Zaglebie Sosnowiec w 2 lidze?

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
HooliFan

Zaglebie Sosnowiec w 2 lidze?

Post autor: HooliFan » 23.06.2007, 12:36

Jak informuje "Dziennik", wszystko wskazuje na to, że kibice Zagłębia Sosnowiec nie doczekają się powrotu tego klubu do ekstraklasy. Klub ma bowiem zostać relegowany do II ligi. Kłopoty może mieć także Zagłębie Lubin, mistrz Polski. To wszystko efekt działania prokuratury w sprawie afery korupcyjnej w polskim futbolu.
Prokuratura zgromadziła najwięcej dowodów na korupcję w Zagłębiu Sosnowiec, które właśnie awansowało do ekstraklasy. Skala korupcji w klubie z Sosnowca jest więc porównywalna do tego, co działo się w KSZO Ostrowiec Świętokrzyski. Ten zespół został zdegradowany o jedną klasę rozgrywkową, ukarany ujemnymi punktami i grzywną.

Wiele wskazuje na to, że sankcje wobec Zagłębia Sosnowiec będą podobne i klub ten spadnie jeszcze przed sezonem z ekstraklasy! Zyska na tym Wisła Płock, która mimo degradacji wróci do pierwszej ligi. Chyba że również na ten klub Wydział Dyscypliny dostanie dokumenty z prokuratury.
Ukarane zostanie także Zagłębie Lubin. Prokuratura postawiła dotychczas tylko dwa zarzuty byłemu prezesowi tego klubu Jerzemu F. Miał za kilkadziesiąt tysięcy złotych kupić dwa mecze w sezonie 2003/2004, gdy klub awansował do ekstraklasy. Łapówki dostali sędziowie.
....to jest dla mnie czysty hardcore...

iparts.pl
janosik

Post autor: janosik » 23.06.2007, 13:00

z Chorzowa jesteś ? z Bytomia czy Katowic ?
Mecze Melanże To Wspólna Jest Sprawa Bracia Na Zawsze Sosnowiec Warszawa !!

anusiak1

Post autor: anusiak1 » 23.06.2007, 13:32

z tego co wiem to kary będą dla Sosnowca ale ten sezon zagrają w 1lidze ale i tak spadną kwestia czy do 2 czy do 3 ligi podobny los może spotkać Lubin Craxe

droid

Post autor: droid » 23.06.2007, 13:41

Chcę tylko "zaliczyć" Lubin, Kraków, Poznań, Zabrze, Łódź i Warszawę i mogą nas sobie karać 8)
Świat się zmienia ludzie rozwijają...

luko

Post autor: luko » 23.06.2007, 13:44

Willie E. Coyote pisze:ku*** nie wytrzymam! Gosc zaklada temat i jest ciekaw opinii uzytkownikow forum a uzytkownik janosik wpierdala w temat jakas chora rozkminke terytorialna! Od tego jest forum zeby rozmawiac o takich sprawach :!: Gdyby chodzilo o inny klub to janosik sam by pewnie sie wielce wypowiadal ale jak sadze kibicuje on Zaglebiu Sosnowiec i jest wielce niezadowolny ze takie tematy powstaja! janosik nic nie masz do dodania w temacie to sie nie wypowiadaj!

Natomiast co do tematu to wielka szkoda bylby fakt ze zabraknie Zaglebia Sosnowiec w Orange Ekstraklasie! Zycze sobie i wszystkim kibicom Zaglebia aby tak sie nie stalo! W Sosnowcu jest spora liczba kibicow a nie "kibicow" i sa oni pewna kolebka kibicowskiego ruchu w Polsce dlatego zasluguja na 1 lige! Wnerwia mnie fakt ze banda kutasow w zarzadach kupowala kiedys mecze i musza przez to cierpiec kibice! Prosty przyklad to Zaglebie Lubin ktore nie ma nic wspolnego z przeszloscia pseudo zarzadu a na dzien dzisiejszy prawdopodobnie poniesie konsekwencje! Powinno sie karac jednostki czyli pilkarzy i dzialaczy (czyt. pseudo pilkarzy i dzialaczy) aby oczycic nasza pilke nozna a nie kluby ktore odcinaja sie od przeszlosci! Jest to nie docenienie wielu mlodych pilkarzy ktorzy tak jak w Zaglebiu Sosnowiec walczyli o awans! A nawet gdyby ukarac wszystkich pilkarzy zamieszanych w afere korupcyjna to wyszlo by to naszej pilce na dobre! Zamiast rozkapryszonych gwiazdeczek zarabiajacych gruba monete! Szanse by otrzymali mlodzi i ambitni zawodnicy! KARAC JEDNOSTKI NIE KLUBY :!:

