Derby Łodzi !
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
-
Re: Derby Łodzi !
Galeria uzupełniona o fotki ze zbiórki Widzewiaków pod hotelem w centrum miasta.bercik RTS pisze:Foto prosto z murawy:
[link]
Sukcesywnie dokładane będą kolejne.
[link]
-
na 10 min przed godziną zbiórki białych ze Środmieścia na placu wolności, z Bałut wyrusza ok.200 osób w poszukiwaniu Łksu na środmiejskim rewirze, troche osób pogonionych reszta osrana udaje sie na miejsce zbiórki dopiero gdy RTS jest juz na miejscu swej zbiórki. dobra oprawka ełksy żadni krwi. Ogolnie c*** nie derby i każdy ogarniety musi to przyznać
1910 > 1908
-
To ja mam takie małe pytanie do ŁKSu:
wywiesiliście kilka flag swoich rywali w tym była jedna dosyć sporych rozmiarów. Możecie wyjaśnić co to były za flagi? jakiś dzielnic?
wywiesiliście kilka flag swoich rywali w tym była jedna dosyć sporych rozmiarów. Możecie wyjaśnić co to były za flagi? jakiś dzielnic?
-
Myślałem, że dla normalnego kibica znaczenie ma liczebność młyna, a nie frekwencja na całym stadionie, czyt. ilość oglądaczy kopanej. Jak widać myliłem się.

-
Co do tego pochodu Bałut - mogę być nieobiektywny, ale gdzie oni szukali, jak na Limance już o 10 było pełno ludzi? Pół godziny później na Placu też od zarąbania., o 11 rusza pochód Piotrkowską, przez Fabryczny, potem koło budynku Trójki, nie wspominając, że potem dołącza jeszcze grupa z Barlickiego, kolejna duża?
Nie chcę tutaj negować jakichś faktów odnośnie pochodu Bałut, ale na pewno nie jest tak, że ŁKS skitrał się na Teofilowie i Retkinii, bo główna siła to akurat przymaszerowała od Piotrkowskiej, gdzie szła Limanka, Śródmieście i Stare Polesie...
Moje posty są TYLKO moją opinią i obserwacją, mogą być w c*** niekumate, mówię tylko co widziałem.
Nie chcę tutaj negować jakichś faktów odnośnie pochodu Bałut, ale na pewno nie jest tak, że ŁKS skitrał się na Teofilowie i Retkinii, bo główna siła to akurat przymaszerowała od Piotrkowskiej, gdzie szła Limanka, Śródmieście i Stare Polesie...
Moje posty są TYLKO moją opinią i obserwacją, mogą być w c*** niekumate, mówię tylko co widziałem.
-
kbls w jaki sposób ŁKS miał iść przez Fabryczny skoro szli ul. Piotrkowską, a potem policja ich wygoniła w stronę pl. Barlickiego, gdzie zbiórkę miało Stare Polesie? Gdyby faktycznie ŁKS szedł w stronę Fabrycznego, to na pewno spotkałby się z tą 200 osobową grupą Widzewa, która przyszła ul. Kilińskiego pod hotel Ambasador. Nawet mój znajomy Ełkaesiak w rozmowie ze mną potwierdził, że Widzew buszował po Śródmieściu w okolicach Placu Wolności.
ŁKS wyruszył z Placu Wolności ok. 11:20 może kilka minut później.
ŁKS wyruszył z Placu Wolności ok. 11:20 może kilka minut później.
-
Czy ktoś z widzewa napisze wreszcie ilu was było pod hotelem i wstawi dobre zdjęcie? Bo tutaj słychać, że samych Starych Bałut było 200 osób, a takto cisza. Łódzka prasa i podobno policja za to podaje, że was to w ogole było 200osob. To były same stare bałuty czy kolejna liczba z kosmosu?
Wcześniejszy nick - fcruda.
