na Śląsku witają nas przyjacielsko, libacje alkoholowe do białego rana, w Białymstoku zazwyczaj nie kończy się na jednym dniu wspólnej imprezy z dużą ilością alkoholublaz7 pisze:Jak wyglądają stosunki Wisły Kraków z śląskimi ekipami (Ruch,Górnik,GKS,Zagłębie,Polonia)?
I jak jest teraz z Jagiellonią? neutral?
Zgody / Kosy/ Układy ...
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Zgody / Kosy/ Układy ...
-
windykator szczęścia
a Zagłębie to pewnie to z Lubina?
Wisła Strumień nie jest może żadnym fc, jednak jak GKS Jastrzębie grał w wyższej lidze wiele osób na meczach WS pojawiało się w barwach Jastrzębia, było nawet taki zdjęcie kiedyś,nie wiem czy ktoś pamięta-w młynie Wisły typ w koszulce Zawiszy i jakiś inny z szalem GKSu Jastrzębie. Kibice z Strumienia sami piszą na swojej stronie,że kiedyś utrzymywali kontakty z Jastrzębiem ale teraz są samodzielni, mają zgodę z GKS Pniówek Pawłowice.
Marna prowokacja.blaz7 pisze:Jak wyglądają stosunki Wisły Kraków z śląskimi ekipami (Ruch,Górnik,GKS,Zagłębie,Polonia)?
I jak jest teraz z Jagiellonią? neutral?
-
19ronaldinio99
chłopaki z KKSu rzeczywiście pomogli nam żeby pragnienie nas nie zżarło ale nic poza tym oficjalnego nie ma. pozdROWieniaZjadacz chleba pisze:Kosy nie ma. Kilka kontaktów ale nic na oficjalnej stopie. Dodam, że po naszym ostatnim meczu ponoć Lech zadbał by chłopaki nie wracali do Zabrza o suchym ryju ;-) ale nie miałem okazji o tym się przekonać więc może ktoś bardziej kompetentny potwierdzi/zdementuje.doping pisze:Panowie a jak to jest wlasciwie na lini Lech - Górnik? Pamietam jakas umawiana ich bitke pare lat temu i nic innego jakos od tamtego czasu nie utkwilo mi w pamieci a kontakty ekip przeciez czeste ( ta sama liga). moze byc priv jak juz bylo a ja tylko przeoczylem.
Mam pytanie co jest pomiędzy Tarnovią a Sandecją?
wiadomo że obie te ekipy maja sztame z pasami
Właśnie, całkiem ciekawe więc też się podłączę.
Czy bardziej jak między zgodą Arką i następną zgodą Polonią - czyli kosa?
Czy tak jak pomiędzy jeszcze inną zgodą Lechem i kolejną zgodą GKS Tychy - czyli "tępa kosa"?
A może ewentualnie jak pomiędzy jedną byłą zgodą Koroną Kielce i inną byłą zgodą Stalą Mielec - czyli podobno niezła sztama?
Czy bardziej jak między zgodą Arką i następną zgodą Polonią - czyli kosa?
Czy tak jak pomiędzy jeszcze inną zgodą Lechem i kolejną zgodą GKS Tychy - czyli "tępa kosa"?
A może ewentualnie jak pomiędzy jedną byłą zgodą Koroną Kielce i inną byłą zgodą Stalą Mielec - czyli podobno niezła sztama?
Zgody / Kosy/ Układy Siarki Tarnobrzeg?
Tarnovia kibicowsko przecież nie istnieje, to jak ma być ?How_AG pisze:Mam pytanie co jest pomiędzy Tarnovią a Sandecją?
-
Darek890098
Interesuje mnie klub RKS Radomsko -
Kosy- GKS Bełchatów
Zgody-czy czasem nie było jakieś rozmów z Rakowem Częstochowa ? i na czym się ta rozmowa zakończyła ?
Układy- czy kibice RKS-u rozmawiali z jakimiś ekipami na temat układu ? jeśli tak to jakie skutki wyszły z tych rozmów ?
Kosy- GKS Bełchatów
Zgody-czy czasem nie było jakieś rozmów z Rakowem Częstochowa ? i na czym się ta rozmowa zakończyła ?
Układy- czy kibice RKS-u rozmawiali z jakimiś ekipami na temat układu ? jeśli tak to jakie skutki wyszły z tych rozmów ?
RKS Radomsko miało na pewno jakieś kontakty z Naprzodem Jędrzejów
-
Darek890098
Tak ale ta zgoda już nie istnieje od pewnego czasuneo12 pisze:RKS Radomsko miało na pewno jakieś kontakty z Naprzodem Jędrzejów
RKS RADOMSKODarek890098 pisze:Interesuje mnie klub RKS Radomsko -
Kosy- GKS Bełchatów
układ/zgoda - brak
kosa - Bełchatowski GKS
z innej beczki - pertraktujemy układy z paroma ekipami w Polsce jednak wszystkie zastrasza nasz kosa z Bełchatowa i nikt sie z nami nie chce skumać - ale bedziemy szukali dalej !
