Żużel 2012

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
kibicUL

Re: Żużel 2012

Post autor: kibicUL » 10.04.2012, 20:54

Klatka znajduje się(patrząć od starej) po lewej stronie, pomiędzy nową trybuną, a wieżą, a konkretnie jakieś 4-5 sektorów od niej. Na tą chwile oddzielona jest prowizorycznym płotem i wystarczy ze wleci pierwsza lepsza ekipa i moze byc ciekawie. Liczba siedzisk wynosi ok 400, ale jest jeszcze sporo miejsca na górze i na schodach. Stworzony zostal też bufor w postaci chyba 3 sektorów, a od strony nowej trybuny nic nie bylo, bo jest ona jeszcze w stanie surowym, tzn. nie ma jeszcze siedzisk. A co do przyszlości klatki, to z tego co wiem to tak ma być już cały czas, chociaż pewny w 100% nie jestem. Akustytcznie masz na myśli akustykę całego stadionu, czy akustyke z klatki?

iparts.pl
leszczynianin

Post autor: leszczynianin » 10.04.2012, 21:03

Klatka na 100% będzie powiększona, najprawdopodobniej o 1 sektor podobnej wielkości w stronę łuku. CKMu 800? Powiedziałbym, że ok. 600. Co do akustyki, to częstochowian nie było wcale słychać, a spowodowane było to na pewno mega głośną muzyką wypływającą z głośników w dniu wczorajszym, a właśnie taki był skierowany w stronę klatki więc to mogło mieć wpływ na ich doping. Z drugiej strony jak się patrzyło na ich sektor to szczególnie przy klaskaniu było widać, że bawi się 1/3. Nowe miejsce dla gości na pewno na plus dla nich jeśli chodzi o nachylenie trybun i odległości od toru, ale już na pewno przy akustyce Smoka na całym stadionie nie będzie słychać gości.

Bachusowy Fanatyk

Post autor: Bachusowy Fanatyk » 10.04.2012, 21:05

Możesz napisać jak wygląda teraz akustyka i z perspektywy klatki jak, i z perspektywy całego stadionu, Waszego młyna.
Moje posty nie przedstawiają oficjalnego stanowiska żadnej z grup kibicowskich Falubazu Zielona Góra.

buchar55 pisze:witam za parę dni IDE z kolegami na przypał :)i moje pytanie jest takie jak uciekać przed policją czy macie jakieś pomysły i triki ?:) aha jeszcze taka sprawa ze jetem najwolniejszy z kolegów wiec muszę się gdzieś schować a nie uciekać jak na szybciej i jak najdalej

częstochowa

Post autor: częstochowa » 10.04.2012, 22:10

PrawdęMówiąc pisze:
częstochowa pisze:
VJ pisze:ale osiem stów jest co nie każdy potrafi zorganizować na taką skalę.

Tyle że prawdziwych kibiców Ckm to tam jest może z 10% ;)
Rozpierdalasz mnie chłopaku. Ciekawe kiedy Wasza banda (wiadomo spod jakiego znaku) pojedzie w 800 stów na wyjazd. Nawet w Sosnowcu (60 km) mniej Was było. A więc do Włókniarza nalezy rekord wyjazdowy Częstochowy. :) Tyle w temacie
P.S. Nie jestem z Włókniarza

nie kibicuje żadnej drużynie sportowej w Częstochowie :)
A co do Rakowa ponad 900 osob prócz Sosnowca z2008 roku był jeszcze jeden wyjazd podobny ale nie wiem do końca jaki. A jaka jest najwieksza liczba wyjazdowa Włókniarza ? Pytam z ciekawości i bez żadnej napinki.

qazwsx123

Post autor: qazwsx123 » 10.04.2012, 22:36

masterfalubaz pisze:coś działo się po meczu Unia-Włókniarz?
A działo.

Supporters09

Post autor: Supporters09 » 11.04.2012, 07:42

Obrazek

krzyzacy.net

Post autor: krzyzacy.net » 11.04.2012, 09:17

Stal Gorzów - Apator Toruń

[link]
KS APATOR TORUŃ
[link]

12zawodnik.pl

Post autor: 12zawodnik.pl » 11.04.2012, 09:25

taki jeden ktos

Post autor: taki jeden ktos » 11.04.2012, 11:08

Co Ty gościu porównujesz frekwencje na stadionach piłkarskich z frekwencją na żużlu ? Wystarczy zobaczyć ile jest Klubów piłkarskich a ile Drużyn ścigających się na motorkach .

