Finał PP 2012 : Legia Warszawa-Ruch Chorzów
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Finał PP 2012 : Legia Warszawa-Ruch Chorzów
Ciekawe jak się czuli Widzewiacy jak połowa stadionu śpiewa hymn, a oni nie mogą bo nie wypada przy "braciach" :) Co kraj to obyczaj
-
Final przyjemnie się ogladało,szkoda że ta masa bialych kasków tak szybko wkroczyła...Piro bardzo dużo,obie ekipy wypadły swietnie,zdziwiło mnie pozytywne podejście komentatorów tvn turbo do piro.

-
brakło jednego...
Oprawy/Transu pokazującego Nasz stosunek do ojro.
Oprawy/Transu pokazującego Nasz stosunek do ojro.
Pozdrawiam FISK
-
Za to Szpak na TVP cały czas pierdolił że kibice zakłucają jak on to mówil "spektakl"debiutant pisze:Final przyjemnie się ogladałona [link],szkoda że ta masa bialych kasków tak szybko wkroczyła...Piro bardzo dużo,obie ekipy wypadły swietnie,zdziwiło mnie pozytywne podejście komentatorów tvn turbo do piro.
-
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sNsyuEoKBl0[/youtube]
Olimpia Elbląg
-
Czasy się już zmieniły cała kibolska Polska pozbyła się kompleksów w odniesieniu do Niemców i ogólnie zachodu, jeszcze tylko kompleksy pozostały kibicom Ruchu. Może za jakiś czas jak poziom życia w Chorzowie się podniesie to i im kompleks minie i przestaną się wstydzić że są Polakami. Postęp już jest bo nie było gwizdów podczas hymnu Polski.
Co do piro to komentatorzy najpierw pozytywnie ale później trochę coś tam bredzili, no ale i tak w porównaniu do szpakowskiego czy innych debili to nie płakali tak strasznie. Dziwne tylko że nie kapnęli się że piro jest aż tak dużo właśnie na złość POlitykom, pzpn i uefa.
Co do piro to komentatorzy najpierw pozytywnie ale później trochę coś tam bredzili, no ale i tak w porównaniu do szpakowskiego czy innych debili to nie płakali tak strasznie. Dziwne tylko że nie kapnęli się że piro jest aż tak dużo właśnie na złość POlitykom, pzpn i uefa.
-
I dalej płaczki będziecie nam tu płakać, co to wam da? Banda dzieci które dalej myślą że mogą zmienić świat poprzez takie komentarze tym bardziej gdy podczas takiego meczu jest więcej pozytywów jak np. oprawy, doping niż negatywów. Ale wy żyjecie w świecie for i żyć będziecie bo na żywo jeden z drugim nawet michy nie potrafiłby otworzyć już nie mówiąc o czymś mocniejszym gdyby tylko coś się pojawiło na rzeczy.
Podsumowując-przez was barany zaraz temat zamkną, więc przespać się i niech wrócą WSZYSCY Ci co byli, bez żadnych konsekwencji!!!
Podsumowując-przez was barany zaraz temat zamkną, więc przespać się i niech wrócą WSZYSCY Ci co byli, bez żadnych konsekwencji!!!
-
Komentujcie finał,przecież nastawienie Ruchu do Polski,jest znane nie od dziś...

-
Zgadza się. Ale tylko w pierwszej połowie.debiutant pisze:Final przyjemnie się ogladało,szkoda że ta masa bialych kasków tak szybko wkroczyła...Piro bardzo dużo,obie ekipy wypadły swietnie,zdziwiło mnie pozytywne podejście komentatorów tvn turbo do piro.
W drugiej chyba walter lub inny szechter do nich zadzwonili i tylko wkurwiali.