-
Bałuty&Śródmieście wyruszamy chwilę przed 11 w ponad 200 głów idąc wschodnią do jaracza po czym dalej kierujemy się pietryną dając niejednokrotnie znak o sobie. Was na mieście pojedyncze osoby widoczne , które szybko zawijają. Co do zdjęcia ciężko ogarnąć wszystkie osoby, ale ludzi od prawie galerii do kilińskiego. Tak więc nie wiem skąd i gdzie wyczytałeś , że samych Strych Bałut było 200 osób.ruda1908 pisze:Czy ktoś z widzewa napisze wreszcie ilu was było pod [link] i wstawi dobre zdjęcie? Bo tutaj słychać, że samych Starych Bałut było 200 osób, a takto cisza. Łódzka prasa i podobno policja za to podaje, że was to w ogole było 200osob. To były same stare bałuty czy kolejna liczba z kosmosu?
-
przeczytaj post jakże dobrze poinformownego typa z piotrkowa, który najwidoczniej wypowiada się w waszym imienu
Wcześniejszy nick - fcruda.
-
Siedmiu pseudokibiców Widzewa usłyszy zarzuty w związku z incydentami do jakich doszło przed wczorajszym meczem derbowym obu łódzkich drużyn - informuje Radio Łódź.
Przed południem w centrum miasta grupa ponad 200. kibiców żegnała piłkarzy Widzewa udających się na mecz derbowy z ŁKS-em. Wtedy doszło do kilku incydentów, między innymi ucierpiał policjant, który został uderzony butelką.
- Były to zatrzymania w związku z naruszeniem nietykalności bądź znieważeniem funkcjonariuszy, a w dwóch przypadkach doszło do pobicia innego kibica - wyjaśniał Adam Kolasa z łódzkiej policji.
-
Czytanie ze zrozumieniem jest widzę Ci obce. Wyraźnie jest w jego poście napisane że z Bałut wyrusza ok 200 osób w poszukiwaniach waszych kibiców ze śródmieścia zbierających się na Placu Wolności. Nigdzie nie jest napisane że w tej grupie 200 osób były tylko osoby ze Starych Bałut. Na Bałutach mamy kibiców i na Starych Bałutach, i na Nowych Bałutach i na Starym Mieście i na Radogoszczu i na Żabieńcu i na Żubardziu.ruda1908 pisze:przeczytaj post jakże dobrze poinformownego typa z piotrkowa, który najwidoczniej wypowiada się w waszym imienu
Ty się lepiej zastanów nad postem swojego kolegi pewnie rodowitego łodzianina który pisze że wasz pochód z Placu Wolności szedł na stadion MOSiR-u po trasie w okolicach Fabrycznego i daleko na wschód od Sienkiewicza. A hitem jest jak do tego pochodu w okolicach Fabrycznego dołącza ekipa ze SP która zbierała się na Pl Barlickiego
-
Ah ten internet i telewizja..
Nie eśżetka ?
Nie eśżetka ?
-
Nie było żadnej mobilizacji, poszło info, że jeśli ktoś ma ochotę pożegnać piłkarzy udających się na stadion miejski, to niech wstawi się pod hotelem o godz. 11.
200 osób pod hotelem? Osób było ze 3 razy więcej.
A i dla każdego co innego będzie żenadą. Dla mnie żenadą jest niewykorzystanie całej puli biletów wynoszącej trochę ponad 5 tys. na meczu derbowym.
200 osób pod hotelem? Osób było ze 3 razy więcej.
A i dla każdego co innego będzie żenadą. Dla mnie żenadą jest niewykorzystanie całej puli biletów wynoszącej trochę ponad 5 tys. na meczu derbowym.
-
Wokół meczu derbowego z ŁKS...
