KOMENTARZE 14-15 kwietnia

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

YoungArmy
Kontakt:

Re: KOMENTARZE 14-15 kwietnia

Post autor: YoungArmy »

ST1971 pisze:
komornikgzg pisze:Mam pytanie do kogoś z GKS Tychy: Jak tam wygląda sprawa z waszym stadionem ? Jest budowany nowy czy tylko remontowany i czy od nowego sezonu już będzie otwarty ?
Obecnie gramy na stadionie Victorii J-no.
To jest stadion miejski w Jaworznie a nie żaden stadion Victorii Jaworzno.
iparts.pl
Sebastia19n88

Post autor: Sebastia19n88 »

Ile Pasów w stolicy?
jemkotlety

Post autor: jemkotlety »

mało :)
Sebastia19n88

Post autor: Sebastia19n88 »

100?
wyjazdowicz

Post autor: wyjazdowicz »

ja słyszałem o kilkunastu osobach ale najlepiej niech się wypowie ktoś z Pasów

YoungArmy pisze:
ST1971 pisze:
komornikgzg pisze:Mam pytanie do kogoś z GKS Tychy: Jak tam wygląda sprawa z waszym stadionem ? Jest budowany nowy czy tylko remontowany i czy od nowego sezonu już będzie otwarty ?
Obecnie gramy na stadionie Victorii J-no.
To jest stadion miejski w Jaworznie a nie żaden stadion Victorii Jaworzno.
Teraz jest miejski chyba tylko z nazwy. Ale z tego co pamiętam a byłem tam na meczu jeszcze w latach 90-tych to on był stadionem Victorii, był napis na trybunie itp. Dopiero po awansie Szczakowianki do ekstraklasy wyremontowano go i ochrzczono "miejskim". Ale historycznie to z tego co wiem to stadion Victorii (jeszcze jeden chyba był/jest w dzielnicy Jeleń? )

Podobna sytuacja w Bielsku-Białej. Podbeskidzie też twierdzi, że gra na miejskim bo i jest miejski teraz ale kiedyś był stadionem BKSu i BKS gra na nim nadal. A Ceramed grał w Komorowicach. Wystarczy zobaczyć otoczenie stadionu. Hala sportowa BKS-u, Jakieś baseny BKS-u, korty czy inne siłownie BKS-u
anders

Post autor: anders »

Pytanie całkiem serio Jaga pozdrawiała Wisłę w Bełchatowie czy to farmazon? Bez napinki dzięki z góry za odpowiedź.
Ursusiak

Post autor: Ursusiak »

Obejrzyj powtórkę i nasłuchuj..
chorzowski_z_madeja

Post autor: chorzowski_z_madeja »

NRSL przepedza ekipe TRSL

i tyle w temacie
x.x

Post autor: x.x »

Z racji że już nie ma o czym pisać w tej kolejce - proponuje otworzyć nowe tematy z nadchodzącą kolejką.
jemkotlety

Post autor: jemkotlety »

Sebastia19n88 pisze:Ile Pasów w stolicy?
niecała 100
Brama

Post autor: Brama »

anders pisze:Pytanie całkiem serio Jaga pozdrawiała Wisłę w Bełchatowie czy to farmazon? Bez napinki dzięki z góry za odpowiedź.
Z sektora gości w Bełchatowie odpowiadam Ci: NIE pozdrawialiśmy Wisły.
Nordavind

Post autor: Nordavind »

Do nowej kolejki zostało jeszcze parę dni i nie ma odpowiednich tematów, ale wrzucę tutaj bo kogoś ostro popierdoliło

http://ekstraklasa.net/hitowy-mecz-legi ... c02d000000
boonar

Post autor: boonar »

ZNV pisze:jaka liczba Górnika Łęczycy w Koluszkach?
podbijam
fonobar

Post autor: fonobar »

http://legionisci.com/news/47948_Z_Lech ... jazdu.html

ITI kalkuluje pewnie tak. Nie będzie Lecha to pseudokibice z żylety zrobią protest i będzie można spokojnie oklaskiwać udane zagrania zawodników

O ku***...
"Mam nadzieję, że dzisiejsza decyzja pomoże zarządowi klubu i kibicom zaakceptować konieczną obecność służb porządkowych wewnątrz wszystkich sektorów oraz zapewnienie pełnej identyfikacji osób łamiących prawo" – powiedział Jacek Kozłowski, wojewoda mazowiecki.
SpoconaMarchewa