Moje posty nie przedstawiają oficjalnego stanowiska żadnej z grup kibicowskich Falubazu Zielona Góra.
buchar55 pisze:witam za parę dni IDE z kolegami na przypałi moje pytanie jest takie jak uciekać przed policją czy macie jakieś pomysły i triki ?:) aha jeszcze taka sprawa ze jetem najwolniejszy z kolegów wiec muszę się gdzieś schować a nie uciekać jak na szybciej i jak najdalej
-
ludzie tego się czytać nie da ogarnijcie się
" jak czuli się widzewiacy kiedy połowa stadionu śpiewa hymn a oni nie mogą bo nie wypada "
zapewne zapadli się pod ziemię bo cały Ruch patrzył w tym momencie czy RTS będzie śpiewał hymn czy nie:):)
fani Ruchu mają jedną wielką beke z tego, że co druga ekipa ciśnie im od Niemców i przy każdej nadarzającej się okazji kosy Niebieskich śpiewają hymn narodowy w pojedynkach bezpośrednich,
chcą niech śpiewają zajebiście Ruch się zachował, że w tym momencie śpiewał Górny Śląsk brawo!!
co do meczu to z prspektywy TV
zajebiste liczby z obu stron jak na wtorek i godzine meczu ( wydaje się iż Legii trochę więcej ), gratulacje dla obu ekip
co do dopingu to chyba Niebiescy lepiej wypadli mimo wyniku od Legii, zaprezentowanie opraw z obu stron podejrzewam uniemożliwili organizatorzy stąd ich brak a szkoda
jedna strona wszyscy na biało druga wszyscy na niebiesko obie ekipy dużo piro, super mecz godni rywale, godny finał PP kibicowsko
" jak czuli się widzewiacy kiedy połowa stadionu śpiewa hymn a oni nie mogą bo nie wypada "
zapewne zapadli się pod ziemię bo cały Ruch patrzył w tym momencie czy RTS będzie śpiewał hymn czy nie:):)
fani Ruchu mają jedną wielką beke z tego, że co druga ekipa ciśnie im od Niemców i przy każdej nadarzającej się okazji kosy Niebieskich śpiewają hymn narodowy w pojedynkach bezpośrednich,
chcą niech śpiewają zajebiście Ruch się zachował, że w tym momencie śpiewał Górny Śląsk brawo!!
co do meczu to z prspektywy TV
zajebiste liczby z obu stron jak na wtorek i godzine meczu ( wydaje się iż Legii trochę więcej ), gratulacje dla obu ekip
co do dopingu to chyba Niebiescy lepiej wypadli mimo wyniku od Legii, zaprezentowanie opraw z obu stron podejrzewam uniemożliwili organizatorzy stąd ich brak a szkoda
jedna strona wszyscy na biało druga wszyscy na niebiesko obie ekipy dużo piro, super mecz godni rywale, godny finał PP kibicowsko
-
Psy szczekają, a karawana teraz nie ma innego wyjścia, jak zdobycie mistrza.
-
Cała akcja antypolska była wymierzona w jedną ekipę.Wkurwienie sięgało zenitu i chyba o to Ruchowi chodziło.Wszystko się zaczęło kilka sezonów temu , gdy Ruch grał w jednej lidze z Zagłębiem.Drodzy mędrcy z kibice.net czy wy jesteście tak jebnięci ,że nie widzicie w tym wszystkim szydery.Ruch się wstawiał przed całą akcją na meczach kadry w bd liczbach.Gadka o tym jak się czują Widzewiacy też jest smieszna ,gdyż każdy z kibiców net myśli ,że Widzewiak będący na baletach w Chorzowie jest poniżany ,zastraszany i c*** wie co.Jednak na przekór waszym teorią spiskowym fani Widzewa jak i Ruchu bądź co bądź zamieszkujący różne regiony Polski doskonale się dogadują.
Kibice.net -siedlisko wszelakiego zła.
-
I co mam sie przyzwyczaic? Takie akcje to niech sobie odpierdalaja w swoim gronie i swoim pucharze. j**** mnie mnie piro na meczu w momencie gdy ktos zlewa na hymn godlo i nasze panstwo.Ja szanuje slonzakow jako narod i wszystko co sie z nim wiaze ale Polska to sprawa nadzedna ktora stoi ponad regionami i ich ambicjami. Ruch Chorzow to nie jest polski klub! Polski klub to ten ktorego tworza polscy kibice!debiutant pisze:Komentujcie finał,przecież nastawienie Ruchu do Polski,jest znane nie od dziś...
