- Kibice w mediach (temat zbiorczy)

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
niedorozwiniety

Re: - Kibice w mediach (temat zbiorczy)

Post autor: niedorozwiniety » 18.04.2012, 21:19

Widać, że Ci "kibole" są podłożeni, którzy hoolsi zakładają do kominiarek tak szaliki ;)

iparts.pl
AllBandiT

Post autor: AllBandiT » 18.04.2012, 21:34

niedorozwiniety pisze:Widać, że Ci "kibole" są podłożeni, którzy hoolsi zakładają do kominiarek tak szaliki ;)
Zapewne chodziło o to aby pokazać przynależność do danej drużyny.
Apropo nie wiedziałem, że hoolsi muszą ubierać się w określony sposób(komin eliminuje szal)
Ciekawe czego dowiemy się w jutrzejszym odcinku ...
"I choć na głowie jest problemów sterta,
Do końca świata Polonia, Oderka."

Terefere

Post autor: Terefere » 19.04.2012, 16:19

Ja p******* .... nie wierze w to co oglądam !
„... Światem nie rządzą prawa spisane na papierze. Światem rządzą ludzie. Niektórzy trzymają się prawa, inni nie. Każdy człowiek sam decyduje o tym, jak urządzi swoje życie. No i potrzeba też trochę szczęścia, żeby ktoś inny nie zepsuł ci wszystkiego, co zbudowałeś. To wcale nie takie proste, jak uczą w podstawówkach. Ale dobrze jest mieć parę mocnych zasad i zawsze się ich trzymać. W małżeństwie, w życiu, na wojnie – zawsze i wszędzie...”

koloRUCH

Post autor: koloRUCH » 19.04.2012, 17:18

najgorsze ze publika lyka to strasznie katastrofa .a chlopom w tym odcinku powinni jaja odrabac

Maly1920

Post autor: Maly1920 » 19.04.2012, 17:21

AllBandiT pisze:
niedorozwiniety pisze:Widać, że Ci "kibole" są podłożeni, którzy hoolsi zakładają do kominiarek tak szaliki ;)
Apropo nie wiedziałem, że hoolsi muszą ubierać się w określony sposób(komin eliminuje szal)
Moim zdaniem chodzi o to że Ci z Wisły wyglądali po prostu jak debile. Choćby nie umieli normalnie szala na szyje założyć...
"Każdego dnia dziękuję Bogu , że jestem kibicem. Dla nas liczą się chwile.
I to my będziemy żyć tak jak się powinno. Na całego.
Bo do grobu nic nie zabierzemy... a pamięć pozostanie na zawsze!"

aaaaa

Post autor: aaaaa » 19.04.2012, 17:33

Maly1920 pisze:
AllBandiT pisze:
Moim zdaniem chodzi o to że Ci z Wisły wyglądali po prostu jak debile. Choćby nie umieli normalnie szala na szyje założyć...
skąd przepraszam? Te typy nic z Wisłą wspólnego nie mieli.
Beka w c*** z tego co dzisiaj obejrzałem :D

bunio5

Post autor: bunio5 » 19.04.2012, 18:47

[link]
Tylko pod Krzyżem, tylko pod tym Znakiem Polska jest Polską, a Polak Polakiem!
BÓG - HONOR - OJCZYZNA
Wielka Polska Katolicka
Krucjata Różańcowa za Ojczyznę! Codziennie odmawiajcie Różaniec o Polskę wierną Bogu, Krzyżowi i Ewangelii, o wypełnienie Jasnogórskich Ślubów Narodu!

zglowki

Post autor: zglowki » 19.04.2012, 19:43

Zapraszamy do zapoznania się z ripostą jednego z naszych autorów na głośny po Wielkich Derbach Śląska list otwarty pisarza Wojciecha Kuczoka:

[link]

costamjest

Post autor: costamjest » 19.04.2012, 21:21

A ten gość z Bielska. Działał coś czy też farmazon?

