Legendarni kibole
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
Chuliganzr
Re: Legendarni kibole
Mam pytanie do chłopaków z Ruchu mogą dokładnie opisać Hetmana? Nie chodzi mi o jednozdaniową wzmiankę a troche dłuższą notkę? Czy to prawda, że kiedyś udzielał się na Hetmanie Zamość? czemu skumał się z Ruchem i czemu chłopak nie stąd jest obecnie najważniejszą personą w tak typowo śląskiej ekipie? Pytanie bez napinki może być PW.
-
Gieksa J-no
Ja z przeciwnej strony barykady ale z tego co wiadomo to typ mieszkał w Zamościu i udzielał się na Hetmanie. Później się chyba przeprowadził na Śląsk. Jak się mylę to proszę mnie poprawić.
Czyli podrecznikowy przyklad tzw. przerzuta .. Bez napinki;)Gieksa J-no pisze:Ja z przeciwnej strony barykady ale z tego co wiadomo to typ mieszkał w Zamościu i udzielał się na Hetmanie. Później się chyba przeprowadził na Śląsk. Jak się mylę to proszę mnie poprawić.
Pytanie do Gieksiarza z Jaworzna.. jak tam teraz radza sobie Misiek , Gogo, Radar , chlopaki ze Stalego ?
Z gory dzieki
-
sam.dalla.bona
możliwe że było pare stron (czyli lat) wczesniej.halodrol pisze:z maczetami pod kasy do raczej sabra
http://i25.tinypic.com/2d10d52.jpg
http://i27.tinypic.com/2lw0g3m.jpg
(otworzyć oba i czytać jedno pod drugim)
Jestem ciekaw jakis informacji na temat 'Człowieka ' z Cracovii.Myśle ze po smierci mozna napsiac pare zdan na jego temat , moze jakas historie o nim.Czy mozna go nazwac legenda.zdanie kibicow Wisly na jego temat?
Żadne z nich legendy
Możecie ustalić w waszych ekipach ile konkretnie wyjazdów mają rekordziści? Wiem że wiele osób jeździ od lat i nie bawi się w takie statystyki ale może są osoby które choć w przybliżeniu mogą powiedzieć coś w tym temacie.
Czy ktos Wie cos o Baranskim z Cracovii - tym ktory lezal za Chorzow1993?
Legedy tarnowskiej unii to m.innymi Motor,Kuba ,Wielki
Być może już to było , ale może ktoś przybliżyć sylwetki ś.p Neo i ś.p Makosa z Cracovii ?
I jak to było z ich śmiercią ?
I jak to było z ich śmiercią ?
Dzięki panowie za odp.
Meksyk z Cracovii, może ktoś coś napisać o Nim? Jedras z Widzewa, niedawno wpad mi w ręce artykuł o Nim z Super Expresu.... Z tego co wiem gość swego czasu poważany na Widzewie...
mocart pisze:Meksyk z Cracovii, może ktoś coś napisać o Nim? Jedras z Widzewa, niedawno wpad mi w ręce artykuł o Nim z Super Expresu.... Z tego co wiem gość swego czasu poważany na Widzewie...
Co by nie powiedzieć Widzew zawsze miał szczęście do "charakternych konkretnych przywódców" ..... Jędras, wcześniej Potar, jeszcze wcześniej Bliźniak. :)
Pierwszy sprzedał na psach pół bojówki, drugi przekręcił wszystkich na kasę, a z trzeciego śmiała się cała Polska, więc przedstawiać go nie trzeba ..
można coś więcej o tym Bliźniaku ?hedans pisze:mocart pisze:Meksyk z Cracovii, może ktoś coś napisać o Nim? Jedras z Widzewa, niedawno wpad mi w ręce artykuł o Nim z Super Expresu.... Z tego co wiem gość swego czasu poważany na Widzewie...
Co by nie powiedzieć Widzew zawsze miał szczęście do "charakternych konkretnych przywódców" ..... Jędras, wcześniej Potar, jeszcze wcześniej Bliźniak. :)
Pierwszy sprzedał na psach pół bojówki, drugi przekręcił wszystkich na kasę, a z trzeciego śmiała się cała Polska, więc przedstawiać go nie trzeba ..
-
osiedlowy wirażka
Potar-czy to ten który parę lat temu pracował w Arce ?
http://www.youtube.com/watch?v=8prG-_l_5M0 od 2:07Objat pisze:można coś więcej o tym Bliźniaku ?
Ten sam.osiedlowy wirażka pisze:Potar-czy to ten który parę lat temu pracował w Arce ?
Moze ktos przyblizyc sylwetke S.P Iwana z Wisly?
-
jacy88
Moze cos na temat kogos z Apatora albo NN88 z Włókniarza? Falubaz ma jakies legendy? Polonia Bydgoszcz? O ekipach zuzlowych ciszej w tym temacie
Z legendarnych postaci na żużlu to przynajmniej w Zielonej Górze osoby najbardziej zasłużone nie przeszły jeszcze na emeryturę więc to nie czas i miejsce, aby pisac o nich w czasie przeszłym...