Anonymus

Post autor: Anonymus » 11.04.2012, 19:04

nie kibicuje żadnej drużynie sportowej w Częstochowie :)
A co do Rakowa ponad 900 osob prócz Sosnowca z2008 roku był jeszcze jeden wyjazd podobny ale nie wiem do końca jaki. A jaka jest najwieksza liczba wyjazdowa Włókniarza ? Pytam z ciekawości i bez żadnej napinki.
Ponad 1000 w Toruniu, ze 2 sezony temu, może 3 .
Patryk128 pisze:Siemanko mam takie pytanie czy widzieliscie moze kiedys albo i nawet teraz tyce albo kogoś znanego z cracovii albo wisły czy mieliscie stycznosc z nimi rozmawiac i jacy oni sa ???

senator kogood

Post autor: senator kogood » 11.04.2012, 19:10

pytanko do kogos z Polonii-czy Wasza oprawa została sfinansowana ze środków które otrzymaliscie od kibiców Zawiszy w zamian za wycofanie obciążających ich zeznań na psiarni? bo słyszałem że w ostatnim czasie sporo Wam kopsneli w ramach szkód zdrowotnych odniesionych przez Waszych braci a oprawka wygląda mizernie także może któryś z Waszych bonzów ukrył na czarną godzinę parę tysi? i tu drugie pytanie-jak macie zamiar zwiększyć przychody z takiej działalności ?

Bachusowy Fanatyk

Post autor: Bachusowy Fanatyk » 11.04.2012, 21:04

senator kogood pisze:pytanko do kogos z Polonii-czy Wasza oprawa została sfinansowana ze środków które otrzymaliscie od kibiców Zawiszy w zamian za wycofanie obciążających ich zeznań na psiarni? bo słyszałem że w ostatnim czasie sporo Wam kopsneli w ramach szkód [link] odniesionych przez Waszych braci a oprawka wygląda mizernie także może któryś z Waszych bonzów ukrył na czarną godzinę parę tysi? i tu drugie pytanie-jak macie zamiar zwiększyć przychody z takiej działalności ?
Nie mój cyrk i nie moje małpy ale tutaj opis całej sytuacji ze strony Polonii http://kibice.net/forum/viewtopic.php?p=755864#p755864

Odniosę się też do kłótni na temat frekwencji na żużlu i piłce.

Racja z tym, że żużel jest w zaledwie kilkunastu ośrodkach w Polsce, a piłka nożna chyba w każdej wsi i mieście. Jednak naprawdę sądzicie, że specjalnie by obejrzeć zawody żużlowe ludzie zjeżdżają się do najbliższego miasta/wsi by je obejrzeć? Jasne są typowi pasjonaci, ale ilu ich jest? Zresztą to, że piłka jest "bliżej ludzi;)" z tej perspektywy przemawia również na korzyść futbolu. Do tego kiedy sobie przypomnieliście ostatni news związany z czarnym sportem? Prawie ich nie ma. Może coś wam się obiła o uszy afera z naszym stadionem parę tygodni temu, a może trafiliście na 30 sekundowy kawałek wiadomości sportowych na tvp1 i dowiedzieliście się jakie wyniki padły w inauguracyjnej kolejce najlepszej ligi świata... Gdyby nie to, że tvp ma prawa do transmisji e-ligi i puszcza 2 mecze w niedziele co kolejkę to byście nigdzie nie usłyszeli o tym sporcie. Zresztą nawiasem mówiąc jeśli jakiś mecz jest przełożony to tvp woli puścić powtórkę meczu pucharu Polski miedzy dwoma 1 ligowymi zespołami, niż puścić transmisję na żywo. Resztę pozostawiam Wam.
Piłka nożna jest w TV wszędzie! A zwłaszcza teraz, przed euro. To też sprzyja promocji sportu. Co kolejkę macie okazję dowiedzieć kto zagra, co dzień wyniki kolejki, a na koniec podsumowanie i milion programów o kolejce. Tak jak mówiłem, o żużlu MOŻE dowiecie się jakie padły wyniki. I to tylko na tvp. Do tego każdy gra w "gałę", wystarczy żołądek owcy i 2 kamienie ;) Uprawiania żużla w takiej postaci nie ma. Jego koszta 1000 razy przewyższają nożną.
Kolejną kwestią są mecze na szczycie/derby/itp.itd.
Żużlowe areny mają zwykle około 15 tyś pojemności (ZG, Toruń, Gorzów, Tarnów,Częstochowa, Bydgoszcz, Wrocław, Gdańsk) Leszno stanowi wyjątek tu da się upchać 22-25 tyś fanów. A tymczasem w ekstraklasie: Poznań 42 tyś, Wrocław podobnie, Legia 31 tyś, Gdańsk 50tyś (?), Wisła 34.
Przy ważnych meczach zapełniają się o wiele większą ilością ludzi niż 15 tyś.
Szkoda, że średnią nie jest mediana, tylko średnia arytmetyczna.