-
Jakiś Widzewiak pisze, że brawa dla Ruchu, za to, że podczas Hymnu nie gwizdali a skandowali Górny Śląsk!, po prostu jaja. Drugi wypisuje, ch.. z Hymnem, dobre piro było. Czy wy ludzie siebie czytacie? To że Ruch od dawna tak robi to jest wszem i wobec wiadome, ale usprawiedliwianie ich choćby na takim forum jest co najmniej nie na miejscu, kolejnym razem spalą flagę, to jeden napisze "ale Godła nie spalili", a drugi "ale przychuliganili na trybunach, w dzisiejszych czasach spalic barwy, to coś". jebn. się w głowe co poniektórzy. Pisze to Ślonzok z pokolenia na pokolenie co dzień dupiacy na dole, żebym zaraz nie słyszał "niy wychylej nosa za ta swoja Warszawa"
Wracając do tematu, Puchar godny pucharu, dobre oprawy, mimo całej tej szopki zwanej euro. W telewizji było widać że częśc Legii została pod stadionem, ale wrócą to opiszą
Pozdrawiam normalnych.
Wracając do tematu, Puchar godny pucharu, dobre oprawy, mimo całej tej szopki zwanej euro. W telewizji było widać że częśc Legii została pod stadionem, ale wrócą to opiszą
Pozdrawiam normalnych.
Bym już nigdy nie zaufał żadnej fałszywej dziwce....
-
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=z0TDu_KoFRY[/youtube]
Jak pocisneli z tym to była miazga, a Legia z "Puchar jest nasz" :)
Jak pocisneli z tym to była miazga, a Legia z "Puchar jest nasz" :)
-
Można prosić oficjalne liczby Ruchu i Legii wraz ze zgodami??
Ludzie Zasad Chuligani Śląsk Wrocław!!!!
-
-
Cytat z powyższej relacji :
"Na stadionie licznie stawił się także świętokrzyski FC Ruchu ze Staszowa z 3 flagami. "
Mam takie pytanie, dlaczego ten FC miał flagi Pogoni ? W praktyce FC Staszów = Pogoń ? Pytam, bo pierwszy raz widzę, żeby fc klubu z danego miasta miało flagi drużyny z tegoż miasta a nie np. "Ruch FC Staszów".
"Na stadionie licznie stawił się także świętokrzyski FC Ruchu ze Staszowa z 3 flagami. "
Mam takie pytanie, dlaczego ten FC miał flagi Pogoni ? W praktyce FC Staszów = Pogoń ? Pytam, bo pierwszy raz widzę, żeby fc klubu z danego miasta miało flagi drużyny z tegoż miasta a nie np. "Ruch FC Staszów".
-
Od nas 13 osob na PP Tez mielismy swoja fane ale ochroniarkom sie nie spodobala i zostala w depozycie
'' Nie liczy sie odleglosc liczy sie fanatyzm '' fc DzieRzoniow
-
[quote="...katowice..."]Chłopaki działający na Pogoni, to ci sami ludzie co tworza FC Ruchu. Wiec czemu nie flaga Pogoni? Mało widac widziales :)
Staszów w 70 osób[/quote]
Właśnie o to pytałem, nigdzie nie przewinęła mi się taka informacja a nie śledzę poczynań Ruchu zbyt dokładnie i umknęło mi to :)
Starałem się odświeżyć sobie taką sytuację w innej ekipie, ale jakoś nie mogłem sobie przypomnieć więc może faktycznie mało widziałem.
Staszów w 70 osób[/quote]
Właśnie o to pytałem, nigdzie nie przewinęła mi się taka informacja a nie śledzę poczynań Ruchu zbyt dokładnie i umknęło mi to :)
Starałem się odświeżyć sobie taką sytuację w innej ekipie, ale jakoś nie mogłem sobie przypomnieć więc może faktycznie mało widziałem.
-
Na początku pojawiły się pojedyncze gwizdy, OD RAZU uciszone, co chyba pokazuje dobitnie jaki w Chorzowie jest stosunek do gwizdania na hymn.
W trakcie hymnu pojawiły się oklaski. Tak świadczy to o tym, że nie wszyscy na Ruchu czują się Polakami, ale posiadają do Polski szacunek i nie traktują jej jak wroga.
