WŁOSKA SCENA KIBICOWSKA
-
Re: WŁOSKA SCENA KIBICOWSKA
Obecnie SALERNITANA występuje pod nazwą Salerno Calcio, w serie D czyli odpowiedniku 5 ligi ... są liderem, idą na awans do serie C2.
http://www.youtube.com/watch?v=jQ35pHnX ... r_embedded#!
http://www.youtube.com/watch?v=jQ35pHnX ... r_embedded#!
-

To jest Stadion Olimpijski w Rzymie, i raczej Salernitana z Lazio. Nie trzeba być zbyt bystrym by wiedzieć, że stadion w Neapolu jest dwupoziomowy.
ROBOTNICZE TOWARZYSTWO SPORTOWE
-
Zapatrzylem sie na zdjecia ekipy Virtus Verona
[link]
dziwi mnie troche ze taka ekipa moze w Veronie istniac, mimo tak silnej prawic. ekipy jak Hellas Verona.
[link]
dziwi mnie troche ze taka ekipa moze w Veronie istniac, mimo tak silnej prawic. ekipy jak Hellas Verona.
-
elo sytuacja pewnie podobna jak w Warszawie, Virtus chodzi zapewne kanałami :)
-
Tessera del tifoso od nowego sezonu przechodzą do lamusa na razie taką informację podała SerieA.pl ma ktoś jakieś pewniejsze info:)?
-
Raczej nikt. Temat juz byl 1,2 czy 3 strony do tylu.z okolicy pisze:Tessera del tifoso od nowego sezonu przechodzą do lamusa na razie taką informację podała SerieA.pl ma ktoś jakieś pewniejsze info:)?
-
to,ze nie bedzie tessery nie znaczy,ze pajace nie wymysla czegos rownie wspanialego byleby tylko postawic na swoim.. nie sadze ,ze bedzie tak jak dawniej no ale moze chociaz niektire ekipy zaczna znowu porzadne jezdzic na wyjazdy...
-
To nic nie zmieni, bo dawny klimat nie wróci już nigdy.
Obecnie ich scena wygląda podobnie do naszej, mnóstwo zakazów na wszelkie rzeczy, u nas bynajmniej jeszcze bębnów i megafonów nie zabraniają wnosić...
Jaki byłby cel tego, żeby rozszerzyć prawa dla ruchu ultras? Dobra frekwencja we Włoszech już nigdy nie wróci. I zniesienie tessery to nie zmieni, bo wiele, wiele osób odeszło z klimatu już na zawsze. Stadiony są niemal wszystkie przestarzałe, robione na Mistrzostwa Świata w 1990 roku, jedynie Juventus w ostatnim czasie zbudował nowy obiekt. Włosi jak na zbawienie czekają na przyznanie im EURO lub MŚ. A co tu dużo mówić, stadiony też przyciągają - wystarczy popatrzeć na Niemcy, gdzie frekwencja drastycznie wzrosła, bo powstają nowoczesne obiekty. Poza tym, ludzie nie chcą się czuć jak zwierzęta, że podajesz swoje dane i jesteś na cenzurowanym. U nas się wszyscy przyzwyczaili i to jest błąd. Nie kojarzę kraju, gdzie podawane są dane osobowe i policja ma pełny wgląd w to, kto jedzie na wyjazd. W razie czegokolwiek za damski c*** można mieć problemy. U nas społeczeństwo jest przyzwyczajone do zamordyzmu, małych wypłat, życia w biedzie i władza to wykorzystuje na każdym kroku. A my się nawet nie przeciwstawiamy. Mamy to we krwi.
We Włoszech natomiast buntują się przeciwko temu i nie będą się dawali zamknąć systemowi w spojrzeniu Wielkiego Brata. Ja nie mam złudzeń - zmiana tessery to tylko kwestia kosmetyczna. Podstawowe wytyczne pozostaną.
Obecnie ich scena wygląda podobnie do naszej, mnóstwo zakazów na wszelkie rzeczy, u nas bynajmniej jeszcze bębnów i megafonów nie zabraniają wnosić...