Moim skromnym zdaniem wszyscy kibice w naszym kraju na inauguracje nowego sezonu I i II ligi powinni wywiesic transparenty a w ich tresci napisac:"Karac WINNYCH nie WIERNYCH!!!" lub tak jak napisalem wyzej:"KARAC JEDNOSTKI NIE KLUBY

Nie mam zamiaru sie napinac i moze ktos mnie zjedzie za tego posta ale mam to gleboko w d****! Pisze co mysle! Nie jestem kibicem zadnego z zdegradowanych klubow ktore byly zamieszane w te cale afery! Nie jestem tez kibicem Zaglebia Sosnowiec i Zaglebia Lubin! Poprostu jestem KIBICEM!

P.S. Sory ze nie zastosowalem interpunkcji ale chcialem napisac jak najszybciej ten post!
Wszystko co tutaj napisales jest prawda. Tylko jest jeszcze jedna rzecz. Moze ci dzialacze przez to ze kupili te mecze skrzywdzili kibicow innych druzyn poniewaz przez nich nie awansowali. To jest tylko przyklad. Co do reszty zgadzam sie z Toba w 100% tylko trzeba by bylo to inaczej rozwiazac.

HooliFan

Post autor: HooliFan » 23.06.2007, 15:59

janosik pisze:z Chorzowa jesteś ? z Bytomia czy Katowic ?

Jestem z Rzeszowa:) tymczasowo na emigracji :)
pozdro

DJ1983

Post autor: DJ1983 » 23.06.2007, 16:33

po co taki temat zakładasz ? :roll:

ObeRschlesien

Post autor: ObeRschlesien » 23.06.2007, 17:34

DJ1983 pisze:po co taki temat zakładasz ? :roll:
a czemu nie!!! widzę jesteś Kibicem Zagłębia !!!
Szczerze Ci powiem życze wam zeby was nie zdegradowali itp....

ale nie pieprz głupot po co taki temat zakładasz itp ponieważ ludzie chcą wiedzieć i mają prawo sie wypowiedzieć!!! Jak by to było o Ruchu , Górniku, GKS .... to byś miał uśmiech od ucha do ucha a teraz się oburzasz!!!!!!!!
Master pisze:Jesteś zoofilem bo ruchałeś murzynke. A przynajmniej fantazjowałeś. Więc z czystym sumieniem mogłeś opierdolić szminę Azorowi.
Zaborze pisze:"Z tego co wiem to chorzowscy kupują u nas w kasach bilety a potem je wyrzucają zeby nas było mniej!!!!! tak niepowinno być powinno sie przy kasach sprawdzac skond sie jest!

HooliFan

Post autor: HooliFan » 23.06.2007, 19:30

DJ1983 pisze:po co taki temat zakładasz ? :roll:
po to jest forum czy nie ?

-J-

Post autor: -J- » 23.06.2007, 19:54

kuba PB pisze:zaglebie syfnowiec w II lidze?
naprawde mi przykro hehe
chociaz prawda powinno sie karac jednosctki a nie wszystkich (czytaj kibicow)
14 lat ? :roll:
Gdybym był moderatorem to byś bana z miejsca załapał, nie jestem więc się ciesz życiem internetowym... :)

A do tematu to chujowo by się stało gdyby wywalili Zagłębie spowrotem do II ligi :roll:
Trzymam kciuki żeby tak się nie stało...

Wisła S88 Kraków

Post autor: Wisła S88 Kraków » 23.06.2007, 21:04

Osobiscie bym nie chcial zeby Zaglebie zostalo wyrzucone z 1 ligi. Mecze z takim klubem sa zawsze ciekawe. Wole ciekawa Ekstraklase, z klubami, ktore maja wiernych kibicow, jezdzacych w duzych liczbach na wyjazdy itp. Do Wisły Płock nic nie mam, ale mecz z klubem z Zagłębia jest dla mnie o wiele ciekawszy.

