Zgody / Kosy/ Układy ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

Robertus1929

Re: Zgody / Kosy/ Układy ...

Post autor: Robertus1929 » 10.02.2012, 17:12

Kibicowsko zawsze w Gdyni gówno mieliscie do powiedzenia kałubku. Po meczach kitraliscie szale w gacie, i jazda do domu. Wyjątkiem były autobusy na Witomino i Obłuże, które potrafiliscie zapełnić całe. Gnilismy lata w trzeciej lidze, podczas gdy wy graliscie w pierwszej, i powinienes wiedzieć, że ruch kibicowski na meczach Bałtyku tworzyli sledzie, dopiero potem zaczęła się tworzyć grupa, która z Arką się nie utożsamiała, a wyłącznie z Bałtykiem. Skoro więc jestes z tamtej ekipy, i pamiętasz te lata, to powinienes pamiętać, że wasze barwy na miescie były nie do wychwycenia. Jedyne miejsca gdzie można było was spotkać, i mieliscie cos do powiedzenia to była częsc Witomina i Krawiecka. O ile można mówić o tym, że mieliscie cos do powiedzenia, bo i tak zawsze tam wpadalismy i dostawaliscie regularny w p******. Zapytaj kolegów z Krawieckiej czy Witawy, nie będę tutaj rzucał ksywami. Nie rozpędzaj się więc, i nie karm farmazonami młodszych kibiców, którzy tych czasów nie pamiętają. A jeżeli masz wątpliwosci czy nie pamiętasz, to wypytaj kolegów, z lat 80 tych.

iparts.pl
buakaw pramuk

Post autor: buakaw pramuk » 10.02.2012, 22:55

Nie chce się tu wpierdalać którejkolwiek ze stron ale chyba każdy w miarę ogarnięty kibic w Polsce wie że największą kosą Bałtyku jest Arka a z Lechią to obecnie total neutral.

Vicky

Post autor: Vicky » 10.02.2012, 23:21

Pytałem, bo wprawdzie wiem co jest największą kosą dla Arki , czyli Lechia, a co do Bałtyku nie byłem pewien , stąd te pytanie. Bałtyk to taka ekipa raczej zapomniana w dzisiejszych czasach.

KadlubBG

Post autor: KadlubBG » 11.02.2012, 00:31

macias pisze:Trochę się zagalopowałes kolego.Z twojego postu można wywnioskować ze nasza przewaga nad wami uwidoczniła się po awansie Arki do ekstraklasy co jest bzdurą bo już pod koniec lat 90tych mieliście mało do powiedzenia na mieście,nie pojawialiście się u siebie na derbach itp.Pamiętam derby czy to przy Olimpijskiej czy to przy Ejsmonda gdzie potrafiliscie się zebrać w kilkaset szala ale to był początek i połowa lat 90tych póznij już tylko w dół.
p.s nazwy klubów piszemy z dużej litery
Baltyk nigdy nie mial przewagi liczebnej w Gdyni, ale byly momenty w ktorych sie prezentowalismy niezle. Pamietam do dzis baraz z Piastem Gliwice 1 lipca 1987 roku, wygralismy 2:0, awans do ekstraklasy i caly stadion wypelniony po brzegi spiewal 'sto lat'. Moze mi powiesz, ze to wasi ludzie spiewali Baltykowi 100 lat?

Tak zgodze sie z Toba, ze do polowy lat 90-ych prezentowalismy sie duzo lepiej, niz do tego co dzialo sie pozniej.

Pod koniec lat 90-ych raz nie pojawilismy sie na derbach, de facto granych na naszym stadionie, ale wy byliscie na papierze w roli gospodarza. Wasz zarzad zadecydowal o nie wpuszczeniu nas na stadion. Byly za to tamtego dnia jakies akcje z partyzantki i polowanie na waszych na miescie, ale nie bede sie wypowiadal wiecej w tym temacie bo w nich nie uczestniczylem i to znam jedynie z opowiesci.

