Kibice w UK
-
Re: Kibice w UK
dzialo sie cos przy okazji Chealsea - Spurs?
-
Barnet - pewnie nie tylko ja tu czekam, az Ty sie kiedys gdzies wybierzesz i potem cos skrobniesz ;-)Barnet pisze:dzisiaj Millwall - Leeds, jak ktos sie wybiera to niech cos skrobnie ''o meczu''
Wyczytalem dzis w gazecie, ze podczas tego meczu, zreszta jak zawsze gdy ze soba grali, jeden kibic Millwall wymachiwal turecka flaga i zostal za to ukarany przez klub 10-letnim zakazem. Dotychas takie cos uchodzilo plazem, ale rok temu klub Millwall oficjalnie zabronil swoim kibicom wnoszenia flagi Turcji.
Chyba nie trzeba nikomu przypominac jaki jest zwiazek pomiedzy Leeds Utd i Turcja.
-
ja to sie tak wybieram wybieram i wybrac sie nie moge hehe, ale poczytam zawsze chetnieHutnik_Pany pisze:Barnet - pewnie nie tylko ja tu czekam, az Ty sie kiedys gdzies wybierzesz i potem cos skrobniesz ;-)Barnet pisze:dzisiaj Millwall - Leeds, jak ktos sie wybiera to niech cos skrobnie ''o meczu''
Wyczytalem dzis w gazecie, ze podczas tego meczu, zreszta jak zawsze gdy ze soba grali, jeden kibic Millwall wymachiwal turecka flaga i zostal za to ukarany przez klub 10-letnim zakazem. Dotychas takie cos uchodzilo plazem, ale rok temu klub Millwall oficjalnie zabronil swoim kibicom wnoszenia flagi Turcji.
Chyba nie trzeba nikomu przypominac jaki jest zwiazek pomiedzy Leeds Utd i Turcja.

-
Chyba pomyliłeś tematy...jose_krk pisze:[link]
-
-
zna ktoś firmy produkujące gadżety kibicowskie(flagi,szale,smyczki,odzież itp.) w Anglii ??
NASZE STADIONY - NASZE ZASADY !
-
Większość z nich jest produkowane w europie ze względu na koszty i jakość , najlepiej zamówić w polsce i niech ktos podesle ci kurierem do uk a jeżeli już tak ci zależy żeby to było w uk to szukaj na ebayu i są tam firmy które robią gadżety reklamowe z twoim nadrukiemFC.STR.ŚL'09 pisze:zna ktoś firmy produkujące gadżety kibicowskie(flagi,szale,smyczki,odzież itp.) w Anglii ??
W IMIÉ OJCA I SYNA UNIA NOWA SARZYNA
-
Dzisiaj derby południa Southampton - Portsmouth ... mecz na sportklubie
http://www.youtube.com/watch?v=zKU5JeQT ... ure=relmfu
http://www.youtube.com/watch?v=CpvAomwM ... ure=relmfu
http://www.youtube.com/watch?v=zKU5JeQT ... ure=relmfu
http://www.youtube.com/watch?v=CpvAomwM ... ure=relmfu
-
Gol na 2 : 2 w 94 minucie dla gosci z Portsmouth ;) kozak gol, kozak radosc
[link]
[link]
-
Byłęm na tych derbach. Komplet był. Sam mecz rzeczywiście emocjonujący. Portsmouth wszyscy w barwach wyjazd autokarowy. Po bramce na 2-1 Kibice Saints biegali po murawie nawet :) Po meczu spokój.
-
Wczoraj Doncaster spadło z klasą do L1 ;) I nikt siadac nie kazał
http://www.youtube.com/watch?v=BBVo9qSZ ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=BBVo9qSZ ... re=related
-
elo1312 pisze:Man.Utd. (ekipa MIB) w swojej knajpie dostali w******* od Ajaxu. W dodatku Ajax w stadionie troche piro odpalili, mysle ze dosc rzadki obraz ze piro w UK. :-)
[link]
mib attacked by Ajax in there pub in Manchester
My mate runs binary bar in castlefield. He says 200 Ajax lads stormed the place with bats, hammers and fireworks and completely trashed the place. Another lad tells me Sinclairs in Exchange Square has been completely done over by a few hindered lads too. Riot police out in force.
