Zgody / Kosy/ Układy ...
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
Re: Zgody / Kosy/ Układy ...
Panowie a jak to jest wlasciwie na lini Lech - Górnik? Pamietam jakas umawiana ich bitke pare lat temu i nic innego jakos od tamtego czasu nie utkwilo mi w pamieci a kontakty ekip przeciez czeste ( ta sama liga). moze byc priv jak juz bylo a ja tylko przeoczylem.
RRR
-
Wątpie by Góral czy też BKS brali ich na poważnie.ST1971 pisze:jak na linii:
Goral Zywiec - Wisła Strumien
BKS Bielsko - Wisla Strumien
Z gory dzieki
-
HL64 pisze:Wątpie by Góral czy też BKS brali ich na poważnie.ST1971 pisze:jak na linii:
Z gory dzieki
Ciezko powiedziec stad wlasnie padlo moje pytanie, aby wyrazil opinie ktos bardziej poinformowany.
Mam duzy szacunek dla takich kibicow ( np wlasnie Wisla Strumien ), ktorzy utozsamiaja sie z wlasna druzyna , a nie ida na latwizne i staja sie czyims FC.
"...ludziom trzeba od podstaw wpajać, że GKS TYCHY jest najważniejszy..." Krzysztof Bizacki
-
nie zawsze stanie się czyimś FC jest pójściem na łatwizne...
-
Np. fc Nowy Targ Lechii Gdańsk.
Mam pytanie jak na linii Zawisza Bydgoszcz - Polonia Bytom/Odra Opole?
Pozdrawiam
Mam pytanie jak na linii Zawisza Bydgoszcz - Polonia Bytom/Odra Opole?
Pozdrawiam
-
Lakedaimonios pisze:ŁKS też miał kiedyś bardzo dobrą zgodę z gdynianami, a wiadomo jak jest dzisiaj.Zawsze mnie dziwiło czemu padła zgoda Arki z Zawiszą, w miare blisko, nie "przepadali" za Lechią, znałem chłopaków z Arki i Zawiszy i naprawde byli za sobą.
wiem, ale jednak zgoda Arki z Zawiszą była jakaś taka wyjątkowa, przynajmniej nam się tak w Bytomiu wydawało wtedy :), ale było mineło ... pozdrawiam
-
Czołem!
Odpowiadając na Wasze pytanie "Carpe Diem":
Zawisza Bydgoszcz - Polonia Bytom - neutralnie, przy okazji ostatniego wyjazdu bytomian na Gdańską mecz na spokojnie, bez bluzgów. Moim skromnym zdaniem z Bytomiem jest na ok.
Mój prywatny stosunek - jak najbardziej na plus - w klub z miasta, gdzie dom znalazło wielu Kresowiaków, no i przecież Niebiesko-Czerwoni to jedni z "ojców" polskiego ruchu kibicowskiego.
Zawisza Bydgoszcz - Odra Opole - nie wiem, jak jest teraz (brak kontaktów), ale kiedyś opolanie mieli zgodę z Polonią Bydgoszcz, a to na pewno nie zostało zapomniane. Ze wspomnień starszych kibiców (od razu piszę - mogło mi się coś pomieszać) pamiętam zdanie, że Oderka później próbowała znaleźć z nami kontakt i stworzyć coś na wzrór dzisiejszych dziwnych "układów", ale nasi się nie zgodzili - ichniejsza zgoda z BKS-em już wtedy nie trwała, ale to na pewno miało mimo wszystko decydujący wpływ na odmowę.
@Rycho - bo była w pewien sposób magiczna - wszakże nawet w naszej historii ruchu kibicowskiego można wyczytać, że swoistą "kropką nad i" powstania na Zawiszy zorganizowanego na dzisiejszy wzór ruchu kibicowskiego był przyjazd Arkowców na mecz ich drużyny do Bydgoszczy.
Myślę, że trochę rozjaśniłem i cieszę się, że w końcu mogłem odpowiedzieć na pytanie "Carpe Diem", bo ciągle mu kasowali posty. ;-)
poZdro!
Odpowiadając na Wasze pytanie "Carpe Diem":
Zawisza Bydgoszcz - Polonia Bytom - neutralnie, przy okazji ostatniego wyjazdu bytomian na Gdańską mecz na spokojnie, bez bluzgów. Moim skromnym zdaniem z Bytomiem jest na ok.