Dopowiem, że na nogę macie o wiele niższe ceny biletów.
Ogólnie to nie ma co porównywać tych dwóch dyscyplin różnią się wszystkim poza tym, że i tu, i tu ultrasi, szalikowcy próbują coś działać. Lecz nawet tu ich pole manewru jest zupełnie inne. Przynajmniej jeśli chodzi o doping.
Moje posty nie przedstawiają oficjalnego stanowiska żadnej z grup kibicowskich Falubazu Zielona Góra.

buchar55 pisze:witam za parę dni IDE z kolegami na przypał :)i moje pytanie jest takie jak uciekać przed policją czy macie jakieś pomysły i triki ?:) aha jeszcze taka sprawa ze jetem najwolniejszy z kolegów wiec muszę się gdzieś schować a nie uciekać jak na szybciej i jak najdalej

Ueb

Post autor: Ueb » 11.04.2012, 23:16

Stal Gorzów - Apator Toruń 09.04.2012
Przed inauguracyjnym meczem z toruńskim Apatorem wyznaczyliśmy zbiórkę na Netto na Zawarciu. Godzinę przed meczem ruszamy pod stadion w około 150 osób. Policja próbuje skierować nas na chodnik, lecz na ulicy zalewa ją żółto-niebieski pochód. Jego przód niesie transparent zachęcający do przyjścia na młyn. Odpalamy race i petardy hukowe cały czas śpiewając.
Po wejściu na stadion wieszamy transparent skierowany do ustępującego prezesa o treści "Stal umocniłeś, nasz szacunek zdobyłeś". W trakcie prezentacji idzie w górę oprawa. Składała się na nią postać z megafonem podwieszona na siatce i dwuczęściowy transparent o treści "Mowa jest srebrem a doping złotem". Litery wykleiliśmy odpowiednio srebrnymi i złotymi elementami, całość uzupełniły sreberka i czarne szarfy w tle.
Tego dnia na "Jancarzu" zawisło pięć flag - ULTRAS STAL, EDWARD JANCARZ, KSSG 1947, YG '04 i KS STAL GORZÓW.
Przed meczem i w jego trakcie rozdajemy darmowy zin "Żółta Duma", dostępny jedynie na młynie, który od sezonu 2012 liczy trzy sektory. Działania zachęcające do przyjścia przynoszą zamierzony efekt i w sercu stadionu melduje się około 650 osób.
Dopingujemy przez całe spotkanie, kilka razy zachęcając stadion do zabawy. Najlepiej wychodzi nam "Gorzowska Stal", przy której bawimy się zresztą najczęściej. Machamy też dużymi flagami, które towarzyszyły nam w przemarszu na Śląską.
Tegoroczne rozgrywki rozpoczynamy w znakomitych nastrojach, teraz czas na podróż do Wrocławia. [link]
[link]

Anonymus

Post autor: Anonymus » 12.04.2012, 00:24

Bachusowy Fanatyk pisze:
senator kogood pisze:pytanko do kogos z Polonii-czy Wasza oprawa została sfinansowana ze środków które otrzymaliscie od kibiców Zawiszy w zamian za wycofanie obciążających ich zeznań na psiarni? bo słyszałem że w ostatnim czasie sporo Wam kopsneli w ramach szkód zdrowotnych odniesionych przez Waszych braci a oprawka wygląda mizernie także może któryś z Waszych bonzów ukrył na czarną godzinę parę tysi? i tu drugie pytanie-jak macie zamiar zwiększyć przychody z takiej działalności ?
Nie mój cyrk i nie moje małpy ale tutaj opis całej sytuacji ze strony Polonii http://kibice.net/forum/viewtopic.php?p=755864#p755864

Odniosę się też do kłótni na temat frekwencji na żużlu i piłce.