man utd lads say its true and they dont like to admit ajax have done that
[link]
z calym szacunkiem kolego.ale w ciekawy sposob poplatales fakty.otoz knajpa zaatakowana przez fanow Ajaxu byla zwykla knajpa gdzie siedza tv fani nie wiem skad info o tym ze to knajpa (MIB) ponadto ci zwykli tv fani w 30 postawili sie nie przypadkowym fanom Ajaxu w o wiele wiekszej liczbie.jezeli juz piszesz takie glupoty dobrze by bylo posiasc wiedze w temacie.dla twojej wiadomosci chlopaki z MIB sa bardzo mocno inwigilowani i sprawdzani w kazdy dzien meczowy.widywani w knajpach wokol stadionu jak Bishop Blaze czy The Trafford do ktorych fani z Amsterdamu by nawet nie zrobili "sztycha".przed meczem w Amsterdamie miejscowi mieli szanse sie zmierzyc z Red Army.wspomagani ekipa z Anderlechtu jednak nie przystali na taki uklad i skoncentrowali sie na atakach ze sprzetem na mniejsze grupki.przy okazji tego wydarzenia mial byc akcent krajowy ale kibice Cracovii zostali przejeci przez milicje.patrzac obiektywnie.AJAX ANDERLECHT I POTENCJALNIE CRACOVIA przeciw niby nie istniejacym i stetrycialym dziadom z Red Army???zbiez to sobie do kupy i sam ocen.jak masz watpliwosci do tego co napisalem podbij do kogos z Cracovii to ci napisze na pw.
-
Z calym szacunkiem kolego to ty te wymowki od adwokatow Ruchu (po porazce na Batorym) z tego forum odpatrzyles? Bo original w 1:1 te same argumenty co oni, -ze piknikow obili, -ze w przewadze, -ze z sprzetem. Zamiast porazke przyjac jak chlop, to wielki placz, ze wielki ManUtd w swoim wlasnym miescie w******* dostal. I to od ekipa topowa wiec nawet zaden wstyd. Ale tak, Ajax w przewadze(to akurat moze byc faktem gdy osoby z Ajaxu to sami napisali) ze sprzetem (akurat ten placz ze ze sprzetem to smiech na sali przeciez Angole sa znani na calym swiecie ze sa mistrzami swiata od rzucenia kufli, stolek, krzeselek, butelek) obil pikniki. Napewno ledwo co by jeszcze w******* dostali od tych 30 bohaterowych fighterow e piknikow/tv fanow (kazdy sie zyczy miec takich piknikow, ktore zamiast wpierdalac popcorn, to sie w przed knajpami z ekipami h lac potrafia). Taaaa. Teraz lepiej?poskramiacz.much pisze:elo1312 pisze:Man.Utd. (ekipa MIB) w swojej knajpie dostali w******* od Ajaxu. W dodatku Ajax w stadionie troche piro odpalili, mysle ze dosc rzadki obraz ze piro w UK. :-)
[link]
mib attacked by Ajax in there pub in Manchester
My mate runs binary bar in castlefield. He says 200 Ajax lads stormed the place with bats, hammers and fireworks and completely trashed the place. Another lad tells me Sinclairs in Exchange Square has been completely done over by a few hindered lads too. Riot police out in force.
man utd lads say its true and they dont like to admit ajax have done that
[link]
z calym szacunkiem kolego.ale w ciekawy sposob poplatales fakty.otoz knajpa zaatakowana przez fanow Ajaxu byla zwykla knajpa gdzie siedza tv fani nie wiem skad info o tym ze to knajpa (MIB) ponadto ci zwykli tv fani w 30 postawili sie nie przypadkowym fanom Ajaxu w o wiele wiekszej liczbie.jezeli juz piszesz takie glupoty dobrze by bylo posiasc wiedze w temacie.dla twojej wiadomosci chlopaki z MIB sa bardzo mocno inwigilowani i sprawdzani w kazdy dzien meczowy.widywani w knajpach wokol stadionu jak Bishop Blaze czy The Trafford do ktorych fani z Amsterdamu by nawet nie zrobili "sztycha".przed meczem w Amsterdamie miejscowi mieli szanse sie zmierzyc z Red Army.wspomagani ekipa z Anderlechtu jednak nie przystali na taki uklad i skoncentrowali sie na atakach ze sprzetem na mniejsze grupki.przy okazji tego wydarzenia mial byc akcent krajowy ale kibice Cracovii zostali przejeci przez milicje.patrzac obiektywnie.AJAX ANDERLECHT I POTENCJALNIE CRACOVIA przeciw niby nie istniejacym i stetrycialym dziadom z Red Army???zbiez to sobie do kupy i sam ocen.jak masz watpliwosci do tego co napisalem podbij do kogos z Cracovii to ci napisze na pw.
Skoro byla taka szansa w Amsterdamie i Ajax sie krecil caly czas atakowac mniejszych grup to trzebaloby zabrac ekipe i pokazac tym ciota co sie tylko na mniejsze grupy rzucic umia.
Wracajac do tego w Manchester to okay powiedzmy ze masz z tym wszystkim racje, ze obili piknikow a MIB sie krecil w przez Ciebie w.w.Knajpach wokol Stadionu. My mozemy pisac co chciemy, ale istnieja na roznych portalow typu yt filmy gdzie widac jak Ajax smiga po Manchesterze jak u siebie, robia co chca, atakuja jakies knajpy itd. tego akurat nie zaprzeczysz, bo videa/zdjecia nie klamia. No to odpowiedz sobie sam na te pytanie czy nie wypadaloby zamiast siedzic w knajp w okolicach bezpiecznych przed stadionem, sie wybrac w Centrum i obronic swoje miasto i atakowac Ajax tak jak oni to zrobili w Amsterdamie?! No coz.
