Zgody / Kosy/ Układy ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

UL 1938

Re: Zgody / Kosy/ Układy ...

Post autor: UL 1938 » 26.04.2012, 16:03

WarszawskaFerajna pisze:
czosnek88 pisze:Witam!
Jakie obecnie uklady na linii Jeziorak Polonia Warszawa kiedys zgoda a teraz?
Nic nie ma :)
jakie stosunki na linii Stilon Gorzów-Unia Tarnów?
O ile się dobrze orientuje to żużlowa Unia Tarnów ma poprawne stosunki ze Stalą Gorzów , nic nie wiem o Stilonie :) Ale może powie coś na ten temat osoba z Gorzowa lub Tarnowa.

iparts.pl
sznurki

Post autor: sznurki » 26.04.2012, 17:58

Kiedy Atletico wspierało Ruch na jakimś meczu w Polsce?

Pasta2

Post autor: Pasta2 » 26.04.2012, 18:28

puder1 pisze:Czyli żadne.

Co do Slovana i Banika, to jest jak z Legią i GKS em Katowice niby obie ekipy są dobrymi markami, ale gdzie Gieksie do Legii.
Miałes na mysli - Ruch i Legia dobre marki ale gdzie Ruchowi do Legii ..

Sensi_

Post autor: Sensi_ » 26.04.2012, 18:36

halodrol

Post autor: halodrol » 26.04.2012, 19:26

NAJda1906 pisze:Jak wygląda sytuacja na lini Wisła Kraków-Glinik Gorlice?
Nie wiem czy warto odpowiadać bo to pytanie z gatunku jakie stosunki Pogoń Sz.-Stal Sanok, ale niech będzie.

Podczas sparingu Wisły z jakimś czeskim klubem w Nowym Targu 2 lata temu miejscowi fani Lechii/Podhala wystawili dość konkretny wizualnie młyn i dopingowali Lechię a potem Wisłę. Byli z nimi osobnicy w bluzach Glinika więc.... obstawiam, że na siekiery nie pójdziemy :)

ps. mam nadzieję że o takie proste rzeczy nie pytał/nie pytała osoba będąca za Wisłą

Ostróda

Post autor: Ostróda » 26.04.2012, 19:36

czy laczylo cos kiedys Stilon Gorzow i Elane ?

henry lloyd

Post autor: henry lloyd » 26.04.2012, 19:40

dobre stosunki, ale nic więcej z tego nie wyszło, nie wiem jak teraz
STAND UP FOR YOUR COUNTRY AND SHOW SOME PRIDE!

superkuba3

Post autor: superkuba3 » 26.04.2012, 20:39

czy Podbeskidzie ma sojusz z KSP Polonią?

dmn

Post autor: dmn » 26.04.2012, 20:52

sznurki pisze:Kiedy Atletico wspierało Ruch na jakimś meczu w Polsce?
Ostatni raz widziałem ich na meczu z Podbeskidziem, kiedy Ruch grał ostatni mecz w 2 (pierwszej) lidze. Ale podkreślam, że to nie oznacza, że od tamtej pory jacyś fani z Atletico się u nas nie zjawili!
Żaba pisze:
Chuliganzr pisze:Czy to prawda, że wśród ekip w Warszawie, był Ruch Chorzów, który ogólnie jak wszyscy wiemy na reprze się nie udziela?
Tak byli, grali w makao z Niemcami.

johny walkeR

Post autor: johny walkeR » 26.04.2012, 21:16

Pasta2 pisze:
puder1 pisze:Czyli żadne.

Co do Slovana i Banika, to jest jak z Legią i GKS em Katowice niby obie ekipy są dobrymi markami, ale gdzie Gieksie do Legii.
Miałes na mysli - Ruch i Legia dobre marki ale gdzie Ruchowi do Legii ..
Chyba Ci chodzi o aspekty czysto piłkarskie:-)
W życiu piękne są tylko szpile

puder1

Post autor: puder1 » 26.04.2012, 21:43

dmn pisze:
sznurki pisze:Kiedy Atletico wspierało Ruch na jakimś meczu w Polsce?
Ostatni raz widziałem ich na meczu z Podbeskidziem, kiedy Ruch grał ostatni mecz w 2 (pierwszej) lidze. Ale podkreślam, że to nie oznacza, że od tamtej pory jacyś fani z Atletico się u nas nie zjawili!
Na pewno nie oznacza bo ja widziałem kolesi z Atletico na WDŚ 08 i 09. Co do późniejszych spotkań nic mi nie wiadomo.