Racja z tym, że żużel jest w zaledwie kilkunastu ośrodkach w Polsce, a piłka nożna chyba w każdej wsi i mieście. Jednak naprawdę sądzicie, że specjalnie by obejrzeć zawody żużlowe ludzie zjeżdżają się do najbliższego miasta/wsi by je obejrzeć? Jasne są typowi pasjonaci, ale ilu ich jest? Zresztą to, że piłka jest "bliżej ludzi;)" z tej perspektywy przemawia również na korzyść futbolu. Do tego kiedy sobie przypomnieliście ostatni news związany z czarnym sportem? Prawie ich nie ma. Może coś wam się obiła o uszy afera z naszym stadionem parę tygodni temu, a może trafiliście na 30 sekundowy kawałek wiadomości sportowych na tvp1 i dowiedzieliście się jakie wyniki padły w inauguracyjnej kolejce najlepszej ligi świata... Gdyby nie to, że tvp ma prawa do transmisji e-ligi i puszcza 2 mecze w niedziele co kolejkę to byście nigdzie nie usłyszeli o tym sporcie. Zresztą nawiasem mówiąc jeśli jakiś mecz jest przełożony to tvp woli puścić powtórkę meczu pucharu Polski miedzy dwoma 1 ligowymi zespołami, niż puścić transmisję na żywo. Resztę pozostawiam Wam.
Piłka nożna jest w TV wszędzie! A zwłaszcza teraz, przed euro. To też sprzyja promocji sportu. Co kolejkę macie okazję dowiedzieć kto zagra, co dzień wyniki kolejki, a na koniec podsumowanie i milion programów o kolejce. Tak jak mówiłem, o żużlu MOŻE dowiecie się jakie padły wyniki. I to tylko na tvp. Do tego każdy gra w "gałę", wystarczy żołądek owcy i 2 kamienie ;) Uprawiania żużla w takiej postaci nie ma. Jego koszta 1000 razy przewyższają nożną.
Kolejną kwestią są mecze na szczycie/derby/itp.itd.
Żużlowe areny mają zwykle około 15 tyś pojemności (ZG, Toruń, Gorzów, Tarnów,Częstochowa, Bydgoszcz, Wrocław, Gdańsk) Leszno stanowi wyjątek tu da się upchać 22-25 tyś fanów. A tymczasem w ekstraklasie: Poznań 42 tyś, Wrocław podobnie, Legia 31 tyś, Gdańsk 50tyś (?), Wisła 34.
Przy ważnych meczach zapełniają się o wiele większą ilością ludzi niż 15 tyś.
Szkoda, że średnią nie jest mediana, tylko średnia arytmetyczna.

Dopowiem, że na nogę macie o wiele niższe ceny biletów.
Ogólnie to nie ma co porównywać tych dwóch dyscyplin różnią się wszystkim poza tym, że i tu, i tu ultrasi, szalikowcy próbują coś działać. Lecz nawet tu ich pole manewru jest zupełnie inne. Przynajmniej jeśli chodzi o doping.
A od kiedy masz te wielkie stadiony ? ;D Sczycisz się tym bardzo ?
I wcale przy ważniejszych się tak nie wypełniają, ciśnienie już spadło z początku otwarć stadionów, kiełbasiarze zwiedzili stadion to już nie przyjdą .
Patryk128 pisze:Siemanko mam takie pytanie czy widzieliscie moze kiedys albo i nawet teraz tyce albo kogoś znanego z cracovii albo wisły czy mieliscie stycznosc z nimi rozmawiac i jacy oni sa ???

tom26

Post autor: tom26 » 12.04.2012, 09:39

qazwsx123 pisze:
A działo.
Coś więcej?

elo1312

Post autor: elo1312 » 12.04.2012, 09:58

Anonymus pisze:
A od kiedy masz te wielkie stadiony ? ;D Sczycisz się tym bardzo ?
I wcale przy ważniejszych się tak nie wypełniają, ciśnienie już spadło z początku otwarć stadionów, kiełbasiarze zwiedzili stadion to już nie przyjdą .
No juz nie przyjda, bo przeciez maja Zuzel.
Obrazek BO Z KOLOROWYCH TYLKO TELEWIZORY!!