No to tak jak ty to podsumowalesz to wychodzi na to ze slynni MIB to chuliganka jak byk, Ajax im w miescie robi co chce, pikniki sie lac musia a hoolsy siedza w knajpie pod stadionem pijac piwo jakby nigdy nic. Niezle. Szacun!! To po mojej wersje lepiej wychodzil MIB ;-) ale nie o to chodzi.
Ale dzieki ze za to sie ekstra rejestrowac musiales. Poprawilesz mi humor i od samego rana mialem cos do smiechu.
Bez odbioru.
-
elo, moje pytanie brzmi, czy opisujesz to co widziałeś, albo chociaż info z pierwszej ręki, czy przytaczasz coś co znalazłeś na necie?
Żeby nie było, ja w tym temacie nie mam nic do powiedzenia, po prostu pytam skąd twoje info. To, że nieprzypadkowe osoby można spotkać w tych a nie innych pubach, nie tylko podczas meczu, to też jakaś tajemnica nie jest.
Żeby nie było, ja w tym temacie nie mam nic do powiedzenia, po prostu pytam skąd twoje info. To, że nieprzypadkowe osoby można spotkać w tych a nie innych pubach, nie tylko podczas meczu, to też jakaś tajemnica nie jest.
-
kolego elo.chcialem tylko sprostowac pewna sytuacje to wszystko.ze czasami nie wyglada to tak jak w gazetach pisza to juz nie moja wina.podpinasz tutaj dyskusje pod jakies sytuacje z derbow.a co mnie to obchodzi??
okazuje sie ze siedzac w domu przed komputerem mozna zostac analitykiem dowolnego srodowiska kibicowskiego na swiecie.otoz wydaje mi sie ze nie!ja tego nie opisalem zeby zablysnac ja stwierdzilem fakt.skoro cenisz swoja wiedze na temat angielskiej sceny kibicowskiej tak wysoko ze potrafisz byc dzieki youtube uczestnikiem dowolnej zadymy to fajnie bo to oznacza ze prowadzisz bardzo emocjonujacy tryb zycia.adrenalina skacze z kazdym kliknieciem.mysle ze jak beda krecic kolejna serie "wojen na stadionach" to jeden z odcinkow nakreca w twoim pokoju.
naprawde na tym forum jest wiele osob o fantastycznej wiedzy kibicowskiej.ale to chyba nie ty.
ciesze sie ze rozbawilem cie moim wpisem.zakladam ze tam byles i to widziales skoro takie to zabawne.bo ja tam bylem i to widzialem.nie przeczytalem w internecie.
okazuje sie ze siedzac w domu przed komputerem mozna zostac analitykiem dowolnego srodowiska kibicowskiego na swiecie.otoz wydaje mi sie ze nie!ja tego nie opisalem zeby zablysnac ja stwierdzilem fakt.skoro cenisz swoja wiedze na temat angielskiej sceny kibicowskiej tak wysoko ze potrafisz byc dzieki youtube uczestnikiem dowolnej zadymy to fajnie bo to oznacza ze prowadzisz bardzo emocjonujacy tryb zycia.adrenalina skacze z kazdym kliknieciem.mysle ze jak beda krecic kolejna serie "wojen na stadionach" to jeden z odcinkow nakreca w twoim pokoju.
naprawde na tym forum jest wiele osob o fantastycznej wiedzy kibicowskiej.ale to chyba nie ty.
ciesze sie ze rozbawilem cie moim wpisem.zakladam ze tam byles i to widziales skoro takie to zabawne.bo ja tam bylem i to widzialem.nie przeczytalem w internecie.
-
Akurat te wydarzenie z tego dnia to sie dowiedzialem od pewnej osoby z Ajaxu, ktora znam osobiscie. Zeby nie byla taka slucha wiadomosc bez nic to poszukalem pierwsze lepsze info od tego w www i to wlasnie skopiowalem. Napisalem to w celu informacji.mancunian pisze:elo, moje pytanie brzmi, czy opisujesz to co widziałeś, albo chociaż info z pierwszej ręki, czy przytaczasz coś co znalazłeś na necie?
Moze ze to nie byla ta Knajpa, tej slynnej ekipy MIB to moze macie faktycznie racje. Przyznam szczerze ze nie bylo mnie tam. Nawet nie znam ich knajp. Mozliwe ze moj Znajomy sie z ta Knajpa pomylil. Z tym sie zgodzic moge. Co nie zmienia jednak faktu ze Man.Utd. w swoim miescie w******* dostal i mniej wazne czy to bylo przed ich knajpa czy jakas inna, czy to bylo na jednej ulicy, czy na 1 dalej czy nawet 400m dalej!