debiutant

Post autor: debiutant » 26.04.2012, 21:49

Nie chec się napinać,ale bądżmy poważni,Atletico,co to za ekipa,przecież w Hiszpanii,to niemal sam piknik jest z małymi wyjątkami...totaka egzotyczna zgoda Ruchu,tak samo ŁKS-u układ z Ultras Sur ;)
Obrazek

trslwirek

Post autor: trslwirek » 26.04.2012, 22:16

Dokładnie kibice Atletico czy kibice w Sevilli obydwu klubów na 100% nie należą do pikników ;]

Martini Player

Post autor: Martini Player » 26.04.2012, 23:15

jot_pe pisze:
Zamotasupuany pisze:
19(R)20 pisze:podczas powrotu w Zawierciu bardzo fajna zabawa na dworcu wspólnie ze Slovanem, piro, flagi, spiewy :) Banik Jude!
I to pisze ktoś kto trzyma z Widzewem :) Rozumiem, że tematem Waszych wspólnych śpiewów było leczenie kompleksów Brna i Slovanu w stosunku do Banika? Można i tak...
Tak z czystej ciekawości, jakie kompleksy może mieć Slovan w stosunku do Banika?
A nie może mieć,skoro działają wspólnie z Brnem i kilka razy dostali poważnie po tytach?

Radekss

Post autor: Radekss » 27.04.2012, 07:52

Martini: hm, prawda jest taka,ze Slovan z Brnem ostatni raz od Banika dostal w roku 2002, czyli 10 lat temu. Wtedy byla ustawka w Bratyslawie. Po jednej stronie Spartak+Banik+GKS /razem 80 osob/ i po drugiej Slovan+Brno /60/. Wygrana tych pierwszych.
Od tej pory doszlo jeszcze do 2 konkretnych bitew.
Raz w Bratyslawie: http://www.youtube.com/watch?v=EGgjCh5FWnI&feature=fvsr
i w Ostrawie: http://www.youtube.com/watch?v=VFlOoxc_wW4
obie walki szybko wygrane przez Slovan+Brno czyli raczej ciezko szukac u Slovana jakis kompleksow.Troche wiem o scenie w Czechach i na Slowacji i prawda jest taka, ze Banikovi do Slovana duuuzo brakuje.

*MALek*

Post autor: *MALek* » 27.04.2012, 08:09

Radekss - gdyby Slovan był lepszy to z pewnością przyjął by zaproszenie Banika na grila, tego jednak nie zrobił zawszę zasłaniając się tym że chcą walczyć przeciw samemu Baníkowi razem z Brnem. Gdy Baník proponował walkę Brno/Slovan - Baník/GKS to spotykał się z odmową.
Zalenzer Sportverein 1906 Zalenze (od 1924 KKS Górnik Katowice) + SC Eiche 1911 Domb (GKS Dąb Katowice) + Orzeł 1920 Wełnowiec + RKS 1920 Bogucice (Górnik 1920 Katowice) = GKS 1964 Katowice.

Radekss

Post autor: Radekss » 27.04.2012, 08:25

Malek: Slovan kiedys odmowil walki Banikovi? Pierwszy raz o tym slysze. Ta sytuacja, o ktorej ty piszesz panuje na linii Banik-Brno.