Jaki byłby cel tego, żeby rozszerzyć prawa dla ruchu ultras? Dobra frekwencja we Włoszech już nigdy nie wróci. I zniesienie tessery to nie zmieni, bo wiele, wiele osób odeszło z klimatu już na zawsze. Stadiony są niemal wszystkie przestarzałe, robione na Mistrzostwa Świata w 1990 roku, jedynie Juventus w ostatnim czasie zbudował nowy obiekt. Włosi jak na zbawienie czekają na przyznanie im EURO lub MŚ. A co tu dużo mówić, stadiony też przyciągają - wystarczy popatrzeć na Niemcy, gdzie frekwencja drastycznie wzrosła, bo powstają nowoczesne obiekty. Poza tym, ludzie nie chcą się czuć jak zwierzęta, że podajesz swoje dane i jesteś na cenzurowanym. U nas się wszyscy przyzwyczaili i to jest błąd. Nie kojarzę kraju, gdzie podawane są dane osobowe i policja ma pełny wgląd w to, kto jedzie na wyjazd. W razie czegokolwiek za damski c*** można mieć problemy. U nas społeczeństwo jest przyzwyczajone do zamordyzmu, małych wypłat, życia w biedzie i władza to wykorzystuje na każdym kroku. A my się nawet nie przeciwstawiamy. Mamy to we krwi.
We Włoszech natomiast buntują się przeciwko temu i nie będą się dawali zamknąć systemowi w spojrzeniu Wielkiego Brata. Ja nie mam złudzeń - zmiana tessery to tylko kwestia kosmetyczna. Podstawowe wytyczne pozostaną.

-
moglby ktos opisac ruch ultras na UDINESE?
-
Ma to miejsce n.p. w Holandii.plemplem81 pisze:Nie kojarzę kraju, gdzie podawane są dane osobowe i policja ma pełny wgląd w to, kto jedzie na wyjazd.
-
Dokladnie tak.elo1312 pisze:Ma to miejsce n.p. w Holandii.plemplem81 pisze:Nie kojarzę kraju, gdzie podawane są dane osobowe i policja ma pełny wgląd w to, kto jedzie na wyjazd.
-
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Kw1LZtDjLcQ[/youtube]
[link][link]
Cotygodniowe fotorelacje z polskich i europejskich stadionów!! Sprawdź ->> [link] <<-
Cotygodniowe fotorelacje z polskich i europejskich stadionów!! Sprawdź ->> [link] <<-
-
Znam trochę inną historię kibiców Juve. Lewicowe ekipy były, ale to były też początki w pierwszej połowie lat 70. Późniejsze ekipy były już skręcone w prawą stronę, niektóre skrajnie.Kalashnikov. pisze: Juve w latach 80tych i na poczatku lat 90 byla mocno lewicowa ekipa.
-
Ciekawy artykuł o polityce na włoskich stadionach
[link]
[link]
-
Czemu ku*** tu taka cisza, a ciekawe rzeczy działy sie na Genoa Siena
Jakby ktoś mógł szerzej opisać całą sytuacje bo po z filmików można sie tylko domyślać.
http://www.youtube.com/watch?v=cO9Chxil ... re=related
Jakby ktoś mógł szerzej opisać całą sytuacje bo po z filmików można sie tylko domyślać.
http://www.youtube.com/watch?v=cO9Chxil ... re=related
-
Kibice Genoi przy stanie 0-4 w trakcie meczu kazali swoim wszystkim piłkarzom ściągnąc koszulki, gdyż nie są godni nosić barw i herbu Genoi. Zajebista akcja.

