Wymarłe Ekipy ...
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Wymarłe Ekipy ...
Victoria Września? Pamiętam ponad 100-osobowe młyny na lepszych meczach w PP ze Stalą Stalowa czy Dyskobolią na początku lat 00-ych, jakieś dymy z Górnikiem Konin, małe oprawy. Jak to dzisiaj wygląda? Te same osoby tworzyły/tworzą FC Września Lecha?
-
Jak że swego czasu interesowałem się sporo Podlaskimi realiami to odpowiem. Już od kilku lat, jedynymi osobami pojawiającymi się na Hetmanie są rodziny i znajomi piłkarzy.emigrantwstolicy pisze:Mam pytanie odnośnie ekipy Hetmana Białystok -> czy jest tam jeszcze jakakolwiek zorganizowana grupa kibiców(przejrzałem temat i żadna z udzielonych odpowiedzi nie jest niczym odkrywczym)? Pamiętam jakieś 10-12 lat temu Białystok nie stanowił monolitu pod względem kibicowskim (Jaga krzątała się po 3-4 lidze), a na mieście pojawiały się pytania (Hetman czy Jaga, sam miałem z tym styczność). Było nawet tak, że powiły się osiedla bardziej "prohetman" (choć oczywiście były w mniejszości, nic solidnego), co wynikało też z faktu, iż na trybuny tego postkomunistycznego klubu śmigało/próbowało śmigać trochę "młodej lewej strony miasta Białystok". Urządzano im "serdeczne powitanie" przed stadionem. Abstrahując od tych opowiastek pytanie brzmi, czy ktokolwiek tam jeszcze chodzi? Proszę o odpowiedź na PW (proszę o nie ciągnięcie tematu w wątku, jeżeli ktoś ma jakieś wątpliwości do tego co napisałem powyżej również zapraszam na PW).
-
http://partyzantwodzislaw.futbolowo.pl/Support28 pisze:byc moze sa do dzisiaj nie wiem ale tu chodzi o wodzisław "kielecki" a nie slaski pzdrStadionowy pisze:Kiedy istniała taka ekipa jak Partyzant Wodzisław? To same miejscowe żule (bez spinki) czy był tam kiedyś ruch kibicowski?
[link]
Strona klubu może coś tam znajdziesz na temat ich kibiców.
A jak sytuacja wygląda w Częstochowie? Oprócz Rakowa ktoś chodzi na inne piłkarskie kluby, czy tylko "rodziny i przyjaciele"?
-
Pogon Olesnica ??
"...ludziom trzeba od podstaw wpajać, że GKS TYCHY jest najważniejszy..." Krzysztof Bizacki
-
Pogoń Miechów coś działa? Ewentualnie jacy kibice przeważają w Miechowie?

