Komentarze Dla Miasta Łódź ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Holba

Post autor: Holba »

Rodowite Bałuty pisze: Bystry jestes,bingo!Ciekawe ilu typów z tej"łodzkiej wycieczki"trafiłoby na piotrkowska?...bez mapy... :lol:
A jakie to ma znaczenie?

Co chcesz przez to powiedziec? Ze FC sie nie licza do statystyk, ze obie liczby sa od dzisiaj rowne po wniesieniu Twojego odwolania?

Nie lapie.

Pzdr
iparts.pl
R/F
ban

Post autor: R/F »

Rodowite Bałuty pisze:
Ciekawe ilu typów z tej"łodzkiej wycieczki"trafiłoby na piotrkowska?...bez mapy... :lol:[/quote pisze:
Co to jest Piotrkowska? :lol:

Wszystkie liczące się kluby w Polsce mają liczne Fan Cluby. Widzew jest jednym z najpopularniejszych polskich klubów, więc ma kibiców w całej Polsce. FC to potencjał, każdy trzeżwo myślący o tym wie.
Ale przecież wy wiecie lepiej, najrodowitsi z rodowitych, stojący nad flagami fc z Płońska, Włocławka, Konstantynowa.. :shock:

PS. kocham ten temat :wink: [/b]
Rodowite Bałuty

Post autor: Rodowite Bałuty »

R/F pisze:
Rodowite Bałuty pisze:
Ciekawe ilu typów z tej"łodzkiej wycieczki"trafiłoby na piotrkowska?...bez mapy... :lol:[/quote pisze:
Co to jest Piotrkowska? :lol:

Wszystkie liczące się kluby w Polsce mają liczne Fan Cluby. Widzew jest jednym z najpopularniejszych polskich klubów, więc ma kibiców w całej Polsce. FC to potencjał, każdy trzeżwo myślący o tym wie.
Ale przecież wy wiecie lepiej, najrodowitsi z rodowitych, stojący nad flagami fc z Płońska, Włocławka, Konstantynowa.. :shock:

PS. kocham ten temat :wink: [/b]
Ale wszystkie liczące się kluby w polsce mają przede wszystkim full ekipy w rodowitym mieście klubu...Nie rozumiesz tego widzewiaku z radomia?Bo chyba nie powiesz mi ze we Widzewie tez tak jest....
urQuell1908

Post autor: urQuell1908 »

mimo, iż jestem ełkaesiakiem z krwi i kości, z pokolenia na pokolenie to musze przyznać, ze ja juz tez nie mogę pojąć i znieść tej rodowitej napinki, przeciez to brzmi śmiesznie, Rodowici to nasz PRZYDOMEK :!: , gdyz każdy kojarzy ŁKS głównie z miejskim klubem z Łodzi i tyle, sam nie wiem jak czują się osoby z poza Łodzi, którzy przyjeżdzaja na nasz stadion i nasze mecze, słyszą ciągłe żarty z wieśniaków, podmiejskich itp, to naprawde jest dużo większe wyzwanie przyjechac specjalnie z innego miasta na mecz swojej ukochanej drużyny niż wsiąść do tramwaju i w 15 min być na stadionie, ja osobiście, pomimo, iż delikatnie mówiąc nie lubie Widzewa to szanuje, ze ma liczne fc, w pewnym sensie podziwiam i nawet troche zazdroszcze, szanuje również nasze wszystkie fc, najliczniejszy Włocławek i wszystkie inne mniejsze za wytrwałość i prawdziwe przywiązanie do klubu

w samym miescie Łodzi jest jak jest, kto tu spędził kilka chwil swojego życia ten pewnie wie i nie ma sensu siać dalej tego ziarna napinki, bo to staje sie smieszne nawet dla nas samych, nikt nie zliczy kogo w Łodzi więcej (przynajmniej teraz) i należy dać sobie spokój, my na zachodzie Widzew na wschodzie koniec i bomba kto czytał ten trąba

ps pozdrowienia dla wszystkich fc wszystkich klubów na całym świecie
-p-

Post autor: -p- »

Mądrze, mądrze ... Wpis powyżej ...