A sam koniec lat 90-ych to nastapila to juz agonia spowodowana obsuwaniem sie klubu do lig regionalnych, urzad miasta byl nam wrogi i do dzis jest, musielismy grac na bocznej murawie swojego macierzystego stadionu na ktorym przezylismy piekne chwile. Sporo kibicow Baltyku poprzerzucalo sie na wasza strone, bo mysleli, ze w ten sposob siebie dowartosciuja. Pomimo wielu upokorzen klub nie umarl, trzy lata powrocilismy na szczebel ogolnopolski, a wiesz czemu? Bo trzy lata temu w zarzadzie zasiedli kibice i dzieki temu klub sie odrodzil. Jest nas malo w Gdyni, ale jestesmy i nasza spolecznosc tworza w duzym procencie szalikowcy z tamtych lat.

Gdy wy graliscie w trzeciej lidze 20 lat temu, to wasze frekwencje byly momentami nawet gorsze od naszych. Bylo was ledwie po 300-400 osob czasami.

KadlubBG

Post autor: KadlubBG » 11.02.2012, 00:35

Vicky pisze:Pytałem, bo wprawdzie wiem co jest największą kosą dla Arki , czyli Lechia, a co do Bałtyku nie byłem pewien , stąd te pytanie. Bałtyk to taka ekipa raczej zapomniana w dzisiejszych czasach.
Nie ma kosy na linii Baltyk - Lechia. To juz sprawa indywidualna czy ktorys z kibicow jednej ze stron nienawidzi drugiej. Bym powiedzial, ze ogolnie jest zobojetnienie.

Vicky

Post autor: Vicky » 11.02.2012, 00:39

Oki, dzięki za odpowiedź i życzę powodzenia na scenie kibicowskiej jak i ligowej

pimpek dręczyciel

Post autor: pimpek dręczyciel » 11.02.2012, 08:10

Kadłub odnośnie kosy na linii Bałtyk-Lechia to ona była, jest i będzie. Nie jest ona na takim samym poziomie jak z Arką, ale mimo wszystko jest.

mario1977

Post autor: mario1977 » 11.02.2012, 11:08

Jakie stosunki na linii Ostrovia - Górnik Konin , Ostrovia - ŁKS , KKS Kalisz - Widzew ?

zbedna napinka

Post autor: zbedna napinka » 11.02.2012, 11:38

KadlubBG pisze:
Vicky pisze:Pytałem, bo wprawdzie wiem co jest największą kosą dla Arki , czyli Lechia, a co do Bałtyku nie byłem pewien , stąd te pytanie. Bałtyk to taka ekipa raczej zapomniana w dzisiejszych czasach.
Nie ma kosy na linii Baltyk - Lechia. To juz sprawa indywidualna czy ktorys z kibicow jednej ze stron nienawidzi drugiej. Bym powiedzial, ze ogolnie jest zobojetnienie.
Nie powinienes wypowiadac sie za Lechie,to ze wy nie chcecie kosy z Lechia nie znaczy ze Lechia ma takie samo zdanie o was.Wiadomo ze nie jestescie dla nich zadnym przeciwnikiem ale zapewne gdyby spotkali gdzies wasza grupe nie przeszli by obojetnie,pozatym ktos kiedys tanczyl w sukience dla Lechii ;-)

KadlubBG

Post autor: KadlubBG » 11.02.2012, 12:20

zbedna napinka pisze:
KadlubBG pisze:
Nie powinienes wypowiadac sie za Lechie,to ze wy nie chcecie kosy z Lechia nie znaczy ze Lechia ma takie samo zdanie o was.Wiadomo ze nie jestescie dla nich zadnym przeciwnikiem ale zapewne gdyby spotkali gdzies wasza grupe nie przeszli by obojetnie,pozatym ktos kiedys tanczyl w sukience dla Lechii ;-)
Pewnie nie przeszli by obojetnie gdyby nasze grupy sie natknely, ale w mojej ocenie jest raczej zobojetnienie, bo nas nie jest duzo, a poza tym oni najbardziej nie trawia Arki.

patriota85

Post autor: patriota85 » 11.02.2012, 13:25

mario1977 pisze:Jakie stosunki na linii Ostrovia - Górnik Konin
Jedni i drudzy to FC Lecha.Z tym, że Górnik twierdzi, że ekipa Górnika, a FC Lecha z Konina to osobne grupy i tylko pojedyncze osoby działają w obu grupach.