Okrzyki "Górny Śląsk" były przedwczesne. Niektórzy niestety nie wiedzieli, że "Marsz, marsz Dąbrowski" jest grane dwa razy w hymnie. Nie miały na celu żadnego znieważenia, po prostu niektórzy się pośpieszyli.
Ktoś pyta Widzewiaków jak się czuli śpiewając hymn. Ja Ci powiem jak ja się czułem i pewnie ci z Ruchu którzy go śpiewali. Czułem się dumny z Polski jak to przy hymnie, ale też moich kolegów, którzy potrafią uszanować naszą różnorodność w kontekście narodowości.
Polskość się zrobiła ostatnio modna na trybunach. Bardzo dobrze. Ale pamiętajcie, że jakby kibolski wiatr zawiał trochę inaczej, to duże grono z waszych trybun latałoby z flagami tęczowymi albo swastykami. U nas na Ruchu, przynajmniej nikt nie śpiewa hymnu, bo stało się to modne.
W trakcie hymnu pojawiły się oklaski. Tak świadczy to o tym, że nie wszyscy na Ruchu czują się Polakami, ale posiadają do Polski szacunek i nie traktują jej jak wroga.
Okrzyki "Górny Śląsk" były przedwczesne. Niektórzy niestety nie wiedzieli, że "Marsz, marsz Dąbrowski" jest grane dwa razy w hymnie. Nie miały na celu żadnego znieważenia, po prostu niektórzy się pośpieszyli.
Ktoś pyta Widzewiaków jak się czuli śpiewając hymn. Ja Ci powiem jak ja się czułem i pewnie ci z Ruchu którzy go śpiewali. Czułem się dumny z Polski jak to przy hymnie, ale też moich kolegów, którzy potrafią uszanować naszą różnorodność w kontekście narodowości.
Polskość się zrobiła ostatnio modna na trybunach. Bardzo dobrze. Ale pamiętajcie, że jakby kibolski wiatr zawiał trochę inaczej, to duże grono z waszych trybun latałoby z flagami tęczowymi albo swastykami. U nas na Ruchu, przynajmniej nikt nie śpiewa hymnu, bo stało się to modne.
-
Dobry finał,bo spotkały się dwie potężne ekipy. Tak jak ktoś pisał wcześniej-można było albo powiększyć pulę dla Legii i Ruchu,albo obniżyć ceny biletów,aby zwykli kibice przyszli na mecz. Zawsze lepiej to wygląda niż pusty stadion.
Czy Ruch i Legia wykorzystali całą pule przyznanych im biletów?
PS-Dziwnie na sektorze Ruchu wyglądała flaga Tylko Pogoń. Skoro tylko Pogoń,to po c*** na Ruch jeździcie? Wiem,wiem,zaraz będzie,że się przypierdalam...
PS-Dziwnie na sektorze Ruchu wyglądała flaga Tylko Pogoń. Skoro tylko Pogoń,to po c*** na Ruch jeździcie? Wiem,wiem,zaraz będzie,że się przypierdalam...
-
Odrazu pisze sprostowanie bo tego nie da się czytać.
Jestem fanatykiem Ruchu, od samego początku wyjazdu było mówione a raczej godane że nie gwizdamy na hymnie Waszego Narodu, i odrazu jak się on skończy bardzo głośnym okrzykiem dajemy do zrozumienia kim naprawde się czujemy, czyli badzo głośno "Gůrny Ślůnsk". Więc hymn się zaczyna a wraz z nim zaczynają sie oklaski z naszej strony, nagle przerwa w hymnie i niektórzy myślą że hymn się już skończył więc zaczyna się okrzyk, na nasze nieszczęście hymn leciał dalej.
Jestem fanatykiem Ruchu, od samego początku wyjazdu było mówione a raczej godane że nie gwizdamy na hymnie Waszego Narodu, i odrazu jak się on skończy bardzo głośnym okrzykiem dajemy do zrozumienia kim naprawde się czujemy, czyli badzo głośno "Gůrny Ślůnsk". Więc hymn się zaczyna a wraz z nim zaczynają sie oklaski z naszej strony, nagle przerwa w hymnie i niektórzy myślą że hymn się już skończył więc zaczyna się okrzyk, na nasze nieszczęście hymn leciał dalej.