-
Fanatycy_Wilczaka
POLONIA BYDGOSZCZ

Na Polonię w szalu Grzegorz zaczął chodzić na początku lat 90tych. Grzechu to był kibicowski spryciarz. Już 1992 r. dał się poznać jako dobry kombinator. Polonia zdobyła mistrza Polski.
Grzegorz współinicjował działalność tzw. DL (Drobnej Lujozy z Wilczaka- nastolatkowie – fani Polonii z tej dzielnicy Bydgoszczy). Wilczakowcy zrobili flagę–trans Drobna Lujoza oraz zaczęli pro-żużlowy nurt kibiców Polonii kierować na rzeczywistość piłkarską, zainicjowali pierw zgodę z Ravią Rawicz, następnie Odrą Opole i Stomilem Olsztyn, regularnie jeździli na piłkarską kadrę narodową. DL-ka aktywnie działała w połowie lat 90tych co tu ukrywać w porównaniu do czasu dzisiejszego szalonych, dzikich kibicowsko.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AdEa90tS ... r_embedded[/youtube]
Grzegorz od około 2008 r. parał się z chorobą nowotworową. Pomimo różnych diagnoz wierzył że po prostu będzie dobrze. Miał on plany założenia rodziny. Ustatkował się, narzeczona, spokojny tryb życia. Onegdaj zagorzały fanatyk Polonii, kilka dobrych lat temu gdy zbliżył się do trzydziestki w kibicowaniu wyciszył się, choć o klubie nie zapominał.Umarł bardzo młodo, bo w wieku zaledwie 33 lat.

Na Polonię w szalu Grzegorz zaczął chodzić na początku lat 90tych. Grzechu to był kibicowski spryciarz. Już 1992 r. dał się poznać jako dobry kombinator. Polonia zdobyła mistrza Polski.
Grzegorz współinicjował działalność tzw. DL (Drobnej Lujozy z Wilczaka- nastolatkowie – fani Polonii z tej dzielnicy Bydgoszczy). Wilczakowcy zrobili flagę–trans Drobna Lujoza oraz zaczęli pro-żużlowy nurt kibiców Polonii kierować na rzeczywistość piłkarską, zainicjowali pierw zgodę z Ravią Rawicz, następnie Odrą Opole i Stomilem Olsztyn, regularnie jeździli na piłkarską kadrę narodową. DL-ka aktywnie działała w połowie lat 90tych co tu ukrywać w porównaniu do czasu dzisiejszego szalonych, dzikich kibicowsko.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AdEa90tS ... r_embedded[/youtube]
Grzegorz od około 2008 r. parał się z chorobą nowotworową. Pomimo różnych diagnoz wierzył że po prostu będzie dobrze. Miał on plany założenia rodziny. Ustatkował się, narzeczona, spokojny tryb życia. Onegdaj zagorzały fanatyk Polonii, kilka dobrych lat temu gdy zbliżył się do trzydziestki w kibicowaniu wyciszył się, choć o klubie nie zapominał.Umarł bardzo młodo, bo w wieku zaledwie 33 lat.

-
Pasiasty Kraków
Z Hutnika bandy kojarzę Pchełę, Golara, Belmondo.
Pcheła z tego co wiem sp (z 10lat pewnie już będzie).
Może ktos napisac dwa słowa o tych osobach?
Pcheła z tego co wiem sp (z 10lat pewnie już będzie).
Może ktos napisac dwa słowa o tych osobach?
Pcheła - zginął tragicznie w 1998 roku - niedawno minęło 14 lat.
Niesamowity chłopak, bardzo zaangażowany w sprawy Hutnika.
W czasach gdy każdy wyjazdowicz musiał być ultrasem i chuliganem mimo stosunkowo młodego wieku - był wzorem do naśladowania dla wielu.
Dawał się mocno we znaki kibicom innych krakowskich klubów, ale cieszył się (jak sądzę) sporym szacunkiem z ich strony, o czym świadczy obecność ich delegacji na pogrzebie.
Belmond - zginął tragicznie w 2005 roku.
Zawsze pogodny, uśmiechnięty, prawdziwa skarbnica opowieści i wspomnień kibicowskich. Podczas wyjazdów potrafił młodszym kolegom przekazać tchnienie dawnych czasów. Kibicował również AS ROMA, zazwyczaj na meczach Hutnika pojawiał się w koszulce lub charakterystycznej czapeczce włoskiego klubu. Mimo łagodnego usposobienia nie wahał się brać udziału w (jak to się teraz mówi) sportowych aspektach kibicowskiego życia.
Golara - znany tez jako Goldi, Złoty, Łysy - zginął tragicznie w 2010 roku.
Nieszablonowa postać - mimo przekroczonej czterdziestki prawie do końca czynnie uczestniczył w życiu kibicowskim (wyjazdy, turnieje). W latach 90-tych mocno związany z ruchem skinheads, podobno można odnaleźć jego wizerunek w książce "Krucjata łysogłowych". W tamtych czasach w moich oczach był facetem zawsze w pierwszej linii ataku. Pamiętam kilka starć, gdy inicjował akcję mimo przeważających sił strony przeciwnej. Miał wtedy niesamowitą petardę w ręce.