Jaka sie nam teraz ciekawa liga zroobila, w kazdej kolejce hity... 8)

Co do wypowiedzi chlopczyka z Bytomia to nie ma co komentowac

cichyknf

Post autor: cichyknf » 24.06.2007, 10:12

szkoda by bylo zaglebia, gdyby nie weszlo do OE. Dla nas w Bytomiu to kolejny atrakcyjny wyjazd do sasiadow zza miedzy i rzeki:) solidna firma i wierni kibice (pomimo ze nie darze ich miloscia:P)

zapraszamy do Bytomia :D
POLONIA moja Religia, moja Polityka, moja Walka....moje SACRUM!!!

cichyknf

Post autor: cichyknf » 24.06.2007, 10:13

aha i przepraszam za wczesniejsza wypowiedz kolesia z Bytomia
POLONIA moja Religia, moja Polityka, moja Walka....moje SACRUM!!!

Danzing-chwm

Post autor: Danzing-chwm » 24.06.2007, 11:07

Za dużo u nas się cackają z tymi klubami. We Włoszech to był moment i taki klub jak Juventus zdegradowali bez zająknięcia.
To samo powinno być u nas. Degradacje grube, kary pieniężne i odejmowanie punktów to powinno być natychmiastowe i bezapelacyjne.
I jak tu karać jednostki jak np. Zagłębie gra z Ruchem i sędzia jest kupiony przez Ruch. Jak by się czuł kibic z Sosnowca lub z innego miasta który kupuje bilet i ogląda ustawione spotkanie.
A te wymienione już wyżej jednostki robiły to dla całej rzeszy kibiców.
Natomiast kary nadane przez PZPN są śmieszne. Arka degradacja do II ligi i 200tyś. kary. Albo cisza wokół Zagłębia Lubin które nie gorzej jest umoczone od Arki.
Zagłębie powinno mieć zakaz gry w pucharach i następny sezon zacząć z ujemnymi punktami -30. Arka degradowana do III ligi, ponieważ utrzymanie w barażach sobie kupili i gdyby nie to, grali by już w III lidze. Kara pieniężna min. 1mln. zł. Tak samo z całą resztą oszustów.

tdk

Post autor: tdk » 24.06.2007, 11:36

Popatrz na swój klub, ile to razy w dziwnych okolicznosciach wygraliscie mecz w 3 lidze, nie koniecznie za pieniadze. Wiec skoncz sie napinac.
T.A.G.

leniwiec

Post autor: leniwiec » 24.06.2007, 11:43

Danzing-chwm pisze:Za dużo u nas się cackają z tymi klubami. We Włoszech to był moment i taki klub jak Juventus zdegradowali bez zająknięcia.
To samo powinno być u nas. Degradacje grube, kary pieniężne i odejmowanie punktów to powinno być natychmiastowe i bezapelacyjne.
I jak tu karać jednostki jak np. Zagłębie gra z Ruchem i sędzia jest kupiony przez Ruch. Jak by się czuł kibic z Sosnowca lub z innego miasta który kupuje bilet i ogląda ustawione spotkanie.
A te wymienione już wyżej jednostki robiły to dla całej rzeszy kibiców.
Natomiast kary nadane przez PZPN są śmieszne. Arka degradacja do II ligi i 200tyś. kary. Albo cisza wokół Zagłębia Lubin które nie gorzej jest umoczone od Arki.
Zagłębie powinno mieć zakaz gry w pucharach i następny sezon zacząć z ujemnymi punktami -30. Arka degradowana do III ligi, ponieważ utrzymanie w barażach sobie kupili i gdyby nie to, grali by już w III lidze. Kara pieniężna min. 1mln. zł. Tak samo z całą resztą oszustów.
przypomnij sobie rywalizacje z Gedanią i kilka meczy nie koniecznie w 3 lidze :!:
Ostatnio zmieniony 24.06.2007, 11:45 przez leniwiec, łącznie zmieniany 1 raz.

leniwiec

Post autor: leniwiec » 24.06.2007, 11:44

cichyknf pisze:szkoda by bylo Zaglebia, gdyby nie weszlo do OE. Dla nas w Bytomiu to kolejny atrakcyjny wyjazd do sasiadow zza miedzy i rzeki:) solidna firma i wierni kibice (pomimo ze nie darze ich miloscia:P)

zapraszamy do Bytomia :D
jak piszesz Bytom z dużej to Zagłebie też napisz :!:

Danzing-chwm

Post autor: Danzing-chwm » 24.06.2007, 13:54

Nie napinam się. a rywalizację z Gedanią doskonale pamiętam. Kiedy pan Klocek OZPN i cała reszta tego związku była przeciwko Lechii. A w III lidze wynik 5-4 z Unia w Janikowie też pamiętam jak nas sedzia załatwił. Bardziej mieliśmy pod góre niż z górki.