ODZIEŻ DLA KIBICÓW:
[link]
-
Jako tako działają, w zeszłym roku Promień Żary skroił im flagę ale był to raczej piknikowy skład. Teraz coś próbują działać - zbierają się czasami do 30 osób.ST1971 pisze:Pogon Olesnica ??
zamiast gadać o zasadach lepiej ich przestrzegać
-
z tego co wiem na Hetmana chodzili lewaki, a dokladnie punki a wiec moje pytanie brzmi czy osoby udzielajace sie na Gwardii tez mieli zapedy w lewo?Averno pisze:Tworzyli młyn później na piłce. Mały i większośc małolaty, jakiś kinderskins klimaty też były. Zgode mieli z małą grupką Hetmana Białystok.michal86 pisze:Czy ktoś jest w stanie przybliżyć 'historię' Gwardii Warszawa?
Swojego czasu mieszkałem bliżej stadionu to były próby rozkręcenia młyna przy okazji spotkań żużlowych. Czy teraz coś się dzieję i po której stronie barykady (Legia vs. Polonia) stawali gwardziści?
Młyn to sympatycy Legii, ale nielubiani przez większość kibiców Legi chodzącej na inne kluby w Warszawie jak Hutmik czy Olimpia. I dobrze bo Gwardia to były milicyjny klub, wstyd komus takiemu kibicować. I właśnie przez Hutnik u siebie przegonieni, pare jeszcze takich akcji + sprzedanie ligi przez piłkarzy, w konsekwencji spadanie coraz niżej aż do 5 czy 6ligi i po młynie na meczach.
jak juz ktos podsumowal, na Hetmanie nie ma zadnego ruchu kibicowskiego, a tym ktorzy kiedys probowali cos rozkrecic, zostalo to wybite z glowy
-
Byłem jakiś czas temu we Wrześni na meczu i żadnego młyna ani barw nie widziałem.Boks pisze:Victoria Września? Pamiętam ponad 100-osobowe młyny na lepszych meczach w PP ze Stalą Stalowa czy Dyskobolią na początku lat 00-ych, jakieś dymy z Górnikiem Konin, małe oprawy. Jak to dzisiaj wygląda? Te same osoby tworzyły/tworzą FC Września Lecha?
Wspieraj Lokalny Klub!
-
Fedelta pisze:Pogoń Miechów coś działa? Ewentualnie jacy kibice przeważają w Miechowie?
wisnia88 pisze:Miechów to Fc Wisły I Cracovii i wiara skupia sie głownie na meczach tych dwóch drużyn co do Pogoni to nic obecnie się nie dzieje z tego co wiem kiedyś mieli zgode z AKS Busko ale to odległe czasy teraz grają w 6 lidze krakowskiej z mizerną frekwencja na stadionie pozdro
-
C-45 pisze:Jako tako działają, w zeszłym roku Promień Żary skroił im flagę ale był to raczej piknikowy skład. Teraz coś próbują działać - zbierają się czasami do 30 osób.ST1971 pisze:Pogon Olesnica ??
Bzdury nie Promień a Dozamet ... Frajerska akcja i tyle całą lige wozili tą flage i nikt ich nie kroił bo kogo pięciu 60latków i dwóch 12 latków .
ostanio w 41 szali byli w Jaśle no i chyba nowa flage majaPolska Kibolska pisze:Pogoń nie jeździ na swoje wyjazdy, jedynie jak przyjeżdża do nich jakaś bardziej charakterna ekipa to wystawiają młyn 30-50 osobowy. Również czasem wspomagają w kilka osób swojego zgodowicza Orła Przeworsk.
-
Racja, moja pomyłka.KaZuYa pisze:C-45 pisze:Jako tako działają, w zeszłym roku Promień Żary skroił im flagę ale był to raczej piknikowy skład. Teraz coś próbują działać - zbierają się czasami do 30 osób.ST1971 pisze:Pogon Olesnica ??
Bzdury nie Promień a Dozamet
zamiast gadać o zasadach lepiej ich przestrzegać
-
-
Chodzi o flagę "Only MKS Pogoń Oleśnica", czy skroili potem coś jeszcze ?KaZuYa pisze:C-45 pisze:
Jako tako działają, w zeszłym roku Promień Żary skroił im flagę ale był to raczej piknikowy skład. Teraz coś próbują działać - zbierają się czasami do 30 osób.
Bzdury nie Promień a Dozamet ... Frajerska akcja i tyle całą lige wozili tą flage i nikt ich nie kroił bo kogo pięciu 60latków i dwóch 12 latków .
-
co tam słychać w Moto - Jelczu Oława, Dozamecie Nowa Sól, Tomasovii Tomaszów Lubelski, Ładzie Biłgoraj, Narwi Ostrołęka i Mazowszu Grójec ?
,,Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań" - Gilbert Keith Chesterton
-
Moto-Jelcz żyje i właśnie w ten weekend czeka ich ważny mecz z Lechią Dzierżoniów, niestety bez kibiców gości (zakaz):
http://motojelczolawa.futbolowo.pl/
Dozamet Nowa Sól - jakoś tam funkcjonują, szkoda, że nie aktualizują info:
http://ksdozamet.futbolowo.pl/menu,4,6,wyjazdy.html
Narew Ostrołęka - to ich opis wyjazdu z 5 maja wraz z fotką sektora, a więc działają:
[link]
Łada Biłgoraj z meczu z 4 kwietnia u siebie:
[link]
Mazowsze Grójec z meczu z Żyrardowianką z 15 kwietnia:
[link]
Tomasovia Tomaszów Lubelski z września 2011:
[link]
http://motojelczolawa.futbolowo.pl/
Dozamet Nowa Sól - jakoś tam funkcjonują, szkoda, że nie aktualizują info:
http://ksdozamet.futbolowo.pl/menu,4,6,wyjazdy.html
Narew Ostrołęka - to ich opis wyjazdu z 5 maja wraz z fotką sektora, a więc działają:
[link]
Łada Biłgoraj z meczu z 4 kwietnia u siebie:
[link]
Mazowsze Grójec z meczu z Żyrardowianką z 15 kwietnia:
[link]
Tomasovia Tomaszów Lubelski z września 2011:
[link]

