Euro 2012 - akcje , atrakcje pomysły i libacje ;)

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

jason

Euro 2012 - akcje , atrakcje pomysły i libacje ;)

Post autor: jason »

Witam serdecznie wiadomy temat z biletami poleciał myślę że jednak warto założyć nowy
nie na tematy sportowe i małyszowe , lecz akcje około stadionowe happeningi itp.
Zarzucam taki pomysł do rozważenia dla ekip na których stadionach będą prowadzone treningi otwarte różnych reprezentacji , może warto by było je odwiedzić ?
szum medialny gwarantowany a i o polskich fanach zrobiło by się głośno...
zachęcam do wspólnej rozkminki i ew, wymiany pomysłów .
iparts.pl
Zadruga

Re: Euro 2012 - akcje , atrakcje pomysły i libacje ;)

Post autor: Zadruga »

Hmm, treningi piłkarzyków będą się odbywały nie na głównych stadionach tylko w bazach treningowych. Pytanie czy na każdy taki trening kibice będą mogli bez problemu wejść ?
Zadruga

Post autor: Zadruga »

Tyle że na takich treningach często są dziennikarze i tv z całej europy, a takie treningi nie są imprezami masowymi więc można by tam zaprezentować jakieś transparenty anty uefa i anty euro.
19WTJ89

Post autor: 19WTJ89 »

Atrakcją będzie to jak nasi piłkarze zobaczą mordę Tuska na stadionie i z rozgoryczenia zagrają z przodu na 0 z tyłu na 3 .
szybka.akcja

Post autor: szybka.akcja »

Na stadionie nic się nie wykręci. Multiplexy i system przyznawania biletów nie dają na to szansy. A jak się wykręci to konsekwencji się nie uniknie. Szkoda dobrych chłopaków na takie cyrki.

Za to miasta, osiedla powinny należeć do nas i tu powinniśmy pokazać co znaczymy, tak by przyjezdni nie panoszyli się za bardzo.
Rycho

Post autor: Rycho »

jakieś akcje, jeżeli nie jest za pózno to juz trzeba zacząć, np "skrecić" filmik w róznych językach i umieścić na róznych kibicowskich zagranicznych portalach o problemach jakie moga spotkać eurofanów w Polsce o nieprzejezdnych autostradach, wykolejonych pociągach i zepsutych semaforach, o kolejkach i braku leków w szpitalach, o stadionach którymi się chwalą a niepotrafią wpóścić kibiców przyjezdnych itd itp ... czym mniej ich przyjedzie tym mniej zarobia, a na nich chyba tylko to działa ...
CDES

Post autor: CDES »

Opanować wszystkie telebimy i tam robić atmosferę a na pewno coś się zdarzy.
Darko Panchew
Kontakt:

Post autor: Darko Panchew »

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=eAIZVLQ98UQ[/youtube]

Jak ktoś nie chce oglądać całego to tak od około 3:40 - Gdańska pozdrawia Euro :)
panek

Post autor: panek »

Transparent w stylu: "Transparenty ściągniecie ale ust nam nie zamkniecie - precz z komuną" i drzeć przez 90 minut precz z komuną, to na pewno by zostało dostrzeżone hehe
drake121

Post autor: drake121 »

Dobitne transy w języku angielskim na pewno pójdą w świat.
gazo77

Post autor: gazo77 »

Jeśli ktoś jeszcze się zastanawia, czy kibicować tej drużynie, to rozwieje wszelkie wątpliwości:
http://www.weszlo.com/news/10329-Czy_Bl ... dlo_Polski
linkinx

Post autor: linkinx »

Z tego co można usłyszeć w TV czy przeczytać w gazetach, to na euro strasznie dużo środowisk organizuje jakieś manifestacje, słychać o kierowcach, lekarzach, taksówkarzach, górnikach, emerytach i rencistach :), no i my kibice. Dojdzie do tego że to euro to będzie jedna wielka manifestacja :)
jakwrócątosieopiszą

Post autor: jakwrócątosieopiszą »

Fajnie by bylo gdyby kazda ekipa odpalala raca w takich koszulkach :)
Obrazek
Pablo KCK

Post autor: Pablo KCK »

Niestety nie ma możliwości żeby ten turniej sie nie udał , całe to wydarzenie nastawione jest na zysk i tyle . Media dobrze wiedzą co się święci i określa nas jak zawsze . Żadne bojkoty czy tym podobne nie zostaną zauważone . Żeby naprawdę coś zdziałać trzeba zebrać wszystkie pomysły i pomnożyć je przez 100 . Mam nadzieję ze inne grupy społeczne też coś będą działać...
Ciekaw też jestem ilu tak naprawdę nas będzie a ilu jednak da się ponieść "świetnej zabawie"
Dużo zależy też od gry naszych kopaczy ...