Sven

Zagłebie

Post autor: Sven » 24.06.2007, 14:49

Szkoda było by kibiów Zagłębia jakby spadli do II ligi
Trzymam kciuki żeby tak się nie stalo.

cala

Post autor: cala » 25.06.2007, 19:02

to co sie stalo dzisiaj nie da sie skomentowac zadnymi slowami:
Firma Kotrak Bis, która w minionym tygodniu doszła do porozumienia z Ersi i stała się właścicielem Zagłębia SA, zrzekła się akcji. Umowa, która zawarta została w środę, była umową przedwstępną i w tej sytuacji nowym-starym właścicielem Zagłębia jest firma Ersi.
Firma Ersi, zwróciła się z prośbą do sosnowieckiego biznesmena Krzysztofa Szatana o przejęcie klubu. Krzysztof Szatan jest ostatnią nadzieją, gdyż Ersi zapowiedziało, że zgłosi nasz zespół do rozgrywek IV ligi.
:shock: :shock:
to juz przestalo byc zabawne :evil: :evil: :evil: :evil:

maślanka straciatella

Post autor: maślanka straciatella » 25.06.2007, 22:53

1.
Krzysztof Szatan zbawiciel!
Poniedziałek , 25.06.2007 , godz. 22:18, Adam Makar
W siedzibie Ersi doszło właśnie do podpisania umowy przekazania udziałów spółki Zagłębie SA Krzysztofowi Szatanowi. Sosnowiecki biznesmen okazał się zbawicielem klubu ratując go z, wydawałoby się, sytuacji bez wyjścia. Wraz z Krzysztofem Szatanem oblicze nowego klubu budować będą Leszek Baczyński oraz Paweł Hytry i Grzegorz Baran. Panie Szatan, dziękujemy!
(z www.zaglebie.sosnowiec.pl)

2. ale i tak wszystko jeden wielki wałek z ogromną szkodą dla kibiców

spójrzcie jakie ładne herby po prawej w I lidze, dajmy akurat stronkę Zagłębia:

www.zaglebie.sosnowiec.pl

chodzi mi o to na samym dole po prawej -> "Nasi rywale"

wszystko byloby ekstra, może bez Groclinu, Korony Kielce i Odry Wodzislaw... reszta same zajebiste kluby

brakuje mi tam jeszcze przeciwników w typie Lechia, Stal Mielec itp...

naprawde świetne kluby, świetni kibice
straciatelli jeszcze nie piłem, a leży już w lodówkach @ FROG-SHOPS

WitawaBaltyk

Post autor: WitawaBaltyk » 25.06.2007, 23:15

karac z najwyzsza surowoscia kluby zamieszane w system korupcyjny, spora rzesza kibicow z druzyn uwiklanych w afere mialo swiadomosc ktore mecze byly kupione, a teraz placz i lament. ps szkoda mi Zaglebia Sosnowiec lubie ten klub bylem nawet na ich wyjezdzie ale skoro sa dowody, to powinni byc ukarani.

Doktor Wallson

Post autor: Doktor Wallson » 26.06.2007, 01:19

Cała sytuacja wokół mojego klubu to jedna wielka tragifarsa.

1. Prezydencik Górski uświetniał się na bilboardzie sezon temu, przed wyborami, jaki to stadion nie będzie u nas. Rok minął, a on się teraz obudził. Miasto nie chciało tego awansu, a jednak jest. Teraz nawet nie wiemy gdzie byśmy mieli grać mecze "u siebie", bo na naszym stadionie przez cały rok nic się nie zmieniło.

2. Afera korupcyjna. Ale skoro tak świetni bylismy w kupowaniu meczów, to czemu nie zagraliśmy wcześniej w tej ekstraklasie. Tu nic od nas nie zależy i przez to głównie nie wiadomo było na czym stoimy.

3. Włoski sponsor wycofuje się, firmę niedawno przejmuje nas jakaś podrzędna śląska (:evil:) firma, obiecuje złote góry, po czym po 5 dniach się wycofuje i zostajemy na lodzie. Klub znowu przejmują Włosi, ale oni już chcą nas zgłaszać do IV ligi. Ratuje nas biznesmen, który jest ostatnią deską ratunku, ale nie wiadomo co będzie dalej.