Ale Organista znowu wtrąci swoje 3 grosze :lol:
mjRTS

Post autor: mjRTS »

urQuell 1908- wielki szacunek.
ŁKS 1908 i Rodowite Bałuty-tylko psychiatra.Choć podejrzewam, że już za późno.
Karlito77

Post autor: Karlito77 »

Łks 1908 pisze:to moze pomysl na bieganie na druga strone miasta
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Przeciez Widzewa nie ma w Łodzi.
Łks 1908

Post autor: Łks 1908 »

Własnie gdybym miał pare wiosen,to moze wtedy bym miał takie podejscie,jak ty,no ale naszczescie tak nie jest.Aha,jeszcze jedno,twoje poglady sa stanowiskiem pikników,ultrasów,czy EMW?,bo to chyba duzo wyjasni.A na koniec dla twojej ciekawosci 3 dyszki juz mi dawno pękły....
R/F
ban

co do rodowitości to rozjebało mnie ogłoszenie w "to my kibice", bodaj w pażdziernikowym/listopadowym numerze, brzmiące mniej więcej "nawiążę kontakt z kibicami Łódzkiego klubu Sportowego z północnego Mazowsza, w celu wspólnych działań na rzecz ełksy.
Kontakt, mail: rodowici_lks@..."

:lol:
Al

Post autor: Al »

Wiadomo, że jest lepiej podczepić się pod duży klub i krytykować wszystkich będąc Wielkim Widzewiakiem, niż działać na własnym podwórku we własnym mieście <-- taka jest prawda o widzewskich fan clubach.
maciej!

Post autor: maciej! »

Al pisze:Wiadomo, że jest lepiej podczepić się pod duży klub i krytykować wszystkich będąc Wielkim Widzewiakiem, niż działać na własnym podwórku we własnym mieście <-- taka jest prawda o widzewskich fan clubach.
ahahahhahaha rozkminiłeś nas wszystkich. wlasnie taka jest prawda. pozdro szejset :lol:
Kiju

Post autor: Kiju »

Cóz,mysle ze dalsza dyskusja nie ma sensu 8)
does.not.matter
Kontakt:

Post autor: does.not.matter »

Rodowite Bałuty pisze:Tak,bardzo chcielibysmy żeby nam się szwendały pod stadionem okazy ze Strykowa czy Sochaczewa,bardzo...
No tak, lepiej żeby szwendała się żulernia z Kozin. Bo w końcu rodowici.

Z mojej strony również koniec.
1910_RDG

Post autor: 1910_RDG »

Wracając do tematu derbów i biletów - ktoś z ŁKSu napisał w tym temacie, że te 500 biletów dla nas jest w myśl zasady, "jak Kuba Bogu.." i że po sezonie będzie można podjąć rozmowy co dalej z derbami, w związku z tym chciałem zapytać czy jeżeli dostaniecie znowu 1700 biletów na niciarkę to będzie ok i to jest właśnie to co chcieliście osiągnąć tamtym bojkotem? Rozumiem też, że przyjdziecie w te odliczone 1700 osób tak żeby nikomu nie stała się krzywda przy wchodzeniu, tak? I w koncu ile my wtedy dostaniemy biletów - też 1700?
Pozdrawiam
Rodowite Bałuty

Kiju pisze:Cóz,mysle ze dalsza dyskusja nie ma sensu 8)
Pewnie że nie ma,sprawdz czy masz wszystko w lodówce bo ostatni sklep do 21
R/F
ban