Bonjo

Post autor: Bonjo » 12.04.2012, 10:08

Bachusowy Fanatyk pisze:Żużlowe areny mają zwykle około 15 tyś pojemności (ZG, Toruń, Gorzów, Tarnów,Częstochowa, Bydgoszcz, Wrocław, Gdańsk) Leszno stanowi wyjątek tu da się upchać 22-25 tyś fanów. A tymczasem w ekstraklasie: Poznań 42 tyś, Wrocław podobnie, Legia 31 tyś, Gdańsk 50tyś (?), Wisła 34.
Lekko prostując: stadion w Częstochowie ma 17 tysięcy miejsc (dokładnie 16 850). Do tego cała korona + umieszczone co pare metrów schody i bez problemów wejdzie ~20 tysięcy. Upchać to da się nawet 25-30 tys. jak na finale w 2003 r. - choć tutaj pomogły ławki zamiast krzesełek (przed remontem).

qazwsx123

Post autor: qazwsx123 » 12.04.2012, 15:24

tom26 pisze:
qazwsx123 pisze:
A działo.
Coś więcej?
Włókniarze pogonili Leszczynian parę kilosów za Lesznem.

leszczynianin

Post autor: leszczynianin » 12.04.2012, 16:05

To wasze oficjalne info czy tak się zalogowałeś i czekałeś aż ktoś o czymś wspomni żeby się ponapinać?

qazwsx123

Post autor: qazwsx123 » 12.04.2012, 16:16

Zero napinki. Po prostu czysta prawda. Leszczynianie zaczęli rzucać kamieniami w autokary i się przeliczyli.

autor_widmo

Post autor: autor_widmo » 12.04.2012, 16:25

leszczynianin pisze:To wasze oficjalne info czy tak się zalogowałeś i czekałeś aż ktoś o czymś wspomni żeby się ponapinać?
Nie traktuj wypowiedzi przypadków osób za poważne. Nie ma żadnej oficjalnej relacji i takowa się nie powinna pojawić - dla obu stron wszystko chyba jest jasne po telefonicznych ustaleniach. Kibice Włókniarza nie zamierzają prowadzić internetowych dyskusji na takim portalu jak ten, nie mając jednocześnie wpływu na to kto się tutaj rejestruje i jakie bzdury wyposuje.
qazwsx123 pisze:Zero napinki. Po prostu czysta prawda. Leszczynianie zaczęli rzucać kamieniami w autokary i się przeliczyli.
Zluzuj zwieracze i nie pisz o czymś o czym pojęcia nie masz i znasz tylko z opowiadań. To, że mama Cię puściła na wyjazd do Leszna nie jest równoznaczne z tym, że ojciec wyraził zgodę na dyskusje na tematy poza-żużlowe. A jak masz wątpliwości do tego co napisałem to zostaw na PW swoją ksywkę i w niedzielę na meczu ktoś się do Ciebie zgłosi i zobaczymy jaki wtedy będziesz rozmowny.

PolskaPonadWszystko

Post autor: PolskaPonadWszystko » 13.04.2012, 18:37

2. kolejka Ekstraligi - 15 kwietnia 2012 (niedziela)

Apator Toruń - Wybrzeże Gdańsk (17:00)
Falubaz Zielona Góra - Unia Tarnów (17:00)
Włókniarz Częstochowa - Polonia Bydgoszcz (17:30)
Stal Rzeszów - Unia Leszno (przełożony na 29 kwietnia) (19:30)
Sparta Wrocław - Stal Gorzów Wielkopolski (przełożony na 3 maja)

2. kolejka I ligi - 15 kwietnia 2012 (niedziela)

Orzeł Łódź - Motor Lublin (15:00)
GKM Grudziądz - Ostrovia Ostrów Wielkopolski (15:00)
Lokomotiv Daugavpils - Start Gniezno (15:00)

2. kolejka II ligi - 15 kwietnia 2012 (niedziela)

