Kibice w UK

Informacje ze światowych trybun

Moderator: Automoderation

ODPOWIEDZ
Lerek

Post autor: Lerek »

Chciałbym się dowiedzieć skąd mógłbym zakupić te książki wcześneij wymienione: "Red Army" i tą drugą bo w internecie nie moge znależć :/

A i jak ktoś zna jakiś sklep z albo strone z fajnymi angielskimi ubraniami to byłbym wdzięczny gdyby podał, bo zajarałem się stylem CASUAL :D:D
iparts.pl
Peter McCalister ojciec
ban

Post autor: Peter McCalister ojciec »

Moze tu coś znajdziesz http://www.col.com.pl/

Wiem ze oni robią bluzy dla Polish Lions

http://www.col.webd.pl/Forum/viewtopic.php?t=292
noonelikesus

Post autor: noonelikesus »

Lerek pisze:Chciałbym się dowiedzieć skąd mógłbym zakupić te książki wcześneij wymienione: "Red Army" i tą drugą bo w internecie nie moge znależć :/

A i jak ktoś zna jakiś sklep z albo strone z fajnymi angielskimi ubraniami to byłbym wdzięczny gdyby podał, bo zajarałem się stylem CASUAL :D:D
Slabo szukales :wink:
Te ksiazki sa np. http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_ss_b/2 ... s=red+army+
pozycja 6 i 7
stone island

Post autor: stone island »

Po meczu Derby-Southampton(widziałem urywki na SKY SPORT),kibice Derby wysypali sie na boisko(Derby wygrało w karnych),mam pytanie w zwiazku z tym,czy Derby zapłaci jakas kare?Przeciez w UK za wbiegniecie na boisko jest kara 1000Ł,czy beda jakies sankcje indywidualne?Ma ktos jakies fotki?
Na WEMBLEY Derby-WBA,pewno przyjedzie ich po 30 tys na nowe Wembley.
Peter McCalister ojciec
ban

Zeby w Anglii ta kara była tak rygorystyczna to by nikogo na meczach nie było bo zdarza się czasem ze bardzo duzo osob wybiega z radosci, ale jezeli oni nie robią niczego złego to nie zostaną ukarani.
weasel

Post autor: weasel »

noonelikesus pisze:
Lerek pisze:Chciałbym się dowiedzieć skąd mógłbym zakupić te książki wcześneij wymienione: "Red Army" i tą drugą bo w internecie nie moge znależć :/

Slabo szukales :wink:
Te ksiazki sa np. http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_ss_b/2 ... s=red+army+
pozycja 6 i 7
sa tez na stronie Cass'a Pennant'a, widzialem je tez na stoiskach przed kazdym meczem West Ham
charcerzyk

Post autor: charcerzyk »

Ktoś będzie się wybierał na ewentualne mecze Legii Warszawa z walijskim zespołem Llaneli a potem z Blackburn Rovers?

Oczywiście pod warunkiem, że Llaneli pokona Wilno, a potem Legia Walijczyków.

Puchar Intertoto
Zaglebie

Post autor: Zaglebie »

Witam. Od pewnego czasu mieszkam w Londynie i chcialem sie wybrac na jakis mecz. Ale na taki Arsenal czy chociażby Tottenham wiekszosc ma karnety wiec ciezko bylo by sie dostac. Wiec mam takie pytanie do tych co sa w Ladynie smigaja na jakies meczyki. Jest jakas szansa dostania sie na mecz ekip z Premiership :?: Czy potrzeba karnet :?: I jesli potrzeba karnet to czy na sektor dla przyjezdnych jest szansa sie dostac. Najlepiej to jaies ogolne informacje gdzie najlatwiej zalapac sie na meczyk. Pozdrowki dla emigrantow
charcerzyk

Hej Zaglebie

https://eticketing.co.uk/whufc/default.aspx

Np. na West Ham bardzo łatwo kupisz bilet on line. ok 35 f bilecik, przysylaja Ci do domku i jest ok. Placisz karta.
slawek

Post autor: slawek »