Co do Rakowa przegadaliśmy cały tydzień na wspolnym wypadzie w górach jednak rozmowy zakończyły sie fiaskiem gdy po wspolnym obiedzie jedni ogladali sie na drugich kto za obiad zapłaci.
sorry ale musiałem :) bez obrazy na Bełchatowian i Częstochowian ( kolejność nie przypadkowa - alfabetyczna)
Z tego co Sobie przypominam to ONI mieli tylko uklad a nie zgodeDarek890098 pisze:Tak ale ta zgoda już nie istnieje od pewnego czasuneo12 pisze:RKS Radomsko miało na pewno jakieś kontakty z Naprzodem Jędrzejów
była zgodaprzemek82 pisze:Z tego co Sobie przypominam to ONI mieli tylko uklad a nie zgodeDarek890098 pisze:Tak ale ta zgoda już nie istnieje od pewnego czasuneo12 pisze:RKS Radomsko miało na pewno jakieś kontakty z Naprzodem Jędrzejów
nie wkręcaj chłopaka, bo naprawdę w to uwierzy...katowice... pisze:Cracovia - Górnik - z tego co słyszałem od niedawna układ anty Bielsko
Star - Widzew - oczywista kosa
Hehe, STAR=WIDZEW, jestesmy fc
-
tylko pytam
"tępa kosa" ? to dobre. Chyba wprowadziłeś do kibolskiego słownika nowe określenie relacji międzyhulsowych.. ;)wild pisze: Czy tak jak pomiędzy jeszcze inną zgodą Lechem i kolejną zgodą GKS Tychy - czyli "tępa kosa"?
zgody mają z Wisłoką i (niedawno reaktywowana) z Jagiellonią. nie jestem pewny czy z Wisłą Sandomierz mają zgodę czy układ.Marat pisze:Zgody / Kosy/ Układy Siarki Tarnobrzeg?
kosy to napewno Stalowa Wola, Stal Mielec, Resovia
z Wisła rowniez maja zgode.SoSure pisze:zgody mają z Wisłoką i (niedawno reaktywowana) z Jagiellonią. nie jestem pewny czy z Wisłą Sandomierz mają zgodę czy układ.Marat pisze:Zgody / Kosy/ Układy Siarki Tarnobrzeg?
kosy to napewno Stalowa Wola, Stal Mielec, Resovia
-
zielony1947
z tego co ja wiem to kiedyś było używane określenie "tępa kosa"tylko pytam pisze:"tępa kosa" ? to dobre. Chyba wprowadziłeś do kibolskiego słownika nowe określenie relacji międzyhulsowych.. ;)wild pisze: Czy tak jak pomiędzy jeszcze inną zgodą Lechem i kolejną zgodą GKS Tychy - czyli "tępa kosa"?
-
Yellow Horde
Siarka Tarnobrzeg:
Zgody: Jagiellonia Białystok, Wisłoka Dębica
Układ: Wisła Sandomierz
Kosy: sporo by wymieniać znając realia podkarpacia
Zgody: Jagiellonia Białystok, Wisłoka Dębica
Układ: Wisła Sandomierz
Kosy: sporo by wymieniać znając realia podkarpacia
-
Dorodny Stolec
Jak jest na lini:
Raków Częstochowa - ŁKS
Zagłębie Sosnowiec - Lechia Gdańsk
Zagłębie Sosnowiec - Miedź Legnica
Raków Częstochowa - ŁKS
RKS Radomsko - Naprzód Jedrzejów BYŁ TYLKO UKŁAD
Jakie relacje na linii Ruch Chorzów - Śląsk Wrocław ?
"17 października 2008 roku poinformowano o zakończeniu 4 z 10 ówczesnych zgód Cracovii - z Czarnymi Jasło, Koroną Kielce, Stalą Mielec i Viktorią Žižkov." z jakich powodów ?
"17 października 2008 roku poinformowano o zakończeniu 4 z 10 ówczesnych zgód Cracovii - z Czarnymi Jasło, Koroną Kielce, Stalą Mielec i Viktorią Žižkov." z jakich powodów ?
KosaxxMATxx pisze:Jakie relacje na linii Ruch Chorzów - Śląsk Wrocław ?
Zagłębie Sosnowiec - Lechia Gdańsk - KOSADorodny Stolec pisze:Jak jest na lini:
Raków Częstochowa - ŁKS
Zagłębie Sosnowiec - Miedź Legnica - neutralnie,brak cisnienia
Pierwsze pytanie to chyba elementarz...xxMATxx pisze:Jakie relacje na linii Ruch Chorzów - Śląsk Wrocław ?