Pokerface

Post autor: Pokerface » 11.02.2012, 15:06

patriota85 pisze:
mario1977 pisze:Jakie stosunki na linii Ostrovia - Górnik Konin
Jedni i drudzy to FC Lecha.Z tym, że Górnik twierdzi, że ekipa Górnika, a FC Lecha z Konina to osobne grupy i tylko pojedyncze osoby działają w obu grupach.

Ostrovia to fc Lecha.
Górnik jest samodzielną ekipą.
Ostrovia i Górnik mają od dawna pozytywne relacje, ale nic więcej.

Averno

Post autor: Averno » 11.02.2012, 15:20

Kadlub a jakie obecnie zgody na Bałtyk. Bo przez te lata juz sie pogubilem, zakonczyla sie z Leborkiem, byla/jest z Kotwica, cos tam z Wegrami.
Jakie sa obecnie zgody czy uklady Baltyku?

Zarlacz

Post autor: Zarlacz » 11.02.2012, 15:41

A co do Baltyku, jakie sa obecne stasunki z Olimpia Grudziadz? wiem ze jakis czas temu Baltyk wspomagal Olimpie (chyba rok temu) i nawet podczas akcji skroili pare szali.

KadlubBG

Post autor: KadlubBG » 11.02.2012, 20:24

Averno pisze:Kadlub a jakie obecnie zgody na Bałtyk. Bo przez te lata juz sie pogubilem, zakonczyla sie z Leborkiem, byla/jest z Kotwica, cos tam z Wegrami.
Tak prawde mowiac do konca nie wiem jak jest z ukladami, gdyz wypadlem juz troche z tych klimatow. Dzis jestem juz spokojny z racji wieku ;) choc tez ciekawia mnie czasem te sprawy, ale bardziej by o tym sobie poczytac.

Z Leborkiem padla zgoda jesienia. Obecnie z tego co mi wiadomo to jest jedynie uklad z Kotwica Kolobrzeg i znajomosci z Ferencvarosem Budapest, czasem na meczach Wegrow wieszane sa nasze flagi. Byc moze sa jeszcze jakies uklady, ale nie rozmawialem ostatnio z chlopakami z wiary, wiec trudno mi powiedziec.

Co do Grudziadza to byl jakis chwilowy uklad, ale chyba go juz nie ma.

Fanatyk!

Post autor: Fanatyk! » 11.02.2012, 20:37

KadlubBG pisze:
Averno pisze:Kadlub a jakie obecnie zgody na Bałtyk. Bo przez te lata juz sie pogubilem, zakonczyla sie z Leborkiem, byla/jest z Kotwica, cos tam z Wegrami.
Tak prawde mowiac do konca nie wiem jak jest z ukladami, gdyz wypadlem juz troche z tych klimatow. Dzis jestem juz spokojny z racji wieku ;) choc tez ciekawia mnie czasem te sprawy, ale bardziej by o tym sobie poczytac.

Z Leborkiem padla zgoda jesienia. Obecnie z tego co mi wiadomo to jest jedynie uklad z Kotwica Kolobrzeg i znajomosci z Ferencvarosem Budapest, czasem na meczach Wegrow wieszane sa nasze flagi. Byc moze sa jeszcze jakies uklady, ale nie rozmawialem ostatnio z chlopakami z wiary, wiec trudno mi powiedziec.