Mój prywatny stosunek - jak najbardziej na plus - w klub z miasta, gdzie dom znalazło wielu Kresowiaków, no i przecież Niebiesko-Czerwoni to jedni z "ojców" polskiego ruchu kibicowskiego.
Zawisza Bydgoszcz - Odra Opole - nie wiem, jak jest teraz (brak kontaktów), ale kiedyś opolanie mieli zgodę z Polonią Bydgoszcz, a to na pewno nie zostało zapomniane. Ze wspomnień starszych kibiców (od razu piszę - mogło mi się coś pomieszać) pamiętam zdanie, że Oderka później próbowała znaleźć z nami kontakt i stworzyć coś na wzrór dzisiejszych dziwnych "układów", ale nasi się nie zgodzili - ichniejsza zgoda z BKS-em już wtedy nie trwała, ale to na pewno miało mimo wszystko decydujący wpływ na odmowę.
@Rycho - bo była w pewien sposób magiczna - wszakże nawet w naszej historii ruchu kibicowskiego można wyczytać, że swoistą "kropką nad i" powstania na Zawiszy zorganizowanego na dzisiejszy wzór ruchu kibicowskiego był przyjazd Arkowców na mecz ich drużyny do Bydgoszczy.
Myślę, że trochę rozjaśniłem i cieszę się, że w końcu mogłem odpowiedzieć na pytanie "Carpe Diem", bo ciągle mu kasowali posty. ;-)
poZdro!
-
Polonia-Zawisza: neutralnie, po stronie PB jest duża sympatia i szacunek do Zawiszaków
Odra-Zawisza: ze strony OKSu obecnie neutral, dużo osób z Odry darzy sympatią Zetkę, czasem widują się na meczach w Lubinie, ze strony Zawiszy to już różnie, są osoby pozytywnie nastawione do Odry ale są też osoby nastawione negatywnie
Odra-Zawisza: ze strony OKSu obecnie neutral, dużo osób z Odry darzy sympatią Zetkę, czasem widują się na meczach w Lubinie, ze strony Zawiszy to już różnie, są osoby pozytywnie nastawione do Odry ale są też osoby nastawione negatywnie
-
Z Odrą kiedyś dawno dawno temu było ok
Była nawet przyśpiewka
Hulali w Opolu i pili jabole Zawisza Lech Poznań i Odra Opole ...
Była nawet przyśpiewka
Hulali w Opolu i pili jabole Zawisza Lech Poznań i Odra Opole ...
ZAWISZA 4EVER
-
ST1971 pisze:HL64 pisze:Wątpie by Góral czy też BKS brali ich na poważnie.ST1971 pisze:jak na linii:
Z gory dzieki
Ciezko powiedziec stad wlasnie padlo moje pytanie, aby wyrazil opinie ktos bardziej poinformowany.
Mam duzy szacunek dla takich kibicow ( np wlasnie Wisla Strumien ), ktorzy utozsamiaja sie z wlasna druzyna , a nie ida na latwizne i staja sie czyims FC.
No to widać że nie wiesz jak było. Kiedyś robili podchody i chcieli być FC pewnych ekip ale wiadomo , tak jak napisal ktoś że nikt ich nie bierze na poważnie i po prostu olali ich.
-
Kosy nie ma. Kilka kontaktów ale nic na oficjalnej stopie. Dodam, że po naszym ostatnim meczu ponoć Lech zadbał by chłopaki nie wracali do Zabrza o suchym ryju ;-) ale nie miałem okazji o tym się przekonać więc może ktoś bardziej kompetentny potwierdzi/zdementuje.doping pisze:Panowie a jak to jest wlasciwie na lini Lech - Górnik? Pamietam jakas umawiana ich bitke pare lat temu i nic innego jakos od tamtego czasu nie utkwilo mi w pamieci a kontakty ekip przeciez czeste ( ta sama liga). moze byc priv jak juz bylo a ja tylko przeoczylem.
SGL
-
Wisła Strumień była / jest FC GKS Jastrzębie ? O to chodzi ?
c*** z podpisem
-
Odra kiedyś miała zgodę z Zawiszą, ale nie pamiętam czy było to przed zgodą z Polonią Bydgoszcz, czy po.
-
Z Odrą mielismy zgode od początku lat 80-tych, natomaiast zerwanie na początku lat 90-tych. Zgoda Odry z Polonią to sezon 94/95 koniec zgody po meczu Zawisza - Odra zakonczonym awanturą w 1998r (jezeli sie myle niech ktos mnie poprawi).fannn pisze:Odra kiedyś miała zgodę z Zawiszą, ale nie pamiętam czy było to przed zgodą z Polonią Bydgoszcz, czy po.