-
Włókniarz Częstochowa znaczy coś w Częstochowie, ma jakaś ekipe sportowa? opiszcie ten klub.
-
Nie wiem skad u nich wzieła sie ta zgoda z Hetmanem. Byłem pare razy na Gwardii bo niedaleko mieszkałem i raz widziałem tam małą grupke Hetmana.Oden pisze:z tego co wiem na Hetmana chodzili lewaki, a dokladnie punki a wiec moje pytanie brzmi czy osoby udzielajace sie na Gwardii tez mieli zapedy w lewo?
Na Gwardii nie było punków, nawet jak juz wspomniałem jakis małolat w klimacie skins w młynie.
Ogólnie na Gwardii to było piknikowe towarzystwo, zbieranina z okolicznych podwórek nie zauwazylem tam lewactwa.
Wczesniej to mlyn tworzyli zgredzi co pamietali zuzel, pozniej dolaczyli mlodzi.
-
żyjemy :]neo12 pisze:co tam słychać w Moto - Jelczu Oława, Dozamecie Nowa Sól, Tomasovii Tomaszów Lubelski, Ładzie Biłgoraj, Narwi Ostrołęka i Mazowszu Grójec ?
interesuja mnie takie ekipy jak Rozwój Katowice, Unia Nowa Sarzyna
-
Rozwój Katowice kibicowsko zaczął i zakończył swoją działalność w jednym sezonie - bodajże 2005/06. Potem już nic się tam nie działo, a szkoda, bo w tych paru meczach u siebie pokazali się naprawdę dobrze, jak na raczkującą ekipkę.
Unia Nowa Sarzyna - ostatnie znalezione zdjęcie z przejawem ich "aktywności" - spotkanie z wiosny 2011 z Karpatami Krosno:

Flaga jest Odry Wodzisław, więc przy takiej padace, jaka tam jest nie dziwię się, że Odra podziękowała Unii za zgodę.
Parę tygodni wcześniej widoczni byli też na meczu z Avią Świdnik u siebie:

I na meczu z rezerwami Górnika Łęczna:

Po tym już w żadnej galerii nie widać nawet jednej flagi, nawet stojącej grupki 10 osób w młynie. Chyba zdążają coraz większymi krokami w stronę całkowitego wyginięcia. Co jest o tyle dziwne, że [link] w III lidze, gdzie jest paru dobrych kibicowskich rywali.
Unia Nowa Sarzyna - ostatnie znalezione zdjęcie z przejawem ich "aktywności" - spotkanie z wiosny 2011 z Karpatami Krosno:

Flaga jest Odry Wodzisław, więc przy takiej padace, jaka tam jest nie dziwię się, że Odra podziękowała Unii za zgodę.
Parę tygodni wcześniej widoczni byli też na meczu z Avią Świdnik u siebie:

I na meczu z rezerwami Górnika Łęczna:

Po tym już w żadnej galerii nie widać nawet jednej flagi, nawet stojącej grupki 10 osób w młynie. Chyba zdążają coraz większymi krokami w stronę całkowitego wyginięcia. Co jest o tyle dziwne, że [link] w III lidze, gdzie jest paru dobrych kibicowskich rywali.