A drugie - ciężko wspomagać 10 zgód ;)
-
Majcher123
Jak jest na lini
Raków Częstochowa - ŁKS
Raków Częstochowa - ŁKS
-
Chusteczka
Kiedy jeszcze Tovia coś działała to kosa.How_AG pisze:Mam pytanie co jest pomiędzy Tarnovią a Sandecją?
Kiedyś Cracovia chciała "połączyć" obie ekipy na co Tarnovia przystała, ale Sandecja zdecydowanie odmówiła.
Na dowód cytat ze stronki http://www.tarnovia88.republika.pl/history.htm
"..kolejny raz Sadeczanie przyjechali na Tovię w 40. Na tym meczu pojawiło się też 5 z Cracovii by nas "zbratać" i (wstyd się przyznać) chcięlismy (połowa) układu (w domysle miała być z tego zgoda). Na szczęscie przyjezdni na to nie przystali.."
-
lejesietequila
mozna wiedziec ile lat temu zrobiony byl ranking ekip malopol. i podkarp. na tej stronie Tovii?Chusteczka pisze:Kiedy jeszcze Tovia coś działała to kosa.How_AG pisze:Mam pytanie co jest pomiędzy Tarnovią a Sandecją?
Kiedyś Cracovia chciała "połączyć" obie ekipy na co Tarnovia przystała, ale Sandecja zdecydowanie odmówiła.
-
Chusteczka
lejesietequila pisze:mozna wiedziec ile lat temu zrobiony byl ranking ekip malopol. i podkarp. na tej stronie Tovii?Chusteczka pisze:Kiedy jeszcze Tovia coś działała to kosa.How_AG pisze:Mam pytanie co jest pomiędzy Tarnovią a Sandecją?
Niestety nie wiem.
Weźcie pod uwagę, że ta strona nie jest aktualizowana już z 10 dobrych lat więc może wszystko być wywrócone do góry nogami ;)
Co nie zmienia faktu, że bardzo przyjemnie czyta się większość opisów, stare czasy jak żywe.
-
niemowmutego
Ptaszki ćwierkają, że jakiś czas temu doszło do spotkania dwóch śląskich ekip po 20. Prawda czy farmazon?
-
gregoryy_CZ
jak jest teraz na lini Sanovia-Kapaty?
tak walka 20x20 milicja z Chorzowa spotkała się na trasie z milicją z Zabrza, a przyczyną tej awantury był spór o pierwszeństwo przejazduniemowmutego pisze:Ptaszki ćwierkają, że jakiś czas temu doszło do spotkania dwóch śląskich ekip po 20. Prawda czy farmazon?
-
obiektywny1
TS1906NH pisze:tak walka 20x20 milicja z Chorzowa spotkała się na trasie z milicją z Zabrza, a przyczyną tej awantury był spór o pierwszeństwo przejazduniemowmutego pisze:Ptaszki ćwierkają, że jakiś czas temu doszło do spotkania dwóch śląskich ekip po 20. Prawda czy farmazon?
Kolego , skoro nie wiesz to nie pisz nic! Piast Gliwice & Odra Wodzisław 20/20 30sek i wygrywa Piast . Pewnie o to mu chodziło.
Kosa. ku*** ludzie ulitujcie się, zadajecie coraz lepsze pytania.NAJda1906 pisze:Ponawiam pytanie o relacje Cracovii z Górnikiem Zabrze
pozwoliłem sobie powrócić. A więc JerzyNieMaBiałego gówno prawda to co napisałeś. Z ŁKS-em Tychami jak i Zawiszą jak najbardziej neutralnie, dawno nie było kontaktów. Natomiast ŁKS wpuścił nas na swoje sektory bodajże 2 lata wstecz jak my kiedyś ich.JerzyNieMaBiałego pisze:kosa x 4Chusteczka pisze:Zagłębie Sosnowiec - GKS Tychy
Piast Gliwice - GKS Tychy
Piast - Zawisza
Piast - ŁKS
Jak to jest między tymi ekipami ?
Piast z Tychami neutral?Ciekawe,dziwne masz rozumowanie bo Widzew,ŁKS,Lech tez wpuszczali Legie do siebie i to swiadczy o tym ze sa neutralne stosunki?
obiektywny1 pisze:TS1906NH pisze:tak walka 20x20 milicja z Chorzowa spotkała się na trasie z milicją z Zabrza, a przyczyną tej awantury był spór o pierwszeństwo przejazduniemowmutego pisze:Ptaszki ćwierkają, że jakiś czas temu doszło do spotkania dwóch śląskich ekip po 20. Prawda czy farmazon?
Kolego , skoro nie wiesz to nie pisz nic! Piast Gliwice & Odra Wodzisław 20/20 30sek i wygrywa Piast . Pewnie o to mu chodziło.
Chyba jednak o wcześniejszą wersję Górnik vs Chorzów podobno parę osób zawiniętych po bójce.