AGAINST MODERN FOOTBALL
bananlegia

Post autor: bananlegia »

Pablo KCK pisze:Niestety nie ma możliwości żeby ten turniej sie nie udał , całe to wydarzenie nastawione jest na zysk i tyle . Media dobrze wiedzą co się święci i określa nas jak zawsze . Żadne bojkoty czy tym podobne nie zostaną zauważone . Żeby naprawdę coś zdziałać trzeba zebrać wszystkie pomysły i pomnożyć je przez 100 . Mam nadzieję ze inne grupy społeczne też coś będą działać...
Ciekaw też jestem ilu tak naprawdę nas będzie a ilu jednak da się ponieść "świetnej zabawie"

AGAINST MODERN FOOTBALL
Zysk ? Jaki zysk ? ŻADNEMU krajowi nie zwróciło sie euro ani mistrzostwa. Jedyny zysk to ma uefa, fifa, teraz pzpn i ich kolesie. A NAS interesuje co media piszą, mówią ? Chyba tylko Ciebie. Właśnie inne grupy społeczne bedą działać ( manifestacje, protesty ) Część już nawet zgłoszona do Urzedu jako oficjalne. To co bedzie w NASZYM zasiegu też sie odbędzie i na pewno bedzie huczno ;) Hmmm naszych kopaczy ? to nie są żadni moi kopacze i każdy inny szanujący sie Polak myśli tak samo. Świetna zabawa to bedzie na telebimach...bieg na różne odległości, polowania na dzikie jelenie, zbijak, rzut piłka palantową i tym podobne ;)
Pablo KCK

Post autor: Pablo KCK »

bananlegia pisze:
Pablo KCK pisze:Niestety nie ma możliwości żeby ten turniej sie nie udał , całe to wydarzenie nastawione jest na zysk i tyle . Media dobrze wiedzą co się święci i określa nas jak zawsze . Żadne bojkoty czy tym podobne nie zostaną zauważone . Żeby naprawdę coś zdziałać trzeba zebrać wszystkie pomysły i pomnożyć je przez 100 . Mam nadzieję ze inne grupy społeczne też coś będą działać...

AGAINST MODERN FOOTBALL
Zysk ? Jaki zysk ? ŻADNEMU krajowi nie zwróciło sie euro ani mistrzostwa. Jedyny zysk to ma uefa, fifa, teraz pzpn i ich kolesie. A NAS interesuje co media piszą, mówią ? Chyba tylko Ciebie. Właśnie inne grupy społeczne bedą działać ( manifestacje, protesty ) Część już nawet zgłoszona do Urzedu jako oficjalne. To co bedzie w NASZYM zasiegu też sie odbędzie i na pewno bedzie huczno ;) Hmmm naszych kopaczy ? to nie są żadni moi kopacze i każdy inny szanujący sie Polak myśli tak samo. Świetna zabawa to bedzie na telebimach...bieg na różne odległości, polowania na dzikie jelenie, zbijak, rzut piłka palantową i tym podobne ;)

To chyba oczywiste ze zarabia uefa , lato i sponsorzy , ameryki nie odkryłeś.
Jesli uważasz ze media nie są nam potrzebne to idź zrob manifestacje w lesie . Musi być o nas głośno i tyle . c*** mnie obchodzi ze jak zawsze bedziemy pokazani w złym świetle , ale maja powiedzieć o co walczymy i z czym .
Do tego jeśli zbieraninie piłkarzy grających z naszym godłem sie powiedzie wysyp andrzejo januszo szwagrów bedzie jeszcze większy .

Co do tych różnych sposobów na zabawe to zgadzam sie z tobą po całej lini i czekam na nie z niecierpliwościa

Zresztą prawda jest taka że euro przeminie a my będziemy zawsze

AGAINST MODERN FOOTBALL
debiutant

Post autor: debiutant »

Dokłanie,brak jakichkolwiek strajków,demonstracji itp wpłynie na korzyść obecnego rządu.Mam nadzieję że kto jak kto,ale my kibice zrobimy swoje...
krystiann

Post autor: krystiann »

niedorozwiniety pisze:Niech ktoś przetłumaczy tego ruska
Cześć. Jestem przedstawicielem jednej z grup kibiców Spartaka. na Euro 2012 zbierają od kilku miesięcy i docieramy zespół poszukuje emocji :) na czas trwania euro, jak chuligani wszystkie kluby rosyjski, zawierają pakt - układ. Odpowiedź jeszcze nie yaroslavka. po ostatniej naszej wizyty w Warszawie wiemy, że w Polsce są szaleni zainteresowany zabawą. będzie teraz wielu z nas więcej i myślę, że silniej i rosyjskiej scenie pokaże, kto jest numerem jeden w Europie. Z poważaniem, stiepan
permanent

Post autor: permanent »

Zerwikaptur

Post autor: Zerwikaptur »

Tak czy siak ja sie wybieram na polowanie do Warszawy ,mozna zorganizowac konkurs na najwiekszy dywan z ruskich szali .
debiutant

Post autor: debiutant »

Pieknie,jeszcze większe pole do popisu dostali...mam nadzieję że jakieś koktajle mołotowa w nich pójdą.
Co do ruskich nie wyobrażam sobie tego by się wozili po Polskiej stolicy bez lipy,mam nadzieje że Legia będzie czuwała ze tak powiem ;)Lecz jesli oni naprawde się tak mobilizują i przyjada w pare ogarnietych ekip,wtedy i po naszej stronie powinno być więcej wiary,no ale w necie wiadomo,nie a co wypisywać się.
_GKS1964Katowice_