A to co ten kolega poskramiacz.much pisze ze to jakies pikniki obili to mnie smieszy i w to akurat nie wierze!! Bo szczerze mowiac to wierze bardziej swoim Znajomym ktorego znam osobiscie, niz jakiemus c*** wie komus ktory nie wiadomo skad ktory pare mies. pozniej w internecie wyskoczy i niby tez tam byl tak jak zrobil to on.
Pzdr
Teraz do ciebie :-) poskramiacz.much. Mialo byc bez odbioru ale dobra. :-) Po kolei. Ze czasami nie wyglada tak jak w gazetach pisza to wiadomo. Myslisz ze to sie od gazety dowiedzialem? :-) Z tymi derbami to akurat zauwazylem, bo jeden dzien wcziesniej oni w original 1:1 sposob to napisali. A ja generalnie takie szukanie wymowek nienawidze. Dla mnie to po prostu tak wyglada, bo jak juz w.w.to raczej swoich Kontaktow bardziej uwierze niz byle komus z internetu.poskramiacz.much pisze:kolego elo.chcialem tylko sprostowac pewna sytuacje to wszystko.ze czasami nie wyglada to tak jak w gazetach pisza to juz nie moja wina.podpinasz tutaj dyskusje pod jakies sytuacje z derbow.a co mnie to obchodzi??
Z tam wiedza na temat UK i yt to pojechalesz ostro. Niezle nasrane miec musisz zeby takie teorie wymyslec. Moze jest to nuda, moze jest to ta fantastyczna wiedza, moze cos fantastycznego palisz. Nie wiem, nie interesuje mnie. Napisalem to z tymi videami/zdjeciami jedynie, bo jak juz wyzej wymienilem zdjecia/videa nie klamia a to co sie widzi wlasnymi oczami to wiadomo ze sie to bardzie uwierzy niz jakies pozniejsze relacje gdzie kto komus kota ogonem obrocic moze. A wlasnie to co na tych videach/fotkow widac to sadzic po tym, to bardziej z tym pasuje co mi moj znajomy opowiadal niz to co teraz tutaj napisalesz. Sa tez osoby co im polozysz szklanke biala przed nosem a oni ci dalej wmowic chca ze ona jest czarna, mimo ze oczy cos innego widza. Ty mi wlasnych do takich osob wydajesz.
A z tym kto jakas wiedze ma to juz w ogole. :-) Ze mnie za takich nie masz to fajnie. Bo szczerze mowiac jest mi to obojetnie. W przeciwiestwie do ciebie nie pisze zeby komus cos udowodniac. A to ze tam niby bylesz, to jesli to prawda to okay. Ja ci powiem ze tam nie bylem, nie moge byc wszedzie, ale jednak innej osoby ktora tam byla wierze i tyle. Jak chcesz to wal jeszcze raz jakis tekst, ale juz nie ze mna. Bo nie po to jestem na tym forum. EOT z mojej strony!
-
rzeczywiscie niepotrzebnie pojechalem ci z tematem.nie chcialem nikogo urazic.po prostu zwyczajnie akurat to o czym pisales znam z autopsji.ten klimat tych ludzi sytuacje.jak sam wspomniales wiesz to od czlowieka z Ajaxu.czy myslisz ze by sie chial przed toba pokazac w zlym swietle??zwyczajnie chodzi mi o to ze nie da sie byc wszechwiedzacym.ciezko jest mowic o rzeczach ktorych nie bylo sie swiadkiem lub zna sie sytuacje z zeznan ktorejs z zainteresowanych stron.to ze to nie byla knajpa kibicowska znajdziesz chocby troszke zaglebiajac sie w google.nie mozemy w naszym kraju postrzegac i brac wszystko przez pryzmat wlasnego podworka.polska mentalnosc i podejscie chuliganskie juz dawno przeroslo najlepsze nawet lata tej angielskiej wersji.nie wiem komu kibicujesz ale czy wyobrazasz sobie ze mowil bym o twoim podworku jakies glupoty nie bedac tam nigdy nie znajac realiow i mieszkajac 1000 km od miejsca wydarzen??tez pewnie bys zareagowal.reasumujac.ty posiadasz swoja wiedze ja swoja.kazdy z nas chcial sie podzielic ta wiedza z zainteresowanymi.i nie ma co bic piany lepiej w przyszlosci merytorycznie wymieniac poglady.a kazdy z czytelnikow i tak oceni to wedlog wlasnej opinii.