Post autor: SpoconaMarchewa »

wyjazdowicz pisze:
Podobna sytuacja w Bielsku-Białej. Podbeskidzie też twierdzi, że gra na miejskim bo i jest miejski teraz ale kiedyś był stadionem BKSu i BKS gra na nim nadal. A Ceramed grał w Komorowicach. Wystarczy zobaczyć otoczenie stadionu. Hala sportowa BKS-u, Jakieś baseny BKS-u, korty czy inne siłownie BKS-u
Kiedyś, kiedyś... od lat 70 bodajże należał do FSM.
ibiz

Post autor: ibiz »

wyjazdowicz pisze:
Teraz jest miejski chyba tylko z nazwy. Ale z tego co pamiętam a byłem tam na meczu jeszcze w latach 90-tych to on był stadionem Victorii, był napis na trybunie itp. Dopiero po awansie Szczakowianki do ekstraklasy wyremontowano go i ochrzczono "miejskim". Ale historycznie to z tego co wiem to stadion Victorii (jeszcze jeden chyba był/jest w dzielnicy Jeleń? )

Ja byłem na tym stadionie w latach 80 - i co z tego?
Z tych dawnych opowieści pozostała na tym stadionie trybuna kryta i napis na niej. Stadion jest miejski nie tylko z powodu nazwy co jest tematem na inny wątek. Sama nazwa stadionu w tej chwili wygląda tak: Stadion Miejski "Victoria". Stadion wyremontowało i utrzymuje miasto (Mosir). Zaręczam, że wszyscy w Jaworznie i Szczakowej wiedzą i pamiętają jaka jest tradycja tego miejsca, zresztą administrację nad obiektem w Szczakowej również przejęło miasto. KONIEC TEMATU.
Co do GKSu i naszego stadionu (bo czuję się mieszkańcem miasta Jaworzna), remont stadionu po awansie kosztował zdaje się 5/7 mln zł, od tego czasu na tym obiekcie swoje mecze rozgrywało już kilkanaście drużyn, jak widać remont poczyniony wtedy właśnie z powodu awansu Szczakowianki był dość "korzystny" dla piłkarskiej okolicy - zaręczam że nie była jeszcze wymieniana murawa :) Szczerze życzę nowego stadionu zarówno dla GKSu Tychy, GKSu Katowice czy Zagłębia Sosnowiec!
mlody_kibic

Post autor: mlody_kibic »

ibiz pisze:Szczerze życzę nowego stadionu zarówno dla GKSu Tychy, GKSu Katowice czy Zagłębia Sosnowiec!
A ja wręcz przeciwnie. Mają zajebistą, klimatyczną ruinę z zajebistym sektorem gości i chciałbym go jeszcze kiedyś odwiedzić :)
niedorozwiniety

Post autor: niedorozwiniety »

Ile Cracovii na KSP ??
ksg_1946
Kontakt:

Post autor: ksg_1946 »

Co dzialo/dzieje sie pod stadionem na meczu Baltyk - Gornik?
OldboySilesia

Post autor: OldboySilesia »

Osobiście jako wychowany na naszym Estadio de Ruina w Tychach powiem że łezka się zakręciła w oku gdy graliśmy na nim ostatnie spotkanie, minął rok a jeszcze łopaty nie wbito.
Z jednej strony fajne byłoby mieć nowa arenę, większe możliwości dla klubu. Ale patrząc kibicowsko po c*** mi nowy stadion, mój może i był ruiną ale trzeba było na nim stać żeby się nie ujebać, nie przychodziły stada janków przebranych za pajacy po to żeby zwiedzić nowy obiekt, nie trudno było z niego ewentualnie wybiec jak przybywali goście. Do tego miał swój niepowtarzalny klimat który tworzyła jedyna chyba na świecie stale zamknięta trybuna zadaszona z łączką dla krów :) To samo stary stadion GieKSy i chyba najlepsza trybuna dla gości, stary stadion Pasów z torem kolarskim. Ech fajne czasy były i fajne miejsca na tej ziemi, a teraz z jednego tesco do innego reala :)
GieKSa!