-
U nas przykład do d***, bo piszesz o fc, a podajesz zgodę....katowice... pisze:Dzierzoniów równiez częsciej wiesza na Ruchu flage Lechii (TGR) niż fan clubową Dzierżoniowa.
Górnik - ROW
Lechia - Gryf, Czarni
2 przyklady na szybko, pewnie jest wiecej, ale teraz nie moge skojarzyc.
Lepszy przykład Pomezania Malbork, której flagi u nas zobaczysz. Zresztą nie tak dawno temu pisałem o tym, bo ktoś poruszył identyczny temat.
Lechia Gdańsk!
-
Takiej odpowiedzi się spodziewałem...Hooltras_ pisze:No a nie przypierdalasz się? c*** Cie interesuje co u Nas wisi.Martini Player pisze:PS-Dziwnie na sektorze Ruchu wyglądała flaga Tylko Pogoń. Skoro tylko Pogoń, to po c*** na Ruch jeździcie? Wiem,wiem,zaraz będzie,że się przypierdalam...
-
Martini Player pisze:Takiej odpowiedzi się spodziewałem...Hooltras_ pisze:No a nie przypierdalasz się? c*** Cie interesuje co u Nas wisi.Martini Player pisze:PS-Dziwnie na sektorze Ruchu wyglądała flaga Tylko Pogoń. Skoro tylko Pogoń, to po c*** na Ruch jeździcie? Wiem,wiem,zaraz będzie,że się przypierdalam...
Bo się przypierdalasz, do tego pierdoląc głupoty.
-
Te tłumaczenia Ruchu w sprawie Hymnu w Kielcach,są na tym samym poziomie co wyjaśnienia Lecha w sprawie minuty ciszy w Krakowie.Taka prawda panowie,czasem lepiej nic nie mówić.

-
Martini Player pisze:Dobry finał,bo spotkały się dwie potężne ekipy. Tak jak ktoś pisał wcześniej-można było albo powiększyć pulę dla Legii i Ruchu,albo obniżyć ceny biletów,aby zwykli kibice przyszli na mecz. Zawsze lepiej to wygląda niż pusty stadion.
Na Legii bylo oczywistą oczywiatością, że wszystkie bilety zejdą na pniu i tak właśnie było z resztą kto o te bilety walczyl wie o czym mówie (zniszczenia w sportbarze). Jeżeli chodzi o Ruch to na 2 godz przed zakonczeniem sprzedaży na forum Ruchu bylo info z bilety są dostępne więc nie wiem skąd te 3300 ale skoro taką liczbę podali więc uznajmy ze tak było:D zresztą wszystko widać na zdjęciach.
-
Od 15,13 masz wytłumaczenie!debiutant pisze:Te tłumaczenia Ruchu w sprawie Hymnu w Kielcach,są na tym samym poziomie co wyjaśnienia Lecha w sprawie minuty ciszy w Krakowie.Taka prawda panowie,czasem lepiej nic nie mówić.
http://www.youtube.com/watch?v=hlrCfgwe ... r_embedded#!
-
proponuję zakończyć napinkę na temat hymnu bo na tym meczu były rzeczy, które zasługują na większe uznanie aniżeli pisanie kilku stron na temat podejścia Niebieskich do hymnu. Każdy zna ich stanowisko w tej kwestii więc proponuję 15-latkom wyjść na powietrze i przestać płakać na forum.
Według mnie mecz pod względem kibicowskim bardzo bardzo udany. Zarówno My jak i Ruch pokazaliśmy się godnie. Doping bardzo dobry po obu stronach. Cieszą ogromne ilości odpalanej pirotechniki. Ruch niezłe racowisko, a my dwa konkretne pokazy fajerwerków. W pewnym momencie zaczęły odbijać się one od dachu robiąc fajne wrażenia :) Ochrona spięta ale do większych prowokacji nie doszło. Szkoda niewpuszczonej oprawy po naszej stronie. Na ulicach okołostadionowych widoczne grupki Korony wyłapujące januszy w barwach z obu stron.
Ogólnie mecz bardzo udany pod każdym względem oraz 15 puchar Polski dla naszej drużyny. Teraz czas na mistrza.