Martini Player

Post autor: Martini Player » 27.04.2012, 10:04

Radekss pisze:Martini: hm, prawda jest taka,ze Slovan z Brnem ostatni raz od Banika dostal w roku 2002, czyli 10 lat temu. Wtedy byla ustawka w Bratyslawie. Po jednej stronie Spartak+Banik+GKS /razem 80 osob/ i po drugiej Slovan+Brno /60/. Wygrana tych pierwszych.
Od tej pory doszlo jeszcze do 2 konkretnych bitew.
Raz w Bratyslawie: http://www.youtube.com/watch?v=EGgjCh5FWnI&feature=fvsr
i w Ostrawie: http://www.youtube.com/watch?v=VFlOoxc_wW4
obie walki szybko wygrane przez Slovan+Brno czyli raczej ciezko szukac u Slovana jakis kompleksow.Troche wiem o scenie w Czechach i na Slowacji i prawda jest taka, ze Banikovi do Slovana duuuzo brakuje.
Chyba jesteś niepoważny...Slovan to ekipa słowacka,która walczy TYLKO z Brnem.Sami coś tam pokazują,ale na Słowacji.W Czechach jeśli nie ma Brna,nie ma Slovana. Sam Slovan i samo Brno nie ma szans z samym Banikiem. Taka jest prawda. Ja wiem,że fasynują was filmiki i teledyski z nożami Slovana,ale...Dajcie spokój.Bądźmy poważni.

Martini Player

Post autor: Martini Player » 27.04.2012, 10:06

BKS1922 pisze:Slovan/Brno jak wiadomo jest nastawiony anty do Polaków . A tu taki Ruch zrobił sobie układ .
Jak widziałem to Slovan pisze ze to pierwszy Ruch pojawił sie na Slovanie . To jak to jest Ruch miał kompleksy do Gksu ze mieli kogos w Czechca to postanowili zrobic z kims w Czechcach układ . Dziwna sprawa . To co Ruch przedstawił sie jako Śląska ekipa a nie Polska :]
Nie wiem jak tam Slovan,ale Brno zawsze było antypolskie. Banika nazywali "Polskie świnie". Teraz ,jak się okazało Ruch ma jakiś układ z Brnem,to Banik jest już dla nich "Jude Banik". Jak do Slovan/Brno/Ruch dołączy Widzew,to pewnie znowu wymyślą coś nowego.

Nazwa_Wlasna

Post autor: Nazwa_Wlasna » 27.04.2012, 10:07

BKS1922 pisze:Slovan/Brno jak wiadomo jest nastawiony anty do Polaków . A tu taki Ruch zrobił sobie układ .
Jak widziałem to Slovan pisze ze to pierwszy Ruch pojawił sie na Slovanie . To jak to jest Ruch miał kompleksy do Gksu ze mieli kogos w Czechca to postanowili zrobic z kims w Czechcach układ . Dziwna sprawa . To co Ruch przedstawił sie jako Śląska ekipa a nie Polska :]
Slovan jest z Bratysławy (Słowacja) a nie Czechy

BENLEE

Post autor: BENLEE » 27.04.2012, 10:10

Radekss pisze:Malek: Slovan kiedys odmowil walki Banikovi? Pierwszy raz o tym slysze. Ta sytuacja, o ktorej ty piszesz panuje na linii Banik-Brno.
A no odmawiał sporo razy. Między innymi podczas meczu Brno-Banik,z dwa lata (?) temu. Sami dzwonili,że jest 40 Slovana na PKP plus Brno,ale jak się dowiedzieli,że z Banikiem na meczu jest 150 GieKSy,to zmienili zdanie. Więc nie pisz,jak nie wiesz. Nie przystali nawet na propozycje wysłania samochodów po nich,bo powodem odmowy początkowo był brak transportu.
Jedynie nie pamiętam kto wtedy to proponował: Brno czy Slovan.

BENLEE

Post autor: BENLEE » 27.04.2012, 10:13

A i żeby nie było,że nie zrozumiałem; Wtedy omawiane były różne konfiguracje. Nie tylko Brno/Slovan na Banik/GKS.

Martini Player

Post autor: Martini Player » 27.04.2012, 10:30

Kończąc temat Slovana:
NIGDY nie walczyli sami,więc ciężko w ogóle ich ocenić. Nie wiadomo czy walcząc z Brnem stoją z tyłu,czy ciągną walkę.A scena słowacka stoi na jeszcze niższym poziomie niż czeska,więc to żaden wyznacznik.

Poza tym jest osobny temat do rozmów o zagranicznych scenach kibicowskich,więc:

Wróćmy do tematu,czyli zgody/kosy/układy.

Pozdrawiam.