Rekordowo niska frekwencja
Derby Łodzi w święta i to wczesnym popołudniem, nie okazały się dobrym pomysłem. Na trybunach stadionu przy al. Unii zasiadło zaledwie 3900 widzów. Jeszcze nigdy w historii derby nie miały tak niskiej widowni. Przypomnijmy, że klub z al. Unii przygotował dla swoich kibiców około 5700 wejściówek, czyli rozeszło się tylko niespełna 70% z nich. Fanom Widzewa wstępu odmówiono i pewnie włodarze ŁKS teraz tego po cichu żałują, bo miejsca na sektorze gości pozostały puste.
Kibice chcieli zmotywować piłkarzy
Fani Widzewa podczas derbów Łodzi nie mogli z trybun dopingować swoich piłkarzy. Postanowili ich zatem zmotywować przed meczem. Kilkuset kibiców pojawiło się przed hotelem w centrum miasta, w którym nocowali piłkarze i pożegnali ich, gdy wyjeżdżali na stadion przy al. Unii.
-
Na meczu z Cracovią kbiców było chyba 3200,goście nie nabili frekwencji,bo ,,pasów''malo przyjechalo,porównajcie sobie zdjęcia z tego meczu i wczorajszego,gdzie tu tylko 600 osób więcej?Poza tym liczy się liczebnośc młyna...

-
Nie ma to jak walnąć kumatego posta na debiut. Prosta zasada - nie wiesz, nie pisz. Pietrynę zablokowała policja, więc odbiliśmy w lewo, dobiegliśmy prawie do Fabrycznego, dopiero potem wracaliśmy Traugutta i 6 sierpnia, skąd skręciliśmy w kierunku Barlickiego.sektorA6 pisze:Czytanie ze zrozumieniem jest widzę Ci obce. Wyraźnie jest w jego poście napisane że z Bałut wyrusza ok 200 osób w poszukiwaniach waszych kibiców ze śródmieścia zbierających się na Placu Wolności. Nigdzie nie jest napisane że w tej grupie 200 osób były tylko osoby ze Starych Bałut. Na Bałutach mamy kibiców i na Starych Bałutach, i na Nowych Bałutach i na Starym Mieście i na Radogoszczu i na Żabieńcu i na Żubardziu.ruda1908 pisze:przeczytaj post jakże dobrze poinformownego typa z piotrkowa, który najwidoczniej wypowiada się w waszym imienu
Ty się lepiej zastanów nad postem swojego kolegi pewnie rodowitego łodzianina który pisze że wasz pochód z Placu Wolności szedł na stadion MOSiR-u po trasie w okolicach Fabrycznego i daleko na wschód od Sienkiewicza. A hitem jest jak do tego pochodu w okolicach Fabrycznego dołącza ekipa ze SP która zbierała się na Pl Barlickiego
Hitem jest Twoja znajomość topografii miasta. ;)
Jak nie wiesz czemu odbiliśmy w lewo, a nie w prawo, w kierunku stadionu, to już się nie sil na odpisywanie.
-
-
-
Ze strony Widzewa żadnej mobilizacji nie było. Stowarzyszenie nic nie organizowało, dopiero kilka dni przed meczem kibice sami zorganizowali się przyjść pod hotel i pożegnać piłkarzy.

nie przesadzasz ?
kbls pisze:Pół godziny później na Placu też od zarąbania.

nie przesadzasz ?
-
pierwsza oprawa w miarę, druga bardzo słaba.
[link]
szaliki dzielone na pół, a innym to wypominaliście :)
były to flagi wydawane na 100lecie klubu, ogólnodostępne więc mógł ją zakupić każdy.kolejnekonto pisze: wywiesiliście kilka flag swoich rywali w tym była jedna dosyć sporych rozmiarów. Możecie wyjaśnić co to były za flagi? jakiś dzielnic?
[link]
szaliki dzielone na pół, a innym to wypominaliście :)
hehe, szczyt chuligaństwa zdjąć z ulicy wiszące flagi i pochwalić się tym na kibice.net :)eśżetka pisze:My tu sobie na forum gadaliśmy i kłóciliśmy się, tymczasem na ul. Wojska Polskiego jakoś pospadały z dachów kamienic derbowe flagi Widzewa...
