nad oświetleniem , klatką i drugą trybuną. :lol: całość ma mieć okoo 5 tyś.
PRZED:
[link] [link] [link]
TERAZ:
[link] [link] [link]
[link] [link] [link]
[link] [link] [link]
BĘDZIE: [link]
[link]
więcej fotek i informacji: [link]
[link]

WM

Post autor: WM » 25.06.2007, 16:55

FDL pisze:Projekt przebudowy stadionu Widzewa.
Obrazek
Obrazek

Obrazek
wygląda na wizualkę w sketch up'ie, nie wydaje mi się aby było to coś oficjalnego, wygląda amatorsko i tak jak ktoś wcześniej napisał może to być czyjaś koncepcja

football_fan

Post autor: football_fan » 26.06.2007, 11:02

Modernizacja stadionu MOSiR w Jastrzębiu

Po wizycie na jastrzębskim stadionie przedstawiciele centrali PZPN ds. licencji 2-ligowych pozostawili jedynie dwa zalecenia. Do pierwszego meczu musi być zainstalowany monitoring, drugie to ogrodzony płotem i zamknięty dla kibiców sektor pokryty trawą naprzeciw trybuny głównej.

To wszystko po to, aby kibice nie mogli przemieszczać się po stadionie - tłumaczy kierownik Śleziak i dodaje, że z monitoringiem nie powinno też być problemu.

Administrator stadionu, MOSiR W Jastrzębiu, w tym celu wystąpił już o środki z rezerwy budżetowej Urzędu Miejskiego i jest przekonany, że je otrzyma. Potrzeba na to około 400 tysięcy złotych. Na początek może nie uda się zainstalować wszystkich kamer, ale co najmniej cztery będą. Docelowo ma być ich jedenaście. Całe przedsięwzięcie będzie kosztować około 250 tysięcy złotych.

Monitoring wizyjny będzie gotowy do końca lipca - zapewnia zastępca dyrektora MOSiR Michał Szeląg. - Zdążymy także z wygrodzeniem sektora naprzeciw trybuny głównej. Dodatkowo ustawimy kilka kabin sanitarnych. Konieczna będzie także wymiana stalowych bramek na posiadające atest słupki aluminiowe. Zgodnie z zaleceniem policji zostanie także zmodernizowane ogrodzenie wewnętrzne.

Zbudowany przed 15 laty stadion w Jastrzębiu ma od początku instalację podgrzewania murawy(drugą w Polscę po stadionie ROWu w Rybniku), ale jak do tej pory nikt z niej nie korzystał. Na razie nie ma także takiego wymagania dla drużyny w II lidze.

To jest instalacja aluminiowa, więc przez tyle lat nie powinna ulec korozji - uważa kierownik nowego drugoligowca. - Sprawdzaliśmy ostatnio i mogę zapewnić, że wygląda jak nowa. Podłączenie to jedynie kwestia nowego transformatora.
Stadion posiada także oświetlenie, jednak jego jakość nie jest najlepsza i myśli się także o jego modernizacji.

W ostatnim czasie wymieniliśmy około 40 opraw, pomalowaliśmy jeden słup, w kolejce czeka drugi - wylicza Michał Szeląg. - Koszt wymiany jednej oprawy, składającej się z żarówki i osprzętu to około 1200 złotych.
Nie ma również problemów z widownią. Na trybunach stadionu w Jastrzębiu może zasiąść wygodnie 7 tysięcy kibiców, a w porywach nawet o trzy tysiące więcej.

Grała tam reprezentacja:
W 1992 roku gościły na stadionie w Jastrzębiu reprezentacje Polski i Czechosłowacji. Był to ostatni oficjalny mecz reprezentacji Czechosłowacji przed podziałem państwa. Mecz zakończył się zwycięstwem Polski 1:0 po bramce Warzychy.

Leszek Jaźwiecki - Dziennik Zachodni

does.not.matter

Post autor: does.not.matter » 26.06.2007, 12:50

WM, architekci, którzy projektowali stadion Widzewa, na prośbę kibiców Widzewa podesłali wizualizacje stadionu i została wstawiona na nasze forum. Na razie jest tylko takiej jakości bo jeszcze nie ma 100% pewności, że gruntowna modernizacja ruszy i nie chcieli po prostu pokazywać czegoś lepszego. Jeśli wszystko będzie dogadane z remontem to pojawi się porządna, profesjonalna wizualizacja.