Nazwa_Wlasna

Post autor: Nazwa_Wlasna » 27.04.2012, 10:44

dobrze ze gieksa taka chetna w PL

puder1

Post autor: puder1 » 27.04.2012, 10:45

Martini Player pisze:Kończąc temat Slovana:
NIGDY nie walczyli sami,więc ciężko w ogóle ich ocenić. Nie wiadomo czy walcząc z Brnem stoją z tyłu,czy ciągną walkę.A scena słowacka stoi na jeszcze niższym poziomie niż czeska,więc to żaden wyznacznik.

Poza tym jest osobny temat do rozmów o zagranicznych scenach kibicowskich,więc:

Wróćmy do tematu,czyli zgody/kosy/układy.

Pozdrawiam.
Bez napinki, ale dziwnie to brzmi z waszej strony, gdy wszystkie walki przeprowadzacie jako Koalicja.

_GKS1964Katowice_

Post autor: _GKS1964Katowice_ » 27.04.2012, 10:50

puder1 pisze:
Martini Player pisze:Kończąc temat Slovana:

Pozdrawiam.

Bez napinki, ale dziwnie to brzmi z waszej strony, gdy wszystkie walki przeprowadzacie jako Koalicja.

Hahahaha tak wszystkie walki !Napinka nr.1
Nazwa_Wlasna pisze:dobrze ze gieksa taka chetna w PL
!

Napinka nr 2 nie zwiazane z dyskusją powyżej !

jot_pe pisze:Czyli kończąc temat, Banik jest nie do wyjebania?

Napinka nr 3 . Każdy jest do obicia to po co to piszesz !

Wszystkie te napinki pisali kibice z Ruchu . I teraz kto ma kopleksy ?
Śmieszni jestescie nie pisze o kibicach Ruchu ogólnie ale o was co sie tu tak napinacie na internecie .
http://pl.tinypic.com/r/rrqfkz/8

puder1

Post autor: puder1 » 27.04.2012, 10:52

Więc powiedz mi w jakiej ustawce od kiedy macie układ/zgodę z Górnikiem braliście udział sami.

Nazwa_Wlasna

Post autor: Nazwa_Wlasna » 27.04.2012, 10:56

jak oni tacy skorzy do walk to czemu nie bierzecie przykładu z kolegów?

_GKS1964Katowice_

Post autor: _GKS1964Katowice_ » 27.04.2012, 11:05

puder1 pisze:Więc powiedz mi w jakiej ustawce od kiedy macie układ/zgodę z Górnikiem braliście udział sami.
W żadnej ustawce zawsze jest Górnik koło nas od powstania Dębu 1911 :] Na głupie pytania głupia odpowiedz . To tak jak z wami zawsze jest koło was Widzew albo Elana juz nie wspomne o Krisbut Myszków hehe to tak humorystycznie .
jot_pe pisze:Ale gdzie ty tu sherlocku widzisz napinkę? Podsumowując wypowiedzi Martiniego i Benlee, można dojść do wniosku, że Banik jest ekipą, której obić się najzwyczajniej w świecie nie da :)
Jak cos jest prawdą to co napisali to czemu nie mają pisac ?
Masz inne przykłady moze byles na miejscu to pisz jak jest inaczej .

A ty odrazu wyskakujesz ze nie do obicia . Każdą ekipe da sie obic .

Nazwa_Wlasna

Post autor: Nazwa_Wlasna » 27.04.2012, 11:10

_GKS1964Katowice_ pisze:
puder1 pisze:Więc powiedz mi w jakiej ustawce od kiedy macie układ/zgodę z Górnikiem braliście udział sami.
W żadnej ustawce zawsze jest Górnik koło nas od powstania Dębu 1911 :] Na głupie pytania głupia odpowiedz . To tak jak z wami zawsze jest koło was Widzew albo Elana juz nie wspomne o Krisbut Myszków hehe to tak humorystycznie .
jot_pe pisze:Ale gdzie ty tu sherlocku widzisz napinkę? Podsumowując wypowiedzi Martiniego i Benlee, można dojść do wniosku, że Banik jest ekipą, której obić się najzwyczajniej w świecie nie da :)
Jak cos jest prawdą to co napisali to czemu nie mają pisac ?
Masz inne przykłady moze byles na miejscu to pisz jak jest inaczej .