[link]
WASZA NIENAWIŚĆ UMACNIA NASZĄ WIARĘ
-
Jeżeli twierdzisz , że wszystkie szale prute to przejrzyj wszystkie fotki .
Tak bardzo was to boli , że mieliśmy dużo więcej waszych gadżetów od was ?
I ciągle nie zrozumieliście przekazu drugiej oprawy jak widać :)
I odnośnie tych flag i transparentów to przypomnij sobie jak Twoi koledzy po szalu szczycili się transparentem ściągniętym z wiaduktu , lub uważali transparent za cenną zdobycz ( było to przy okazji ostatnich derbów i byli to chyba kibica z Górniaka )
Tak bardzo was to boli , że mieliśmy dużo więcej waszych gadżetów od was ?
I ciągle nie zrozumieliście przekazu drugiej oprawy jak widać :)
I odnośnie tych flag i transparentów to przypomnij sobie jak Twoi koledzy po szalu szczycili się transparentem ściągniętym z wiaduktu , lub uważali transparent za cenną zdobycz ( było to przy okazji ostatnich derbów i byli to chyba kibica z Górniaka )
-
Najśmieszniejsze jest to ze biali nie potrafia sie zebrac gdy nie moga obejrzec derbow i wola posadzic d*** przy telebimie , a to My robimy na spontanie spotkania w samym sercu miasta w którym nas nie ma. I jeszcze maja czelność oceniać tam nasza liczbe
-
gdzie napisałem, że wszystkie szale ? napisałem tylko, że innym to wytykaliście a sami robicie tak samo, czyżby hipokryzja ?StarePolesie pisze:Jeżeli twierdzisz , że wszystkie szale prute to przejrzyj wszystkie fotki .
[quote="StarePolesie"Tak bardzo was to boli , że mieliśmy dużo więcej waszych gadżetów od was ?[/quote]
hehe, dużo musieliście po województwie jeździć żeby te barwy zdobyć, bo tak jak już tu chłopaki napisali nas w Łodzi nie ma.
WASZA NIENAWIŚĆ UMACNIA NASZĄ WIARĘ
-
Dobra bez spinek chłopaczki ...
było nas tyle co spiker powiedzil :P (i cale zycie na krzywy ryj i c*** wam do tego)
szaliki nie były prute (bo WRW GANG zabrał sie trzymanie pozinomu na ŁKSie) a ze zakrecił sie jakis kawałek poprutego dywanu to tylko nasze nie dopatrzenie a nawet moge wam pokazac na filmiku gdzie to lezy..
barw nie palilismy bo nie chcielismy klubu wpychac na koszta ,gdzie sami hajcem nie sraja ,,barwy spalilismy pozniej
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KmhGi-J4 ... CyjhrWH58=[/youtube]
ogolnie to temat do zamkniecia
było nas tyle co spiker powiedzil :P (i cale zycie na krzywy ryj i c*** wam do tego)
szaliki nie były prute (bo WRW GANG zabrał sie trzymanie pozinomu na ŁKSie) a ze zakrecił sie jakis kawałek poprutego dywanu to tylko nasze nie dopatrzenie a nawet moge wam pokazac na filmiku gdzie to lezy..
barw nie palilismy bo nie chcielismy klubu wpychac na koszta ,gdzie sami hajcem nie sraja ,,barwy spalilismy pozniej
https://www.flickr.com/photos/125040548@N08/
-
Wszyscy spinaja sie o ogolna liczbe widzow.Wie ktos ile bylo ŁKS w mlynie? Przeciez to jest wazne a nie pikole
-
Nie zachowujcie się jak dzieci.Dwie łódzkie ekipy są w czołówce wiec nie wiem po co te płacze ,że tych tak mało ,a tamci się zebrali w za
małej liczbie......
małej liczbie......
Kibice.net -siedlisko wszelakiego zła.
-
wrwcrew pisze:Dobra bez spinek chłopaczki ...