OldSchoolFans

Post autor: OldSchoolFans » 19.04.2012, 22:29

Kary za kibiców po 26 kolejce Ekstraklasy.
[link]
[link]

Sardinero

Post autor: Sardinero » 20.04.2012, 10:00

zglowki pisze:Zapraszamy do zapoznania się z ripostą jednego z naszych autorów na głośny po Wielkich Derbach Śląska list otwarty pisarza Wojciecha Kuczoka:

[link]
Chodzi ci o ta wypowiedz?
[link]
Dla mnie to on jest frajerem z tego co widac jakims lewackim c*****.
Moje Serce Bije z Prawej Strony...
Good Night Left Side..!

rts1910adw

Post autor: rts1910adw » 20.04.2012, 10:12

Zmiana decyzji wojewody! Kibice Lecha jednak na meczu z Legią

Wojewoda mazowiecki zmienił swoją wcześniejszą decyzję i zezwolił na udział kibiców Lecha Poznań w sobotnim meczu piłkarskiej ekstraklasy z Legią w Warszawie. Postanowienie Jacek Kozłowski ogłosił w piątek na briefingu prasowym.
Jak uzasadnił, zmienił decyzję po zapoznaniu się z wystąpieniami prezesów oraz oświadczeniami stowarzyszeń kibiców obu klubów. - Oświadczenia stowarzyszeń kibiców są czymś nowym, wierzę w ich wiarygodność i nie wolno nam z tej szansy nie skorzystać - powiedział Kozłowski, dodając, że obie strony - fani Legii i Lecha - zobowiązały się do przestrzegania porządku.
Wcześniej wojewoda mazowiecki, na wniosek policji, podjął decyzję o wyłączeniu dla publiczności sektorów stadionu Legii przeznaczonych dla sympatyków drużyny przyjezdnej.

Eric Cartman

Post autor: Eric Cartman » 20.04.2012, 10:48

Co do programu drzyzgi - to jest wszystko na scenariuszu, zgłaszasz się na casting, dostajesz rolę i mówisz to co Ci napisali. Zwykłe pierdolenie wymyślone przez scenarzystów.
Obrazek

zglowki

Post autor: zglowki » 20.04.2012, 11:10

Sardinero pisze:
zglowki pisze:Zapraszamy do zapoznania się z ripostą jednego z naszych autorów na głośny po Wielkich Derbach Śląska list otwarty pisarza Wojciecha Kuczoka:

[link]
[link]
Dokładnie o tą. Ukazała się ona również na oficjalnej stronie Ruchu, poparta przez klub, jak też na portalu [link]. Zwolenników nie brakuje...

A gdyby ktoś miał ochotę poczytać o tym, jakie wartości stały kiedyś za polskim ruchem kibicowskim, oraz jak to się niestety pozmieniało, zapraszam w nasze skromne progi.
Tekst napisany z perspektywy naukowo-socjologicznej (nie wystraszcie się początkiem ;), myślę, że daje do myślenia...

[link]

na zachętę: piszemy między innymi o prawdopodobnie pierwszym wyjeździe w historii polskiego ruchu kibicowskiego (przynajmniej na taką skalę), oraz o tym, jak sędzia z Łodzi wydrukował wówczas mecz, aby mistrzem kraju w 1927 została polska Wisła, a nie niemieckie 1. FC Katowice, no i o reakcji ówczesnych niemieckich kiboli na te wydarzenia :). Wbrew pozorom były to dość ciekawe czasy na trybunach :), a kibice lali się w imię zupełnie innych wartości niż dziś...

Skoro temat jest kibice w mediach, to przypomnijmy...

Obrazek

Sardinero

Post autor: Sardinero » 20.04.2012, 13:10

Woodstock na Euro bedzie haha.?
;D
Moje Serce Bije z Prawej Strony...
Good Night Left Side..!

obiektywny1

Post autor: obiektywny1 » 20.04.2012, 14:47

Eric Cartman pisze:Co do programu drzyzgi - to jest wszystko na scenariuszu, zgłaszasz się na casting, dostajesz rolę i mówisz to co Ci napisali. Zwykłe pierdolenie wymyślone przez scenarzystów.

Wytłumacz to innym, tym którzy oglądają ten program z otwartą japą i łykają ten ,,spektakl"

IceTea

Post autor: IceTea » 20.04.2012, 16:50

Nie wiem czy bylo czy nie, ale wszystko psy maja podane na tacy
http://www.youtube.com/watch?v=4pMQE_tB ... re=related
Obrazek

Bachusowy Fanatyk

Post autor: Bachusowy Fanatyk » 20.04.2012, 16:57

IceTea pisze:Nie wiem czy bylo czy nie, ale wszystko psy maja podane na tacy
http://www.youtube.com/watch?v=4pMQE_tB ... re=related
Było 5000 razy ;]
Moje posty nie przedstawiają oficjalnego stanowiska żadnej z grup kibicowskich Falubazu Zielona Góra.

buchar55 pisze:witam za parę dni IDE z kolegami na przypał :)i moje pytanie jest takie jak uciekać przed policją czy macie jakieś pomysły i triki ?:) aha jeszcze taka sprawa ze jetem najwolniejszy z kolegów wiec muszę się gdzieś schować a nie uciekać jak na szybciej i jak najdalej

11.11.11

Post autor: 11.11.11 » 20.04.2012, 17:51

[link]
W czasie zabezpieczenia wtorkowego meczu na Stadionie Narodowym policjanci zatrzymali trzech mężczyzn w wieku 21, 22 i 26 lat, którzy popełnili wykroczenia - poinformował PAP Andrzej Browarek z zespołu prasowego Komendy Stołecznej Policji.