4. Cisza odnośnie nowego trenera, transferów, sponsorów...

Takiego kabaretu jeszcze nie byłem świadkiem i naprawdę nie wiem co może przynieść następny dzień...

zzz LG

Post autor: zzz LG » 26.06.2007, 18:08

[quote="Willie E. Coyote"]

Natomiast co do tematu to wielka szkoda bylby fakt ze zabraknie Zaglebia Sosnowiec w Orange Ekstraklasie! Zycze sobie i wszystkim kibicom Zaglebia aby tak sie nie stalo! W Sosnowcu jest spora liczba kibicow a nie "kibicow" i sa oni pewna kolebka kibicowskiego ruchu w Polsce dlatego zasluguja na 1 lige! Wnerwia mnie fakt ze banda kutasow w zarzadach kupowala kiedys mecze i musza przez to cierpiec kibice! Prosty przyklad to Zaglebie Lubin ktore nie ma nic wspolnego z przeszloscia pseudo zarzadu a na dzien dzisiejszy prawdopodobnie poniesie konsekwencje! Powinno sie karac jednostki czyli pilkarzy i dzialaczy (czyt. pseudo pilkarzy i dzialaczy) aby oczycic nasza pilke nozna a nie kluby ktore odcinaja sie od przeszlosci! Jest to nie docenienie wielu mlodych pilkarzy ktorzy tak jak w Zaglebiu Sosnowiec walczyli o awans! A nawet gdyby ukarac wszystkich pilkarzy zamieszanych w afere korupcyjna to wyszlo by to naszej pilce na dobre! Zamiast rozkapryszonych gwiazdeczek zarabiajacych gruba monete! Szanse by otrzymali mlodzi i ambitni zawodnicy! KARAC JEDNOSTKI NIE KLUBY :!:

Moim skromnym zdaniem wszyscy kibice w naszym kraju na inauguracje nowego sezonu I i II ligi powinni wywiesic transparenty a w ich tresci napisac:"Karac WINNYCH nie WIERNYCH!!!" lub tak jak napisalem wyzej:"KARAC JEDNOSTKI NIE KLUBY

Nie mam zamiaru sie napinac i moze ktos mnie zjedzie za tego posta ale mam to gleboko w d****! Pisze co mysle! Nie jestem kibicem zadnego z zdegradowanych klubow ktore byly zamieszane w te cale afery! Nie jestem tez kibicem Zaglebia Sosnowiec i Zaglebia Lubin! Poprostu jestem KIBICEM!

Wszystko się niby zgadza ale... No właśnie. Wyobraź sobie prezesa x który kupuje mecz barażowy drużynie y. Y awansuje a prezes rezygnuje ze stanowiska. Czy w tej sytuacji również należy karać tylko prezesa x?
Sprawa karania jest o wiele bardziej złożona. Co z tego, że dany (podejrzany) gościu nie ma obecnie nic wspólnego z klubem. Dzięki jego przestępczym działaniom klub osiąga obecne wyniki. Sponsorzy, prawa telewizyjne, kibice płacą kasę dzięki której buduje się potęga klubu.
Piszesz o poszkodowanych kibicach. Też bym się wk... gdyby moja Lechia w sezonie uzyskała awans a po tem by jej to odebrano. Ale w tym wypadku uważam, że prawo powionno być bezkompromisowe i przede wszystkim czytelne. Z drugiej strony kibic jest z drużyną na dobre i złe.

p.s. broń Boże nie łudzę się nadzieję, że na tej degradacji coś ugra Lechia (5 miejsce w 2 lidze). Awans powinniśmy wywalczyć na boisku.
zzz LG

zych

Post autor: zych » 26.06.2007, 19:13

A ja bym się "wkurwiał" gdyby mój zespół nie awansował tylko dlatego, że inny kupił mecz. Nikt nie wspomina o kibicach, którzy właśnie przez przekręty musieli przełykać gorycz porażki i kolejny sezon oglądać mecze w niższej lidze.

Danzing-chwm

Post autor: Danzing-chwm » 26.06.2007, 22:49

Już wiadomo że ten układ co jest utrzyma się co jest. Wydział Dyscypliny PZPN zapowiedział że następne kary zapadną w październiku i listopadzie. Na dzień dzisiejszy dotyczyć one będą Lubina i Sosnowca. Tak więc oba Zagłębia na pewno zagrają przyszły sezon w I lidze.
8)

nitro

Post autor: nitro » 26.06.2007, 23:07

U nas wszystko, jest możliwe, nikt nie moze byc pewnu niczego ..

ODPOWIEDZ