Czy te dziecinne koszulki którymi sie tak chwaliliscie tez poszly z dymem?Grozne WRW-postrach malolatow
http://www.lksfans.pl/foto/games/2012.0 ... 8169.jpgie
Piąta od prawej strony,dolny rząd z napisem-Powtarza mi mama,powtarza mi tata, miej w sercu Widzew od małolata-koszulki wydawane bodajze do 7 roku życia.A,że te z boku sa w podobnych rozmiarach to.....faktycznie ktos musiał wjechac do przedszkola :D .
-
-
Igloopol1978 pisze:Wszyscy spinaja sie o ogolna liczbe widzow.Wie ktos ile bylo ŁKS w mlynie? Przeciez to jest wazne a nie pikole
widzisz na ŁKSie sytuacja jest specyficzna bo wczoraj cała galera to był młyn ( jednoczesnie była to ogromna wiekszosc ludzi obecnych na meczu ) , ludzi jak to nazwales 'pikoli' z prawdziwego zdarzenia policzylbys pewnie na palcach rąk , no moze jeszcze którejs z nóg. na kazdym meczu u nas wiekszosc galery stanowi kumata wiara nie zawsze chętna do spiewania ( ci ktorym zalezy na ogladaniu meczu siadają za bramką , zazwyczaj jest tam koło setki osob) wiec w młynie osob spiewajacych z szalami czasem jest np kilkadziesiat, stad tez nie zawsze dobry doping, derby zawsze sa wyjatkowe bo wtedy do spiewania wlacza sie kazdy tak tez bylo wczoraj, mam nadzieje ze troche wyjasnilem
rozumiem ze Ciebie nie dotyczy haslo no al calcio moderno, a szczytem marzen jest pojscie na mecz z biletem kupionym za 100 zł online z kartą kibica w zębach. Coz wiadomo ze kibicow ŁKS i Rts rózni przede wszystkim mentalnosc, wiec nie bede Cie juz wtajemniczal co i jak bo i tak nie zrozumiesz. Wypada Ci tylko wspolczuc ze jak przyjezdzal do was Ruch to musieliscie wjezdzac z bramą i wyłapywaliscie od wlasnego klubu zakazy , smiejac sie w tym samym czasie ze u nas przy frekwencji 5000 klub sprzedawał 2500 tys biletow, o czym wyczytywaliscie głownie w prasie. Co kraj to obyczaj.does.not.matter pisze:...
FREKWENCJA , WYNIKI , c*** NAS TO OBCHODZI
JESTEŚMY OSIEDLOWYM ELEMENTEM ŁODZI !
-
Ja już wczoraj sie wypowiadałem take zdobycze beda wieszane zawsze.Jak beda derby za rok to Widzew też wywiesi wasze szale i inne gadzety pozniej wy wywiescie znowu ale to jest nic w porownaniu stracenia własnej oprawy jeszcze na swoim stadionie i to w dniu meczu!O tym bedzie sie pamietać nawet za 15 lat to tak samo jak Widzew stracił swoją flage ale nie stracił jej na swojej stadionie także to jest też zupełnie co innego.
-
To jak gamoniu piszesz o zdobyczach to pisz też o stratach waszych bo to wychodzi na to że wy nic nie tracicie?
-
haha to moze nas oswiecisz panie wszechwiedzący , wogole nie liżacy d*** Widzewiakom gdzie stracili swoją najwieksza i najbardziej znaną flage , co oni ci tam naopowiadali ?? Jesli porownujesz strate tego ze stratą malego transparentu, notabene robionego na szybko pocisku na Rts to gratuluje
FREKWENCJA , WYNIKI , c*** NAS TO OBCHODZI
-
Nie wiedziałem, że Widzew ma tylu kibicówmore dead cops pisze: rozumiem ze Ciebie nie dotyczy haslo no al calcio moderno, a szczytem marzen jest pojscie na mecz z biletem kupionym za 100 zł online z kartą kibica w zębach. Coz wiadomo ze kibicow ŁKS i Rts rózni przede wszystkim mentalnosc, wiec nie bede Cie juz wtajemniczal co i jak bo i tak nie zrozumiesz. Wypada Ci tylko wspolczuc ze jak przyjezdzal do was Ruch to musieliscie wjezdzac z bramą i wyłapywaliscie od wlasnego klubu zakazy , smiejac sie w tym samym czasie ze u nas przy frekwencji 5000 klub sprzedawał 2500 tys biletow, o czym wyczytywaliscie głownie w prasie. Co kraj to obyczaj.