Jak dodał, 22-latek, który przebywał w innym sektorze niż miał wskazany na bilecie został zatrzymany za kradzież szalika innemu kibicowi oraz za niewykonanie polecenia porządkowego...
Obrazek

4dri4nek

Post autor: 4dri4nek » 20.04.2012, 17:55

mogl by ktos wrzucic ten odcinek rozmow w toku na jakis inny serwer bo za granica ogladanie jest niemozliwe z gory dzieki
DUBLIN EMIGRACJA

CMV'91

Post autor: CMV'91 » 21.04.2012, 00:20

abusajev pisze:
Owsiak: Mógłby spróbować rozkręcić kibiców na EURO

Jerzy Owsiak dla "Przeglądu Sportowego": - Może dobrym pomysłem na EURO 2012 byłoby zorganizowanie teamu bębniarzy, którzy napierniczaliby na stadionach przez 90 minut?
Przegląd Sportowy: Podczas EURO 2012 Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy będzie pilnować bezpieczeństwa w FanCampach w polskich miastach. Skąd wziął się pomysł, by was zaangażować?
Jerzy Owsiak: Firma Carlsberg, z którą współpracujemy przy organizacji Przystanku Woodstock, a która organizuje FanCampy, uznała, że warto przenieść schematy działania WOŚP. (...)

Czy ktoś próbował zaangażować pana do poprawienia dopingu? To duży problem na meczach reprezentacji.
Jerzy Owsiak: Nie. Byłem w lutym na meczu Polska – Portugalia i rzeczywiście miałem wrażenie, że spiker nie bardzo potrafił rozkręcić towarzystwo. Przyszło mi do głowy, że tak jak szukano piosenki na EURO, tak powinno się zorganizować konkurs prowadzenia dopingu. Afrykańczycy czy Latynosi mają to we krwi, nam potrzebni są ludzie, którzy poderwą kibiców. Może dobrym pomysłem byłoby zorganizowanie teamu bębniarzy, którzy napierniczaliby na stadionach przez 90 minut?

Podjąłby się pan zorganizowania takiego konkursu?
Jerzy Owsiak: Oczywiście. Natychmiast zadzwoniłbym do znajomych ludzi, którzy to dobrze robią. Po EURO 2008 ściągnęliśmy na Przystanek Woodstock międzynarodowy zespół bębniarski, który grał podczas turnieju w różnych miejscach. Ta ekipa codziennie rozpoczynała dzień koncertowy. Powinniśmy czegoś takiego spróbować na stadionach: czterdziestu bębniarzy, którzy przygotują kilka riffów. Publika się do tego włączy.

Na razie włącza się, gdy trzeba wykrzyczeć: „Je...ć PZPN".
Jerzy Owsiak: Bo zasłużyli sobie na to szefowie naszej piłki, trzeba to otwarcie przyznać i taka jest w tej chwili wola kibiców.
[link]

Ta menda, znalazła kolejne wydarzenie, aby się wypromować i pokazać się na takiej imprezie jak Euro. Myślę, że OZSK powinno wysłać pismo w imieniu wszystkich kibiców do ... kibola nr 1 w Polsce, czyli Tuska, aby to on rozkręcał doping podczas meczów na Euro.
No w końcu to twardy kibol z młyna :-D
Mówisz Warszawa Myślisz Legia

fanatyczny_piknik

Post autor: fanatyczny_piknik » 22.04.2012, 17:14

swoją drogą czy ten "pies" co skopał leżącego kolesia podczas 11.11. został skazany?

jakwrócątosieopiszą

Post autor: jakwrócątosieopiszą » 22.04.2012, 18:59

fanatyczny_piknik pisze:
swoją drogą czy ten "pies" co skopał leżącego kolesia podczas 11.11. został skazany?
NIE

x.x

Post autor: x.x » 22.04.2012, 19:17

został skazany ten skopany typ.

przemek82

Post autor: przemek82 » 22.04.2012, 20:04

jakwrócątosieopiszą pisze:
fanatyczny_piknik pisze:
NIE
a dzieje sie cos w tej sprawie czy juz zamietli ja pod dywan?