Matpaw

Post autor: Matpaw » 26.06.2007, 14:53

does.not.matter pisze:WM, architekci, którzy projektowali stadion Widzewa, na prośbę kibiców Widzewa podesłali wizualizacje stadionu i została wstawiona na nasze forum. Na razie jest tylko takiej jakości bo jeszcze nie ma 100% pewności, że gruntowna modernizacja ruszy i nie chcieli po prostu pokazywać czegoś lepszego. Jeśli wszystko będzie dogadane z remontem to pojawi się porządna, profesjonalna wizualizacja.
to tak naprawde po co byla robiona ta jak i tak bylo wiadomo ze nie wejdzie w zycie ?? :shock:

does.not.matter

Post autor: does.not.matter » 26.06.2007, 18:24

Matpaw pisze:to tak naprawde po co byla robiona ta jak i tak bylo wiadomo ze nie wejdzie w zycie ?? :shock:
"jak i tak bylo wiadomo ze nie wejdzie w zycie ??" - Czy ja tak napisałem? Nasz stadion będzie modernizowany i jak ruszy remont to dopiero wtedy zostanie pokazana szczegółowa wizualizacja dla szerszego grona.

Matpaw

Post autor: Matpaw » 26.06.2007, 18:53

does.not.matter pisze:
Matpaw pisze:to tak naprawde po co byla robiona ta jak i tak bylo wiadomo ze nie wejdzie w zycie ?? :shock:
"jak i tak bylo wiadomo ze nie wejdzie w zycie ??" - Czy ja tak napisałem? Nasz stadion będzie modernizowany i jak ruszy remont to dopiero wtedy zostanie pokazana szczegółowa wizualizacja dla szerszego grona.
napisales ze na prosbe kibicow a to ze kibice maja jakis projekt to sam wiesz ze wladze miasta maja to gleboko w d****. jesli mieli by juz robic stadion to oni wybiora sobie projektantow itp. tak wiec nie zdziw sie jak niedlugo bedzie pokazany ofocjalny projekt przez urzad miasta i nie bedzie on podobny do tego ani troszke...

does.not.matter

Post autor: does.not.matter » 27.06.2007, 00:10

Matpaw pisze:napisales ze na prosbe kibicow a to ze kibice maja jakis projekt to sam wiesz ze wladze miasta maja to gleboko w d****. jesli mieli by juz robic stadion to oni wybiora sobie projektantow itp. tak wiec nie zdziw sie jak niedlugo bedzie pokazany ofocjalny projekt przez urzad miasta i nie bedzie on podobny do tego ani troszke...
Hmm. Nie wiem czy sie dobrze rozumiemy. Napisałem, że na prośbę kibiców, wizualizacja nowego stadionu została pokazana szerszemu gronu.
To nie kibice mają jakiś tam projekt, tylko ten projekt jak i całą dokumentacje posiada klub jak i firma, która na zlecenie klubu, zajęła się projektem generalnego remontu stadionu.
Nie wiem co mają władze miasta do naszego stadionu itd. przecież to ma być stadion Widzewa, a nie stadion miejski.

Matpaw

Post autor: Matpaw » 27.06.2007, 01:30

does.not.matter pisze:
Matpaw pisze:napisales ze na prosbe kibicow a to ze kibice maja jakis projekt to sam wiesz ze wladze miasta maja to gleboko w d****. jesli mieli by juz robic stadion to oni wybiora sobie projektantow itp. tak wiec nie zdziw sie jak niedlugo bedzie pokazany ofocjalny projekt przez urzad miasta i nie bedzie on podobny do tego ani troszke...
Hmm. Nie wiem czy sie dobrze rozumiemy. Napisałem, że na prośbę kibiców, wizualizacja nowego stadionu została pokazana szerszemu gronu.
To nie kibice mają jakiś tam projekt, tylko ten projekt jak i całą dokumentacje posiada klub jak i firma, która na zlecenie klubu, zajęła się projektem generalnego remontu stadionu.
Nie wiem co mają władze miasta do naszego stadionu itd. przecież to ma być stadion Widzewa, a nie stadion miejski.
jak to co maja do waszego stadionu?? o ile mi wiadomo to miasto da wam pieniadze na remont tego stadionu a dokladniej mowiac to oni go wyremontuja, a wiec oni beda mieli swoje wizje jak to wszystko ma byc.

Masoh_KSP

Post autor: Masoh_KSP » 28.06.2007, 08:54

26 czerwca po południu zostały zakończone prace przy ustawianiu pylonów nośnych, na których wspierała się będzie konstrukcja zadaszenia Trybuny Głównej.

Pylony mają formę stalowych, trójgałęziowych słupów przestrzennych. Na razie ustawione zostały ich dolne partie o wysokości 15 metrów. Zostanie na nich osadzona belka głównego dźwigara o rozpiętości 117 metrów. Następnym krokiem będzie zainstalowanie górnych elementów pylonów, również o wysokości 15 metrów. Będą do nich umocowane odciągi, na których zostanie podwieszona belka głównego dźwigara. Gotowe są również żelbetowe słupy przechodzące przez bryłę budynku w miejscu wejść na sektory A i C. Osadzona będzie na nich konstrukcja dźwigara tylnego.