-
Ja przynajmniej raz w roku bywam na meczach w Veronie konkretnie na Hellas Verona poprostu lubie ten zespół maja też dość konkretną ekipe i co najlepsze tam mi się przypominają nasze stare czasy kurtki Fleje pomarańczowe pamiętam mecz z Vicenza chyba rok 2008 ale nie pamiętam już dokładnie stałem tak po środku przed bramkami wejsciowymi na stadion i była taka akcja. Po prawej jest grupa Hellasa po lewej gromadzą się kibice Vicenzy i po jakimś czasie przyjeżdza autokar z prawej powoli wychodzi z niego ok 40/50 os i krzyczą Vicenza Hellas na nich rusza ale tylko grupa ktura stała tak jakby wiedzieli że ten autokar tam podjedzie trwa walka ok 5/10min policja zero reakcji pamiętam jak jeden karabinier wpierdalał kanapke ha po akcji kibice Vicenzy rozchodza się do kibiców po lewej i tak to zapamietałem potem na stadionie jakieś drobne spięcie przy płocie po szczeleniu bramki dla Vicenzy. To była 3 liga Serie C.
-
Zobaczcie na 5 stronie tego topicu co wstawil uzytkownik plemplem81 :D o co chodzi co to za d*** ? :D
-
Na jutrzejszy mecz do Triestu wybiera sie okolo 30tys fanow Juve
-
Milan na derbach:
[link]
[link]
oprawa
[link]
[link]
[link]
[link]
oprawa
[link]
[link]
-
Inter [link]
( sorry ze post pod postem, ale nie mozna edytowac :/ )
( sorry ze post pod postem, ale nie mozna edytowac :/ )
-
30k ich tam nie bylo ale i tak niezle prezentowala sie ich trybuna za bramka. Wie ktos z jakiego powodu mecz w Triescie a nie na Sardynii?S(M) pisze:Na jutrzejszy mecz do Triestu wybiera sie okolo 30tys fanow Juve
-
Nie wiem dokładnie o co chodzi, ale na seriea.pl napisali, że...Jan_Kowalski pisze:Wie ktos z jakiego powodu mecz w Triescie a nie na Sardynii?
Problemy z własnym obiektem sprawiły, iż Cagliari Calcio dopuszcza możliwość rozegrania spotkań z Interem, Catanią, Chievo i Juventusem ponad tysiąc kilometrów od Sardynii, w położonym tuż przy słoweńskiej granicy Trieście.
Obecnie z powodu wyłączenia z użytku części trybun na Stadio Sant'Elia zasiadać może jedynie 14 500 tysiąca kibiców, podczas gdy minimum w pierwszej lidze włoskiej wynosi 20 000. Sardyńczycy na obiekcie tym grają zatem jedynie dzięki specjalnej zgodzie Lega Calcio.
Właściciel drużyny wdrożył zatem plan budowy własnego obiektu. Także tu napotkał jednak na problemy, bowiem wyznaczony teren znajduje się zbyt blisko lotniska miejskiego i należy wyznaczyć inne miejsce pod inwestycję.
Na tym miarka zdaniem prezydenta Massimo Cellino się przebrała i skontaktował się on z władzami Triestu, prosząc o zgodę na korzystanie ze Stadio Nereo Rocco. Taka zgoda została wyrażona i wiele wskazuje na to, że pojedynek przeciwko Atalancie będzie ostatnim, który Cagliari rozegra na Sardynii. Mecze z Interem, Catanią, Chievo i Juventusem najprawdopodobniej zostaną rozegrane już tysiąc kilometrów dalej na północny-wschód.
Ja mieszkałem parę lat w Lecce i chodziłem w miarę możliwości na mecze.I powiem że "południowa" scena kibicowska Włoch przypadła mi do gustu.Te melodyjne pieśni robią niesamowite wrażenie.Doping jest na najwyższym poziomie.Widziałem wiele ekip ale sądzę że najlepszą była Atalanta...mało ale konkretni i fanatyczni.Pozdro
-
uroki tinypic.com ;/jakwrócątosieopiszą pisze:Zobaczcie na 5 stronie tego topicu co wstawil uzytkownik plemplem81 :D o co chodzi co to za d*** ? :D
Finał Copa Italia, dobry klimat, Juve - Napoli. Potencjał jest
http://www.ultras-tifo.net/photo-news/9 ... 52012.html
Torino FC w Serie A :)
ostatni mecz z Modena
http://www.youtube.com/watch?v=76Slo8n3REU
PS. Byczek:

miasto:

Co do sytuacji gdziekolwiek, po co pisać, że nie będzie tak nigdy... kto wie co będzie w przyszłości?