Kiju pisze:
Gdyby nie Widzew,to zapewne miałbym na Łodz centralnie wyjebane,pewnie nigdy bym tam nie trafil,bo i niby po co?
Jednak dzieki Widzewowi poznałem nieco to miasto,czytam o jego problemach,planach...
Łodz nie ma duzo do zaoferowania,nie ma zabytków,ciekawych muzeów,dzieki Widzewowi wiele osob zblizyło sie do tego miasta i patrzy na nie z zyczliwoscią,mysle ze to doskonała forma promocji...
Święte słowa. Widzew promuje miasto Łódź w Polsce, ale i za granicą. I kocham to miasto, gdyby nie Widzew, miałbym je gdzieś. W ogóle miasto raczej nie należy do najbardziej zadbanych, rozwijających się, a wielu ludziom w Polsce kojarzy się raczej z biedą, pavulonem, łowcami skór, czy też trzymaniem zwłok własnych dzieci w beczkach :?
Tyle w tym temacie. Chyba :wink:
Rodowite Bałuty

does.not.matter pisze:
Rodowite Bałuty pisze:Tak,bardzo chcielibysmy żeby nam się szwendały pod stadionem okazy ze Strykowa czy Sochaczewa,bardzo...
No tak, lepiej żeby szwendała się żulernia z Kozin.Lepiej,nie czuć zapachu stodoły..
Fan_Gwardii

Post autor: Fan_Gwardii »

jako obiektywny fan - mi osobiście Łódź kojarzy sie zarowno z ŁKSem jak i Widzewem, z dworcem kaliskim, O.S.T.R., Piotrkowska, patologia (okrutne przestepstwa - to czym zywia sie teraz gazety i tv bardzo czesto zdarzaja sie wlasnie w Łodzi) i wlokniarstwem ;)
widzew łódź
ban

Post autor: widzew łódź »

Skupcie się, bo drugi raz nie będę powtarzał.
Otóż gdy na stadionie Widzewa jest, przykładowo, 7.000 kibiców, to spoza Łodzi jest ich z 400. (słownie: czterystu). No może z 500.
Dlatego, że najbardziej prężne fc Widzewa na najbardziej prestiżowe mecze mogą się pochwalić liczbą ok. 50 kibiców przyjeżdżających na stadion. Takich fc jest jednak niewiele. Może ze cztery lub pięć. Więc mamy ok. 250 osób. Te mniej liczne fc reprezentowane są przez kilkanaście lub kilka osób - łącznie ze 200 głów?
Do tego dochodzą pojedyncze osoby niezrzeszone w żaden fc - niech ich będzie nawet ze stu. Nijak nie wychodzi mi więcej niż 500 "podmiejskich" na stadionie. Dlatego pomimo tego, że Widzew ma wiele fc, ogólna liczba kibiców klubu spoza Łodzi nie wpływa w żaden sposób na frekwencję u siebie. Gdyby frekwencja wynosiła 2000, to te czterysta czy pięćset osób znacznie by ją podwyższyło. Ponieważ wynosi ona jednak 6.000 - 9.000, to tych dwustu, trzystu czy czterystu "podmiejskich" jest tylko ozdobnikiem. Z powyższego wynika, że zdecydowana większość kibiców Widzewa to po prostu łodzianie, o czym każdy rozsądny i chodzący na mecze kibic doskonale wie.
Cała reszta to bajeczki powtarzane z uporem godnym lepszej sprawy przez kibiców Łks. Z czasem stają się one "prawdą" łykaną następnie przez "znawców" z innych zakątków kraju (co jest podwójnie zabawne).

to tyle o podmiejskości Widzewa.

PS 1: Na meczach wyjazdowych zdarza się, że proporcje są nieco inne, ale to efekt tego, że na większości stadionów Widzew może liczyć na wsparcie przedstawicieli miejscowych.
rachodoszczanin

Post autor: rachodoszczanin »