NIEBIESKO - CZARNE KAPUŚCISKA
-
Jak wyglądają stosunki Wisły Kraków z śląskimi ekipami (Ruch,Górnik,GKS,Zagłębie,Polonia)?
I jak jest teraz z Jagiellonią? neutral?
-
Mecz się zbliża i nie wiemy jak się przyszykować? :)blaz7 pisze:Jak wyglądają stosunki Wisły Kraków z śląskimi ekipami (Ruch,Górnik,GKS,Zagłębie,Polonia)?
-
na Śląsku witają nas przyjacielsko, libacje alkoholowe do białego rana, w Białymstoku zazwyczaj nie kończy się na jednym dniu wspólnej imprezy z dużą ilością alkoholublaz7 pisze:Jak wyglądają stosunki Wisły Kraków z śląskimi ekipami (Ruch,Górnik,GKS,Zagłębie,Polonia)?
-
a Zagłębie to pewnie to z Lubina?
-
Wisła Strumień nie jest może żadnym fc, jednak jak GKS Jastrzębie grał w wyższej lidze wiele osób na meczach WS pojawiało się w barwach Jastrzębia, było nawet taki zdjęcie kiedyś,nie wiem czy ktoś pamięta-w młynie Wisły typ w koszulce Zawiszy i jakiś inny z szalem GKSu Jastrzębie. Kibice z Strumienia sami piszą na swojej stronie,że kiedyś utrzymywali kontakty z Jastrzębiem ale teraz są samodzielni, mają zgodę z GKS Pniówek Pawłowice.
-
Marna prowokacja.blaz7 pisze:Jak wyglądają stosunki Wisły Kraków z śląskimi ekipami (Ruch,Górnik,GKS,Zagłębie,Polonia)?
-
chłopaki z KKSu rzeczywiście pomogli nam żeby pragnienie nas nie zżarło ale nic poza tym oficjalnego nie ma. pozdROWieniaZjadacz chleba pisze:Kosy nie ma. Kilka kontaktów ale nic na oficjalnej stopie. Dodam, że po naszym ostatnim meczu ponoć Lech zadbał by chłopaki nie wracali do Zabrza o suchym ryju ;-) ale nie miałem okazji o tym się przekonać więc może ktoś bardziej kompetentny potwierdzi/zdementuje.doping pisze:Panowie a jak to jest wlasciwie na lini Lech - Górnik? Pamietam jakas umawiana ich bitke pare lat temu i nic innego jakos od tamtego czasu nie utkwilo mi w pamieci a kontakty ekip przeciez czeste ( ta sama liga). moze byc priv jak juz bylo a ja tylko przeoczylem.
-
Mam pytanie co jest pomiędzy Tarnovią a Sandecją?
wiadomo że obie te ekipy maja sztame z pasami
Tysiące Mil Morskich z Arką w sercu!
-
Właśnie, całkiem ciekawe więc też się podłączę.
Czy bardziej jak między zgodą Arką i następną zgodą Polonią - czyli kosa?
Czy tak jak pomiędzy jeszcze inną zgodą Lechem i kolejną zgodą GKS Tychy - czyli "tępa kosa"?
A może ewentualnie jak pomiędzy jedną byłą zgodą Koroną Kielce i inną byłą zgodą Stalą Mielec - czyli podobno niezła sztama?
Czy bardziej jak między zgodą Arką i następną zgodą Polonią - czyli kosa?
Czy tak jak pomiędzy jeszcze inną zgodą Lechem i kolejną zgodą GKS Tychy - czyli "tępa kosa"?
A może ewentualnie jak pomiędzy jedną byłą zgodą Koroną Kielce i inną byłą zgodą Stalą Mielec - czyli podobno niezła sztama?
-
-
Tarnovia kibicowsko przecież nie istnieje, to jak ma być ?How_AG pisze:Mam pytanie co jest pomiędzy Tarnovią a Sandecją?
-
Interesuje mnie klub RKS Radomsko -
Kosy- GKS Bełchatów
Zgody-czy czasem nie było jakieś rozmów z Rakowem Częstochowa ? i na czym się ta rozmowa zakończyła ?
Układy- czy kibice RKS-u rozmawiali z jakimiś ekipami na temat układu ? jeśli tak to jakie skutki wyszły z tych rozmów ?