Co do Grudziadza to byl jakis chwilowy uklad, ale chyba go juz nie ma.
Z Kotwicą układ na pewno tylko układ ? Hmm z tego co mi wiadomo to bardziej zgoda
Zapomniałeś dodać o waszych kolejnych wielkich braciach z pod znaku "h" z kartuz czyli Cartusi

masisLG

Post autor: masisLG » 11.02.2012, 21:19

"Z Kotwicą układ na pewno tylko układ ? Hmm z tego co mi wiadomo to bardziej zgoda"

Była zgoda. Pamiętam mecz Lechia - Kotwica jeszcze w III lidze, w sektorze gości wisiała flaga Bałtyku. Co do relacji Lechia - Bałtyk kosa jest jednak ze znacznie mniejszym ciśnieniem po obu stronach niż na Arkę
"...zdobywając górkę jak warowny gród gdzie się hańbą okrył wróg..."

Fanatyk!

Post autor: Fanatyk! » 11.02.2012, 21:40

masisLG pisze:"Z Kotwicą układ na pewno tylko układ ? Hmm z tego co mi wiadomo to bardziej zgoda"

Była zgoda. Pamiętam mecz Lechia - Kotwica jeszcze w III lidze, w sektorze gości wisiała flaga Bałtyku. Co do relacji Lechia - Bałtyk kosa jest jednak ze znacznie mniejszym ciśnieniem po obu stronach niż na Arkę
Teraz to nawet mają flagę zgodową Bałtyk - Kotwica

Black

Post autor: Black » 12.02.2012, 10:59

Niezły cyrk z tą vlepką ;) Herb KP i SSA, nie wydaje mi się żeby Lechia coś takiego wydała ;)

Wracając do tematu to może ktoś opisać Hetmana Zamość w zakresie zgód, kos i układów?

Tadzik

Post autor: Tadzik » 12.02.2012, 11:28

Kolego Robertus1929 mam wrazenie ze na sile probujesz cos pokazac i za duzo mowisz o tym "Bałtyku". A co do KadlubBG skoncz skoro nie masz nic do powiedzenia i nie zaczynaj zbednej polemiki. Na dzien dzisiejszy nic sie nie zmienilo, zgoda z Kotwica i z Ferencvarosem, szczegolnie KC.

Tadzik

Post autor: Tadzik » 12.02.2012, 11:32

A co do Lechii to chyba kazdy kto mysli samodzielnie wie jak jest miedzy nami i nic sie nie zmienia od lat, takze nie siac fermentu.

KaczorDonald1930

Post autor: KaczorDonald1930 » 12.02.2012, 17:50

Kotwica i Ferencvaros - Zgoda

Cartusia - Fan Club

Proste i przejrzyste .

1.1

Post autor: 1.1 » 12.02.2012, 19:51

Jak wygląda sytuacja na linii Elana - Widzew ? Wczoraj byłem w Toruniu. I po tym co widziałem , co działo się na mieście. Ta zabawa Widzewiakow , Ruchu i Jezioraka. Race , litry Wódki , catering itd. Na prawdę gościna Elanowców robi wrażenie.

1.9.1.0

Post autor: 1.9.1.0 » 12.02.2012, 19:56

1.1 pisze:Jak wygląda sytuacja na linii Elana - Widzew ? Wczoraj byłem w Toruniu. I po tym co widziałem , co działo się na mieście. Ta zabawa Widzewiakow , Ruchu i Jezioraka. Race , litry Wódki , catering itd. Na prawdę gościna Elanowców robi wrażenie.
WFCG ma uklad z Elaną tyle z oficjalnej srony , lecz nikt nikomu nie zabrania posiadania prywatnych kontaktów :)
Obrazek

Zupełnie Zielony.