Przeminęły już lata świetności Unii.. szkoda derby z Pogońią zawsze były ciekawe
Jak wygląda sytuacja w Żaganiu ?
Ekipa Czarnych zakończyła działalność ? 0 wyjazdowe i brak dopingu u siebie..
Jak do tego ma się FC Chrobrego ? Również na tym polu przestali działać ?
może być PW.
Pozdro
Ekipa Czarnych zakończyła działalność ? 0 wyjazdowe i brak dopingu u siebie..
Jak do tego ma się FC Chrobrego ? Również na tym polu przestali działać ?
może być PW.
Pozdro
Moto-Jelcz działa , zaliczają w miare wyjazdy w sobote wystawili 50 osobowy młyn na meczu z Lechią Dzierżoniów.neo12 pisze:co tam słychać w Moto - Jelczu Oława, Dozamecie Nowa Sól, Tomasovii Tomaszów Lubelski, Ładzie Biłgoraj, Narwi Ostrołęka i Mazowszu Grójec ?
Na Dozamecie małolaci próbują coś kręcić, zaliczyli nawet wyjazd do Rzepina chyba w 8 osób.
-
patriota85 pisze:Chodzi o flagę "Only MKS Pogoń Oleśnica", czy skroili potem coś jeszcze ?KaZuYa pisze:C-45 pisze:
Jako tako działają, w zeszłym roku Promień Żary skroił im flagę ale był to raczej piknikowy skład. Teraz coś próbują działać - zbierają się czasami do 30 osób.
Tak tu nawet Fota jest ;] i opis
[link]
mocne-uderzenie pisze:Czy Dynovia Dynów jeszcze coś organizuje u siebie, są nadal fc Stali Rzeszów?
Dynovia nadal jest FC Stali. U siebie też coś działają. W poprzednim sezonie zaliczyli jakąś awanturę z wiejską ochronną. Czasami coś wystawią u siebie. Ale nie jest to ta ekipa jak z lat 90.
-
VJ pisze:Moto Jelcz Oława radzi sobie bardzo dobrze. Jest duża szansa aby awansowali do II ligi.
Generalnie ekipa ni jak pasująca do tego tematu. Jak tak przegląda się zdjęcia to jedna z bardziej klimatycznych ekip rodem z lat 90.
Dokladnie. Cos jak Victoria Jaworzno swego czasu
"...ludziom trzeba od podstaw wpajać, że GKS TYCHY jest najważniejszy..." Krzysztof Bizacki
-
A mnie interesuje GZKS Gliwice Sośnica i Carbo Gliwice I Szombierki Bytom :-)
-
Szombierki wymarłą nie są na 100 %.
Regularne wyjazdy., młyn u siebie, nawet grillowali ostatnio w Knurowie.
[link] tu masz stronę
Regularne wyjazdy., młyn u siebie, nawet grillowali ostatnio w Knurowie.
[link] tu masz stronę
A co z ekipą TC ze Szczecina? Działają coś jako grupa, czy są jakieś wzmianki o nich? Prosiłbym krótko o nich. Wiem, że pojawili się na Turnieju z Falubazem i Flotą, zaś ich flaga zawisła na meczu Lech-Legia, niżej zaś TB'95.
Ja pierdolę co raz lepsze gwiazdy na tym forum-pytania o Moto-Jelcz co kilkadziesiąt postów.MKS Oława i Promień Żary?
-
Celuloza wycofała sie z ligi ...
'' Nie liczy sie odleglosc liczy sie fanatyzm '' fc DzieRzoniow
-
Po wczorajszym spotkaniu sosnowieckiej A klasy kibice WARTY ZAWIERCIE oficjalnie kończą z dopingiem i jakąkolwiek działalnością.
-
Lunar pisze:Po wczorajszym spotkaniu sosnowieckiej A klasy kibice WARTY ZAWIERCIE oficjalnie kończą z dopingiem i jakąkolwiek działalnością.
Idziecie na awans i kończycie działalność? Jakieś oficjalne info?
-
Lunar pisze:Po wczorajszym spotkaniu sosnowieckiej A klasy kibice WARTY ZAWIERCIE oficjalnie kończą z dopingiem i jakąkolwiek działalnością.
skąd ty chłopie masz wogóle taką informacje ?
-
FARMAZON!!!
-
Ty piszesz farmazon, ale każdy zorientowany wie jak jest i jak będzie. Dzieci i ryby głosu nie mają, zapamiętaj dzieciaku.totalmasakra pisze:Lunar pisze:Po wczorajszym spotkaniu sosnowieckiej A klasy kibice WARTY ZAWIERCIE oficjalnie kończą z dopingiem i jakąkolwiek działalnością.
FARMAZON!!!
-
Klub od początku powstania ekstraligi, trzyma się w niej . Obecnie zajmuje 9 msce. Frekwencja dopisuje.ZNV pisze:Włókniarz Częstochowa znaczy coś w Częstochowie, ma jakaś ekipe sportowa? opiszcie ten klub.
Patryk128 pisze:Siemanko mam takie pytanie czy widzieliscie moze kiedys albo i nawet teraz tyce albo kogoś znanego z cracovii albo wisły czy mieliscie stycznosc z nimi rozmawiac i jacy oni sa ???
-
Lunar pisze:Ty piszesz farmazon, ale każdy zorientowany wie jak jest i jak będzie. Dzieci i ryby głosu nie mają, zapamiętaj dzieciaku.totalmasakra pisze:Lunar pisze:Po wczorajszym spotkaniu sosnowieckiej A klasy kibice WARTY ZAWIERCIE oficjalnie kończą z dopingiem i jakąkolwiek działalnością.
FARMAZON!!!
Koleżko nie podszywaj się pod inne kluby, zajmij się swoimi sprawami.To jest farmazon.