Post autor: _GKS1964Katowice_ »

Czyli wszyscy zainteresowani co nie mają biletu na mecz pojawiają sie pozwiedzac Warszawe 12 czerwca :] .
dilerek

Post autor: dilerek »

Pracuje na emigracji i znjaomy rusek opowiadał mi, że w Rosji jest duże cisnienie na mecz z Polską. W dodatku w dniu meczu Polska-Rosja ruscy mają jakieś swoje święto narodowe. Także mają spore ciśnienie i ostro sie mobilizują na ten mecz. Mówił, że do Polski wybierają sie wszystkie czołowe rosyjskie ekipy.
Zerwikaptur

jesli przyjada w dobrym skladzie czyli kilka dobrych ekip to Legia moze sobie nie poradzic dlatego powinno sie isc na warszawe ,wspomoc (naszych )nie mozna dopuscic do sytuacji z ruskie chodza nietykani i sie napinaja zdrowe w******* powinno byc
Zerwikaptur

i co z tego i tak juz wszystko w Polsce co sie dzieje to przez kiboli tak jak 11.11.11 a zreszta nie interesuje mnie co beda pisac i mowic w telewizji DVB
Zerwikaptur

40 pociagow tyle to ich nie ,swoja droga to dostali chyba 3000 biletow czy jakos tak ,mozna sie spodziewac ze drugie tyle przybedzie bez biletow
jakwrócątosieopiszą

Post autor: jakwrócątosieopiszą »

Ale wy jestescie ograniczeni, to ze wszyscy olewaja euro to nie znaczy ze lekcewaza to co sie bedzie dzialo na miescie.. bedzie cala H Polska od najwiekszych do najmniejszych ekip.
dzydzydzydzy

Post autor: dzydzydzydzy »

jasna sprawa, na Greków czy Czechów ja na przyklad nie mam żadnego ciśnienia natomiast na 12 czerwca mogliby wszyscy się w Warszawie pojawić :)
permanent

Boniek na tvn24 mówi że szkoda że na meczach na euro nie będzie polskich fanatyków
Barnet

Post autor: Barnet »

juz gdzies pisalem w jakims temacie, ze sie nie zdziwie jak sciagna do pomocy rosyjska psiarnie, a kto wie czy nie i wojsko, w tym kraju wszystko mozliwe
zawodowiec

Post autor: zawodowiec »

Z tego co kojarzę, to mamy tam jakąś umowę międzynarodową, w myśl której moglibyśmy skorzystać z policji państw członkowskich Strefy Schengen, czy tam Unii Europejskiej, nie pamiętam. W każdym razie chodzi głównie o policję niemiecką.
permanent

Na portalu uefa wisi jeden bilet na Polska-Czechy jakby ktoś chciał :P
zawodowiec

Post autor: zawodowiec »

Gold, nie będzie nas na trybunach, ale nawet jak byśmy byli to i tak nic by to nie zmieniło. Ile spośród tych 50 tysięcy biletów poszłoby dla kiboli? Przy największej spinie na losowania, promocje i odkupywanie od koników może ze dwa, trzy tysiące. Przy czym całe towarzystwo oczywiście rozrzucone po wszystkich trybunach. A jak by się udało, że może ze 100 ogarniętych osób dałoby radę znaleźć się na jednej trybunie, to pazie i ochrona nie pozwoliłyby stanąć w zwartej grupie. Skutek byłby taki, że na stadionie nie zrobilibyśmy nic i nijak byśmy się nie pokazali, a tylko w pizdu kasy poszłoby do kieszeni UEFA (bo to UEFA zbiera cały zysk z imprezy). Ja mam dwa bilety na Mecz Otwarcia (wylosowałem), ale gonię je za granicą, jak dobrze pójdzie to z czterocyfrową sumą zysku. Bo tylko pod stadionem lub na ulicy będzie można się pokazać.
sebas

Post autor: sebas »

toszanin pisze:Ja wiem ze to nie ten temat,ale z glupa zapytam,czy ktos ma do sprzedania bilety na mecze Polakow. do 1000 zl za jeden bilet. potrzebuje sporo sztuk.dziekuje
Polska - Czechy. Trzecia kategoria. Dostepne mam 4. Mozemy rozmawiac...
mixer4all

Post autor: mixer4all »

Panowie gdzieś zgubiłem linka da ktoś do koszulki WpIIrdol 2012 czy jakoś tak?
sven_bender

Post autor: sven_bender »

Ustawki na Euro to nie problem, PZPN tworzy rzeczywistość rodem z serialu Alternatywy 4, pomiędzy kibicowaniem siatkarskim a piłkarskim jest różnica jak między sitcomem a dobrą polską komedią i, a Real się sprzedał. Mówiąc krótko - polecam wywiad z dr Dominikiem Antonowiczem, ultrasem i specem od kibiców:
http://pozielonejtrawie.pl/2012/05/domi ... -pzpn-owi/
ODPOWIEDZ