-
No nareszcie! Widze ze jednak w normalny sposob bez zadnej niepotrzebnej spinki pisac potrafisz (z mojej strony szacun za to) i to mi sie podoba! Szkoda ze nie od poczatku tak. Od razu sie to inaczej czyta. Choc sam moglbym od poczatku inaczej odpisac, dobra, bylo minelo. Wiec ci taksamo normalnie odpisze. Nic niemialbym do ciebie, nawet bym ten twoj 1.wpis (sprostowanie) tak zostawil. Jezeli bys to co napisalesz w 1.poscie napisal w sposob normalny. Bez zadnej niepotrzebnej spinki a la: ,,c**** wiesz, glupoty piszesz´´ itd. To mnie po prostu troche wkurwilo i to tak zostawic nie moglem. Takze to ze niby piknikow/tv fanow atakowali. Chlopakow z Ajaxu mialem okazje poznac i widzialem ich na zywo nieraz i niedwa i wtedy tez nigdy nie atakowali jakies pikniki a okazje mieliby w c***. Zachod to nie Polska ze sie kogos widzi co ma inne barwy i sie go od razu napierdala. Po prostu maja calkiem inne podejscie do sprawy. Nawet powiedzialbym ze oni tam nie napierdalalyby niepotrzebnie jakich piknikow i by ryzykowala ze wszystkich niepotrzebnie zawiniaja, jak tego dnia maja okazje sie z ekipa h tego klubu lac (z ktora nie codziennie okazje sie sprawdzic maja). I przez to po prostu w to nie wierze ze tam jakich piknikow/tv-fanow atakowali. Mojego Znajomega mialem okazje nieraz i niedwa poznac osobiscie i uwazam go za zrodlo dosc wiarygodne gdy on mi tez o innych awanti pisal gdzie dla nich wlasnie juz nie tak kolorowo wygladalo.poskramiacz.much pisze:rzeczywiscie niepotrzebnie pojechalem ci z tematem.nie chcialem nikogo urazic.po prostu zwyczajnie akurat to o czym pisales znam z autopsji.ten klimat tych ludzi sytuacje.jak sam wspomniales wiesz to od czlowieka z Ajaxu.czy myslisz ze by sie chial przed toba pokazac w zlym swietle??zwyczajnie chodzi mi o to ze nie da sie byc wszechwiedzacym.ciezko jest mowic o rzeczach ktorych nie bylo sie swiadkiem lub zna sie sytuacje z zeznan ktorejs z zainteresowanych stron.to ze to nie byla knajpa kibicowska znajdziesz chocby troszke zaglebiajac sie w google.nie mozemy w naszym kraju postrzegac i brac wszystko przez pryzmat wlasnego podworka.polska mentalnosc i podejscie chuliganskie juz dawno przeroslo najlepsze nawet lata tej angielskiej wersji.nie wiem komu kibicujesz ale czy wyobrazasz sobie ze mowil bym o twoim podworku jakies glupoty nie bedac tam nigdy nie znajac realiow i mieszkajac 1000 km od miejsca wydarzen??tez pewnie bys zareagowal.reasumujac.ty posiadasz swoja wiedze ja swoja.kazdy z nas chcial sie podzielic ta wiedza z zainteresowanymi.i nie ma co bic piany lepiej w przyszlosci merytorycznie wymieniac poglady.a kazdy z czytelnikow i tak oceni to wedlog wlasnej opinii.
Wiesz nie jestem taki co sie musi kazdemu dojebac lub sie zawsze napinac, choc czasami jak wyskocza jakies tam typy typu Edmonton (w tematach o fan cluby) to idzie sie raz jakis kit z tego zrobic. ;)
Nie wazne komu kibicuje bo pisze zawsze w miare objektywnie (tzn sie staram choc napewno nie zawsze mi sie to tak do konca uda ;-) ) takze z widzenia mojego a nie z widzenia jakiejkolwiek ekipy. Czyli pisze dla mnie a nie dla ekipy. A tak ogolnie to nie uwazam sie za jakiegos kozaka, kto ma c*** wie jaka tam wiedze i zna wszystko od a do z, wie wszystko najlepiej itd. Jesli ktos sie normalnie pyta, lub cos pisze a cos wiem np na temat sceny niemieckiej czy tez polskiej (tzn jesli uwazam ze wiem bo jakims wszechwiedzacym to napewno nie jestem) lub sie nie zgadzam to po prostu czasami sie wypowiadam i mu tez jakas odpowiedz dam. Czasami to p******* i olewam, zalezy po prostu o co chodzi. Sa tez tematy o ktorych bardzo malo mi wiadomo, np temat balkany czy tez wlasnie ten temat tutaj: UK (choc mam do ´´was´´ duzo mniej niz 1.000km i tez u was juz bylem;-) ) to wtedy ja zadam pytanie i dostane jakas odpo, albo cos pisze i jesli ktos wie lepiej to mi powie (tylko sobie jakas niepotrzebna spinke nie zycze) bo nie wszystko moge wiedziec, tym bardziej ze tam u was nie zyje. Tylko pare razy bylem a mimo wszystko mnie niktore rzeczy z UK interesuja. Mysle ze tak powinno to funkcjonowac na forum. Ktos cos wie to jesli sie mu chce to sie udziela, za to dostanie tez odpowiedzi na inne tematy o ktorych mu nic / lub malo co wiadomo. Mysle ze wiesz o co mi lazi i generalnie mi racje przyznasz.poskramiacz.much pisze:nie wiem komu kibicujesz ale czy wyobrazasz sobie ze mowil bym o twoim podworku jakies glupoty nie bedac tam nigdy nie znajac realiow i mieszkajac 1000 km od miejsca wydarzen??tez pewnie bys zareagowal.