Zamknijcie rejestrację !
-
A co miało organizować stowarzyszenie? Zbiórke pod hotelem? Bez jaj.AK! pisze:Ze strony Widzewa żadnej mobilizacji nie było. Stowarzyszenie nic nie organizowało, dopiero kilka dni przed meczem kibice sami zorganizowali się przyjść pod hotel i pożegnać piłkarzy.
Tobie koleszko to chyba płacą za sianie fermentu. Kilka dni wcześniej pierdolicie o zbiórce na Ambasadorze, gdzie nie musicie nic płacić i możecie zebrać wszystkich z osiedli. Piszecie, że będzie was więcej niż nas na stadionie, a tu 600-800 osób?rts1910adw pisze:Najśmieszniejsze jest to ze biali nie potrafia sie zebrac gdy nie moga obejrzec derbow i wola posadzic d*** przy telebimie , a to My robimy na spontanie spotkania w samym sercu miasta w którym nas nie ma. I jeszcze maja czelność oceniać tam nasza liczbe
Piszesz, że żadnej mobilizacji? Na derby Łodzi, najważniejszy mecz w sezonie? To niewiem czym ty żyjesz, chyba ku*** ligą mistrzów na Widzewie jeszcze.
I nie nawijaj, że wolimy sobie postawić telebim, bo sami pozwolenia nie dostaliście i c*** zrobiliście. (De facto my też nie, ale jak widać nikt się tym nie przejął i telebim na ostatnich derbach był)
No tak musieliśmy jak widać zdarzały się szaliki fan clubów.FWC pisze:hehe, dużo musieliście po województwie jeździć żeby te barwy zdobyć, bo tak jak już tu chłopaki napisali nas w Łodzi nie ma.
No jak narazie to WRW jest postrachem nie tylko dla małolatów.krzysiekk pisze:Grozne WRW-postrach malolatow
Nie dociera chyba do Ciebie fakt, że małolat małolatowi też może skroić koszulke. Jedna czy dwie takowe znalazły sie w dywanie pośród normalnych barw.A to, że pozostałe są podobne rozmiarowo to tylko świadczy o was, że jesteście szczurami.krzysiekk pisze:Piąta od prawej strony,dolny rząd z napisem-Powtarza mi mama,powtarza mi tata, miej w sercu Widzew od małolata-koszulki wydawane bodajze do 7 roku życia.A,że te z boku sa w podobnych rozmiarach to.....faktycznie ktos musiał wjechac do przedszkola :D .
Jeszcze warto wspomnieć jedną z akcji przed derbowych, daliśmy Łodzianom wyraźny znak kto rządzi w mieście :)

[link]
WRWG ŚŻK

-
Tak więc odpowiadam - nie tylko.Lazio pisze:To na spokojnie się spytam. Czy aby ta przeplatanka na zielonym świetle pojawiła się tylko na Kozinach?

-
Odpowiadając na post "Lazio", to przeplatanki pojawiły się na większości osiedli. Tutaj zdjęcia chociażby ze Starego Polesia:
[link]
[link]
[link]
Tak samo zresztą jak specjalnie przygotowane na te derby szablony:
[link]
[link]
[link]
[link]
Tak samo zresztą jak specjalnie przygotowane na te derby szablony:
[link]
-
https://www.flickr.com/photos/125040548@N08/
-
Pojawili się na derbach goście z UltraSur ?