Post autor: GieKSa! »

W Katowicach niestety nie ma juz trybuny da gosci
ksg_1946
Kontakt:

Post autor: ksg_1946 »

davix99 pisze:
ksg_1946 pisze:Co dzialo/dzieje sie pod stadionem na meczu Baltyk - Gornik?
Arkowcy pod brama. Kadłuby na stadionie, narazie wzajemne bluzgi,

http://www.dziennikbaltycki.pl/artykul/ ... a-material
john

Post autor: john »

http://i43.tinypic.com/34pi9er.jpg

Bałtyk dzisiaj. Na tym można zakończyć ich temat oraz ich bajki.
szakalaka

Post autor: szakalaka »

AKS Busko Zdrój- Hetman Włoszczowa

Od Nas skromna delegacja 5 osób na tym meczu. Wspiera Nas Nida Pińczów w 19 osób (w tym 1 dziewczyna). Więc Nasza liczba ogółem wynosi 24 osoby. Mega prowokacje milicyjne na każdym kroku. Nida ma swoją relację z tego meczu która pewnie się gdzieś ukaże na forum.

A.C.A.B
JerzyNieMaBiałego

Post autor: JerzyNieMaBiałego »

Są jakieś konkretne powody tak nedznej frekwencji na nowym stadionie w Gliwicach? Podobno osoby będące pierwszy raz na meczu miały darmowy wjazd?
19GKS PIAST45

Post autor: 19GKS PIAST45 »

Konkretnym powodem jest to, że dużo ludzi pracuje na 3 zmiany, i nie każdy może zerwać się z roboty, lub z kimś się zamienić, do tego dochodzi fakt że gramy praktycznie tylko w tyg, a dopiero pierwszy weekendowy mecz rozegramy w niedzielę z Olimpią Grudziądz. A z darmowym wjazdem to prawda, wczoraj z Olimpią Elbląg i w niedzielę z Olimpią G osoby które były/będą pierwszy raz przy Okrzei mają wjazd za darmo.
JerzyNieMaBiałego

Post autor: JerzyNieMaBiałego »

19GKS PIAST45 pisze:Konkretnym powodem jest to, że dużo ludzi pracuje na 3 zmiany, i nie każdy może zerwać się z roboty, lub z kimś się zamienić, do tego dochodzi fakt że gramy praktycznie tylko w tyg, a dopiero pierwszy weekendowy mecz rozegramy w niedzielę z Olimpią Grudziądz. A z darmowym wjazdem to prawda, wczoraj z Olimpią Elbląg i w niedzielę z Olimpią G osoby które były/będą pierwszy raz przy Okrzei mają wjazd za darmo.
trochę zbaczając z tematu... mógłbyś wyjaśnić mi jak odbywa się weryfikacja osób będących pierwszy raz na meczu? bo chyba nawet nasze KGB nie ma tylu informacji....
elo1312

Post autor: elo1312 »

JerzyNieMaBiałego pisze:
19GKS PIAST45 pisze:Konkretnym powodem jest to, że dużo ludzi pracuje na 3 zmiany, i nie każdy może zerwać się z roboty, lub z kimś się zamienić, do tego dochodzi fakt że gramy praktycznie tylko w tyg, a dopiero pierwszy weekendowy mecz rozegramy w niedzielę z Olimpią Grudziądz. A z darmowym wjazdem to prawda, wczoraj z Olimpią Elbląg i w niedzielę z Olimpią G osoby które były/będą pierwszy raz przy Okrzei mają wjazd za darmo.
trochę zbaczając z tematu... mógłbyś wyjaśnić mi jak odbywa się weryfikacja osób będących pierwszy raz na meczu? bo chyba nawet nasze KGB nie ma tylu informacji....
Pewnie czy maja jakies karty kibica z Piasta.
raster

Post autor: raster »

elo1312 pisze:
JerzyNieMaBiałego pisze:
Pewnie czy maja jakies karty kibica z Piasta.
W obecnym sezonie karty kibica w Gliwicach są jeszcze nieobowiązkowe i mało ludzi je wyrobiło. Weryfikacja jest bardzo prosta. Po oddaniu nowego stadionu stworzono zupełnie nową bazę danych i Ci którzy jeszcze nie byli na nowym stadionie nie figurują w tej bazie.
ODPOWIEDZ