A cos do samej sprawy to moze nawet masz racje, moze nawet wiesz lepiej niz ja i moje zrodlo. Bez problemu umie to zaakceptowac, niema sprawy. Tylko mozna to tez normalnie napisac a nie od razu z spinka. Melodia nadaje Ton.
Mimo wszystko pozdrawiam!
-
Na oststni wyjazd w sezonie (Ipswich) autokarem wybiera sie stara ekipa Millwall (jeden z chlopakow ma wtedy 50 urodziny). Pozdrawiam
-
Prawda jest,jedna.Ajax rozjebal Manchester,na ulicach i na trybunach.
-
prosze o kontakt na priv o kogos kto miesza w Bradford i okolicach, chodzi o bilety na mecz Bradford Park Avenue - FC United, dzieki
-
Emigranci organizują zlot kibiców
Jedna z najtrwalszych zgód w polskiej piłce, czyli kibice Śląska Wrocław, Lechii Gdańsk i Wisły Kraków, spotkają się na terenie Anglii, by zorganizować pierwszy zlot fanów przebywających na emigracji w Wielkiej Brytanii.
Jedna z najtrwalszych zgód w polskiej piłce, czyli kibice Śląska Wrocław, Lechii Gdańsk i Wisły Kraków, spotkają się na terenie Anglii, by zorganizować pierwszy zlot fanów przebywających na emigracji w Wielkiej Brytanii.
W dniach 14-15 lipca kibice na jednej z brytyjskich plaży będą świętować swoje spotkanie oraz zacieśniać zgodę. Od dłuższego czasu fani tych trzech zespołów, popularni jako TKWM (Trzej Królowie Wielkich Miast), organizują kibicowskie zloty, jednak ewenementem jest spotkanie na taką skalę za granicą, na terenie Wielkiej Brytanii. Dla ludzi związanych ze Śląskiem, Lechią i Wisłą to świetna okazja, by spotkać starych znajomych ze stadionu, czy przyjaciół, z którymi urwał się kontakt po wyjeździe na Wyspy. Oprócz wspólnego grillowania, emigranci zmierzą się w turnieju piłki nożnej.
Grono polskich kibiców w Wielkiej Brytanii jest ogromne, o czym mogliśmy się przekonać podczas ostatnich meczów Wisły i Śląska w europejskich pucharach. 3 listopada 2011 roku przeszedł do historii „Białej Gwiazdy”. Drużyna pod wodzą Roberta Maaskanta zmierzyła się na Craven Cottage w Londynie z miejscowym Fulham. Był to setny mecz Wisły w europejskich rozgrywkach, a ich rywalizację z trybun oglądało aż siedem tysięcy polskich kibiców, z czego ponad pięć stanowili emigranci. Dla Wiślaków to nie było jedyne widowisko w ostatnich latach, które rozegrano w Londynie. We wrześniu 2008 roku krakowianie grali z Tottenhamem Hotspur, a dopingiem zagrzewało ich około cztery tysiące Polaków.
Okazję, by wspierać swój zespół na Wyspach Brytyjskich mieli także emigranci ze Śląska Wrocław. 28 lipca 2011 roku podopieczni Oresta Lenczyka zmierzyli się na Tannadice Park z Dundee United. Pomimo że w wakacyjną porę wielu Polaków wraca do ojczyzny, ogromna ilość Ślązaków gościła na tym spotkaniu. Do siedziby WKS-u napływały maile z Wielkiej Brytanii z zapytaniem o możliwość zamówienia biletów, ponieważ wszystkie „wejściówki” w szkockich kasach rozeszły się, jak świeże bułeczki. Jednym z bardziej rozpoznawalnych fanów Śląska, mających za sobą emigracyjną przeszłość jest Waldemar Kieliszak, bardziej znany jako Kasta albo Wall-E. - Było nas blisko 25 osób. Kibice tam, owszem, też chcieliby się posprawdzać. Natomiast skupialiśmy się na tym, by angielskie wyrostki nie próbowały terroryzować nas wszystkich jako Polaków. W związku z tym mi było wszystko jedno, czy to jest gość z Lecha, czy Legii, skoro razem broniliśmy jednego podwórka. Za granicą wszystko nabiera innego kształtu – opowiada o swojej przygodzie w Wielkiej Brytanii wrocławski raper.
Z kolei nigdy spotkania na Wyspach Brytyjskich nie rozegrała Lechia Gdańsk. Nie stoi to na przeszkodzie dla ich kibiców, którzy solidarnie wspierają grających w Anglii, bądź Szkocji piłkarzy Śląska i Wisły. To właśnie Lechiści są organizatorami zbliżającego się zlotu emigrantów. Oprócz trójki wymienionych grup kibicowskich, w roli gości zaproszenie otrzymały ekipy Gryfa/Czarnych Słupsk, Miedzi Legnica, Unii Tarnów oraz Polonii Przemyśl.