Post autor: Zupełnie Zielony. » 12.02.2012, 20:07

FANATYCY pisze:GÓRNIK KONIN-nie jest żadnym fc LECHA.Górnik działa sam,i jest samodzielną ekipą.
A fc to są ludzie którzy nie mają nic wspólnego z GÓRNIKIEM i jeżdżą na Lecha jako fc Konin.
I proszę nie mylić tych pojęć.
Było już o tym jakiś czas temu pisane.
Jeśli jak twierdzisz nie jesteście fc Lecha to można was juz tylko wrzucic do jednego wora z Dyskobolią i Amicą! Czyli kibicami których Lech olewa i nie traktuje poważnie. Wszak nie macie z Lechem ani zgody ani układu, ani nie jesteście ich (jak twierdzisz fc)...
Za stary już jestem na internetowych bajarzy tworzących alternatywną rzeczywistość!
Spadam z tego forum!
Adminów proszę o usunięcie tego konta!

Pokerface

Post autor: Pokerface » 12.02.2012, 20:27

Zupełnie Zielony. pisze: Jeśli jak twierdzisz nie jesteście fc Lecha to można was juz tylko wrzucic do jednego wora z Dyskobolią i Amicą! Czyli kibicami których Lech olewa i nie traktuje poważnie. Wszak nie macie z Lechem ani zgody ani układu, ani nie jesteście ich (jak twierdzisz fc)...
Mówiąc o stosunkach Lecha Poznań i Górnika Konin trzeba przeanalizować ostatnie kilkanaście lat. Wcześniej osoby z Górnika wspierały Lecha dobrymi liczbami w Poznaniu, Lech robił to samo w Koninie. To były czasy, gdzie nie funkcjonowały zgody w dzisiejszym znaczeniu. Choćby ze względu na tamte czasy, między tymi dwiema ekipami nie ma żadnych spinek. Osoby z Lecha, Górnika i fc Konin znają się i nie wchodzą sobie w drogę. Podsumowując Górnik Konin nie jest fc Lecha.

czajnik

Post autor: czajnik » 12.02.2012, 21:08

Czy zdarzało się, że kibice Gornika Konin byli w swoich barwach grupą na meczu Lecha w przeciągu ostatnich 5 lat ? Bo słyszałem, że tak było w Chorzowie na finale PP Ruch-Lech (ktoś pisał o tym na tym forum) ...
Nasze są miasta, miasteczka, wsie i osady !!! Widzew Łódź

Viclav

Post autor: Viclav » 12.02.2012, 22:36

A jak wyglądają relacje na linii Górnik Konin - Dyskobolia? Bo kiedyś te ekipy się wspierały, ale odległe czasy już.
Totalny neutral?
Obrazek"Jesteś sterem, białym żołnierzem!" Beata KozidrakObrazek

Piston

Post autor: Piston » 13.02.2012, 22:43

Czy istnieją wciąż układy na linii Polonia Bydgoszcz - Włókniarz Częstochowa oraz Polonia Bydgoszcz - Petra Płock. W pierwszym wypadku w ostatnim sezonie chyba ani razu dane ekipy nie wspomagały się ?

BydgoskiPatriota

Post autor: BydgoskiPatriota » 14.02.2012, 16:02

Piston pisze:Czy istnieją wciąż układy na linii Polonia Bydgoszcz - Włókniarz Częstochowa oraz Polonia Bydgoszcz - Petra Płock. W pierwszym wypadku w ostatnim sezonie chyba ani razu dane ekipy nie wspomagały się ?
Oficjalnie układ między Polonią a Włókniarzem wciąż istnieje. W ostatnim sezonie częstochowianie mieli zawieszoną działalność pod względem organizacyjnym.
Układu pomiędzy Polonią a Petrochemią nigdy nie było. Nadal utrzymywane są prywatne kontakty, chociaż w mniejszym stopniu niż wcześniej.
Polonia znaczy Polska