KSM Krosno - Victoria Piła (14:00)
Kolejarz Rawicz - Kolejarz Opole (15:00)
ROW Rybnik - Wanda Kraków (16:00)

PolskaPonadWszystko

Post autor: PolskaPonadWszystko » 13.04.2012, 18:37

2. kolejka Ekstraligi - 15 kwietnia 2012 (niedziela)

Apator Toruń - Wybrzeże Gdańsk (17:00)
Falubaz Zielona Góra - Unia Tarnów (17:00)
Włókniarz Częstochowa - Polonia Bydgoszcz (17:30)
Stal Rzeszów - Unia Leszno (przełożony na 29 kwietnia) (19:30)
Sparta Wrocław - Stal Gorzów Wielkopolski (przełożony na 3 maja)

2. kolejka I ligi - 15 kwietnia 2012 (niedziela)

Orzeł Łódź - Motor Lublin (15:00)
GKM Grudziądz - Ostrovia Ostrów Wielkopolski (15:00)
Lokomotiv Daugavpils - Start Gniezno (15:00)

2. kolejka II ligi - 15 kwietnia 2012 (niedziela)

KSM Krosno - Victoria Piła (14:00)
Kolejarz Rawicz - Kolejarz Opole (15:00)
ROW Rybnik - Wanda Kraków (16:00)

CNZ

Post autor: CNZ » 13.04.2012, 21:54

PrawdęMówiąc pisze:
częstochowa pisze:
VJ pisze:ale osiem stów jest co nie każdy potrafi zorganizować na taką skalę.

Tyle że prawdziwych kibiców Ckm to tam jest może z 10% ;)
Rozpierdalasz mnie chłopaku. Ciekawe kiedy Wasza banda (wiadomo spod jakiego znaku) pojedzie w 800 stów na wyjazd. Nawet w Sosnowcu (60 km) mniej Was było. A więc do Włókniarza nalezy rekord wyjazdowy Częstochowy. :) Tyle w temacie
P.S. Nie jestem z Włókniarza
To pilnuj swojego podwórka !! Ty mnie też rozpierdalasz chłopaku, ciekawe ile osób z Włókniarza ma ponad 100 wyjazdów albo chociaż 50.

Anonymus

Post autor: Anonymus » 14.04.2012, 00:43

Tyle że prawdziwych kibiców Ckm to tam jest może z 10% ;)[/quote]
P.S. Nie jestem z Włókniarza[/quote]
To pilnuj swojego podwórka !! Ty mnie też rozpierdalasz chłopaku, ciekawe ile osób z Włókniarza ma ponad 100 wyjazdów albo chociaż 50.[/quote]

Spokojnie znajdziesz :D Ja jestem młody a mam 15 wyjazdów :)

psv

Post autor: psv » 14.04.2012, 12:10

CNZ pisze: To pilnuj swojego podwórka !! Ty mnie też rozpierdalasz chłopaku, ciekawe ile osób z Włókniarza ma ponad 100 wyjazdów albo chociaż 50.
Żeby zaliczyć 100 wyjazdów swojego klubu na żużlu trzeba jeżdzić z 10 lat wszędzie więc bez sensu jest porównywanie tego do ekip piłkarskich.Tak samo nie ma co porównywać liczb wyjazdowych ekip z żużla do piłkarskich,bo to raczej dwa rózne światy!

Michał***24

Post autor: Michał***24 » 15.04.2012, 14:25

około godziny 13 Gkm wpada na osiedle Olimpii w kominiarkach nie wiem kogo oni szukali o tej porze i to jeszcze w kominiarkach.Jedyna rzecza która zrobili rzucili w okno a potem po uciekali jednak najlepsze jest to ze zbiórke maja zaplanowana na godzine 15 w samym centrum miasta przy kamerach.

fc barcelona

Post autor: fc barcelona » 15.04.2012, 15:41

kolego michał nazwa ekipy pisze sie z dużej litery GKM szukali pewnie GKS doszło do czegoś mimo wszystko akcja na plus dla GKM

K.!

