Przede wszystkim żeby czarny dym (jak każdy dym, ale czarny w szczególności) się kłębił i miał objętość przede wszystkim musisz mieć bardzo szczelne i wytrzymałe opakowanie. Musisz uzyskać bardzo duże ciśnienie i dużą temperaturę (dlatego czarne świece zawsze na początku dają ogień w odróżnieniu od innych.
Co do składu- poszukaj na forach pirotechnicznych (i nie pisz do mnie na PW :) )
k1 pisze:
Dodam tylko dla koelgi MAF, że w "dywanie" część szali była rozpruta na pół, bynajmniej nie po to, żeby zyskać optycznie. Maszyna do szycia nie radziłą sobie ze zszywaniem grubych szali, bo łamały się igły. Te, które nie były zszyte nie były rozpruwane! A jak Cię tak to boli to sobie podziel liczbę, która się paliła na dwa, a nie rzucasz jakieś gorzkie żale.
Kiedyś była poruszona sprawa takich petard [link]
Znalazłem taki filmik http://www.youtube.com/watch?v=INS7geE_ ... re=related i 0:45 jest taki podłużna biała petarda na lont a jak odpala (1:13) to wygląda jak by była taka sama , jeśli to ta to jest opisana jako "Periculos 171"
Kto co wie na temat tych petard ? Było pisane że trzeba mieć zezwolenie jednak może ktoś namierzy takie bo wyglądają bardzo interesująco .
Podzielam zdanie Jurka.. Badziew jakich mało na rynku.. Płomień mały, dymu jeszcze mniej.. efekt palenia przypomina trochę małe race z firebisu... jeżeli ma ci to słuzyć do odpalania innego piro to może od biedy być tylko po co przepłacać....jak te samej "jakości" zapalarki kupisz za grosze u innych
Honor, Ojczyzna... lecz kim jest wasz bóg?!
Semicki fundament dla słowiańskich dusz
Żydówka wam matką, Jehowa wasz bóg.
Żydowska książeczka symbolem tych cnót
Podzielam zdanie Jurka.. Badziew jakich mało na rynku.. Płomień mały, dymu jeszcze mniej.. efekt palenia przypomina trochę małe race z firebisu... jeżeli ma ci to słuzyć do odpalania innego piro to może od biedy być tylko po co przepłacać....jak te samej "jakości" zapalarki kupisz za grosze u innych
ludzie kupujecie to i innym nie polecacie? najpierw zamiast na hurra warto poczytać o tym produkcie , jak już zdjęcie obrazuje jest to flara do postawienia, dalej szukając na necie możemy dowiedzieć sie że jest to flara do ... wypadków samochodowych gdzie ustawiamy ja często jeszcze przed trójkątem, a wy takie coś na stadion bierzecie ? hehe
tu jedyne z prawdziwych morskich flar od kilkudziesięciu lat
ludzie kupujecie to i innym nie polecacie? najpierw zamiast na hurra warto poczytać o tym produkcie , jak już zdjęcie obrazuje jest to flara do postawienia, dalej szukając na necie możemy dowiedzieć sie że jest to flara do ... wypadków samochodowych gdzie ustawiamy ja często jeszcze przed trójkątem, a wy takie coś na stadion bierzecie ? hehe
tu jedyne z prawdziwych morskich flar od kilkudziesięciu lat
[link]
Wyobraz sobie że niektórzy testują pirotechnike co do jakości itp i próbowało się juz różne "flary", "race" i to nie koniecznie na stadionie..A forum służy do wyrażania opnii m.in. żeby komuś pomóc w dobrym wyborze.. A co do rac które przedstawiłeś.. owszem race morskie bardzo dobrej jakości... ale z tym ze są kilkadziesiąt lat na rynku to troche przesadziłeś:) nie wiem jak u Ciebie ale u mnie w miejscowości nadmorskiej gdzie jest kilka sklepów zaopatrujących kutry, jachty itp jakieś 10 lat temu były dostępne tylko comety...
www.ultrasshop.com tylko i wyłącznie, mój koleszka zamawiał, świetny asortyment i ceny jeśli oczywiście nie ma się gdzieś czegoś do załatwienia po jakichś znajomościach czy coś, po niższych cenach... to to jest najlepszy sklep, pozdrawiam
Raca tifo = wloskie race z tifo.it ktore oferuje tez ultrasshop.
sk1919pl nie da sie do Ciebie wyslac pw. Podaj jakas inna forme kontaktu.