mimo, iż jestem ełkaesiakiem z krwi i kości, z pokolenia na pokolenie to musze przyznać, ze ja juz tez nie mogę pojąć i znieść tej rodowitej napinki, przeciez to brzmi śmiesznie, Rodowici to nasz PRZYDOMEK

, gdyz każdy kojarzy ŁKS głównie z miejskim klubem z Łodzi i tyle, sam nie wiem jak czują się osoby z poza Łodzi, którzy przyjeżdzaja na nasz stadion i nasze mecze, słyszą ciągłe żarty z wieśniaków, podmiejskich itp, to naprawde jest dużo większe wyzwanie przyjechac specjalnie z innego miasta na mecz swojej ukochanej drużyny niż wsiąść do tramwaju i w 15 min być na stadionie, ja osobiście, pomimo, iż delikatnie mówiąc nie lubie Widzewa to szanuje, ze ma liczne fc, w pewnym sensie podziwiam i nawet troche zazdroszcze, szanuje również nasze wszystkie fc, najliczniejszy Włocławek i wszystkie inne mniejsze za wytrwałość i prawdziwe przywiązanie do klubu
w samym miescie Łodzi jest jak jest, kto tu spędził kilka chwil swojego życia ten pewnie wie i nie ma sensu siać dalej tego ziarna napinki, bo to staje sie smieszne nawet dla nas samych, nikt nie zliczy kogo w Łodzi więcej (przynajmniej teraz) i należy dać sobie spokój, my na zachodzie Widzew na wschodzie koniec i bomba kto czytał ten trąba
ps pozdrowienia dla wszystkich fc wszystkich klubów na całym świecie