Post autor: K.! » 15.04.2012, 17:25

Witam, mógłby ktoś wymienić Zgody/Kosy/Układy Stali Gorzów ? ? ?

szklanka

Post autor: szklanka » 15.04.2012, 18:23

Stal Gorzów

Zgody: nie mają
układy: chyba Kotwica
kosy: Stilon Falubaz Unia Chrobry
Polish Groundhopper

Baron_FSW

Post autor: Baron_FSW » 15.04.2012, 19:55

Unia Tarnów - Sparta Wrocław
Inauguracja sezonu ligowego a co za tym idzie sezonu wyjazdowego wypadła nam w odległym Tarnowie. I choć duży kryzys przeżywa nasza- kibicowska grupa Sparty wypadało się pojawić choćby w symbolicznej liczbie. I tak byliśmy w 11 osób na sektorze gości. Część podróżowała autem, część pociągiem. Trasa bez przygód. Na meczu zaznaczamy swoją obecność, wywieszamy fanę „kadrówkę” oraz jedną „barwówkę” a także transparent upamiętniający ofiary zbrodni katyńskiej i "katastrofy" smoleńskiej. Jakiś mosiek z Mościć sądząc po koszulce- kierownik zawodów przed rozpoczęciem spotkania „prosi” o jego ściągnięcie grożąc wjazdem ochrony i przerwaniem meczu. Dosadnie olewamy go i trans wisi całe spotkanie. Gwoździem wyjazdu miała być postać Maciusia Janowskiego- nowej jaskółki, specjalnie przygotowany na jego „cześć” baner nie wchodzi jednak. Na prezentacji lecą w jego osobę złote groszówki i soczysta porcja bluzgów- sytuacja powtarza po zakończeniu meczu kiedy to maciuś- tarnowska piczka lekko się spina. Z kibicowskiego obowiązku- na sektorze ogółem ok. 70 osób z Wrocławia, Unia z oprawą i czasami z naszej perspektywy słyszalnym dopingiem.

Obrazek

-P-(FhZG)

Post autor: -P-(FhZG) » 16.04.2012, 01:02

Falubaz-Unia Tarnów

Z Tarnowa kilkunastu"małyszowców"(przynajmniej tak wyglądali na oko:)). Tego dnia wspomaga nas 25 chłopaków z Zagłębia Lubin(dzięki).
YELLOW-WHITE-GREEN

zachod

Post autor: zachod » 16.04.2012, 08:24

Pytanie do kibiców Falubazu...
Oglądałem wasz wczorajszy mecz w TV,zauważyłem sznurki idące z dołu do konstrukcji dachu,tak samo w relacji LIVE macie wpis "12:56 Oprawa kibiców zapowiada się imponująco" z fotką.
Sznurki wiszą cały mecz ewidentnie widać je w TV...Oprawy nie było,w TV nic nie pokazali,fotek też żadnych nie ma...? Coś poszło nie tak ?
-> ...:::SZCZECIN:::... <-

kibic_21_

Post autor: kibic_21_ » 16.04.2012, 09:35

wczoraj trafiamy(Zawisza) 10szt. Poloni Bydgoszcz(nie przypadkowe osoby) ktora nie dojechala do Czestochowy z powodu odwolanego meczu, stoja na tzw. Ogrodach, niektorzy z plecakami , szybka akcja i wszyscy pala wrotki ,nie podejmujac walki, nas podobna lidzba.

W piatek dostajemy cyne ze lokalny rywal jedzie wspomoc swoja zgode z Olsztyna , czekamy 2h czas ucieka ,polonistow nie widac , wiec wykonany zostal telefon do G. , odbiera mowiac ze go nie ma w tej grupie ale zaraz wysle numer do kogos kto jedzie , czego juz sie nie doczekalismy , telefonu juz tez nie odebral rowniez. szkoda braku odawagi , jechaliscie bez psow wiec mozna bylo cos wykrecic, ale czlowiek nie gora jak to mowia,spotkac sie musi :) , od nas mlody sklad.

FALUBAZ ULTRAS

Post autor: FALUBAZ ULTRAS » 16.04.2012, 12:08

zachod pisze:Pytanie do kibiców Falubazu...
Oglądałem wasz wczorajszy mecz w TV,zauważyłem sznurki idące z dołu do konstrukcji dachu,tak samo w relacji LIVE macie wpis "12:56 Oprawa kibiców zapowiada się imponująco" z fotką.
Sznurki wiszą cały mecz ewidentnie widać je w TV...Oprawy nie było,w TV nic nie pokazali,fotek też żadnych nie ma...? Coś poszło nie tak ?