Na Fulham czy Tottenham powinieneś dostać bilety bez większych problemów, jeśli mecz nie jest z drużyną z "wielkiej czwórki". Chociaż kilkaset biletów na mecz Tottenham - Chelsea trafiło do ogólnej sprzedaży. Na Chelsea czy Arsenal raczej trzeba mieć membership, ale na mecze z niżej notowanymi drużynami bilety można dostać. Zazwyczaj nałatwiej kupić (do tego są często tańsze) bilety na wczesne fazy FA Cup i Carling Cup oraz fazy grupowej Ligi Mistrzów czy pucharu UEFA. Na wyjazdy trzeba mieć membership, chociaż to się opłaca, średnio około Ł40 na sezon i spora szansa na bilety na mecze wyjazdowe i mecze na szczycie. Na Chelsea membersi mają Ł5 zniżki na pojedyncze bilety. Karnety kosztują różnie, na Chelsea od 650 do 1150 funtów i nie można ich dostać bo jest za dużo chętnych. Z karnetem masz oczywiście wszystkie mecze u siebie i największe możliwości jeśli chodzi o wyjazdy. Najlepiej posprawdzaj strony internetowe poszczególnych klubów. Bilety trafiają do sprzedaży miesiąc lub lub dwa przed meczem i na ogół w dniu meczu można liczyć tylko na zwroty lub koników.

Pozdrawiam
charcerzyk

Hej Chłopcy w Londynie... Gdzie oglądacie mecz Polski z Azerami??
Dziś 5 pm
My w Klubie Polonia w Richmond

Z Londynu na mecz z Azerbejdżanem
fanatyk1906

Post autor: fanatyk1906 »

Northampton, Wellingborough bardzo duzo sympatykow Cracovii:) Mozna rowniez zobaczyc fanatykow Lecha poznan oraz Legii Warszawa.Co do angielskich ekip to wraz z kumplami bylismy na Tottenhamie na meczu z Blacburn.Z tego co widze to nie tylko ja i moji znajomy kibicujemy temu klubowi.Jezeli ktos by chcial od nastepnego sezonu chodzic na mecze tej drozyny to czekam na wiadomosc.Moze jakas wieksza grupa by sie uzbierala;)
PawelTHFC

Post autor: PawelTHFC »

Nareszcie widze ze coraz wiecej polskich fanow Spurs sie pojawia.
Ja kibicuje temu klubowi od dwoch sezonow.Staram sie w miare mozliwosci regularnie bywac na meczach.Mysle ze bylby to dobry pomysl zgrac sie i stworzyc jakas wieksza grupe polskich fanow Spurs tu na emigracji w UK.Na White Hart Lane mam jak to sie mowi rzut beretem :) Tylko 10 minut na piechote :D
totalcontrol
Kontakt:

Post autor: totalcontrol »

JĘDKER REALISTA „CZAS NA PRAWDĘ''
2007-06-29

Koncert promujący płyte Jędkera do tego gościnie zagra Popek, Pomidor i Kali. Jak zawsze dobra hardkorowa impreza

http://londynek.net/wydarzenia/event?ev_id=2104704
akai88

Post autor: akai88 »

jak wygląda sprawa z Ruchem Kibicowskim w Coventry i czy dużo polaków tam chodzi na mecze. Pozdrawiam liczę na konkretną odpowiedź
Inter

Post autor: Inter »

1 sierpnia MU - Inter na Old Trafford. Bilety od 10 funtów juz dostepne na necie. Nie lada okazja, zwlaszcza za te pieniadze...
ponio
Moderator

Post autor: ponio »

Jest może jakiś forumowicz,który siedzi w Aberdeen?
azw

Post autor: azw »

A ja mam 2 takie pytania dotyczace ogolnie ekipy z Luton czy maja jakies swoje kosy bo z tego co wiem to chyba jest z Wattford i na jakie mecze w tym sezonie najlepiej sie wybrac?

Jedzie moze ktos na mecz Legii z Blackburn jezeli oczywiscie Legia dostanie sie do 3 rundy??
sab

Post autor: sab »

Ja mam zamiar się wybrać do Blackburn z Leeds mam niedaleko.
Peter McCalister ojciec
ban

azw pisze:A ja mam 2 takie pytania dotyczace ogolnie ekipy z Luton czy maja jakies swoje kosy bo z tego co wiem to chyba jest z Wattford i na jakie mecze w tym sezonie najlepiej sie wybrac?

Jedzie moze ktos na mecz Legii z Blackburn jezeli oczywiscie Legia dostanie sie do 3 rundy??
Niestety Luton akurat spadło i nie spotka się z Watford. Ale jest Millwall :)

Luton ma niezłą ekipe jak na ich warunki. Na mecze chodzi po 10 tys. ludzi na wyjazdy jezdzi od 100 do 1000 kibiców. Na Evertonie w tamtym sezonie było ich chyba 2500 ( FA CUP ). Na Millwall napewno bedzie ich duzo. To samo Leyton Orient. Dobrą ekipe ma rowniez Nottingham Forest i Swansea. Meczem godnym polecania jest jeszcze spotkanie z Leeds wiec nudno nie bedzie :wink:
azw

Post autor: azw »