Bardzu przepraszam że zapytuje o to ale czy w Łodzi jest Lidl
Łks 1908

widzew łódź pisze:Skupcie się, bo drugi raz nie będę powtarzał.
Otóż gdy na stadionie Widzewa jest, przykładowo, 7.000 kibiców, to spoza Łodzi jest ich z 400. (słownie: czterystu). No może z 500.
Dlatego, że najbardziej prężne fc Widzewa na najbardziej prestiżowe mecze mogą się pochwalić liczbą ok. 50 kibiców przyjeżdżających na stadion. Takich fc jest jednak niewiele. Może ze cztery lub pięć. Więc mamy ok. 250 osób. Te mniej liczne fc reprezentowane są przez kilkanaście lub kilka osób - łącznie ze 200 głów?
Do tego dochodzą pojedyncze osoby niezrzeszone w żaden fc - niech ich będzie nawet ze stu. Nijak nie wychodzi mi więcej niż 500 "podmiejskich" na stadionie. Dlatego pomimo tego, że Widzew ma wiele fc, ogólna liczba kibiców klubu spoza Łodzi nie wpływa w żaden sposób na frekwencję u siebie. Gdyby frekwencja wynosiła 2000, to te czterysta czy pięćset osób znacznie by ją podwyższyło. Ponieważ wynosi ona jednak 6.000 - 9.000, to tych dwustu, trzystu czy czterystu "podmiejskich" jest tylko ozdobnikiem. Z powyższego wynika, że zdecydowana większość kibiców Widzewa to po prostu łodzianie, o czym każdy rozsądny i chodzący na mecze kibic doskonale wie.
Cała reszta to bajeczki powtarzane z uporem godnym lepszej sprawy przez kibiców Łks. Z czasem stają się one "prawdą" łykaną następnie przez "znawców" z innych zakątków kraju (co jest podwójnie zabawne).

PS 1: Na meczach wyjazdowych zdarza się, że proporcje są nieco inne, ale to efekt tego, że na większości stadionów Widzew może liczyć na wsparcie przedstawicieli miejscowych.
Chyba sam w te liczby nie wieżysz.Ale ładnie napisane,może kogoś przekonasz.Aha,jeszcze jedno,to wasze f-c sa w końcu wasza dumą,czy ozdobnikiem??? I sie pewnie nigdy nie zdażyło,ze na waszych wyjazdach było wiecej f-c niz Łodzian?? Pewnie nie,to tylko taka nasza propaganda.........
Łks 1908

Dobra,to "se" zrobimy.

Ale widze,ze chyba troche nie w temacie jestes,albo mało rozgarniety....
seba1910

Post autor: seba1910 »

taka ironia jakbys nie wyczul trafiajaca w wasza rodowitosc. u mnie na dabrowie sa was tysiace, a sory-dabrowa to nie lodz, na widzewie tez was sa biliony, ale to tez przecie nie lodz, radogoszcz, chojny, stare baluty, srodmiescie itd,ale lepiej doczepic sie do fc ktorych lacznie na meczu jest jak ktos wczesniej powiedzial nie wiecej niz 500 chodz i tak jak dla mnie to za duza liczba. zazdrosc 8)
seba1910

Post autor: seba1910 »

z toba sie w dyskusje nie wdaje.
Łks 1908

Nie musze z wami na wyjazdy jezdzic,zeby wiedziec to czy tamto.Ponawiam pytanie,nigdy tak nie było???????
widzew łódź
ban

Post autor: widzew łódź »

Łks 1908 pisze:

Chyba sam w te liczby nie wieżysz.Ale ładnie napisane,może kogoś przekonasz.Aha,jeszcze jedno,to wasze f-c sa w końcu wasza dumą,czy ozdobnikiem??? I sie pewnie nigdy nie zdażyło,ze na waszych wyjazdach było wiecej f-c niz Łodzian?? Pewnie nie,to tylko taka nasza propaganda.........
1. wierzę w te liczby, bo te liczby to są fakty. Ty możesz nie wierzyć lub wierzyć, lata mi to.

2. Nasze FC nie są dumą, są natomiast powodem do satysfakcji z powodu ogólnopolskiej popularności klubu - ot, cała "wielka" sprawa. W odóżnieniu od ŁKS, klubu popularnego w Łodzi raczej tylko. Proste czy zbyt trudne?