A ty odrazu wyskakujesz ze nie do obicia . Każdą ekipe da sie obic .
I vice versa. Wielkie oburzenie jak my prawde napisalismy :)

Śmieszniej by było Dospel Katowice :)

FF_

Post autor: FF_ » 27.04.2012, 11:15

a tak oczywiście nie jest, o czym świadczy kilka porażek w ostatnich latach :)
ale to nie ten temat, wystarczy przejrzeć temat o Scenie wschodniej i środkowej.

altgr

Post autor: altgr » 27.04.2012, 11:18

Czy wszyscy zrejestrowani tutaj kibice Ruchu musza byc z Katowic ?
A skoro tak to moze odniosa sie do ostatnich porazek z tym bardzo slabym GKS n terenie Katowic ?
Na Szopienicach chlopaki z Ruchu wrecz nie wytrzymuja nawet cisnienia kiedy w podobnej ilosci wpada bardzo slaby burowiec i uciekaja, dlaczego o tym nie piszecie ? Czemu nie piszecie jak chlopaki z Ligoty chca sobie dziarac PF a pozniej oddaja barwy i dzwonia po Rude Slaska, bo jak sami przyznaja "Niebieskie Katowice" sa za slabe ?
ŁKS Łódź Polska !

_GKS1964Katowice_

Post autor: _GKS1964Katowice_ » 27.04.2012, 11:23

[quote="Nazwa_Wlasna"]

No tak twoja wypowiedz w tym temacie o Slovanie i Baniku jest wyczerpująca . Typowy napinacz internetowy.

_GKS1964Katowice_

Post autor: _GKS1964Katowice_ » 27.04.2012, 11:28

altgr pisze:Czy wszyscy zrejestrowani tutaj kibice Ruchu musza byc z Katowic ?
A skoro tak to moze odniosa sie do ostatnich porazek z tym bardzo slabym GKS n terenie Katowic ?
Na Szopienicach chlopaki z Ruchu wrecz nie wytrzymuja nawet cisnienia kiedy w podobnej ilosci wpada bardzo slaby burowiec i uciekaja, dlaczego o tym nie piszecie ? Czemu nie piszecie jak chlopaki z Ligoty chca sobie dziarac PF a pozniej oddaja barwy i dzwonia po Rude Slaska, bo jak sami przyznaja "Niebieskie Katowice" sa za slabe ?

A po co tys to tu napisal to ja nie wiem co to ma związek z tematem .. Kolejny napinacz juz nie ważne ze pisze o GiekSie .
Jest ktos żeby to wszystko pokasował zaraz sie zaczne na 2 strony jak bylo jak jest i jak bedzie :]

puder1

Post autor: puder1 » 27.04.2012, 12:02

@_GKS1964Katowice_

Kolego ani ja ani jot_pe sie tutaj nie napinamy. Ja zwyczajnie w świecie stwierdziłem fakt, od kiedy macie zgode z Górnikiem działacie jako koalicja nie ma w tym nic złego tylko czepianie sie Slovana że zawsze jest z Brnem jest głupie. Dla Twojej wiadomości podczas waszej koalicyjnej ucieczki w Rudzie Śląskiej rok temu nie było z nami Widzewa. Jot_pe natomiast napisał prawdę robicie z Banika ekipę nie do wyjebania a fakty temu przeczą.

lolo1920

Post autor: lolo1920 » 27.04.2012, 12:23

altgr pisze:Czy wszyscy zrejestrowani tutaj kibice Ruchu musza byc z Katowic ?
to niech ci sie przyznAJA jak przed tym zwyciestwem poprzednio 5 razy dostali baty i o tym jak chlopaki z szopek czuja sie juz tak pewnie ze nawet w smingus dyngus chodzili sobie w dzien po burowcu w kilkanascie osob i oblewali woda Gieksiarzy . a z ta dziara PF to pojechales niezle, pewne info Łksiaka od Gieksiarza :D:D:D:D a co do Gksu to oni akurat sie wypowiadac w temacie Ruch-Slovan/Brno niepowinni bo na tej linii nigdy zadnych zgrzytow niebylo, nie to co oni i ich zgoda z niegdys najwieksza kosa. tak jak i to jest szokujace ze pisza ze Slovan ciagle z Brnem itp a sami na slasku niepotrafia tez nic zrobic ino ciagle z Gornikiem. niestety Gks to juz jest kolejny fan club Gornika i nic sie z tym niezrobi.