Michał Wyrwa
WP.PL
W dniach 14-15 lipca kibice na jednej z brytyjskich plaży będą świętować swoje spotkanie oraz zacieśniać zgodę. Od dłuższego czasu fani tych trzech zespołów, popularni jako TKWM (Trzej Królowie Wielkich Miast), organizują kibicowskie zloty, jednak ewenementem jest spotkanie na taką skalę za granicą, na terenie Wielkiej Brytanii. Dla ludzi związanych ze Śląskiem, Lechią i Wisłą to świetna okazja, by spotkać starych znajomych ze stadionu, czy przyjaciół, z którymi urwał się kontakt po wyjeździe na Wyspy. Oprócz wspólnego grillowania, emigranci zmierzą się w turnieju piłki nożnej.
Grono polskich kibiców w Wielkiej Brytanii jest ogromne, o czym mogliśmy się przekonać podczas ostatnich meczów Wisły i Śląska w europejskich pucharach. 3 listopada 2011 roku przeszedł do historii „Białej Gwiazdy”. Drużyna pod wodzą Roberta Maaskanta zmierzyła się na Craven Cottage w Londynie z miejscowym Fulham. Był to setny mecz Wisły w europejskich rozgrywkach, a ich rywalizację z trybun oglądało aż siedem tysięcy polskich kibiców, z czego ponad pięć stanowili emigranci. Dla Wiślaków to nie było jedyne widowisko w ostatnich latach, które rozegrano w Londynie. We wrześniu 2008 roku krakowianie grali z Tottenhamem Hotspur, a dopingiem zagrzewało ich około cztery tysiące Polaków.
Okazję, by wspierać swój zespół na Wyspach Brytyjskich mieli także emigranci ze Śląska Wrocław. 28 lipca 2011 roku podopieczni Oresta Lenczyka zmierzyli się na Tannadice Park z Dundee United. Pomimo że w wakacyjną porę wielu Polaków wraca do ojczyzny, ogromna ilość Ślązaków gościła na tym spotkaniu. Do siedziby WKS-u napływały maile z Wielkiej Brytanii z zapytaniem o możliwość zamówienia biletów, ponieważ wszystkie „wejściówki” w szkockich kasach rozeszły się, jak świeże bułeczki. Jednym z bardziej rozpoznawalnych fanów Śląska, mających za sobą emigracyjną przeszłość jest Waldemar Kieliszak, bardziej znany jako Kasta albo Wall-E. - Było nas blisko 25 osób. Kibice tam, owszem, też chcieliby się posprawdzać. Natomiast skupialiśmy się na tym, by angielskie wyrostki nie próbowały terroryzować nas wszystkich jako Polaków. W związku z tym mi było wszystko jedno, czy to jest gość z Lecha, czy Legii, skoro razem broniliśmy jednego podwórka. Za granicą wszystko nabiera innego kształtu – opowiada o swojej przygodzie w Wielkiej Brytanii wrocławski raper.
Z kolei nigdy spotkania na Wyspach Brytyjskich nie rozegrała Lechia Gdańsk. Nie stoi to na przeszkodzie dla ich kibiców, którzy solidarnie wspierają grających w Anglii, bądź Szkocji piłkarzy Śląska i Wisły. To właśnie Lechiści są organizatorami zbliżającego się zlotu emigrantów. Oprócz trójki wymienionych grup kibicowskich, w roli gości zaproszenie otrzymały ekipy Gryfa/Czarnych Słupsk, Miedzi Legnica, Unii Tarnów oraz Polonii Przemyśl.
Michał Wyrwa
WP.PL

-
Jasne, że szkoda... Lepiej mieć w Premier League ekipe, która na Wemkbley przywiozła mniej kibiców niż Accrington Stanley.mancunian pisze:Szkoda.
-
Nie wiem, ja kibicowałem Cardiff a WHU zwyczajnie nie lubię.
-
Grz pisze:Jasne, że szkoda... Lepiej mieć w Premier League ekipe, która na Wemkbley przywiozła mniej kibiców niż Accrington Stanley.mancunian pisze:Szkoda.
Skąd wiesz, że jak napisał - szkoda - to nie chodziło mu o to, że teraz na Cardiff będzie musiał oglądać Burnley, Peterborough czy temu podobne. Pewnie z Waszego awansu, nie cieszy się też Millwall z wiadomych przyczyn. Inne ekipy angielskie z Championship też pewnie są zawiedzione. Ja w każdym razie gratuluję awansu.I już czekam na małe derby....