3. Zdarzyło piszemy przez "rz". Tak, zdarzyło się raz, że więcej było kibiców spoza Łodzi na wyjeździe niż z Łodzi. W Stalowej Woli tak było - brawo dla ciebie za tak dokładne śledzenie historii wyjazdowej widzewiaków.
aras1908

Post autor: aras1908 »

Tez jest to mój pierwszy post tutaj.Szacunek dla urQuell1908 i jimmyjazz ,bardzo mądrze piszą obiektywnie i bez napinki ,więc panowie z oby stron wyluzujcie.
W

Post autor: W »

a o co wy wogole walczycie w tym temacie? Dobrze ze znajda sie jeszcze ludzie na tym forum z ktorymi mozna normalnie popisac a nie siac zbedna napinke.
kicken
ban

Post autor: kicken »

Rodowite Bałuty, radze ci dziecko odpocznij od internetu bo on niszczy twoją psychikę....
maciej!

Łks 1908 pisze:

nie wiem czy mój brat po szalu ma racje, ale swój wywód oparł o jako takich danych, na konkretnych liczbach. może się pomylił. fajnie by było jednak, gdybyś to TY przedstawił nam swoją wersję. wiesz przecież lepiej niż my ilu na naszym stadionie jest Łodzian, jaki odsetek stanowią ludzie niezameldowani w Łodzi, a jaki ludzie poniżej 173 cm. przekaż nam prosze te dane.
torys

Post autor: torys »

Też się zaloguje i coś napiszę od siebie, a co mi tam :D . Sam kibicuję ŁKS-owi, za Widzewem nigdy nie przepadałem chociaż mieszkam w 'buraczanym" Piotrkowie, a na tym "chamowie" Widzew jest bardziej niż lubiany. Nie jestem aktywnym kibicem, na ŁkSie byłem tylko raz, mecze wolę oglądać w tv przy browarze, a o zadymach wole sobie poczytać niż w nich uczestniczyć 8)
Szkoda tylko niektórych wypowiedzi, trochę chujowo się je czyta.
Pozdrawiam.
maciej!

imo ban. czesc.
matys1910

Post autor: matys1910 »

Widzew to "podmiejscy"
ŁKS to "bazarowi"
i nikt nie przekona drugiej strony ze jest inaczej nawet jakby mial pewne dowody bo to jest wlasnie bycie fanatykiem swego klubu wiec na ten temat nie ma sensu juz pisac chyba ze ktos lubi pisac debilne wpisy ze ŁKS jest w calej Łodzi a Widzewa nie ma i vice versa :roll: :roll:
Łódź=ŁKS
ban
Kontakt:

Post autor: Łódź=ŁKS »

ładna tutaj napinka :shock:
BT
ban

Post autor: BT »

:shock:
gawronRTS
ban

Post autor: gawronRTS »

Dzieci neostrady zalozcie sobie inny topic,bo robicie wioche,chociaz nie bazarowi nie moga robic wiochy to takie nie w ich stylu :lol: Zenada ludzie zenada.Proponuje zamiast dzis podniecac sie na tej stronie i wyc z zachwytu nad soba i swoim klubem,zastanowcie sie czym obdarowac kobiety Wam najblizsze,zony,dziewczyny,matki i babcie...dziekuje
Guzi
Kontakt:

Post autor: Guzi »

Tego jeszcze nie grali...

LKS sie kloci miedzy soba...

nie ma to jak wrzucac na braci po szalu :lol:
Łódź=ŁKS
ban
Kontakt:

Post autor: Łódź=ŁKS »

Guzi pisze: nie ma to jak wrzucac na braci po szalu :lol:
przypomnij sobie jak przed derbami u was na forum na siebie wrzucaliście :lol:

wszyscy płakali i wrzucali na D bo przecież jak to może być protest :lol:
flacha-KSD

Post autor: flacha-KSD »

No ciekawe czy te derby bedą tak ciekawe jak ostatnie,jezeli widzew dostał 500 wejsciówek to zapowieda sie ciekawy meczy. Derby Lodzi sa chyba najciekawsze w polsce !!!
BT
ban

Post autor: BT »

flacha-KSD pisze:No ciekawe czy te derby bedą tak ciekawe jak ostatnie,jezeli widzew dostał 500 wejsciówek to zapowieda sie ciekawy meczy. Derby Lodzi sa chyba najciekawsze w polsce !!!
taka mała poprawka-->liczba biletow to 400
Zablokowany