Pinkus

Post autor: Pinkus » 14.02.2012, 16:24

. Zgoda ze Stilonem Gorzów

Pozytywne stosunki z fanami Stilonu utrzymywały się do połowy lat 90-tych. Do zgody doszło przy okazji pierwszej wizyty kibiców ZKS-u w Głogowie. Potem przyszła kolej na wyjazd do Gorzowa, co zaowocowało umocnieniem wzajemnych stosunków poprzez bardzo dobre przyjęcie głogowian przez kibiców Stilonu. Jedzenie, trunki z odpowiednią zawartością, wiadomo jak to się odbywa. Wszystko układało się pomyślnie, co wieńczyły wspólne wyjazdy na obie ekipy (gorzowianie wspierali nas we Wrocławiu na Śląsku, my jechaliśmy z nimi na Gwardię Koszalin, Amicę Wronki i Miedź Legnica) czy tak symboliczne kwestie jak śpiewy "Stilon - Chrobry, dwa bratanki i do piwa i do szklanki". W kolejnym sezonie to Chrobry jako pierwszy gościł u przyjaciół. Kilku fanów MZKS-u wybrało się na Ziemię Lubuską już na kilki dni przed samym meczem. Doszło do pierwszego pogorszenia kontaktów. Co prawda alkohol znów polał się strumieniami, ale gościna w ogólnym rozumieniu tego słowa pozostawiała wiele do życzenia. Nadszedł okres, który miał ogromny wpływ na obustronne relacje. Fani z Gorzowa dowiedziawszy się, że w Głogowie można kupić dosyć tanio materiał na flagi, skorzystali z okazji, wysyłając jednemu z głogowian pieniądze na jego zakup. Gdy okazało się, że niebieski materiał jest nie do zdobycia, kwota została z powrotem odesłana. Stilon twierdził, że jej nie otrzymał. Całą sytuacja spowodowała, że stosunki na linii Chrobry-Stilon pogorszyły się diametralnie. Wojna wisiała w powietrzu, a wszyscy tylko oczekiwali na przyjazd fanów ZKS-u do Głogowa. To nastąpiło 20 maja 1995 roku. Dzień decydował o przyszłości gorzowsko-głogowskiej zgody. W ekipie Chrobrego doszło do pewnych podziałów - jedni wyrażali chęć utrzymania sztamy, drudzy byli odmiennego zdania, chcąc przyjąć Stilonowców "po męsku". Przy Wita Stwosza zjawiło się ok. 30 gorzowian. W trakcie trwania pierwszej części spotkania było spokojnie. Bomba wybuchła w przerwie. Była nią sytuacja, która zadecydowała o dalszych wydarzeniach, jakie rozegrały się jeszcze tego dnia. Fani Stilonu postawili warunek - zwrot pieniędzy do 80 minuty meczu. W przeciwnym razie kosa. Skończyło się na tym drugim. Dosyć ostra wymiana posiadanych flag i zaczęło się. Z obu stron poleciały bluzgi. Dwóch kibiców Chrobrego przeskoczyło przez ogrodzenie i skubnęło największą i najlepszą fanę ZKS-u, którą po chwili odzyskała mieszające się we wszystko policja. Na 10 minut przed końcem pojedynku z płotu znikają barwy Chrobrego, co było wyraźnym sygnałem tego, jak chciano pożegnać gości. Ci jednak w wyniki interwencji wiadomych służb zostali wpakowani do pojazdów i wywiezieni na dworzec, skąd odjeżdżali w kierunku Kostrzyna. Zgoda Chrobrego Głogów ze Stilonem Gorzów przeszła do historii.

za pośrednictwem: CHROBRY FANATYK nr 2

MOŻNA COŚ WIĘCEJ NA TEN TEMAT JAK TĄ ZGODĘ ODNOWIONO??
Dodam że nie jestem z tamtej strony Polski a chciałbym się dowiedzieć jak ją odnowiono...

Viclav

Post autor: Viclav » 14.02.2012, 21:41

Jak jest ze zgodą Stali Mielec - Iskra Kielce? W Mielcu są dwie ekipy, które działają całkowicie na oddzielny rachunek, czy kibice piłkarscy chodzą też na szczypiorniaka?
Obrazek"Jesteś sterem, białym żołnierzem!" Beata KozidrakObrazek

GKMGRUDZIADZ

Post autor: GKMGRUDZIADZ » 14.02.2012, 23:08

VerbaVeritatis pisze:Włókniarz miał też zgodę z Grudziądzem? GKM chyba? ale nie jestem pewien.. Ta zgoda dalej istnieje?
Włókniarz miał zgodę z GKM'em, zgoda trwała trochę ponad 10 grubych lat, aktualnie zgody nie ma

\G/liwice48

Post autor: \G/liwice48 » 14.02.2012, 23:32

Pamiętam że kiedyś Włókniarz miał układ lub zgode z Naprzodem Jędrzejów czy to wciąż aktualne?
NASZE SERCA I PIĘŚCI BIJĄ DLA GÓRNIKA! NIE MA LITOŚCI DLA PRZECIWNIKA!

Armia Krajowa

Post autor: Armia Krajowa » 14.02.2012, 23:34

Było,ale się skończyło..miałem nawet fotkę jak gościli na moim stadionie,tylko nie moge znależć w tych folderach.

TYLKO DYSKOBOLIA

Post autor: TYLKO DYSKOBOLIA » 15.02.2012, 11:33

Viclav pisze:A jak wyglądają relacje na linii Górnik Konin - Dyskobolia? Bo kiedyś te ekipy się wspierały, ale odległe czasy już.
Totalny neutral?
Nie mielismy ze soba do czynienia od paru dobrych lat.
Gdyby jednak spotkal w Grodzisku kibica w barwach Gornika Konin to... pogadalbym z nim przy piwie, bo sam dobrze pamietam jak ojciec na mecze zakladal mi szalik Gornika a ja nie mialem pojecia o co chodzi hehe.
Wice Mistrz Polski 2003 ; 2005
Zdobywca Pucharu Polski 2005 ; 2007

nieznajomy_89 pisze: co do Rakowa to z moich zródeł informacji na tym wyjeżdzie było 1/2 bądz 2/4 malolatów

CMV'91

Post autor: CMV'91 » 15.02.2012, 20:14

TYLKO DYSKOBOLIA pisze:
Viclav pisze:A jak wyglądają relacje na linii Górnik Konin - Dyskobolia? Bo kiedyś te ekipy się wspierały, ale odległe czasy już.
Totalny neutral?
Nie mielismy ze soba do czynienia od paru dobrych lat.
Gdyby jednak spotkal w Grodzisku kibica w barwach Gornika Konin to... pogadalbym z nim przy piwie, bo sam dobrze pamietam jak ojciec na mecze zakladal mi szalik Gornika a ja nie mialem pojecia o co chodzi hehe.
A czy Górnik Konin wspierał was kiedyś, tak jak np. wy ich na finale PP z Amicą?
Mówisz Warszawa Myślisz Legia

TYLKO DYSKOBOLIA

Post autor: TYLKO DYSKOBOLIA » 15.02.2012, 23:19

Konkretnego meczu i liczb Ci nie podam w kazdym razie kilka starszych osob do dzisiaj wspomina melanze na terenie naszego miasteczka.
Wice Mistrz Polski 2003 ; 2005
Zdobywca Pucharu Polski 2005 ; 2007

nieznajomy_89 pisze: co do Rakowa to z moich zródeł informacji na tym wyjeżdzie było 1/2 bądz 2/4 malolatów

8xl

Post autor: 8xl » 16.02.2012, 16:39

Mam pytanie, jaka jest najstarsza, trwająca do dziś zgoda w Polsce?

Adik

Post autor: Adik » 16.02.2012, 16:41

Cracovia - Polonia Warszawa.
Obrazek
KAWAŁ C.H.U.J.A

Zablokowany