Wielki Dzieki
Yaguarundi

Post autor: Yaguarundi »

ponio pisze:Jest może jakiś forumowicz,który siedzi w Aberdeen?
Ja niedawno wróciłem, o co chodzi?
Mondeo

Post autor: Mondeo »

maja pisze:Czy jest jakis forumowicz z Southend-on-sea ?
Witam.Obecnie jestem w Southend On Sea
ponio
Moderator

Post autor: ponio »

Yaguarundi pisze:
Wybieram sie za niecale dwa tygodnie i posiedze tam dluzszy czas.Chcialem sie dowiedziec jak tam wyglada sytuacja pod wzgledem kibicowskim w tym miescie.Poza tym zawsze mozna byloby przy piwku to obgadac.Jak cos to prw.
Peter McCalister ojciec
ban

Aberdeen to chyba jedna z 3 głównych ekip na Reprezentacji Szkocji. Nawet próbują Ultrasować. Lewacki klub.
Gazor

Post autor: Gazor »

a jak wygląda sytuacja kibicowska klubu Barnet FC? grają bodaj w 5 lidze :wink: z tego co się orientuje to nie lubią się z Leyton Orient
Prezes

Post autor: Prezes »

Gazor pisze:a jak wygląda sytuacja kibicowska klubu Barnet FC? grają bodaj w 5 lidze :wink: z tego co się orientuje to nie lubią się z Leyton Orient
graja w League 2
Grabiszynska2003

Post autor: Grabiszynska2003 »

Mala ekipa z Londynu

Barnet: BUGS (Barnet Urban Gorillas)
Yaguarundi

Post autor: Yaguarundi »

ponio pisze:
Yaguarundi pisze:
Wybieram sie za niecale dwa tygodnie i posiedze tam dluzszy czas.Chcialem sie dowiedziec jak tam wyglada sytuacja pod wzgledem kibicowskim w tym miescie.Poza tym zawsze mozna byloby przy piwku to obgadac.Jak cos to prw.
Napisze na forum, może ktoś inny również skorzysta.
W Aberdeen jest jeden liczący się klub piłkarski, mianowicie Aberdeen Football Club (AFC). Posiada ładny (lecz w porównaniu z np. Celtic Arena nikły stadion), zlokalizowany jest około 200m od Morza Północnego, w pobliżu znajduje sie park Wictorii (ciekawostka: Nie ma ani jednego drzewa), który to park jest tak naprawde małym pasmem górskim i z najwyższego szczytu można co nieco zobaczyć, trybun jak i meczu. Co do kibiców Aberdeen, to ich szczyt "hools" to fakt że posiadają jakieś tam falgi. Klimat kibicowski podczas meczu to dno. Doping spontaniczny, zakaz palenia papierosów (duża grzywna), zakaz przeklinania w sektorze rodzinnym (również duża). Podczas spotkania nie można stać (oprócz goli i sytuacji podbramkowych), po kilkukrotnym upomnieniu - grzywna i wylot ze stadionu. Podczas meczu na szczycie z Celticiem, fani obu drużyn nie wchodzili sobie w drogę, zero krzywych spojrzeń itd. Sektor przyjezdny od AFC oddziela tasiemka owinięta o poręcz schodów. Poziom kibicowski w jakimś tam stopniu rekompensuje poziom gry piłkarzy. Co do Polskich hools, to niestety nie uświadczyłem ani jednego, chodź troche kumatego. Widziałem jedną vlepke Bałtyku. Ogólnie mało tam Polaków (uwierz że to dobrze). W wakacje troche przybędzie zapewne. Ja już jak napisałem wczesniej jestem w Nowej Hucie, ale tęsknie za tym klimatem, morze, klify, ogromny port itd....
Aha, większość, nazwijmy to kumatszych kibiców od tych z AFC, to w 98% kibice rugby. Ale to i tak odpowiednik np. Amici Wronki.

Jak coś jeszcze masz to pytaj.
pracisław

Post autor: pracisław »

Czy ktoś orientuje sie co tam z ekipą Leeds Utd. ??
Chodzi mi o historie ekipy,czasy dzisiejsze itd.
Słyszałem ze nie mają przyjaciół w całej Anglii.
herbata

Post autor: herbata »

przechadzalem sie dzisiaj po port Gallanach w polnocnej Szkocji ,w barwach i musze przyznac ze wzbudzilo to lekkie zainteresowanie wsrod tubylcow heeh
piotrek43

Post autor: piotrek43 »

Siemka :D Mam do was 2 pytanka.
1. Kto ma lepsza ekipe?? ManUtd czy West Ham???
2. Wiecie z kim West Ham ma zgody i kosy???
ODPOWIEDZ