Poniżej 2 filmiki z pokazów pirotechnicznych na naszych sektorach. Na drugim filmiku widać fajnie fajerwerki odbijające się od dachu :)
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... NsyuEoKBl0#!
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... bVRwon9w70#!
Według mnie mecz pod względem kibicowskim bardzo bardzo udany. Zarówno My jak i Ruch pokazaliśmy się godnie. Doping bardzo dobry po obu stronach. Cieszą ogromne ilości odpalanej pirotechniki. Ruch niezłe racowisko, a my dwa konkretne pokazy fajerwerków. W pewnym momencie zaczęły odbijać się one od dachu robiąc fajne wrażenia :) Ochrona spięta ale do większych prowokacji nie doszło. Szkoda niewpuszczonej oprawy po naszej stronie. Na ulicach okołostadionowych widoczne grupki Korony wyłapujące januszy w barwach z obu stron.
Ogólnie mecz bardzo udany pod każdym względem oraz 15 puchar Polski dla naszej drużyny. Teraz czas na mistrza.
Poniżej 2 filmiki z pokazów pirotechnicznych na naszych sektorach. Na drugim filmiku widać fajnie fajerwerki odbijające się od dachu :)
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... NsyuEoKBl0#!
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... bVRwon9w70#!
-
Mówicie w Naszym języku, w Naszym języku wypowiadacie się w większości na forach, portalach zamieszczając wpisy oraz komentarze. Gracie w Naszej lidze. Skoro tacy wielcy Ślązacy jesteście to dlaczego w Naszej lidze gracie? Załóżcie sobie "Ślunskom" lige i po sprawie. Autonomia? Jak dla mnie może was wcale nie być. Przyłączcie się do szwabów, albo zróbcie sobie własne państwo i po problemie.JemChleb pisze:Odrazu pisze sprostowanie bo tego nie da się czytać.
-
bzdury piszesz..Sensi_ pisze:Martini Player pisze:Dobry finał,bo spotkały się dwie potężne ekipy. Tak jak ktoś pisał wcześniej-można było albo powiększyć pulę dla Legii i Ruchu,albo obniżyć ceny biletów,aby zwykli kibice przyszli na mecz. Zawsze lepiej to wygląda niż pusty stadion.
Na Legii bylo oczywistą oczywiatością, że wszystkie bilety zejdą na pniu i tak właśnie było z resztą kto o te bilety walczyl wie o czym mówie (zniszczenia w sportbarze). Jeżeli chodzi o Ruch to na 2 godz przed zakonczeniem sprzedaży na forum Ruchu bylo info z bilety są dostępne więc nie wiem skąd te 3300 ale skoro taką liczbę podali więc uznajmy ze tak było:D zresztą wszystko widać na zdjęciach.
bo ja nie mialem biletu a takich jak ja bylo kupe ludzi pod kasami...
-
i po raz enty kretyńskie wypowiedzi. podsumujmy więc ten finał:
Ruch nie sprzedał wszystkich biletów
znowu gwizdał na hymnie
miał ciulatą oprawe
Legia zmiażdzyła go dopingiem
chłopaki z Ruchu byli przerażeni jak Widzewiacy chcieli śpiewać hymn - od razu minus 100 pkt w lidze hools
wisiała flaga Pogoni Staszów - jakim prawem ja się pytam!
i co najważniejsze to nie są Polacy czemu grali w tym finale?
puchar dla Legii i kibiców.net
znowu gwizdał na hymnie
miał ciulatą oprawe
chłopaki z Ruchu byli przerażeni jak Widzewiacy chcieli śpiewać hymn - od razu minus 100 pkt w lidze hools
serwis kibiców Ruchu Chorzów [link]
-
kraja pisze:abusajev pisze:Jakie liczby Zagłębia Sosnowiec,BKSu,Pogoni Szczecin,Olimpii i Den Haag w Kielcach?