-
ok. 30 tys kibiców Blackpool to rzeczywiscie zenująca liczba ;) Z drugiej strony takie 'reprezentacje' kibicow moze wystawic w Anglii pewnie wiekszosc klubow do Conference włącznie ;)
-
Panowie nie przesadzajmy juz z ta liczba fanow, fakt liczby robia wrazenie, szczegolnie druzyn o ktorych wczesniej praktycznie nikt nie slyszal, bo i takie rodzynki grywaja w play-off-ach na Wembley, mieszkalem swego czasu centralnie pod stadionem i prawda jest taka ze na tego typu mecze przyjezdzaja nie typowi kibice, a doslownie cale miasto, mecz na Wembley jest dla takich mniejszych miejscowosci swietem i jada na niego doslownie wszyscy, nie mowie tu akurat o "mandarynkach" ale pare razy z ciekawosci sprawdzalem frekwencje na meczach u siebie druzyn, ktore przyjezdzaly na Wembley w 20-30 tys. i bylo to 1,5 - 2 tys.

-
Fajnie, że im kibicowałeś, ale nie grali w meczu finałowym. I dla mnie w takich meczach sympatie i antypatie schodzą na drugi plan. Równie dobrze mógł tam występować Leeds, których też nie darzę wielką sympatią, ale zdecydowanie wolałbym ich. Analogicznie wolę Zawisze, Pogoń czy też Arkę w naszej ekstraklasie niż Niciecze czy też inne Stróże.mancunian pisze:Nie wiem, ja kibicowałem Cardiff a WHU zwyczajnie nie lubię.
Odnośnie frekwencji na Wembley to doskonale wiem jak to wygląda i wiem, że na takich meczach pojawiają się ludzie, którze często gęsto nie bywają na stadionach regularnie, co też w sobotę było widać ewidentnie po stronie Blackpool.
Nie masz racji. Dostać bilet na taki mecz jest wyjątkowo ciężko i musisz być generalnie posiadaczem karnetu na sezon albo być w klubie wyjazdowicza, żeby się załapać gdyż przy rozprowadzaniu biletów stosuje się priorytety. Np. pierwsze 2 dni dla ludzi z "gold membership", potem 2 dni dla"silver membership", i następne 2 dla "bronze membership"i w kolejnosći... "season tickets holders", "away supporters club" itd.itp. . Oczywiście jest to także zależne od klubu ale generalnie większość drużyn spokojnie połowe Wembley swoimi kibicami zapełni.Grz pisze:Fajnie, że im kibicowałeś, ale nie grali w meczu finałowym. I dla mnie w takich meczach sympatie i antypatie schodzą na drugi plan. Równie dobrze mógł tam występować Leeds, których też nie darzę wielką sympatią, ale zdecydowanie wolałbym ich. Analogicznie wolę Zawisze, Pogoń czy też Arkę w naszej ekstraklasie niż Niciecze czy też inne Stróże.mancunian pisze:Nie wiem, ja kibicowałem Cardiff a WHU zwyczajnie nie lubię.
Odnośnie frekwencji na Wembley to doskonale wiem jak to wygląda i wiem, że na takich meczach pojawiają się ludzie, którze często gęsto nie bywają na stadionach regularnie, co też w sobotę było widać ewidentnie po stronie Blackpool.
Często można także odnieść wrażenie, że Ci kibice to typowi sezonowcy ale...taki już jest klimat na wyspach, że nawet Ci, któzy są na meczach co tydzień wyglądają jak przypadkowi, choć na wyjazdach bywa ciekawiej i wtedy doping jest już zdecydowanie na wyższym poziomie.
Pozdro.
-
-
pytanie do zorientowanych, jakie aktualnie ekipy w Anglii sa na topie (nie chodzi mi o wyjazdy, tylko h)?
j**** PROPAGANDZIARZY I KŁAMCÓW Z TMK
-
W********** z tym linkiem pajacu
-
Drużyna Glasgow Rangers nie będzie występować w szkockiej ekstraklasie w sezonie 2012/13. O losie 54-krotnego mistrza kraju, który ma ogromne problemy finansowe, zadecydowali w głosowaniu przedstawiciele pozostałych klubów tych rozgrywek.

-
-
[link]
czy ktos cos wie na ten temat?
Z tego co wigac graffity " Harrisa - pilkarskiej legendy Millwall" - zniszczyl ktos z pod znaku Jagi...
czy ktos cos wie na ten temat?
Z tego co wigac graffity " Harrisa - pilkarskiej legendy Millwall" - zniszczyl ktos z pod znaku Jagi...
-
O ile można nazwać to graffiti, zwykły szablon.
-
tak ale to byl symbol od wielu latszczęściarz pisze:O ile można nazwać to graffiti, zwykły szablon.
-
Dobrze rozumiem, ale nie nazywajmy czegoś takiego graffiti tylko szablon
-
czy to robota Banksy-iego? Wiadomo że on się tego typu pracami specjalizujenoonelikesus pisze:tak ale to byl symbol od wielu latszczęściarz pisze:O ile można nazwać to graffiti, zwykły szablon.