Niesamowity chłopak, bardzo zaangażowany w sprawy Hutnika.
W czasach gdy każdy wyjazdowicz musiał być ultrasem i chuliganem mimo stosunkowo młodego wieku - był wzorem do naśladowania dla wielu.
Dawał się mocno we znaki kibicom innych krakowskich klubów, ale cieszył się (jak sądzę) sporym szacunkiem z ich strony, o czym świadczy obecność ich delegacji na pogrzebie.
Belmond - zginął tragicznie w 2005 roku.
Zawsze pogodny, uśmiechnięty, prawdziwa skarbnica opowieści i wspomnień kibicowskich. Podczas wyjazdów potrafił młodszym kolegom przekazać tchnienie dawnych czasów. Kibicował również AS ROMA, zazwyczaj na meczach Hutnika pojawiał się w koszulce lub charakterystycznej czapeczce włoskiego klubu. Mimo łagodnego usposobienia nie wahał się brać udziału w (jak to się teraz mówi) sportowych aspektach kibicowskiego życia.
Golara - znany tez jako Goldi, Złoty, Łysy - zginął tragicznie w 2010 roku.
Nieszablonowa postać - mimo przekroczonej czterdziestki prawie do końca czynnie uczestniczył w życiu kibicowskim (wyjazdy, turnieje). W latach 90-tych mocno związany z ruchem skinheads, podobno można odnaleźć jego wizerunek w książce "Krucjata łysogłowych". W tamtych czasach w moich oczach był facetem zawsze w pierwszej linii ataku. Pamiętam kilka starć, gdy inicjował akcję mimo przeważających sił strony przeciwnej. Miał wtedy niesamowitą petardę w ręce.
-
Panczenista
Słyszałem, że swoistą legendą jest "Pyrek" z KS Piaseczno.
Od kilkunastu lat nie opuścił zadnego wyjazdu, nadaje rytm całości działalności kibicowskiej w Piasecznie. Ostry zawodnik z niego, ponoć od 4 lat nikt nie widział go trzeźwego.
Od kilkunastu lat nie opuścił zadnego wyjazdu, nadaje rytm całości działalności kibicowskiej w Piasecznie. Ostry zawodnik z niego, ponoć od 4 lat nikt nie widział go trzeźwego.
-
kruk_mateusz
A prop "charakternych, konkretnych przywódców" to dobrze, że Wasz listonosz jest takim kozakiem i nikt się z niego wcale nie śmieje ;- )kropek pisze:Szkoda, że nie przekazał Wam wiedzy ze słownika :)hedans pisze:
a z trzeciego śmiała się cała Polska, więc przedstawiać go nie trzeba ..
Co do POTARA to fajnie jest się wypowiadać na tematy, o których się przeczytało w necie..
Chłopak charakterny a na hajs nie przewalił, jędras (celowo z małej litery) wykręcił chorą aferę.
Chłopak charakterny a na hajs nie przewalił, jędras (celowo z małej litery) wykręcił chorą aferę.
A Pluto ze Śląska? żyje jeszczę ?.zawsze jego opowieści mnie jako dzieciaka strasznie insiprowały by wyruszać w Polskę za swoją drużyna,kręcił się też przy młodzieżowych drużynach Śląska,znał każdego utalentowanego chłopaka.
żyje, mimo, że zdrowie kiepskie to Pluto gdy jest organizowany wyjazd specem, pojawia się.gibonPL pisze:A Pluto ze Śląska? żyje jeszczę ?.zawsze jego opowieści mnie jako dzieciaka strasznie insiprowały by wyruszać w Polskę za swoją drużyna,kręcił się też przy młodzieżowych drużynach Śląska,znał każdego utalentowanego chłopaka.
-
wSzokuMarysia
Siwy ze Śląska to naprawde jakas "legenda"?
Czy w tv znow koloryzuja ?
-
butoniera
http://www.fanslask.fuckpc.com/?p=12093Siwy ze Śląska to naprawde jakas "legenda"?
Przeczytaj sobie razem z komentarzami.
-
polishpride
To prawda że za udział w filmie został pogoniony z ekipy ?
-
NicNieWidzialem
Komendant nie wie ?
Legenda kibiców Górnika Wałbrzych oraz Polonii Świdnica "Magilla" ma swój nagrobek.
http://www.gornik1946.pl/2012/07/02/mag ... -nagrobek/
http://www.gornik1946.pl/2012/07/02/mag ... -nagrobek/
-
emigrant1922
Surówa z Lecha Poznań
Dufo z Lechii Gdańsk widziany oczyma legijnych przyjaciół, warto aby każdy przeczytał wspomnienie o tym NAPRAWDĘ legendarnym kibolu:
http://forum.legionisci.com/showthread.php?t=14006
http://forum.legionisci.com/showthread.php?t=14006