Przed meczem wiatr rozwalił wiekszisc oprawy i nie mogac pokazac całej zrezygnowalismy z niej
Jedno z dwóch oficjalnych kont kibiców Falubazu

yogi1920

Post autor: yogi1920 » 17.04.2012, 17:37

POLONIA - Falubaz
Mecz z Falubazem przypadł na inauguracje ligi po powrocie do najwyższej klasy rozrywkowej. Od tego sezonu zmieniliśmy miejsce z którego prowadzony jest doping. Ze "starej prostej" przenieśliśmy się na pierwszy łuk, gdzie mamy wydzielony własny sektor. Bilety na ten sektor rozprowadzamy sami i nie musimy się martwić że komuś przeszkodzimy w oglądaniu żużla. Na meczu wystawiamy około 300 osobowy młyn. Doping dobry prowadzony przez cały mecz. Na płocie wieszamy flagi: "Ultras From Polonia", "Wilczak" "Polonia 1920 Bydgoszcz". "Fanatic" i debiutująca flage "Sp. Grzechu". Tego dnia wspomaga nas 11 osób ze Stomilu Olsztyn (dzieki !) Po meczu k**** ochroniarki szaleją, zawijają dwóch chłopaków za podpalenie flagi Falubazu. Falubaz okreslił się na 700 osob.
POLONIA BYDGOSZCZ & STOMIL OLSZTYN

szybka.akcja

Post autor: szybka.akcja » 17.04.2012, 18:16

Pytanie do Włókniarza. Jak Wasza obecna działalność ma sie do zawieszenia jej w zeszłym sezonie i stosunku Rakowa do Was? Pytanie bez napinki.

Anteek

Post autor: Anteek » 17.04.2012, 18:20

[link]
Relacja Start Gniezno - Orzeł Łódź

autor_widmo

Post autor: autor_widmo » 17.04.2012, 22:40

szybka.akcja pisze:Pytanie do Włókniarza. Jak Wasza obecna działalność ma sie do zawieszenia jej w zeszłym sezonie i stosunku Rakowa do Was? Pytanie bez napinki.
Wypadałoby Ci napisać DRUKOWANYMI LITERAMI skoro nie rozumiesz faktu (o czym pisałem w tym temacie kilkanaście dni temu), że kibice Włókniarza NIE ZAWIESZALI działalności. Takie zawieszenie dotyczyło TYLKO i WYŁĄCZNIE grupy ultras UF'04, której działanie w dotychczasowym kształcie zostało oficjalnie zakończone z dniem 23 lutego 2012. A co sobie kto o tym myśli to już jego osobista sprawa. Mam nadzieję, że wątek "zawieszenia działalności Włókniarza" nie będzie już więcej kontynuowany na tym forum.

AŁGANOV

Post autor: AŁGANOV » 17.04.2012, 23:00

kibic_21_ pisze:wczoraj trafiamy(Zawisza) 10szt. Poloni Bydgoszcz(nie przypadkowe osoby) ktora nie dojechala do Czestochowy z powodu odwolanego meczu, stoja na tzw. Ogrodach, niektorzy z plecakami , szybka akcja i wszyscy pala wrotki ,nie podejmujac walki, nas podobna lidzba.

W piatek dostajemy cyne ze lokalny rywal jedzie wspomoc swoja zgode z Olsztyna , czekamy 2h czas ucieka ,polonistow nie widac , wiec wykonany zostal telefon do G. , odbiera mowiac ze go nie ma w tej grupie ale zaraz wysle numer do kogos kto jedzie , czego juz sie nie doczekalismy , telefonu juz tez nie odebral rowniez. szkoda braku odawagi , jechaliscie bez psow wiec mozna bylo cos wykrecic, ale czlowiek nie gora jak to mowia,spotkac sie musi :) , od nas mlody sklad.
Chłopie kogo wy trafiliscie,zastanow sie sam!!!Jak mozesz pisac,ze trafiliscie Polonistow,ktorzy nie dojechali do Czestochowy z powodu odwołanego meczu skoro mecz odwołali o godzinie 16 tej.Czyli co grupa według Twojego rozumownia czekała do godziny 16tej,mimo ze mecz zaplanowany był na godzine 17.30!!!

ODPOWIEDZ