gazo77

Post autor: gazo77 » 22.04.2012, 21:17

fanatyczny_piknik pisze:
http://www.youtube.com/watch?v=kHXMkYam37c

buakaw pramuk

Post autor: buakaw pramuk » 23.04.2012, 08:49

Sardinero pisze:

[link]
[link]

O 9:15 na wsi24 ten cały kuczok będzie się lizał po jajkach razem z tą kurwą kuźniarem. Można obejrzeć , na podniesienie ciśnienia lepsze od kawy.

buakaw pramuk

Post autor: buakaw pramuk » 23.04.2012, 09:23

ten kuźniar to jest zdrowo P***********

rts1910adw

Post autor: rts1910adw » 23.04.2012, 23:11

ŁKS - Korona: kibice "odwołali" konferencję prasową

Nie odbyła się konferencja prasowa po meczu ŁKS Łódź - Korona Kielce (0:2). Przejście trenerów na salę, gdzie czekali dziennikarze uniemożliwili kibice ŁKS, którzy demonstrowali niezadowolenie z postawy swojej drużyny.
Po zakończeniu spotkania kilkuset kibiców zgromadziło się pomiędzy Atlas Areną, w której miała odbyć się konferencja, a trybuną główną stadionu, gdzie mieszczą się szatnie zawodników.

Kibice czekali na wyjście piłkarzy, głośnymi okrzykami zarzucając im m.in. brak ambicji w meczu z Koroną. "Do roboty" - to było jedno z łagodniejszych haseł kierowanych pod adresem graczy ŁKS.

Dziennikarze czekający na rozpoczęcie konferencji po kilkudziesięciu minutach otrzymali informację, że nie dojdzie do niej ze względów bezpieczeństwa. W tym czasie zespół Korony był juz poza obiektem przy al. Unii.

CMV'91

Post autor: CMV'91 » 23.04.2012, 23:39

buakaw pramuk pisze:ten kuźniar to jest zdrowo P***********
Jak 3/4 dziennikarzyo w masmediach. Sorry za rozmycie.
Mówisz Warszawa Myślisz Legia

przemek82

Post autor: przemek82 » 25.04.2012, 20:15

[link]

jsel2

Post autor: jsel2 » 26.04.2012, 11:37

coś ekstra z wybiórczej
Kraków jest nasz! Ryzykowne hasło Wisły przed derbami

"Kraków jest nasz!" - ogłasza Wisła z plakatu zachęcającego do kupowania biletów na mecz derbowy z Cracovią. W mieście, w którym kibole obu klubów polują na siebie, a czasem nawet się zabijają, wydaje mi się to przynajmniej ryzykowne.

Oczywiście, klub zapewne będzie się tłumaczył, że chodzi po prostu o zaproszenie na mecz, a hasło dotyczy zarówno kibiców Wisły, jak i Cracovii. Nie bardzo chce mi się jednak w to wierzyć, choćby dlatego, że przy wejściu na stadion możemy przeczytać, że "Mistrz Polski wita swoich kibiców" (czyli - jak rozumiem - raczej nie kibiców gości).

tss

Post autor: tss » 27.04.2012, 10:16

Jest noc z 23 na 24 marca, trzecia nad ranem. Koło znanego w Bieżanowie pubu przechodzi grupa osób. Ich krzyki "Je..ć policję, je..ć Wisłę" słyszą przebywający w środku fani Cracovii. To rozjusza ich tak, że ruszają w pościg za grupą, której okrzyki ich rozsierdziły. Po drodze wyrywają z ziemi drewniane paliki podtrzymujące drzewka. Krzysztof B., który jest wśród uciekających, potyka się i upada. Dopadają go napastnicy. Dostaje ciosy drewnianymi palikami w głowę. Sprawcy uciekają, mężczyzna umiera w karetce pogotowia. Po kilku godzinach policja zatrzymuje 15 osób, wszyscy są pijani. Zostają zwolnieni, ale funkcjonariusze wiedzą już, jak przebiegało zdarzenie. Do zatrzymań dochodzi kilka dni później, pierwszy w ręce policji wpada 18-latek, zostaje tymczasowo aresztowany. Zarzut: pobicie ze skutkiem śmiertelnym. Potem przed prokuratorem stają kolejni mężczyźni.

Nie należał do bojówki

Policja: - Z naszych ustaleń wynika, że było to przypadkowe spotkanie dwóch grup. Dowodzi też tego fakt, że mężczyźni nie mieli ze sobą sprzętu, który grupy chuligańskie często noszą ze sobą na tzw. ustawki - mówi nadkom. Mariusz Ciarka z małopolskiej policji.