Kosy- GKS Bełchatów
Zgody-czy czasem nie było jakieś rozmów z Rakowem Częstochowa ? i na czym się ta rozmowa zakończyła ?
Układy- czy kibice RKS-u rozmawiali z jakimiś ekipami na temat układu ? jeśli tak to jakie skutki wyszły z tych rozmów ?
-
RKS Radomsko miało na pewno jakieś kontakty z Naprzodem Jędrzejów
,,Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań" - Gilbert Keith Chesterton
-
Tak ale ta zgoda już nie istnieje od pewnego czasuneo12 pisze:RKS Radomsko miało na pewno jakieś kontakty z Naprzodem Jędrzejów
-
RKS RADOMSKODarek890098 pisze:Interesuje mnie klub RKS Radomsko -
Kosy- GKS Bełchatów
układ/zgoda - brak
kosa - Bełchatowski GKS
z innej beczki - pertraktujemy układy z paroma ekipami w Polsce jednak wszystkie zastrasza nasz kosa z Bełchatowa i nikt sie z nami nie chce skumać - ale bedziemy szukali dalej !
Co do Rakowa przegadaliśmy cały tydzień na wspolnym wypadzie w górach jednak rozmowy zakończyły sie fiaskiem gdy po wspolnym obiedzie jedni ogladali sie na drugich kto za obiad zapłaci.
sorry ale musiałem :) bez obrazy na Bełchatowian i Częstochowian ( kolejność nie przypadkowa - alfabetyczna)
-
Z tego co Sobie przypominam to ONI mieli tylko uklad a nie zgodeDarek890098 pisze:Tak ale ta zgoda już nie istnieje od pewnego czasuneo12 pisze:RKS Radomsko miało na pewno jakieś kontakty z Naprzodem Jędrzejów
-
była zgodaprzemek82 pisze:Z tego co Sobie przypominam to ONI mieli tylko uklad a nie zgodeDarek890098 pisze:Tak ale ta zgoda już nie istnieje od pewnego czasuneo12 pisze:RKS Radomsko miało na pewno jakieś kontakty z Naprzodem Jędrzejów
-
nie wkręcaj chłopaka, bo naprawdę w to uwierzy...katowice... pisze:Cracovia - Górnik - z tego co słyszałem od niedawna układ anty Bielsko
Star - Widzew - oczywista kosa
-
Hehe, STAR=WIDZEW, jestesmy fc
-
"tępa kosa" ? to dobre. Chyba wprowadziłeś do kibolskiego słownika nowe określenie relacji międzyhulsowych.. ;)wild pisze: Czy tak jak pomiędzy jeszcze inną zgodą Lechem i kolejną zgodą GKS Tychy - czyli "tępa kosa"?
-
zgody mają z Wisłoką i (niedawno reaktywowana) z Jagiellonią. nie jestem pewny czy z Wisłą Sandomierz mają zgodę czy układ.Marat pisze:Zgody / Kosy/ Układy Siarki Tarnobrzeg?
kosy to napewno Stalowa Wola, Stal Mielec, Resovia
-
z Wisła rowniez maja zgode.SoSure pisze:zgody mają z Wisłoką i (niedawno reaktywowana) z Jagiellonią. nie jestem pewny czy z Wisłą Sandomierz mają zgodę czy układ.Marat pisze:Zgody / Kosy/ Układy Siarki Tarnobrzeg?
kosy to napewno Stalowa Wola, Stal Mielec, Resovia
-
Łowca pisze: była zgoda
Nie prawda. Był układ.
Podobnie jak wyżej. Nie mają zgody tylko układ. Po cholerę piszecie głupoty jak nie wiecie dokładnie?bednar pisze:
z Wisła rowniez maja zgode.
.
-
z tego co ja wiem to kiedyś było używane określenie "tępa kosa"tylko pytam pisze:"tępa kosa" ? to dobre. Chyba wprowadziłeś do kibolskiego słownika nowe określenie relacji międzyhulsowych.. ;)wild pisze: Czy tak jak pomiędzy jeszcze inną zgodą Lechem i kolejną zgodą GKS Tychy - czyli "tępa kosa"?
-
Siarka Tarnobrzeg:
Zgody: Jagiellonia Białystok, Wisłoka Dębica
Układ: Wisła Sandomierz
Kosy: sporo by wymieniać znając realia podkarpacia
Zgody: Jagiellonia Białystok, Wisłoka Dębica
Układ: Wisła Sandomierz
Kosy: sporo by wymieniać znając realia podkarpacia
-
Jak jest na lini: