Zgody / Kosy/ Układy ...
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
Pewniaczek
Re: Zgody / Kosy/ Układy ...
Witam!
Mam pytanie ,dzisiaj bylem w Lublinie i widzialem na miescie vlepki,napisy i barwy Motoru.Niby Zaglebie Lublin ma nowy stadion,ludzi ,Ekstraklase,ale na miescie w Lublinie ani slychu,ani nic o nic.O co chodzi?Czy Zaglebie Lublin nie ma nic do powiedzenia do Motoru Lublin?Strasznie jest to zastanawiajace,bo w TV widzialem,ze Zaglebie u siebie nawet w mlynie( nie mylic osob z trybun) troche jest!Czy jest kosa na lini Motor Lublin - Zaglebie Lublin?
Mam pytanie ,dzisiaj bylem w Lublinie i widzialem na miescie vlepki,napisy i barwy Motoru.Niby Zaglebie Lublin ma nowy stadion,ludzi ,Ekstraklase,ale na miescie w Lublinie ani slychu,ani nic o nic.O co chodzi?Czy Zaglebie Lublin nie ma nic do powiedzenia do Motoru Lublin?Strasznie jest to zastanawiajace,bo w TV widzialem,ze Zaglebie u siebie nawet w mlynie( nie mylic osob z trybun) troche jest!Czy jest kosa na lini Motor Lublin - Zaglebie Lublin?
Te prowokacje juz przestaja być zabawne...
-
szczęściarz
post roku!Pewniaczek pisze:Witam!
Proponuję zamknąć temat albo banować na ip takie okazy :)
Slaba prowokacja.
-
Palenie Zabija
Zagłębie to FC Motoru,dlatego na mieście nie widziałeś barw,ani napisów.!Pewniaczek pisze:Witam!
JP! AGD! RTV! PDK!
-
Trzeba Ich Lać
hehePewniaczek pisze:Witam!
-
PiroHRK'01
Czy Legioniści nadal mają zgodę z Juve???Bo od jakiegoś czasu już nie słychać dla nich pozdrowień z Żylety.
I
I
-
Pewniaczek
Po to sie zalogowales zeby sie spytac?Juve nie przyjezdza teraz bo we Wloszech jest kryzys, jap ierdole wystarczy wiadomosci ogladnac ;/PiroHRK'01 pisze:Czy Legioniści nadal mają zgodę z Juve???Bo od jakiegoś czasu już nie słychać dla nich pozdrowień z Żylety.
I
właśnie poprawiłeś mi humor na zakończenie dnia po nudnej monotonnej robocie:) co z ciebie za kibic jak mylisz Lublin z LubinemPewniaczek pisze:Witam!
właśnie się zastanawiałem o co mu chodzi :D już padały rozkminy że chodzi o jakąś ekipe koszykówki albo siatkówki hahakmtBKS pisze:właśnie poprawiłeś mi humor na zakończenie dnia po nudnej monotonnej robocie:) co z ciebie za kibic jak mylisz Lublin z LubinemPewniaczek pisze:Witam!
To jest jeszcze c***, pamiętam zdarzenie autentyczne jak w Centrum Kultury Muza w Lubinie miał odbyć się jakiś koncert zespołu pieśni i tańca coś na kształt tego "Mazowsze" i gdy cała sala zapełniła się do ostatniego miejsca widzami w oczekiwaniu na koncert, zapowiadanego zespołu ciągle nie było i dość grubo się spóźniał.19TSW06 pisze:właśnie się zastanawiałem o co mu chodzi :D już padały rozkminy że chodzi o jakąś ekipe koszykówki albo siatkówki hahakmtBKS pisze:właśnie poprawiłeś mi humor na zakończenie dnia po nudnej monotonnej robocie:) co z ciebie za kibic jak mylisz Lublin z LubinemPewniaczek pisze:Witam!
Wszyscy się denerwowali, bilety sprzedane, konsternacja n sali gdy w końcu ktoś z Muzy zadzwonił do tego zespołu pieśni i tańca i zapytał się gdzie są?
Odpowiedź była taka że są na dworcu PKP w Lublinie i pytają się ludzi jak do jechać do tego domu kultury Muza.
Jaka musiała być mina organizatora koncertu jak i całego zespołu gdy zorientowali się że pojechali na drugi koniec Polski na bez owocną wycieczkę :-)
Jak będzie potrzeba, pojawi się oficjalne info. br1916(L) - nie pisz o czymś, w czym nie uczestniczysz.
-
jestemKibicem1910
MKS Kluczbork:
-czy ma jakieś kosy?
-czy ma jakieś układy/zgody?
-czy palił kiedyś na stadionie jakieś barwy kogoś?
-czy ma jakieś kosy?
-
Kalashnikov.
Nie ma zadnej zgody kosy ani ukladu.jestemKibicem1910 pisze:MKS Kluczbork:
-czy ma jakieś kosy?
Z Ruchem Zdzieszowice nie ma kosy? Z tego co słyszałem niezbyt dobre relacje mają też z Jarotą Jarocin,ale tego pewnie kosą nie można nazwać.
Z Miedzią Legnica też swego czasu nie przypadli sobie do gustu.
-
Kalashnikov.
Lepiej niech sie wypowie ktos z Kluczborka, z tego co mi wiadomo to MKS od lat nie ma zadnych pozyttywnych ani negatywnych (oficjalnie)kontaktow z nikim.
Tak, spalił jeden szalik od nas.jestemKibicem1910 pisze:MKS Kluczbork:
-czy ma jakieś kosy?
Widzisz na internecie wydali nowy przepis i tyle nic nie poradzisz, biurokracja wszędzie. Jak nie zarejestrujesz kosy u notariusza i nie masz zaświadczenia z kibice.net to z młucki nichuchu tylko palcami można popstrykać jak nie masz kosy na papierze
Stal Rzeszów Zgody i Kosy aktualne ktoś może pomóc ? I czy różni się ekipa piłkarska i żużlowa czy jest ona tak sama ?
-
wino i śpiew
ChG00 pisze:Stal Rzeszów Zgody i Kosy aktualne ktoś może pomóc ? I czy różni się ekipa piłkarska i żużlowa czy jest ona tak sama ?
Na dzień dzisiejszy Stal Rzeszów nie posiada zadnej zgody ani układu.
Kosy:
-Resovia
-Stal Stalowa Wola
-Wisłoka Dębica
-ŁKS Łódz
-cały Przemyśl
-Stal Sanok
-JKS Jarosław
Ekipa piłkarska nie ma nic wspólnego z fanami żużla.
Google nie boli kolego.
-
mr. ventura
Jak wygląda współpraca na linii Chrobry Głogów - Unia Leszno?
masisLG pisze:Widzisz na internecie wydali nowy przepis i tyle nic nie poradzisz, biurokracja wszędzie. Jak nie zarejestrujesz kosy u notariusza i nie masz zaświadczenia z kibice.net to z młucki nichuchu tylko palcami można popstrykać jak nie masz kosy na papierze
Jeżeli to pisałeś do mojego posta powyżej,to bardziej mi chodziło że nie ma chyba aż takiego ciśnienia,coś jak np. Lechia-Korona(nie są wymieniani wśród głównych kos,a wiadomo że sympatii nie ma),a nie że nie można się lać po pysku bo kibice.net nie pozwala.
Współpraca układa się bardzo dobrze , aczkolwiek niema oficjalnej zgody , bardziej prywatne kontakty :)mr. ventura pisze:Jak wygląda współpraca na linii Chrobry Głogów - Unia Leszno?
moje pytanie dotyczy kontaktów na linii Karpaty Krosno, a Polonia Przemyśl?
-
Szczerbiec92
szef pisze:moje pytanie dotyczy kontaktów na linii Karpaty Krosno, a Polonia Przemyśl?
Kosa!
Tak widzew ich nawrócił zeszli ze złej ścieżki i zapałali miłością do narodu polskiego :).
Nie wiedziałem gdzie zapytać. Chyba tu będzie optymalnie. Co to jakiś FC z Polski, układ z jakąś polską ekipą, czy co to do k**** nędzy?
http://i40.tinypic.com/u0wl.png
Z przed 10 minut zdjęcie
Z przed 10 minut zdjęcie
http://i53.tinypic.com/2mpgxt3.jpgencore pisze:Nie wiedziałem gdzie zapytać. Chyba tu będzie optymalnie. Co to jakiś FC z Polski, układ z jakąś polską ekipą, czy co to do k**** nędzy?
Z przed 10 minut zdjęcie
To jest flaga FC z Polski, lecz bardzo możliwe, że ktoś na swoją rękę pojechał z flagą.
też oglądałem z rana powtórkę i jak się przyjrzałem to chyba pierwsze dwie litery były BY dalej nie widziałem reklamy zasłaniały
Lepiej niż Polonia Cracovię i Sandecję ;)cichociemny pisze:Jak Legia w poprzedniej rundzie wspierała Pogoń i Zagłębie?
A może to jakiś FC Borussii z Turyngii (kraj związkowy, który graniczy z Bawarią). Od tego kraju jest blisko do Norymbergii, a ta Turyngia ma flagę w takich samych barwach jak flaga Polski.'08 pisze:encore pisze:
Nie wiedziałem gdzie zapytać. Chyba tu będzie optymalnie. Co to jakiś FC z Polski, układ z jakąś polską ekipą, czy co to do k**** nędzy?
Z przed 10 minut zdjęcie
-
bananlegia
To że osobnik cichociemny do dzisiaj nie przyznaje sie za kim jest a uruchamia sie w sprawach Legii. Na derbach jak sam pisał był na środku trybuny i jest neutralny. Zobacz jego poprzednie posty.l.d.z.o pisze:i co tym wpisem chciales udowodnic ze wasza wielka Legia majaca tysiace kibicow w stolycy wspiera zgody smiesznie asz zreszta szkoda slow
Wyjaśnijcie mi proszę - bo może za młody jestem i mało wiem - jak to jest z układami? Zawsze myślałem że przy zgodzie robi się wspólne gadżety (vlepy, szale itd), a jak jest z układami?
dzisiejszy "układ" to już zupełnie coś innego niż to samo pojęcie jeszcze z parę lat temu lub występujące w niektórych ekipach ( podam tu 2 przykłady- Śląsk Wrocław& Zagłębie Sosnowiec- nie wiem jak jest obecnie, ale na pewno do niedawna prywatne kontakty, nieagresja, ale broń boże nic oficjalnego nawet nazywanego "układem"- a to pewnie dlatego, że pojęcie "układ" nabiera dziś oficjalną wymowę, drugi to Legia & BKS Bielsko, ale to chyba "układ" nieaktualny gdyż już jest zgoda )Hakuna pisze:Wyjaśnijcie mi proszę - bo może za młody jestem i mało wiem - jak to jest z układami? Zawsze myślałem że przy zgodzie robi się wspólne gadżety (vlepy, szale itd), a jak jest z układami?
dziś "układ" to w rzeczywistości zgoda pozostawiająca swoistą furtkę dla obydwu ekip do [gdy zajdzie taka sytuacja] rozstania się bez zrywania zgody( to zawsze coś negatywnego "zrywać zgodę" a tak nic nas nigdy nie łączyło bo mieliśmy tylko "układ")
zgoda to zgoda, wspólne gadżety, łączone flagi czy OFICJALNE wspomaganie się na meczach,
kto ci tak powiedzial?P_FSW pisze:dzisiejszy "układ" to już zupełnie coś innego niż to samo pojęcie jeszcze z parę lat temu lub występujące w niektórych ekipach ( podam tu 2 przykłady- Śląsk Wrocław& Zagłębie Sosnowiec- nie wiem jak jest obecnie, ale na pewno do niedawna prywatne kontakty, nieagresja, ale broń boże nic oficjalnego nawet nazywanego "układem"- a to pewnie dlatego, że pojęcie "układ" nabiera dziś oficjalną wymowę, drugi to Legia & BKS Bielsko, ale to chyba "układ" nieaktualny gdyż już jest zgoda )Hakuna pisze:Wyjaśnijcie mi proszę - bo może za młody jestem i mało wiem - jak to jest z układami? Zawsze myślałem że przy zgodzie robi się wspólne gadżety (vlepy, szale itd), a jak jest z układami?
dziś "układ" to w rzeczywistości zgoda pozostawiająca swoistą furtkę dla obydwu ekip do [gdy zajdzie taka sytuacja] rozstania się bez zrywania zgody( to zawsze coś negatywnego "zrywać zgodę" a tak nic nas nigdy nie łączyło bo mieliśmy tylko "układ")
zgoda to zgoda, wspólne gadżety, łączone flagi czy OFICJALNE wspomaganie się na meczach,
Kiedyś było oficjalnie,wszystko możesz przeczytać z starych zinach,nawet Zagłębie było na wyjeździe Śląska w Myszkowie w 70 osób.Śląsk Wrocław& Zagłębie Sosnowiec- nie wiem jak jest obecnie
Obecnie układ to coś więcej niż znajomości wśród starszej ekipy,więc o układzie WKS-ZS nie ma mowy.
-
zbedna napinka
Tak jak napisal kolega u gory,dzis uklad to nie to samo co uklad w latach 90,dzis to slowo nabiera innego znaczenia dlatego nie ma ukladu na lini WKS-ZS,chodz stosunki od ukladu z lat 90 jak to wtedy okreslano nie zmienily sie.
-
windykator szczęścia
bo teraz istnieją zgody,układy,układy chuligańskie,neutrale i kosy które też dzielimy na kilka kategorii
to tak aby ułatwić sobie życie
to tak aby ułatwić sobie życie
Dokładnie, układ układowi nierówny. Niektóre to po prostu pakty o nieagresji, a inne już niemalże zgody, z wieszaniem flag i pozdrawianiem się na meczach. O ile zgoda to zgoda - wiadomo co i jak, to układy należy rozważać zawsze na danym przykładzie.