Skoro było to przypadkowe spotkanie, to co sprawiło, że ludzie, którzy dopadli Krzysztofa B., bili go tak, by zabić? - Na pewno nie chodziło o kluby. Pocięcie maczetą czy śmiertelne pobicie może się zdarzyć, ale tylko w ramach porachunków bojówek, np."Sharksów" i "Jude Gandu". A Krzysztof nie był w naszej hierarchii nikim ważnym, nie należał do bojówki, rzadko pojawiał się na meczach - mówi osoba związana ze środowiskiem wiślaków.

Jednak B. spodziewał się ataku. Poszło o narkotyki, jednak nie o strefy wpływów czy pieniądze. - Krzysiek wsypał jednego dilera. Tak przynajmniej wszyscy myśleli. I tamten zapowiedział, że mu tego nie daruje. Dlatego liczył się z tym, że może zostać zaatakowany. Z tego powodu rzadko zapuszczał się tam, gdzie rządzi Cracovia, a jeśli to robił, to nie sam - opowiada pragnąca zachować anonimowość osoba, która blisko znała 17-latka.

Zarzut rozboju na dostawcy pizzy

Tę wersję potwierdzają ludzie z otoczenia Krzysztofa, z którymi wychodził wieczorami. - Na osiedlu wszyscy wiedzą, że to był wyrok. Mieli go pobić, a nie zabić, ale sytuacja wymknęła się spod kontroli, bo spotkali się w takich okolicznościach, że wszyscy byli pod wpływem używek.

Co na to policja? - Krzysztof B. był nam znany głównie z tego, że w lutym ubiegłego roku postawiliśmy mu zarzut rozboju na dostawcy pizzy. Po tym zdarzeniu został objęty dozorem policyjnym. Jeżeli chodzi o narkotyki, to sprawdzaliśmy ten wątek, nigdy jednak takich zarzutów mu nie postawiliśmy - mówi nadkom. Mariusz Ciarka z małopolskiej policji.

Ale już z wiedzy operacyjnej policjantów wynika, że B. mógł być zamieszany w rozprowadzanie narkotyków. Jeden z jego kolegów posądzany był o rozprowadzanie kokainy.

Więcej... [link]
Niesamowite że można wypuścić w świat coś takiego. Jeszcze do tego artykułowi towarzyszy zdjęcie zniczy i szala Craxy na drzewie.
W mieście starym jak świat...

aaaaa

Post autor: aaaaa » 27.04.2012, 11:04

tss pisze:Niesamowite że można wypuścić w świat coś takiego. Jeszcze do tego artykułowi towarzyszy zdjęcie zniczy i szala Craxy na drzewie.
hahahahha jak można dopuścić taki artykuł ? Ja rozumiem że to wybiórcza no ale ku*** przecież nawet osoba która nie ma pojęcia o niczym wie że to nie ma najmniejszego sensu.

Ekonom

Post autor: Ekonom » 27.04.2012, 15:16

Koło znanego w Bieżanowie pubu przechodzi grupa osób. Ich krzyki "Je..ć policję, je..ć Wisłę" słyszą przebywający w środku fani Cracovii. To rozjusza ich tak, że ruszają w pościg za grupą, której okrzyki ich rozsierdziły.
Wynika z tego, że na wiślackim Bieżanowie nad ranem w pubie siedzi grupa kibiców Cracovii, których "rozjuszył" śpiew innych kibiców Cracovii na Wisłę, po czym ruszają za nimi w pościg.

Parodia-kabaret.
Mój wpis = wyłącznie moje zdanie.

dwzn

Post autor: dwzn » 27.04.2012, 16:50

...ale tylko w ramach porachunków bojówek, np."Sharksów" i "Jude Gandu".
To też dobre...

jakwrócątosieopiszą

Post autor: jakwrócątosieopiszą » 28.04.2012, 13:36

NRTGS pisze:
Barwne oprawy meczów zagrażają bezpieczeństwu i należy ich zakazać – do takiego wniosku doszła Komenda Główna, interpretując przepisy ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych.
[link]
Nie potrafisz normalnie wkleic linku tylko wpierdalasz jakis napis ktorego nie mozna otworzyc ?

bunio5

Post autor: bunio5 » 28.04.2012, 19:19

[link]
Tylko pod Krzyżem, tylko pod tym Znakiem Polska jest Polską, a Polak Polakiem!
BÓG - HONOR - OJCZYZNA
Wielka Polska Katolicka
Krucjata Różańcowa za Ojczyznę! Codziennie odmawiajcie Różaniec o Polskę wierną Bogu, Krzyżowi i Ewangelii, o wypełnienie Jasnogórskich Ślubów Narodu!

ODPOWIEDZ