Równocześnie trwają prace remontowe, które objęły już całą powierzchnię budynku pod trybuną, łącznie z halą koszykarską. Układana jest również nowa nawierzchnia klubowego dziedzińca.

Szejk

Post autor: Szejk » 30.06.2007, 20:16

zmiany przy Reymonta, czyli "druga anglia" :evil:

[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]

malina1910

Post autor: malina1910 » 01.07.2007, 01:23

Szejk pisze:zmiany przy Reymonta, czyli "druga anglia" :evil:

[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
Naprawde współczuje 8)

Masoh_KSP

Post autor: Masoh_KSP » 01.07.2007, 09:52

Foty z 29 czerwca...Prace idą pełną parą.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

mgs100

wp

Post autor: mgs100 » 02.07.2007, 08:50

projekt renowacji na Warcie Poznań:

[link]
Lubisz to SUKO!

moherowy_beret

Post autor: moherowy_beret » 02.07.2007, 10:59

Solidny i przemyślany.

Tylko czy są jakiekolwiek szanse na jego realizację ?

Phil

Post autor: Phil » 02.07.2007, 11:26

W najbliższym czasie nie. W tym sezonie będzie prowizorka na Warcie.

moherowy_beret

Post autor: moherowy_beret » 02.07.2007, 12:17

A w ogóle ktoś z zarządu Warty widział ten projekt, bądź się o nim wypowiadał ?
Bo jak narazie to jest to tylko wizja kibica Warty, który z racji zawodu zechciał w wolnej chwili zrobić coś dla swojego klubu.
I tyle.

Porcja nowych fotek z modernizacji :

Bydgoszcz - [link]

Wisła - http://www.wislakrakow.com/forum/showth ... 17&page=17

Polonia - [link]

Sandomierz - [link]

Częstochowa - [link]

Legnica - [link]

Janikowo - [link]

Głogów - http://www.chrobry.glogow.pl/index.php?go=remont

VT

Post autor: VT » 02.07.2007, 16:38

Istnieje jakaś strona na temat stadionu poznańskiego Lecha?

moherowy_beret

Post autor: moherowy_beret » 02.07.2007, 17:13

budowa.maroonpoint.com

FDL

Post autor: FDL » 02.07.2007, 18:18

Matpaw pisze:
does.not.matter pisze:
jak to co maja do waszego stadionu?? o ile mi wiadomo to miasto da wam pieniadze na remont tego stadionu a dokladniej mowiac to oni go wyremontuja, a wiec oni beda mieli swoje wizje jak to wszystko ma byc.
c*** sie znasz i jeszcze masz czelność zabierać głos.
Rada Miejska ustaliła, że na modernizacje stadionu Widzewa zostaną przeznaczone pieniądze (w gre wchodzi 70 do 90mln, zależy kiedy rozpocznie się modernizacja bo jak wiadomo ceny materiałów budowlanych na naszym rynku ostro idą w górę)
Pieniądze zostały zagwarantowane tylko dzięki temu, że władze klubu zaprezentowały kosztorys oraz wizualizację całego projektu. Wszystkie umowy prawne są już przygotowane i czekamy teraz tylko na przelew pieniędzy na konto KLUBOWE!!!
Miasto nie będzie nic budowało, przeznacza tylko pieniądze dla klubu na rozbudowę stadionu.

Wizualizacja którą wkleiłem jest tylko szkieletem całości, została przeznaczona dla Kibiców Widzewa, aby mogli zobaczyć jak w pewnym stopniu będzie wyglądał nasz stadion! Nie jest to projekt końcowy i mogą w nim zajść zmiany. Nie jest całkowitym odzwierciedleniem rzeczywistego projektu.
Ale pewne jest, że stadion po modernizacji będzie wyglądał bardzo podobnie do tego wklejonego projektu.

mgs100

Post autor: mgs100 » 03.07.2007, 08:41

Phil pisze:W najbliższym czasie nie. W tym sezonie będzie prowizorka na Warcie.
dokładnie.

30 VI o godzinie 10:00 Zarząd SPN KS Warta Poznań spotkał się w Urzędzie Miejskim z Prezydentem Maciejem Frankiewiczem oraz przedstawicielami Lecha Poznań, WZPN i POSIR-u.
Strony doszły do porozumienia i przy pomocy Miasta, Lecha Poznań oraz POSIR-u mecze II ligi naszego klubu odbywać się będą przy Drodze Dębińskiej 12.
POSIR zobowiązał się za zgodą Lecha Poznań do przekazania skręcanej trybuny na 800 miejsc z boiska (bocznego) przy ul, Bułgarskiej oraz 500 nowych krzesełek.
Lubisz to SUKO!

moherowy_beret

Post autor: moherowy_beret » 03.07.2007, 09:27

mgs - z jakiej strony to info ?

ODPOWIEDZ