Czy może ktoś napisać jakie były widoczne ekipy z Włoch?...dało się zauważyć Bari i Pescare
-
czy ktos cos wie o TDT na nadchodzacy sezon?? sa jakies przeslanki ku temu,ze ona zniknie/??
-
Orientuje się ktoś jak wygląda sytuacja z zakupem biletów na mecze włoskich drużyn w europejskich pucharach?Chodzi konkretnie o Inter Mediolan i ich najbliższy(prawdopodobnie)mecz 02.08 z Hajdukiem Split...
-
Witam, czy jest tutaj ktoś z okolic Salerno i wybiera się na mecz z Lazio, który odbędzie sie 7 sierpnia? jak tak to proszę o PRIV.
!FKS!
-
Jeśli ktoś się orientuje w klimatach panujących w Padwie, to proszę o jakiekolwiek informacje. Na trybunach coś się dzieje, nawet jeździć próbują - tyle wywnioskowałem ze zdjęć.
Pizgacz-Rozpierdalacz
-
Mecz sobotni Juve-Roma, na sektorach Starej Damy ich flagi odwrócone do góry kołami. Ktoś mi powie dlaczego? Nie wczytałem się w tą scenę kibicowska, ale wydaje mi się ze przez jakiś protest... Ktoś wie?
-
Chcą im zakazać wnoszenia flag na kijach i to był protest przeciwko temu.lampart pisze:Mecz sobotni Juve-Roma, na sektorach Starej Damy ich flagi odwrócone do góry kołami. Ktoś mi powie dlaczego? Nie wczytałem się w tą scenę kibicowska, ale wydaje mi się ze przez jakiś protest... Ktoś wie?
-
''protest'' smieszny...niemniej jak sam pomysl uposledzencow ,ktorzy chca zakazu wnoszenia ''kijowek'' heheheh co sie dzieje na tym swiecie.......awsd pisze:Chcą im zakazać wnoszenia flag na kijach i to był protest przeciwko temu.lampart pisze:Mecz sobotni Juve-Roma, na sektorach Starej Damy ich flagi odwrócone do góry kołami. Ktoś mi powie dlaczego? Nie wczytałem się w tą scenę kibicowska, ale wydaje mi się ze przez jakiś protest... Ktoś wie?
-
Dziwny pomysł, dziwny, bo jednak flagi odwrócone to bezczeszczenie. Podobno były inne pomysły. Nie wnikam.
-
Pare dni temu przybita nowa zgoda Milanu z Partizanem.
-
Wracając jeszcze do flag - w sumie to tego typu protesty się przewijały w różnych krajach. Trochę inne zwyczaje.
-
Moze ktos to potwierdzic ? Z tego co pamietam to przeciez ekipa milanu zostala pogoniona z mlyna Partizanu.Milano pisze:Pare dni temu przybita nowa zgoda Milanu z Partizanem.

-
"Łączy ich sztama z grupą Partizana 40+ czy coś takiego gdy kibice Milanu odwiedzają ziomków na meczu Partizana zostają obici przez inną ekipe kibiców tego klubu przed meczem gdy jeszcze nie ma ich ziomków gdy tamci się pojawiają szukają winnych i tam kolesie dostają po głowach dzieje się to na trybunie,nawet na ultras-tifo był artykuł foty iii filmiki poszukam wstawię nie mogę znaleźć tego newsa" wcześniej w EuroInfo o tym pisałem.
Tu masz link http://www.ultras-tifo.net/news/824-par ... fight.html
Tu masz link http://www.ultras-tifo.net/news/824-par ... fight.html
-
-
Spokojnie, czas pokaże. :) I zgoda moim zdaniem na rękę obu ekipą.