Podbijam
To jak może ktoś z Legii albo poszczególnych zgód podać te liczby? Pewnie już wszyscy wrócili do domu ;)
-
19(R)20 pisze:i po raz enty kretyńskie wypowiedzi. podsumujmy więc ten finał:
znowu gwizdał na hymnie
miał ciulatą oprawe
to pytanie powinieneś skierować do większości swoich ziomków, którzy stworzyli wyimaginowaną "narodowość śląską" i dążą do autonomii. walczcie o puchar, ale górnośląski- jegomość gorzelik na pewno się o to zatroszczy. z Polski, której się wstydzicie i nienawidzicie s..ierdalajcie włącznie z górniczymi przywilejami na które składa się cały naród do tego będąc zmuszonym uznawać jakieś popieprzone lobby węgla kamiennego, który nie dość, że kosztowny to i trujący. oj komuna was rozpieściła.
Tuskostan - mityczny stan na zielonej wyspie, gdzie 28-latek, milioner z 6 wyrokami zakłada linie lotniczą oraz parabank...aby żyło się lepiej!
-
To że jakiś łotewski klub żużlowy gra w polskiej lidze to też wam przeszkadza?
Co z Monaco, czemu grają w lidze francuskiej skoro to jest inne państwo ? Niech założą ligę monakijską !!!
W finale pucharu Hiszpanii zagra Athletic Bilbao z Barceloną (Baskowie z Katalończykami) - toż to skandal międzynarodowy !!!
Co z Monaco, czemu grają w lidze francuskiej skoro to jest inne państwo ? Niech założą ligę monakijską !!!
W finale pucharu Hiszpanii zagra Athletic Bilbao z Barceloną (Baskowie z Katalończykami) - toż to skandal międzynarodowy !!!
-
Ty k**** tępa powiedz to jakiemuś górnikowi prosto w twarz, siedzi taki głąb j***** przed monitorem i myśli że górnik w c**** gra i zarabia 6 tys. na miesiąc bo pewnie tak piszą te warszawskie ścierwa w tych gazetach i lasują wam mózgi jebane mongoły, taki tępak ci powie że się na przywileje górnicze składa no patrz kurwe. (Post oczywiście do wyjebania ale wkurwi cie takie ścierwo z samego rana...).P_FSW pisze:19(R)20 pisze:i po raz enty kretyńskie wypowiedzi. podsumujmy więc ten finał:
znowu gwizdał na hymnie
miał ciulatą oprawe
to pytanie powinieneś skierować do większości swoich ziomków, którzy stworzyli wyimaginowaną "narodowość śląską" i dążą do autonomii. walczcie o puchar, ale górnośląski- jegomość gorzelik na pewno się o to zatroszczy. z Polski, której się wstydzicie i nienawidzicie s..ierdalajcie włącznie z górniczymi przywilejami na które składa się cały naród do tego będąc zmuszonym uznawać jakieś popieprzone lobby węgla kamiennego, który nie dość, że kosztowny to i trujący. oj komuna was rozpieściła.
NIGDY NIEMIECKI, NA PEWNO NIE POLSKI, ZAWSZE WALECZNY, TO MY NARÓD ŚLĄSKI
-
Chamie, gdyby nie Śląski węgiel to Polska by była na poziomie białorusi. Nie masz o czymś pojęcia to nie pisz!P_FSW pisze:... s..ierdalajcie włącznie z górniczymi przywilejami na które składa się cały naród do tego będąc zmuszonym uznawać jakieś popieprzone lobby węgla kamiennego, który nie dość, że kosztowny to i [link]. oj komuna was rozpieściła.
-
Ciągłe wywody że Polska nie poradzi sobie bez węgla z Chorzowa, a to w innych miastach które się nie rzucają że nie są Polakami nie ma kopalni? Tacy niezależni a ciekawe skąd chleb, gaz byście brali? Myślę że Polska dłużej by przetrwała bez Chorzowa niż na odwrót.
-
Teraz może i tak, bo nastały czasy ogrzewania centralnego, ale ciekawe czy tak byś powiedział w zimę kilkanaście/kilkadziesiąt lat temu, gdybyś był bez węgla.ANTYpoLITYK pisze:Ciągłe wywody że Polska nie poradzi sobie bez węgla z Chorzowa, a to w innych miastach które się nie rzucają że nie są Polakami nie ma kopalni? Tacy niezależni a ciekawe skąd chleb, gaz byście brali? Myślę że Polska dłużej by przetrwała bez Chorzowa niż na odwrót.