lolo1920

Post autor: lolo1920 » 27.04.2012, 12:31

i dodam ze jak NK dziala z NRSL to raczej nic dziwnego bo dzialaja od zawsze pod jednym znakiem "R", nie to co np Gks z ligoty i Ksg z gliwic , lub Gks z zaleza i zabole z rudy i przykladow mozna wymienic wiele. Jakby Gks byl taki mocny sam to po co by sie ukladal z Gornikiem niezwazajac na jakiekolwiek zasady? ich klub sie sypie wiec musza gdzies potem jezdzic

antyGorol

Post autor: antyGorol » 27.04.2012, 13:52

lolo1920 pisze:i dodam ze jak NK dziala z NRSL to raczej nic dziwnego bo dzialaja od zawsze pod jednym znakiem "R", nie to co np Gks z ligoty i Ksg z gliwic , lub Gks z zaleza i zabole z rudy i przykladow mozna wymienic wiele. Jakby Gks byl taki mocny sam to po co by sie ukladal z Gornikiem niezwazajac na jakiekolwiek zasady? ich klub sie sypie wiec musza gdzies potem jezdzic
jakie ty sam pociskosz farmazony ....synek jebnij sie w leb zanim to zrobi kierys z KSGKS
Jak cie niy bylo na pewnych tancach to niy godej bo dupcysz jak bys sie hawerflokow najod

_GKS1964Katowice_

Post autor: _GKS1964Katowice_ » 27.04.2012, 14:59

puder1 pisze:@_GKS1964Katowice_

Kolego ani ja ani jot_pe sie tutaj nie napinamy. Ja zwyczajnie w świecie stwierdziłem fakt, od kiedy macie zgode z Górnikiem działacie jako koalicja nie ma w tym nic złego tylko czepianie sie Slovana że zawsze jest z Brnem jest głupie. Dla Twojej wiadomości podczas waszej koalicyjnej ucieczki w Rudzie Śląskiej rok temu nie było z nami Widzewa. Jot_pe natomiast napisał prawdę robicie z Banika ekipę nie do wyjebania a fakty temu przeczą.
No dobra ale wczesniej gosc napisał tak jak by to Slovan byl nr 1 a nie doszlo do starcia Banik- Slovan to skąd ktos ma wiedziec kto jest lepszy . To wlasnie napisal jeden gosc wczesniej . A jeśli chodzi o Górnik to i sami i z Górnikiem . Nie wiem po co piszecie ze tylko z Górnikiem .
Nie wiem czy wiesz ale Banik własnie taki był i obecnie jeszcze jest nr. 1 w regionie Czesko-Słowackiej .
lolo1920 pisze:
altgr pisze: a sami na slasku niepotrafia tez nic zrobic ino ciagle z Gornikiem. niestety Gks to juz jest kolejny fan club Gornika i nic sie z tym niezrobi.
A Ruch fan klub Widzewa hehe skonczcie tą dyskusje bo gorzej niz na forum Onet
lolo1920 pisze: Jakby Gks byl taki mocny sam to po co by sie ukladal z Gornikiem niezwazajac na jakiekolwiek zasady? ich klub sie sypie wiec musza gdzies potem jezdzic
.

Nasz klub sie nie sypie bo klub od dawno to kibice.Wy za to sypiecie wiecie gdzie ...
Przypomnij sobie wasz klub w II lidze to bedziesz mial kto ma wiernych kibiców .
Górnik to sztama tak jak wy macie Widzew po co ty napisałeś o tej sztamie to ja nie wiem .
Chyb o to że przynajmniej Śląski klub i to cie boli .

GieKSa64_

Post autor: GieKSa64_ » 27.04.2012, 15:14

Lolo wypowiadasz się w temacie o którym nie masz zielonego pojęcia a jeśli chodzi o Szopy i Burowiec to zainteresowane ekipy wiedzą kto kim się wspomaga i kto nosi majty pełne kupy więc daruje nam to na siłę uswiadamianie kto kim jest na tym terenie!
MYSLOWICE MIASTO GieKSy Hej

Zablokowany